Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-06-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/06/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Δίκη Οτσαλάν-Ελληνοτουρκικά
  • [3] Γιουγκοσλαβικό
  • [4] Ευρωεκλογές
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Κλάδος τσιμεντοβιομηχανίας - Εξελίξεις

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι ευρωεκλογές, το γιουγκοσλαβικό, η δίκη Οτσαλάν, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μολυσμένα κοτόπουλα είναι βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι κότες έφαγαν δύο υπουργούς. Στο Βέλγιο "υπάρχει και φιλότιμο". Στην Ελλάδα σερβίρονται διαψεύσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βρήκαν 52 "μαύρους" λογαριασμούς. Απίστευτες οι διαστάσεις του ελληνικού καρτέλ της κοκαϊνης.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Φυτό ο Οτσαλάν με ηθικό αυτουργό τον Κ. Σημίτη. Μιλάει ναρκωμένος. Κατηγορεί την Ελλάδα. Επιβεβαιώνει ψέματα της Αγκυρας.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μας εκβιάζουν και οι Αλβανοί. Ρεσιτάλ θράσους απο τα Τίρανα που διεκδικούν ρόλο προστασίας των παρανόμων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θάνατος στο τραπέζι μας. Κι όμως φάγαμε καρκινογόνα κοτόπουλα.

    Η ΑΥΓΗ: Στρατιωτικό καπέλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση αν και αυξάνονται οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων προς τις ΗΠΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μας ταϊζουν καρκινογόνα κοτόπουλα-αβγά οι μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ. Συναγερμός στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη για τις θανατηφόρες τροφές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πώς θα ψηφίσουμε και ποιά Ευρώπη θέλουμε. Τα αποτελέσματα έρευνας στην Ελλάδα και σε επτά χώρες. Οι Ελληνες και η ψήφος διαμαρτυρίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προστατεύουν τους Αλβανούς κακοποιούς. Η κυβέρνηση Σημίτη υποχωρεί στις πιέσεις των Τιράνων.

    ΕΘΝΟΣ: Ξαφνικό δώρο στις οικογένειες. Ο Αρειος Πάγος ανατρέπει τα ισχύοντα. Και στους 2 συζύγους τα επιδόματα γάμου και τέκνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι τρείς καμπαλέρος απο το ίδιο το μέρος. Μας τα είπαν, χθές, Σημίτης, Καραμανλής και Σαμαράς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διασυρμός. Αφωνοι μπροστά στις προκλήσεις Αλβανών και Τούρκων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρώτα οι... Αλβανοί. Τηλεφωνική εντολή απο Ολμπράϊτ στην κυβέρνηση. Συμβιβαστείτε με τους εγκληματίες στο όνομα του αντισερβικού αγώνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πολύ κοντά σε συμφωνία". Βελιγράδι προς Αθήνα, ύστερα απο τηλεφώνημα Ολμπράϊτ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Δεν θα ζητήσω πρόωρες εκλογές. Δήλωση -έκπληξη του αρχηγού της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    ΕΣΤΙΑ: Γιατί χάνει το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Διαρροή ψηφοφόρων προς έξι κόμματα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τουρκικό υποχείριο ο Οτσαλάν κατηγορεί την Ελλάδα. Πλήρης σύμπνοια κατηγορουμένου και κατηγόρων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αποικία τα Βαλκάνια. Η στρατηγική της Ουάσιγκτον οδηγεί αναπόφευκτα σε κλιμάκωση της επίθεσης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκβιασμός της Αγκυρας με αιχμή τον Οτζαλάν. Εξι εβδομάδες θα σέρνουν τον χορό των "αποκαλύψεων".

    ΝΙΚΗ: Παραλήρημα προπαγάνδας. Τουρκικό σχέδιο αξιοποίησης του Οτσαλάν. Εμπλεξαν την Ελλάδα με κατασκευασμένα στοιχεία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μέρα δράσης λαών ενάντι στο ΝΑΤΟϊκό πόλεμο στα Βαλκάνια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κοντά στη λύση. Οι πρωτοβουλίες των Γερμανών και των διεθνών μεσολαβητών γεννούν αισιοδοξία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κίνδυνος για την υγεία! Κοτόπουλα και χοιρίδια με διοξίνες σε 4 χώρες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέες ευκαιρίες για επενδύσεις. Πώς ενισχύεται το "κόμμα " του Χρηματιστηρίου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αλώνεται η Ελλάδα απο κακοποιούς. Αμεση προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων.

