Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-10-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/10/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Χρηματιστήριο
  • [3] Μέτρα για σεισμοπαθείς
  • [4] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [5] Αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο - Μεγάλη πτώση τιμών

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τα μέτρα για την προστασία των σεισμοπαθών και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αγωνία μικροεπενδυτών. Λεφτά υπάρχουν - Ψυχραιμία δεν βρίσκεται.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Νέοι μισθοί-συντάξεις αποφασίστηκαν χθές στο Μαξίμου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: 7 ρίχτερ απο Πάγκαλο. Συνέντευξη: Ρωγμές στον πολιτικό κόσμο.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Κινδυνεύει το φράγμα των 5.000. Οι σκοτεινές κερδοφορίες και όχι η WALL STREET η αιτία της νέας κρίσης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 140.000 διορισμοί στο Δημόσιο μέσα στο '99.30.000 μόνιμοι και 110.000 εποχικοί - όμηροι της κυβέρνησης.

    Η ΑΥΓΗ: Ψηφοθηρικές αυξήσεις μόνο σε στρατό και αστυνομία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γενναίες αυξήσεις σε όλους. 7% αύξηση σε Στρατό, Ασυνομία, Λιμενικό και 8.000 δρχ επιπλέον σε όλους τους συνταξιούχους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εισαγόμενος πανικός και παροδική πτώση. Πώς εξηγούνται τα "σκαμπανεβάσματα" στο Χρηματιστήριο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αρχιερέας της διαπλοκής. Ο Γ. Καρατζαφέρης καταγγέλλει τον Χρήστο Λαμπράκη.

    ΕΘΝΟΣ: Θετικό σήμα απο τη Ν. Υόρκη. Η άνοδος "DOW" ανάσα για τη Σοφοκλέους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ωρα να μας πούν... "οι βροχές δεν προβλέπονται". Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους σεισμοπαθείς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κουφάρια πυραύλων. Χωρίς τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα οι Πάτριοτ στην Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις 5.986 νέες θέσεις έως το Νοέμβριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 1η η Αθήνα σε σειμική επικινδυνότητα. Παρά τη χαμηλή σεισμικότητα, όπως και η Θεσσαλονίκη.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Παγκόσμια προσπάθεια στήριξης των αγορών. Μήνυμα αισιοδοξίας μετά την απρόσμενη άνοδο του DOW JONES.

    ΕΣΤΙΑ: "Ασσανσέρ" η Σοφοκλέους. Πρόσθετη αβεβαιότης εν όψει πρόωρων εκλογών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε ρευστότητα οι αγορές. Με μεγάλη ευπάθεια το ΧΑΑ, που έπεσε χθές 6,21%.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ΙΚΑ στηρίζει Σοφοκλέους. Δημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Ελλάδα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρίχτερ απο ΗΠΑ ταρακούνησαν τη Σοφοκλέους. Πιέσεις και σε δραχμή, ομόλογα.

    ΝΙΚΗ: Σόκ στη Σοφοκλέους απο το μίνι- κράχ. Παράλογη κι αδικαιολόγητη η πτώση λένε οι ειδικοί.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκή κατακραυγή απο εργαζόμενους, αγρότες, μαθητές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λύγισε η Σοφοκλέους. Η ύφεστη στις διεθνείς χρηματαγορές επέφερε πανικό στους μικροεπενδυτές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εγκαταλείπουν το Δήμο και σπεύδουν στη Βουλή.

