Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA THS OMOGENEIAS (26/09/1996)

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 1996,


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-
  • [02] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
  • [03] ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

    Με συνάντηση των εκπροσώπων της ανά τον κόσμο οργανωμένης ομογένειας με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους συνεχίστηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον, σε αίθουσα του Καπιτωλίου, η Δωδέκατη Ετήσια Διάσκεψη της Ελληνικής Ηγεσίας(Hellenic Leadership),με τις βραβεύσεις του γνωστού φιλέλληνα ρεπουμπλικάνου βουλευτή του Ιλλινόις Τζόν Πόρτερ και της βουλευτού των Δημοκρατικών από την Καλιφόρνια κ.Νάνσι Πελόζι.

    Αργά το βράδυ βραβεύθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Βουλής κ. Μπέν Γκίλμαν και ο προκάτοχός του στην ίδια επιτροπή κ. Λι Χάμιλτον, ενώ ο ομογενής γερουσιαστής Πόλ Σαρμπάνης αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια προσφάτως των δύο Προέδρων της επιτροπής,για να εμποδισθεί η μεταβίβαση τριών φρεγατών στην Τουρκία.

    Ακολούθησε επίσημο δείπνο, στο οποίο παρευρέθη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης,ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες του Κύπριου Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, για την πρωτοβουλία αυτή των ομογενών.

    Στην ενημέρωση των Αμερικανών πολιτικών πήραν μέρος ο Πρόεδρος του ΣΑΕ και του Ηνωμένου Ελληνοαμερικανικού Κογκρέσο, Αντριου Αθενς, οι Πρόεδροι του ΣΑΕ Αμερικής, Χρήστος Τομαράς, της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, και της Εθνικής Συντονιστικής Προσπάθειας, Εντι Μανάτος, ομογενείς βουλευτές της Αυστραλίας, του Καναδά, της Μεγάλης Βρετανίας και του Βελγίου και αντιπρόσωποι του ΣΑΕ από χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής.

    Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν πλήθος βουλευτών και γερουσιαστών μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν, οι βουλευτές Πατρίκ Κένεντι, Καρολίν Μαλόνι, Τζον Πόρτερ, οι γερουσιαστές Πολ Σαρμπανης, Ολυμπία Σνόου κ.α.

    Στη διάρκεια της ενημέρωσης οι Σύνεδροι παρακολουθούσαν βίντεο της εν ψυχρώ δολοφονίας, από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής και τους εγκαθέτους του Ντενκάς, των δύο Ελληνοκυπρίων, Τάσου Ισαάκ και Σολομώντα Σολωμού.

    Την εκδήλωση διοργανώνουν το Ενωμένο Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο, το ΣΑΕ Αμερικής, η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και η Εθνική Συντονιστική Προσπάθεια..

    [02] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

    To νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Σπυρίδωνα συνεχάρη προσωπικά για την ενθρόνισή του και για τα 52α γενέθλιά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

    Ο Αρχιεπίσκοπος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Κλίντον τόσο για τις ευχές του, όσο και για το μήνυμα που του απέστειλε την ημέρα της ενθρονίσεως με τον σύμβουλό του κ. Τ.Στεφανόπουλο, καθώς και για τους συγχαρητήριους λόγους του Αμερικανού πρέσβη στο Βατικανό κ. Ρ.Φλύν, κατά το επίσημο γεύμα που ακολούθησε την τελετή της ενθρονίσεως.

    Στη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Σπυρίδων μετέφερε στον Αμερικανό Πρόεδρο τον χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και τον ενημέρωσε για την επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στο 1997.

    [03] ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

    "Την καλυτέρευση και τη βελτίωση των ελληνικών πραγμάτων απανταχού της γης θα προωθήσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής."

    Αυτό δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Θ. Πάγκαλο ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Σπυρίδων, προσθέτοντας: "ό,τι είναι ελληνικό με αφορά άμεσα και η Αρχιεπισκοπή θα πράξει το παν, για να βοηθήσει με τις ασθενείς της δυνάμεις". Γνωστοποίησε επίσης ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφθεί την Ελλάδα για να μπορέσει, όπως είπε, να γνωρίσει τα πράγματα καλύτερα.

    Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο Σεβασμιότατος τόνισε ότι βρίσκεται σε μία φάση που τα μελετά και μαζί με τους συνεργάτες του θα κάνουν ένα σωστό προγραμματισμό, θα θέσουν στόχους για να μπορέσουν να τους πετύχουν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του εξήρε το ρόλο της Αρχιεπισκοπής στη διατήρηση της σχέσης ανάμεσα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και τη μητέρα πατρίδα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα κορυφή της Εκκλησίας της Αμερικής θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το ενημερωτικό δελτίο που προηγήθηκε είναι δικό σας, των αποδημων Ελληνων. Κάθε δραστηριότητα, εκδήλωση, φεστιβάλ, κ.λ.π. θα είναι χαρά μας να φιλοξενηθεί στο δελτίο των "ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ". Αναμένουμε νέα σας. Επικοινωνείτε καθημερινά με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ" με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη στα τηλέφωνα: 30-31/244-101 (10 γραμμές). Στελνετε τα Δελτία Τύπου στο Fax: 244-105 και αφήνετε τα μηνύματά σας μέσω INTERNET στο e-mail address: mpa@phillippos.mpa.gr


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.00 run on Thursday, 26 September 1996 - 14:52:58