    [2] Δίκη Οτσαλάν-Ελληνοτουρκικά

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "κατηγορούμενος σε μια δίκη -παρωδία, χωρίς κάν μέριμνα για τη συνέπεια και ευλογοφάνεια των εκτοξευόμενων αιτιάσεων, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν προχωρεί σε "αποκαλύψεις" και σε βάρος της Ελλάδας. Η..σύμπνοιά του με τους κατηγόρους του είναι, όμως, τόσο προφανής, ώστε κρίσιμο ζήτημα δεν είναι η αντίκρουση των καταγγελλομένων, αλλά η ανάγκη της ελληνικής ηγεσίας να εκτιμήσει ποιές τουρκικές προθέσεις αποκαλύπτουν ως προς το μέλλον των διμερών ελληνοτουρκικών σχέσεων".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "ηθικός αυτουργός του "θεάματος" που παρακολουθούμε απο τη δίκη -παρωδία του Κούρδου ηγέτη Α. Οτσαλάν είναι ο Κ. Σημίτης. Σχεδόν όλοι διαπιστώνουν κάθε ημέρα της "δίκης-απάτης", οτι ο Α. Οτσαλάν έχει μεταβληθεί σε "φυτό" και μιλάει ναρκωμένος, κατηγορεί την Ελλάδα και επιβεβαιώνει τα γνωστά ψεύδη της Αγκυρας".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "σε νέες "αποκαλύψεις" προχώρησε χθές, δεύτερη ημέρα της δίκης παρωδίας, ο ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν ενισχύοντας για μια ακόμη φορά την άποψη που ακούγεται ολοένα και εντονότερο πως πρόκειται "για ένα άλλο πρόσωπο, πολύ διαφορετικό απο τον γνωστό αγωνιστή". Απο την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο νησί-φυλακή Ιμραλι, ο Κούρδος ηγέτης "αποκάλυψε " πως μετά το 1990, η Ελλάδα και η Κύπρος παρείχαν τεχνική και οικονομική βοήθεια στο ΡΚΚ".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ισχυρίζεται οτι "μετά την πρώτη οδυνηρή έκπληξη για τη στάση του, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν συκοφάντησε Ελλάδα και Κύπρο, "αποκαλύπτοντας" οτι οι δύο χώρες εξασφάλιζαν στο ΡΚΚ οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη. Στην Ελλάδα, είπε, εκπαιδεύονταν Κούρδοι αντάρτες σε υπαίθρια στρατόπεδα, ενώ απο την Κύπρο τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν διαβατήρια. Η "απολογία" του Οτσαλάν βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις κατά καιρούς αναπόδεικτες αιτιάσεις της Αγκυρας".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "απο προχθές τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καταβάλλουν σύντονες προσπάθειες να παρουσιάσουν τα μέρη εκείνα της κατάθεσής του που παραφραζόμενοι ενοχοποιούν τη χώρα μας για δήθεν παροχή βοήθεια και εκπαίδευσης σε Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ. Υπο τις συνθήκες αυτές και κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της δίκης του Κούρδου ηγέτη, ο Οτσαλάν φέρεται να παραδέχεται οτι η Ελλάδα παρέσχε απο το 1990 τεχνική και οικονομική βοήθεια στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και οτι Κούρδοι αντάρτες εκπαιδεύονταν σε στρατόπεδα στην Ελλάδα".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "ουδείς αμφέβαλε πως η Τουρκία θα κατέβαλε - όπως και έπραξε-κάθε προσπάθεια για να επιτύχει την προώθηση της ένταξής της στην ΕΕ. Με φραστικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις προς την γερμανική προεδρία- και εν όψει της Συνόδου Κορυφής στην Κολωνία. Ομως ή ίδια, μόλις προχθές εμπράκτως - και διπλά- αυτοδιαψεύσθηκε: τη μία, με την επαναφορά στο προσκήνιο του ισχυρισμού της για "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο. Την άλλη με την έναρξη της δίκης -παρωδίας του Κούρδου ηγέτη Οτζαλάν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει οτι "τους κατασκευασμένους ισχυρισμούς των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας αναμασά ο ηγέτης των Κούρδων ανταρτών, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Παράλληλα, με τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις του Α. Οτσαλάν η Τουρκία ξεκίνησε μια συντονισμένη προσπάθεια, προκειμένου να μεταθέσει και σε διπλωματικό επίπεδο τις ανυπόστατες κατηγορίες περί διασύνδεσης της Ελλάδος με την τρομοκρατία".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σημειώνει οτι "η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν συμφωνήσει - υπο τη σκέπη του ΝΑΤΟ- να εφαρμόσουν απο τις 8 Ιουνίου το τρίμηνο θερινό μορατόριουμ στο Αιγαίο, παρατείνοντας έτσι το κλίμα ύφεσης που έχει δημιουργηθεί απο την έναρξη του πολέμου εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Ταυτόχρονα, όμως, ανοίγει ένας νέος κύκλος έντονων συζητήσεων, που εχουν στο επίκεντρό τους τις ευρωτουρκικές και τις διμερείς σχέσεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι "σε κατάσταση "φυτού" ο Οτσαλάν χρησιμοποιείται απο την Αγκυρα ως "όπλο" κατά της Ελλάδος. Με τις "αποκαλύψεις" του η Τουρκία επιδιώκει να εμφανίσει τη χώρα μας ως άντρο τρομοκρατών τους οποίους υποστηρίζει".

