Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Ναυτική τραγωδία
  • [03] Πόρισμα Ντογιάκου
  • [04] Καύσιμα
  • [05] Επιστροφή Ολυμπιονικών
  • [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [07] Τιμές καυσίμων

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η δικαστική έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου ναυαγίου του Σάμινα, το πόρισμα του εισαγγελέα Ντογιάκου, η επιστροφή της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής και η συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων καυσίμων είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εξαφάνιση στοιχείων φοβάται η ανακρίτρια...και απευθύνει 19 καυτά ερωτήματα στους εμπειρογνώμονες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ειδικό δικαστήριο για Πάγκαλο, Γιωργάκη, Ρέππα και Λαμπράκη. Βόμβα από εισαγγελικό πόρισμα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Διώξεις υπουργών για τον Λαμπράκη. Αίτημα στη Βουλή από τον εισαγγελέα Ντογιάκο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στον αφρό το κόλπο των "Μινωϊκών". Η τραγωδία της Πάρου εξέβρασε και νέο σκάνδαλο.

    Η ΑΥΓΗ: Στο εδώλιο ο Χρ. Λαμπράκης και η κυβέρνηση. Καταπέλτης το πόρισμα του εισαγγελέα Ι. Ντογιάκου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σαρωτικές αλλαγές υπουργών αποφασίζει ο Σημίτης. Τα σχέδια του πρωθυπουργού για την υπέρβαση της κρίσης στην κυβέρνηση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Νέες διώξεις, Εξεταστική Επιτροπή και δίκες - εξπρές για το ναυάγιο. Τα κόμματα τρέχουν τώρα πίσω από τη ναυτική τραγωδία της Πάρου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο στόχαστρο ο Λαμπράκης. Νέο μέτωπο ανοίγει για κυβέρνηση - διαπλεκόμενα.

    ΕΘΝΟΣ: Επισκευές βιτρίνας έγιναν στο "Σάμινα". Το βίντεο από το βυθό και μαρτυρίες ειδικών αποκαλύπτουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τώρα απειλεί και μάρτυρες. Στο σκαμνί η "ΜΙΝΟΑΝ ΦΛΑΙΝ ΝΤΟΛΦΙΝΣ" που...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σφιχτά αγκαλιασμένοι. Κυβέρνηση Σουμάκης διαπλοκή ΠΑΣΟΚ στο Λιμάνι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σωσίβιο στον ταμία. Ο Σημίτης καλύπτει τον Σουμάκη τη στιγμή που η Δικαιοσύνη τον καλεί να καταθέσει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τάζουν εξπρές δικαιοσύνη. Ενώ ο Σημίτης εξαγγέλλει αύριο μέτρα για τη ναυτιλία.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Νέο σκηνικό στην ακτοπλοΐα. Ετοιμη για "εισβολή" η ΕΠ. ΑΤΤ. στις ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΡΗΤΗΣ.

    ΕΣΤΙΑ: Βυθίζεται το EXPRESS SIMITI. Συμπαρασύρει και την PASOK LINES.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτική έκρηξη μετά το ναυάγιο. Δικαιοσύνη και Βουλή ανοίγουν το απόστημα της ακτοπλοΐας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ποιοί κερδοσκοπούν από τη ναυτική τραγωδία. Τον υποπλοίαρχο "δείχνουν" οι καταθέσεις του πληρώματος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Το μονοπώλιο των Μινωϊκών θέμα πολιτικής σύγκρουσης. Ανω - Κάτω τα δρομολόγια στο Αιγαίο.

    ΝΙΚΗ: Στο σκαμνί ο Π. Σφηνιάς και όλοι οι υπεύθυνοι του εγκλήματος. Η κοινή γνώμη απαιτεί πλήρη διαλεύκανση.

    Νέα Ελλάδα: Κάθαρση τώρα. Εσχατη προσπάθεια για συγκάλυψη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η λύση: εθνικός οργανισμός ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Κλείνει το Ναυτιλίας. Μέτρα ΣΟΚ στα χέρια Σημίτη.

    Η ΧΩΡΑ: SOS βουλιάζουμε. Εντρομος ο Σημίτης για τη λαϊκή κατακραυγή κατά της κυβέρνησης αναζητά σωσίβιο στον ανασχηματισμό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ναυμαχία για τα καύσιμα! Εκπνέει το μεσημέρι τελεσίγραφο της κυβέρνησης προς τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συμφωνία στον ορίζοντα. Φεύγουν από τα μπλόκα οι οδηγοί φορτηγών;

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέο μέτωπο στη διαπλοκή. Λαμπράκης - Ψυχάρης στο στόχαστρο του εισαγγελέα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τώρα, πρέπει να απαντήσει για όλα ο πρωθυπουργός. Χωρίς υπεκφυγές και συνήθεις αποσιωπήσεις.