    [2] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "υπο το βάρος των διεθνών συνθηκών, που μεταδίδουν κλίμα διόρθωσης στις χρηματαγορές του κόσμου, η ευμετάβλητη Σοφοκλέους αντέδρασε βίαια χθές, ξεκινώντας τη συνεδρίαση με πτώση σχεδόν στο όριο κατά 7,45%, για να κλείσει τελικώς με κάμψη της τάξης του 6,21%, στις 5.429,25 μονάδες. Πιεσμένη και απο τις εσωτερικές πολιτικές συνθήκες, η εγχώρια αγορά έδειξε για ακόμη μια φορά τη ρηχότητά της και με τις ακραίες διακυμάνσεις απο το +8% στο -8% επιβεβαίωσε τη θέση της στις αναδυόμενες και όχι στις ώριμες αγορές".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει οτι "οργανωμένη προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές πραγματοποιήθηκε χθές, με πλήθος μεγάλων αμεριακνικών τραπεζών και επιχειρήσεων να ανακοινώνουν κέρδη πάνω απο τις προβλέψεις των αναλυτών. Η προσπάθεια πέτυχε, οδηγώντας σε άνοδο 0,96% το δείκτη Dow Jones στο κλείσιμο της Wall Street. Αυτή η εξέλιξη είναι πιθανόν να οδηγήσει σήμερα σε φρενάρισμα της πτώσης στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές και στη Σοφοκλέους".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "Την 7η Σεπτεμβρίου- λίγη ώρα πριν απο τον σεισμό - ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου ΑΘηνών έκλεισε στις 5.705 μονάδες. Εκτοτε, ακολουθεί πορεία "ασσανσέρ". Αρχικώς συνέχισε την άνοδο μέχρι την 17η Σεπτεμβρίου που έφθασε στις 6.355 μονάδες, εν συνεχεία άρχισε η "διόρθωσις" και την 27η Σεπτεμβρίου έπεσε στις 5,283 μονάδες. Ακολούθησε νέα ανοδική πορεία μέχρι την 13η Οκτωβρίου που ο δείκτης έφθασε στις 6.155 μονάδες. Απο την ημέρα εκείνη πέφτει ραγδαίως ενώ, χθές, μετά απο πτώση 6,21% έκλεισε στις 5.429 μονάδες".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "η αναταραχή στη Wall Street είναι απο μόνη της πολύ ανεπαρκής ως αιτία για τις σοβαρότατες απώλειες που γνώρισε χθές ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου. Πολύ περισσότερο όταν, σε πολύ πρόσφατες εποχές, η οδός Σοφοκλέους ακολουθούσε τη δική της ελληνική λογική και αψηφούσε επιδεικτικά τα μηνύματα απο τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο"

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά οτι "μαύρη" Δευτέρα ήταν η χθεσινή ημέρα στη Σοφοκλέους όπου ο πανικός που επικράτησε μετά τη μεγάλη πτώση της Wall Street την περασμένη Παρασκευή και τις δηλώσεις Γκρίνσπαν για "μετοχές φούσεκςε" στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σύν τις φημολογίες της αγοράς, έριξαν το Γενικό Δείκτη κατά 6,21% στις 5.429,25 μονάδες, σηματοδοτώντας ένα δεύτερο μίνι - κράχ μετά απο εκείνο της 27ης Σεπτεμβρίου".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει οτι "η αβεβαιότητα στις διεθνείς χρηματαγορές, λόγω της συνεχούς πτωτικής πορείας του Dow Jones αλλά και των προειδοποιήσεων του Αλαν Γκρίνσπαν για την αμερικανική οικονομία, ενέτειναν τον ήδη άσχημο κλίμα, στην ελληνικό χρηματιστηριακή αγορά, οδηγώντας τους μικροεπενδυτές σε ρευστοποιήσεις και τον Γενικό Δείκτη Τιμών σε μια "μεγαλειώδη" βουτιά -6,21% συμπαρασύροντας στην πτώση του τη συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει οτι "η ευάλωτη ψυχολογία των μικροεπενδυτών, οι οποίοι χθές ήταν κυρίως πωλητές, οδήγησε 240 μετοχές στο limit down με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει υποχώρηση κατά 6,21% και να κλείνει στις 5.429,25 μονάδες. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν οτι αν και τον τόνο θα δώσει βραχυπρόθεσμα η πορεία της Wall Street, η Σοφοκλέους είναι σε θέση να ανακάμψει γρήγορα, καθώς η πορεία της οικονομίας παραμένει θετική, ενώ η ρευστότητα στο σύστημα είναι μεγάλη.

