Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

OMOGENEIAKA NEA (11/06/1996)

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

"ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ"

Θεσσαλονίκη 11 Ιουνίου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ
  • [02] Χ.ΤΟΜΑΡΑΣ: "ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ"
  • [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ" (του Κώστα Παϊβανά)
  • [04] ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟ 1997 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΑΕ ΩΚΕΑΝΙΑΣ
  • [05] ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ (του Κώστα Παϊβανά)
  • [06] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΪ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ

    Επιστολή, με την οποία καταδικάζει το νέο κρούσμα της τουρκικής προκλητικότητας και επεκτατισμού και ζητά από τις ΗΠΑ να πράξουν αναλόγως και να πάρουν δημοσίως θέση υπέρ των ελληνικών δικαίων, απέστειλε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ενωσης Αμερικής, Γιώργος Χρύσης. Επίσης ήρθε σε επαφή με τις ομογενειακές οργανώσεις και το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού και ζήτησε την ενεργοποίησή τους για έγγραφες διαμαρτυρίες, πληροφόρηση και συμπαράσταση σε φιλέλληνες Αμερικανούς πολιτικούς, που επηρεάζουν τις εξελίξεις.

    Σε δηλώσεις του στον τύπο ο κ.Χρύσης τόνισε την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα των Ελλήνων της Διασποράς να αντιμετωπίσουν με οποιοδήποτε τρόπο την τουρκική προκλητικότητα έναντι της ακεραιότητας της πατρίδας μας και διαβεβαίωσε για την ακατάπαυστη προσπάθεια των ομογενών της Αμερικής για προώθηση και προάσπιση των ελληνικών θέσεων και συμφερόντων.

    [02] Χ.ΤΟΜΑΡΑΣ: "ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ"

    "Καλούμαστε να ενώσουμε τον απανταχού Ελληνισμό. Οχι με φωτιά και ατσάλι, όπως σε προηγούμενους αιώνες, αλλά με τη φλόγα της αγάπης μας προς την Ελλάδα και την ακράδαντη πεποίθηση ότι όταν η Ελλάδα ευημερεί, κάτω από τον ήλιο της μεγαλοσύνης της, σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά, όπου κι αν έχουμε απλώσει τις ρίζες μας". Με τα λόγια αυτά αποχαιρέτισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού ΣΑΕ Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Χρήστος Τομαράς, τους συνέδρους του πρώτου οργανωτικού συνεδρίου του Συμβουλίου, στη διάρκεια της χοροεσπερίδας, με την οποία ολοκληρώθηκε το συνέδριο στο Σικάγο το S\bbato. Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε ο κ.Τομαράς, πάνω απ'όλα, για την ενωτική παρουσία των αντιπροσώπων από ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο.

    [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ" (του Κώστα Παϊβανά)

    Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την κοινότητα του Σίδνεϊ, γιατί θεωρεί ότι δεν υπάρχει εκκλησιαστικό πρόβλημα. Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, όπου επίσης σημειώνεται ότι ανάλογη στάση θα τηρηθεί και ως προς τις άλλες πολιτείες, ενώ χαρακτηρίζεται απαραίτητο "να τεθούν μερικά αμείλικτα ερωτήματα, που ξεγυμνώνουν τη συνεταιρική απάτη ολίγων εις βάρος του ευρύτερου ταλαιπωρούμενου λαού της παροικίας".

    Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κοινότητας του Σίδνεϊ σε δηλώσεις του στην ομογενειακή εφημερίδα "Νέος Κόσμος" είπε ότι σήμερα θα συνεδριάσει το συμβούλιο της Κοινότητας και πιθανότατα θα εκδόσει ανακοίνωση πάνω στους ισχυρισμούς της Αρχιεπισκοπής.

    [04] ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟ 1997 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΑΕ ΩΚΕΑΝΙΑΣ

    Να ανακηρυχθεί η Μελβούρνη το 1997 Πολιτιστική Πρωτεύουσα Απόδημου Ελληνισμού και αδελφή πόλη με τη Θεσσαλονίκη, προτείνει η Επιτροπή Πολιτιστικών Θεμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Ωκεανίας. Ο Ελληνισμός της Ωκεανίας, τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής, αισθάνεται έντονη την ανάγκη πολιτιστικής ανταλλαγής και συνδέσμου με την Ελλάδα στους τομείς της λογοτεχνίας, του θεάτρου και του κινηματογράφου, του χορού, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών.

    [05] ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ (του Κώστα Παϊβανά)

    Πέντε Ελληνοαυστραλοί συγκαταλέγονται στις τιμητικές διακρίσεις που αποδόθηκαν στην επέτειο των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ, σε Αυστραλούς πολίτες για την κοινωνική τους προσφορά. Πρόκειται για την δρ.Πατρίτσια Καϊλη, από τη Δυτική Αυστραλία, που τιμήθηκε για την προσφορά της στην ιατρική και το ρόλο της ως συμβούλου γενετικής για νευρολογικές και νευρομυϊκές ασθένειες, τον κ.Σωτήρη Λιάνη από την Καμπέρα για τη συνεισφορά του στους ηλικιωμένους της Ελληνικής Κοινότητας, την κ.Μαρίκα Λούκας από τη Νότιο Αυστραλία, για τη συνεισφορά της στην Ελληνική Κοινότητα και την προσφορά της ως Προέδρου της Συλλόγου Ελληνίδων.

    Επίσης, την κ.Τζέσι Ζεμπίλο από τη Δυτική Αυστραλία για το έργο της για την Ελληνική Κοινότητα και την κ.Ελεν Ζερεφού από τη Νέα Νότια Ουαλία, για την συνεισφορά της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, με εισφορές της από καλλιτεχνικές εμφανίσεις.

    [06] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΪ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

    Στην Καμπέρα και το Σίδνεϊ, για προώθηση ανταλλαγών φοιτητών και καθηγητών με τα Πανεπιστήμια του Σίδνεϊ και της Νέας Νότιας Ουαλίας, θα βρίσκονται από 15 μέχρι 22 Ιουνίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρος Γέμτος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και ο προϊστάμενος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ίδιου Πανεπιστημίου, κ.κ.Κωνσταντίνος Δημόπουλος και Ηλίας Μαρσέλλος.

    Στη διάρκεια της παραμονής του στην Αυστραλία, ο Πρύτανης και η συνοδεία του θα συζητήσουν επίσης τη δυνατότητα αμοιβαίων αναγνωρίσεων και συνεργασίας στην έρευνα με τις πρυτανικές αρχές των δύο μεγάλων Πανεπιστημίων του Σίδνεϊ. Εμφαση πρόκειται να δοθεί στη συνεργασία των Νεοελληνικών Τμημάτων για την προώθηση της διδασκαλίας της ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού, αρχαιολογίας και φιλολογίας.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.00 run on Tuesday, 11 June 1996 - 13:37:02