Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Ναυάγιο - ΥΕΝ
  • [03] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης
  • [04] Πόρισμα Ντογιάκου
  • [05] Καύσιμα
  • [06] Επιστροφή ολυμπιονικών
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Επιτόκια

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η δικαστική έρευνα για το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα", η αντιπαράθεση κυβέρνηση αντιπολίτευσης για το ναυάγιο, η άφιξη της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής, η αναστολή της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών βυτιοφόρων και οι αντιδράσεις για το πόρισμα Ντογιάκου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ανάπηρα δελφίνια. Για λόγους οικονομίας μείωσαν τα σωστικά μέσα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Υποκύψαμε από τρόμο στη "17Ν". Δηλώσεις-σόκ του εφοπλιστή Γερ. Αγούδημου για τη δημιουργία του μονοπωλίου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Προσάραξε ο Σουμάκης. Δεν τον καλύπτει ο Σημίτης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σε ανάκριση ο Σημίτης. "Απολογείται" σήμερα σε κόμμα-Βουλή.

    Η ΑΥΓΗ: Ενώπιον του ναυαγίου ο πρωθυπουργός. Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση των αρχηγών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στήνουν νέο '89.Η μπόχα της σκανδαλολογίας πνίγει την πολιτική ζωή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σαπιοκάραβα με ...βούλα! Η ανθρωπογεωγραφία της διαφθοράς στην Εμπορική Ναυτιλία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εκβιασμοί 10 μποφόρ. Κομπάρσος ο Παπουτσής στη συνάντηση Σημίτη-Σουμάκη.

    ΕΘΝΟΣ: Η άλλη Ελλάδα. Λάμψη χρυσού στην γκρίζα πραγματικότητα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αφησαν τον Κόκκαλη και πήγαν στον Λαμπράκη. Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε, άλλα λόγια για ...να ξεχνιόμαστε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συντάξεις τέλος σε πέντε χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Σημίτης πηδαλιούχος στο μονοπώλιο. Είχε ενημερωθεί με 5 επιστολές για τις μεθοδεύσεις υπέρ Σφηνιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στον εφέτη ένταλμα για Σφηνιά. Το προτείνει ο εισαγγελέας, η ανακρίτρια προβληματίζεται και....

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ραγίζει τώρα η εικόνα Σημίτη. Κινήσεις έντονης αμφισβήτησης μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΣΤΙΑ: Το δρομολόγιο του PERKA-SIMITI. Τα σαπιοκάραβα και η θαλαμηγός.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ακτοπλοΐα επιχειρεί τώρα πρόσω ολοταχώς... Μετά το τραγικό ναυάγιο ανατρέπεται άρδην το καθεστώς ναυσιπλοΐας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στη φυλακή οι "υπεύθυνοι". Τις ευθύνες στο πλήρωμα καταλογίζει η εταιρία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατακόρυφη πτώση στην κίνηση επιβατών στα πλοία. Σπάει το μονοπώλιο στο Αιγαίο, λέει η κυβέρνηση.

    ΝΙΚΗ: Σε δίνη διαπλοκής ο Κώστας Σημίτης. Σε μεγάλη φουρτούνα το κυβερνητικό σκάφος.

    Νέα Ελλάδα: Διπλή νίκη! Μαύρη μέρα για Σημίτη Σήμερα. Κατηγορούμενος σε Βουλή και ΠΑΣΟΚ. Φουρτούνα έρχεται και για τα κότερα της διαπλεκόμενης αυλής του.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανεξέλεγκτοι οι σκυλοπνίχτες στο Αιγαίο.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Η "Σιδηρά" κυρία έγραψε τους πάντες!... Πικραμένοι οι Ολυμπιονίκες. Δεν ήλθε με τους αθλητές.

    Η ΧΩΡΑ: Στο σκαμνί και ο Σφηνιάς. Πυκνώνουν τα στοιχεία της ανάκρισης που δείχνουν μεγάλες ευθύνες της ΜΙΝΟΑΝ για το τραγικό ναυάγιο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Απολογείται" η κυβέρνηση. Σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός απαντά στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το ναυάγιο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ελυσαν" χειρόφρενα-απεργία. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποχώρησαν αιφνιδίως.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τρεις ύφαλοι για τον Σημίτη. Σήμερα σε κοινοβουλευτική ομάδα, βουλή και Εκτελεστικό.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η πόλη ΕΑΛΩ- η Κύπρος ΕΑΛΩ;. Η Ελλάδα βουλιάζει.