    [02] Ναυτική τραγωδία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "οι κάμερες των δυτών κατέγραψαν τα στοιχεία εκείνα, που σε συνδυασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις, οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Φάνηκαν οι επισκευές βιτρίνας που έγιναν στο ηλικίας 34 ετών πλοίο, πράγμα που βεβαιώνουν και οι ειδικοί".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται το ναυτικό ναυάγιο-έγκλημα, για να προχωρήσει δύο χρόνια νωρίτερα στην πλήρη "απελευθέρωση" των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Με αυτή την πράξη της διογκώνει ακόμη περισσότερο τις κύριες αιτίες που οδήγησαν στο χαμό 80 ανθρώπων και άγνωστου αριθμού αγνοουμένων".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής "πρώτα το τραγικό ναυάγιο...και ακολούθως η - μεθύστερη παρ ότι εντυπωσιακή - απόσυρση εξήντα πέντε σκαφών των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών... Ασφαλώς δικαιολογούν την τόση δυσφορία και δυσπιστία της κοινής γνώμης για τις εξηγήσεις που παρέχονται... Γιατί τα ερωτήματα για την ασφάλεια των πλοίων σωρεύονται... Και γιατί σε γεγονότα που τώρα αποκαλύπτονται ουδείς δίδει απάντηση".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "διευρύνεται ο κύκλος των προσώπων που διώκονται ποινικά για το ναυάγιο της Πάρου. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά άσκησε χθες δίωξη εναντίον του αρχιμηχανικού της εταιρείας Minoan ενώ παράλληλα ασκήθηκαν διώξεις και εναντίον επιθεωρητών της Διεύθυνσης Ελέγχου εμπορικών Πλοίων και του Νηογνώμονα. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι η όλη υπόθεση για τα αίτια και τους υπεύθυνους της θαλάσσιας τραγωδίας ανατίθεται σε εφέτη - ανακριτή και λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν οι δίκες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "σε δεκαεννέα καυτά ερωτήματα, που αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η πρωτοφανής ναυτική τραγωδία της Πάρου, καλούνται να απαντήσουν οι δύο πραγματογνώμονες που όρισε η ανακρίτριας Σύρου Ιωάννα Καραμπάση, προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να αποδοθούν ευθύνες. Μάλιστα, στη σχετική παραγγελία επισημαίνεται χαρακτηριστικά ο κίνδυνος "εξαφανίσεως στοιχείων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "ο φάκελος του ναυαγίου της Πάρου ανοίγει θορυβωδών και απειλεί να συμπαρασύρει την κυβέρνηση σε επικίνδυνες περιοχές. Οι δικαστικές αρχές κινούνται με αποφασιστικότητα και δείχνουν πως θέλουν να έχουν το ταχύτερο στη διάθεσή τους πορίσματα, που να δίδουν ικανοποιητικές απαντήσεις για τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων ,ενώ στο πολιτικό πεδίο κινούμεθα προς σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής".

    "Το πρώτο πλήγμα στο μονοπωλιακό καθεστώς της ελληνικής ακτοπλοΐας θα δοθεί σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΞΟΥΣΙΑΣ εάν αφαιρεθεί άδεια σκοπιμότητα από τις δύο κρητικές εταιρίες λόγω της αυστηρής εξέτασης των προδιαγραφών ασφαλείας των πλοίων τους. Εν τω μεταξύ, τη νύχτα η Εισαγγελία Σύρου εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της MFD Π. Σφηνιά και ενός μέλους του ΔΣ της εταιρίας, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του υποπλοιάρχου του Σαμίνα".

