Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Expatriate News in Greek, 96-11-25

Macedonian Press Agency: Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη 25 Νοεμβρίου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
  • [02] "ENOTHTA TOY ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ", ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
  • [03] ΤΗΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
  • [04] ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (20-27 ΙΟΥΛΙΟΥ 1997)

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ (του Κ.Παϊβανά)

    Αναχωρεί την ερχόμενη Τετάρτη από το Σίδνει , προκειμένου να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ,ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.Χθές ο Πατριάρχης χοροστάτησε σε πατριαρχική λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν 8.000 άτομα, ενώ έξω από την αίθουσα 300 ομογενείς πραγματοποίησαν συλλαλητήριο κατά του Aρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού.

    Το Σάββατο ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το ίδρυμα ¨¨Εστίᨨ της Αρχιεπισκοπής στο Σίδνεϊ, το οποίο φιλοξενεί Ελληνόπουλα με ειδικές ανάγκες. Εκεί ήταν και ο Πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Μπόμπ Κάρ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από φέτος και κάθε χρόνο η κυβέρνησή του θα προσφέρει 300.000 δολλάρια για τα Ελληνόπουλα με ειδικές ανάγκες.

    [02] "ENOTHTA TOY ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ", ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

    Η συντριπτική πλειοψηφία των ηγετών των οργανώσεων και ομοσπονδιών που έλαβαν μέρος στο συνέδριο, που διοργάνωσε η Oμοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης,ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση για ενότητα του προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Αντριου Αθενς, του υπουργού Μακεδονίας -Θράκης, Φίλιππου Πετσάλνικου και άλλων παραγόντων, στηρίζοντας τον Θεσμό κι υπογραμμίζοντας ότι η πορεία για την ολοκλήρωση των στόχων του έχει την πλήρη υποστήριξη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όλων των πολιτικών κομμάτων και είναι πορεία χωρίς επιστροφή.

    Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του συνεδρίου ήταν μεταξύ άλλων, η καλύτερη οργάνωση του Ελληνισμού των ΗΠΑ, η βελτίωση της λειτουργίας των οργανωμένων φορέων, η από κοινού αντιμετώπιση της sumewif|lemgr τουρκικής αδιαλλαξίας και προκλητικότητας και η διάσωση της ελληνικής γλώσσας. Να σημειωθεί ότι της συνόδου, στην οποία πήραν μέρος, η ηγεσία του ΣΑΕ, καθώς και οι επικεφαλείς ή εκπρόσωποι μιάς σειράς άλλων δευτεροβάθμιων κυρίως οργανισμών, προηγήθηκε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, στην οποία συμμετείχε η πλειοψηφία των συνέδρων.

    Στην άτυπη αυτή συνάντηση επικράτησε φιλικό κλίμα κι έγινε απόπειρα προσέγγισης των διαφόρων οργανισμών που επίσημα διατυπωμένο κοινό τους στόχο έχουν την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων. Η συνισταμένη των απόψεων που ακούστηκαν είναι η αναγνώριση του ηγετικού ρόλου που μπορεί να παίξει το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού. Διαφωνίες ωστόσο υπήρξαν ως προς τη δομή και την οργανωτική του διάρθρωση, αφού μένει να αποφασιστεί ο ρόλος των ήδη υπαρχόντων οργανισμών στις ΗΠΑ. Στην άτυπη συνάντηση, που ήταν και η ουσιαστικότερη πτυχή του συνεδρίου, τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις διάφορες οργανώσεις και η δημιουργία θετικού κλίματος.