    [02] Ναυάγιο - ΥΕΝ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "υπό το βάρος του τραγικού ναυαγίου και σε μια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκριση -ήδη προφυλακίσθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του "Εξπρές Σάμινα" και αναμένεται η κλήτευση νέων κατηγορουμένων από την πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρίας- η κυβέρνηση και ειδικώς το ΥΕΝ επιχειρούν να υπερβούν την κρίση με την επίσπευση των διαδικασιών απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι "τους ασκούς του αιόλου έχει ανοίξει για την κυβέρνηση το ναυάγιο του πλοίου "Σάμινα" και οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν για τις σχέσεις εύνοιας του ΠΑΣΟΚ με την εταιρία του Π. Σφηνιά. Την ίδια στιγμή που οι πολιτικές κόντρες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι ανακριτές έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των ευθυνών και ο πρωθυπουργός αναζητά τρόπους όχι πλέον για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις σχέσεις κράτους - πολιτών, αλλά να διασωθεί".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "ούτε οι εξαγγελίες περί αλλαγών στη ναυτιλία ούτε οι προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις μπορούν αν καλμάρουν τα "μποφόρ" που "χτυπούν" το "Μεγάλο Λιμάνι" και την ακτοπλοία. Ενας - ένας οι εμπλεκόμενοι σπάνε τη σιωπή τους και αποκαλύπτουν τις ίντριγκες και τους εκβιασμούς που έστησαν το "μονοπώλιο" για το οποίο θυσιάστηκαν οι 79 του "Σάμινα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι "επιχείρηση κουκουλώματος.. συνέχεια στο Μαξίμου, καθώς δύο κρίσιμα ραντεβού που έλαβαν χώρα χθες ανέδειξαν όλο το παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για να καλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι της ναυτικής τραγωδίας του "εξπρές Σάμινα". υπό την σκιά των εξελίξεων και των ...αποκαλύψεων, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρώην και τον σημερινό υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, οι οποίοι έχουν αναδεχθεί πλέον σε πρόσωπα "κλειδιά"για την διαλεύκανση της υπόθεσης και τον καταμερισμό των ευθυνών".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "κατακόρυφη πτώση στην κίνηση των επιβατών, από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα" και την ακινητοποίηση μεγάλου μέρους του ακτοπλοϊκού στόλου. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σπάσει το μονοπώλιο στο Αιγαίο. χθες, τέλος, κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του μοιραίου πλοίου".

    [03] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "δύσκολες ώρες αναμένεται να περάσει σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ναυτική τραγωδία του Αιγαίου. Η κυβέρνηση βιώνει δυσάρεστες στιγμές, καθώς καλείται να επιβιώσει ευρισκόμενη μέσα στη δίνη συνεχών αποκαλύψεων που τη συνδέουν ευθέως με τη διαπλοκή και δημιουργούν ένα κλίμα εκρηκτικό".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ προσθέτει ότι "άλμα τριπλούν" σήμερα για τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και αυτό γιατί, εν μέσω του νοσηρού πολιτικού κλίματος που τείνει να αποκρυσταλωθεί στα απόνερα του ναυαγίου, θα χρειαστεί να περάσει με επιτυχία από ένα "τριπλό τέστ": συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το πρωί, κόντρα με τους αρχηγούς στη Βουλή το απόγευμα, ενώ το βράδυ...Εκτελεστικό Γραφείο."Είναι η πιο κρίισμη μέρα του..", σχολίαζε χθες κορυφαίος υπουργός".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "από ...ανάκριση σε ανάκριση οδηγείται από σήμερα ο Σημίτης στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη Βουλή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το ναυάγιο του "Σάμινα" που έφερε στο φως το μονοπώλιο στη Ναυτιλία. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη στο Μαξίμου μετά την προειδοποίηση Καραμανλή ότι "δεν θα επιτρέψει κουκούλωμα σ' ένα τέτοιο έγκλημα".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ επισημαίνει ότι "καταλύτης εκρηκτικών εξελίξεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που αγγίζουν έντονα και τον Κ. Σημίτη, αποδεικνύεται το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα". Ο πρωθυπουργός κατηγορείται από πολλά στελέχη ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και υπήρξε άτολμος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της διαπλοκής. Αναμένεται με ενδιαφέρον και επιφυλάξεις η σημερινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα".

