Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-02-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/02/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκλογές
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Εγκληματικότητα
  • [5] Ελληνοτουρκικά
  • [6] Δημοσκόπηση
  • [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Δραχμή

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η εγκληματικότητα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τα δις.... εξαμαρτείν. Στους φορολογούμενους οι λογαριασμοί για "ευρωσπότ" και φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Παζάρι για το "κωλόσπιτο"! Εκλιπαρούν την υποστήριξη της Δήμητρας με αντάλλαγμα το "κουκούλωμα" της παρανομίας.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Υψηλή θέση στο κόμμα; Αυτός δεν είναι πολιτευτής. "Φωτογραφία" του πρωταγωνιστή.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Τηλεπατσαβουριές. Απίστευτο επίπεδο "συζήτησης" δυναμιτίζει το ήπιο κλίμα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 3 Γκάλοπ μουδιάζουν το ΠΑΣΟΚ. Κλείνει το άνοιγμα στη Β Αθήνας.

    Η ΑΥΓΗ: Το ΠΑΣΟΚ αναπαλαιώνεται.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συναγερμός στο Μαξίμου για τη Σοφοκλέους. Αυστηρές εντολές Σημίτη για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Χρηματιστήριο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα "θα" της ΝΔ στοιχίζουν όσο τρεις προϋπολογισμοί! Ο κ. Σημίτης χαράσσει την προεκλογική τακτική και καταγγέλλει.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ρευστοποιεί" τον ...Σημίτη η Σοφοκλέους. Αρνούνται στήριξη και οι "πράσινοι" μεγαλοεπιχειρηματίες.

    ΕΘΝΟΣ: Ρασοφόροι στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες για κακοδιαχείριση της περιουσίας της Εκκλησίας.2 Επίσκοποι- 3 Αρχιμανδρίτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ντερτιλής: Πατριώτες ψηφίστε "Εθνική Συμμαχία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παζάρια της χήρας με Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέκρωσαν 800.000 κωδικοί στο Χρηματιστήριο. Η πτώση στη Σοφοκλέους έθεσε στο περιθώριο τους μικροεπενδυτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φαβορί ΠΑΣΟΚ. Γκάλοπ: 2,6% μπροστά με την πρώτη πανελλαδική έρευνα, μετά την αναγγελία των εκλογών.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: 10 επείγοντα μέτρα για να ανακάμψει η Σοφοκλέους. Η κρίση "υποθηκεύει" τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τις εκλογές.

    ΕΣΤΙΑ: Ετσι ναυάγησε η συνεργασία Μάνου. Για την 6η θέση του Επικρατείας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δίλημμα "Σημίτης ή χάος" επισείει τώρα το ΠΑΣΟΚ. Ρίπτει στην εκλογική χοάνη ΟΝΕ και ΧΑΑ, προκαλώντας οργίλη αντίδραση της ΝΔ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Χ.Α.Α.ος στους μικροεπενδυτές. "Τρέμει" η κυβέρνηση την απρόβλεπτη ψήφο των "εγκλωβισμένων".

    ΤΑ ΝΕΑ: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις νέες επιθέσεις. Επιχειρήσεις σκούπα και μπλόκα παντού.

    ΝΙΚΗ: Μαξίμου καλεί Σοφοκλέους. Εγκλωβισμένη η κυβέρνηση στο Χρηματιστήριο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το μήνυμα του ΚΚΕ φτάνει σε κάθε γωνιά της χώρας.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Τι είπαν Σημίτης- Δήμητρα. Ολο το παρασκήνιο της ξαφνικής συνάντησης.

    Η ΧΩΡΑ: Κατήφορος. Υφος και ήθος..."πατσαβούρας" στην πολιτική ζωή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λαλιώτης κατά δημάρχου. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κατηγορεί για αδράνεια και άγνοια το Β. Παπαγεωργόπουλο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καβγάς για τα έργα. Βολές Λαλιώτη κατά Δημάρχου Θεσσαλονίκης για ολιγωρία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κοστοφ: Βολές για διαπλοκή. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κατά ελληνικής εφημερίδας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καλά να πάθει ο Δήμαρχος!Του ζητάει και ρέστα (Ποιός;) ο Λαλιώτης!

