Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-09-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/09/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Λίστα φοροφυγάδων
  • [3] Αντιπληθωριστικά μέτρα
  • [4] Ελληνοτουρκικά
  • [5] Ματέϊ Σορίν
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Επιτόκια-ΗΠΑ-Ελλάδα

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η λίστα με τους φοροφυγάδες, η υπόθεση Ματέϊ Σορίν, τα αντιπληθωριστικά μέτρα της κυβέρνησης και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ομηροι φοροφυγάδες. Ξεπλένουν το φιάσκο με μαύρο χρήμα. Βίσση, Καρβέλλας, Σφακιανάκης, Φουστάνος και άλλοι επώνυμοι για να... ξεχαστεί ο Σορίν.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πιάστε τα μεγάλα "ψάρια". Διαπόμπευση επώνυμων "φοροφυγάδων". Τι λένε οι διαπομπευόμενοι.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ο τέως αρχηγός της ΕΛΑΣ αρνήθηκε βοήθεια, γιατί: "Δεν θέλω να γίνουν ήρωες άλλοι". Ενα ένα τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που κρύβουν για το μακελειό.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Επιχείρηση "λίφτινγκ" με λίστες φοροδιαφυγής. Διαπομπεύονται Βίσση-Καρβέλας-Σφακιανάκης και Φουστάνος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κοροϊδία με τους "φοροφυγάδες". Φιάσκο η λίστα του Γιάννου. Επιλεκτικά δόθηκαν τα 20 ονόματα.

    Η ΑΥΓΗ: Προεκλογικά τρύκ. Κυβερνητική επιχείρηση παπανδρεϊκού στύλ. Οι φοροφυγάδες στην τηλεόραση, ο Σημίτης στα ΚΑΠΗ με τα κανάλια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τορπίλη στα έργα για την Ολυμπιάδα. Η ανικανότητα των Μπακούρη και Στρατήγη προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τους πήραν τα σκάγια. Λίστα-φωτοβολίδα με φοροφυγάδες. Με εντολή κόπηκαν κι άλλα ονόματα.

    ΕΘΝΟΣ: Δεσπότης μηνύει Δεσπότη. Αποκλειστικό: αντεπίθεση του Θηβών με "αντιπόρισμα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συγγνώμη που... μας σφάξατε πολύ. Οι Τούρκοι μας εγκαλούν για την Μικρασιατική Καταστροφή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φωτιές ανάβει ο Ακης. Ο υπουργός Αμύνης τύλιξε σε έναν χάρτη την κυβέρνηση για τις πυρκαγιές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ετσι πέθαναν τον Ρουμάνο. Αποκαλύψεις-σόκ απο τον Κύπριο ιατροδικαστή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φορο-ρουκέτες. Λίστα με "επώνυμους" φοροφυγάδες βγάζει ο Γιάννος-υπόσχεται και νέα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Αρχισε ο πόλεμος για την Ολυμπιάδα του 2004. Εντονη δυσφορία Σημίτη για σοβαρές καθυστερήσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Δεν δημοσιεύουμε τα ονόματα. Επιλεκτικός διασυρμός "επωνύμων φοροφυγάδων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολυμέτωπη κυβερνητική πίεση για πτώση τιμών. Εμμένουμε στον αποπληθωρισμό ενώ στην ΕΕ πνέουν "κοινωνικοί άνεμοι".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επίδειξη ισχύος σε μεγαλο-φοροφυγάδες. Γνωστούς και άγνωστους καλλιτέχνες και γιατρούς "τσίμπησε" ο ΣΔΟΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με μέθοδο FBI παγίδευσαν τους 20 για φοροδιαφυγή. Εκρυψαν απο την εφορία πάνω απο 1 δις.

