Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-02-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/02/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Χρηματιστήριο
  • [3] Ασφαλιστικό
  • [4] Ελληνοτουρκικά
  • [5] Εκλογές
  • [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η προεκλογική μάχη των κομμάτων, η πορεία του Χρηματιστηρίου, το ασφαλιστικό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σταματήστε τα "ευρωσπότ".Αυστηρή επιστολή του Επιτρόπου Μπαρνιέ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στα πόδια της Δήμητρας το ΠΑΣΟΚ! Ο Σημίτης την κάλεσε στο Μαξίμου για να τη χρίσει υποψήφια.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Καρέ κορυφαίων πολιτικών; στο στόμα του πρωταγωνιστή. Χάριν προστασίας ηγετικών στελεχών η φίμωση.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: ΧΑΑ: η αναβάθμιση μετά τις εκλογές. Κρατικό χρήμα σε κρατικά χαρτιά η μόνη διέξοδος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο ΙΚΑ τα "καλά " Ταμεία. Δραματικές αλλαγές σε ασφάλιση - σύνταξη.

    Η ΑΥΓΗ: Υποκλοπές με τη βούλα των "15" παρά την αποδοκιμασία του ευρωκοινοβουλίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κινδυνεύει ο Σημίτης να χάσει τις εκλογές. Οργή από 300.000 εγκλωβισμένους για τα κόλπα στο Χρηματιστήριο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι "πλούσιες" εκλογές των "φτωχών" βουλευτών. Πως και γιατί παραβιάζονται τα επίσημα πλαφόν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τουρκικό κόμμα" στη Θράκη. Προβληματισμός σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

    ΕΘΝΟΣ: 2.890 νέες θέσεις και πως θα τις διεκδικήσετε. Τα προσόντα- Οι προθεσμίες-τα δικαιολογητικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η χαβούζα θα ανοίξει 10 ημέρες προ των εκλογών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σε εκλογική ομηρία. Χιλιάδες νέοι που αναζητούν μια θέση στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: νέα όρια ηλικίας με μείωση αποδοχών. Σκληρό πακέτο μέτρων για τους ασφαλισμένους ετοιμάζει η κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα 80 "χαρτιά" που ζητεί η Εφορία. Προσοχή: μελετήστε ποιές δηλώσεις σας αναλογούν.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Απεγκλωβίζει τη Σοφοκλέους το Λονδίνο. Σημαντικές συμφωνίες Παπαντωνίου με θεσμικούς επενδυτές στο Σίτι.

    ΕΣΤΙΑ: Πώς θα βελτιωθή η κακή τηλεόρασις. Αμεση σύστασις ανεξαρτήτου Αρχής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οχι στις μεγάλες προσδοκίες. Παπαντωνίου: με σταθερά αλλά προσεκτικά βήματα προς την μετά ΟΝΕ εποχή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Στόχος" η ψήφος των αγροτών. Εκτός των τειχών οι στρατηγικές των κομμάτων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ολη η λίστα με τα δικαιολογητικά για την Εφορία. Φορολογικές δηλώσεις 2000.

    ΝΙΚΗ: Φλέρτ με τη Δήμητρα. Συνάντηση με Σημίτη σήμερα στο Μαξίμου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κατεδαφίζεται η κοινωνική ασφάλιση μετεκλογικά.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Η Λιάνα δια-γράφει Ιστορία. Δραματικές εξελίξεις στο ΚΚΕ.

    Η ΧΩΡΑ: Πόλεμος με Κόκκαλη. Θέλουν να τον εκθρονίσουν από τον ΟΤΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αλλάζουν οι συγκοινωνίες. Στον ενιαίο φορέα της Θεσσαλονίκης θα υπαχθούν ΟΑΣΘ, Μετρό, Καραβάκια και Τράμ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νίκη κατά AIDS.Παγκόσμια ερευνητική επιτυχία από Ελληνες επιστήμονες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παρόντες μετά την κάλπη. Ξένοι επενδυτές: θετικές κρίσεις για την οικονομία μας, αλλά...

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φαγωμάρα στο ΠΑΣΟΚ. Αρχισαν τα όργανα...