    [2] Εκλογές

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "η παροχολογία και τα "θα" της ΝΔ παίρνουν διαστάσεις και η κυβέρνηση αποφάσισε να αμυνθεί σε υψηλούς τόνους. Ο κ. Κ. Σημίτης έδωσε χθες "γραμμή" για απαντήσεις σκληρές και τεκμηριωμένες , τονίζοντας οτι "όσα υπόσχεται ο κ. Κ. Καραμανλής απαιτούν τρεις προϋπολογισμούς", γεγονός που αποδεικνύει οτι ο πρόεδρος της ΝΔ "έχει αποδεχθεί οτι το κόμμα του θα είναι δεύτερο στις εκλογές της 9ης Απριλίου".

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "στη φθηνή (αν και ακριβοπληρωμένη...) προπαγάνδα καταφεύγει η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας πρόσωπα, υλικά και μεθόδους από το παρελθόν. Το παλαιό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! όχι μόνον στο Μαξίμου και την τηλεόραση, αλλά και με τη διανομή του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος μέσω του μηχανισμού του ΟΓΑ. Οι αγρότες στο Ξυλόκαστρο μαζί με τις βεβαιώσεις εισοδήματος έλαβαν και το φυλλάδιο με τις κυβερνητικές υποσχέσεις. Και ακόμη δεν άρχισε τυπικά η προεκλογική περίοδος.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "στην κρίση των ιδιωτικών καναλιών και του μεγάλου κεφαλαίου που τα ελέγχει, εναποθέτει η κυβέρνηση την ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων. Στη χτεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), με αντικείμενο την προβολή κομμάτων και υποψηφίων κατά την προεκλογική περίοδο, επιβεβαιώθηκε η βούληση της κυβέρνησης να ισχύει η αρχή της επιβολής του ισχυροτέρου". " τρεις δημοσκοπήσεις - μία στο κέντρο και μία σε δύο περιοχές της περιφέρειας- "απαντούν" στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ.

    Οι έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων αποκαλύπτει σήμερα η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, αποδεικνύουν ότι η ΝΔ σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες όχι μόνο μειώνει τη διαφορά που τη χώριζε από το κυβερνών κόμμα, αλλά αποκτά και σαφές προβάδισμα. Ειδικά στην Αθήνα, η ίδια δημοσκόπηση καταρρίπτει το "μύθο" που εντέχνως καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ περί άνετης επικράτησης με μεγάλη διαφορά".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υπογραμμίζει "να αποσυρθεί κάθε νομοσχέδιο που έχει σχέση με το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι τις εκλογές έτσι ώστε να συζητηθούν εκ βαθέων όλα τα προβλήματα αμέσως μετά ζητούν οι νομάρχες από την κυβέρνηση για να ματαιώσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για αυτές τις ημέρες".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει οτι "στον "ρυθμό" των εκλογών κινείται το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς δεκάδες στελέχη διεκδικούν μια θέση στη Βουλή. Η μάχη αναμένεται σκληρή, καθώς σε αρκετούς νομούς την ψήφο των εργαζομένων διεκδικούν περισσότεροι από ένας συνδικαλιστές που κατεβαίνουν ακόμα και με το ίδιο ψηφοδέλτιο. Πάντως πολλοί υποψήφιοι δοκιμάζονται για δεύτερη φορά αφού στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση λίγοι ψήφοι τους στέρησαν τη βουλευτική έδρα".

