Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-05-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/05/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Διαμάχη κράτους - Εκκλησίας
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] Νέα Δημοκρατία
  • [5] ΟΝΕ
  • [6] Φάλκον
  • [7] Συνέντευξη Παπαντωνίου
  • [8] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [9] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η κρίση στη Νέα Δημοκρατία,η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας προς την ΟΝΕ,οι ελληνοτουρκικές σχέσεις,το πόρισμα για το Φάλκον και η διαμάχη Κράτους - Εκκλησίας για τις ταυτότητες είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ψηλό ...στηρίζει Καραμανλή. Ο Επίτιμος ξεκαθαρίζει το τοπίο στη ΝΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σεβαστείτε το λαό της ΝΔ. Εκκληση Μητσοτάκη προς όλους.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Αυτοί έριξαν το Φάλκον. Βγήκε το πόρισμα και αποκαλύπτει.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φακελώνουν όλους τους Ελληνες. Εγγραφο-φωτιά αποκαλύπτει η "Α".

    Η ΑΥΓΗ: Στο "ψυγείο" οι ταυτότητες. Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπει η κυβέρνηση την εφαρμογή του νόμου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ελεύθερες οι προσλήψεις στις ΔΕΚΟ. Αλλάζει ο νόμος ενόψει μετοχοποίησης των δημοσίων επιχειρήσεων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δύο βραδυφλεγείς "βόμβες" στα χέρια του κ. Σημίτη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ξεπουλιέται το 51% του ΟΤΕ. Δήλωση "βόμβα" του νέου προέδρου Μανασή στη Βουλή.

    ΕΘΝΟΣ: Με νέο σύστημα οι προσλήψεις εκπαιδευτικών. Διαγωνισμός με έξτρα μόρια από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 28 Μαΐου ο Εγκέλαδος στην περιοχή μας!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρώτη ήττα της κυβέρνησης. Οπισθεν ολοταχώς στο θέμα των ταυτοτήτων, μετά τον ξεσηκωμό της Εκκλησίας και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οδηγός για τις ρυθμίσεις του νέου ΓΟΚ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τι προβλέπει ο Παπαντωνίου. Αποκλειστική συνέντευξη του Υπουργού Εθν. Οικονομίας.

    ΕΣΤΙΑ: Ηλθε η ώρα να ξυπνήσουμε. Η σημερινή Ελλάς χάνει έδαφος συνεχώς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ιδιωτικοποιείται ο ΕΟΤ με προίκα τεσσάρων τρις. Επίσπευση και για ΔΕΗ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ευθύνες για το Φάλκον σε πιλότους και τεχνικούς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στους πιλότους η κύρια ευθύνη για το Φάλκον. Στα πειστήρια και το βίντεο του γιού Κρανιδιώτη.

    ΝΙΚΗ: Κυβερνά η Εκκλησία! Περνάει, τελικά, ο εκβιασμός του Χριστόδουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συστηματική απόπειρα φίμωσης του ΚΚΕ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ο Μητσοτάκης τον Καραμανλή τον έκανε τόπι...και τον έστειλε αδιάβαστο!

    Η ΧΩΡΑ: Ο ψηλός άδειασε τους υπονομευτές. Ο Μητσοτάκης θωρακίζει την ενότητα της ΝΔ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κλιμακωτό ωράριο στη Θεσσαλονίκη. Αποφασισμένος να το εφαρμόσει από το καλοκαίρι ο Κώστας Λαλιώτης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σφάζει με βαμβάκι. Ο Κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί ευθέως τον Κ. Καραμανλή.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εισήγηση Μανασή για πώληση του ΟΤΕ. Επιταχύνει η κυβέρνηση τις ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επιθεωρητές στα νοσοκομεία για να περιοριστεί η σπατάλη.