    [2] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "η έλλειψη σοβαρών επιχειρηματικών ειδήσεων και ο αντίκτυπος από την πτώση των ξένων αγορών συνδυάστηκαν, κατά τα φαινόμενα, χθές στη Σοφοκλέους, καθώς ο γενικός δείκτης σημείωσε νέα πτώση κατά 1,72% (κλείνοντας στις 5.186 μονάδες) και ο τζίρος υπήρξε πολύ χαμηλός, μόλις 148 δις δραχμές. Σε πείσμα των επίσημων θετικών προβλέψεων, η αγορά καρκινοβατεί- και οι προσδοκίες νέας "άνοιξης" αναβάλλονται με ορόσημο τον Ιούνιο, οπότε αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ένταξή μας στην ΟΝΕ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "τα μέλη της ελληνικής αποστολή που βρίσκονται από το Σάββατο στο Σίτι του Λονδίνου, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης επιχείρησης προβολής της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, μπορεί να μην πληροφορήθηκαν την ημερομηνία μετάταξης της Σοφοκλέους στις ώριμες αγορές, επιβεβαίωσαν ωστόσο τα ενθαρρυντικά μηνύματα που στέλνουν τον τελευταίο καιρό τα μεγάλα χαρτοφυλάκια του εξωτερικού".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι κοσμικοί παράγοντες στο Λονδίνο για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Η σημαντική πρόοδος της ελληνικής οικονομίας και η ένταξή της στον σκληρό πυρήνα του ευρώ, είναι οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθούν οι ξένοι επενδυτές οι οποίοι είναι θέμα χρόνου για να τοποθετηθούν στο ελληνικό χρηματιστήριο".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ προσθέτει οτι "η πληροφορία οτι η προσδοκώμενη αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις εκλογές και η διαπίστωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας οτι οι ξένοι δεν έρχονται στην οδό Σοφοκλέους πριν ανοίξουν οι κάλπες έδωσαν τέλος κιτς "αλκυονίδες ημέρες" που γνώρισε ο Γενικός Δείκτης. Οι προοπτικές πλέον είναι δυσοίωνες ακόμη και για τους αθεράπευτα αισιόδοξους που προέβλεπαν ταχεία ανάκαμψη".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά οτι "ο Μάρτιος θα αποδειχθεί ο αγαπημένος μήνας των μικροεπενδυτών...Για όσους ασφαλώς επιδείξουν σύνεση και ψυχραιμία. Χρηματιστηριακοί παράγοντες ενισχύουν την άποψη οτι ο Γενικός Δείκτης θα κατακτά σταδιακά όλο και μεγαλύτερα επίπεδα όσο πλησιάζουμε τις εκλογές".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι "απογοήτευσης...συνέχεια για τους χιλιάδες μικροεπενδυτές ,τα χαρτοφυλάκια των οποίων καταγράφουν μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερες απώλειες από το παρατεταμένο υποτονικό κλίμα στη Σοφοκλέους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει οτι "το "κρυφό" ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών υπερκέρασε τη μειωμένη παρουσία τους στην ημερίδα που οργανώθηκε εδώ για το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Οι ξένοι θεσμικοί έδωσαν ήδη κρυφές εντολές για αγορά μετοχών που θα εκτελεστούν την επόμενη εβδομάδα".

    Ο ΛΟΓΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "άρχισαν ξανά μανά τα σενάρια για το κόμμα του Χρηματιστηρίου. Εκλογές γάρ και χιλιάδες εγκλωβισμένοι στη Σοφοκλέους ψάχνουν δίοδο για να ξεφύγουν, ενώ οι τιμές των μετοχών οδεύουν όλο και περισσότερο προς τα κάτω".

