Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-11-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/11/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εισοδηματική πολιτική
  • [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [4] Κυπριακό
  • [5] Αντιπαράθεση κυβέρνηση -Δήμων
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Ομόλογα - Χρηματιστήριο - Εξελίξεις

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εισοδηματική πολιτική, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):48% πάνω τα τέλη. Μάθανε οτι... πληρώνουμε, πλακώσανε και οι Δήμοι. Η εφαρμογή σε σαράντα μέρες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φωτιά στα δημοτικά τέλη. Αυξήσεις μέχρι 50%. Οι δήμοι ρίχνουν την ευθύνη στην κυβέρνηση.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Κι όμως ήρθε. Σημίτης για Οτσαλάν: Διώξτε τον απο την Αθήνα.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Το "κόμμα δημάρχων" κατά της κυβέρνησης. Αύξηση δημοτικών τελών προκαλεί η αντιπαράθεση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στον αέρα 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Μετατάξεις: επικίνδυνοι οι πειραματισμοί της κυβέρνησης.

    Η ΑΥΓΗ: Σκληρή στάση υιοθετεί η κυβέρνηση για την Παιδεία. Προειδοποίηση Σημίτη χθές προς μαθητές και φοιτητές και στήριξη προς Αρσένη, που δίνει συνέντευξη σήμερα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ρημάζουν τον κόσμο στους φόρους. Φορολογική καταιγίδα απο τους γαλάζιους δημάρχους και σκληρή κόντρα με την κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μπλόκα και σκουπίδια. Αυστηρή προειδοποίηση απο Αβραμόπουλο. Φασιστική εκδίκηση για τη λαϊκή αποδοκιμασία. Κινητοποιήσεις γιατί δεν δίνουν στους δήμους τα χρήματα που δικαιούνται.

    ΕΘΝΟΣ: Πόλεμος με τους δημάρχους. Εστειλαν τελεσίγραφο 5 ημερών στην κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δήμιοι οι δήμοι για την ΟΝΕ και την κυβέρνηση. Ενώ θα "στολίσουν" και τους δρόμους με σκουπίδια. Απειλούν με αυξήσεις στα τέλη, αν δεν πάρουν το χρέος των 60 δις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκθεση βόμβα ξεμπροστιάζει τους Αμερικανούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντελεστής εξόντωσης για ελεύθερους επαγγελματίες. Εφορία: απο 12% έως 30% η αύξηση της φορολογίας. Πλαστά παραδείγματα απο τον Δρύ για να μετριάσει τις εντυπώσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φόροι: πως αυξάνονται χωρίς να μπαίνουν νέοι. Εως 20% πάνω για εμπόρους-επαγγελματίες.27% πάνω για μισθωτούς, λόγω μη τιμαριθμοποίησης.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Επειγόντως στον Σρέντερ ο Κ. Σημίτης εν όψει κρίσιμων αποφάσεων για ΟΝΕ-Τουρκία-Κύπρο. Ραντεβού που θα επικαθορίσει τις εξελίξεις στις 7 Δεκεμβρίου στη Βόννη.

    ΕΣΤΙΑ: Το δίλημμα με τις συντάξεις. Νομικώς διάτρητα τα προτεινόμενα μέτρα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υπόγεια αύξηση φόρου 14% για 800.000 επαγγελματοβιοτέχνες μέσω των αντικειμενικών κριτηρίων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τι θα πληρώσουν έμποροι-ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι νέοι συντελεστές φόρου για επαγγελματική στέγη και εμπορική αμοιβή.

    ΤΑ ΝΕΑ:6,7 δις πρόστιμα σε εργολάβους μετά τους ελέγχους Λαλιώτη για κακοτεχνίες.

    ΝΙΚΗ:20% αύξηση των φόρων για 800 χιλιάδες εμπόρους και επαγγελματίες. Η αλλαγή οφείλεται στο νέο συντελεστή μισθωτικής αξίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σημαντικό βήμα οργάνωσης και συντονισμού των αγώνων. Μεγάλη σύσκεψη εργατικών ομοσπονδιών και σωματείων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φορτώνουν με φόρους καταστηματάρχες και εμπόρους. Μέχρι 25% η αύξηση. Πίνακες και παραδείγματα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σκόπια: Ελληνας;εξοντώστε τον!

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα οδικά έργα σε "ανάκριση". Η ΕΕ εντόπισε παρατυπίε ςκαι παρεκκλίσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Κόντρα" στη Βουλή για την Παιδεία. Απολογητικός ο Σημίτης για τη μεταρρύθμιση.

