Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-05-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/05/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Χρηματιστήριο
  • [3] Ολυμπιακή
  • [4] Νέα Δημοκρατία
  • [5] Διαμάχη Κράτους - Εκκλησίας
  • [6] Ελληνοτουρκικά
  • [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Ελλάδα - ΟΝΕ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η διαμάχη κράτους - Εκκλησίας για τις ταυτότητες,οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η πορεία του Χρηματιστηρίου και η εκποίηση ποσοστού της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αρχηγική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη ... την ίδια ώρα στην Αθήνα: Υπογραφές για τον Αρη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΝΔ: Νευρική κρίση. Ενώ ο Κ. Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του σήμερα στον ΑΝΤ1.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Νέα επέμβαση ετοιμάζει το ΝΑΤΟ στα σύνορά μας. Δύο τα μηνύματα της άσκησης Dynamic Mix.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σχέδιο αφελληνισμού. Καταγγέλλονται ως ύποπτες οι μεθοδεύσεις με τις ταυτότητες.

    Η ΑΥΓΗ: Το εκκλησιαστικό ΠΑΣΟΚ αναζητεί ταυτότητα. Κορυφώνεται το παρασκήνιο για κυβερνητική υπαναχώρηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Υπό όρους η πώληση της Ολυμπιακής. Τι αποφάσισαν Σημίτης-Βερελής-Γιάννος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αρχιερείς, πολιτικοί, δικαστές, ταυτότητες και παρασκήνιο...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο Αρης πήρε τα άρματα. Ενώ ο Κ. Καραμανλής μιλάει για τοπίο καταχνιάς.

    ΕΘΝΟΣ: Απίστευτο θρίλερ με Ελληνα μπροστά στην ηλεκτρική καρέκλα. Μια διάρρηξη, 2 νεκροί και μια βιντεοκασέτα - σοκ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αλλάξτε τους την πίστη! Οδηγία από τα κέντρα του Οικουμενισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ρίχνει λάδι στη φωτιά. Υβρίζει, προκαλεί, λασπολογεί και ανοίγει το δρόμο της διάλυσης της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δικηγόροι μηχανικοί στη δίνη των αλλαγών. Επανεξετάζεται η υποχρεωτική παρουσία τους σε συμβόλαια-κατασκευές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θεία Κωμωδία. Θού Κύριε: Απίστευτες εκδηλώσεις πιστών για ταυτότητες και βιβλίο.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ηρθε η ώρα του Καραμανλή. Θα υποκύψει ή θα επιμείνει στις θέσεις του;

    ΕΣΤΙΑ: Αλλη ταυτότης κινδυνεύει. Η εθνική υπόστασις μέσα στην Ευρώπη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το νέο φιάσκο με την Ο.Α. "μάθημα" για την κυβέρνηση. Τελεσίγραφο προς τους Βρετανούς. Νέες κινήσεις για ΟΤΕ -Εμπορική.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 5,5% ψίχουλα στους εργαζόμενους...Υπογράφεται η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση για τη διετία 2000-2001.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επιστρέφουν οι "μικροί" στη Σοφοκλέους. 5.500 νέοι κωδικοί σε μια εβδομάδα.

    ΝΙΚΗ: Ψαρεύει σε θολά νερά. Αυτόκλητος υπερασπιστής του σκοταδισμού ο Βενιζέλος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ψήφο στην Πανσπουδαστική σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Δεν τον κουνάω..."Τον Αρη από δίπλα μου!. Σκάστε όλοι! Προκλητικός ο Καραμανλής.

    Η ΧΩΡΑ: Χοντρές μπίζνες Μαξίμου-Σωκράτη. Στο φως όλο το παρασκήνιο για τον ΟΤΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σπάταλο το ΕΣΥ. Μεταρρυθμίσεις στην υγεία ετοιμάζει ο Αλ. Παπαδόπουλος.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο Αρης κάνει πόλεμο. Σπηλιωτόπουλος: επίθεση σε όλα τα μέτωπα εντός και εκτός ΝΔ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πωλείται σε ιδιώτες η Ολυμπιακή Αεροπορία. Διεθνής διαγωνισμός για το 20% και το μάνατζμεντ της εταιρίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σε "κενό αέρος" ο εθνικός μας αερομεταφορέας. Σε αναζήτηση καλού αγοραστή.

