Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-09-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/09/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Σορίν Ματέϊ
  • [3] Εκπαιδευτικό
  • [4] Δημοτικές εκλογές
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Διεθνής κρίση - Δηλώσεις Παπαντωνίου

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η αναζήτηση ευθυνών για το μακελειό της Αχαρνών, ο θάνατος του Σορίν Ματέϊ, οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναικού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χωρίς εξετάσεις στα πανεπιστήμια. Αναγνωρίζονται τα δύο χρόνια σπουδών στην Ελλάδα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χάνεται η σχολική χρονιά. Σχολεία χωρίς διδακτικό προσωπικό, βιβλία, εξοπλισμό. Στους δρόμους σήμερα μαθητές, γονείς, καθηγητές.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ιδού η αλήθεια για την τραγωδία. Δεν έριξε ο Ματέι τη χειροβομβίδα. Δεν του έγινε αξονική τομογραφία. Και "νεκρό" τον έδερναν ΕΚΑΜίτες. Γιατί όλοι εύχονταν να πεθάνει ο Σορίν.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Γιατί ψάχνετε την αλήθεια για το θάνατο ενός αποβράσματος; Σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση επιτίθεται κατά των ΜΜΕ και του Εισαγγελέα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ληστεία σε παράβολα-χαρτόσημα. Στα μουλωχτά αυξήσεις που φτάνουν το 500%. Κατά τα άλλα ο Σημίτης δεν βάζει φόρους.

    Η ΑΥΓΗ: Σε βαριά καταστολή κρατικός μηχανισμός και κυβέρνηση. Παραμένουν ανοιχτά τα ερωτήματα για το θάνατο του Σορίιν Ματέϊ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επίθεση Λαλιώτη στα διαπλεκόμενα. Ολη η αλήθεια για το μετρό Θεσσαλονίκης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μη ρωτάτε. Σε πανικό το Μαξίμου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    ΕΘΝΟΣ: Δείχνει επώνυμους φοροφυγάδες. Καλλιτέχνες-γιατρούς-δικηγόρους. 25 ονόματα απο Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Γιάννενα και Ηράκλειο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στην Μητροπόλεως η πρώτη.. εκδρομή του νεόυ σχολικού έτους. Ο εκπαιδευτικός κόσμος πολιορκεί σήμερα το Υπ. Παιδείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρέμουν τις εκλογές. Πανικός στο ΠΑΣΟΚ, καθώς όλα τα δεδομένα είναι αρνητικά για την κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: οι προκηρύξεις για 3.896 νέες προσλήψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το μακελειό, τα πρόσωπα, οι ευθύνες. Η "Ε" καταγράφει νηφάλια το σκηνικό της "υπόθεσης Ματέϊ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Πειστήριο εγκλήματος για το θάνατο του Σορίν. Σε πλήρη αντίθεση αξονική τομογραφία και ιατροδικαστές.

    ΕΣΤΙΑ: Αιφνιδία παραίτησις του Φάτος Νάνο. Αβέβαιες οι εξελίξεις τώρα είς την Αλβανία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η τύχη της ΕΕ στην κεντροαριστερά. Μετά τη νίκη του Σρέντερ στη Γερμανία το ευρώ βρίσκεται στις Συμπληγάδες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ιστορικός συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών-πρασίνων στη Γερμανία. Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στο Βερολίνο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο παρα 5' ακύρωσαν σχέδιο ανταλλαγής των ομήρων. Με "δόλωμα" τον Αστυφύλακα, πρώην όμηρο του Σορίν.

    ΝΙΚΗ: Μπροστά ο Κουλουμπής. Με 24,6% έναντι 21,2% του Κατριβάνου. Δημοσκόπηση της "ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ" για την υπερνομαρχία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με νέα δύναμη για μαχητική Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πρόστιμα στο Δημόσιο υπέρ των καταναλωτών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αντεθνικά games. Διοχετεύονται στην ελληνικά αγορά CD ROM με ανθελληνικά μηνύματα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δουλειά τώρα στις γυναίκες. Ευρωπαϊκές λύσεις κατά της ανεργίας με γαλλική συνταγή.