    [3] Γιουγκοσλαβικό

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "ιδιαίτερα κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, καθώς το Βελιγράδι συνεχίζει να στέλνει μηνύματα προς τη Δύση οτι επιθυμεί πολιτική επίλυση της κρίσης. Το τελευταίο "μήνυμα" του Βελιγραδίου στάλθηκε χτές βράδυ, με τη δήλωση του εκπροσώπου του γιουγκοσλαβικού υπουργείου Εξωτερικων Ζόραν Γιέρεμιτς, σύμφωνα με τον οποίο η Γιουγκοσλαβία είναι έτοιμη να μειώσει τις δυνάμεις του στρατού της που βρίσκονται στο Κόσοβο "στο επίπεδο που ήταν σε καιρό ειρήνης".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "στα ερείπια των γιουγκοσλαβικών πόλεων και στο αίμα των αθώων πολιτών πνίγεται μέρα με τη μέρα κάθε ελπίδα για δίκαιη, διαρκή και ειρηνική λύση της βαλκανικής κρίσης, καθώς το ρωσικό ειρηνευτικό σχέδιο του Κρεμλίνου φαίνεται οτι είναι καταδικασμένο να αποτύχει εξαιτίας της αδιαλλαξίας των αμερικανονατοϊκών που δεν ευνοούν να δώσουν ευκαιρία στην ειρήνη, αλλά με κάθε μέσο προωθούν την εγκατάσταση της "νέας τάξης".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "στην καταφορά απανωτών πληγμάτων στον άμαχο πληθυσμό της Γιουγκοσλαβίας οδηγεί η συνεχής κλιμάκωση των φονικών ΝΑΤΟϊκών επιδρομών. Οι νέες επιθέσεις που αιματοκυλούν κάθε λίγες ώρες και κάποιες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Βελιγραδίου, που κατηγόρησε και χτές το ΝΑΤΟ για τους "νέους φόνους δεκάδων πολιτών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται οτι "η πιο κρίσιμη, αλλά και η πιο καλή μέρα απο την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στη Γιουγκοσλαβία είναι η σημερινή και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Βελιγράδι, με τη βεβαιότητα οτι δεν θα βγεί εκεί κανένα άλλο μήνυμα εκτός της ειρήνης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά οτι "ελπιδοφόρα εξέλιξη χθές το βράδυ. Η Μάντλεν Ολμπράϊτ ζήτησε απο τον Γ. Παπανδρέου να επικοινωνήσει με το Βελιγράδι και να επαναβεβαιώσει την αποδοχή του σχεδίου της G8. Λίγο αργότερα ο Ελληνας υπουργός έπαιρνε τη διαβεβαίωση του προέδρου της Σερβίας Μιλουτίνοβιτς με τη δήλωση: "είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει οτι "ουσιαστικές ελπίδες για ειρήνη, διπλωματική λύση και ίσως δκαοπή των βομβαρδισμών, κουβαλά σήμερα στο Βελιγράδι το δίδυμο των μεσολαβητών της Δύσης και της Ανατολής".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι "ενώ εντείνονται οι βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και οι διπλωματικές προσπάθειες βρίσκονται στο κρισιμότερο σημείο, το Βελιγράδι για μια ακόμη φορά εκφράζει την ετοιμότητά του να αποδεχθεί συμφωνάι βασισμένη στο σχέδιο του G8 και αναμένει τις νέες προτάσεις που πρόκειται να μεταφέρουν σήμερα στο Βελιγράδι οι απεσταλμένοι της ΕΕ και της Ρωσίας".

