Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-05-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/05/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Φορολογική πολιτική
  • [3] Τοξικό νέφος
  • [4] Διπλωματικές προσπάθειες
  • [5] Ευρωεκλογές
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Ελληνικά προϊόντα - Οικολογικές επιπτώσεις από τον πόλεμο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνευση στη Γιουγκοσλαβία, οι κίνδυνοι απο το τοξικό νέφος, η φορολογική πολιτική και οι ευρωεκλογές είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φάτε τα και σκάστε!...εμείς απλώς τα δηλητηριάζουμε. Οι Ευρωπαίοι μας επιστρέφουν τα λαχανικά. Γερμανοί και Γάλλοι βρήκαν τοξικά πολέμου στα σπαράγγια μας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πεθαίνουν απο καρκίνο τα Βαλκάνια. Η αυξημένη διοξίνη σκορπίζει το θάνατο. Δραματική ανακοίνωση του Αμερικανικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μας την έφερε ο Σκαντζόχοιρος. Ομολογία των Βρετανών. Εκθεση -κόλαφος για το ΝΑΤΟ. Τα μεγάλα λάθη της Συμμαχίας, που άφησαν άτρωτο το Μιλόσεβιτς.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ολοι τώρα μιλούν για ειρήνη. Συνεχίζονται οι διπλωματικές πρωτοβουλίες μέσω ΟΗΕ αλλά ο δρόμος θα είναι μακρύς.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αργός θάνατος απο το νέφος του πολέμου. Θα θερίσει ο καρίνος τα επόμενα χρόνια. Ανατριχιαστικά αποτελέσματα των μετρήσεων.

    Η ΑΥΓΗ: Ουρανίου τόπος το Κοσσυφοπέδιο. Η επόμενη μέρα του πολέμου στα Βαλκάνια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ευρωπαϊκό εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα. Μολύνθηκαν με ραδιενέργεια απο τις βόμβες του ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν τώρα οι Γάλλοι.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αύξηση κερδών 28%, φόρων 75%. Αύξηση μισθών 5%, φόρων 19%.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κλείστε τα στόματα των δημοσιογράφων. Σημίτης-Εκτελεστικό κουβέντιασαν μέτρα καταστολής ενοχλητικών εκπομπών. Στο στόχαστρο το "Χωρίς Αναισθητικό".

    ΕΘΝΟΣ: Τοξικός πυρετός. Σύγχυση και αγωνία απο τις πρώτες μετρήσεις. Μετά απο 42 μέρες πολέμου, οι αρμόδιοι "δεν είναι έτοιμοι" να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ηθελαν να με σκοτώσουν. Συγκλονιστικές καταγγελίες Οτσαλάν εναντίον της Αθήνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κεραυνός τα πρώτα εκκαθαριστικά. Καθυστερούν οι λυπητερές λόγω των ευρωεκλογών. Μισθωτοί-συνταξιούχοι: θα πληρώσουν 17-20% επιπλέον φόρους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το σχέδιο για ειρήνευση. Τον ΟΗΕ βάζουν τώρα μπροστά οι "8 μεγάλοι". Αισιοδοξία μετά τη συνάντηση Κλίντον με Τσερνομίρντιν.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Περικόπτονται οι φορολογικές ελαφρύνσεις. Οι επιπτώσεις του πολέμου επιβάλλουν αναθεώρηση της οικονομικής πολιτικής. Δεν θα υπερβούν τα 200 δις οι μειώσεις στους φόρους.

    ΕΣΤΙΑ: Το "ειδύλιο" Σοφοκλέους-Ντάου (Τζόουνς).

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προωθείται η ειρήνευση με σχέδιο των "Οκτώ", ενώ ο πόλεμος αρχίζει να τρομάζει την ΕΕ

    Ο ΛΟΓΟΣ: ΗΠΑ: Η ειρήνη μετώκησεν είς κύριον. Απερρίφθη η πρόταση Τσερνομίρντιν. Υποσχέσεις αβέβαιης ειρήνης απο Κλίντον, για βέβαιο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βομβαρδισμός αισιοδοξίας με σχέδιο 7 σημείων. Αύριο κρίσιμο ραντεβού των "8" στη Βόννη.