    [04] Πόρισμα Ντογιάκου

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "πλήρη κάλυψη στα διαπλεκόμενα των Χρ. Λαμπράκη και Στ. Ψυχάρη έσπευσε χθες η κυβέρνηση να δώσει δια του εκπροσώπου της Δ. Ρέππα, ο οποίος καθώς εμπλέκεται και προσωπικά, ως υπουργός Τύπου, προσπαθεί να κλείσει το ζήτημα με το μικρότερο δυνατό κόστος, απειλώντας μάλιστα τη ΝΔ με αόριστες "αποκαλύψεις" όταν έρθει η ώρα".

    "Με απώτερο στόχο την μετάθεση της προσοχής του Ελληνικού Λαού σε θέματα που ακριβώς απηχούν στον τίτλο του σημερινού πρώτου θέματος της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ ήτοι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, άλλα λόγια για να ..ξεχνιόμαστε- Αφησαν τον Κόκκαλη και πήγαν στον Λαμπράκη", ήδη βρίσκεται εν εξελίξει αντίμετρο τμήματος της κυβερνώσης παρατάξεως και συγκεκριμένων πολιτικών συμφερόντων ενίων στελεχών της, τα οποία: προς ίδιον, επαναλαμβάνεται, όφελος - πράγμα το οποίον άλλωστε πράττει και τμήμα της ηγεσίας της ΝΔ - ανεμίζουν με τον πλέον λανθασμένο τρόπο την σημαία του λεγόμενου "αγώνα κατά της διαπλοκής".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "εκτεθειμένη και όσο ποτέ άλλοτε υπόλογη στον ελληνικό λαό φαίνεται ότι είναι η κυβέρνηση Σημίτη, η οποία στην προσπάθειά της να προστατεύσει και να προστατευθεί από τη διαπλοκή εξαπολύει βρώμικες επιθέσεις κατά εκδοτών που έχουν πάψει να τη στηρίζουν".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "με τον ισχυρισμό ότι το εισαγγελικό πόρισμα που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τις ευθύνες Πάγκαλου - Ρέππας (όσον αφορά στις επιχειρηματικές σχέσεις του εκδότη Χρ. Λαμπράκη με το δημόσιο και το διορισμό του Στ. Ψυχάρη στη θέση του διοικητή του Αγίου Ορους), συνιστά επιχείρηση "ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής" αντέδρασε χτες η κυβέρνηση".

    [05] Καύσιμα

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ανεστάλη τελικώς η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών υπό τον φόβο της επιβολής του μέτρου της επιστρατεύσεως, αλλά και εξαιτίας των παραχωρήσεων από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε η χθεσινή δέσμευσις του οικονομικού επιτελείου της Κυβερνήσεως σχετικώς με την μη απελευθέρωση του επαγγέλματος των απεργών καθώς και με την μη έκδοση νέων αδειών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "λύση απεργίας, ανακούφιση αγορών : το φάσμα της επιστρατεύσεως πρόβαλε απειλητικό και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεων. Προηγήθηκε επεισοδιακή συνέλευση".

    Η Νέα Ελλάδα ισχυρίζεται ότι "όπισθεν" βάζουν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών ύστερα από τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τους αρμόδιους υπουργούς ότι δεν πρόκειται να απελευθερωθεί το επάγγελμα τους ενώ θετική χαρακτηρίζουν την απόφαση του ΥΠΕΘΟ να μειώσει κατά 50% τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Πάντως η απόφαση ελήφθη με εντάσεις αφού αρκετά μέλη των ομοσπονδιών διαφωνούσαν με την απόφαση περί λύσης της απεργίας, απόφαση που θα είχε ληφθεί από χθες το πρωί αν δεν υπήρχε διαφωνία σχετικά με την διατύπωση φράσης της υπουργού Εσωτερικών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "η λήξη της απεργίας των φορτηγών και βυτιοφόρων ανακοίνωσαν χθες το βράδυ οι πρόεδροι των συναρμόδιων Ενώσεων, μετά από πολύωρες συνεδριάσεις των απεργών και εν μέσω έντονων διαφωνιών μεταξύ των εκπροσώπων. Σημειώνεται ωστόσο ότι η τελική απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί και από τα υπόλοιπα μέλη στη σημερινή συνέλευση".

