Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-05-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/05/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Νέα Δημοκρατία
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] Ολυμπιάδα
  • [5] Χρηματιστήριο
  • [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Επιτόκια - Ευρώ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η κρίση στη Νέα Δημοκρατία, οι αποφάσεις για την Ολυμπιάδα, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Διάβημα Καραμανλικών. "Μυστικός δείπνος" σε Περιστέρι και Κηφισιά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ανταρσία κατά του Αρχηγού. 37.000 αστυνομικοί δεν αναγνωρίζουν την υπόδικη ηγεσία τους.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Εγώ είμαι το ...μέλλον. Πήρα τα πάνω του ο Κ. Σημίτης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κόντρες για τη διαγραφή. Δημόσια διαφωνία Μητσοτάκη στην απόφαση για Καρατζαφέρη.

    Η ΑΥΓΗ: Τι συζητεί ο ΣΥΝ για το Συνέδριο. Σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία οι προτάσεις της Επιτροπής Θέσεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ρήξη Καραμανλή- Ψηλού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Για "Σχέδιο Μητσοτάκη" μιλούν τώρα οι Καραμανλικοί!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η ανταρσία των Βαρώνων. Απρόοπτες εξελίξεις με το θέμα Γ. Καρατζαφέρη.

    ΕΘΝΟΣ: Γύρισαν την πλάτη στον Καραμανλή. Παίρνει διαστάσεις η κρίση στη ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Υπό διάλυσιν η Νέα ...Αρηκρατία! Ο Κ. Καραμανλής πληρώνει τις αδυναμίες του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δραματική παρέμβαση Μητσοτάκη. Τη στιγμή που κορυφώνεται η αγωνία της λαϊκής βάσεως της Νέας Δημοκρατίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι αλλάζει για οικοδομές και αυθαίρετα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ακρο-μεσαία κρίση στη ΝΔ. Η καρατόμηση Καρατζαφέρη διχάζει.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Στο ...Πειθαρχικό ο αρχηγός της ΝΔ. Καραμανλή αντί Καρατζαφέρη εγκαλούν οι "βαρόνοι".

    ΕΣΤΙΑ: Επιστρέψαμε στην εκκίνηση! Γιάννα Αγγελοπούλου με συντονιστή Σημίτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καρατζαφέρειο το νέο άλγος που πλήττει τη Ρηγίλλης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εκτός ελέγχου οι εξελίξεις στη ΝΔ. Διαφοροποίησαν την στάση τους από την ηγεσία οι "Βαρώνοι".

    ΤΑ ΝΕΑ: Οι Βαρώνοι άδειασαν τον Καραμανλή. Εντός...εκτός ο Καρατζαφέρης.

    ΝΙΚΗ: Δέσμιος ο Καραμανλής. Το μέγα δίλημμα:να μείνει ή να φύγει;

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα πρόκληση κατά της ειρήνης.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Μητσοτάκης προς Καραμανλή: Ούτε στον ύπνο σου δεν βλέπεις εξουσία.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Κόκκαλης πίσω από τη λάσπη. Ετσι πιστεύουν στη Ρηγίλλης και το εξετάζουν σε μυστικές συσκέψεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φουντώνει η αμφισβήτηση. Σε κρίσιμη φάση η Νέα Δημοκρατία μετά τις σκληρές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κοντά σε λύση. Οι διαβουλεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δίλημμα Καραμανλή για τους "βαρόνους". Αρχισε το παιχνίδι για την κομματική εξουσία στη ΝΔ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θερμαϊκός SOS. Δεν αξιοποιήθηκαν τα κοινοτικά κονδύλια.

