Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-14

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ
  • [02] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ
  • [03] ΕΠΙΘΕΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ
  • [04] ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ"
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ"
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΠΕΝΤΕ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ"
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ

  • [01] ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

    Αλεξανδρούπολη, 14 Μαρτίου 2006 (16:48 UTC+2)

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει για δεύτερο 24ωρο ο Νομός Έβρου, καθώς η στάθμη των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου, συνεχίζει να βρίσκεται επάνω από το όρια επικινδυνότητας (αντοχής) των αναχωμάτων.

    Η απότομη αύξηση της στάθμης των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου, οφείλεται κυρίως στην αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας, αλλά και στις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

    Για την αντιμετώπιση της κατάστασης και για την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας ΑΜ-Θ προχώρησαν σε τεχνητές ελεγχόμενες πλημμύρες, σε διάφορα σημεία του ποταμού Έβρου, προκειμένου να εκτονωθεί το φαινόμενο και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος.

    «Πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και των περιουσιών τους και σε αυτό ακριβώς το σημείο επικεντρώνονται από την πρώτη στιγμή οι προσπάθειές μας», τόνισε από τα Λάβαρα Έβρου ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας ΑΜ-Θ, Μιχάλης Αγγελόπουλος, υπογραμμίζοντας πως παράλληλα, προωθείται και πρόταση της περιφέρειας για την εφαρμογή του πλαισίου Κοινοτικής οδηγίας, για την διαχείριση των πλημμυρικών κινδύνων με κοινά σχέδια και υποχρεωτική συνεργασία των τριών εμπλεκομένων κρατών, Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.

    Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Φούρλας, ανέφερε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Στρατός, οι Αστυνομικές δυνάμεις και εθελοντές διασώστες, βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο μεταφοράς κατοίκων, ενώ σημείωσε ότι «η πολιτεία εγγυάται όπως και πέρσι, την καταβολή αποζημιώσεων για τις καλλιέργειες που επλήγησαν από τις πλημμύρες».

    Από χθες οι υπηρεσίες πραγματοποιούν επιτυχημένες τεχνητές κατακλύσεις προκειμένου να εκτονωθούν οι πιέσεις που δέχονται τα αναχώματα, από τους πρωτοφανείς όγκους νερού. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα αναχώματα του ποταμού Έβρου, στα 14 σημεία που πέρσι δέχθηκαν παρεμβάσεις, άντεξαν τις τεράστιες πιέσεις που δημιουργήθηκαν από τα ορμητικά νερά, γεγονός που απέτρεψε μεγαλύτερης έκτασης πλημμύρες.

    Παράλληλα, η περιφέρεια ΑΜ-Θ, το τελευταίο δεκαήμερο παρενέβη στη Βουλγαρική πλευρά δια της διπλωματικής οδού, επιτυγχάνοντας την ελεγχόμενη αποδέσμευση υδάτων, από τα φράγματα της γειτονικής χώρας, προς την ελληνική κοίτη. Η ενέργεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα, τον έλεγχο της στάθμης των ποταμών σε σχετικά χαμηλό επίπεδο και την αποφυγή πλημμυρών στο ελληνικό έδαφος.

    Από το βράδυ της Κυριακής, η βουλγαρική πλευρά, παρ' ότι έχει ειδοποιηθεί, αποδεσμεύει από τα φράγματα μεγάλες ποσότητες νερών, με συνέπεια την αύξηση της στάθμης των ποταμών στην ελληνική κοίτη και την υπαρκτή απειλή έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

    Η στάθμη των νερών τις μεσημβρινές ώρες στα σημεία μέτρησης, είχε ως εξής:

    Πύθιο: 6,57μ. (όριο συναγερμού 5,70μ.)

    Άρδας: 6,50μ. (όριο συναγερμού 5,20μ.)

    Κήποι: 4,60μ. (όριο συναγερμού 4,00μ.)

    Πέταλο: 6,52μ. (όριο συναγερμού 6,00μ.)

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα Λάβαρα, όπου από χθες εκκενώθηκαν 72 κατοικίες. Στις 20 από αυτές το νερό μπήκε στο εσωτερικό τους, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε υδάτινο κλοιό.

    Σοβαροί φόβοι εκφράζονται για την αντοχή του αναχώματος της Βύσσας, καθώς δέχεται ισχυρές πιέσεις και εάν υποχωρήσει υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσουν σπίτια και μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης, ενώ ήδη, από το Τρίγωνο έως και τις Φέρες, έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 65.000 στρέμματα. Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, ενώ κομμένη είναι από χθες και η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Σουφλίου και Δικαίων.

