Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

OMOGENEIAKA NEA (04/07/1996)

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΑΡΚΑΔΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ.
  • [02] ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ.
  • [03] H OMOΓENEIA ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΔΑ (του Δημ.Παπαγιαννάκη).
  • [04] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ Κ. ΣΗΜΙΤΗ:"Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ".
  • [05] Η ΑΥΣΤΡΑΛΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ (του Κώστα Παϊβανά)

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΑΡΚΑΔΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ.

    Με τη συμμετοχή 700 συνέδρων (30 από την Αυστραλία) από όλο τον κόσμο συνέρχεται μεταξύ 21 και 28 Ιουλίου στην Αρκαδία το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο, στη διάρκεια του οποίου έχουν προγραμματισθεί μία σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες αναμένεται να παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος και οι Αρκάδες Υπουργοί κοι Δημήτρης Ρέππας, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Δασκαλάκης και Κώστας Γείτονας.

    Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Τρίπολη αλλά και σε επαρχιακές πόλεις του νομού παρόντες επίσης αναμένεται να είναι ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Αντριου Αθενς, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Ρωμαίος και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννης Πανούσης .

    Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ομογένεια με στόχο την καλύτερη δυνατή διασύνδεσή της με τη Μητέρα-Πατρίδα,ενώ το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί με θεατρικές παραστάσεις και επισκέψεις σε περιοχές αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

    [02] ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ.

    Το αποχαιρετιστήριο δείπνο για τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη παρουσία 2000 και πλέον ομογενών. Την προσφορά του Αρχιεπισκόπου εξήραν κορυφαίες προσωπικότητες. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε μήνυμά του υπογράμμισε το τεράστιο έργο του κ.Ιακώβου ενώ προσωπικό μήνυμα του Προέδρου Κλίντον διάβασε ο Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής Πώλ Σαρμπάνης.

    Σε δήλωσή του σε ομογενειακή εφημερίδα ο Υπουργός Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης κ. Δημήτρης Ρέππας αναφέρει πως ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να επιλεγεί με βάση όχι μόνο τα θρησκευτικά του προσόντα αλλά και την προσήλωσή του στα δίκαια του ελληνισμού.Οπως είναι γνωστό στις 29 Ιουλίου αποφασίζει η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως τον di\dowo του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου. Παράλληλα ετοιμάζεται και το νέο καταστατικό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ,ενώ ο Αρχιεπισκοπος Αυστραλίας Στυλιανός εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη τελευταία Κληρικολαϊκή Συνέλευση στη Νέα Υόρκη ,στην οποία θα μετάσχει ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβoς.

    O Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος,μετά από συνεννόηση με το Πατριαρχείο, θα αρχίσει να παραδίδει τα καθήκοντά του στο Μητροπολίτη Σίλα στις 6 Ιουλίου, δύο ημέρες μετά το τέλος της Κληρικολαϊκής και η παράδοση θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες.

    [03] H OMOΓENEIA ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΔΑ (του Δημ.Παπαγιαννάκη).

    Η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και διατρέχει ολόκληρη την Αμερική περνά σήμερα από την Τάμπα της Φλόριδα.Η Ελληνική ομογένεια με διοργανωτή την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Φλόριδας έχει προγραμματίσει την υποδοχή της στο Convesion Center, όπου θα γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα λίγο πριν την άφιξη της φλόγας θα παρελάσει η Ελληνική Αντιπροσωπεία με επικεφαλής μια τεράστια ελληνική σημαία την οποία θα κρατούν νέοι και νέες με εθνικοτοπικές στολές, θα ακολουθεί ένα πανώ όπου θα αναγράφεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα και στη συνέχεια νέες με αρχαίες ελληνικές ενδυμασίες, δύο εκ των οποίων θα μεταφέρουν στεφάνια από κλάδους ελιάς για να στεφανώσουν τους λαμπαδοδρόμους, ενώ τέλος τα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής θα χορέψουν ελληνικούς χορούς. Από την Τάμπα η Φλόγα με πλοίο θα μεταφερθεί στο Πέτεσμπουργκ όπου θα τύχει ανάλογης υποδοχής.

    Στο μεταξύ η αμερικανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας "ST. Pete Times " δημοσιεύει σήμερα ολοσέλιδη καταχώρηση αναφερόμενη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και στα εθνικά μας δίκαια, ενώ στις σημερινές εκδηλώσεις θα μοιραστούν χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα, στην αγγλική γλώσσα , στους αμερικανούς πολίτες με ανάλογο περιεχόμενο.

    [04] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ Κ. ΣΗΜΙΤΗ:"Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ".

    Το Εθνικό Συμβούλιο του Ελληνισμού που εδρεύει στο Σικάγο με μήνυμα του Προέδρου του κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου δηλώνει την συμπαράσταση της Ομογένειας της Βόρειας Αμερικής στον Πρωθυπουγό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη με στόχο την επιτυχία στο δύσκολο και κρίσιμο έργο του.

    "Σας διαβεβαιούμε ,τονίζεται στο μήνυμα, ότι η Ομογένεια των ΗΠΑ θα είναι πάντοτε στο πλευρό σας και στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων και την πραγματοποίηση των οραμάτων του Εθνους."

    [05] Η ΑΥΣΤΡΑΛΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ (του Κώστα Παϊβανά)

    Το ποσό των 10.3 εκατ.δολλ. πρόκειται να διαθέσει το πολιτειακό υπουργείο βιομηχανίας σε διάφορες οργανώσεις που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ανεργίας , σύμφωνα με δηλώσεις tou αρμόδιου υπουργού Μάρκ Μπίρελ.

    Μεταξύ των οργανώσεων που επιχορηγούνται είναι και η Αυστραλοελληνική Πρόνοια, η οποία σε συνεργασία με την εφημερίδα "Νέος Κόσμος", εφαρμόζει με ξεχωριστή επιτυχία πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, μέσω του οποίου πολλοί ομογενείς μας έχουν βρεί εργασία.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.00 run on Thursday, 4 July 1996 - 13:33:10