    [2] Χρηματιστήριο

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "επιστρέφουν οι μικροεπενδυτές στη Σοφοκλέους φέρνοντας ανάκαμψη στις τιμές των μετοχών και αυξάνοντας τον ημερήσιο τζίρο που ξεπερνάει τα 200 δις Δρ. Η επιστροφή των επενδυτών στο Χρηματιστήριο γίνεται είτε άμεσα με αγορές μετοχών είτε έμμεσα με αγορές αμοιβαίων κεφαλαίων. Σύμφωνα με στοιχεία του Αποθετηρίου, μόνον οι νέοι επενδυτές που κάνουν συναλλαγές μέσω χρηματιστηριακών εταιριών ανήλθαν σε 5.500 στο διάστημα από τις 2 μέχρι τις 10 Μαΐου".

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "διορθωτικές τάσεις στα χαρτιά της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει η αγορά, αφού οι επενδυτές χθες προχώρησαν σε κλείδωμα των κερδών που αποκόμισαν κατά το πρόσφατο ράλι τιμών κυρίως στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και λιγότερο της μικρής. Ετσι, ο Γενικός Δείκτης ανέβηκε περίπου κατά 0,50% ωστόσο η εικόνα της χθεσινής συνεδρίασης δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "η νέα άνοδος και οι έντονες διακυμάνσεις - ενδοσυνεδριακά- του Γενικού Δείκτη Τιμών, η στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις μετοχές των εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, καθώς και η διατήρηση του όγκου των συναλλαγών σε υψηλό επίπεδο χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "κύκλους κάνει η ανοδική κίνηση στη Σοφοκλέους και, όπως προκύπτει από τον όγκο συναλλαγών που σταθεροποιείται άνω των 200 δις Δρ, το θετικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον και την ανεβασμένη επενδυτική ψυχολογική διάθεση, μπορεί να συνεχίσει προς τις 4800 με 4900 μονάδες σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "ιδιαίτερα ισχυρή παρουσιάσθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς ο γενικός δείκτης κατόρθωσε να κλείσει με θετικό πρόσημο, παρά την ενδοσυνεδριακή διόρθωση. Ο δείκτης κινήθηκε έτσι για πέμπτη συνεχή ημέρα σε ανοδική τροχιά ξεπερνώντας και το επίπεδο των 4.700 μονάδων μετά από 20 συνεδριάσεις".

    [3] Ολυμπιακή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "τα πρώτα δείγματα, του τρόπου μέσα από τον οποίο προτίθεται ν αντιμετωπίσει από τούδε και στο εξής η κυβέρνηση την πώληση του 20% των μετοχών της Ο.Α. έδωσε χθες αμέσως μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΘΟ ο υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "μπροστά σε ένα τεράστιο ερωτηματικό για το μέλλον της "Ολυμπιακής" βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, καθώς όλα δείχνουν οτι η επιβίωση του εθνικού μας αερομεταφορέα θα εξαρτηθεί από την κρίση της κυβέρνησης αν η πώληση του 20% των μετοχών της στη "British Airways" είναι συμφέρουσα για την εταιρία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "ο μύθος του Σισύφου ταιράζει στην περίπτωση της ΟΑ. από κρίση σε κρίση και από προσπάθεια σε προσπάθεια ο άλλοτε κραταιός εθνικός αερομεταφορέας παραπαίει Υπό το βάρος των λανθασμένων κυβερνητικών επιλογών και των προβληματικών διοικήσεων. Τούτη τη φορά το φιάσκο ήλθε από τους πολλά υποσχόμενους Βρετανούς μάνατζερ, οι οποίοι προκρίθηκαν και προεβλήθησαν από την κυβέρνηση ως σωτήρες και το πιθανότερο είναι να φύγουν ως οι τελευταίοι επίβουλοι κατεδαφιστές".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "προς την εκποίηση του 20% της Ολυμπιακής προχωρεί η κυβέρνηση. Το ζήτημα εξετάστηκε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Βερελή. Κατ αρχήν θα εξεταστεί η προσφορά της British Airways για την εξαγορά του 20%. Αν δεν κριθεί συμφέρουσα, θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός".