    ΝΙΚΗ: Πτώση τιμών έως 33%. Κυβερνητική κινητοποίηση για παραγωγή έργου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μεγάλα ψέματα και αλχημείες της κυβέρνηση. Προεκλογικά κόλπα με φοροφυγάδες (!) και δήθεν μείωση τιμών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πιο φθηνά 250 είδη. Ποιές τιμές ισχύουν απο αύριο στα πολυκαταστήματα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Καραμανλής σε ανοικτούς ορίζοντες. Ιστορική ομιλία την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

    [2] Λίστα φοροφυγάδων

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "σε κίνηση αντιπερισπασμού για να αντιστρέψει την έντονη δυσρέσκεια των πολιτών που κορυφώθηκε το τελευταίο διάστημα, λόγω και του φιάσκου στην οδό Νιόβης, προχώρησε χθές η κυβέρνηση. Με μια κίνηση - κοροϊδία έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με 20 "επώνυμους φοροφυγάδες" που εκυοφορείτο απο τις αρχές του καλοκαιριού, προσθαφαιρώντας έως και την τελευταία στιγμή ονόματα απο αυτόν. Ρίχνει παράλληλα "στάχτη στα μάτια" σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι και το 1999 θα πληρώσουν τους περισσότερους φόρους, ενώ η ευρύταταη φοροδιαφυγή μένει στο απυρόβλητο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "με πυροτεχνήματα, αλχημείες και ψέματα, επιχειρούν οι κυβερνώντες να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις, που έχει η πολιτική τους στα λαϊκά στρώματα της χώρας. Η κυβέρνηση, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, έδωσε στη δημοσιότητα 20 φοροφυγάδες για να αφήσει στο απυρόβλητο τους φίλους της, βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, την πλουτοκρατία του τόπου, η οποία φοροδιαφεύγει και κλέβει και επίσημα και παράνομα".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους σημειώνουν μεταξύ άλλων οτι "ουδείς ανυποψίαστος-και λιγότερο όλων οι αρμόδιες αρχές- για την ευρεία έκταση της φοροδιαφυγής. Ιδιαίτερα μάλιστα της μεγάλης, απο την οποία το Δημόσιο- αλλά και κάθε συνεπής φορολογούμενος-πολλαπλά ζημιώνεται. Και απο την άλλη, πως να μην επισημανθεί - έστω και με τον κίνδυνο να κατηγορηθεί κανείς ως.. συνήγορος του διαβόλου-οτι η δημοσιοποίηση ονομάτων πριν εκδοθεί βεβαίωση οφειλόμενου φόρου και απόφαση αρμόδιου φορολογικού δικαστηρίου, αποτελεί μιαν επαχθέστατη ποινή διαπόμπευσης που δεν ανατρέπεται ακόμη και αν στη συνέχεια τα δεδομένα διαφοροποιηθούν".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "γόμωση στο κυβερνητικό πυροτέχνημα αποπροσανατολισμού απο τη σφαγή στην οδό Νιόβης έγιναν η Αννα Βίσση, ο Νίκος Καρβέλας, ο Νότης Σφακιανάκης, ο Αντρέας Φουστάνος, καθώς και άλλοι 16 άγνωστοι πολίτες. Τους έβαλαν στη λίστα των μεγάλων "φοροφυγάδων " -κάποια άλλα ονόματα κόπηκαν- πριν τελεσιδικήσουν οι διαφορές τους με την Εφορία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει οτι "αντιμέτωποι με την κατηγορία της φοροδιαφυγής βρίσκονται 20 επώνυμοι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν και ποινική δίωξη. Γαι "τομή με το παρελθόν" έκανε λόγο ο κ. Παπαντνωνίου ο οποίος χρησιμοποιώντας φράσεις όπως " η κυβέρνηση έχει τη βούληση", "δεν φοβάται κανέναν", "δεν παρέχει ασυλία σε κανέναν" ξεκαθάρισε πως "όλοι όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οφείλουν να πληρώσουν φόρο στο δημόσιο".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτσης), "η κυβέρνηση για λόγους εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης απο τα φορολογικά χαράτσια και το φιάσκο της οδού Νιόβης, έδωσε χθές στη δημοσιότητα λίστα με 20 γνωστά ονόματα που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή. Πρόκειται για λίστα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, αφού είναι πασιφανές οτι οι κατηγορίες θα καταπέσουν και το μόνο βέβαιο είναι οτι θα πληρώσουν και πάλι μόνο μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "τα "άπλυτα" 20 επωνύμων φοροφυγάδων στη φόρα έβγαλε χθές το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στη λίστα επωνύμων παραβατών της φορολογικής νομοθεσίας που δόθηκε χθές στη δημοσιότητα, φιγουράρουν μεταξύ άλλων η τραγουδίστρια Αννα Βίσση, ο μουσικός Νίκος Καρβέλας, ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, ο πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος και δεκαέξι ακόμα επώνυμοι γιατροί, συμβολαιογράφοι και δικηγόροι. Τώρα αν αναρωτιέστε πότε και αν θα εισπραχθούν αυτά τα πρόστιμα, η απάντηση είναι "άγνωστο", καθώς θα πρέεπι να διαβιβαστούν οι φάκελοι στι ςΔΟΥ να βεβαιωθούν τα πρόστιμα και αν δεν μεσολαβήσουν "τρεχάματα" στα φορολογικά δικαστήρια, θα εισπραχθούν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει οτι "είκοσι περιπτώσεις "επώνυμης" φοροδιαφυγής περιέχει η περιβόητη λίστα του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε χθές στη δημοσιότητα ύστερα απο διαβουλεύσεις και παζάρια πολλών μηνών. Τα πραγματικά μεγάλα ψάρια κατάφεραν για μια ακόμη φορά να είναι έξω απο αυτή τη λίστα. Εδω, κατάφερναν τόσα χρόνια να μην πληρώνουν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, τώρα θα τους έβαζαν στη λίστα ;Τελικά η λίστα, την ύπαρξη της οποία είχε αποκαλύψει ο "Α. Τ. " με πρωτοσέλιδο δημοσιεύμά του την 1η Αυγούστου είχε υποστεί εμφανώς... περικοπές, καθώς αποτέλεσε σημείο διαπραγμάτευσης μεταξύ υπουργέου και εμπλεκομένων στην υπόθεση, μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει οτι "είναι όλοι τους πασίγνωστοι είτε στο πανελλήνιο, είτε στην περιοχή όπου ζούν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά. Είναι 20 ηχηρά ονόματα τραγουδιστών, δικηγόρων και γιατρών. Ολοι βρέθηκαν στον κατάλογο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατηγορούμενοι για φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων δραχμών. Τώρα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων, εκατομμύριων δραχμών. Ο μεγάλος κατάλογος με τα ονόματα όλων όσων οφείλουν στο Δημόσιο ή έχουν κρύψει εισοδήματα απο την εφορία θα δοθεί στη δημοσιότητα το Νοέμβριο μαζί με τον προϋπολογισμό".