    [3] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με κατεύθυνση τα 65 χρόνια για όσους έχουν σήμερα ευνοϊκότερο όριο, καθώς και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της τελευταίας πενταετίας στα σχέδια της κυβέρνησης. Ο τέως πρόεδρος της ΝΔ κ. Μ. Εβερτ ζητεί από τον πρωθυπουργό να αποσαφηνίσει τη θέση του για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι "χιλιάδες ασφαλισμένοι σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα για να μη χάσουν τα σημερινά προνόμια και να προλάβουν τις δραματικές ανατροπές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό τις οποίες μεθοδεύει η κυβέρνηση. Με βάση τις αλλαγές που προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά δεν διευκρινίζονται λόγω προεκλογικής περιόδου, τα "καλά" Ταμεία - τα επικουρικά που διαθέτουν πλεονάσματα δισεκατομμυρίων και τα κύριας ασφάλισης - θα ...ενισχύσουν το ΙΚΑ".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα απασχολήσει την κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές, όπως επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μ. Παπαϊωάννου. Αυτό που επιχειρείται να κρυφτεί είναι οι συνέπειες προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, προκειμένου να μην προκληθούν έντονες λαϊκές αντιδράσεις, ιδίως στην προεκλογική περίοδο".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "αισθήματα ανασφάλειας μεταξύ χιλιάδων εργαζομένων προκαλεί η επικείμενη για μετά τις εκλογές ριζική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας , με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καταφεύγουν στην πρόωρη συνταξιοδότηση. Το τοπίο σχετικά με την τελική μορφή που θα πάρει το αναμορφωμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης παραμένει ομιχλώδες, ωστόσο είναι βέβαιο οτι δεν θα περιέχει πολλές από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα για μεγάλη μερίδα εργαζομένων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "επίκαιρο και απόλυτα δικαιολογημένο είναι το αίτημα του Μιλτιάδη Εβερτ προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, να συζητηθεί τώρα το ασφαλιστικό πρόβλημα. Η συζήτηση πρέπει να γίνει προεκλογικά για να γνωρίζουν οι εκλογές πως προτίθενται τα πολιτικά κόμματα να αντιμετωπίσουν το πελώριο αυτό θέμα που μας αφορά όλους. Εχει καταστεί πλέον κοινή συνείδηση οτι το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται ριζική αντιμετώπιση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) με τίτλο "Πράσινος καταπέλτης κατά των ασφαλισμένων" προσθέτει οτι " έτοιμη, όπως φαίνεται, είναι η κυβέρνηση ,αν κερδίσει τις εκλογές της 9ης Απριλίου να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, τις οποίες σήμερα δεν αποκαλύπτει για να μην έχει πολιτικό κόστος".

    [4] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "σωσίβιο στο ΝΑΤΟ αναζητεί τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε με τον περίφημο ελληνοτουρκικό διάλογο. Αύριο το απόγευμα φθάνει στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Τζόρτζ Ρόμπερτσον και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τόσο ο κ. Σημίτης που θα συναντηθεί την Πέμπτη το πρωί μαζί του όσο και οι ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας θα ζητήσουν από τον επικεφαλής της βορειοατλαντικής συμμαχίας να εργαστεί προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης του μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι μείωσης της έντασης στο Αιγαίο".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "τις αιτιάσεις του προέδρου της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ σχετικά με τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας. Στο θέμα αναφέρθησαν και κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που επεσήμαναν οτι τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα συστηματικώς και όχι μόνον σε περιπτώσεις ασκήσεων αποφεύγουν να καταθέτουν σχέδια πτήσεως στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που είναι η αρμόδια αρχή για την ασφάλεια πτήσεων στο FIR Αθηνών".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "στα ...δύο στενά βρίσκονται οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ , δύο μήνες μετά τη σύνοδο κορυφής της Ελσίνκι, ενώ την ίδια στιγμή η Αγκυρα επιχείρησε την καλλιέργεια εντυπώσεων, προχωρώντας σε διάβημα προς την Αθήνα για δήθεν παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο".