    [3] Χρηματιστήριο

    "Σε μια κρίσιμη περίοδο για το Χρηματιστήριο και ενώ η κατάρρευση των τιμών πολλών μετοχών συνεχίζεται (ιδιαίτερα στην περιφέρεια) η ΕΞΟΥΣΙΑ προτείνει ένα "Συμβόλαιο 10 σημείων", το οποίο μπορεί να διασώσει τη Σοφοκλέους από την "ελεύθερη πτώση". Η αγορά μπορεί να ξαναβρεί το τέμπο της αν υπάρξει υγιής στήριξη και η κυβέρνηση προχωρήσει με θάρρος στην πλήρη απελευθέρωσή της από δεσμά και αγκυλώσεις που υπάρχουν ακόμα και σήμερα".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "επισήμως αν και εμμέσως ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ομολόγησε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση μετά την αναβολή της απόφασης για αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο κ. Παπαντωνίου προσπάθησε να απεμπλέξει το οικονομικό επιτελείο από το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη Σοφοκλέους και απέθεσε τις ελπίδες του για αναστροφή στην είσοδο μεμονωμένων ξένων θεσμικών".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "η παρατεταμένη κρίση στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία επιβεβαιώθηκε χθες με τη νέα πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών κατά 1,47% και την ακόμα μεγαλύτερη πτώση της περιφέρειας, αποκτά πλέον πολιτικές διαστάσεις. Το πολυσυζητημένο "κόμμα των επενδυτών" έχει πλέον "μετατραπεί" σε "κόμμα εγκλωβισμένων" και η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει η πτώση των τιμών των μετοχών στην "απόδοση" του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές της 9ης Απριλίου -εάν μέχρι τότε, δεν έχει επέλθει ριζική μεταστροφή του κλίματος στην οδό Σοφοκλέους".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά οτι "η συνεχιζόμενη πτώση τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, καθώς ένα μεγάλο προεκλογικό "ατού" του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο πολλά είχε επενδύσει το κυβερνών κόμμα, τείνει να εξελιχθεί σε μπούμεραγκ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "συναγερμός έχει σημάνει στο Μαξίμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει το Χρηματιστήριο και ειδικότερα να δοθεί διέξοδος στο πρόβλημα των 500.000 εγκλωβισμένων μικροεπενδυτών που αποτελούν εν δυνάμει βόμβα για το ΠΑΣΟΚ αφού η στάση τους θα καθορίσει και το εκλογικό αποτέλεσμα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης του Απριλίου".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ προσθέτει οτι "καθηλωμένος στα ίδια επίπεδα για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση ήταν ο τζίρος στη Σοφοκλέους κι αυτό είναι ενδεικτικό της άπνοιας που επικρατεί, αλλά και της στάσης αναμονής που επιλέγουν οι επενδυτές. Ωστόσο, η νέα χθεσινή πανωλεθρία της Παράλληλης Αγοράς, η οποία είχε απώλειες 6,5% δημιουργεί σκεπτικισμό αλλά και ...ευκαιρίες, καθώς πολλοί βλέπουν με "καλύτερο μάτι" αρκετές μετοχές , οι τιμές των οποίων είναι αρκούντως ελκυστικές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει οτι "στα επίπεδα των 5.100 μονάδων συνεχίζει να κινείται το χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς και κατά τη χθεσινή ημέρα ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 5.109,81 μονάδες, σημειώνοντας σημαντικές απώλειες, της τάξεως του 1,47%. Κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης ήταν οι πολύ μεγάλες απώλειες που σημείωσε η Παράλληλη Αγορά κατά 6,25%".

    [4] Εγκληματικότητα

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά οτι "εκτός ελέγχου η εγκληματικότης παρά τις αντιθέτου βεβαιώσεις της κυβερνήσεως. Ακόμη και οι διαρρήκτες διαθέτουν όπλα μεγάλης ισχύος και δεν διστάζουν να συμπλέκονται με αστυνομικούς μέσα σε κατοικημένες περιοχές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "το γεγονός οτι οι δρόμοι της Αθήνας έχουν γεμίσει από πάνοπλους κακοποιούς που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους εναντίον αστυνομικών με σκοπό την αποφυγή ελέγχου, επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά χθες στην Πετρούπολη όπου, πριν ακόμη καταλαγιάσει ο σάλος από το μακελειό στην Πλατεία Βάθης, άνδρες της Αμεσης Δράσης ανταποδίδοντας πυρά σκότωσαν έναν κακοποιό που τους πυροβόλησε".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "λίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωση - παρωδία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη οτι η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει μειωθεί κατά 200% και οτι όλα αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν και τρομοκρατούν τον πληθυσμό είναι "μεμονωμένα περιστατικά" μια ακόμη συνοικία της Αττικής, βάφτηκε στο αίμα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις τελευταίες επιθέσιες εναντίον της και τον τραυματισμό των τριών αστυνομικών στην Πλατεία Βάθης. Με επιχειρήσεις - σκούπα και μπλόκα παντού απαντά η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. στην έξαρση των αιματηρών περιστατικών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ενώ ο νέος κύκλος των εξορμήσεων έχει αρχίσει ήδη σε όλη τη χώρα".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει οτι "οι πιθανότητες να βρεθεί ένας απλός πολίτης αντιμέτωπος με ένα Καλάζνικοφ, να τον θερίσει ένα Ούζι ή να τον διαμελίσει μια χειροβομβίδα αυξάνουν δραματικά στην Αθήνα, παρά τις διαβεβαιώσεις για περιστολή της εγκληματικότητας. Η πρωτεύουσα θυμίζει Φάρ Ουέστ. Τέσσερις ημέρες μετά τη μάχη της Πλατείας Βάθη ήρθε η σειρά της Πετρούπολης, μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, να μεταβληθεί σε πολεμικό θέατρο".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "αίμα και σφαίρες χθες το βράδυ στην Πετρούπολη! λίγες μόνο μέρες μετά το μακελειό στην πλατεία Βάθη, ένα ακόμα πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης βρέθηκε τετ α τετ με το θάνατο. Το χθεσινό αιματηρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια πραγματικά μεγάλη λίστα εγκληματικότητας που μαστίζει τη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, την ίδια στιγμή που ο υπουργός Δημόσιας Τάξης περιχαρής δήλωνε οτι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί".