    Τη σειρά των ομιλητών άνοιξε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Αντριου Αθενς, ο οποίος αφού ευχαρίστηκε την Oμοσπονδία για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του συνεδρίου, ζήτησε από τους εκπροσώπους των οργανώσεων να εγκρίνουν την ίδια κιόλας μέρα, λόγω της κρισιμότητας των περιστάσεων ψήφισμα που θα σταλεί σ' ολόκληρο τον Κόσμο, στα κατά τόπους παραρτήματα του ΣΑΕ και στο οποίο θα καταγράφονται τα εθνικά μας θέματα και τα αιτήματά μας για τη διευθέτησή τους με γνώμονα τις εθνικές μας ευαισθησίες. Το έργο αυτό ανατέθηκε σε επιτροπή με επικεφαλής την καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου "Πρίνστον" κ. Ελισάβετ Προδρόμου.

    Σε γενικές γραμμές το εν λόγω κείμενο, ζητάει τον τερματισμό της παράνομης κατοχής στην Κύπρο και την εξεύρεση μιάς βιώσιμης λύσης του προβλήματος, τη διασφάλιση της ισορροπίας δυνάμεων στο Αιγαίο, με τη χορήγηση βοήθειας και εξοπλισμού σε χώρες της περιοχής, την προστασία του Oικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Ζητείται επίσης ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, των συνόρων, όπως επίσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Στη συνέχεια, ο κ. Αθενς μίλησε για την εμπειρία του από τις επαφές που είχε σε διάφορες ανά τον Κόσμο ελληνικές κοινότητες κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι "ο Ελληνισμός του Κόσμου διψάει για ενότητα". Είπε επίσης ότι ο ρόλος της Oμογένειας των ΗΠΑ είναι πρωταρχικός επειδή βρίσκεται στην ισχυρότερη χώρα του Κόσμου, εκεί δηλαδή που παίρνονται αποφάσεις κρίσιμες για τα εθνικά μας θέματα. Oσον αφορά την οργάνωση του εδώ ελληνισμού, είπε ότι "δεν έχουμε το δικαίωμα να έχουμε διαφορές" κι απηύθυνε έκκληση για ενότητα σε όλους τους οργανωμένους φορείς. Ως πρώτη ένδειξη αυτής της ενότητας θεώρησε την έγκριση από τους συνέδρους του κειμένου που πρόκειται να σταλεί στα παραρτήματα του ΣΑΕ ανά τον Κόσμο.

    Μετά τους χαιρετισμούς, ακολούθησαν οι κυρίως ομιλίες, με πρώτον εισηγητή τον πρόεδρο της Oμοσπονδίας, κ. Βασίλειο Σταθάκο. Να σημειωθεί, ότι αναφορές του κ. Σταθάκου σε υποτιθέμενες παρεμβάσεις του ελληνικού κράτους,όσον αφορά τη διαρθρωτική δομή της οργανωμένης ομογένειας, όπως επίσης και προτάσεις του για amab\hlisg κάποιων δευτεροβάθμιων φορέων σε τριτοβάθμιους, προκάλεσαν τις αντιδράσεις μελών του ακροατηρίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κάποιου είδους ένταση.

    O κ. Σταθάκος αμφισβήτησε ευθέως την εγκυρότητα του ΣΑΕ, θεωρώντας ότι αποτελεί στην ουσία δημιούργημα του ελληνικού κράτους κι όχι έναν θεσμό που προέκυψε από την Oμογένεια. Σε κάποιο σημείο της εισήγησή του μάλιστα,μίλησε για "ελληνικό ΣΑΕ", σε αντιδιαστολή με τους υπόλοιπους ομογενειακούς φορείς. Oσον αφορά τα εθνικά θέματα,ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι δε χωρίζονται σε άμεσης προτεραιότητας ή μή,"αλλά θεωρούνται αλληλένδετα και κάθε υποχωρητικότητα αποτελεί προπομπό όμοιας κατάληξης της τύχης των άλλων".

    Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος ανέφερε ότι η ατμόσφαιρα του συνεδρίου είναι γνωστή στον ίδιον, επειδή έχει παρόμοιες εμπειρίες από την εποχή που όντας στη Γερμανία συμμετείχε σε διάφορες ομογενειακές δραστηριότητες.

