Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-01-20

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
  • [02] ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ
  • [03] ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ
  • [04] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΛΟΝΤ ΜΟΣΕ "ΠΕΡΙΚΛΗΣ. Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΗΣ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ»
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ»
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

    Πεκίνο, 20 Ιανουαρίου 2006 (11:19 UTC+2)

    ΠΕΚΙΝΟ (ΑΠΕ-ΜΠΕ- Του απεσταλμένου μας Α. Παναγόπουλου)

    Σταθμό στις Σινοελληνικές σχέσεις χαρακτήρισε ο Κ.Καραμανλής την επίσκεψή του στο Πεκίνο, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην κινεζική πρωτεύουσα.

    "Είστε ο παλαιός φίλος της Κίνας και αποδίδετε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Βλέπετε την κινεζική ανάπτυξη ως ευκαιρία για την Ελλάδα". Με αυτή τη φράση υποδέχθηκε τον κ.Καραμανλή ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο.

    Ο Κινέζος πρόεδρος χαρακτήρισε πολύ καλή τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ομόλογό του και αναφέρθηκε στη συμφωνία για στρατηγική συνεργασία.

    Στην αντιφώνησή του ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι μπορεί οι δύο χώρες να απέχουν σε μέγεθος και πληθυσμό, αλλά έχουν ως κοινό στοιχείο τη μακρά ιστορία και τον πολιτισμό τους.

    "Διαπιστώσαμε με τον κ.Πρόεδρο ότι οι σημερινές εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βασίζονται σε ένα ισχυρό θεμέλιο, που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, τον αμοιβαίο βαθύ σεβασμό για την ιστορική πορεία και τον πολιτισμό των δύο λαών", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "κάναμε μια ανασκόπηση των διμερών μας σχέσεων'' και επισήμανε ''τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μας σε όλα τα επίπεδα κυρίως όμως στον επιχειρηματικό, τον εμπορικό, τον ναυτιλιακό αλλά και τον τουριστικό τομέα".

    Αναφερόμενος στα πολιτικά ζητήματα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και όπως είπε, σε πολλά θέματα ταυτίζονται. Για το Κυπριακό ο κ.Καραμανλής ευχαρίστησε τον Κινέζο πρόεδρο για τη στάση του.

    Επανέλαβε επίσης τις θέσεις του για θέματα που απασχολούν την Κίνα.

    "Ως προς το ζήτημα της Ταϊβάν επιβεβαίωσα την πάγια θέση μας υπέρ της αρχής της "μίας Κίνας" και την αντίθεσή μας στην ανεξαρτητοποίηση της Ταϊβάν.

    Ως προς την άρση του εμπάργκο όπλων της ΕΕ έναντι της Κίνας, εξέφρασα την ευνοϊκή αντιμετώπιση του ζητήματος εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι το εμπάργκο προβλέπεται να αρθεί όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες επί ορισμένων στοιχείων του κώδικα συμπεριφοράς".

    Τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της Κίνας να της αποδοθεί από την ΕΕ καθεστώς της οικονομίας της αγοράς, λέγοντας ότι εξέφρασε την κατανόησή του και υπογράμμισε πως "προς το σκοπό αυτό απαιτείται, σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ η πλήρωση ορισμένων τεχνικών στοιχείων και σχετική πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής.

    Η ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζει το σχετικό διάλογο και θα συμβάλει ενεργά στην προοπτική παραχώρησης στην Κίνα του καθεστώτος ελεύθερης αγοράς το συντομότερο δυνατόν".

    Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση ο Κινέζος πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ναυτιλίας, ενώ για τα θέματα τουρισμού ανέφερε πως ενθαρρύνει τους Κινέζους να ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

    Επίσης ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και κυρίως στο λάδι, καθώς και τις δυνατότητες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και στον πολιτιστικό τομέα εκμεταλλευόμενος και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από το Πεκίνο το 2008.

    Η σύζυγος του πρωθυπουργού Νατάσσα είχε ξεχωριστό πρόγραμμα και επισκέφθηκε το σπίτι της Μαντάμ Σουνγκ, ενώ ξεναγήθηκε με παραδοσιακά τρίκυκλα στη γραφική συνοικία Χουτόνγκ.

    Ο πρωθυπουργός αναχώρησε στις 11 ώρα Ελλάδος από το Πεκίνο για τη Σαγκάη, όπου αύριο μεταξύ άλλων θα μιλήσει σε Κινεζο-ελληνικό επιχειρηματικό συνέδριο.