    [06] Επιστροφή ολυμπιονικών

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "τελεσίγραφο της Γιάννης προς τον πρωθυπουργό ότι δεν θα ανεχθεί περαιτέρω υπονόμευση του έργου της ως προέδρου του Αθήνα 2004, αποτελεί η απουσία της από την εκδήλωση για την υποδοχή των ολυμπιονικών στο αεροδρόμιο του Ελληνικού κατά την επιστροφή τους. Η μα Αγγελοπούλου, η οποία έχει προσφέρει τα μέγιστα στην υπόθεση της ανάληψης αλλά και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, προτίμησε να μεταβεί στο Λονδίνο παρά να συμμετάσχει στην κυβερνητική φιέστα εντυπωσιασμού που μόνο στόχο είχε τη μικροπολιτική εκμετάλλευση του ελληνικού θριάμβου στο Σίδνεϊ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "η Ελλάδα υποδέχτηκε τα παιδιά της. Τις χρυσές ελπίδες της χώρας μας. Τους ανθρώπους που στο μακρινό Σίδνεϊ μας έκαναν υπερήφανους και μαζί τους μοιραστήκαμε τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες για την κατάκτηση της υψηλότερης θέσης. Μαζί μ' αυτούς πορευτήκαμε προς το όνειρο, προς το δρόμο της επιτυχίας. Ενα ευχαριστώ είναι πολύ μικρό για να εκφράσει όλα τα συναισθήματά μας".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "με τις τιμές που αρμόζουν στους ολυμπιονίκες αλλά και με τη σοβαρότητα που επιτάσσουν οι στιγμές, η Ελλάδα άνοιξε χθες την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τους αθλητές μας που με τις επιτυχίες τους στο Σίδνεϊ μας έκαναν να αισθανθούμε υπερήφανοι".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι"η αυριανή συνάντηση της κ. Αγγελοπούλου με τον κ. Σημίτη γίνεται σε μια κρίσιμη ώρα για την τύχη της Ολυμπιάδας. Η δε χθεσινή τελετή υποδοχής των ολυμπιονικών και των αθλητών μας από το Σίδνει δεν μπορεί να καλύψει τις ευθύνης της κυβέρνησης. Μια τελετή που ήταν μεν λιτή, ήταν όμως άκρως κυβερνητική για να μπορέσει η κυβέρνηση να αποσπάσει και τις περισσότερες εντυπώσεις για την υπόθεση που λέγεται "Ολυμπιάδα".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής "ας γκρεμίσουμε τα τείχη να περάσουν. Τους περιμέναμε. Στον ηνίοχο των Δελφών που αριθμεί πάνω από 2.500 χρόνια αφότου πλάστηκε, καθρεφτίζονται τα πρόσωπα του Πύρρου και της Κατερίνας, του Κώστα και της Μιρέλας, του Κορνηλίου και της Τασούλας, του Λεωνίδα και της Ολγας, όλων των παιδιών που κατέκτησαν ολυμπιακή νίκη σε 32 αθλήματα και μας έφεραν τα 13 πανάκριβα μετάλλια. Στο αδιόρατο χαμόγελο της ικανοποίησης γι τη νίκη τους, μαζί με την προσπάθεια να κρατηθεί στο βλέμμα η σοβαρότητα και η μετριοπάθεια του νικητή, αναγνωρίσαμε το σμιλεμένο πρόσωπο του αρχαίου αγάλματος: Την Ελλάδα που μπορεί, την Ελλάδα που διακρίνεται, την Ελλάδα που διδάσκει ότι γνωρίζει να αγωνίζεται για το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "το διπλό μήνυμα του Πύρρου Δήμα για το 2004, η προσφώνηση του πρωθυπουργού "αποτελείται παράδειγμα για όλους εμάς" και η αφιέρωση όλων των ολυμπιονικών της επιτυχίας στο ΣίδνεΪ προς τα θύματα και τους συγγενείς του ναυαγίου της Πάρου, ήταν τα κυρίαρχα σημεία της χθεσινής υποδοχής της Ελλάδας στα παιδιά που την έκαναν υπερήφανη".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πράσινο φως" για μείωση. Θετικό το κλίμα για αποκλιμάκωση των επιτοκίων"

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κρίσιμο τεστ αξιοπιστίας στις 6.30μμ στη Βουλή".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ολα βρίσκονται στα χέρια του Σημίτη.Η ΝΔ ζητά στη Βουλή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σοφοκλέους:Ναυτία στη δίνη του ναυαγίου".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ξένοι "σκουπίζουν" τα ελληνικά ομόλογα".

    [08] Επιτόκια

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Η σημαντική υποχώρηση στη δευτερογενή αγορά ομολόγων του επιτοκίου του 10ετούς τίτλου κάτω από το 6% δίνει τη δυνατότητα στην ΤΕ να προχωρήσει κανονικά στην πολιτική σύγκλισης των βραχυχρόνιων επιτοκίων προς τα ευρωπαϊκά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 4 October 2000 - 14:29:48 UTC