Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-21

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ
  • [02] ΕΜΦΑΣΗ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • [03] Σ.ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: "ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ"
  • [04] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ...
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΧΕΛΙΔΩΝΑΣ"
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ "CANTO GENERAL" ΤΟΥ Μ.
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΄21 ΓΙΑ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ

  • [01] Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    Αθήνα, 21 Μαρτίου 2006 (13:23 UTC+2)

    Η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών για τον κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων,τον οποίο ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παρουσιάσει αναλυτικά την Πέμπτη το πρωί.

    Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι υπάρχουν 35 σημεία καινοτομίας που είναι προϊόντα συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς και με την ΑΔΕΔΥ.

    Φιλοδοξία της κυβέρνησης, είπε ο κ. Παυλόπουλος, είναι να διαρκέσει ο κώδικας για μεγάλο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα στη Δημόσια Διοίκηση είναι η έλλειψη συνέχειας.

    Ανάμεσα στα βασικά σημεία του Κώδικα είναι η αξιοκρατία στις κρίσεις,η αντιμετώπιση θεμάτων κοινωνικής ευαισθησίας και νέες πειθαρχικές κυρώσεις.

    Οι κρίσεις των γενικών διευθυντών και των διευθυντών θα γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι η συνέντευξη για τη μεν πρώτη περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 12,5% και για τη δεύτερη περίπτωση των διευθυντών το 8%.

    Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ακόμη ότι δίνεται η δυνατότητα για εθελούσιες μετατάξεις, όπως επίσης και για υπαλλήλους που θα μπορούν να μετακινούνται από το ένα υπουργείο στο άλλο.

    Οι διαδικασίες, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, θα είναι διαφανείς, αφού οι θέσεις που θα προκηρύσσονται θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου για να μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι.

    Επίσης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνονται στα άτομα με αναπηρίες για εξέλιξη στη Δημόσια Διοίκηση, για τις γονικές άδειες που θα μπορούν να παίρνουν άνδρες και γυναίκες, αλλά και το νέο κυβερνητικό δίκαιο που προσδιορίζει νέα πειθαρχικά παραπτώματα, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεώνονται να παρέχουν πληροφόρηση στους πολίτες και να τους εξυπηρετούν.

    Το μοναδικό σημείο, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, στο οποίο δεν υπήρξε συμφωνία με την ΑΔΕΔΥ, ήταν ότι η Συνομοσπονδία ζητούσε την άμεση εφαρμογή του Κώδικα και ως εκ τούτου να γίνουν νέες κρίσεις για τους διευθυντές και τους γενικούς διευθυντές που ανέλαβαν πριν από λίγο διάστημα.

    Μέχρι να γίνουν οι κρίσεις, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, θα είχαμε φτάσει στο τέλος του 2006 και άρα το αίτημα της ΑΔΕΔΥ δεν γίνεται τυπικά δεκτό, αλλά γίνεται στην πράξη αφού τον Ιούνιο του 2007 λήγει η θητεία των διευθυντών και γενικών διευθυντών που επελέγησαν πρόσφατα.

    [02] ΕΜΦΑΣΗ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Αθήνα, 21 Μαρτίου 2006 (12:49 UTC+2)

    Στην ανασφάλεια των πολιτών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας έμφαση στην αύξηση της εγκληματικότητας.

    "Στις περιοδείες μου", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, "διαπιστώνω μεγάλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους πολίτες στην οποία προστίθεται τελευταία, ειδικότερα στην Αθήνα, η εγκληματικότητα και πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο".

    Ανέφερε ότι η κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα κάνει, δεν έχει σχέδιο και όραμα, ενώ χαρακτήρισε ''λαγούς ''της κυβερνητικής πολιτικής την απογραφή, τις τράπεζες και τον ΣΕΒ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε "δήθεν μεταρρυθμίσεις" τις επιλογές της κυβέρνησης, οι οποίες όπως τόνισε, απορρυθμίζουν τελικώς την ίδια την κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε κωμικοτραγικά τα πρόσφατα περιστατικά με την ασυνεννοησία υπουργών για τις ΔΕΚΟ και πρόσθεσε ότι οι δήθεν μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης δημιουργούν αρρυθμίες στην ίδια.

