Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-04-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/04/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Διπλωματικές προσπάθειες
  • [3] Κόσοβο
  • [4] ΠΑΣΟΚ
  • [5] Εξωτερική Πολιτική
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματαγορά-Κεφαλαιαγορά-Ανοδος

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, οι διπλωματικές ενέργειες για την κρίση στο Κόσοβο, τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και η εξωτερική πολιτική είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 88% Οχι στους βομβαρδισμούς. USA: Δημοψήφισμα- σόκ του ΤΙΜΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 2 Μεραρχίες του ΝΑΤΟ στη Β. Ελλάδα. Περιμένουν έγκριση για εισβολή μέσω Σκοπίων.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Η λίστα του ΝΑΤΟ με τους νεκρούς τάραξε τους "Συμμάχους". Πανικός και ανακρίσεις στις Βρυξέλλες.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Τώρα επιδρομές Απάτσι. Το νέο σχέδιο αεροχερσαίων επιχειρήσεων κατά των Σέρβων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πλησιάζει ο πόλεμος. Οι Σέρβοι χτύπησαν χωριά στην Αλβανία.

    Η ΑΥΓΗ: Γκαγκστερικοί βομβαρδισμοί και καρότο διπλωματίας. Το ΝΑΤΟ δεν διστάζει να χτυπάει και άμαχους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέα μαφία στην ΕΛ. ΑΣ. Αποκαλυπτικά στοιχεία για διαπλοκή αστυνομικών με το οργανωμένο έγκλημα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο πόλεμος εξαπλώνεται, ο Κόφι Αναν επί σκηνής. Καλεσμένος σήμερα του κ. Σρέντερ στις Βρυξέλλες. Με χερσαίες επιδρομές απαντούν οι Σέρβοι στους διαρκείς βομβαρδισμούς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τρέμουν. Εφιάλτης το αμερικανικό όνειρο στα Βαλκάνια.

    ΕΘΝΟΣ: Τελευταία ευκαιρία για την Ενωμένη Ευρώπη. Οι ηγέτες των "15" καλούνται να υψώσουν ανάστημα και να σταματήσουν τη σφαγή έξω απο την πόρτα τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χασαποσέρβικο "χόρεψαν" χθές, οι Σέρβοι στην Αλβανία. Αρχισαν τα όργανα στα σερβοαλβανικά σύνορεα. Επί θύραις, πλέον, ο βαλκανικός πόλεμος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εξευτέλισε το ΝΑΤΟ. Ο στρατός του Μιλόσεβιτς προέλασε και κατέλαβε χωριά μέσα στην αλβανία-ορμητήρια των τρομοκρατών του ΟΥΤΣΕΚΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα πέντε "Τόμαχοκ" απο την εφορία. Αγωγές απο το δημόσιο κατά ιδιωτών για αμφισβητούμενες εκτάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τυφώνας 1.000 βομβαρδιστικών. Ο Κλίντον ενισχύει με άλλα 300 πολεμικά τη δύναμη των 700.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εκλογές τώρα εισηγούνται οι επιτελείς του Σημίτη. Το ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί την ευνοϊκή λόγω Κοσόβου συγκυρία.

    ΕΣΤΙΑ: Υπόλογοι για τρομοκρατία. Κατά τον ορισμό του Σταίητ Ντηπάρτμεντ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υπερισχύουν οι βόμβες. Με 300 νέα αεροσκάφη το ΝΑΤΟ "υποστηρίζει " τις διαπραγματεύσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η χαμένη τιμή της Δύσης. Ακαρπη η συνάντηση Ιβανοφ-Ολμπράϊτ στο Οσλο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Αλβανία στα σύνορα. Επικίνδυνα επεισόδια με τους Σέρβους.

    ΝΙΚΗ: Αναζητούν απεμπλοκή. Το σχέδιο Σρέντερ στη Σύνοδο Κορυφής των "15"

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η σημαία του ΝΑΤΟ δεν ταιριάζει σε κανένα Ελληνόπουλο. Βαθιά πατριωτική και διεθνιστική η στάση της ελληνικής νεολαίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λιβανοποίηση στα Βαλκάνια. Η σερβική επίθεση σε αλβανικό έδαφος ανοίγει το δρόμο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αδιέξοδο. Σε αυτοπαγίδευση οδηγούνται όλοι οι πρωταγωνιστές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πρώτη εξαγωγή πολέμου. Υστατο όπλο του Μιλόσεβιτς οι απευθείας συγκρούσεις με τους ασθενείς νότιους γείτονες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μετ'εμποδίων η εξεύρεση πολιτικής λύση. Χωρίς θεαματικά αποτελέσματα η συνάντηση Ολμπράϊτ-Ιβανόφ.