    [2] Διαμάχη κράτους - Εκκλησίας

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "κυβέρνηση και Εκκλησία επιχείρησαν χθες να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης για το ζήτημα αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Η "νηφαλιότητα" και ο "διάλογος" ήταν οι λέξεις-κλειδιά στις δηλώσεις αμφοτέρων των πλευρών, ενώ εκτονωτικά επέδρασε και η δίωρη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με τον υπουργό Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "σε καλό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου με τον υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου. Στο επίκεντρο της συνάντησης αυτής βρέθηκε το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πέσουν οι τόνοι και να συζητηθούν όλα τα σχετικά ζητήματα στο πλαίσιο ενός νηφάλιου διαλόγου".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "μετά τον ιερό πόλεμο, ήρθε το "άγιο παζάρι". Κατά την πρώτη του επίσκεψη στον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έθεσε επί τάπητος τόσο το αίτημα κατάργησης των νόμων Τρίτση και έναρξης διαλόγου για την εκκλησιαστική περιουσία από μηδενική βάση όσο και τη διεκδίκηση 126 δις δρχ από το ...καταραμένο Γ' ΚΠΣ, χωρίς να συναντήσει την αντίδραση του υπουργού".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "επαναβεβαιώθηκαν οι διακριτοί θεσμικοί ρόλοι πολιτείας και Εκκλησίας στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Π. Ευθυμίου και του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, γεγονός που οδηγεί σε αποκλιμάκωση της κρίσης, μεταξύ των δύο και σε -σχετική- ομαλοποίηση των σχέσεών τους".

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "επισήμως επιμένουμε, ανεπισήμως διολισθαίνουμε. Ετσι πλέον περιγράφεται η θέση στην οποία υιοθετεί η κυβέρνηση απέναντι στο αίτημα της Αγκυρας για τη συγκρότηση μιας μεικτής πολιτικό-στρατιωτικής επιτροπής, που θα συζητήσει με απευθείας διάλογο και εκτός των πλαισίων του ΝΑΤΟ τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "η ελληνική κυβέρνηση ρυμουλκείται σε μια εφ όλης της ύλης ελληνοτουρκική συζήτηση με τους όρους που έχει επιβάλει η Αγκυρα. Χτες, στη σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, αποφασίστηκε να γίνει αποδεκτή η τουρκική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η συζήτηση για την εγκατάσταση ΜΟΕ στο Αιγαίο θα πραγματοποιηθεί μέσω πολιτικό-στρατιωτικών επιτροπών που θα συσταθούν γι αυτόν ακριβώς το λόγο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι "τις ελληνικές θέσεις απέναντι στις προτάσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο και τα θέματα που αφορούν τα ΜΟΕ επαναδιατύπωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Οι δύο υπουργοί επανέλαβαν ότι η Ελλάδα απορρίπτει τις τουρκικές προτάσεις για σύσταση πολιτικοστρατιωτικής επιτροπής που θα μπορεί να συζητήσει για τα ζητήματα του Αιγαίου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "η τουρκική πρόταση για τη δημιουργία μικτής πολιτικό-στρατιωτικής επιτροπής με ευθύνη το διάλογο για την υιοθέτηση ΜΟΕ στο Αιγαίο τείνει να γίνει de facto αποδεκτή, παρά τις μέχρι στιγμής περί του αντιθέτου φραστικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης".

    [4] Νέα Δημοκρατία

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι "η πολιτική, είχε πει κάποτε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, είναι πιο συναρπαστική από τον πόλεμο. Στον πόλεμο πέφτεις μια φορά. Στην πολιτική, αν χάσεις την πρωτοβουλία, πέφτεις κάθε μέρα". Αυτή την πραγματικότητα την αντιλαμβάνεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο πλέον ο Κώστας Καραμανλής, καθώς τα βέλη στρέφονται ανοιχτά πια εναντίον του όσο αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να βγάλουν τη ΝΔ από μια παρατεταμένη κρίση όπως η σημερινή".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου οριοθέτησε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, ενόψει του προσεχούς έκτακτου συνεδρίου αρνούμενος να ανταποκριθεί στο αίτημα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη να διεξαχθεί συζήτηση στα κομματικά όργανα για την εκτόνωσης της κρίσεως".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "γέφυρα επικοινωνίας με τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ επιχειρεί να στήσει ο κ. Καραμανλής σε μια ύστατη προσπάθεια να απορροφήσει τους κραδασμούς από την κρίση που έχει ξεσπάσει στο κόμμα. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Βαγγ. Μεϊμαράκης αναλαμβάνει στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής ρόλο...Κόφι Ανάν, δηλαδή ειρηνοποιού, και τις προσεχείς μέρες θα συναντηθεί εκτός των άλλων και με τον επίτιμο πρόεδρο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "πιέσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην άμεση εκτόνωση της εσωκομματικής κρίσης δέχεται ο Κ. Καραμανλής από βουλευτές και στελέχη, ενώ την ίδια στιγμή ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού Β. Μεϊμαράκης αναλαμβάνει "πρωτοβουλία εσωκομματικής συνεννόησης".

