Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-05-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/05/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Νέα Δημοκρατία
  • [3] Ασφαλιστικό
  • [4] Ελληνοτουρκικά
  • [5] Χρηματιστήριο
  • [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Διαρθρωτικά

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η κρίση στη Νέα Δημοκρατία, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η πορεία του Χρηματιστηρίου και το ασφαλιστικό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέος ρόλος για τον Αρη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σφαγή εντίμων στην ΕΛ.ΑΣ. Αποστράτευσαν διώκτη της διαφθοράς, διευθυντή, με 5 παιδιά!

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Καταργεί το σύμβολο της Ολυμπιακής! Ο ...σωτήρας του Εθνικού Αερομεταφορέα μας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ημέρωσε" ο Καρατζαφέρης. Ζήτησε να μη ..θίγεται ο Καραμανλής! Ανασκεύασε μερικώς τις δηλώσεις του!

    Η ΑΥΓΗ: Τι προτείνουν για τον ΣΥΝ. Σε νέα πορεία. Προς το 3ο συνέδριο (29 Ιουνίου - 2 Ιουλίου).

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φωτιά" τα ακίνητα στην Αττική. Τα Ολυμπιακά έργα και ο νέος ΓΟΚ τινάζουν στα ύψη τις τιμές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Χάος βρήκε ο Εισαγγελεύς στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Τι κρύβει η μετωπική σύγκρουση "βαρώνων" - "λοχαγών".

    ΕΘΝΟΣ: Θέσεις για 27.789 στο υπουργείο Γεωργίας. Προσλαμβάνονται από τις αρχές του καλοκαιριού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Μιλτιάδης Εβερτ στηρίζει το ζευγάρι. "Κουμπαριά" Εβερτ με Καραμανλή - Αρούκο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βγάζουν τους Τούρκους στο Αιγαίο. Τι στιγμή που η ΝΔ, σπαράσσεται, η κυβέρνηση παραχωρεί διάδρομο στα τουρκικά μαχητικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις 25.389 εποχικών στο υπ. Γεωργίας. Ποιοί έχουν προτεραιότητα διορισμού και σε ποιές ειδικότητες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αντεπίθεση με 3 αντιβαρόνους. Ανήσυχος ο Καραμανλής επιχειρεί αντιστροφή κλίματος.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μαύρη τρύπα στα νοσοκομεία. 12.000 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

    ΕΣΤΙΑ: Ιδεολογικό σκορποχώρι. Ετσι κατήντησε η Νέα Δημοκρατία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με οδηγό το μοντέλο ΗΠΑ.. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θέτει υπό αίρεση το 8ωρο και επιταχύνει, εν όψει ΟΝΕ, την απελευθέρωση των αγορών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πόλεμος χαρακωμάτων στη Νέα Δημοκρατία. Η δήλωση Μητσοτάκη συσπειρώνει την καραμανλική πτέρυγα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παράνομη η αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες. από την αρχή Προσωπικών Δεδομένων.

    ΝΙΚΗ: "Κοοπτάσια" Σημίτη. Δημιουργία νέων οργάνων χωρίς διαδικασίες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μεθαύριο η μαραθώνια πορεία ειρήνης.Φιλειρηνικός ξεσηκωμός σ' όλη τη χώρα.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ερχεται τελεσίγραφο βουλευτών: Πέφτεις αν τον ...κρατήσεις!

    Η ΧΩΡΑ: Πώς στήθηκε η συνωμοσία. Αποκαλύπτουμε όλες τις πτυχές της βρώμικης επιχείρησης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανω και κάτω τα κόμματα. Επιταχύνεται η προαναγγελθείσα αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ατιμωρησία στο δημόσιο. Στο συρτάρι καταγγελίες κατά υπαλλήλων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αποχωρούν και ...σωματικά οι "εκσυγχρονιστές" του ΣΥΝ. Ανοιξαν οι Ασκοί του Αιόλου.