    [2] Διπλωματικές προσπάθειες

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι ``οι ευρωπαίοι ηγέτες, υπό τον προεδρεύοντα Γερμανό καγκελάριο κ. Γκέρχαρντ Σρέντερ, συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Κόφι Ανάν. ``Το Βήμα`` πληροφορείται ότι η Γερμανία και η Γαλλία θα προτείνουν στους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ σχέδιο αφοπλισμού των αλβανόφωνων ανταρτών του Κοσσυφοπεδίου και την παροχή εγγυήσεων για το απαραβίαστο των συνόρων της Γιουγκοσλαβίας, ώστε να δεχθεί ο κ. Σ. Μιλόσεβιτς τους όρους στους οποίους επιμένει το ΝΑΤΟ.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ``εξαιρετικά κρίσιμη είναι η σημερινή Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής ενωσης. Οι ηγέτες των δεκαπέντε κρατών-μελών, που συναντώνται στις Βρυξέλλες, καλούνται να πάρουν αποφάσεις τέτοιες, που θα συμβάλουν στον τερματισμό της σφαγής στην καρδιά των Βαλκανίων. Οι μέχρι τώρα εξελίξεις έχουν επιβεβαιώσει το διπλωματικό και στρατιωτικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουνοδηγηθεί οι νατοϊκές δυνάμεις, ακολουθώντας τις οδηγίες των ``γερακιών`` του αμερικανικού Πενταγώνου``.

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι ``ως προαναγγελία της έντασης των επιχειρήσεων φάνηκε η χθεσινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιγκόρ Ιβανόφ και των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαντλίν Ολμπράιτ, στη Νορβηγία, όπου οι δύο υπουργοί περίπου, συμφώνησαν στο ότι... διαφωνούν. Η πόρτα του φρενοκομείου φαίνεται ότι δεν άνοιξε μπροστά μας, αλλά έκλεισε πίσω μας. Αμέσως μετά τη συνάντηση η Μαντλίν Ολμπράιτ προσπάθησε να προλάβει τον Ιβανόφ τονίζοντας ότι οι δύο χώρες συμφωνούν στην επίλυση της κρίσης με πολιτικά μέσα και στην ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης που θα επιβλέπει την εφαρμογή της συμφωνίας``.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ``ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ``15`` στις Βρυξέλλες, όπου πρόκειται να συζητηθεί το σχέδιο του Γερμανού καγκελάριουφ Σρέντερ για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο Κόσοβο. Σύμφωνα με το οποίο, διαφοροποιείται από τις αρχικές θέσεις του ΝΑΤΟ καθ`όσον θεωρεί απαραίτητη την ομπρέλα του ΟΗΕ και την αποστολή διεθνούς δύναμης (δηλαδή και με τη συμμετοχή της Ρωσίας) στο Κόσοβο, αντί της ακραιφνώς ΝΑΤΟϊκής.

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ υποστηρίζει ότι ``υπό το σφιχτό εναγκαλισμό των ΗΠΑ, συνεχίζεται σήμερα στις Βρυξέλλες ο διπλωματικός μαραθώνιος για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στο Κοσσυφοπέδιο, με τις βόμβες όμως να πέφτουν ασταμάτητα. Στη σκιά των δηλώσεων του Μπιλ Κλίντον ότι οι βομβαρδισμοί θα ενταθούν σήμερα κατά την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συμβεί το αδιανόητο: Θα είναι παρών ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι ``Συγγνώμην λάθος`` δήλωσε και πάλι το ΝΑΤΟ για τη σφαγή δεκάδεων αμάχων που προξένησαν στη Γιουγκοσλαβία οι συνεχιζόμενοι για τέταρτη εβδομάδα βομβαρδισμοί. Την ίδια ώρα η διπλωματική κινητικότητα, που εκδηλώθηκε με σημείο αφετηρίας την προχθεσινή ομόφωνη απόφαση του υπ. Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, παραμένει μέσα στην ``ομπρέλα`` των σχεδιασμών της Συμμαχίας``.

