Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-10-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/10/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκλογές
  • [3] Ελληνική οικονομία
  • [4] Κόσοβο
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Παπαντωνίου - Σύνοδος ΔΝΤ - Δηλώσεις

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και η διεθνής οικονομική κρίση είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι μίζες προάγονται η πείνα φυλακίζεται. ΕΛΑΣ το μεγαλείο σου. "Αγιάννηδες" υπάρχουν πολλοί, οι "Ιαβέρηδες" μας τελείωσαν.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Καρχαρίες και Αγιάννηδες. Στη φυλακή κλέφτης δύο φρυγανιών και 72χρονη "φοροφυγάς" 180 χιλιάδων. Κράτος- δυνάστης που εκτρέφει λωποδύτες δις και φυλακίζει πεινασμένους πολίτες.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Με έδερνε η γκόμενα και έτρεχα να γλιτώσω. Ρεζιλίκια Γιοβανούδα και Καραμηνά στη Βουλή.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Κλίμα ηττοπάθειας στην κυβέρνηση. Φτωχή συγκέντρωση της Δαμανάκη, απουσίασε ο πρωθυπουργός.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συντριβή βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ. Μαύρα μαντάτα φθάνουν καθημερινά στη Χαρ. Τρικούπη. Απογοήτευση απο τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Πειραιά.

    Η ΑΥΓΗ: Στο προσκήνιο οι πολίτες για ανθρώπινες πόλεις. Μεγάλες συγκεντρώσεις χθές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 10.000 προσλήψεις για Ολυμπιάδα. Τι αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ομολογία συντριβής. Ο Δ. Ρέππας προεξοφλεί το αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται να δεχθούμε ερμηνείες της ήττας μας.

    ΕΘΝΟΣ: Δίδαξαν... έρωτα. Να τους εξοντώσουμε;Το ΣτΕ μείωσε τις ποινές "ζωηρών" καθηγητών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΝΑΤΟ σε ρόλο... γραφείου κηδειών. Το Σάββατο αποφασίζεται το αιματοκύλισμα των Βαλκανίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Να ποιοί έκαψαν την Ελλάδα. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τους ενόχους απο τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην Γεν. Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Α. Βούλγαρη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μεσάζων σε εμπόριο όπλων ο Λαζαρίδης. Πώς ανακατεύτηκε σε δυό μεγάλες προμήθειες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πόλεμος" για τα όπλα. Εμπλοκή στην αγορά των 4 τρις εν όψει ΚΥΣΕΑ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Στη φωτιά του πολέμου 4.000 Ελληνες στη Σερβία. Σχέδιο απομάκρυνσης των ξένων υπηκόων απο το Βελιγράδι. Θεμα 24 ωρών η επέμβαση σε Κόσοβο-Σερβία-Ετοιμες για σύρραξη Αγκυρα-Δαμασκός.

    ΕΣΤΙΑ: Ψηφίζει Μπέη ο πρωθυπουργός;Πλήρης εγκατάλειψις της κ. Δαμανάκη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εντονη ανησυχία εν όψει των δημοτικών. Μια ενδεχόμενη ήττα θα καθηλώσει το κυβερνητικό έργο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εκπτώσεις στους ΕΦΚ λόγω πληθωρισμού. Φθηνότερο 15,5 δρχ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Υπόγειες κινήσεις με στόχο τον β'γύρο. Απο τώρα αναζητούνται συμμαχίες και... άλλοθι.

    ΝΙΚΗ: Κίτρινη καμπάνια. Οξύνεται η αντιπαράθεση στην Αθήνα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μηνύματα καταδίκης των νεοφιλελευθέρων πολιτικών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μειώνουν το ΦΠΑ για να πέσει ο τιμάριθμος.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 100 πρώτες μέρες Παπαγεωργόπουλος ή Λαζαρίδης;

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι 10 πληγές της ελληνικής οικονομίας. Εκθεση διεθνούς τράπεζας για την πολιτική Σημίτη.