    "Ο πρωθυπουργός", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, "αντί να δώσει λύσεις κρύβεται στο Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, σαν να μην έχει αναλάβει την εξουσία εδώ και δυο χρόνια".

    "Τον κάλεσα", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ,"να βγει από το Μέγαρο Μαξίμου και να κοιτάξει στα μάτια τον ελληνικό λαό".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι ο λαός όλο και περισσότερο κοιτάζει προς το ΠΑΣΟΚ και αυτό δημιουργεί μια μεγάλη ευθύνη για το Κίνημα και τα στελέχη του.

    Το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει έμφαση στα προβλήματα της περιφέρειας, στον άνθρωπο της περιφέρειας, στον αγρότη.

    [03] Σ.ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: "ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ"

    Αθήνα, 21 Μαρτίου 2006 (08:34 UTC+2)

    Σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, θα μιλήσει το μεσημέρι ο υπουργός Απασχόλησης.

    Εργαζόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι ό,τι είχαν να προσφέρουν το έδωσαν τόνισε χθες από το βήμα της Βουλής ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης.

    «Εργοδοσία και εργαζόμενοι είναι δύο πλευρές αλληλένδετες στην παραγωγική διαδικασία. Γι΄ αυτό και πρέπει ειρηνικά και αρμονικά να συμβιώσουν» είπε ο κ. Τσιτουρίδης, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά ζητήματα, και πρόσθεσε:

    «Αυτό προϋποθέτει, όταν υπάρχουν κέρδη, οι εργαζόμενοι να έχουν το μερτικό τους. Και όπου απαιτούνται υποχωρήσεις και θυσίες αυτές να είναι αναλογικές και να γίνονται από αυτές που έχουν περιθώρια. Γιατί κάποιοι δεν έχουν. Σε κάθε περίπτωση στη χώρα μας, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ό,τι είχαν να προσφέρουν τα έδωσαν σε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι κέρδισαν ή κερδίζουν, ήλθε η ώρα να συνεισφέρουν, χωρίς να προκαλούν με δηλώσεις τους ούτε την άλλη πλευρά ούτε ολόκληρη την κοινωνία».

    Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσιτουρίδης, διευκρίνισε ότι «δεν είναι παρέμβαση της κυβέρνησης στις συλλογικές διαπραγματεύσεις αλλά η αυτονόητη αντίδραση της, όταν κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από υποχρεώσεις».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία. « Ο υπουργός Απασχόλησης απηύθυνε νουθεσίες προς τον ΣΕΒ. Ποιος όμως τον ενθάρρυνε και του έκλεινε το μάτι όταν υπονόμευε τις συλλογικές συμβάσεις; Η κυβέρνηση του κ. Αλογοσκούφη ήταν αυτή που έστελνε μηνύματα αυταρχισμού προς τους εργαζομένους και άφηνε να τις υπονομεύουν. Αντί λοιπόν υποκριτικά η κυβέρνηση να νουθετεί τον ΣΕΒ πρέπει να ανακαλέσει στην τάξη τους τρεις μεγαλοτραπεζίτες και να μην αφήνει να υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις», τόνισε Βενιζέλος.

    Ο υπουργός Απασχόλησης, από την πλευρά του κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για δημαγωγία και λαϊκισμό, ενώ επιτέθηκε και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι δυναμιτίζει το εργασιακό κλίμα με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται. Παράλληλα, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί -όπως είπε- τις προεκλογικές προτάσεις, του αρχηγού του στο Λαύριο, για ανασφάλιστη εργασία, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Βενιζέλου.