    [5] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "την ανάπτυξη των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης επί τη βάσει του μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ θεωρεί το ΝΑΤΟ ως τον καλύτερο τρόπο για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Τζόρτζ Ρόμπερτσον, στην ελληνική υπηρεσία του BBC." "Βραβείο διεθνούς αναγνώρισης θα πρότεινε να δοθεί στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας ο νέος γγ του ΝΑΤΟ λόρδος Ρόμπερτσον, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα για πρώτη φορά την Ελλάδα.

    Ο Βρετανός πρώην υπουργός Αμύνης στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Θεωρεί οτι η ελληνοτουρκική προσέγγιση που επιχειρούν οι κκ Παπανδρέου και Τζέμ είναι "μακρόπνοη και με φαντασία", δηλώνοντας έτοιμος να ενισχύσει περαιτέρω την προσπάθεια αν χρειαστεί. Ο ίδιος πάντως, δεν κρίνει σκόπιμο να θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για συμφωνία των δύο χωρών στο Αιγαίο υπογραμμίζοντας, ωστόσο τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδος και της Τουρκίας στην ευρύτερη Βαλκανική. Ερωτώμενος, επίσης, για το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου δεν βλέπει επί του παρόντος κάποιο ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει το ΝΑΤΟ χωρίς ωστόσο να τον αποκλείει για το μέλλον".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται οτι "τη συνέχιση των διμερών επαφών Ελλάδος - Τουρκίας και την υιοθέτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, προτείνει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Αθήνα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Υπενθυμίζεται οτι η τουρκική πλευρά έχει ήδη καταθέσει, δια του υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια των προσφάτων επαφών τους σε Αγκυρα και Αθήνα "δέσμη" ενισχυμένων ΜΟΕ".

    [6] Δημοσκόπηση

    Πανελλαδική δημοσκόπηση της OPINION, που δημοσιεύεται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ φέρνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 2,6%. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε μετά τη δήλωση Αβραμόπουλου οτι δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές και την επανεκλογή Στεφανόπουλου, είναι: ΠΑΣΟΚ 36,3%, ΝΔ 33,7%, ΚΚΕ 5,3%, ΔΗΚΚΙ 3,4%, ΣΥΝ 3,2%, Φιλελεύθεροι 0,6%, ΠΟΛΑΝ 0,5%, άλλο κόμμα 2,3%, άκυρο - λευκό 3%, αποχή 0,9%, δεν γνωρίζουν 3,7%, δεν απάντησαν 7%.

    [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Βυθίζεται" η περιφέρεια... Οι μισές μετοχές βρίσκονται σε τιμές χαμηλότερες από αυτές του "μαύρου" Δεκεμβρίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μειώνει τα επιτόκια η ΤτΕ στις 8 Μαρτίου. Με τα μάτια στραμμένα στη δραχμή".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οργή επενδυτών. Στην κυβέρνηση χρεώνουν οι ΑΕΛΔΕ την πορεία πτώσης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "4,5 τρις. κάτω η κεφαλαιοποίηση μετά την εξαγγελία των εκλογών".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Βαθαίνει η κρίση. Αμήχανη η κυβέρνηση. Η αγορά ψάχνει σανίδα σωτηρίας".

    [8] Δραχμή

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει οτι "Προβλέπεται σημαντική μείωση του εναρμονισμένου δείκτη του πληθωρισμού και οτι εκπληρώνουμε το κριτήριο για την ΟΝΕ. Η μείωση των βασικών επιτοκίων θα είναι συγκρατημένη, ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η δραχμή. Σε συνδυασμό με την αίτηση ένταξης στις 9 Μαρτίου αναμένεται οτι θα επιδράσει θετικά στη Σοφοκλέους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 23 February 2000 - 18:09:48 UTC