    [3] Μέτρα για σεισμοπαθείς

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) γράφει οτι "τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους σεισμοπαθείς των καταυλισμών. Ο καιρός επιδεινώνεται και μετά τη βροχή του περασμένου Σαββάτου, αλλά και αυτής του πρωινού της Δευτέρας, νέα προβλήματα έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "σχέδιο για τη μεταφορά των σεισμοπλήκτων που μένουν σε σκηνές, σε ξενοδοχεία και στεγασμένους δημοτικούς χώρους, έθεσε χθές το απόγευμα σ'εφαρμογή το υπουργείο Εσωτερικών εν όψει του ενδεχομένου παρατεταμένης βροχόπτωσης. Το σχέδιο προβλέπει κατά προτεραιότητα τη μεταφορά, αν χρειαστεί, των ηλικιωμένων, των παιδιών και των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Εν τω μεταξύ 11.241 νοικοκυριά, των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί με κίτρινο ή κόκκινο, απογράφηκαν το Σαββατοκύριακο στο Δήμο Αθηναίων και σε 23 ακόμη δήμους - κοινότητες της Αττικής και της Βοιωτίας".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι "αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους σεισμόπληκτους οι προβλέψεις για ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση του καιρού στην Ατική. Ομως, παρά τις προσκλήσεις των εντεταλμένων κρατικών υπηρεσιών και της Αυτοδιοίκησης, αρνούνται να εγκαταλείψουν τους οργανωμένους ή τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς. Αυτό που περισσότερο απο τις καταιγίδες φοβούνται, είναι οι λεηλασίες, κι ας πρόκειται για φτωχές οικοσκευές, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν μεταφερθεί στις σκηνές και τα κοντέϊνερ".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται απο τη νύκτα χιλιάδες σκηνίτες των σεισμόπληκτων περιοχών, που έδειξαν να μην εμπιστεύονται τα μέτρα της κυβέρνησης για τη μεταφορά τους σε κλειστούς χώρους και... κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να προφυλαχθούν απο τη νεροποντή. Οι -εν πολλοίς "τριτικοσμικές" - εικόνες της μεταφοράς απο τους καταυλισμούς των σεισμόπληκτων οικογενειών, με λεωφορεία και πούλμαν, εντάσσονται μεν στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας εξωραϊσμού του προβλήματος, αλλά και της αδυναμίας της κρατικής εξουσίας να επιλύσει άμεσα και μόνιμα το πρόβλημα".

    [4] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει οτι "μετά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη (18-19 Νοεμβρίου) τοποθετείται πλέον η πολυθρύλητη επανάληψη του διαλόγου Κληρίδη - Ντενκτάς για το Κυπριακό, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες οτι στο περιθώριο της συνόδου ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον θα επιχειρήσει "τριμερή συνάντηση" με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, την οποία θα εμφανίσει ως "δείγμα κινητικότητας" στο Κυπριακό".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι "νέα φραστική επίθεση εναντίον του διαδόχου του στο υπουργείο Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας χθές στον τηλεοπτικό σταθμό "Κρήτη TV". Ειδικότερα, εξέφρασε την άποψη οτι αποτελεί "σοβαρή έλλειψη φρόνησης να λέει κάποιος, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, οτι χρειάζονται υποχωρήσεις απο Ελλάδα και Τουρκία για να τα βρούμε και οτι άλλαξε το κλίμα".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι `` ``πολιτικό σήμα`` από την Αγκυρα, το οποίο θα καθησυχάσει εκείνους τους εταίρους που αντιμετωπίζουν με καχυποψία την τουρκική υποψηφιότητα, αναμένει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό υποστήριξε ο αρμόδιος επίτροπος Γκίντερ Βερχόγκεν, ενώ στην Αθήνα έφθασαν χθες οι Αμερικανοί διαμεσολαβητές για το Κυπριακό - χωρίς να κομίζουν κάποιο ``σήμα`` εκ μέρους της τουρκικής πλευράς. Την ίδια στιγμή, στη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με το Βρετανό ομόλογό του Ρόμπιν Κουκ στο Λονδίνο επιβεβαιώθηκε η βρετανική συμπαράσταση στη θέση της Αθήνας ``για απρόσκοπτη ένταξη της Κύπρου ανεξαρτήτως επίλυσης του πολιτικού προβλήματος`` ``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ``στο ίδιο χρονικό διάστημα που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι Μόουζεσ και Γουέστον περιοδεύουν στο τρίγωνο Αγκυρα - Αθήνα - Λευκωσία, η Κύπρος συγκλονίζεται από νέο, τεραστίας εμβέλειας, σκάνδαλο κατασκοπείας. Ενα έτος μετά την περισυνή άσκηση ``Νικηφόρος - Τοξότης`` που φαίνεται ότι αποτελεί μαγνήτη έλξης κατασκόπων και επιβεβαιώνει τη θέση της Μεγαλονήσου ως σύγχρονης ``Καζαμπλάνκας`` ένα χρόνο λοιπόν με τη σύλληψη και το φιάσκο που ακολούθησε,, των Ισραηλινών κατασκόπων, αποκαλύπτεται ότι τα φετεινά Γυμνάσια τα κατέγραψαν ως την τελευταία λεπτομέρεια και με τα πλέον σύγχρονα συστήματα, τουλάχιστον δέκα Βρετανοί πράκτορες, που φυσικά οι Κυπριακές Αρχές δεν τους ``ακούμπησαν`` ``.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι ``οι τελευταίοι σεισμοί σε Ελλάδα και Τουρκία, καθώς και η επιθυμία της γειτονικής χώρας να προσεγγίσει την Ευρώπη, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον προεδρικό απεσταλμένο, Αλφρεντ Μόουζες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού. Ο κ. Μόουζεσ, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση την οποία είχε με τον υπουργό των Εξωτερικών Γ. Α. Παπανδρέου και τον ειδικό συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τόμας Γουέστον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στιγμή προσφέρεται για την ``εκκίνηση`` των συνομιλιών``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ``η αναθέρμανση ενός περιπετειώδους ``φλερτ`` ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων διεφάνη στο περιθώριο του συνεδρίου του ΟΣΕΠ με την ιδιαίτερα θερμή επαφή που είχαν το ελληνοτουρκικό με το τουρκοελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο. Επειτα από μία μακρά περίοδο κραδασμών που έφτασαν στο χειρότερο σημείο τους με την υπόθεση Οτσαλάν, ήρθαν όπως φαίνεται οι κραδασμοί των καταστροφικών σεισμών στις δύο χώρες για να φέρουν τους δύο επιχειρηματικούς κόσμους πιο κοντά``.