    Στην πολιτική αντιπαράθεση όμως, βρέθηκε και το θέμα της απογραφής. Αφορμή, η επισήμανση του κ. Τσιτουρίδη ότι, «σήμερα στην ΟΝΕ είμαστε με το σπαθί μας με τις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης» και οι κατηγορίες του ότι «το ΠΑΣΟΚ απέκρυπτε τα πραγματικά συστηματικά το πραγματικό ύψος των ελλειμμάτων και παραποιούσε τα δημοσιονομικά στοιχεία».

    [04] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 21 Μαρτίου 2006 (17:32 UTC+2)

    Συνεργασία με την υπ. Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ενόψει του ταξιδιού της στις ΗΠΑ, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής. Η κ. Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού σχετικά με την εφαρμογή της τελωνειακής σύνδεσης, τόνισε πως οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν δεν φέρνουν πιο κοντά την Τουρκία στην Ε.Ε. Η Τουρκία, είπε η κ. Μπακογιάννη, έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις τις οποίες οφείλει να σεβαστεί μέσα στο 2006.

    Η κ. Μπακογιάννη τόνισε, ενόψει και της επίσκεψής της στις ΗΠΑ, ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι παραδοσιακά καλές και ότι οι επαφές είναι πάντα χρήσιμες. Η απόφαση της 3ης Οκτωβρίου και η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-Ε.Ε. άνοιξαν προοπτικές για ένα μέλλον ειρήνης και σταθερότητας, για μια νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη, Τσαρλς Ριτς.

    Η πολιτική της προσκόλλησης σε αναχρονισμούς του παρελθόντος δεν ανήκει στη νέα εποχή και γι αυτό είναι θα αποδειχθεί αδιέξοδη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την επιβεβαίωση από την Άγκυρα της απειλής πολέμου κατά της Ελλάδος σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματός της για επέκταση των χωρικών υδάτων.

    Ο κ. Κουμουτσάκος υπενθύμισε ότι το θέμα του "casus belli" είχε ήδη τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την Τουρκία τον περασμένο Νοέμβριο. Υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις της υπ. Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, που είπε ότι το "casus belli" "δεν είναι φιλική στάση που αρμόζει μεταξύ γειτόνων" και ότι "τέτοιου είδους λογικές δεν έχουν θέση στην ενωμένη Ευρώπη. Θα το καταλάβει η Τουρκία αν θέλει να γίνει τμήμα της Ευρώπης". Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε καταφατικά.

    Ταξίδι στις ΗΠΑ και την Κύπρο

    Όσον αφορά στο ταξίδι της κ. Μπακογιάννη στις ΗΠΑ, την Πέμπτη θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις, όπου θα έχει σειρά επαφών με στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας. Την Δευτέρα 27 Μαρτίου, θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με το Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Αναμένεται ότι θα συζητήσουν το Κυπριακό, την κατάσταση στα Βαλκάνια, το Ιράκ και το Ιράν. Καθώς η Ελλάδα είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2005-2006, η παρουσία της κ. Μπακογιάννη στην έδρα του διεθνούς οργανισμού κρίνεται από διπλωματικούς κύκλους ως "ιδιαίτερης σημασίας".

    Πέρα από τη συνάντησή της με την κ. Ράις, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου για θέματα εσωτερικής ασφάλειας -με τον οποίον θα συζητήσει μεταξύ άλλων το θέμα των θεωρήσεων για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ- τον υφ. Εξωτερικών αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις Νίκολας Μπερνς και τον γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη. Η κ. Μπακογιάννη θα μετάσχει σε συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αϊτή.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις ΗΠΑ, η κ. Μπακογιάννη θα μετάσχει σε εκδήλωση, παρόντος του Αμερικανού προέδρου, για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Επίσης, θα παραστεί στη δοξολογία του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, στη Νέα Υόρκη, για την ελληνική εθνική επέτειο.

    Ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν η κ. Μπακογιάννη θα συζητήσει το θέμα των υποκλοπών με την Κοντολίζα Ράις, δήλωσε πως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή της ως υπ. Εξωτερικών στις ΗΠΑ, με συγκεκριμένο χαρακτήρα και πλαίσιο. Σκοπός της επίσκεψης είναι η προώθηση των ελληνικών συμφερόντων και θέσεων και γι αυτό δεν θα συζητηθούν θέματα τη πρόσφατης εσωτερικής επικαιρότητας.

    Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι η υπ. Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Κύπρο από τις 4 ως τις 6 Απριλίου προσκεκλημένη του Κυπρίου ομολόγου της, Γιώργου Ιακώβου. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ...

    Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2006 (16:05 UTC+2)

    Αύριο (Τετάρτη), στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τίτλο: «ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΑΜΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙ Σ' ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ».

    Μια επιλογή από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα γαλλικής μουσικής του 19ου και του 20ου αιώνα για όμποε, φαγκότο και πιάνο.

    Ένας ασυνήθιστος συνδυασμός οργάνων σε μια μοναδική βραδιά.

    Γιάννης Παπαγιάννης - όμποε

    Γιώργος Φαρούγγιας - φαγκότο

    Νίκος Λαλιώτης - πιάνο

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΧΕΛΙΔΩΝΑΣ"

    Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2006 (16:05 UTC+2)

    Αύριο (Τετάρτη) και μεθαύριο (Πέμπτη), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Τσαούσογλου θα παρουσιάσει σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού «Τα Κάλαντα της Χελιδώνας». Τα παιδιά θα συμμετάσχουν με μουσική, κίνηση και χορό και θα γνωρίσουν τα παραδοσιακά κάλαντα.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2006 (16:05 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2006, διοργανώνει έκθεση κατασκευών με τίτλο: «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» της Διονυσίας Μιχάλη.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 20:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24).

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2006 (16:05 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση εικαστικών μικτής τεχνικής της Μαρίας Μπερμπερογιάννη, στην Αίθουσα Τέχνης (Εθνικής Αμύνης 9Α), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν αύριο (Τετάρτη) 22 Μαρτίου, στις 20:00.

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 2 Απριλίου.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2006 (16:05 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Ηλιάσκου, στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91 - 93), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο (Πέμπτη) 23 Μαρτίου, στις 20:00.

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 9 Απριλίου.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΡΙΟ (ΤΕΤΑΡΤΗ) ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2006 (19:28 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα μεταβεί αύριο (Τετάρτη) 22 Μαρτίου στις 15.00 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να συμμετάσχει σε ειδική σύσκεψη με τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο για την αξιοποίηση των στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ "CANTO GENERAL" ΤΟΥ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Κ.Ο.Θ. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2006 (16:04 UTC+2)

    Στο πνεύμα της επετείου της 25ης Μαρτίου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαρτίου, στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τα 7 ολοκληρωμένα συμφωνικά μέρη από το διάσημο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, ένα έργο που σημάδεψε τους αγώνες για την ελευθερία σε όλη την υφήλιο. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Θ., Μύρων Μιχαηλίδης.

    Συμμετέχουν στο τραγούδι: η Μαρία Φαραντούρη και ο Πέτρος Πανδής.

    Χορωδίες: Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών

    (διευθυντής χορωδίας: Σταύρος Μπερής)

    Χορωδία Fons Musicalis

    (διευθυντής χορωδίας: Κωστής Κωνσταντάρας)

    Χορωδία Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

    (διευθύντρια χορωδίας: Αγγελική Κρίσιλα)

    Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει το έργο του Μίκη Θεοδώράκη, Canto General: Ορατόριο για τραγούδι, χορωδία και συμφωνική ορχήστρα σε πρώτη εκτέλεση από την Κ.Ο.Θ.

    Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

    Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2006 (16:04 UTC+2)

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί όσους κατοικούν στο κέντρο της πόλης, αυτό της στάθμευσης, προτίθεται να εφαρμόσει το Σήμα Μονίμου Κατοίκου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τον ερχόμενο Μάιο.