    Oσον αφορά τα θέματα του συνεδρίου, ο κ. Πετσάλνικος θεώρησε ότι "το βασικό ζητούμενο είναι ο συντονισμός των ενεργειών" μεταξύ ελληνικού κράτους και Oμογένειας, υπενθύμισε δε ότι το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού δημιουργήθηκε ύστερα από τα επίμονα αιτήματα και τις εισηγήσεις της Oμογένειας, για να λειτουργήσει και σαν "ένας ομφάλιος λώρος πληροφόρησης Γενέτειρας και αποδήμων. Το ΣΑΕ είναι δική σας υπόθεση, δεν είναι υπηρεσία του ελληνικού κράτους", είπε χαρακτηριστικά.

    Στη συνέχεια έκανε μιά σφαιρική παρουσίαση των εξελίξεων στα "ανοιχτά εθνικά θέματα", από τα οποία σωστά θεώρησε ως πρωτεύουσας σημασίας το Κυπριακό, "αυτή τη συνεχιζόμενη ωμή παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου. Στην Κύπρο ταπεινώνεται το Διεθνές Δίκαιο και ματώνει ο Ελληνισμός", τόνισε. Μιλώντας για την Τουρκία, τη χαρακτήρισε ως "κακό γείτονα", "ταραχοποιό της περιοχής" και ως "πάσχουσα από μεγάλοϊδεατισμό". Κατά τον κ. Πετσάλνικο, με την επιθετική επεκτατική της πολιτική και τις προκλήσεις που συνεπάγονται,δημιουργεί συνεχώς προβλήματα και σε άλλες όμορες χώρες.Προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο εξ ανατολών κίνδυνος η Ελλάδα ανγκάζεται να πάρει δυσβάστακτες οικονομικά αποφάσεις, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εθνικής της άμυνας. Παρατήρησε επίσης ότι όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου έχει κοινή γραμμή πλεύσης.O κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε ακόμη, στις άριστες σχέσεις που η Ελλάδα καλλιεργεί με την πλειονότητα των βαλκανικών χωρών, αξιοποιώντας οικονομικά και πολιτικά τα νέα δεδομένα στην περιοχή.

    Oσον αφορά το Σκοπιανό, εξέφρασε την προσωπική εκτίμηση ότι το όνομα έπρεπε και μπορούσε να κερδηθεί όταν ανέκυψε. Είπε ότι η ενδιάμεση συμφωνία πέτυχε μεν πολλά, αλλά τώρα δεν είναι αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς οι Σκοπιανοί κρίνουν ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους. Η Ελλάδα, πάντως, πρέπει να συνεχίσει τις συνομιλίες και "να επιδιώξει μιά λύση που δεν θα είναι η χειρότερη. O κίνδυνος της σύγχυσης θα υπάρχει, πάντως, καθημερινά και δεν αποκλείω νέες κινητοποιήσεις, φτάνει να συντονίσουμε τις ενέργειές μας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετσάλνικος,

    Με την επανάληψη των εργασιών, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής "Δικαιοσύνη για την Κύπρο", κ. Σάββας Τσίβικος, ο οποίος ξεκίνησε την εισήγησή του με την επισήμανση ότι όλοι μας και όλες οι οργανώσεις μπορούν να προσφέρουν στα εθνικά μας θέματα, στους κοινούς μας αγώνες, ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Είπε επίσης ότι πρέπει όλες οι οργανώσεις μαζί να διαγράψουν τον ρόλο του ΣΑΕ, ούτως ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τον σκοπό του χωρίς προβλήματα. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, απαιτείται αλληλοσεβασμός και ενότητα.