    [4] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "νευρική κρίση έχει προκαλέσει στη ΝΔ η εξέλιξη της θύελλας που έχει ξεσπάσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την περιβόητη συνέντευξη του βουλευτή Καρατζαφέρη αλλά και όλα όσα ακολούθησαν στη συνέχεια. Αναλυτικά, το χθεσινό παρασκήνιο αλλά και όλα συνέβησαν χθες έδειξαν ότι η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη, καθώς όσοι παίρνουν μέρος στη σύγκρουση δείχνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "ρίχνει λάδι στη φωτιά πυροδοτώντας νέο κύκλο αντιπαραθέσεων ενός και εκτός ΝΔ ο Αρης Σπηλιωτόπουλος με την απρόσμενη και συνάμα απαράδεκτη επίθεση που εξαπέλυσε κατά πάντων, μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενόψει των σημερινών φοιτητικών εκλογών".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον η κρίση στη ΝΔ. Οι βαρόνοι αλλά και πολλοί βουλευτές ασκούν αφόρητες πιέσεις στον Κ. Καραμανλή να αποκεφαλίσει "εδώ και τώρα" το στενότερο συνεργάτη του Αρη Σπηλιωτόπουλο. Ετσι, ο αρχηγός της ΝΔ βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα να υποκύψει με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την ηγετική του αξιοπιστία και το κόμμα του, ή να επιμείνει στη μέχρι σήμερα στάση του ,διακινδυνεύοντας την ίδια την ενότητα της παράταξής του".

    [5] Διαμάχη Κράτους - Εκκλησίας

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "με καταιγισμό δημοσίων δηλώσεων πολιτικών, εκκλησιαστικών, δικαστικών και πανεπιστημιακών παραγόντων, το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες εξελίσσεται σε απρόβλεπτη και εν πολλοίς αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Η κυβέρνηση επιθυμεί το χαμήλωμα των τόνων ώστε να δοθούν περιθώρια ελιγμών στον κ. Χριστόδουλο (ο οποίος αντιμετωπίζει και το πρόβλημα του συγκερασμού των ακραίων θέσεων εκκλησιαστικών κύκλων) και να υπάρξει ακολούθως ψύχραιμη ρύθμιση του ζητήματος".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "την πρόθεση της Εκκλησίας να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας-σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι, στο ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες- κατέστησε σαφές χθες ο εκτελών χρέη εκπροσώπου του αρχιεπισκόπου μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος. Ταυτόχρονα, ο πολιτικός κόσμος, εμφανίζεται διχασμένος αναφορικά με την υποχρεωτικότητα ή την προαιρετικότητα της αναγραφής του θρησκεύματος".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "καθημερινώς αναλίσκονται τόνοι μελάνης και γίνονται ατελείωτες συζητήσεις για ζητήματα που κατά βάθος δεν θα έπρεπε καν να μας απασχολούν. Οχι ότι το θέμα της ταυτότητας δεν έχει την -συμβολική, κυρίως- σημασία του, αλλά δεν είναι εκείνο που θα σηματοδοτήση το μέλλον της Ελλάδος, ούτε βεβαίως της Ορθοδοξίας. Και πάντως δεν είναι το θέμα που θα δικαιολογούσε μέχρι και τη διενέργεια δημοψηφίσματος, όταν η λαϊκή ετυμηγορία δεν ζητήθηκε για άλλα πολύ πιο ουσιώδη όπως ήταν η ίδια η ένταξις στην ΟΝΕ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "παραμύθια της Χαλιμάς είναι οι ισχυρισμοί της Κυβερνήσεως και της Επιτροπής Δαφέρμου" οτι οι Βρυξέλλες αναγκάζουν τη χώρα μας να αφαιρέση το θρήσκευμα από τις ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών. από αλλού έχουν χτυπήσει τα ...κουδούνια που απώτερο σκοπό έχουν την ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ και αποδυναμωμένες πλέον τις δύο αυτές πτυχές της εθνικής μας ταυτότητας αφού τις πλήξουν συστηματικά να τις αφανίσουν!

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "η ίδια η κυβέρνηση, δια του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχ. Σταθόπουλου, άνοιξε το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες αλλά αποφεύγει να πάρει καθαρή θέση, αφήνοντας σε άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά ή να κρυώσουν μόνα τους. Εχουμε,από τη μια πλευρά, μια σύγχρονη Θεία Κωμωδία με τις αντιδράσεις ιεραρχών, κληρικών και άλλων που θυμίζουν Μεσαίωνα και εικόνες, όπως αυτές έξω από τα δικαστήρια, που προσβάλουν και τη θρησκεία. Και από την άλλη, παίζεται μια πολιτική κωμωδία. Είναι πολιτική κωμωδία αυτή η πορεία στην οποία αναφέρεται ο κ. Ρέππας εκτός και αν πρόκειται για πορεία προς το Καθαρτήριο!