    [5] Εκλογές

    Η ΧΩΡΑ γράφει οτι "με λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις του Καραμανλή οριστικοποιούνται οι λίστες της ΝΔ. Για να διασφαλίσει το νέο ξεκίνημα, εκτός από τους "αβραμοπουλικούς", έκρινε σκόπιμο να "κόψει" και φίλους του Αχιλλέα, του Βαρβιτσιώτη και του Εβερτ. Η Ντόρα κατέθεσε 60 υποψήφιους. Δημιουργούνται τώρα νέες ισορροπίες με βαρώνους, βαρωνέτους, γιάπις και ...χάκερς. Ο πονοκέφαλος του Σημίτη είναι μεγαλύτερος από εκείνον του Κώστα. Τις λίστες του ΠΑΣΟΚ σφραγίζουν η αποχή και η αδιαφορία".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "κυβέρνηση και ΝΔ ανακάλυψαν προεκλογικά τα προβλήματα των αγροτών και επιδίδονται σε ψηφοθηρία. Ο κ. Καραμανλής με ομοβροντία υποσχέσεων, ο κ. Σημίτης με "πακτωλούς" 9,5 τρις δρχ ενώ ο εκτάκτως επιταχθείς υπ. Γεωργίας κλείνει το μάτι για νέο αγροτικό μίνι - πακέτο, ιδίως για τα καύσιμα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "κορυφώνονται οι παρασκηνιακές εξελίξεις αναφορικά με την επιλογή των μουσουλμάνων υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στους εκλογικούς συνδυασμούς των δύο μεγάλων κομμάτων στη Θράκη, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο μετά την απόφαση του κόμματος του εκλιπόντος πρώην βουλευτή Σαδίκ Αχμέτ "Φιλία - Ειρήνη- Ισότητα" να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές, ούτως ώστε να αποσπάσει την υποστήριξη του κυρίου όγκου των μουσουλμάνων ψηφοφόρων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "σε μείζον θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξελίσσεται η συνεχιζόμενη από την κυβέρνηση ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ των Μεγάλων Εργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, την στιγμή μάλιστα που τα χρήματα γι αυτή την διαφήμιση δίδονται εξ ολοκλήρου από την ΕΕ. Οπως έγινε γνωστό χθές, η αρμόδια Κοινοτική Επιτροπή έδωσε προθεσμία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για την ολοκλήρωση τέτοιου είδους διαφημίσεων".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι "η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί με κάθε τρόπο αυτές τις ημέρες να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας. Καθυστερημένα έρχεται τώρα και το ΠΑΣΟΚ να ξιφουλκήσει σ?αυτή τη "μάχη των αγροτών". Γιατί είναι , πράγματι, όλως περίεργο το γεγονός πως μέσα σε μια δεκαετία οι αγρότες "άλλαξαν" στρατόπεδο και από εκεί που έδιναν πάντα άνετη νίκη στον Ανδρέα Παπανδρέου, τώρα να προσπαθεί ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ να κλείσει την όποια "ψαλίδα" έχει δημιουργηθεί υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι μόνο".

    ΤΟ ΒΗΜΑ τονίζει οτι "με χαμόγελο πικρό θα υποδεχθούν οι υποψήφιοι βουλευτές την απόφαση για διπλασιασμό των επιτρεπόμενων δαπανών κατά την προεκλογική περίοδο που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής. Γιατί αυτοί γνωρίζουν καλά οτι και αυτό το αυξημένο κατά 100% ότι δεν αντιπροσωπεύει παρά ψίχουλα μπροστά στο τεράστιο κόστος της προεκλογικής εκστρατείας"

    [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ""Στεγνώνει" η Σοφοκλέους! Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε χθες ο τζίρος στο Χρηματιστήριο με 148 δις. δρχ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Morgan Stanley: Ωριμη αγορά είναι, πλέον, η Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Θαύματα δεν γίνονται! Καρατζάς - Κωστόπουλος: Με μικρά βήματα η πορεία του ΧΑΑ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Θετικό το κλίμα έξω αλλά ξανά κάτω το ΧΑΑ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Συναλλακτική άπνοια με αρνητικό ρεκόρ τζίρου. Υποχωρούν οι τιμές. Περιορίζεται η προσφορά".

    [7] Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει οτι "Σύμφωνα με την Morgan Stanley το Χρηματιστήριο πληροί όλες τις προϋποθέσεις, αλλά η αναβάθμιση τυπικά θα γίνει μετά τις εκλογές. Εντολές ξένων θεσμικών για αγορά μετοχών τραπεζών, τηλεπικοινωνιών. Αισιόδοξος ο Γ. Παπαντωνίου για τις εξελίξεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 22 February 2000 - 17:23:46 UTC