    [3] Αντιπληθωριστικά μέτρα

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "επαφές για την τιμολογιακή πολιτική του 1999 δημοσίων και ιδιωτικών υπηρεσιών καθώς και βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, ξεκινάει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που ανακοίνωσε χθές οτι αποτέλεσμα των μέχρι σήμερα συζητήσεων του με τους εκπροσώπους των βιομηχανιών είναι η σταδιακή μείωση των τιμών απο 3-33% στις τιμές 250 βασικών ειδών διατροφής και ευρείας κατανάλωσης μέσα στον Οκτώβριο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "όσο απίστευτο και αν ακούγεται, μετά περίπου 25 χρόνια σταθερής ανόδου, στην ελληνική αγορά, τείνει να διαμορφωθεί κλίμα μείωσης του γενικού επιπέδου των τιμών. Τις πρώτες ανταγνιστικές κινήσεις των αλυσίδων σούπερ - μάρκετ, διαδέχονται τώρα οι συμφωνίες με τις βιομηχανίες τροφίμων, απορρυπαντικών και ειδών καθαρισμού, ενώ με σκοπό την τιθάσευση του πληθωρισμού προηγήθηκαν οι κυβερνητικές αποφάσεις για μείωση των φόρων στη βενζίνη και απο το 1999 πιθανώς οι κρατικές επιχειρήσεις, όπως ο ΟΤΕ θ'αρχίσουν να εφαρμόζουν μειωμένα τιμολόγια".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "μειώσεις στις τιμές 250 βασικών ειδών διατροφής και ευρείας κατανάλωσης που θα κυμαίνονται απο 3% έως 33% ανακοίνωσε χθές ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στα πλαίσια της κυβέρνησης προσπάθειας για τη δημιουργία αντιπληθωριστικής συνείδησης στην αγορά και οικνομικής ελάφρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "δεύτερος κύκλος μειώσεων στις τιμές δεκάδων προϊόντων ξεκινά απο αύριο, αφού μετά τα σούπερ - μάρκετ και οι βιομηχανίες τροφίμων και ειδών καθαριότητας συμφώνησαν με το υπουργείο Ανάπτυξης να πωλούν φτηνότερα αρκετά είδη ευρείας κατανάλωσης που επηρεάζουν σημαντικά τον πληθωρισμό" .