    [2] Εκλογές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "με δικαιολογίες όπως "η κυβέρνηση θα κριθεί το 2000" επιχειρεί τώρα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να προετοιμάσει το έδαφος για την ήττα που αναμένει την Κυριακή. Ολα τα μηνύματα μιλούν για αποδοκιμασία της πολιτικής του Κ. Σημίτη και συντριβή των υποψηφίων του σε όλη τη χώρα".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "πριν καν διεξαχθούν οι κρίσιμες, οπως αποδεικνύεται, δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της Κυριακής, τα κομματικά επιτελεία στρέφουν το βλέμμα στον β'γύρο της επόμενης Κυριακής, οπότε και θα κριθεί οριστικά το παιχνίδι των εντυπώσεων. Τα κόμματα αναζητούν ήδη συμμάχους, αλλά και ισχυρές δικαιολογίες για τα όποια αρνητικά αποτελέσματα του α' γύρου, και προχωρούν σε κινήσεις κορυφής, αλλά και παρασκηνίου".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "μάχη μέχρι τελικής... πτώσεως του αντιπάλου, αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν απο τις δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές της Κυριακής. Χθές το βράδυ, η Μαρία Δαμανάκη ανέπτυξε το πρόγραμμά της, κατά την ομιλία της στα Προπύλαια. Λίγες ώρες πριν μια αφίσα με την ίδια, θύμιζε ολίγον '89, παρέπεμπε στη φράση "κλέφτες του ΠΑΣΟΚ" και εμμέσως επάτρεπε τους Αθηναίους απο το να την ψηφίσουν".

    Η ΒΡΑΔΥΝη εκτιμά οτι "την επερχόμενη εκλογική συντριβή ομολογεί πλέον η κυβέρνηση Σημίτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας προεξόφλησε χθές την ήττα στις εκλογές και είπε οτι η κυβέρνηση δεν θα καμφθεί απο τις ερμηνείες, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "ρήγμα στην καλλιεργούμενη απο πολλές πλευρές παθητικότητα των πολιτών αποτελεί η χθεσινή μαζική ανταπόκριση των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στο προσκλητήριο της Μαρίας Δαμανάκη και του Σπύρου Βούγια στα Προπύλαια και στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις αποδεικνύουν οτι οι πολίτες δεν βολεύονται "στον καναπέ" ούτε υπνωτίζονται απο την τηλεοπτική "δημοκρατία" ούτε είναι πειραματόζωα των νεοδεξιών επικοινωνιακών τακτικών τύπου Αβραμόπουλου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει οτι "προσεγγίζοντας το χρόνο διεξαγωγης των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η ανησυχία εμφιλοχωρεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί απογοήτευση για την Αθήνα και τον πειραιά και μόνο η Θεσσαλονίκη προσφέρει ελπίδες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Προβληματισμός επικρατεί και για τις νομαρχιακές εκλογές, όπου μπορεί εμφανέστερα να καταγραφεί το κλίμα δυσφορίας και να κατατεθεί ευκολότερα ψήφος διαμαρτυρίας προς τις γενικότερες κυβερνητικές επιλογές".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει οτι "παρά τις συνήθως αισιόδοξες προβλέψεις των κομματικών επιτελείων, ελλοχεύει, πάντα ο φόβος για τους αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να ανατρέψουν προγνωστικά να ακυρώσουν στρατηγικές και να προσδώσουν στην εκλογική αναμέτρηση διαστάσεις θρίλερ. Δεν αποκλείεται το σκηνικό αυτό να επαναληφθεί και στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής".