    [02] ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

    Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 2006 (09:04 UTC+2)

    Τσουχτερό κρύο με ηλιοφάνεια επικρατεί στην Κεντροδυτική Μακεδονία όπου ο δείκτης του θερμομέτρου έπεσε στη διάρκεια της νύχτας κάτω από το μηδέν, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

    Η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στην πόλη της Φλώρινας (-6 βαθμοί), ενώ -3 είχαν η Κοζάνη και η Καστοριά, -2 οι Σέρρες και -1 η Καβάλα. Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές επικρατεί ηλιοφάνεια με παγωνιά, καθώς από χθες το απόγευμα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

    Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες σ΄ ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Καστοριάς, καθώς επίσης και στους δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) και Καστοριάς - Νεστορίου - Ιωαννίνων.

    [03] ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    Ουάσιγκτον, 20 Ιανουαρίου 2006 (08:50 UTC+2)

    Αναλυτές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσαν ότι το ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε την Πέμπτη από το αραβικό δορυφορικό δίκτυο αλ Τζαζήρα, προέρχεται όντως από τον ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Πάντως οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να ανεβάσουν τον δείκτη επιφυλακής της χώρας.

    Αναλυτές θεμάτων αντιτρομοκρατίας δηλώνουν ότι οι αρχές θα πρέπει να πάρουν στα σοβαρά το νέο ηχογραφημένο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος της CIA που καταζητούσε τον Μπιν Λάντεν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, Μάικλ Σούερ, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να περιμένουν κάποια επίθεση της Αλ Κάιντα μέσα στον επόμενο χρόνο. Παρόμοια είναι και η αξιολόγηση του μηνύματος απ τον πρώην επικεφαλής του γραφείου αντιτρομοκρατίας του Λευκού Οίκου, Ρίτσαρντ Κλάρκ, ο οποίος δηλώνει ότι ο Μπιν Λάντεν δεν θα μιλούσε για επικείμενη επίθεση αν δεν ήταν σίγουρος για κάτι τέτοιο, γιατί δεν θα ήθελε να διακινδυνεύσει διάψευση του.

    Άλλοι αναλυτές δηλώνουν ότι η προσφορά εκεχειρίας του Μπιν Λάντεν αποτελεί προσπάθεια του να φανεί στους υποστηρικτές του σαν ορθολογιστής διπλωμάτης, να μεταπείσει την κοινή γνώμη και να στείλει το μήνυμα ότι η Αλ Κάιντα συνεχίζει να ελέγχει τη κατάσταση. Επίσης πολλοί αναλυτές σημειώνουν την στιγμή που το μήνυμα δόθηκε στη δημοσιότητα, δηλαδή λίγες μόνο μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του υπαρχηγού του, Αϊμάν Αλ Ζαγουαχίρι, στο Πακιστάν. Ο αλ Ζαγουαχίρι έχει υπάρξει το δημόσιο πρόσωπο της Αλ Κάιντα το τελευταίο χρόνο και πιστεύεται πως επέζησε της επίθεσης εναντίον του.

    Τέλος ο πρώην αξιωματούχος της CIA για θέματα αντιτρομοκρατίας, Βίνσεντ Κανιστράνο, δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του ο Μπιν Λάντεν ακούγεται ιδιαίτερα κουρασμένος και ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

    Στο μήνυμά του, ο μπιν Λάντεν δήλωσε ότι υπάρχουν σχέδια για νέα επίθεση εναντίον των ΗΠΑ, αλλά προσέφερε «μακροχρόνια» ανακωχή, σε περίπτωση που οι αμερικανικές δυνάμεις αποσυρθούν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο Λευκός Οίκος απέρριψε αμέσως την προσφορά μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, που τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν διαπραγματεύονται με τρομοκράτες. Σε μήνυμα του τον Απρίλιο του 2004 ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είχε προβεί σε παρόμοια προσφορά εκεχειρίας προς την Ευρώπη. Στο τελευταίο αυτό μήνυμα του ο Μπιν Λάντεν αναφέρθηκε σε αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας δεν κατάφεραν να αποτρέψουν. Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν από το Δεκέμβριο του 2004. Το Αλ Τζαζίρα δήλωσε ότι το μήνυμα ηχογραφήθηκε αυτό το μήνα.