    [2] Εισοδηματική πολιτική

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις οτι δεν θα αυξηθούν οι φόροι και τις ευκαιριακές υποσχέσεις για κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, το υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε χθές αύξηση του συντελεστή μισθωτικής αξίας απο 7,25% σε 8,25%, ανεβάζοντας τα φορολογικά βάρη για περίπου 800.000 μικρομεσαίους βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες. Η παρέμβαση στα αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία προσδιορίζεται το φορολογητέο εισόδημα των επιτηδευματιών, οδηγεί σε αύξηση του φόρου εισοδήματος τουλάχιστον κατά 14% σύμφωνα με τους μετριοπαθείς υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "περίπου 800 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι θα πληρώσουν αυξημένους φόρους μέχρι και 20% αλλά στην πλειονότητά τους απο 12,5%-15% για τα εισοδήματα του 1998, καθώς αυξάνεται ο συντελεστής μισθωτής αξίας απο 7,25% σε 8,25% με βάση, όμως τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων του 1993. Κατά το υπουργείο Οικονομικών, η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία διότι αν εφαρμόζονταν οι νέες αντικειμενικές αξίες του 1997, η αύξση του φόρου θα έφτανε το 70%".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι "αυξάνεται με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο 8,25% απο το 7,25% ο συντελεστής μισθωτικής αξίας που μετέχει στη διαμόρφωση των αντικειμενικών κριτηρίων, ενώ θα ισχύσουν οι αντικειμενικές αξίες του 1993. Μετά και τις πρόσφατες αναπροσαρμογές της εμπορικής και της επαγγελματικής αμοιβής, οι έμποροι οι βιοτέχνες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δηλώσουν το 1999 ελάχιστο εισόδημα αυξημένο κατά μέσο όρο 6,5% ενώ ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν αναμένται να αυξηθεί κατά μέσο όρο 14% σε σύγκριση με φέτος".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ήρκεσε τελικώς, μόλις μια εβδομάδα, για να διαψευσθούν όσα ετόνιζε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας για μη επιβολή νέας φορολογίας, ούτε αυξήσεως της υφισταμένης, όταν κατέθετε τον νέον Κρατικόν Προϋπολογισμόν. Δια της πλαγίας οδού, ήτοι με την αύξηση του συντελεστού μισθωτικής αξίας και την αύξηση της επαγγελματικής και εμπορικής αμοιβής, υποχρεώνει τους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, που φορολογούνται με τα αντικειμενικά κριτήρια να καταβάλουν φόρο ηυξημένο περίπου κατά 14% για τα εισοδήματα του 1998".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι "ενώ η κυβέρνηση δεσμεύτηκε επίσημα οτι δεν θα επιβάλει νέους φόρους το 1999, ούτε θα αυξήσει τους παλαιούς με αποφάσεις της αυξάνει τη φορολογική επιβάρυνση σχεδόν όλων των εισοδημάτων. Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών αύξησε χθές τους συτνελεστές των αντικειμενικών κριτηρίων με αποτέλεσμα ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν, έμποροι, βιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες να αυξηθεί και πάνω απο 20%. Είχε προηγηθεί -λίγο πριν την κατάθεση του προϋπολογσιμού- άλλη κυβενρητική απόφαση, περί μη τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας που επιβαρύνει τους φορολογούμενους με 90 και πλεόν δις δρχ. Απο τον λόγο αυτό η φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών θα φθάσει μέχρι και 27%".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "σε σκόπιμη πραπλάνηση της κοινής γνώμης για να αποκρυβεί η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση του ενός εκατομμυρίου εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών το 1999 μέσω των αντικειμενικών τεκμηρίων, η οποία φτάνει στο 30% προχώρησε χθές το υπουργέιο Οικονομικών".