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι έχουν μόνιμη κατοικία (όχι επαγγελματική στέγη) στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη - Λεωφ. Νίκης - Εθν. Αμύνης - Εγνατία (ζυγοί οικοδομικοί αριθμοί) να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα (Π. Μελά 40), από τα οποία θα αποδεικνύεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται αιτήσεις από το Α΄ Δημοτικό διαμέρισμα (Π. Μελά 40, τηλ. 2310.244.756) από τις 3 Απριλίου 2006.

    Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

    Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας.

    Αντίγραφο του εντύπου Ε9.

    Απόδειξη ΔΕΗ και σε περίπτωση μισθώσεως, μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την Δ.Ο.Υ.

    Η παραλαβή των σημάτων θα αρχίσει από την 1η Μαΐου 2006, από τα γραφεία του Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΄21 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 20:00, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ 1821

    Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2006 (16:03 UTC+2)

    Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το συλλέκτη κ. Βασίλειο Νικόλτσιο, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο και τη Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, διοργανώνει έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων από 27 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2006.

    Η έκθεση περιλαμβάνει 40 λιθογραφίες του Βαυαρού ζωγράφου Πέτερ Φον Ες, που με τη γραφίδα του χάραξε στη μνήμη μας τις μορφές των ηρώων του 1821. Ο Πέτερ Φον Ες έφθασε στην Ελλάδα μετά τον Βασιλέα Όθωνα και είχε την τύχη να γνωρίσει τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης και να ζωγραφίσει μέσα στα ερείπια που ακόμη κάπνιζαν.

    Συγχρόνως θα παρουσιαστούν στην έκθεση τα όπλα των παλικαριών (καριοφίλια, πιστόλες, σπάθες, γιαταγάνια, παλάσκες, βόλια κ.α.) και μετάλλια που απένειμε ο Βασιλέας Όθωνας στους αγωνιστές του 1821 αλλά και η πρωτότυπη προκήρυξη της Επανάστασης στο Ιάσιο (21/2/1821) με την υπογραφή και τη σφραγίδα του Δημήτριου Υψηλάντη και του Κολοκοτρώνη. Επίσης, έξι μεγάλων διατάσεων ελαιογραφίες του ζωγράφου Μπορισώφ με θέμα την Επανάσταση καθώς και έντυπα και βιβλία των Δασκάλων του Γένους (Αδ. Κοραή, Ευγ. Βούλγαρη, Βάμβα κ.α).

    Στο πλαίσιο της ανωτέρω έκθεσης και με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης το αντίγραφο του λαβάρου της Μονής Αγίας Λαύρας, το οποίο θα συνοδέψει στη Θεσσαλονίκη ο Ηγούμενος της Μονής .

    Σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, θα φιλοξενηθούν οι σημαίες - μουσειακά αντίγραφα- του Ρήγα Φεραίου ,του Υψηλάντη, της Φιλικής Εταιρίας η Ναυτική Σημαία, η ελαιογραφία - μουσειακό αντίγραφο του Ντελακρουά Μεσολόγγι και το πρωτότυπο έργο του Λιπαρίνι « Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός υψώνει το λάβαρο».

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ!

    Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2006 (16:03 UTC+2)

    Μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο πλακόστρωτο της παραλίας θα στηθεί για πρώτη φορά μια γιορτή της παράδοσης με την συμμετοχή των πολλών χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων. Για κάθε γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας θα υπάρχει και η ανάλογη θεματική ενότητα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από το οδοιπορικό αυτό θα δοθεί η ευκαιρία σε ιστορικούς συλλόγους της πόλης μας, να επιδείξουν τη μεγάλη προσφορά που έχουν στον τομέα της ελληνικής παράδοσης.

    Θα πάρουν μέρος: Το Λύκειο των Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, η Εύξεινος Λέσχη, η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων «Η Ένωσις», ο Σύλλογος Πελοποννησίων «Ο Κολοκοτρώνης» η Ηπειρωτική Εστία και το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 21 March 2006 - 19:14:04 UTC