    ΝΙΚΗ: Πάνε σε αργό συμβιβασμό. Η διπλωματία σε θέση μάχης. Κλίντον: αρκεί η αρχή της αποχώρησης των Σέρβων για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Μιλόσεβιτς: δέχεται δυνάμεις του ΟΗΕ στο Κόσοβο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντιπολεμική εκδήλωση αύριο βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους. Απο τη Θεσσαλονίκη ξεκινά το ΚΚΕ τη μάχη των ευρωεκλογών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φοροαπαλλαγές αντί αυξήσεων. Πρώτες-φραστικές-αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ο Κώστας Σημίτης ανακοίνωσε για το 2000.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ελπίδες κι αψιμαχίες. Στη Γερμανία φθάνει σήμερα ο Κλίντον. Επίθεση Ου Τσε ΚΑ-ΝΑΤΟϊκών σε Σέρβους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ποιοί κτίζουν την ειρήνευση. Το Βελιγράδι προβλέπει εκτόνωση την ερχόμενη εβδομάδα. Ανέλαβε ρόλο και ο Κάρολος Παπούλιας: Αποστολή στο Βελιγράδι.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ευοσμον... μήνυμα νίκης απο Καραμανλή. Καταπέλτης ο πρόεδρος ΝΔ απο τη Θεσσαλονίκη.

    [2] Φορολογική πολιτική

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "οι επιπτώσεις απο την κρίση του Κοσσυφοπεδίου στην ελληνική οικονομία αλλά και οι πληθωριστικές πιέσεις απο την ανατίμηση των καυσίμων αναγκάζουν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το μείγμα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μιλώντας χθές στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΚΕΠΥΟ, τόνισε οτι τα νέα δεδομένα δεν επιτρέπουν τις φορολογικές ελαφρύνσεις που αρχικά είχαν εξαγγελθεί".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά οτι "ψήγματα της κατευθύνσεως της φορολογικής πολιτικής, που θα ακολουθήση τους προσεχείς μήνες η κυβέρνησις, έδωσε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης σε ομιλία του στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΚΕΠΥΟ) του υπουργείου Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πάντως, ότι στην μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος θα ληφθούν υπ' οψιν και τα νέα δεδομένα απο τις επιπτώσεις στην οικονομία και τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει οτι "δυσάρεστες εκπλήξεις για μισθωτούς και συνταξιούχους κρύβει η πρώτη παρτίδα των εκκαθαριστικών της Εφορίας. Οι φόροι είναι αυξημένοι απο 17% εως 20% σε σχέση με πέρσι, λόγω της μη τιμαριθμοποίησης της κλίμακας αλλά και των επιβαρύνσεων στα ακίνητα. Η κυβέρνηση φρενάρει το ρυθμό της επεξεργασίας των δηλώσεων, ώστε οι φορολογούμενοι να φθάσουν στην κάλπη των ευρωεκλογών χωρίς να παραλάβουν τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "ψαλιδισμένες θα είναι τελικά οι φοροελαφρύνσεις λόγω των επιπτώσεων που προκαλεί στην οικονομία η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο. Οι επιπτώσεις θα "αγγίξουν" το εύρος των φοροελαφρύνσεων που μελετούσε το οικονομικό επιτελείο πριν την έναρξη της κρίσης και αφορούσαν κυρίως τις επιχειρήσεις".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ επισημαίνει οτι "τα ηλεκτρονικά εγκαίνια (τόσο το ψαλίδι όσο και η κορδέλα ανήκουν στην εικονική πραγματικότητα) ήταν η μοναδική πρωτοτυπία της χθεσινής παρουσίας του πρωθυπουργού στο Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών. Ολα τα άλλα ήταν αναμενόμενα. Δια στόματος του κ. Σημίτη οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληροφορήθηκαν και επισήμως αυτό που απεύχονταν. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση υπέστησαν γενναία έκπτωση με άλλοθι τις εξελίξεις στο Κόσοβο και στα Βαλκάνια".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι "η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης εφαρμόζοντας ένα φορολογικό σύστημα που ελαφρύνει την φορολόγηση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πάντως οτι στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος θα ληφθούν υπόψη και τα νέα δεδομένα που είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία απο τις εξελίξεις στο Κόσοβο".