    [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει "στου κουφού την πόρτα, όσα θέλεις βρόντα!" Η γνωστή αυτή παροιμία "αποθεώθηκε" χθές στη Βουλή απο τον πρωθυπουγό Κώστα Σημίτη, ο οποιος επιμένοντας να αγνοεί επιδεικτικά τις ογκούμενες αντιδράσεις των καθηγητών, των μαθητών και των γονεών τους, δήλωσε οτι η περιβόητη "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί κανονικά. "Θα την εφαρμόσουμε με πάθος" ήταν η μνημειώδης φράση του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "αμετακίνητος απο τις μέχρι τώρα θέσεις του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της περιβόητης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, εμφανίστηκε χθές στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Δημ. Σιούφα ο πρωθυπουργός απέδειξε για αλλη μια φορά οτι διακατέχεται απο αυταρχική νοοτροπία απορρίπτοντας πρόταση διαλόγου και ευρύτερης συνεννόησης του κ. Σιούφα για τα εκπαιδευτικά ζητήματα".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσης στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας ανοίγει η κυβέρνηση. Κι αυτή τη φορά αντίπαλοι είανι οι μαθητές πουπροχωρούν σε δυανμικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις χωρίς να αποκλείονται και καταλήψεις. Ηδη στη Θεσσαλονίκη ένα στα πέντε σχολεία της πόλης τελούν υπο κατάληψη. Στην Αθήνα οι μαθητές θα θέσουν, την Κυριακή, σε κλοιό το υπουργείο Παιδεάις, ενώ στις 26 Νοεμβρίου προγραμματίζουν μεγάλη συλλαλητήριο στα Προπύλαια στο οποίο θα συμμετάσχουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει οτι "νέος κύκλος κινητοποιήσεων αρχίζει στο χώρο της παιδείας απο μαθητές, φοιτητές αλλά και εκπαιδευτικούς. Στις 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέο πανεκεπιαδυτικό συλλαλητήριο, ενώ σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης σε συνέντευξη Τύπου εφ'όλης της ύλης θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που απασχολούν το χώρο της παιδείας ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό".

    [4] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "στη συνάντηση του προέδρου Κληρίδη με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στις 27 του Νοέμβρη στην Αθήνα πιθανότατα να ληφθεί οριστική απόφαση όσον αφορά την έλευση των ρωσικών πυραύλων στην Κύρπο ή την οριστική μεταφορά τους στην Κρήτη. Οι S-300, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές στη Λευκωσία θα είναι το κύριο θέμα που θα απσχολήσει την κρίσιμη σύσκεψη Σημίτη-Κληρίδη. Οι ίδιοι παρατηρητές προβλέπουν πυροδότηση σοβαρής πολιτικής κρίσης στη Λευκωσία αν στη σύσκεψη της Αθήνας αποφασιστεί η μεταφορά των πυραύλων στην Κρήτη ή οπουδήποτε αλλού εκτός Κύπρου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "πλήρη κατάλογο με όλο τον αμερικανικής κατασκευής βαρύ οπλισμό του Αττίλα που μεταφέρθηκε στα Κατεχόμενα κατά παράβαση της αμερικανικής νομοθεσίας παρέδωσε η κυπριακή κυβέρνηση στις ΗΠΑ, καθώς ο Ραούφ Ντενκτάς εμφανίζεται παντελώς απρόθυμος να παράσχει οποιδήποτε στοιχείο στις αμειρκανικές υπηρεσίες. Τον κατάλογο αυτό απεκάλυψε χθές η κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος" και απο τα στοιχεία αυτά προκυπτει όχι μόνο η παραβίαση των αποφάσεων του Κογκρέσου, αλλά και οι σαφέστατες επεκτατικές επιθετικές διαθέσεις της Αγκυρας".