    [03] Πόρισμα Ντογιάκου

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "αντιμέτωπη με νέες (αλλά τόσον παλαιές..) υποθέσεις διαπλοκής εμφανίζεται η κυβέρνηση, η οποία κλυδωνίζεται αυτές τις μέρες από τις επιπτώσεις του ναυαγίου και τις αποκαλύψεις ότι έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τη "Μινόαν Λάϊνς" . χθες προστέθηκε άλλο ένα μέτωπο ,εκείνο των σχέσεων της κυβέρνησης με τον Χρ. Λαμπράκη και τον Στ. Ψυχάρη".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι "φαίνεται ότι ενός τραγικού ναυαγίου...μύρια έπονται. Στη Βουλή, χθες ενώ όλοι περίμεναν να δουν τι μέλλει γενέσθαι με την προαναγγελθείσα πρόταση της ΝΔ, για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, αίφνης ο Απόστολος Κακλαμάνης ανακοίνωσε...άλλα. Στα χέρια του προέδρου της Βουλής βρίσκεται από χθες ένα πόρισμα του εισαγγελέα πρωτοδικών Ισίδωρου Ντογιάκου σχετικά με ενδεχόμενες ευθύνες μελών της κυβέρνησης όσον αφορά "παράνομες" δραστηριότητες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη με το Δημόσιο, αλλά και σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών για τον πάλαι ποτέ διορισμό του Σταύρου Ψυχάρη ως πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "ενδείξεις τελέσεως αξιόποινων πράξεων εκ μέρους υπουργών κατά την άσκηση καθηκόντων τους, όσον αφορά στην επαγγελματική δραστηριότητα του Χρήστου Λαμπράκη, αλλά και τον διορισμό του Σταύρου Ψυχάρη ως πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους, διαπιστώνει στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ισίδωρος Ντογιάκος με βάση και τα αντίγραφα της προκαταρκτικής δικογραφίας που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή".

    Σύμφωνα με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ, "μείζον πολιτικό θέμα προκαλεί για την κυβέρνηση η παρέμβαση του εισαγγελέα κατά των υπουργών Εξωτερικών και Τύπου κ. Πάγκαλου και Ρέππας, για τα δωράκια στον Χρήστο Λαμπράκη και το διορισμό του Σταύρου Ψυχάρη στο Αγιον Ορος. Η σκιά της διαπλοκής που αγγίζει την κυβέρνηση παίρνει σάρκα και οστά μετά το αίτημα του εισαγγελέα Ι. Ντογιάκου για ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τους κ. Πάγκαλο και Ρέππα και τις σχέσεις τους με τον κ. Λαμπράκη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "οι δουλείας που έπαιρνε από το Δημόσιο το ταξιδιωτικό γραφείου "Τράβελ Πλάν" καίνε το Χρήστο Λαμπράκη. Με πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή καταγράφεται για πρώτη φορά με δικαστικά έγγραφα η διαπλεκόμενη δράση του προέδρου του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη, ενώ ζητείται η διερεύνηση των ενεργειών του υπουργού Τύπου κ. Δ. Ρέππα και του πρώην υπουργού Εξωτερικών (και νυν Πολιτισμού) κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, καθώς πιθανολογείται η τέλεση αξιόποινων πράξεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι "αποφασισμένη να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής εμφανίζεται η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία υψώνοντας το ανάστημά της , καλεί τη Βουλή να ερευνήσει τις αθέμιτες σχέσεις μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών που είχαν ως επίκεντρο το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και διάφορους παράγοντες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "αιφνίδιες εξελίξεις δημιουργούνται με το πόρισμα του εισαγγελέα Ι. Ντογιάκου περί αξιόποινων πράξεων υπουργών, την ώρα που ο πρωθυπουργός αναζητά απεγνωσμένα "σωσίβιο" από το ναυάγιο του "Σάμινα" για το οποίο η κυβέρνηση και ο Κ. Σημίτης δέχονται διαρκείας και σκληρές επιθέσεις από τις εφημερίδες του συγκροτήματος Λαμπράκη".

    [04] Καύσιμα

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "προς εκτόνωση οδεύει η κρίσις που έχει δημιουργηθή στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα και λοιπά προϊόντα μετά τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η Κυβέρνησις ως προς την επίλυση αιτημάτων των απεργών βυτιοφορέων και μεταφορέων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "την λήξη των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα στην Γενική τους συνέλευση οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων μετά τη σύσκεψη που έγινε χθες υπό την Προεδρία της Υπουργού Εσωτερικών κ. Β. Παπανδρέου και την συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Κατά τη σύσκεψη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξήγησε στους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ότι η κυβέρνηση βλέπει θετικά τα προβλήματά τους, αλλά δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά από την απεργία".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "έντονος ο προβληματισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τη συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών αυτοκινήτων, καθώς οι ελλείψεις σε καύσιμα και σε προϊόντα είναι πολύ μεγάλες. Σε πολλούς νομούς της χώρας το 90% των πρατηρίων έχουν βάλει λουκέτο. Οξύτατη είναι η έλλειψη καυσίμων στην Κρήτη, Δωδεκάνησα στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, στην Ανατολική Μακεδονία, την Ηπειρο και τη Θράκη".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "προς λήξη της απεργίας οδεύουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ και βυτιοφόρων, απόφαση που θα λάβουν και τυπικά στη σημερινή γενική τους συνέλευση αφού οι δεσμεύσεις των συναρμοδίων υπουργών δόθηκαν και ενυπόγραφα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "ελπίδες για σημαντική μείωση των τιμών των καυσίμων στην ελληνική αγορά δίνει η πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου τις προηγούμενες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα πραγματοποιείται νέα συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και των εκπροσώπων των φορέων στην αγορά καυσίμων, κατά την οποία θα συζητηθεί το μείζον θέμα της διαμόρφωσης των τιμών στη λιανική πώληση, που πλέον αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα και για τη συνέχιση ή μη της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ".