    [2] Νέα Δημοκρατία

    ΤΑ ΝΕΑ στο βασικό τους σχόλιο αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι "όσα συμβαίνουν τούτες τις ημέρες στη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να μοιάζουν - όπως από μια άποψη, και είναι - γραφικά... Με έριδες καινούργιες και μίση παλαιά -τι παλαιά; παλαιότατα! -με νεαρές ηγεσίες και γερασμένους βαρώνους, με ένδεια πολιτικών τοποθετήσεων και πλούτο κουτσομπολίστικων υπαινιγμών... Μπορεί - από μια άλλη άποψη - να είναι μία ακόμα εσωτερική διαμάχη από τις τόσες που - σε κάθε πολυσυλλεκτικό κόμμα - δοκιμάζουν τα όρια της εσωκομματικής δημοκρατίας..."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "παρά τις εναγώνιες προσπάθειες του ηγετικού "διδύμου" της Νέας Δημοκρατίας να κατασιγάσει ο θόρυβος που δημιούργησε η ... τηλεοπτική διαγραφή του βουλευτού Γ. Καρατζαφέρη, η κρίση που ξέσπασε στην "παράταξη" σοβεί! Στελέχη και βουλευτές της ΝΔ εξακολουθούν να αντιδρούν στην πραξικοπηματική, συγκεκριμένη, πράξη του κ. Καραμανλή και μάλιστα, μετά την σαφή θέση, υπέρ του κ. Καρατζαφέρη, που έλαβε ο επίτιμος πρόεδρος Κ. Μητσοτάκης, το πρόβλημα διογκώνεται".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "οι μεν διακηρύσσουν ότι "είμαστε το κόμμα του μεσαίου χώρου", οι δε απαντούν ότι "εμείς είμαστε δεξιοί". Εκεί αρχίζει και τελειώνει η αντιπαράθεσις στη ΝΔ, της οποία τα στελέχη δίδουν την αίσθηση ότι παίζουν με λέξεις και συνθήματα, ελλείψει βαθύτερης πολιτικής ιδεολογίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "δεν άφησε ο Κώστας Καραμανλής αναπάντητες τις αντιδράσεις των "βαρόνων" του πειθαρχικού και του Κ. Μητσοτάκη στην αποπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη από τη ΝΔ. Μέσω του Μ. Εβερτ, αλλά και δύο στενών συνεργατών του (Γ. Αλογοσκούφης και Σ. Τσιτουρίδης) πέρασε στην αντεπίθεση. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης δεν μπορεί να είναι καν απλό μέλος της ΝΔ, ενώ οι δύο τομεάρχες ζήτησαν να εκλέγονται και να μην ορίζονται τα μέλη του πειθαρχικού".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "με όλα τα ζητήματα -οργανωτικά ή φυσιογνωμίας - ανοιχτά, η ΝΔ βαδίζει στο έκτακτο Συνέδριο του Ιουνίου, ενώ παράλληλα είναι σαφές ότι επανακαθορίζονται οι εσωκομματικές ισορροπίες σε όλα τα επίπεδα. Το θέμα Καρατζαφέρη δεν ήταν τελικά παρά η αφορμή να ανοίξει η συζήτηση ή κατ΄ άλλους οι ασκοί του Αιόλου".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι "απάντηση" στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επιχείρησε να δώσει χθες με γραπτή ανακοίνωση στήριξης στον πρόεδρο της ΝΔ ο Μιλτιάδης Εβερτ, ο οποίος επικροτεί την απόφαση του κ. Καραμανλή. Την ίδια στιγμή οι "λοχαγοί" της ΝΔ σχεδιάζουν τη σταδιακή απομάκρυνση της παλαιάς φρουράς, ζητώντας αρχικά την εκλογή των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου".