    [5] ΟΝΕ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "κανένα περιθώριο δεν άφησε ο επίτροπος κ. Πέδρο Σόλμπες, σε όσες "Κασσάνδρες" επιμένουν ακόμη και σήμερα να εκφράζουν επιφυλάξεις για τη διατηρησιμότητα των ιδιαίτερα θετικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας. Τρία είναι τα σημεία του λόγου του κ. Σόλμπες που έδωσαν χθες το "πράσινο φως" για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και αποτέλεσαν ουσιαστικά το κάλεσμα για να ψηφίσουν θετικά σήμερα οι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει οτι "ένταση επικράτησε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή τη συζήτηση για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, καθώς ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής Οτμαρ Κάρας άφησε νέα υπονοούμενα περί "χαριστικής" ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη με πολιτικά και όχι με οικονομικά κριτήρια, υποστηρίζοντας οτι "η Ελλάδα δεν εκπληρώνει το κριτήριο του δημόσιου χρέους, ενώ είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να διατηρήσει τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "σήμερα αναμένεται να ψηφισθή από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεσις προς γνωμοδότηση του Ευρωκοινοβουλίου για την ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ, του σοσιαλιστού Ευρωβουλευτού του Λουξεμβούργου κ. Ρόμπερτ Γκέμπελς. Στην έκθεση, που συζητήθηκε χθες, επαναδιατυπώνονται οι βασικές συστάσεις που επικεντρώνονται στην τήρηση μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, στην εξακολούθηση της σφικτής εισοδηματικής πολιτικής και στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "η ένταξη της δραχμής στο ευρώ ήταν το κύριο ζήτημα που απασχόλησε χθες την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και το βασικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από τις συζητήσεις που έγιναν είναι ότι σήμερα-οπότε οι ευρωβουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν- η Ελλάδα θα λάβει ένα ακόμη σημαντικό "ναι" ως απάντηση στο αίτημα προσχώρησής της στην τελική φάση της ΟΝΕ".

    [6] Φάλκον

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "τέσσερις θανάσιμες αιτίες προκάλεσαν την τραγωδία στον αέρα του πρωθυπουργικού Φάλκον, τον Σεπτέμβριο του 1999, όπου συνάντησαν το θάνατο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης και άλλα πέντε άτομα. Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος πάνω από το Βουκουρέστι, καταδεικνύονται στο πόρισμα που συνέταξαν οι δύο Ελληνες εμπειρογνώμονες Α. Φίσερ και Ακριβός Τσολάκης, βάσει του οποίου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ισ. Ντογιάκος που ερεύνησε την υπόθεση άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των δύο πιλότων του αεροσκάφους της μοιραίας πτήσης, καθώς και κατά παντός υπευθύνου τεχνικού για την συντήρηση του αεροσκάφους".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει ότι "κόλαφος είναι το πόρισμα και για τους δύο πιλότους του μοιραίου πρωθυπουργικού ΦΑΛΚΟΝ, που έμελλε να γίνει ο τάφος έξι συνανθρώπων μας, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "ευθύνες στους πιλότους και τους τεχνικούς που είχαν αναλάβει τη συντήρηση του Φάλκον αποδίδουν οι Ελληνες εμπειρογνώμονες, οι οποίοι είχαν διορισθεί από την Εισαγγελία. Στο συμπέρασμα οτι η αεροπορική τραγωδία οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και όχι σε μηχανική βλάβη καταλήγουν και ο Ρουμάνοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι παραδίδουν το επίσημο πόρισμά τους στα μέσα Ιουνίου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τέσσερα ανθρώπινα λάθη εντοπίζει η εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε για τις συνθήκες του πολύνεκρου δυστυχήματος στο πρωθυπουργικό ΦΑΛΚΟΝ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος διενήργησε την πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση, άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματικές βλάβες, επίσης από αμέλεια και κατά συρροή, τόσο κατά του κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του ΦΑΛΚΟΝ Ιωάννη Ανδρουλάκη και Γρηγόρη Σινέκογλου όσο και κατά των τεχνικών συντήρησης, τα ονόματα των οποίων θα προκύψουν από την κύρια ανάκριση".