    [2] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι " ο πολυπόθυτος για τη ΝΔ μεσαίος χώρος μετατρέπεται σε πόλο κρίσης, με την υπόθεση Καρατζαφέρη. Ο Κ.Μητσοτάκης αντέδρασε ευθέως στην αποπομπή του βουλευτή, ενώ σήμερα συναντάται με τον Γ. Καρατζαφέρη. Και οι "βαρόνοι"- μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου (Βαρβιτσιώτης, Κεφαλογιάννης, κα) όμως, με τη στάση τους αμφισβητούν για πρώτη φορά την τακτική Καραμανλή".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "κωμικό-τραγικές διαστάσεις παίρνει πλέον η κρίση στη ΝΔ, καθώς χθες μετά την επιστολή του Αρχηγού της κ. Κώστα Καραμανλή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία του ζητά την διαγραφή του βουλευτή κ. Γιώργου Καρατζαφέρη από την Κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος, ο τελευταίος αντέδρασε άμεσα με - και αυτός - άλλη επιστολή προς τον κ. Κακλαμάνη, τονίζοντας οτι "...παραμένει στη ΝΔ, επιθυμώντας μάλιστα και την παραμονή του στην "Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης", χωρίς όμως να πάρει πίσω τις δηλώσεις του που αποτέλεσαν και την αιτία της διαγραφής του!".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "τραγική, όσο ποτέ άλλοτε, είναι, σήμερα, η κατάσταση που επικρατεί στη ΝΔ, αφού ήδη κατέστη Νέα...Αρηκρατία! Πράγματι, ο νεαρός αυτός "άκαπνος" - όπως τον αποκαλούν ου ολίγα στελέχη του κόμματος - παράγων της Ρηγίλλης έχει περιαγάγει την ΝΔ σε κατάσταση διαλύσεως. Και τούτο όχι μόνον λόγω της διαγραφής του βουλευτού Γ. Καρατζαφέρη, αλλά και της εκλογικής ήττας του κόμματος στην αναμέτρηση της 9ης Απριλίου, την οποία οι πάντες, πλέον, αποδίδουν στον κ. Σπηλιωτόπουλο".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "οι βαρώνοι άδειασαν τον κ. Κ. Καραμανλή. Για πρώτη φορά πρόεδρος της ΝΔ δεν κατάφερε να συγκαλέσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για να διαγράψει έναν βουλευτή, ο οποίος μάλιστα μίλησε προσβλητικά εναντίον του ίδιου και του εκπροσώπου του κόμματος. Με εξαίρεση τον κ. Μ. Εβερτ, τα μέλη του Πειθαρχικού, ο καθένας με τον τρόπο του, έδειξαν απροθυμία να συγκαλέσουν το όργανο και να απομακρύνουν από το κόμμα τον κ. Γ. Καρατζαφέρη".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "αποφασισμένος να προχωρήσει σε ρήξη με τους "βαρόνους" είναι ο Κώστας Καραμανλής, καθώς διαβλέπει την πρόθεσή τους να τον θέσουν Υπό "καθεστώς επιτροπείας" με αφορμή την απόφασή του να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος προέβη σε βαρύτατους υπαινιγμούς εναντίον του αρχηγού της ΝΔ. Ολα πάντως δείχνουν πως ο Κ. Καραμανλής θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για μετεξέλιξη της ΝΔ σε κόμμα του "μεσαίου χώρου" και έχει ήδη προσδιορίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες της ταυτότητάς του ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) επισημαίνει ότι "να ανατρέψει το κλίμα της εσωστρέφειας που δημιούργησε το θέμα Καρατζαφέρη, αλλά και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαγραφή του βουλευτή επιχειρεί από σήμερα η ηγεσία του κόμματος, με την σύγκλιση του οργάνου των τομεαρχών. Η συνεδρίαση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς σε αυτήν θα συζητηθεί και η προετοιμασία του συνεδρίου, αφού οι τομεάρχες αποτελούν και την οργανωτική επιτροπή".