    [3] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "αλλαγές στο εργασιακό τοπίο πάνω στη λογική "το μη χείρον βέλτιστον", με αιχμή τη μερική απασχόληση, προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Γιαννίτσης. Παράλληλα, ο υπουργός γνωστοποίησε οτι σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία θα δώσει στοιχεία για την ανεργία (τα τελευταία αφορούσαν το 1998) και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η μελέτη για το ασφαλιστικό σύστημα".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "οκτάωρο, όπως το ξέραμε έως σήμερα, τέλος. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Γιαννίτσης δήλωσε οτι όταν όλα αλλάζουν δεν είναι δυνατόν να παραμένει αναλλοίωτο το ωράριο εργασίας. Αποκαλυπτικός όμως ήταν ο υπουργός και για θέμα της μερικής απασχόλησης, για την οποία δήλωσε πως είναι προτιμότερη από την παντελή έλλειψη εργασίας. Ο διάλογος που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση θα "φάει" τουλάχιστον ακόμη ένα εξάμηνο. Ετσι, οι όποιες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προσδιορίστηκαν από τον υπουργό για τις αρχές του επόμενου έτους".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "σημαντικές εξελίξεις στα θέματα της απασχόλησης και της ασφάλισης δρομολογούνται την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, λύση αναζητείται και για τον τρόπο καταβολής των 10.000 δραχμών στους χαμηλόμισθους, που απαλλάσσονται από τις ασφαλιστικές εισφορές. Τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ολοκληρώνει την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση. Στη συνέχεια, το Σχέδιο θα δοθεί για μελέτη στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ στις 19 Μαΐου πρόκειται να κατατεθεί στην Κοινότητα. Μέσα στις επόμενες μέρες το ΚΕΠΕ θα επιλέξει και τον ξένο οίκο που θα αναλάβει τη μελέτη για το ασφαλιστικό σύστημα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση έπειτα από ταλαντεύσεις πολλές και υπό την πίεση της ΕΕ μετέδωσε χθες συγκεκριμένα μηνύματα για τις μεγάλες κινήσεις που θα ακολουθήσουν στον οικονομικό τομέα και οι οποίες προδιαγράφουν τον "εξαμερικανισμό" της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας κ. Τ. Γιαννίτσης προανήγγειλε τη μεταβολή του καθεστώτος της αγοράς εργασίας και αμφισβήτησε το "μοντέλο του οκταώρου, που κυριάρχησε τα τελευταία πενήντα χρόνια. Επιπλέον ανέπτυξε το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που εκκινούν τις επόμενε ημέρες και θα καταλήξουν την άνοιξη του 2001".

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ανοίγει ο φάκελος των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα με την επιλογή, την ερχόμενη Παρασκευή του ξένου συμβούλου. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αν. Γιαννίτσης δήλωσε χθες ότι οι μελέτες για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού θα ολοκληρωθούν εντός του 2000, ενώ τα μέτρα θα γίνουν γνωστά το πρώτο εξάμηνο του 2001".

    [4] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ``καθοριστικές αναμένονται οι εξελίξεις στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού, καθώς Αθήνα και Αγκυρα εμφανίζονται διατεθειμένες να προχωρήσουν μεσοπρόθεσμα σε διάλογο, όχι μόνο στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αλλά και σε διμερές επίπεδο για ζητήματα που οι ίδιες αξιολογούν ως τεχνικής φύσεως``.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι ``την πάγια θέση της περί ύπαρξης γεωγραφικών σχηματισμών στο Αιγαίο με αδιευκρίνιστη, από τις Διεθνείς Συνθήκες, κυριαρχία, επανέφερε χτες στο προσκήνιο η Αγκυρα με διάβημα διαμαρτυρίας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, που εκπροσωπούν τη χώρα μας στην Τουρκία``.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ``το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί για την Αθήνα τη βάση συζήτησης για τα ΜΟΕ όπως επιβεβαιώθηκε κατά τις συναντήσεις των κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Τσοχατζόπουλου, όπως ο επικείμενος διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εκ των πραγμάτων θα διεξαχθεί σε πιο διευρυμένη βάση``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι ``μέρα με τη μέρα καθίσταται όλο και περισσότερο σαφές ότι η κυβέρνηση καθορίζει τη στάση της στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων επί τη βάση των αμερικανικών επιταγών για το Αιγαίο και κατ` επέκταση των διαθέσεων της Αγκυρας. Λίγους μόνο μήνες μετά το Ελσίνκι, όπου διαβεβαίωνε ότι η Αθήνα εξάντλησε όλα τα περιθώρια, η κυβέρνηση προχωρεί σε νέες παραχωρήσεις απέναντι στην Αγκυρα από την οποία πλέον δεν ζητά καμία κίνηση καλής θέλησης``.