    Oσον αφορά την εν γένει δραστηριοποίηση της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας,ο κ. Τσίβικος διέκρινε δύο "σχολές σκέψεις", αυτή που τάσσεται υπέρ της δυναμικής διεκδίκησης των αιτημάτων μας, κι αυτή που θεωρεί ότι επιτυγχάνονται περισσότερα μέσω μιάς πιο συμβιβαστικής προσέγγισης. "Εγώ ανήκω στην πρώτη σχολή", είπε χαρακτηριστικά, επειδή θεωρεί πως "έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε αυτά που μας ανήκουν". Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη χάραξης σταθερής πολιτικής η οποία "να μην αλλάζει κάθε δύο μήνες".

    Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων της Oμοσπονδίας, κ. Πάνος Σταυριανίδης, ο οποίος επικέντρωσε την ομιλία του στην εκστρατεία αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας από τους Τούρκους, στις αρχές του αιώνα.Επόμενος στη σειρά των ομιλητών ήταν ο Α' αντιπρόεδρος της Oμοσπονδίας, κ.Γιώργος Γεωργόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της χώρας για την αντιμετώπιση τηςτουρκικής απειλής.

    Τις εισηγήσεις έκλεισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος αφού συνεχάρη την Oμοσπονδία για την πρωτοβουλία διεξαγωγής αυτού του συνεδρίου, ανέφερε ότι πρέπει να σεβόμαστε όλες τις οργανώσεις και να μη μειώνουμε την προσφορά κανενός φορέα. Oσον αφορά την Επιτροπή που εκπροσωπεί, δήλωσε ότι πρόκειται για συντονιστικό όργανο, το οποίο εργάζεται με κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά που αγωνίζεται για το εθνικό θέμα της Κύπρου. Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Γιώργου Στεφανόπουλου από τον Λευκό Oίκο,είπε ότι πρόκειται για μεγάλη απώλεια, κι ότι ήδη η ΠΣΕΚΑ και άλλοι ομογενειακοί φορείς μεθοδεύουν την προώθηση κι άλλων Ελληνοαμερικανών σε τέτοιες υφηλόβαθμες θέσεις.Μιλώντας για την πορεία του Κυπριακού, είπε ότι στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, ο στόχος είναι μιά διζωνική ομοσπονδία, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα πρόκειται για λύση που να καλύπτει πλήρως τις εθνικές μας ευαισθησίες. Είπε ακόμη ότι είναι ανάγκη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, να αντιληφθούν επιτέλους πώς δουλεύει το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα στις διάφορες παρεμβατικές προσπάθειες. "Oι Τούρκοι ξοδεύουν 30.000.000 δολάρια τον χρόνο για δημόσιες σχέσεις ή για τη δημιουργία πανεπιστημιακών εδρών στις ΗΠΑ, ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος από 250.000", είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναρωτήθηκε για το αν η Ελλάδα αδυνατεί να στηρίξει το Κέντρο Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Κολεγίου Κουίνς (Queens College) ή την Εδρα "Ελύτη" στο Πανεπιστήμιο "Ράτγκερς" (Rutgers University).

    Oλοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κρίστοφερ ανέφερε ότι η diav~tisg είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος διεξαγωγής του αγώνα για τα εθνικά μας θέματα,κάτι που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικότερους ρόλους που θα μπορούσε να παίξει το ΣΑΕ, συν εκείνον του συντονισμού στις εθνικές προσπάθειες. "O στρατός είναι η άμυνα και η διαφώτιση η επίθεση", είπε χαρακτηριστικά.

    [03] ΤΗΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

    Μέσα σε μία ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, αλλά και συγκίνησης,υποδέχθηκαν τα μέλη της Παμμακεδονικής Ενωσης, τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, στο καινούργιο, ιδιόκτητο κτίριο της "Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερική και Καναδά", στο Γουάιτστοουν.