    [04] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΛΟΝΤ ΜΟΣΕ "ΠΕΡΙΚΛΗΣ. Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

    Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2006 (22:47 UTC+2)

    Κριτική βιογραφία του Περικλή, αλλά και στοχασμό για την αθηναϊκή Δημοκρατία και την Δημοκρατία γενικότερα αποτελεί το βιβλίο της διεθνούς φήμης Γαλλίδας ελληνίστριας Κλοντ Μοσέ «Περικλής. Ο εφευρέτης της Δημοκρατίας», που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

    Στην ομιλία της στην παρουσίαση του βιβλίου, η κ. Μοσέ εκτίμησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης δημοκρατίας είναι η ελλιπής συμμετοχή των πολιτών στον δημόσιο διάλογο, σε αντίθετα με όσα ίσχυαν στην αθηναϊκή Δημοκρατία. Το ζητούμενο, σύμφωνα με την κ. Μοσέ, είναι να ξαναγεννηθεί το ενδιαφέρον για την πολιτική.

    Η κ. Μοσέ υπογράμμισε ότι δεν θέλει να κάνει τον Περικλή ήρωα και πρόσθεσε ότι όποιες και αν ήταν οι αδυναμίες του, το μεγαλύτερο του επίτευγμα ήταν η εγκαθίδρυση πολιτικού συστήματος που βασίζεται στην συζήτηση και την αντιπαράθεση, ακόμα και στη σύγκρουση. Επιπλέον, τόνισε ότι ο Περικλής έβαλε τέλος στα προνόμια των μεγάλων οικογενειών.

    Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η αθηναϊκή Δημοκρατία απέκλειε τους σκλάβους και τις γυναίκες, ωστόσο εκείνη την περίοδο η σκλαβιά ήταν διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, ενώ οι γυναίκες μέχρι πρόσφατα δεν συμμετείχαν στην πολιτική ζωή.

    Για το βιβλίο μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Αρης Στυλιανού, ο οποίος τόνισε ότι η κ. Μοσέ δίνει μετρημένες απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται για τον Περικλή , για παράδειγμα αν ήταν μεγαλοφυής και εμπνευσμένος ήρωας ή δημαγωγός που πέτυχε χάρη στις περιστάσεις.

    Η κ. Μοσέ δίδαξε Αρχαία Ιστορία στο 8ο πανεπιστήμιο του Παρισιού. Εχει γράψει πολλά άρθρα, μελέτες και περίπου 20 βιβλία για την αρχαία Ελλάδα, με επίκεντρο τον 5ο και 4ο αιώνα π. Χ.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 2006 (19:16 UTC+2)

    Το 2005 ήταν ένας χρόνος πολύ καλός για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

    Ήταν ένας χρόνος γόνιμος και παραγωγικός, ένας χρόνος κατά τον οποίο συνεχίστηκε με πολύ έντονο ρυθμό η μεγάλη προσπάθεια για την «νέα εικόνα» της Θεσσαλονίκης, η μεγάλη προσπάθεια για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της πόλης μας.

    Προσφέραμε υπηρεσίες υψηλοτάτου επιπέδου σε όλους τους τομείς και ξεκινήσαμε δεκάδες έργα τα οποία κυριολεκτικά θα αλλάξουν τη ζωή των συμπολιτών μας.

    Λύσαμε πολλά χρονίζοντα προβλήματα, δρομολογήσαμε συγκεκριμένες ενέργειες και έργα για το 2006 και προετοιμάσαμε το έδαφος για μεγάλες αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Δώσαμε αγώνα για να θεσμοθετηθεί εντός του 2006 η «Μητροπολιτική Διακυβέρνηση» στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και πλέον είναι βέβαιο ότι μαζί με τον καινούργιο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων η Μητροπολιτική Διακυβέρνηση της Θεσσαλονίκης θα είναι γεγονός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Μέσα στο 2005 οι εργαζόμενοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης ξεπέρασαν τον εαυτό τους και προσέφεραν στους Θεσσαλονικείς ότι μπορούσαν περισσότερο.

    Η Διοίκηση του Δήμου, όλες οι Αντιδημαρχίες, όλες οι Δημοτικές μας Επιχειρήσεις, όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτούργησαν άψογα.

    Όλα τα στελέχη της Παράταξης της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» αρίστευσαν στην άσκηση των καθηκόντων τους και απεδείχθησαν αντάξια της εμπιστοσύνης του Λαού της Θεσσαλονίκης.

    Θέλω λοιπόν με το τέλος του 2005 να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους Αντιδημάρχους και όλους τους Προέδρους των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όλα τα μέλη της Παράταξης της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ».