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ ``τα ``δόντια`` της αποφάσισε να δείξει ξανά η τουρκική διπλωματία, προφανώς και εν όψει της έναρξης του νέου γύρου του ελληνοτουρκικού διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ετσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ``Καρφιού``, η Αγκυρα έσπευσε χτες να υπενθυμίσει με ``διπλό`` διάβημα διαμαρτυρίας τις πάγιες στρατηγικές επιδιώξεις ή και επιθετικές βλέψεις της, όπως αυτές καταγράφηκαν και σαφέστατα διατυπώθηκαν με την υπόθεση των Ιμίων``.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ``με αθρόες χειρονομίες ``καλής θελήσεως`` προς την Αγκυρα, οι οποίες καλύπτονται, μερικώς, υπό την ομπρέλα της νέας δομής του ΝΑΤΟ, επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει την ``νηνεμία`` στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ στην Τουρκία κορυφώνονται οι παρασκηνιακές ζυμώσεις για την κάλυψη του κενού που δημιουργεί στην εξωτερική πολιτική η απομάκρυνση του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ από την ενεργό δράση``.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ``σε εξέλιξη βρίσκεται από ελληνικής πλευράς η επεξεργασία ενός κειμένου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), σε απάντηση των προτάσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ι. Τζεμ. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει συνεχής συνεργασία των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας, τα οποία πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημιουργήσουν μικτή ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει τα αποδεκτά από την Ελλάδα μέτρα``.

    [5] Χρηματιστήριο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι ``χαμογέλασε τελικά και χθες η Σοφοκλέους, που σημείωσε και νέα άνοδο. Αναπτερώνονται οι ελπίδες για περαιτέρω άνοδο του Δείκτη, καθώς όλα δείχνουν ότι η πορεία του θα παραμείνει ανοδική. Ετσι λένε τουλάχιστον οι ειδικοί κι εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να τους αμφισβητήσουμε...``

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει ότι ``η σταδιακή επανάκαμψη των επενδυτών στη Σοφοκλέους σε συνδυασμό με την αύξηση του όγκου των συναλλαγών, ο οποίος χθες πλησίασε τα 200 δις. δρχ., κατά γενική ομολογία, δημιουργούν ένα πολύ καλό κλίμα στο ελληνικό Χρηματιστήριο``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι ``έντονο επενδυτικό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και κατά τη χθεσινή ημέρα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τις μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης``.

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι ``με μικρά κέρδη, της τάξης του 0,61%μ τερμάτισε τη χθεσινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους και διαμορφώθηκε στις 4.528,93 μονάδες, κατορθώνοντας να διατηρηθεί για δεύτερη συνεχή ημέρα πάνω από το ψυχολογικό ``φράγμα`` των 4.500``.

    [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εδώ και τώρα την Ο.Α. Αμεσο πλέον το ενδιαφέρον της BRITISH AIRWAYS αλλά και Ελλήνων επιχειρηματιών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διαβατήριο στις επιχειρήσεις για Λονδίνο - Φραγκφούρτη. Ενιαία φόρμα Ενημερωτικού Δελτίου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τι χαρτιά έχουν τα αμοιβαία;Θεσμικοί:οι αποδόσεις τους απέχουν από αυτές των δεικτών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ξεμπλοκάρουν τα διαρθρωτικά. "Ποτέ ξανά το κράτος επιχειρηματίας".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Το "φρέσκο" χρήμα κινεί πάλι την αγορά. Ανεβαίνει το χρηματιστηριακό θερμόμετρο".

    [7] Διαρθρωτικά

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "αναπτυξιακό μπουμ μεθοδεύει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νικ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος συνόδευσε χθες την υπογραφή της απόφασης διάλυσης του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων με τη διακήρυξη αρχής, σύμφωνα με την οποία το κράτος δεν πρόκειται να υποκαταστήσει στο μέλλον τους ιδιώτες στην άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 12 May 2000 - 17:19:17 UTC