    [5] Αντιπαράθεση κυβέρνηση -Δήμων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "με οικονομικό στραγγαλισμό η κυβέρνηση Σημίτη τιμωρεί τους δήμους και απαντά εκδικητικά στη νωπή λαϊκή αποδοκιμασία. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλςο προειδοποίησε οτι οι δήμοι της Αττικής θα προχωρήσουν σε κινητοπιοήσεις αν δεν τους δοθούν τα χρήαμτα που δικαιούνται".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "με απειλή αυξήσεων, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και το 45% στα δημοτικά τέλη αλλά και κινητοποιήσεις απειλούν οι δήμοι και οι κοινότητες της Αττικής, εάν μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Απο τη δική του πλευρά ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλςο με δήλωσή του προειδοποιεί τους τοπικούς άρχοντες της Αττικής οτι δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορος στις ενέργειες αυτές, τις οποίες χαρακτηρίζει παράνομες και παράλογες".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ εκτιμά οτι "δυνατές" εμφανίσεις-συγκρούσεις επιχειρεί να κάνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ένα μήνα μετά την επανεκλογή του στη δημαρχία Αθηνών, επιλέγοντας το δρόμο της αντιπαράθεσης -αρχικά με τον Κώστα Λαλιώτη και μόλις χθές με τον Αλέκο Παπαδόπουλος, αλλά και την κυβέρνσηη στο σύνολό της με τελεσίγραφο που έστειλε στην κυβέρνηση για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των δήμων".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι"τελεσίγραφο στην κυβέρνηση έστειλαν οι δήμαρχοι. Αν εντός πέντε ημερών δεν ιακνοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα των ΟΤΑ, που ανέρχονται σε 60 δις δρχ θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Η απειλή τους σημαίνειν οτι σ'αυτόν τον πόλεμο θα χρησιμοποιήσουν ως όπλα το κλείσιμο των δημαρχιακών καταστημάτων και τη συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους. Δηλώνουν επίσης, οτι θα προχωρήσουν σε σημαντική αύξηση των δημοτικών τελών, πράγμα για το οποίο ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλςο τους προειδοποίησε να αποφύγουν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει οτι "μάθανε οτι αντέχουμε στα βάρη και έσπευσαν και οι δήμοι να μας φορτώσουν όσα μπορούν. Οπως προκύπτει απο τη χθεσινή συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, ορισμένοι δήμοι προσανατολίζονται σε απαράδεκτα υψηλές αυξήσεις των δημοτικών τελών. Αυξήσεις που θα φθάνουν έως και 48%. Και αυτά την ώρα που οι επιβαρύνσεις τις οποίες επιβάλλει η κυβέρνηση δεν έχουν προηγούμενο".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τονίζει οτι " με αύξηση των δημοτικών τελών έως και 50% και κινητοποιήσεις των υπηρεσιών των Δήμων απειλούνται οι δημότες απο την οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης και δημοτικών αρχόντων με αιχμή τα χρήαμτα που οφείλει η κεντρική διοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα απο τους 40 δημάρχους του λεκανοπεδίου Αττικής και ανακοινώθηκαν με έντονες δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος έθεσε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, ζητώντας να καταβληθούν τα 60 δις των οφειλομένων για το 1998 ενός πέντε ημερών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει οτι "σε "Δούρειο Ιππο" της Ρηγίλλης μετατρέπονται οι γαλάζιοι δήαμρχοι συμμετέχοντας ενεργά στην επιχείρηση υπονόμευσης της κυβερνητικής προσπάθειας μείωσης του πληθωρισμού απο τη ΝΔ. Με... "όπλο" τα δημοτικά τέλη, τα οπία και δηλώνουν οτι θ'αυξήσουν εως και 48% αδιαφορώντας προκλητικά για την επιβάρυνση των ίδιων των δημοτών τους, αποσκοπούν στην επιβάρυνση της πτωτικής τάσης που ο πληθρωισμός παρουσιάζει προσεγγίζοντας τους στόχους του προγράμματος σύγκλισης".

    Κατά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "ή μας τα δίνετε εσείς ή τα παίρνουμε εμείς απο τους πολίτες!Το τελεσίγραφο αυτό έστειλαν χθές οι 40 Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες του Λεκανοπεδίου στην Κυβέρνηση, εάν δεν τους αποθούν άμεσα τα 60 δις δρχ που τους οφείλει. Οι δήμοι που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονοικά προβλήαμτα και τα οποία θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία των δημοτικών καταστημάτων, απειλούν να τινάζουν στον αέρα το πρόγραμμα σύγκλισης της κυκβέρνσης, εάν αυτή δεν ανταποκριθεί εντός 5 ημερών στα οικονομικά τους αιτήματα".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η ανοδική τάση σε ομόλογα και μετοχές, η αύξηση της φορολόγησης των εμπορικών επιχειρήσεων, οι θέσεις ΣΕΒ για την οικονομική πολιτική και οι δαπάνες διαχείρισης του δημόσιου χρέους είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Ανησυχεί η ΤτΕ για την αύξηση των δανειακών πιστώσεων - Τον επόμενο μήνα τοποθετείται η μείωση των επιτοκίων παρέμβασης".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Καλά νέα από Moody's - Αναβαθμίζεται από ΒΑΑ-1 η θέση της ελληνικής οικονομίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Απόφαση - ασπίδα για τους επενδυτές - Αυστηροί κανόνες για διαφάνεια στη Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ανοδική τροχιά σύγκλισης για ομόλογα και μετοχές - Νέες τοποθετήσεις ξένων επενδυτών στην ελληνική αγορά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κομισιόν: Και ποινικές κυρώσεις για κακοτεχνίες ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ επιβάλλει πρόστιμα 6,7 δισ. σε 18 κατασκευαστικές".

    [7] Ομόλογα - Χρηματιστήριο - Εξελίξεις

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: "Νέες τοποθετήσεις ξένων επενδυτών παρατηρήθηκαν χθες τόσο στη διατραπεζική αγορά, όσο και στο Χρηματιστήριο. Οι τιμές των δεκαετών ομολόγων ξεπέρασαν χθες το 107, έχοντας κερδίσει περίπου δύο μονάδες τις τελευταίες ημέρες, ενώ η τιμή των δεκαπενταετών τίτλων άγγιξε το 103. Στη Σοφοκλέους, ο γενικός δείκτης σημείωσε άνοδο 2,12% και διαμορφώθηκε στις 2.352,60 μονάδες με συναλλαγές 55 δισ. δρχ".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 19 November 1998 - 9:55:29 UTC