    [2] Σορίν Ματέϊ

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "οι ιθύνοντες κρατούσαν κλειστά τα χείλη τους, αλλά δεν κατάφεραν να κρύψουν την αλήθεια. Επτά ημέρες μετά το μακελειό στη Νιόβης και τρία 24ωρα μετά την οριστική καταστολή του Ματέϊ Σορίν, αποκαλύπτουμε τη συσσωρευμένη βλακεία, την εγκληματική αδιαφορά, την κτηνώδη κακία και τη μεθοδευμένη προσπάθεια που χρειάστηκε για να συμβεί ο, τι προέκυψε επειδή μια περόνη χειροβομβίδας τραβήχτηκε και με αμετροέπεια χρησιμοποιήθηκε ως μέσο εκβιαστικής διατήρησης της ελευθερίας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει "το ντοκουμέντο της αξονικής τομογραφίας στην οποία υπεβλήθη ο Ματέι Σορίν στο Κρατικό Νίκαιας, το οποίο δημοσιεύει σήμερα η "Ε", ερχεται να πολλαπάσιάσει τις υποψίες περί πιθανού ξυλοδαρμού του Ελληνορουμάνου κακοποιού μετά τη μεταφορά του από το νοσοκομείο στις φυλακές. Η συγκεκριμένη γνωμάτευση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιατροδικαστική έκθεση και ισοδυναμεί με πειστήριο εγκλήματος. Είναι τώρα σαφές πως ο υπουργός Δικαιοσύνης (του οποίου οι χθεσινές δηλώσεις περί αυτοδικίας ήταν τουλάχιστον αμφίσημες) οφείλει να εξιχνιάσει σε βάθος πότε, πώς και ποιοί προκάλεσαν τις κακώσεις που διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές στον Σορίν.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επιχειρεί "μια αξονική τομογραφία της συγκλονιστικής ιστορίας για τα πρόσωπα και τους μηχανισμούς που διαδραμάτισαν ρόλους με τα γνωστά τραικά αποτελέσματα. Από τους παντελώς αθώους μέχρι τον, μυστηριωδώς νεκρό πιά, πρόξενο του κακού Ματέι Σορίν. Η ανευθυνότητα των κρατικών μηχανισμών - με προεξάρχουσα την ΕΛ. ΑΣ καιοι αντικρουόμενες θέσεις των ιατρικών μηχανισμών απομακρύνουν τις ευθύνες και προβάλλουν δικαιολογίες. Και κάποιοι δεν κρύβουν τις τύψεις τους, αναλογιζόμενοι την κοπέλα που ακρωτηριασμένη χαροπαλεύει και τον αστυφύλακα που έμεινε χωρίς πόδι... Και οι γιατροί συνεχίζουν τον καβγά με τους ιατροδικαστές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει οτι "πανικόβλητη η κυβέρνηση απο τη στοιχειοθέτηση των τεράστιων ευθυνών της συνιστά στους δημοσιογράφους να μη ρωτούν για το μακελειό και το θάνατο του Σορίν Ματέι, δηλώνει άγνοια για όλα και παραπέμπει στην ανάκριση. Παράλληλα, εξαπολύει νέα σφοδρή επίθεση κατά των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ, διατυπώνει υπαινιγμούς κατά του εισαγγελέα, που ήταν παρών στη σφαγή και διαψεύδει οτι η "εφοδος" της ηγεσίας της ΕΛ. ΑΣ εγινε με εντολή Σημίτη.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "Εικόνα βαριάς καταστολής εμφανίζει η κυβέρνηση, η οποία αποφεύγει να πληροφορήσει για το "θρίλερ" της αστυνομικής επιχείρησης στην Αχαρνών, αλλά και τον ανεξήγητο θάνατο του Ματέι Σορίν και παραπέμπει για απαντήσεις στη δικαστική έρευνα που διεξάγεται. Την ίδια ώρα όμως αμφισβητεί τη φερεγγυότητα της γραπτής έκθεσης του παριστάμενου εισαγγελέα στο μακελειό, ίσως επειδή προκύπτουν πολιτικές ευθύνες. "

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βρέθηκαν και πάλι στο στόχαστρο της κυβέρνησης, κατηγορούμενα επειδή "ενδιαφέρονται" για τις συνθήκες του θανάτου του Σορίν και οχι για τα αθώα θύματα της τραγωδίας, τα οποία ξαναθυμήθηκαν οι αρμόδιοι και αναρμόδιοι υπουργοί, στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν οτι "Την τελευταία στιγμή η ηγεσία της Αστυνομίας ακύρωσε σχέδιο που είχε εκπονήσει, για ανταλλαγή ομήρων με τον Σορίν Ματέι. Τον ρόλο του "δολώματος" θα έπαιζε πάλι ο αστυφύλακας Θ. Κρυσταλόγιαννης, που ήρθε γι'αυτό τον λόγο απο την Χαλκίδα την ώρα που εξερράγη η χειροβομβίδα.