    [7] Συνέντευξη Παπαντωνίου

    Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει οτι "μπαίνοντας στην ΟΝΕ η χώρα τίθενται και άλλα ζητήματα όπως της προσαρμογής της οικονομικής και της κοινωνικής πολιτικής. Ο κ. Παπαντωνίου εκφράζει την αισιοδοξία του για θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις της εμπορικής με τη γαλλική Credit Agricole και διαβεβαιώνει οτι δεν θα υπάρξουν απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού". Ο κ. Παπαντωνίου εκτιμά ότι "Ο Κ. Σημίτης πρέπει να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός το 2004, είναι ηγέτης μακράς πνοής".Ο "τσάρος της οικονομίας" εμφανίζεται να διατηρεί ηγετικές φιλοδοξίες, λέγοντας οτι το 2004 "δεν θα είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία". Λέει "ναι" στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά την "επόμενη τετραετία", και προκρίνει υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου. Επιβεβαιώνει οτι επιθυμούσε να εγκαταλείψει το ΥΠΕΘΟ, αλλά..."άλλαι αι βουλαί" του πρωθυπουργού. Παραδέχεται ότι το ΠΑΣΟΚ απέτυχε στην αντιμετώπιση της ανεργίας, χαρακτηρίζοντας εμμέσως "χαμένη" τη δεκαετία 1990-2000".Τέλος, σε ερώτηση πως πολλοί υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο, απαντά οτι πράγματι,το σημερινό ΠΑΣΟΚ, όπως είναι διαρθρωμένο έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο.Και νομίζω ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στραφεί κυρίως προς την κοινωνία. Να ανοίξει ένα ουσιαστικό διάλογο μαζί της ώστε το κόμμα να γίνει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κοινωνία και την κυβέρνηση. Αρα, χρειαζόμαστε ένα άλλο κόμμα, πολύ περισσότερο ανοικτό στην κοινωνία, ένα κόμμα του διαλόγου με την κοινωνία αλλά και μεταξύ μας. Πιστεύω ότι στο πλαίσιο αυτό η επανίδρυση, όπως πολλές φορές έχει λεχθεί, είναι μια άμεση και επιτακτική ανάγκη".

    [8] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εταιρία κολοσσός για την περιουσία του ΕΟΤ"

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "10 τρις. Δρ οδεύουν προς Σοφοκλέους. Αισιόδοξη η CSFB".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κερδοσκοπική... αναβάθμιση. Προσπάθεια χειραγώγησης από ξένα κέντρα ενημέρωσης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αλμα ΔΕΗ προς ΧΑΑ και ελεύθερη αγορά. Με αλλαγή διοίκησης επισπεύδεται η μετοχοποίηση".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "ΟΤΕ: Προαναγγέλεται εμμέσως πλήρης ιδιωτικοποίηση. Προπαρασκευή κλίματος - Τεστ αντιδράσεων".

    [9] Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Ελκυστικό τώρα το ελληνικό Χρηματιστήριο. Τα ξένα κεφάλαια μπορούν να φθάσουν σταδιακά στο 30% (από 10%-15%) της κεφαλαιοποίησης. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεγάλων funds από ΗΠΑ και Ευρώπη τράπεζες - blue chips.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 18 May 2000 - 16:57:45 UTC