    Να σημειωθεί ότι η ανησυχία των υπηρεσιών και των αρμόδιων αρχών εντείνεται από το γεγονός ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν στα σημεία όπου ήδη σημειώνονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και νέοι μεγάλοι υδάτινοι όγκοι που εισρέουν από τη Βουλγαρική πλευρά.

    Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου στην Ορεστιάδα, με την συμμετοχή του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Γιώργου Καλαντζή, του Γ.Γ. της περιφέρειας ΑΜ-Θ Μιχάλη Αγγελόπουλου, του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Φούρλα, του νομάρχη Έβρου Νίκου Ζαμπουνίδη, του νομάρχη της Αδριανούπολης Νουσρέτ Μίρογλου και της νομάρχη Χασκόβου, Ράϊνα Γιόφτσεβα.

    Παράλληλα, τον Έβρο θα επισκεφθεί το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου.

    [02] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Βρυξέλλες, 13 Μαρτίου 2006 (23:00 UTC+2)

    Αισιόδοξος για τη συζήτηση επί του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας που θα διεξαχθεί απόψε στη συνεδρίαση των χωρών μελών της ευρωζώνης και αύριο στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας, εμφανίστηκε ο υπουργός οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι η σχετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Συμβούλιο, βάσει της οποίας θα γίνει η συζήτηση, είναι γενικά θετική τόσο για την πρόοδο που σημειώθηκε το 2005 όσο και για τις προοπτικές για το 2006.

    Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ακόμη ότι «θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός όπως έχει ψηφιστεί από τη Βουλή». Εκτίμησε ότι με την εφαρμογή αυτού του προϋπολογισμού και τις πολύ θετικές ενδείξεις που έχουμε μέχρι σήμερα η ελληνική οικονομία θα μπορέσει την άνοιξη του 2007, όταν θα αξιολογηθεί η πρόοδος του 2006, να εξέλθει από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.

    Ερωτηθείς να σχολιάσει κατά πόσο η απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας της Eurostat σχετικά με την καταγραφή των αμυντικών δαπανών στους εθνικούς λογαριασμούς μπορεί να οδηγήσει σε αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ο κ. Αλογοσκούφης, αφού είπε ότι πρόκειται για μια αλλαγή των κανόνων που γίνεται στο μέσο μιας διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, εκτίμησε ότι η αλλαγή αυτή δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τα ελλείμματα των επόμενων χρόνων. Σε ό,τι αφορά τα ελλείμματα των προηγούμενων χρόνων, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι η Εurostat έχει ήδη αποφανθεί με την έκθεσή της του Νοεμβρίου του 2004 στην οποία είναι ξεκάθαρο πως τα ελλείμματα αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν.

    [03] ΕΠΙΘΕΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

    Αθήνα, 14 Μαρτίου 2006 (12:41 UTC+2)

    Επίθεση στη διοίκηση του ΟΤΕ και στην κυβέρνηση για τις πολύ ψηλές αυξήσεις που δίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο κ. Βουρλούμης μοιράζει ''μπόνους ''σε ορισμένα στελέχη και μισθούς απογραφής στους άλλους εργαζόμενους. Πίσω από τον κ. Βουρλούμη, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο υπουργός Οικονομίας και πίσω από τον υπουργό Οικονομίας ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχίζει να κρύβεται.

    Ο κ. Παπανδρέου θεώρησε την ενέργεια της διοίκησης του ΟΤΕ ως ενδεικτική των επιλογών της κυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση των λίγων και εκλεκτών της σε βάρος των πολλών. Εχουν βάλει τον πολίτη στο στόχαστρο, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η απάτη της απογραφής, οι υποκλοπές, η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, η όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων και η προσπάθεια κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ.'' Καταρρέουν τα μεγάλα λόγια'', πρόσθεσε.

    Στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου μετέχουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον Εβρο οι οποίοι θα ενημερώσουν το όργανο για την κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή από τον κίνδυνο πλημμυρών.

    Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί άμεσα την περιοχή για να αξιολογήσει την κατάσταση και να προτείνει συγκεκριμένες δράσεις, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να υπάρξει αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων στην περιοχή.