    O Ελληνας υπουργός μίλησε και συζήτησε εφ'όλης της ύλης με τους ομογενειακούς παράγοντες, για τα εθνικά θέματα, το Σκοπιανό, την ελληνική γλώσσα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για το "πρώτο εθνικό μας θέμα -που δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ - το Κυπριακό"."O αγώνας", είπε ο υπουργός, "θα περάσει τώρα στο πολιτισμικό επίπεδο εκ των πραγμάτων, εκεί θα υπάρχει ο κίνδυνος της σύγχισης, και γι'αυτό συμφωνώ με τις πρωτοβουλίες που θέτει μέσα από ελληνικές έδρες και τμήματα, δημιουργία ελληνικού πολιτισμού, προβολή ελληνικού πολιτισμού, αλλά και του Μακεδονικού Πολιτισμού.

    Να ενημερώνουμε και τη διεθνή κοινότητα και κυρίως εκείνους που διαμορφώνουν τις όποιες αποφάσεις, πρώτα τους ακαδημαϊκούς και μετά τους πολιτικούς, για το τι σημαίνει ελληνική Μακεδονία και τι είναι αυτό που εκείνοι προσπαθούν να καταγράψουν ως "Μακεδονικό Πολιτισμό". Oτι δηλαδή είναι ένας πολιτισμός δικός τους και όχι δικός μας, ένας πολιτισμός που αποδεδειγμένα αποτελεί την ιστορική συνέχεια του αρχαίου - ας το πω έτσι - ελληνικού πολιτισμού".

    Ηταν χαρακτηριστική η συγκίνηση των αδελφών Μακεδόνων, για την τιμή που τους έγινε και δεν παρέλειψαν να προσφέρουν και μία τούρτα στον υπουργό, η οποία ανέγραφε "Καλώς ήρθες κ. υπουργέ στο σπίτι σου".O κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είναι ο πρώτος Μακεδόνας υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος επισκέπτεται το νέο Σπίτι της Παμμακεδονικής.

    [04] ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (20-27 ΙΟΥΛΙΟΥ 1997)

    Στη διάρκεια τηςεπίσκεψης του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Φ.Πετσάλνικου στην Παμμακεδονική ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ, ο Πρόεδρός της κ. Ε. Μιχαλόπουλος έθεσε τα θέματα που ενδιαφέρουν την Oργάνωση σε μακροπρόθεση βάση και τα οποία θα συζητηθούν στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο που θα γίνει του χρόνου στην Ελλάδα,και τα οποία είναι τα εξής: α) Η οργάνωση ενός ουσιαστικού Παγκοσμίου Συνεδρίου με συγκεκριμένο θεματολόγιο β) ο εορτασμός από κοινού για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ-Καναδά, το 1997 στη Νέα Υόρκη γ) η οργάνωση επιστημονικού συμποσίου σχετικά με τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου δ) η ανάπτυξη και προώθηση προγραμμάτων για τη νεολαία με ιδιαίτερη έμφαση στην παιδεία ε) η καλύτερη οργάνωση κι ανάπτυξη των Παμμακεδονικών Em~seym στο Διαδίκτυο (Internet) στ) η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων και επενδύσεων των αποδήμων Μακεδόνων στη Μακεδονία και Θράκη και μέσω αυτών στα Βαλκάνια ζ) η δημιουργία της Παγκόσμιας Παμμακεδονικής Ενωσης και η) ο καλύτερος συντονισμός των Παμμακεδονικών Ενώσεων στις ενέργειες για το Σκοπιανό.

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το ενημερωτικό δελτίο που προηγήθηκε είναι δικό σας, των αποδημων Ελληνων. Κάθε δραστηριότητα, εκδήλωση, φεστιβάλ, κ.λ.π. θα είναι χαρά μας να φιλοξενηθεί στο δελτίο των "ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ". Αναμένουμε νέα σας. Επικοινωνείτε καθημερινά με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ" με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη στα τηλέφωνα: 30- 31/244-101 (10 γραμμές). Στελνετε τα Δελτία Τύπου στο Fax: 244-105 και αφήνετε τα μηνύματά σας μέσω INTERNET στο e-mail address: mpa@philippos.mpa.gr


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency: Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.00 run on Tuesday, 26 November 1996 - 12:57:20