    [3] Κόσοβο

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι ``επικίνδυνα παιχνίδια παίζονται πλέον στην υπόθεση του Κοσόβου, καθώς η Αλβανία ρίχνει λάδι στη φωτιά με συνεχή μεθοριακά επεισόδια. Οι δυνάμεις των Κοσοβάρων έρχονται σε αντιπαράθεση με τον γιουγκοσλαβικό στρατό, σε μια προφανή προσπάθεια να εκβιαστεί η παρέμβαση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι ``σε νέο επίπεδο περνούν οι ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στο Κόσοβο προανήγγειλε χθες ο Μπιλ Κλίντον ταυτόχρονα με το αίτημα προς το Κογκρέσο για έκτακτη χρηματοδότηση του στρατού, καθώς νέα αεροπλάνα και στρατεύματα φθάνουν στην περιοχή και οι συζητήσεις για χερσαίες επιχειρήσεις φουντώνουν. Μια επικίνδυνη κλιμάκωση, δεδομένης της έξαρσης των συγκρούσεων στα σύνορα Αλβανίας-Γιουγκοσλαβίας, που δεν φαίνεται να πτοεί τον Μιλόσεβιτς, ο οποίος τονίζει ότι δεν θα επιβληθεί το δίκαιο του ισχυρού``.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι ``οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ φείδονται δηλώσεων - δεσμεύσεων για την ανάπτυξη των χερσαίων δυνάμεων που θα επιτεθούν στη Γιουσκογλαβία, αν και μονίμως υπονοείται ή αφήνεται να αιωρηθεί ως απειλή στις δηλώσεις τους. Η στρατηγική του ΝΑΤΟ αλλάζει κατά το δοκούν και φυσικά κυρίως από το φόβο μιας ολοκληρωτικής και ταπεινωτικής ήττας από το σερβικό στρατό. Ετσι το νέο(;) σχέδιο βάζει ως ``εμπροσθοφυλακή`` τους αντάρτες του UCK αλλά και ολόκληρη την Αλβανία.

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι ``μία σημαντική διαφοροποίησις κατεγράφη χθες στα δεδομένα του ακήρυκτου πολέμου που συνεχίζεται στα Βαλκάνια. Συμφώνως προς τις υπάρχουσες ενδείξεις, σερβικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Αλβανία, μετά από μάχη με Αλβανούς συνοριακούς φρουρούς και κατέλαβαν, επ` ολίγες ω'ρες, το μεθοριακό φυλάκιο Παντές και το χωριό Καμενίτσα, που απέχει λιγώτερο από δύο χιλίομετρα από τα σύνορα``.

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει ότι ``με αεροχερσαίες επιδρομές θα συνεχίσει το ΝΑΤΟ το σφυροκόπημα του Κοσσυφοπεδίου, μετά τηνα ποτυχία των συνομιλιών Ολμπράιτ-Ιβανόφ. Η συμμαχία διατηρεί το δικαίωμα αφ` ενός να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς κατά στόχων μέσα στη Σερβία και αφ` ετέρου να αποφασίσει εν καιρώ την αποστολή χερσαίων δυνάμεων, αν επιτευχθεί ευρύτερη συναίνεση για τη διοίκηση και τον ρόλο τους``.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ``εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να προσλάβει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Σερβικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Αλβανία, ενώ Σκοπιανοί συνέλαβαν ένοπλους Κοσοβάρους, που ήταν έτοιμοι να δράσουν. Ο πόλεμος πλησια'ζει και η ανησυχία είναι έντονη στη χώρα μας``.

    [4] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "προσφυγή σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο ζητούν απο τον πρωθυπουργού Κ. Σημίτη πολλά απ'τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος προκειμένου να ξεκαθαρίσει οριστικά το πολιτικό τοπίο για να προχωρήσει απερίσπαστη η νέα κυβέρνηση στην υλοποίηση των δύο μεγάλων στρατηγικών στόχων που είναι η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ και η προετοιμασία για τους ολυμπιακούς του 2000".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "όλοι, συμφωνούν πώς η απόφασή του να κάνει το πρώτο βήμα επικοινωνίας εν όψει ευρωεκλογών με τη φωτογραφία του προσώπου του αποδεικνύει πως προσωποποιεί το κόμμα του ΠΑΣΟΚ με το όνομά του, "απορρίπτοντας", κάθε... εσωτερικό αντίπαλο και αμφισβητία. Η αφίσα του κ. Σημίτη με το σύνθημα "οι Ελληνες καταφέραμε πολλά, όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα" κρύβει πολλά..μυστικά αν τη "διαβάσει" κάποιος με προσοχή".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "παρά τις διαψεύσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αυξάνονται διακρώς οι οπαδοί της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όπως αυξάνονται και οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός απο τους επιτελείς του για τη διενέργεια διπλών εκλογών τον Ιούνιο. Η γιουγκοσλαβική κρίση σε συνδυασμό με την αίσθηση ανάκαμψης του κυβερνώντος κόμματος στο εκλογικό σώμα δίνουν νέες διαστάσεις σε αυτόν τον προβληματισμό που κυριαρχεί στη Χαριλάου Τρικούπη και στο Μέγαρο Μαξίμου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται οτι "μπορεί η χθεσινή ημέρα να θεωρείται γρουσούζικη (ως 13η ημέρα του μήνα και ταυτόχρονα Τρίτη της εβδομάδας) αλλά κατά τη διάρκεια της απογευματινής επίσημης πρώτης συνεδρίασης του νέου Εκτελεστικού Γραφείου δεν υπήρξαν παρατράγουδα. Και καθώς διεφάνη απο το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης, μέχρι τις ευρωεκλογές οι τόνοι στο κυβερνών κόμμα θα πέσουν κατακόρυφα".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "χωρίς ουσιαστικές εκπλήξεις έγινε χθές, υπο την προεδρία του κ. Σημίτη, ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων των μελών του νέου ΕΓ του ΠΑΣΟΚ ίσως με εξαίρεση την απουσία του κ. Θ. Πάγκαλου απο τον τομέα εξωτερική ςπολιτικής και άμυνας και την ανάληψη προσωπικά απο τον κ. Κ. Σκανδαλίδη της εποπτείας των οικονομικών, ο οποίος διατήρησε παράλληλα ένα ρόλο συνδέσμου με τη νεολαία. Η διανομή ρόλων στο νέο ΕΓ έγινε χωρίς δυσκολίες, καθώς τελευταία εμφανίζεται μια γενική "συσπείρωση" στο ΠΑΣΟΚ μετά την εκτίμηση οτι η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο ευνοεί το κυβερνητικό κόμμα, εν όψει των ευρωεκλογών".