    [3] Εκπαιδευτικό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "τινάζεται" όλη η σχολική χρονιά στον αέρα... αφού τα σοβαρότατα προβλήματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σηματοδοτούνται απο σημαντικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, βιβλία και εργαστηριακό εξοπλισμό. Παράλληλα, στους δρόμους βγαίνουν σήμερα ενωμένοι και αποφασισμένοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, πραγματοποιώντας το πρώτο συλλαλητήριο της φετινής σχολικής χρονιάς στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, αντιδρώντας έτσι στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του υπουργού Παιδείας κ. Γεράσιμου Αρσένη και "κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου" για το μέλλον των νέων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "μετά την θερινή ραστώνη ένα προς ένα επανεμφανίζονται τα "θερμά μέτωπα" τα οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και επιφέρουν προσκόμματα των "εκσυγχρονιστικών " στόχων της. Εν προκειμένω είναι το εκπαιδευτικό μέτωπο, το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα δεν εξήντλησε την περυσινή του δυναμική αλλά επιστρέφει δριμύτερο. Αρχής γενομένης απο σήμερα το απόγευμα, καθηγητές, δάσκαλοι, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές εισέρχονται σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων, ξεκινώντας το "σχολικό έτος" με συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και διαδήλωση προς το υπουργείο Παιδείας και εν συνεχεία στην Βουλή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει οτι έπεσε... "βόμβα" απο το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με απόφασή του εγγράφονται χωρίς εξετάσεις στο τρίτο έτος των ελληνικών πανεπιστημίων, όλοι οι σπουδαστές των κέντρων και εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών ή παραρτημάτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Προϋπόθεση είναι η διετής φοίτηση στη χώρα μας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "πρώτη προτεραιότητα παραμένει, στα χαρτιά, η Παιδεία και η εικόνα της φετινής σχολικής χρονιάς με τα σοβαρότατα προβλήματα που ταλανίζουν διδάσκοντες και διδασκόμενους, αποδεικνύει στην πράξη το αναληθές του παραπάνω ισχυρισμού της κυβέρνησης. Σα να μην άλλαξε τίποτα στα σχολεία, επαναλαμβάνεται τώρα το περσινό σκηνικό με τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, τις σοβαρές ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας και εκπαιδευτικό προσωπικό, παρά το γεγονός οτι φέτος έγιναν περισσότεροι διορισμοί στα σχολεία".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι ενώνουν τις φωνές τους σε ένα ακόμα συλλαλητήριο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της λιτότητας και στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, τα οποία έχουν δημιουργήσει χαώδη κατάσταση στην εκπαίδευση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει οτι "την παλαιότερη δέσμευσή του οτι τον Οκτώβριο θα προωθήσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας κ. Γερ. Αρσένης, απο την Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε χθές στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψής του στη Θράκη. Στο μεταξύ, χθές μέσω του άξονα Αλεξανδρούπολης -Αθήνας έπεσε κι άλλο "λάδι" στην αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας -ΟΛΜΕ, η οποία οργανώνει συλλαλητήριο σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος. Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών κατήγγειλε χθές πάλι οτι η "μεταρρύθμιση" πολλαπλασίασε τις ώρες των φροντιστηριακών μαθημάτων για τους μαθητές της Α'και Β'Λυκείου και συνεπώς και τα κέρδη των φροντιστηρίων".