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "εντείνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια εν όψει των εξελίξεων που δρομολογούνται με αμερικανική πρωτοβουλία στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε διαδοχικά τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο και τον Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη για τις συνομιλίες που είχε στις ΗΠΑ με τους ομολόγους του Ολμπράιτ και Τζέμ, καθώς και για τα αποτελέσματα του άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Αζόρες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "σε ασκήσεις επί χάρτου, προκειμένου να αναβαθμίσει το υπάρχον πλαίσιο διεξαγωγής του διαλόγου με την Τουρκία, επιδίδεται η ελληνική κυβέρνηση, πραγματοποιώντας τα πρώτα "δοκιμαστικά βήματα" επί της κινούμενης άμμου, που εδράζεται η λεγόμενη μείωση της στρατιωτικής εντάσεως μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "μετά το ταξίδι του Υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις που είχε εκεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ι. Τζέμ και την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Μ. Ολμπράϊτ επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες που σαν στόχο έχουν μια συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων. Χτες στο Μέγαρο Μαξίμου, σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και τη συμμετοχή του καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου Χρ. Ροζάκη, η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε τις επόμενες κινήσεις της".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "προς διεύρυνση του θερινού μορατόριουμ ασκήσεων στο Αιγαίο από 15 Μαΐου έως 15 Σεπτεμβρίου προχωρούν σύμφωνα με πληροφορίες Ελλάδα και Τουρκία στο πλαίσιο της υιοθέτησης ΜΟΕ, που αποτελεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το επόμενο βήμα στη διαδικασία προσέγγισης των δύο χωρών μετά τις συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών στη Ν. Υόρκη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι 'μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την εξωτερική μας πολιτική. Στην πιο κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά θέματα ο εμπνευστής της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και του διαλόγου με την Αγκυρα επανέρχεται στο προσκήνιο. Αν και το πνεύμα του δεν ήταν απών ο πρωθυπουργικός φίλος καθηγητής κ. Χρήστος Ροζάκης, έκανε χθες την επανεμφάνισή του παίρνοντας μέρος ίσως στην πιο καθοριστική σύσκεψη μεταξύ του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του Υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου κατά την οποία όπως τονίζεται καθορίστηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για την επόμενη τετραετία".

    [4] Ολυμπιάδα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΎΠΟΣ γράφει ότι ``χρειάστηκαν τρία περίπου χρόνια λανθασμένων επιλογών, διαγκωνισμού πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, απραξίας κι έμμεσων πλην σαφών προειδοποιήσεων από το διεθνή παράγοντα, για τα τεκταινόμενα στην Αθήνα γύρω από την υπόθεση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, προκειμένου να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός σε απλές κι εντέλει αυτονόητες κινήσεις``.

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι ``νέα δεδομένα στην πορεία προς την Ολυμπιάδα του 2004 δημιουργεί η απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη να αναθέσει την προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση νέων κυβερνητικών επιτροπών για την εποπτεία της διοργάνωσης, στη σημαντικότερη εκ των οποίων, θα προεδρεύει ο ίδιος``.

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ``την επιστροφή στην ``Ομάδα Νίκης`` και τα στελέχη της επέλεξε ο Κ. Σημίτης προκειμένου να επιλύσει τον γόρδιο δεσμό της Ολυμπιάδας, ενώ η συμμετοχή του ιδίου ως επικεφαλής της Διυπουργικής Επιτροπής επιλύει όλα τα παρελκόμενα προβλήματα, όσον αφορά το μάνατζμεντ των Αγώνων``.

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι ``ό,τι εγράψαμε προ τριημένου επεβεβαιώθη μέχρι κεραίας: Ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται κανένα συνεργάτη του για τον συντονιστικό ρόλο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Και αντί να ιδρύση Υπουργείο με ηυξημένες αρμοδιότητες - όπως έχει κατ` επανάληψιν συστήσει ο κ. Σάμαρανκ - ανέλαβε τον σχετικό ρόλο ο ίδιος``.

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ αναφέρει ότι ``ο διακαής πόθος του κ. Σημίτη να γίνει κυρίαρχος και ρυθμιστής της πολιτικής ζωής του τόπου, κρύβεται τελικά πίσω από την ανάληψη της αρμοδιότητας του συντονισμού και της ευθύνης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τον ίδιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών παραγόντων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός έχοντας στόχο να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έχει πάρει μέχρι σήμερα μια σειρά πρωτοβουλιών, αλλά τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους θεωρεί σαν την κίνηση ματ για την επίτευξη του μεγάλου στόχου``.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ ``τελικά το ``καμπανάκι`` Σάμαρανκ για το 2004 σήμανε για την επιστροφή της Γιάννας Αγγελοπούλου σε ενεργό ρόλο. Η κυβέρνηση επέλεξε να αναθέσει την προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στην πρόεδρο της επιτροπής διεκδίκησης. Ισως γιατί θεωρήθηκε ``επιτυχημένη`` στον προηγούμενο ρόλο της``.