    [4] Ευρωεκλογές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "σε ωμό εκβιασμό προχώρησε χθές ο πρωθυπουργός προειδοποιώντας τους πολίτες οτι η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ θα κινδυνεύσει αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές του Ιουνίου. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ ο Κ. Σημίτης προειδοποίησε οτι "η ΝΔ έχει μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα της πολιτικής της κυβέρνησης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "με καθαρά εσωτερικά κριτήρια- πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων-θα ψηφίσουν οι Ευρωπαίοι στις επικείμενες ευρωεκλογές, με πρώτους τους Ελληνες, οι οποίοι δηλωνουν οτι θα ρίξουν την ψήφο τους για να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα δημοσκόησης στην Ελλάδα και σε άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες της εταιρίας Ipsos και του οργανισμού World Media, που δημοσιεύει σήμερα κατ'αποκλειστικότητα " ΤΟ ΒΗΜΑ" μαζί με άλλες επτά μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες. Οι Ελληνες θεωρούν επίσης οτι οι ευρωεκλογές αποτελούν ευκαιρία για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους για τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "δέκα ημέρες προς της αναμετρήσεως της 13ης Ιουνίου και ενώ ήδη απαγορεύεται η δημοσίευσις σφυγμομετρήσεων, όλα δείχνουν οτι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι αναστρέψιμη. Η υπόθεσις του Αλβανού κακοποιού αναμένεται οτι θα επηρεάση - και αυτή- είς βάρος της κυβερνητικής παρατάξεως και το ενδιαφέρον των ευρωεκλογών περιορίζεται πλέον στην διαφορά την οποία θα επιτύχη η Αξιωματική Αντιπολίτευσις, καθώς και στο ποσοστό των μικρών κομμάτων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή εφ'όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση. Ο πρωθυπουργός έδωσε πειστικές απαντήσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Ελληνες πολίτες και αποκρούοντας τον ισχυρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οτι οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα για την έγκριση ή οχι της πολιτικής Σημίτη, κατήγγειλε οτι η ΝΔ επιδιώκει, όντως, την πολιτική αποσταθεροποίηση, καθώς "θέλει να ματαιώσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει οδηγήσει τη χώρα ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των μεγάλων εθνικών της στόχων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει "ουδέν το νεώτερο απο το προεκλογικό μέτωπο. Στις χθεσινές "εν Αθήναις" όλες συνεντεύξεις τριών πολιτικών Αρχηγών (στην κρατική ΝΕΤ ο κ. Κ. Σημίτης στο Ζάππειο, οι κκ Κ. Καραμανλής και κ. Αντ. Σαμαράς) επιβεβαίώθηκε η 'γραμμή " που όλοι έχουν χαράξει εν όψει της κάλπης της 13ης Ιουνίου - ή οτι τουλάχιστον, εάν οιοσδήποτε εξ αυτών διαθέτει κάποιο "κρυφό όπλο" δεν σκοπεύει να το φανερώσει απο τώρα".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η πώληση της ΑΓΕΤ στη βρετανική Blue Circle, η άνοδος των τιμών κατά 4,37% στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι εκτιμήσεις για πληθωρισμό 2,5% τον Μαϊο και η συμφωνία για τη λειτουργία της ψηφιακής τηλεόρασης είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πρόσθετα μέτρα για τον πληθωρισμό μετά τις εκλογές".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκτίναξη 4,37% - Στο limit up 118 μετοχές".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Το "μικρόβιο" των εξαγορών χτυπάει τώρα και τις ΑΧΕ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η ακτινογραφία του Ελληνα επενδυτή - Μεγαλύτερες του Δημοσίου Χρέους οι τοποθετήσεις των ιδιωτών".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ανοδική έκρηξη 4,37% με 122 χαρτιά στο limit up - Κόντρα στην τάση των διεθνών αγορών".

    [6] Κλάδος τσιμεντοβιομηχανίας - Εξελίξεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Απαρχή γενικοτέρων εξελίξεων για τον κλάδο του τσιμέντου θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η πώληση της ΑΓΕΤ και των τσιμέντων Χαλκίδας στη βρετανική Blue Circle. Η άλλη μεγάλη ελληνική τσιμεντοβιομηχανία, η Τιτάν, μόνο μέσω στρατηγικής συμμαχίας με μια από τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες θα μπορεί να αισθάνεται σίγουρη στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 2 June 1999 - 8:11:15 UTC