    [5] Εξωτερική Πολιτική

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "δεν μπορεί, βέβαια, να λησμονείται οτι το ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην εξουσία κερδίζοντας μια εκλογική αναμέτρηση βασικό - αν όχι και σχεδόν αποκλειστικό- ζήτημα της οποίας αποτελούσε το ζήτημα των Σκοπίων. Ομόφωνα και άνευ ουδενός ενδοιασμού αυτοί που σήμερα μας κυβερνούν ωρύονται οτι αποτελεί προδοσία η αναγνώριση κράτους που θα περιέχει έστω και ως επιθετικό προσδιορισμό το όνομα της Μακεδονίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα αφού πληροφορίες αναφέρουν οτι η Ελλάδα συμφώνησε στο "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια" ονομασία που θα ισχύει μόνο για την Ελλάδα αφού τόσο η ΠΓΔΜ όσο και όλα τα άλλα κράτη του κόσμου θα ονομάζουν τα Σκόπια "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει οτι "για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 48ωρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δ. Ρέππας διέψευσε οτι την Κυριακή 25 Απριλίου στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης και ο πρόεδρος των Σκοπίων κ. Κ. Γκλιγκόροφ θα καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία που θα αφορά στην ονομασία της ΠΓΔΜ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "στα "αζήτητα" μένει πλέον η περίφημη απόφαση του Συμβουλίου των πολιτικών Αρχηγών υπο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή) τον Απρίλιου του 1992, με βάση την οποία η Ελλάδα δεν αναγνώριζε το κράτος των Σκοπίων με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Μακεδονία" ή παράγωγά του".

    (Π. Ν.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η ενίσχυση των τιμών των κρατικών τίτλων-δραχμής, η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου από Eurobank και Alpha Πίστεως και οι εξελίξεις στην κρίση της Γιουγκοσλαβίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Οκτάμηνο φρένο στα δάνεια με πρωτοβουλία του Λ. Παπαδήμου. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Πέτυχαν κέρδη ομόλογα-δραχμή-μετοχές ενώ η Ευρώπη μετρά το κόστος του πολέμου. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``"Πακέτο Σρέντερ" για την έξοδο από την κρίση - Αναζητείται ρόλος για τη συμμετοχή της Ρωσίας. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Αναστάσιμη Τρίτη σε μετοχές και ομόλογα - Κατασκευαστικές, "διάφορες" και τράπεζες πρωταγωνίστησαν στο ΧΑΑ. ''

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ``Χωρίς απώλειες η Σοφοκλέους ξεπερνά την κρίση - Ανοδος 2,72% με τζίρο 129 δισ. δρχ. ''

    [7] Χρηματαγορά-Κεφαλαιαγορά-Ανοδος

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: ``Στα προ της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία επίπεδα έχουν επανέλθει οι αγορές, τόσο η χρηματιστηριακή όσο και η διατραπεζική. Στη Σοφοκλέους η εβδομάδα ξεκίνησε θεαματικά με το γενικό δείκτη να σημειώνει νέα άνοδο 2,72% και να κλείνει στις 3.720,16 μονάδες. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 14 April 1999 - 20:48:55 UTC