    [3] Τοξικό νέφος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "οι καρκινογόνες ουσίες διοξίνη, κλοφέν και φουράνιο "εισέβαλαν" επικίνδυνα στη βόρειο Ελλάδα και απειλούν με αργό θάνατο. Οι τιμές τους δεκαπενταπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Χθές οι επιστήμονες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "σιγή ιχθύος τήρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γ. Φίσερ όταν ο Μ. Παπαγιαννάκης του ζήτησε να σχολιάσει τη χρήση απο τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις βλημάτων που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, τη μόλυνση που προκαλούν καθώς και τη διάρκειά της. Νεκρά εδάφη, νερκή φύση, κρανίου τόπος το Κόσοβο, κρανίου τόπος η Γιουγκοσλαβία απο τη ραδιενεργή μόλυνση και την τοξική ρύπανση που ρποκαλούν οι βομβαρδισμοί. Το νέφος πολέμου εισήχθη και στη χώρα μας. Αυτό πλέον δεν αμφισβητείται. Προς διερεύνηση είναι τώρα ο βαθμός επικινδυνότητάς του για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "η ραδιενέργεια "σφικταγκαλιάζει τη χώρα μας. Οπως πρώτος έγραψε ο "Ε" (σε μια στιγμή μάλιστα που κανένας δεν έδινε σημασία στις περιβαλλοντικές συνέπειες των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβαί ) το "καμπανάκι κινδύνου" για τη χώρα μας έχει ήδη ηχήσει και όπως αποδεικνύεται απο τις μετρήσεις, τουλάχιστον στη Β. Ελλάδα το ποσοστό διοξίνης αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο φθάνοτνας πλέον σε οριακά επίπεδα".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "κορυφώνεται η αγωνία γύρω απο τις επιπτώσεις που έχουν και στο ελληνικό οικοσύστημα οι ανηλεείς νατοϊκοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία και τα εκλυόμενα τοξικά. Τα αρμόδια υπουργεία δεν είναι ακόμα σε θέση να προβούν σε τεκμηριωμένες ανακοινώσεις. Τα πρώτα αποτελέσματα αναλύσεων έφτασαν απο τα εργαστήρια της Γερμανίας μόλις προχθές. Οι αυξημένες τιμές που παρουσιάζουν, οδηγούν στο συμέρασμα οτι σήμερα θα είναι πολλαπλάσιες, αφού διανύθηκαν ήδη σαράντα δύο μέρες βιβλικών καταστροφών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται οτι "τραγικές συνέπειες υφίσταται η Ελλάδα τόσο σε περιβαλλοτνικό όσο και σε εμπορευματικό-εξαγωγικό επίπεδο, εξαιτίας του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Είναι πλέον σαφές οτι σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των βομβαρδισμών οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι όχι μόνο εμφανείς, αλλά και ιδιαίτερα σημαντικές".

    [4] Διπλωματικές προσπάθειες

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "αντιφατικά μηνύματα, που ωστόσο τείνουν να καλλιεργήσουν, τουλάχιστον στο πεδίο των εντυπώσεων κάποιες πρώτες (αν και δειλές) δυαντότητες για μεσοπρόθεσμη παύση των βομβαρδισμών εκπέμπουν οι πρόσφατες δηλώσεις Κλίντον περί ενδεχόμενης παύσης των βομβαρδισμών υπο τις γνωστές όμως προϋποθέσεις οι επαφές του Τσερνομίρντιν σε Ουάσιγκτον και Ν. Υόρκη οι πυρετώδεις προσπάθειες των Γερμανών για την επίτευξη κάποιου σχεδίου εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο της "Ομάδας των Οκτώ" (όπου προεδρεύουν αυτό το διάστημα) και προώθησής του -αν..ευοδωθούν οι προσπάθειες- στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "αυξάνουν οι πιθανότητες, απο μέρα σε μέρα, για πολιτική λύση στο Κόσοβο, καθώς και οι δύο πλευρές όπως διαφαίνεται απο τις τελευταίες εξελίξεις αναζητούν μια διπλωματική διέξοδο- συμβιβασμό. Ο πρόεδρος Κλίντον έχει να αντιμετωπίσει τη σταδιακή αλλαγή του κλίματος στις ΗΠΑ, αλλά και την κατηγορηματική άρνηση της Γερουσίας να υποστηρίξει κλιμάκωση των στρατιωτικών ενεργειών κατά της Σερβίας, ενώ οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί που οδηγούν σε ισοπέδωση της Σερβίας αναγκάζουν τον Μιλόσεβιτς να πλησιάζει τις θέσεις της Ρωσίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει οτι "στη Βόννη στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον, όπου αύριο συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών των επτά πλουσιότερων χωρών του πλανήτη και της Ρωσίας, η οποία συμμετέχει πλέον στη λέσχη G8. Οι υπουργοί Εξωτερικών θα επεξεργασθούν κείμενο επτά σημείων το οποίο, μεταξύ άλλων προβλέπει τη διακοπή των βομβαρδισμών στην περίπτωση που η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση δηλώσει πειστικά την έναρξη της αποχώρησης των στρατιωτικών δυνάμεων απο το Κοσσυφοπέδιο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "ένα ελαφρό αεράκι αισιοδοξίας άρχισε να φυσάει ανάμεσα στους μαύρους καπνούς απο τους ανελέητους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Μετά τη συνάντηση Κλίντον -Τσερνομίρντιν ("σε ευνοϊκό κλίμα" είπε ο Ιβάνοφ στον Γ. Παπανδρέου), οι "8 μεγάλοι" καταστρώνουν σχέδιο ειρήνευσης για να κατατεθεί ως ψήφισμα στον ΟΗΕ, που παίρνει το πάνω χέρι. Ηδη ο Κλίντον έκανε ένα βήμα πίσω, λέγοντας οτι η ειρηνευτική δύναμη που θα πάει στο Κόσοβο θα είναι του ΟΗΕ με συμμετοχή του ΝΑΤΟ".