    [04] ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2006 (11:56 UTC+2)

    Ένα ποτήρι σαμπάνια με την Αγκάθα Κρίστι υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ηρακλή Πουαρό, μελωδία τσιγγάνων βιολιστών από τη Βουδαπέστη, βαριά μυρωδιά από πούρο, βελούδο, μετάξι και η ματιά να προσπερνά γρήγορα τις εικόνες που διαδέχονται η μια την άλλη κοιτώντας έξω από το παράθυρο του Όριεντ Εξπρές

    Όχι, δεν πρόκειται για ένα ακόμη σενάριο το οποίο έρχεται να προστεθεί στις περίπου 1800 ταινίες που γυρίστηκαν με θέμα το ιστορικό αυτό τρένο. Είναι το ταξίδι της φαντασίας στο χρόνο με όχημα ένα βαγόνι του αυθεντικού συρμού που σώζεται σήμερα στον αύλειο χώρο του Μουσείου Σιδηροδρόμου Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

    Το συγκεκριμένο βαγόνι-τραπεζαρία φιλοξένησε την έμπνευση της διάσημης συγγραφέας Αγκάθα Κρίστι σε πολλά από τα ταξίδια που πραγματοποίησε «το τρένο των βασιλιάδων» από Παρίσι για Κωνσταντινούπολη. Είχε βεβαίως και μόνιμο αστυνομικό διευθυντή: τον Ηρακλή Πουαρό. Το βαγόνι που είχε «ξεχαστεί» και ήταν εγκαταλελειμμένο σε χώρους του ΟΣΕ ανακάλυψαν και ανέστησαν «οι φίλοι του Σιδηρόδρομου», όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου Ευθύμιος Κοντόπουλος. Είναι αγγλικής κατασκευής και χρονολογείται από το 1900. Αποτέλεσε κομμάτι του αυθεντικού Όριεντ Εξπρές, που από το 1883 ταξίδευε με αφετηρία το Παρίσι και έφτανε ως την Κωνσταντινούπολη.

    Από την Ελλάδα πέρασε τρεις φορές μετά το 1920. Τελευταία φορά όμως, ήρθε το 1979 ναυλωμένο από τους φίλους του σιδηρόδρομου της Αμερικής, του Βελγίου, της Γαλλίας και άλλων χωρών. Ο κ.Κοντόπουλος είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει τότε με το ιστορικό τρένο, καλωσορίζοντας το στο σταθμό της Ειδομένης. «Το αυθεντικό Όριεντ Εξπρές με ατμομηχανή υπάρχει σήμερα στην Ελβετία και πραγματοποιεί εκδρομές όταν βρεθούν 200-300 άτομα και το ενοικιάσουν», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου.

    Ήταν ένα τρένο γεμάτο πολυτέλεια που έγραφε ιστορία στο πέρασμά του. Λέγεται ότι όταν διέσχιζε τη Βουλγαρία, ο βασιλιάς Βόρις, που είχε ιδιαίτερο πάθος με το τρένο, έπαιρνε τη θέση του μηχανοδηγού και επειδή έτρεχε δεχόταν επιπλήξεις. Άλλη ιστορία που συνδέεται με το τρένο-θρύλο, σύμφωνα με τον κ.Κοντόπουλο, λέει ότι ο βασιλιάς Λεοπόλδος του Βελγίου έδωσε στο βαγόνι του που ακολουθούσε το συρμό το όνομα της φιλενάδας του, που ήταν χορεύτρια στο Μουλέν Ρουζ.

    Το κτίριο του μουσείο σιδηρόδρομου

    Στο σιδηροδρομικό μουσείο, που στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο κτίριο του 1894 στην περιοχή Διαλογής Κορδελιού, το παρελθόν αναβιώνει μέσα από χάρτες, σάλπιγγες μετάδοσης ακουστικών σημάτων, σήμαντρα ακύρωσης εισιτηρίων, μαγνητικά τηλέφωνα, τηλέγραφο, φανάρια, ρολόγια, γραφεία, γραφομηχανές, σημάνσεις και ό,τι άλλο έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα μέλη του συλλόγου. Μέχρι και έπιπλο-νιπτήρα από το βασιλικό συρμό μπορεί να δει ο επισκέπτης του μουσείου. Είναι ένα από τα λίγα πράγματα του βασιλικού τρένου που κατάφεραν να σώσουν οι φίλοι του Σιδηρόδρομου. Ο κ.Κοντόπουλος, υπεύθυνος του μουσείου, που «υπηρέτησε», όπως ο ίδιος σημειώνει, «το σιδηρόδρομο επί 35 χρόνια ενώ για άλλα 20 χρόνια αγωνίζεται για την ιστορία του» σχεδιάζει να προσθέσει στην υπάρχουσα συλλογή του μουσείου νέες στολές σιδηροδρομικών, ώστε να

    «εκπροσωπούνται» όλες οι χώρες των Βαλκανίων.

