Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ
  • [02] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  • [03] ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ
  • [04] ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Ε. ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ: ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΠΙΠΙΛΙΑΡΙΔΟΥ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ.

    Θεσσαλονίκη, 18 Μαρτίου 2006 (10:36 UTC+2)

    Με δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης που εκλέχτηκαν με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές συναντήθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης.

    Ο κ. Ζαγορίτης συζήτησε μαζί τους για την πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επισήμανε: «Στις 7 Απριλίου θα γίνει στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η εθνική συνδιάσκεψη της Ν.Δ. για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην οποία θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Εκεί θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για τις θέσεις μας για την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, για τις προοπτικές, για το μεγάλο έργο που έχει γίνει, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οικονομικής ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο αντανακλά στους πολίτες, διότι η Αυτοδιοίκηση δουλεύει προκειμένου να εξυπηρετεί τους πολίτες και εμάς μας νοιάζει η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και η βελτίωση του επιπέδου ζωής του πολίτη».

    Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Ιάκωβος Φραντζής και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Υπαίθρου Βασίλης Καραμανλής.

    [02] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 18 Μαρτίου 2006 (09:05 UTC+2)

    Θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης θα συζητηθούν σήμερα, δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

    Την απομάκρυνση του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη από την κυβέρνηση ζήτησε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή όσα είπε ο Υπουργός στη Βουλή για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, ο Υπουργός είπε στη Βουλή ότι η ένταξη στην ΟΝΕ ήταν μία απάτη και αυτό ο Γ. Αλογοσκούφης το έκανε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση Καραμανλή.

    Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε εθνικό ατόπημα τη δήλωση Αλογοσκούφη η οποία, όπως ανέφερε, έγινε μέσα στον πανικό της κυβέρνησης.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για τη δήλωση αυτή και να πει αν συμφωνεί με την θέση Αλογοσκούφη οπότε έχει ο ίδιος την ευθύνη, αλλιώς να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη έκθεση της "Γιούροστατ", σύμφωνα με την οποία, όπως ανέφερε, η μέθοδος εγγραφής των αμυντικών δαπανών που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ήταν η ενδεδειγμένη και επομένως δεν υπήρχε λόγος να τεθεί η Ελλάδα υπό επιτήρηση. Αυτό, πρόσθεσε, ήταν μια αλχημεία της κυβέρνησης γιατί η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το σπαθί της, όπως είχε αναγκαστεί να παραδεχθεί ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε σε μικροκομματικούς λόγους τη στάση της κυβέρνησης, η οποία, όπως τόνισε, δημιουργεί κάκιστη εικόνα για την Ελλάδα στην ΕΕ και ρώτησε ποιός έδωσε το δικαίωμα στον Γιώργο Αλογοσκούφη να σπιλώνει διεθνώς τη χώρα και να ευτελίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

    Για τη δήλωση Αλογοσκούφη ρωτήθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος απαντώντας περιορίστηκε στο εξής σχόλιο:

    "Η συνεχής κακοπιστία οδηγεί σε χωρίς όρια ανοησία".

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του ήταν έντονα επικριτικός προς την κυβέρνηση και αναφέρθηκε σε δύο θέματα αιχμής της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ, αυτά της απογραφής και των υποκλοπών.

    Επίσης αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του Συντάγματος επικρίνοντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την επιλογή τους, αλλά και παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ με προτάσεις κατά τη διαδικασία της αναθεώρησης.

    Ο Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην προχθεσινή απεργία την οποία χαρακτήρισε μεγαλειώδη και προέβαλε το σύνθημά της "τέλος αντοχής-τέλος ανοχής" .

    Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η απεργία αυτή οριοθετεί τις πολιτικές εξελίξεις και υπαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ το καθήκον να απαλλάξει τη χώρα το ταχύτερον δυνατόν από τη συντηρητική κυβέρνηση της ΝΔ.

    Αναφέρθηκε επίσης στις κινητοποιήσεις στη Γαλλία και την Ιταλία, όπου επίσης, όπως τόνισε, οι κυβερνήσεις τους εφαρμόζουν συντηρητικές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων και σημείωσε ότι μια μεγάλη αλλαγή συντελείται στην Ευρώπη.

    Επανέλαβε πολλές φορές ότι ήρθε η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση, καθώς και για κάθε μία από τις πολιτικές της, για τις οποίες τόνιζε κάθε φορά ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε στην ομιλία του και φράσεις του Ελευθερίου Βενιζέλου (συμπληρώνονται αύριο 70 χρόνια από το θάνατό του) και στίχους του Οδυσσέα Ελύτη (συμπληρώνονται αύριο δέκα χρόνια από το θάνατό του).

    Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άλλα λέει και άλλα κάνει, ότι ήρθε στην εξουσία με κρυφή ατζέντα και με το προσωπείο της σεμνότητας και της ταπεινότητας.

    Χαρακτήρισε εκ νέου μεγάλη απάτη την απογραφή, τα αποτελέσματα της οποίας, όπως είπε, ήταν "ο διασυρμός της χώρας, η αύξηση του ΦΠΑ, η ακρίβεια στην αγορά, η άρνηση του επιδόματος θέρμανσης, η μείωση των αυξήσεων στους μισθούς, οι χαμένες ευκαιρίες στην περιφέρεια, η μη καταβολή αυξήσεων στο ΕΚΑΣ και τον ΟΓΑ)".

    Χαρακτήρισε την απογραφή "Δούρειο Ιππο της δεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή", προσθέτοντας ότι "ήρθε η αρχή του τέλους της πολιτικής απάτης της απογραφής".