    Σύμφωνα με τΑ ΝΕΑ, "αισιόδοξο κλίμα δημιουργεί η απόφαση της "Ομάδας των Οκτώ" να συναντηθούν αύριο στη Βόννη. Στόχος της Ομάδας - στην οποία μετέχουν και οι ΗΠΑ και η Ρωσία- είναι να υιοθετήσει σχέδιο που θα επιτρέψει διεθνή δύναμη υπο τον ΟΗΕ στο Κόσοβο, με απόφαση - αμέσως - του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το "πράσινο φώς" έδωσαν Ουάσιγκτον και Μόσχα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει οτι "ο πρόεδρος Κλίντον άμβλυνε τη στάση του αποδεχόμενος την ιδέα της προσωρινής διακοπής των βομβαρδισμών αν ο κ. Μιλόσεβιτς αρχίσει να αποσύρει τις δυνάμεις του απο το Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Κλίντον φέρεται έτοιμος να διαπραγματευθεί τη σύνθεση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Σύμβουλός του δήλωσε μάλιστα οτι μετά τις συνομιλίες του κ. Τσερνομίρντιν στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ και Μόσχα "βρίσκονται πολύ κοντά " στις απόψεις τους".

    [5] Ευρωεκλογές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει οτι "ο κ. Σημίτης χθες στη συνεδρίαση του εκτελεστικού Γραφείου ήταν σφίγγα για το νέο επίτροπο που θα προτείνει στον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, αλλά και για τα πρόσωπα που θα προτείνει για την ευρωλίστα. Και για τα δυο αυτά ανοιχτά ζητήματα θα συζητήσει και θα συναποφασίσει σήμερα σε σύσκεψη που συγκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Κ. Λαλιώτη, Α. Τσοχατζόπουλο και Βάσω Παπανδρέου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει οτι "οριστικά δεύτερο κόμμα βλέπουν το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Οι εκτιμήσεις αυτές γίνονται τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη μετά και τη δημοσίευση των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, που εμφανίζουν μεν το ΠΑΣΟΚ να μειώνει τη διαφορά απο τη ΝΔ. Οπως εκτιμά η πλειοψηφία των στελεχών, ο χρόνος δεν επαρκεί για να υπάρξει πλήρης αντιστροφή του κλίματος και το κυβερνών κόμμα να βρεθεί στην πρώτη θέση".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει οτι "οι εξελίξεις του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και το κλίμα που θα επικρατεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, θα κρίνουν ουσιαστικά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη δύναμη που θα συγκεντρώσουν τα πολιτικά κόμματα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν σχεδόν όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων που κάνουν έρευνες απο τις αρχές του 1999, ενω διαπιστώνουν και κάτι ακόμη: πως ο πόλεμος ωφέλησε τελικά την κυβέρνηση".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι οικολογικές επιπτώσεις από την κρίση στη Γιουγκοσλαβία, η μείωση των επιτοκίων στα 15ετη ομόλογα, η ενίσχυση της δραχμής έναντι του ευρώ, η άνοδος τιμών των μετόχων στις κατασκευαστικές εταιρίες και οι εκτιμήσεις για πληθωρισμό 2,8% τον Απρίλιο είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φόβοι για νέες παρενέργειες κατα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέες προσδοκίες - Κέρδη της δραχμής έναντι ευρώ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Δυναμική ανοδική πορεία στις κατασκευαστικές - Σοφοκλέους: Στροφή στη μεσαία κεφαλαιοποίηση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εως τις 4 θα μένουν ανοιχτές οι τράπεζες - Προς πιλοτική εφαρμογή από ΕΕΤ και ΟΤΟΕ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Φθηνή" αγορά παραμένει η Σοφοκλέους παρα την ιλιγγιώδη άνοδο των τελευταίων μηνών".

    [7] Ελληνικά προϊόντα - Οικολογικές επιπτώσεις από τον πόλεμο

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: "Ανησυχία για τις εμπορικές κυρίως εξελίξεις τους επόμενους μήνες προκαλείται με αφορμή τους γαλλικούς ισχυρισμούς για υποβαθμισμένη, λόγω πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, ποιότητα σπαραγγιών. Η αντίδραση του υπουργείου Γεωργίας, των εξαγωγέων και των παραγωγών ήταν άμεση και εξέφραζε τον φόβο μήπως η δυσφήμηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων γενικευθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες για το εξωτερικό εμπόριο".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 5 May 1999 - 8:02:11 UTC