    [3] Ελληνική οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "στον εξωτερικό δανεισμό, που το υπουργείο Οικονομικών, αυτή τη φορά χαρακτηρίζει ως "πιστωτική διευκόλυνση " στρέφεται για μια ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να δημιουργήσει δικλίδα ασφαλείας για την κάλυψη των δανειακών αναγκών του Δημοσίου. Συνάμα προβληματισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο αναφορικά με το πρόγραμμα εσωτερικού δανεισμού του Δημοσίου, μέσω δημοπρασιών τίτλων του. Ειδικότερα, οι παρούσες συνθήκες της διεθνούς κρίσης, δυσκολεύουν τις δημοπρασίες μακροχρονίων τίτλων εξαιτίας του φόβου των υψηλών επιτοκίων".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "με νέον εξωτερικόν δανεισμόν, ύψους 1,25 δις δολ επιχειρεί η κυβέρνησις να καλύψη τα τεράστια κενά του Προϋπολογισμού, που εδημιούργησεν η σημαντική κατά 9,1% υπέρβασις των κρατικών δαπανών. Και παρά τας επανειλημμένας διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαντωνίου οτι ο Προϋπολογισμός του 1998 θα "κλείση" κανονικώς, όλα προμηνύουν τα τεράστια χρέη που θα "κληροδοτήση" είς τον νέον Κρατικόν Προϋπολογισμόν του 1999".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι "πονοκέφαλο προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών η παρατεταμένη διεθνής αναταραχής: καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να μπεί σε τροχιά αφοπλισμού η πορεία της χώρας μας προς την Οικονομική και Νομισματική Ενωση και κυρίως τα κριτήρια του Δημοσίου χρέους και των επιτοκίων εκτός φυσικά του πληθωρισμού που έτσι και αλλιώς δεν έχει επιτευχθεί".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει οτι "τελικά η κυβέρνηση φροντίζει να διαψεύδει τον εαυτό της. Ενώ ο πρωθυπουργός και στελέχη του οικνοομικού επιτελείου διαλαλούν σε όλους τους τόνους οτι η διεθνής οικονομική κρίση δεν επηρέασε σημαντικά την εθνική μας Οικονομία, χθές ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας για δάνειο απο ξένες και ελληνικές τράπεζες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει οτι "υπόδειγμα προς μίμηση" θεωρούν κατά τον Γιάννο Παπαντωνίου, οι διεθνείς οργανισμοί την Ελλάδα σε ο, τι αφορά την οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη. Παρά τα νέφη που έχουν σκεπάσει, μεταφορικά και κυριολεκτικά την αμερικανική πρωτεύουσα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εμφανίστηκε υπεραισιόδοξος για τη συμπεριφορά και τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας στις παγκόσμιες δονήσεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) επισημαίνει οτι "όλα τα διαθέσιμα "όπλα" στη μάχη κατά του πληθωρισμού είναι αποαφσισμένη να χρησιμοποιήσει πλεόν η κυβέρνηση, αφού οι μέχρι τούδε παρεμβάσεις δεν αποδίδουν ουσιαστικά αποτέλεσματα. Ετσι, το ενδεχόμενο της μείωσης του ΦΠΑ μόνο στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 10% δηλαδή απο το 18% που είανι σήμεα στο 8% εξετάζει σοβαρά πλέον η κυβέρνηση, με βάση τις δύο κοινοτικές οδηγίες που ισχύουν για την ενέργεια σύμφωνα με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα στα κράτη-μέλη της εφαρμογής μειωμένου συντελεστή".

    [4] Κόσοβο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων τείνει να γίνει ο πυρήνας μιας εκκωφαντικής έκρηξης, μετά τις άκαρπες διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Αμεριακνού απεσταλμένου Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Φανερά απογοητευμένος, χαρακτήρισε την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο "πολύ επικίνδυνη". Ο πυρετός των στρατιωτικών προετοιμασιών του ΝΑΤΟ κορυφώνεται, όπως και οι φόβοι μετά την πληροφορία οτι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα επιτεθεί με ειδικές βόμβες εμπλουτισμένες με ουράνιο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "με κύριο στόχο τις σερβικέ στρατιωτικές θέσεις του Κοσσυφοπεδίου, η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ ήδη "έβαλε μπρός" και το μόνο που περιμένει είναι το επίσημο πολιτικό "οκέϋ". Αυτό πρόκειται να δοθεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες απο τη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών και Αμύνης της Συμμαχίας που συνέρχονται εσπευσμένα, κατόπιν της Αμερικανικής "επιθυμίας".