    [6] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "παρά τη μυστικότητα που έχει επιλέξει ως μέθοδο διπλωματίας το υπουργείο Εξωτερικών, η έντονη κινητικότητα που θα εκδηλωθεί σήμερα με επίκεντρο τα εθνικά ζητήματα καταδεικνύει την κρισιμότητα της συγκυρίας. Ο κ. Παπανδρέου θα συναντήσει την κ. Μπακογιάννη μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας και συνεπώς θα κληθεί να την ενημερώσει σχετικά. Στην κορυφή της ατζέντας της σύσκεψης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, βρίσκεται ο προγραμματισμός της κύρωσης από το Κοινοβούλιο των εννέα ελληνοτουρκικών συμφωνιών "χαμηλής πολιτικής" η οποία εκκρεμεί. Το ενδιαφέρον της σημερινής σύσκεψης θα επικεντρωθεί επίσης στην εξέλιξη του διμερούς διαλόγου Υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ για τα ΜΟΕ στο Αιγαίο εν όψει της εαρινής συνόδου της Συμμαχίας στη Φλωρεντία στις 25 Μαΐου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "μετά την έντονη αντίδραση των επιτελών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη συμμετοχή της Ιμβρου στο επίσημο σχέδιο της νατοϊκής άσκησης Dynamic Mix, το ραντάρ του νησιού εξαιρέθηκε τελικά από την άσκηση, καθώς η συμφωνία προέβλεπε οτι θα εξαιρεθεί το βόρειο Αιγαίο. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο Αιγαίο από τις 20 Μαίου έως τις 10 Ιουνίου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "τρόπους για τη μετάβαση της διαδικασίας προσεγγίσεως με την Τουρκία στη φάση των διαβουλεύσεων επί "θεμάτων ασφαλείας" στο Αιγαίο, στην εφαρμογή δηλαδή των ΜΟΕ αναζητεί η ελληνική κυβέρνηση και αυτό θα είναι το αντικείμενο της σημερινής συσκέψεως του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τους υπουργούς Εθνικής Αμύνης Α. Τσοχατζόπουλο και Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, αλλά και άλλης συσκέψεως με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των δύο υπουργείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός των συσκέψεων αυτών είναι να επεξεργασθούν οι απαντήσεις της Ελλάδος στις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει η Αγκυρα περί εφαρμογής Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), αλλά και να διευκρινισθεί επί ποιών "τεχνικών" ζητημάτων θα μπορούσε να υπάρξει απευθείας διάλογος των δύο πλευρών".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "λυσσαλέο αγώνα προκειμένου να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές αμυντικές δομές δίνει η Αγκυρα στη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας της Δυτικής Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, χρησιμοποιώντας τις πάγιες μεθόδους της των απειλών, μαζί με παρακλήσεις, αλλά και ευρύτερες γεωπολιτικές διαπιστώσεις του τύπου "η άμυνα της Ευρώπης περνά αναγκαστικά από την Τουρκία" και άλλα συναφή".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "επιβεβαιώνεται, μέρα τη μέρα, οτι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες περί αλλαγής του καθεστώτος εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και μάλιστα με την ανοχή αν όχι τη συγκατάθεση και τη συμπαιγνία της ελληνικής κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό εκφράζεται με σαφή τρόπο μέσα από τους όρους και τις διαδικασίες διεξαγωγής της Νατοϊκής άσκησης DYNAMIC MIX-2000, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το διάστημα 20 Μάη-10 Ιούνη".

    [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Διπλή κίνηση για 200 δις. Εν όψει της απόφασης για ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βαρύτατες καταγγελίες. Εκθεση ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. Ποιοί και πως βάζουν φρένο στην ανάπτυξη".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Εσωτερικές διορθώσεις και νέα άνοδος 0,49%. Πάνω από 75 μετοχές απέχουν 200-500% από την... κορυφή".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φθήνυναν το ρεύμα οι ιδιωτικοποιήσεις. Ακριβό στην Ελλάδα ελλείψει ανταγωνισμού".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ανεμος αισιοδοξίας στις διεθνείς αγορές. Η FED αύξησε τα επιτόκια 0,5%".

    [8] Ελλάδα - ΟΝΕ

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα τα επιχειρηματικά της σχέδια για να αποδείξει τη βούλησή της για διαρθρωτικές αλλαγές. Πρώτες κινήσεις, η πώληση του 20% της ΟΑ και η ανάδειξη της Gredit Agricole σε στρατηγικό σύμμαχο της Εμπορικής με αγορά μετοχών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 17 May 2000 - 13:20:19 UTC