    [4] Δημοτικές εκλογές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "εξαιρετικά αμφίρροπη θα είναι η αναμέτρηση μεταξύ του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγ. Κουλουμπή και του υποστηριζόμενου απο τη ΝΔ κ. Θ. Κατριβάνου για την υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταίριας "ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ" που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Απο τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκύπτει οτι ο κ. Κουλουμπής έχει ένα ελαφρό προβάδισμα στον πρώτο γύρο. Ομως τη δεύτερη Κυριακή οι κ. Κουλουμπής και Κατριβάνος εμφανίζονται να ξεκινούν απο την ίδια σχεδόν αφετηρία αφού ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 27,7% ενώ της ΝΔ 27,1%".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι επικρατεί "πανικός στο ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη και στο Μαξίμου τρέμουν κυριολεκτικά για τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, καθώς όλα τα δεδομένα είναι αρνητικά για την κυβέρνηση. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η πολιτική λιτότητας, σε συνδυασμό με μια σειρά άτυπων χειρισμών της κυβέρνησης στο κοινωνικό πεδίο, έχουν οδηγήσει το κυβερνών κόμμα στο "καναβάτσο".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ στην Υπερνομαρχία Αττικής, όπου ο Ευάγ. Κουλουμπής συγκεντρώνει 24,6% έναντι 21,2% του υποστηριζόμενου απο τη ΝΔ Θ. Κατριβάνου. Οπως προκύπτει απο δημοσκόπηση της εταιρίας "Μέτρον Ανάλυσις", η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλη στη Νομαρχία Πειραιά και μικρότερη, αλλά αισθητή στη Νομαρχία Αθηνών".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η έντονος φημολογία περί κυβερνητικού ανασχηματισμού μετά τας δημοτικάς εκλογάς, προκειμένου να αμβλυνθούν αι εντυπώσεις εκ της βεβαίας πλέον ήττης της υποψηφίας του ΠΑΣΟΚ είς Αθήνας, εξηνάγκασε τον κυβερνητικόν εκπρόσωπον να προβή είς διάψευσιν περί αλλαγών είς την Κυβέρνησιν".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "εάν βασιστούμε στ'αποτελέσματα των διαφόρων δημοσκοπήσεων, τότε είναι σαφές πως όσοι ήλπιζαν πως οι Δημοτικές-Νομαρχιακές εκλογές θ'αποτελέσουν πλήγμα για τον Κώστα Σημίτη και την κυβέρνηση, μάλλον θα πρέπει ν'αρχίσουν να προσγειώνονται στη σκληρή, για αυτούς, πραγματικότητα. Ελέω της λανθασμένης επιλογής το ΠΑΣΟΚ θα χάσει όντως πανηγυρικά τον δήμο Αθηναίων, στις υπόλοιπες ωστόσο, κρίσιμες περιφέρειες οι προβλέψεις μόνο δυσοίωνες δεν είναι ".

    Κατά το ΕΘΝΟΣ, "σε δεκαέξι νομαρχίες κρίνονται οι επικείμενες εκλογές, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις της Χαρ. Τρικούπη. Ο τομέας των εντυπώσεων, ταυτόχρονα θα κριθεί, βεβαίως και στους τρείς μεγάλους δήμους. Στις προσεχείς εκλογές, η κατάσταση έχει αλλάξει. Αφενός το ΠΑΣΟΚ έχει διασπαστεί με την αποχώρηση του κ. Τσοβόλα και τη δημιουργία του ΔΗΚΚΙ, αφετέρου η ΝΔ εμφανίζεται ενωμένη με την Πολιτική Ανοιξη ενώ στις εκλογές του 1994 είχαν κατεβεί παντού με χωριστά ψηφοδέλτια".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει οτι "πειθαρχική έρευνα για τον αντεισαγγελέα πρωτοδικών Ι. Σακκά ο οποίος ήταν παρών στην επιχείρηση- φιάσκο της σύλληψης του Ρουμάνου Σορίν Ματέϊ διενεργείται απο την εισαγγελεία του Αρείου Πάγου κατόπιν εντολής του υπουργού Δικαιοσύνης Ευαγγ. Γιαννόπουλο. Η πειθαρχική εξέταση που διατάχθηκε με αφορμή τους παραπάνω ισχυρισμούς που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο γίνεται με σκοπό να διαπιστωθεί ποιά ήταν η στάση και η συμμετοχή του κ. Σακκά κατά της επιχείρησης σύλληψης του Ματέϊ".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι δηλώσεις Παπαντωνίου για τη διεθνή κρίση, η ένταξη της δραχμής στο ΜΣΙ 2, ο αυριανός διαγωνισμός για την πώληση των ΚΑΕ, οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου και η άνοδος τιμών στα μεγάλα Διεθνή Χρηματιστήρια είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Αύξηση 3,7% του ΑΕΠ το 1999 - Η ένταξη της δραχμής στο ΜΣΙ 2 διασφαλίζει τη σταθερότητα της. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου επισημαίνει: Επιφυλακή για την κρίση. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Εμπάργο του ΟΟΣΑ στα επικίνδυνα πλοία - Τέσσερις κόκκινες κάρτες υψώνει ο Οργανισμός. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Διαρκείας η διεθνής οικονομική κρίση - Σε μεγάλη δοκιμασία οι αναδυόμενες αγορές. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Μεγαλώνουν τα περιθώρια διακύμανσης της δραχμής. ''

    [6] Διεθνής κρίση - Δηλώσεις Παπαντωνίου

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: ``Σε ότι αφορά το βάθος και το πλάτος της κρίσης, τόσο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας όσο και οι συνάδελφοι του των άλλων χωρών της Ευρώπης εκτιμούν ότι θα εχεί περαιτέρω διάρκεια, με μόνο ορατό σημείο τον έλεγχο της κρίσεως στη Ρωσία, όπου "ό, τι έγινε, έγινε" και η εικόνα θα ανασταφεί με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Tuesday, 29 September 1998 - 9:35:51 UTC