    [05] Επιστροφή Ολυμπιονικών

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "με μια λιτή και σεμνή τελετή στο αεροδρόμιο, η Πολιτεία θα υποδεχτεί με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη τους Ολυμπιονίκες μας. Μπορεί, βέβαια η Ελλάδα να είναι ντυμένη στα μαύρα από τη ναυτική τραγωδία της Πάρου, αλλά στους θριαμβευτές του ΣίδνεΪ μπορούσε να γίνει μια εξαίρεση. Τα 13 μετάλλια και οι σελίδες δόξας που έγραψαν οι αθλητές μας στην Αυστραλία, αξίζουν κάτι παραπάνω".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "λίγο πριν από την επιστροφή της Στην Αθήνα από την Αυστραλία η Γιάννα Αγγελοπούλου φρόντισε να ταράξει τα ήρεμα -ελέω Σίδνεϊ- νερά σε ο,τι έχει να κάνει με τη διοργάνωσης της δικής μας Ολυμπιάδας. Σε συνέντευξή της στο ΕΘΝΟΣ η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 τόνισε ότι "με ρυθμούς δημοσίου, Αγώνες δεν γίνονται " αφήνοντας αιχμές για την έως σήμερα συνεργασία της με την κυβέρνηση και δημιουργώντας πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, του οποίου επιλογή είναι η Γ. Αγγελοπούλου".

    Η Νέα Ελλάδα σημειώνει ότι "σε συμπληγάδες ο Κώστας Σημίτης εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην προετοιμασία της Ολυμπιάδας του 2004. Τα ψέματα τέλειωσαν, ο χρόνος τρέχει, και οι δηλώσεις τόσο της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, όσο και του Θεόδωρου Πάγκαλου. ΟΙ σχέσεις Σημίτη - Αγγελοπούλου - Πάγκαλου θύμιζαν το "Τρίγωνο των Βερμούδων", καθώς ο πρωθυπουργός στο χθεσινό πρωινό καφέ έδειξε ενοχλημένος με τη συνέντευξή της "κυρίας 2004" στο ΕΘΝΟΣ αλλά πνέει τα μένεα κατά του υπουργού Πολιτισμού που χθες έριξε και νέα "βόμβα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "η απόφαση της Γιάννας Αγγελοπούλου να μην επιστρέψει στην Αθήνα μαζί με την ελληνική αποστολή πυροδότησε μια σειρά από σενάρια ως προς τις προθέσεις της προέδρου μετά τα όσα έγιναν όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας της στο ΣίδνεΪ...Η κίνηση της Γ. Αγγελοπούλου ερμηνεύεται ως μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Η ουσία είναι πως η πενταμελής Οργανωτική Επιτροπή επιστρέφει στην Ελλάδα κομμένη στα τρία".

    [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Απλώνεται η κρίση... Μετά τη ναυτική τραγωδία βαραίνει και το πολιτικό κλίμα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προς λύση η απεργία. Μειώνονται οι τιμές στη βενζίνη".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Το ΣΑΜΙΝΑ αγγίζει ευαίσθητα δεδομένα. Μπαράζ διώξεων και πολιτικές ευθύνες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οψιμα κονδύλια για την ακτοπλοΐα. Εξεταστική επιτροπή θα ζητήσει η ΝΔ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Σταδιακή εξομάλυνση στα μέτωπα πετρελαίου-δολαρίου".

    [07] Τιμές καυσίμων

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Ελπίδες για ομαλοποίηση της αγοράς καυσίμων από σήμερα το απόγευμα. Το μεσημέρι αναμένεται η θετική απάντηση. Η εφημερίδα προσθέτει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση, εάν χρειαστεί".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 3 October 2000 - 18:36:16 UTC