    Κατά την ΕΣΤΙΑ, "εμπαιγμόν του καταναλωτικού κοινού αποτελεί πλέον η τακτική του υπουργείου Αναπτύξεως να ανακοινώνη κατά τακτά διαστήματα, μειώσεις των τιμών των βασικών προϊόντων διατροφής, αι οποίαι ουδέποτε εφαρμόζονται".

    [4] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "νέα ιταμή πρόκληση απο το Μογγολικό μέτωπο: αφού εξεδήλωσε παντί τρόπω τον επεκτατισμό της είς βάρος του Ελληνισμού και συνεχίζει περιφέροντας τον κατάλογο των νέων διεκδικήσεών της, η Τουρκία τώρα προχωρά σε κάτι το πρωτοφανές. Επιχειρεί επεκτατισμό και κατοχή στις εθνικές μας μνήμες ζητώντας απο την πατρίδα μας να ξεχάσει τη Μικρασιατική καταστροφή, να σβήσει απο τα ημερολόγια του την 14η Σεπτεμβρίου που το Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Απ. Κακλαμάνη καθόρισε ως "επέτειο της γενοκτονίας απο το τουρκικό κράτος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας" και πέραν αυτού το πλεόν ιταμό: απαιτεί να ζητήσουμε "συγγνώμη" και απο πάνω".

    [5] Ματέϊ Σορίν

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "ο Κύπριος ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης συνθέτει κομμάτι κομμάτι το πάζλ των συνθηκών και των αιτιών που οδήγησαν στο θάνατο τον Ρουμάνο κακοποιό Σορίν Ματέϊ. Βρισκόταν σε βαριά καταστολή, το κελί δεν είχε κάν λάμπα, τα ηρεμιστικά έρρεαν με ορό στο σώμα του και υπήρχε μόνο ένας γιατρός για 80-100 ασθενείς. Μόνο στην Τουρκία υπάρχουν τέτοιες συνθήκες λέει ο διακεκριμένος επιστήμονας, που εξέτασε και τους δολοφονημένους απο τα στρατεύματα κατοχής ήρωες του Ελληνισμού, Σολωμό Σολωμού και Τάσο Ισαάκ".

    "Σε δέκα -δεκαπέντε ημέρες, οι δύο εισαγγελείς που διερευνούν τυχόν ευθύνες για τον ξαφνικό θάνατο του Σορίν Ματέι, θα υποβάλουν κατά έγκυρες πληροφορίες, το πόρισμά τους. Το ΕΘΝΟΣ δημοσιεύει σήμερα στοιχεία απο τον ιατρικό φάκελο του 26χρονου κρατούμενου κατά τις 38 ώρες νοσηλείας του στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Απο το φάκελο που βρίσκεται στα χέρια του εισαγελέα Παν. Μπρακουμάτου, προκύπτει οτι: στον ασθενή έγιναν περίπου 30 εξετάσεις, όπως αίματος, αξονική τομογραφία, ακτινογραφίες, καρδιογράφημα κακ. Στο μεταξύ απο το νοσοκομείο κρατουμένων εκτοξεύονται καταγγελίες σε βάρος του Κρατικού της Νίκαιας. Εξάλλου ο ιατροδικαστής Δημοσθένης Μπύκης, με δήλωσή του στο "Ε" εκτιμά οτι η αξονική τομογραφάι δεν έδειξε το μικρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο που εντοπίστηκε στη νεκροτομή".