    Το μουσείο επισκέπτονται συνεχώς σχολεία. Τους τελευταίους δύο μήνες πέρασαν από εκεί περισσότερα από 550 παιδιά. Και επειδή «ένα μηχανικό μουσείο πρέπει να έχει κίνηση», όπως υπογράμμισε ο κ.Κοντόπουλος, στην αυλή τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το παιδικό τρένο και μπορούν να ανέβουν στη Μηχανοκίνητη και Χειροκίνητη Δραιζίνα.

    Επιπλέον, αυτές τις μέρες αναμένεται να λειτουργήσει στον ίδιο χώρο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο βαγόνι έκθεση για την ιστορία του σιδηρόδρομου στη Βόρεια Ελλάδα και τη συμβολή του σιδηροδρόμου στο Μακεδονικό Αγώνα.

    Νικόλ Καζαντζίδου

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2006 (16:36 UTC+2)

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιεί μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων - αφιερωμάτων. Επίκεντρο των πρωτοβουλιών αυτών είναι η γυναίκα που προβάλλεται είτε μέσα από την τέχνη είτε από το κοινωνικό τους έργο.

    Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 20:00, στην Casa Bianca θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Γυναίκες Εικαστικοί Δημιουργοί της Θεσσαλονίκης».

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκάλεσε για την συγκεκριμένη έκθεση γυναίκες εικαστικές δημιουργούς της πόλης μας να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς τους σε μία από κοινού έκθεση στο χώρο της Casa Bianca.

    Με τη συνεργασία δύο, κυρίως, φορέων - πυρήνων εικαστικής δραστηριότητας του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Διδασκόντων και Αποφοίτων του Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ, μέλη των οποίων είναι οι συμμετέχουσες, επιτεύχθηκε η ικανοποιητική ανταπόκριση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, γεγονός που καθιστά δυνατό το σχηματισμό σαφούς εικόνας για τη γυναικεία παρουσία στα εικαστικά πράγματα της πόλης μας.

    Μέσα στο σκηνικό αυτό, προβάλλεται με ιδιαίτερη ευαισθησία από το χρωστήρα του ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά η μορφή της Γυναίκας, σύμβολο και προσφιλές θεματικό μοτίβο της τέχνης του.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως 12 Απριλίου.

    Οι γυναίκες εικαστικοί δημιουργοί που συμμετέχουν στην έκθεση είναι (κατά αλφαβητική σειρά):

    Αλεξανδρή Κατερίνα, Αναστασιάδου Ντίνα, Βαχαβιόλου-Ιωαννίδου Μαρία, Βιλδιρίδου-Μακρή Άννα, Βοζαλή Μαρία, Βουκαλή Χαννέ, Γεθσημανή, Γεραρδή - Πασσαλή Μαρία, Γεωργακοπούλου - Μπέκι Θέμις, Γιακαμόζη Σίλια, Γκολίτση - Κουνούπη Στέλλα, Δαβράδου Βάλια, Δελλατόλα Βάλια, Δελλατόλα Κωνσταντίνα, Δημηροπούλου Έλενα, Διαμαντίδου Φωτεινή, Δόγκα - Μπαμπανάτσα Ελεονόρα, Δουρή Χριστίνα, Duis Andje, Ηλιοπούλου Κριστιάνα, Ηλιοπούλου Φλωριάνα, Ιωαννίδου Δ. Κατερίνα, Καζάκη Ιωάννα, Κακάβα Στέλλα, Καλαβάση Καλλιόπη - Ιωάννα, Καλλινικίδου - Μπάκα Αλίκη, Καπλανίδου Νάγια, Καραμανλή Αφροδίτη, Κατσιούρα Κατερίνα, Κελεσίδου Χριστίνα, Κεχαγιά - Θεοδώρου Καίτη, Κομπατσιάρη - Σαραντοπούλου Μαρία, Κοντογόνη - Δεμερτζή Αθηνά, Κούλα Δήμητρα, Κρανιώτου Λιάνα, Κυριακοπούλου Αθηνά, Ματεζόφσκυ - Νικόλτσιου Κατερίνα, Μαυρίδου Συμέλα, Μπαρζίβ Όρλυ, Νάτση Κλειώ, Ξανθοπούλου Τερψιχόρη, Ξυπολίτου Κατερίνα, Οικονόμου - Βλάχου Αίγλη, Παπαδάκη Άννα, Παπαδοπούλου Σοφία, Παπαλάμπρου Ειρήνη, Παππού Πίτσα, Πατσή Μαρία, Πτσικάκου - Αλεξανδρίδου Ελισσάβετ, Ρεϊση Βέτα, Ρόμπου Μαργαρίτα, Σενόγλου Σοφία, Σιδέρη Ηρώ, Σκαρλάτου Θεανώ, Σουρή Ελισσάβετ, Σπάρταλη Άννα, Σταυρούδη Καίτη, Στεφανάκη Καίτη, Σχοινά Ελισσάβετ - Όλγα, Τρίμμη Έλλη, Τσιάχτα Λίνα, Τσιτώτα Ρένα, Χαμιδιελή Φωτεινή, Χαραλαμπίδου Κυριακή, Χατζηιωαννίδου Πόλυ, Χριστοδούλου Δήμητρα.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ"

    Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2006 (16:35 UTC+2)

    Αύριο (Τετάρτη), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος-σκηνογράφος Μαρία Καβαλιώτη, θα παρουσιάσει σε παιδιά της Γ' και Δ' Δημοτικού ένα πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης του έργου «Οι μουσικοί της Βρέμης» των αδελφών Grimm. Τα παιδιά παίζοντας θα έρθουν σε άμεση επαφή με το βιβλίο και τις πρακτικές του θεάτρου.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ"

    Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2006 (16:33 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος-συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά της Γ' και Δ' Δημοτικού το έργο «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΠΕΝΤΕ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ"

    Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2006 (16:32 UTC+2)

    Μεθαύριο (Πέμπτη), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η «Κάτια με τα παραμύθια» θα αφηγηθεί το παραμύθι της «Πέντε νεράιδες αγκαλιά» σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι και αναπαράσταση κάποιων σκηνών του παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2006 (16:29 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της αντιδημαρχίας Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν εκδήλωση - συναυλία με τίτλο «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας», προς τιμήν του συνθέτη Γιάννη Σπανού με αφορμή τα 45 χρόνια δημιουργίας του στο χώρο της μουσικής.

    Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 21:00, στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Στη συναυλία θα ερμηνευτούν τραγούδια του συνθέτη από την Καλλιόπη Βέττα, την χορωδία «Κοραής» και το μουσικό σχήμα «Μελωδιστές», ενώ ο συνθέτης θα συνοδεύσει στο πιάνο. Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί και η χορευτική ομάδα της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

    Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2006 (19:56 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2006, στις 12:30 το μεσημέρι, θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα των αστέγων της πόλης και να κατατεθούν προτάσεις για την επίλυση του.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2006 (18:45 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου 2006, βρέθηκε στην Ορεστιάδα, όπου προήδρευσε ευρείας σύσκεψης, στο Δίκτυο Νομαρχιών Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης με τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών.

    Στη σύσκεψη μετείχαν: ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης, οι νομάρχες των όμορων Νομών της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας, δήμαρχοι των παραποτάμιων περιοχών, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και των πυροσβεστικών αρχών καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Ο κ. Καλαντζής επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και κατόπιν έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η αντίδραση της πολιτείας ήταν άμεση και αυτή τη φορά, με όλες τις Αρχές σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να περιοριστούν οι πλημμύρες. Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τον όγκο των υδάτων στον ποταμό Έβρου να έχει ξεπεράσει το όριο συναγερμού.

    Θέλω να τονίσω ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ελληνικών Αρχών και Υπηρεσιών, το πρόβλημα στον Έβρο διαιωνίζεται γιατί οι υποδομές στη γειτονική Βουλγαρία δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος υδάτων να διοχετεύεται στη χώρα μας πολλές φορές ακόμα και απροειδοποίητα.

    Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στη συνεργασία μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προκειμένου οι γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα η Βουλγαρία, να χρηματοδοτηθούν για την κατασκευή σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων.

    Είχα την ευκαιρία να τα επισημάνω αυτά στους νομάρχες των όμορων Νομών της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, οι οποίοι μετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Ορεστιάδα.