    [5] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ``βελτίωση του επενδυτικού κλίματος διαπιστώνουν οι αναλυτές στη χρηματιστηριακή αγορά, σημειώνοντας ότι τα φαινόμενα κερδοσκοπίας και καταστροφολογίας δείχνουν να ανήκουν στο παρελθόν. Η κινητοποίηση στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, η θετική επίδραση της βεβαιότητας για την ένταξή μας στο ευρώ, η ελπίδα για ταχύτερη διεκπεραίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και η σίγουρη προοπτική μείωσης των επιτοκίων αποτελούν ενθαρρυντικούς παράγοντες``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υπογραμμίζει ότι ``οριακά πάνω από τις 4.500 μονάδες έκλεισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών της Αθήνας ο Γενικός Δείκτης Τιμών. Πρωταγωνιστής και της χθεσινής ημέρας συναλλαγών ήταν ο κλάδος των κατασκευαστικών εταιρειών, ο οποίος αποκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη, γεγονός που, όπως εκτιμούν αναλυτές, οφείλεται στα έργα που θα ανατεθούν στις εταιρείες εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων``.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ``μετά τη μικρή διόρθωση της προηγούμενης συνεδρίασης, νέα άνοδος σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών χθες, με τον όγκο των συναλλαγών σε ικανοποιητικά επίπεδα και αρκετές μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να ``κλειδώνουν`` στο ανώτατο διαπραγματευτικό όριο``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ στο σχόλιό της εκτιμά μεταξύ άλλων ότι ``τώρα που όλα δείχνουν να ομαλοποιούνται στη Χρηματιστήριο αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση είχε απόλυτο δίκιο όταν, στις πιο δύσκολες στιγμές της Σοφοκλέους, μιλούσε για τις πολύ θετικές προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, οι οποίες θα βοηθούσαν και το ΧΑΑ να ξεφύγει από τον Γολγοθά, στον οποίο το οδήγησαν οι ντόπιοι και οι ξένοι κερδοσκόποι, οι οποίοι αλώνισαν για πολλούς μήνες, εκμεταλλευόμενοι και κάποια θεσμικά κενά, που τώρα διορθώνονται``.

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ τονίζει ότι ``το κρίσιμο μέγεθος που αφορά την αύξηση του τζίρου αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα ανόδου του Χρηματιστηρίου τις τελευταίες ημέρες. Χθες η αγορά, αφού άνοιξε με απώλειες έστω και οριακές, στη συνέχεια έδειξε τις πραγματικές ... διαθέσεις της, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κλείσει στις 4.500 μονάδες με σημαντική άνοδο 1,03%.

    [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επιστροφή σε ομόλογα...Ξένα κεφάλαια ύψους 1 δις δολλ. εκ των 1,6 δις που είχαν αποχωρήσει".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αποδεσμεύει 2,8 τρις η ΤτΕ. Τον Ιούνιο η νέα μείωση επιτοκίων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στο προσκήνιο πάλι τα μικρά χαρτιά. Σοφοκλέους: Υψηλά τα μεταπασχαλινά κέρδη, αλλά απαιτείται προσοχή".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Γιατί καθυστερεί η μείωση των επιτοκίων. Ενώ το έλλειμμα προβλέπεται να πέσει κάτω από το 1% του ΑΕΠ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Επενδυτικά κεφάλαια επιστρέφουν στην Ευρώπη. Αστάθεια σε WALL- NASDAQ λόγω επιτοκίων".

    [7] Επιτόκια - Ευρώ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "νέες συνθήκες δημιουργεί στην αγορά η προοπτική μείωσης των παρεμβατικών επιτοκίων της ΤτΕ κατά 4 εκατοστιαίες μονάδες από τώρα μέχρι το τέλος του έτους και όχι 5 όπως αναφερόταν μέχρι πρόσφατα. Οπως δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ Λουκάς Παπαδήμος, το μεγαλύτερο τμήμα της προσαρμογής θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2000, ενώ είναι απίθανο να υπάρξει κάποια μείωση την επόμενη Τετάρτη, και επιβεβαίωσε την κεντρική ισοτιμία της δραχμής με το ευρώ στις 340,75".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 11 May 2000 - 14:45:20 UTC