    [5] Αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ``το προεκλογικό ``χαρτί`` των αυξήσεων στους μισθούς των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, έβγαλε η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας χτες αυξήσεις για το 2000, που θα δοθούν σε δύο δόσεις, συνολικού ύψους γύρω στο 7%. το ποσοστό αυτό είναι βέβαια πολύ κάτω από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει περί ``ουσιαστικών`` αυξήσεων``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι ``στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση και με δεδομένη την ανάγκη στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας με τροπολογία που κατέθεσαν χθες στη Βουλή προτείνουν την καταβολή -από 1η Ιανουαρίου 2000- μηνιαίου ποσού εξομάλυνσης, που κυμαίνεται από 3.000-8.000 δραχμές``.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ ``σε νέα κίνηση εκλογικής σκοπιμότητας προχώρησε χθες η κυβέρνηση, δίνοντας μισθολογικές αυξήσεις 7% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ανακοινωθεί αυξήσεις μόνο 2,3% στις αποδοχές των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Η πολιτική άγριας λιτότητας συνοδεύεται τώρα από επιλεκτικές γενναιόδωρες αυξήσεις προς κοινωνικές κατηγορίες που δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον χαμηλόμισθων αλλά θεωρούνται το μήλον της έριδος εν όψει των βουλευτικών εκλογών``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ``με προσωρινή κατάπαυση του πυρός έληξε η κόντρα του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου με τον υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο για το θέμα των αυξήσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις. Τελικά μετά τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο μαξίμου, συμφωνήθηκε να δοθούν αυξήσεις σε ποσοστό 7% επί του βασικού μισθού για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, αστυνομικούς και λιμενικούς, αλλά και τους συνταξιούχους``.

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η μεγάλη πτώση τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, η είσοδος της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και οι πίεσεις που δέχτηκε η δραχμή και τα επιτόκια είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Υπερ-βολικό ξεφούσκωμα - Σε κατάσταση "ελεύθερης πτώσης" βρέθηκε χθες η Σοφοκλέους με απώλειες 6,21%. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Ωριμη αγορά με ανώριμους επενδυτές - Γ. Παπαντωνίου: Συνιστώ ψυχραιμία. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Με σύνδρομο... Dow - Σοφοκλέους: Συμπεριφορά τριτοκοσμικής αγοράς-Υπαρκτός πάλι ο αέρας. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Στο limit down η ψυχραιμία - Aνέκαμψε με +0,96% η Wall Street. ''

    [7] Χρηματιστήριο - Μεγάλη πτώση τιμών

    H EΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: ``Ως υπερβολική χαρακτηρίζουν, κορυφαίοι παράγοντες της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς τη ραγδαία πτώση τιμών που σημειώθηκε χθες στη Σοφοκλέους, αποδίδοντας το φαινόμενο σε κινήσεις πανικού εκ μέρους νεόκοπων επενδυτών. Ταυτόχρονα, κάνουν λόγο για τον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα μεγάλης μερίδος του επενδυτικού κοινού που οδηγεί σε έντονες διακυμάνσεις τιμών. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 19 October 1999 - 15:23:45 UTC