    Σύμφωνα με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ, "ένα ακόμη πελώριο ερωτηματικό, στο οποίο πρέπει ν'απαντήσει η ηγεσία της ΕΛΑΣ και ιδιαίτερα ο τέως αρχηγός της κ. Βασιλόπουλος είναι: γιατί αρνήθηκε την προσφορά πρώην κρατούμενου των φυλακών, φίλου και συγκάτοικου του Ματέι Σορίν να πείσει τον Ρουμάνο κακοποιό ν'αφήσει ελεύθερους τους ομήρους;Το εκπληκτικό γεγονός (το έθιξε χθές η "Α" ως πληροφορία και χθές επιβεβαιώθηκε απο το δικηγόρο κ. Κ. Ντάλτα)"

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τονίζει οτι "σκιές ευθύνης και για τον νέο αρχηγό της ΕΛΑΣ, που θεωρήθηκε "ωσεί παρών" στο φιάσκο της οδού Νιόβης, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνοντας οτι όλοι θα κληθούν να καταθέσουν στη διεξαγόμενη έρευνα. Ο κ. Ρέππας οχυρώθηκε πίσω απο τη διατύπωση "δεν μιλάμε, ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα" αλλά δεν δίστασε μετά τα ΜΜΕ να επικρίνει τη Νέα Δημοκρατία και το Συνασπισμό οτι επιδιώκουν μικροκομματικά οφέλη. Το κυρίαρχο ερώτημα τώρα είανι να διευκρινιστεί ποιός έδωσε την εντολή για τη μεταγωγή"

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει οτι "να μεταθέσει τις πολιτικές ευθύνες της για την τραγωδία στην Αχαρνών και τον θάνατο του κακοποιού Ματέι Σορίν στην αντιπολίτευση επιχείρησε χθές η κυβέρνηση. Κατηγόρησε αυθαιρέτως η ΝΔ και τον ΣΥΝ οτι δεν σέβονται τη διακστική έρευνα και δρούν μικροκομματικά. Η κυβέρνηση, καλυπτόμενη πίσω απο τη δικαστική έρευνα, αποφεύγει τη συζήτηση των πολιτικών ευθυνών της. Είναι χαρακτηριστικό οτι ο κ. Ρωμαίος εχει περάσει σε δεύτερο πλάνο και στις τηλεοράσεις εμφανίζεται ο "επικοινωνιακός" κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος ενημερώνει και τον πρωθυπουργό".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι τα εξής: η μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, οι δηλώσεις Παπαντωνίου για τα επιτόκια, το άνοιγμα των προσφορών για την εξαγορά των ΚΑΕ, η Η δημοσιοποίηση της λίστας με τους επώνυμους φοροφυγάδες και η πτώση των τιμών σε 250 είδη κατανάλωσης.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Eπιτόκια στο 6% προβλέπει ο Γιάννος - Η κυβέρνηση καταθέτει στην ΕΕ νέο πρόγραμμα σύγκλισης. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Καλό, αλλά λίγο - Κατά 1/4 της ποσοστιαίας μονάδας μειώνουν τα επιτόκια οι ΗΠΑ. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Από τις ΗΠΑ έρχεται η μείωση των επιτοκίων - Στο 6%-7% βλέπει ο Γ. Παπαντωνίου το κόστος χρήματος το 2001. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Νευρικότητα στις αγορές από τη "μικρή" μείωση επιτοκίων - Επιφυλακτική η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Το πείραμα με τα προμέτοχα πέτυχε και στο εξωτερικό''.

    [7] Επιτόκια-ΗΠΑ-Ελλάδα

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: ``Σημαντική μείωση των επιτοκίων των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου σημειώθηκε στην χθεσινή δημοπρασία. Την ίδια ώρα ο κ. Γ. Παπαντωνίου έδινε σήμα στους τραπεζίτες να μειώσουν τα επιτόκια χορηγήσεων για να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό. Ηδη η Fed ανακοίνωσε μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,25%, ενω κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση γίνονται και στην Ευρώπη".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Wednesday, 30 September 1998 - 7:53:13 UTC