    [03] ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

    Βελιγράδι, 17 Μαρτίου 2006 (22:00 UTC+2)

    Η οικογένεια του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν θα παραβρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία και την ταφή του πρώην προέδρου της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Μίλοραντ Βούτσελιτς, ανώτερο στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    "Λόγω των αντιφατικών δηλώσεων των σερβικών αρχών, και ιδιαιτέρως λόγω των απειλών και του εκβιασμού κατά της Μίρας Μάρκοβιτς (χήρα του Μιλόσεβιτς) η οικογένεια ουσιαστικά εμποδίζεται να παραστεί στην κηδεία", τόνισε ο κ. Βούτσελιτς.

    Τόσο η Μίρα Μάρκοβιτς όσο και ο γιός Μάρκο Μιλόσεβιτς που αναμένονταν στη Σερβία προερχόμενοι από τη Ρωσία, όπου ζούν, παραιτήθηκαν από την προσπάθεια να κάνουν το ταξίδι στη Σερβία και να μετάσχουν στην κηδεία.

    Και η κόρη του Μιλόσεβιτς, Μαρίγια που ζει στο Μαυροβούνιο δεν θα παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία και την κηδεία του πατέρα της, όπως ανακοινώθηκε από στενούς φίλους της.

    Η κηδεία θα γίνει στο Ποζάρεβατς το Σάββατο, στη γενέτειρα του εκλιπόντος. Και η Μαρίγια Μιλόσεβιτς εξήγησε ότι δεν θα μετάσχει στην κηδεία γιατί επιθυμούσε να ταφεί ο πατέρας της στο Μαυροβούνιο.

    Παράλληλα, και ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, άφησε να εννοηθεί ότι όντως η Μίρα Μάρκοβιτς δεν θα μετάσχει στην κηδεία γιατί η σερβική κυβέρνηση "δεν έδωσε σαφείς εγγυήσεις για την άφιξή της στη χώρα".

    "Μέχρι στιγμής δεν έχω καμία σίγουρη πληροφόρηση για το ζήτημα αυτό αλλά ελπίζω ότι θα έρθουν (σύζυγος και γιος) στην κηδεία", τόνισε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Ζντένκο Τομάνοβιτς.

    Σημειώνεται ότι οι αρχές ήραν προσωρινά το ένταλμα σύλληψης κατά της συζύγου του Μιλόσεβιτς ακριβώς για να μπορέσει να αποτίσει το τελευταίο αντίο στο σύζυγό της, αλλά φαίνεται ότι η κ. Μάρκοβιτς δεν είναι καθόλου σίγουρη για το αν θα μπορέσει να ξαναφύγει από το σερβικό έδαφος μετά την κηδεία.

    [04] ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Ε. ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ: ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΠΙΠΙΛΙΑΡΙΔΟΥ

    Πισοφσχόφεν, 17 Μαρτίου 2006 (23:17 UTC+2)

    Τρία ακόμα μετάλλια προσέθεσε στην συλλογή της Ελλάδας η Μαρία Πιπιλιαρίδου ανεβάζοντας σε 10 συνολικά τον αριθμό των μεταλλίων που κατέκτησε η ελληνική αποστολή κατά την σημερινή πρώτη μέρα του 34ου Πρωταθλήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης Αρσης Βαρών, που διεξάγεται στο Πισοφσχόφεν της Αυστρίας. Η νεαρή αθλήτρια στην κατηγορία των 53 κιλών κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 141 κιλά στο σύνολο, ενώ κατετάγη 3η στο αρασέ (61κ) και 2η στο ζετέ (80κ). Την πρώτη θέση στην κατηγορία της κατέκτησε η γαλλίδα Μελανί Νοέλ (74κ στο αρασέ, 94κ στο ζετέ, 168 στο σύνολο) και τρίτη ήταν η επίσης γαλλίδα Λορά Φλορί (63κ στο αρασέ, 76κ στο ζετέ, 139κ στο σύνολο).

    Εκτός βάθρου αντίθετα έμεινε η Κωνσταντίνα Λάπου στην κατηγορία των 58 κιλών, αφού με 148 κιλά στο σύνολο (71κ αρασέ και 77κ στο ζετέ) κατετάγη έκτη. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μαλβίνα Ροβίτσγκα από την Πολωνία με 180 κιλά το σύνολο (80κ στο αρασέ, 100κ στο ζετέ), το αργυρό πήγε στην γαλλίδα Εστέλ Λεσά (167κ στο σύνολο) και το0 χάλκινο στην Γερμανίδα Σαρλίν Φελξ (159 κιλά στο σύνολο).

    Στην κατηγορία των 48 κιλών στις γυναίκες, όπου δεν υπήρχε ελληνική συμμετοχή, πρώτη ήταν η Ιταλίδα Κατερίνα Παγκλιάρο με 177 κιλά στο σύνολο, δεύτερη η Ισπανίδα Ρεβέντ Περίς με 174 κιλά το σύνολο και τρίτη η Μαρζένα Καρπίντσκα από την Πολωνία με 150 κιλά στο σύνολο.

    Αύριο πέφτει η αυλαία της διοργάνωσης με τις κατηγορίες των 94, 105 και 105+ για τους Ανδρες και 63, 69, 75 και 75+ για τις Γυναίκες. Από ελληνικής πλευράς, με αρκετές ελπίδες για μετάλλιο αγωνίζονται οι Κώστας Παπαδόπουλος (64κ), Κώστας Πίντσιος, Γιώργος Σαμαράς (105κ), Μαρία Παναγιωτίδου, Ειρήνη Μπουρέλια (69κ), Ελένη Κουρτελίδου (75κ), Κατερίνα Ροδίτη και Βικτώρια Μαυρίδου (75+ κιλά).


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 18 March 2006 - 19:13:28 UTC