    Θέλω να συγχαρώ για μια ακόμη φορά όλες τις Αρχές: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Νομαρχία Έβρου, τους Δημάρχους των παραποτάμιων περιοχών, τον Στρατό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για τη στενή συνεργασία και αποτελεσματικότητα.

    Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς και έχουμε την εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα προκειμένου να βοηθήσουμε τον τόπο και τους κατοίκους».

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2006 (18:42 UTC+2)

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης διοργανώνουν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2006 στις 7 το βράδυ στο Ξενοδοχείο Porto Palace(περιοχή ΦΙΞ) τιμητική εκδήλωση βράβευσης γυναικών, οι οποίες έχουν διακριθεί για την προσφορά τους στην κοινωνική, πολιτική και πνευματική ζωή του τόπου μας.

    Θα τιμηθούν η Πρόεδρος της Βουλής, κυρία Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, η ευρωβουλευτής, κυρία Ευαγγελία Τζαμπάζη, η Ολυμπιονίκης, κυρία Αναστασία Κελεσίδου, η πολύτεκνη μητέρα 16 παιδιών κυρία Κατερίνα Ορφανίδου, η κυρία Άννα Θεοφυλάκτου δραστήριο μέλος του Ποντιακού Ελληνισμού, η κα Αντιγόνη Παναγιωτίδου, παλιννοστήσασα από την Γεωργία και η πρόεδρος της «Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών» κυρία Λουκία Κεραμιδά.

    Την παρουσίαση των βραβευόμενων γυναικών και την επίδοση των τιμητικών πλακετών θα κάνουν άνδρες προσωπικότητες από τον πολιτικό και τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο όπως ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος της πόλης, ο Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος κ.α.

    Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος κυρία Σύνθια Σάπικα, ενώ θα προσφερθούν τσάι και εδέσματα, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2006 (16:28 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    Διοίκηση και Οικονομία,

    Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS,

    Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη,

    Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Τρίτη) 14 Μαρτίου, στις 19:00, στο τμήμα της Διοίκησης και Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) από τον αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Ανδρέα Γεωργίου, με θέμα: «Βέλτιστες αποφάσεις σε πολύπλοκα επιχειρησιακά περιβάλλοντα».

    Αύριο (Τετάρτη) 15 Μαρτίου, στις 20:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), ο καθηγητής Μικροβιολογίας του τμήματος της Βιολογίας του ΑΠΘ, Μηνάς Αρσενάκης, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερόμενους του τμήματος της Ιατρικής-Βιολογίας με θέμα: «Λοιμώξεις από ερπητοϊούς».

    Μεθαύριο (Πέμπτη) 16 Μαρτίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από τον ομότιμο καθηγητή του Ποινικού Δικαίου του τμήματος της Νομικής του ΑΠΘ, Ιωάννη Μανωλεδάκη, ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα: «Η ποινική ευθύνη στα πολύνεκρα δυστυχήματα».

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2006 (16:26 UTC+2)

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιεί μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων - αφιερωμάτων. Επίκεντρο των πρωτοβουλιών αυτών είναι η γυναίκα που προβάλλεται είτε μέσα από την τέχνη είτε από το κοινωνικό τους έργο.

    Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 20:00, στην Casa Bianca θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Γυναίκες Εικαστικοί Δημιουργοί της Θεσσαλονίκης».

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκάλεσε για την συγκεκριμένη έκθεση γυναίκες εικαστικές δημιουργούς της πόλης μας να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς τους σε μία από κοινού έκθεση στο χώρο της Casa Bianca.

    Με τη συνεργασία δύο, κυρίως, φορέων - πυρήνων εικαστικής δραστηριότητας του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Διδασκόντων και Αποφοίτων του Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ, μέλη των οποίων είναι οι συμμετέχουσες, επιτεύχθηκε η ικανοποιητική ανταπόκριση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, γεγονός που καθιστά δυνατό το σχηματισμό σαφούς εικόνας για τη γυναικεία παρουσία στα εικαστικά πράγματα της πόλης μας.

    Μέσα στο σκηνικό αυτό, προβάλλεται με ιδιαίτερη ευαισθησία από το χρωστήρα του ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά η μορφή της Γυναίκας, σύμβολο και προσφιλές θεματικό μοτίβο της τέχνης του.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως 12 Απριλίου.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 14 March 2006 - 19:14:04 UTC