    Σύμφωνα με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, "σύννεφα πολέμου στα Βαλκάνια και κινδύνους ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή βλέπει και η ελληνική κυβέρνηση όπως προκύπτει απο δηλώσεις του κ. Ρέππα. Τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη είναι έτοιμα για επίθεση εναντίον σερβικών στόχων στο Κοσσυφοπέδιο και οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών -μελών της Συμμαχίας συναντώνται στις Βρυξέλλες για να πάρουν αποφάσεις, παρά τις αντιρρήσεις της Μόσχας που απειλεί οτι θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε παρόμοια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι "η αποστολή Χόλμπρουκ δεν μετέβαλε την εικόνα του τεχνητού διπλωματικού "αδιεξόδου", τουλάχιστον για τους Δυτικούς, και οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν οτι η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ πλησίασε περισσότερο. Η Ρωσία διαφωνεί".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "αεροπορικές επιδρομές εναντίον σερβικών στόχων με την αποκλειστική ευθύνη του ΝΑΤΟ και χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτό είναι πλέον το μόνον ορατό ενδεχόμενο μετά την χθεσινή τλεεσίδικη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας οτι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει οπωσδήποτε το δικαίωμα του βέτο, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλεάις, σε οποιαδήποτε απόφαση του ΟΗΕ για χρήση στρατιωτικής βίας στο Κοσσυφοπέδιο".

    Κατά την ΕΞΟΥΣΙΑ, "όλοι οι ξένοι υπήκοοι στο Βελιγράδι, μεταξύ των οποίων περίπου 4.000 Ελληνες φοιτητές και εργαζόμενοι, είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα εν όψεις της επίθεσης του ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα σε Αγκυρα και Δαμασκό ηχούν πολεμικές κραυγές και παρατηρούνται κινήσεις στρατευμάτων στη μεθόριο. Οι διπλωματικές προσπάθειες της Δύσης μέχρι στιγμής πεφτουν στο κενό, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα την Αθήνα, η οποία βρίσκεται στη δίνη δύο πιθανών πολέμων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει οτι "δύο διαφορετικές "γραμμές" για τη στάση της χώρας μας στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, συγκρούονται ήδη στο εσωτερικό της κυβέρνησης κι ενώ οι πιέσεις και για ελληνική στήριξη των επιχειρήσεων κλιμακώνονται. Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, το Σάββατο κι όχι την Πέμπτη οπως αρχικά είχε ανακοινωθεί".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι δηλώσεις Παπαντωνίου για την ελληνική οικονομία, η ανάκαμψη στα μεγάλα Διεθνή Χρηματιστήρια, ο τρόπος κάλυψης των δανειακών αναγκών του Δημοσίου και οι εκτιμήσεις για μείωση των επιτοκίων στις χώρες της ΕΕ είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Aυξημένο κόστος δανεισμού αντιμετωπίζει το Δημόσιο - Δυσκολεύεται να δανεισθεί λόγω της κρίσης".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δυσκολίες στον δανεισμό - Προβληματικοί οι χειρισμοί για επιμήκυνση του δημόσιου χρέους".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Γιατί το ΔΝΤ δεν φοβάται κραχ - Ομαδικά πυρά κατά των κερδοσκοπικών κεφαλαίων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Συγκρατημένη αισιοδοξία στις αγορές με μείωση επιτοκίων - Ελπίδες και από το πλεόνασμα αποθεμάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η ΟΝΕ άνοιξε κύκλο μείωσης των επιτοκίων - Ξεκίνησε η Ισπανία και αναμένεται να ακολουθήσουν Βρετανία - Πορτογαλία".

    [6] Παπαντωνίου - Σύνοδος ΔΝΤ - Δηλώσεις

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Παράδειγμα προς μίμηση θεωρείται η ελληνική οικονομία σε ό, τι αφορά τη σταθερότητα και την ανάπτυξη των μεγεθών της. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου σε ομιλία του σε Ελληνες δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον. Στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι η ελληνική οικονομία εμπνεεί μεγάλη εμπιστοσύνη στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους, καθώς αντιστέκεται πολυ ικανοποιητικά στις πιέσεις της διεθνούς κρίσης".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Wednesday, 7 October 1998 - 15:26:54 UTC