    Όλοι πέτυχαν στο έργο τους, όλοι προσέφεραν στον εαυτό τους στη μεγάλη προσπάθεια για μια Θεσσαλονίκη επίκεντρο των εξελίξεων, για μια Θεσσαλονίκη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη.

    Τώρα ξεκινά ένας καινούργιος χρόνος.

    Μέσα λοιπόν στο πνεύμα της ομάδας στο οποίο κινούνται όλα τα στελέχη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», μέσα στο πνεύμα της συνεργασίας, της συλλογικής δουλειάς και της εναλλαγής των θέσεων και δοθέντος ότι δύο επίλεκτα μέλη της Παράταξης είναι εκλεγμένοι Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η κα. Ε. Ράπτη και ο κ.Στ.Καλαφάτης, οι δε κ.κ. Σ.Καπετανόπουλος και Ι.Ζουρνάς είναι εκλεγμένοι ως Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και του Δ.Σ. του Ο.Τ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης αντιστοίχως, θα υπηρετήσουμε τον Λαό της Πόλης κατά το έτος 2006, από τις παρακάτω θέσεις:

    Αντιδήμαρχος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μιχάλης Ζορπίδης

    «» ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ και Υπεύθ. Μεγάλων Εκδηλώσεων: Βασίλης Γάκης

    «» ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: Αθανάσιος Παπαδόπουλος

    «» ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ: Ευάγγελος Δημητρίου

    «» ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ: Κωνσταντίνος Εγγλέζος

    «» ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Λεμ. Κολοβού-Πολύζου

    «» ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ: Κων/νος Καζαντζίδης

    Αηδονόπουλος Χάρης: Αντιπρόεδρος Δημοτικών Ωδείων και Εντεταλμένος Σύμβουλος επί θεμάτων «Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων»

    Αθανάσαρος Θεόδωρος: Πρόεδρος Δημοτικής Εταιρείας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών (Δ.Ε.Ε.Κ.ΜΕ.)

    Ακριτίδης Θεόδωρος: Αντιπρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Δ.Ε.Α.Δ.) και Εντεταλμένος

    Σύμβουλος επί θεμάτων Απόδημου Ελληνισμού Ασπασίδης Θεόδωρος: Αντιπρόεδρος Δημοτικής Εταιρείας

    Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών (Δ.Ε.Ε.Κ.ΜΕ.)

    Γερογιάννης Αναστάσιος: Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Δ.Ε.Α.Δ.) και Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής

    Γυφτόπουλος Αντώνης: Πρόεδρος Κέντρων Φροντίδας Οικογένειας

    (ΚΕ.Φ.Ο.) και Αντιπρόεδρος των πρώην Κρατικών Παιδικών Σταθμών

    Ζελομοσίδου Κάτια: Πρόεδρος Δημοτικών Ωδείων και Εντεταλμένη Σύμβουλος επί θεμάτων Δημοσίων Σχέσεων

    Ιωαννίδης Θεόφιλος: Πρόεδρος των πρώην Κρατικών Παιδικών Σταθμών και Αντιπρόεδρος των Κέντρων

    Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕ.Φ.Ο.)

    Καραμανλής Σταμάτης: Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος & Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.)

    Μακραντωνάκης Νικόλαος: Αντιπρόεδρος Δημοτικού Βρεφοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» και Εντεταλμένος Σύμβουλος επί θεμάτων «Αδελφοποιημένων Πόλεων»

    Ταχιάος Νικόλαος: Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Εταιρείας Δ.Θ. (ΑΝ.ΕΤ.)

    Τσούγκας Ματθαίος: Εντεταλμένος Σύμβουλος επί θεμάτων Παιδείας και Εντεταλμένος Σύμβουλος επί θεμάτων Ναρκωτικών

    Τσουρέκας Απόστολος: Αντιπρόεδρος «Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Ν.Θεσσαλονίκης» και Εντεταλμένος Σύμβουλος επί θεμάτων Τουριστικής Πολιτικής Δ.Θ.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Κοζάνη, 20 Ιανουαρίου 2006 (14:32 UTC+2)

    Σύσκεψη με θέμα την πληρότητα του προσωπικού και των μέτρων καθώς και το συντονισμό της δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου των πτηνών, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2006 και ώρα 17.30, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, στην περιοχή Ζ.Ε.Π. Κοζάνης.

    Στη σύσκεψη, που θα συντονίσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, κ. Ανδρέας Λεούδης, οι Βουλευτές, οι Νομάρχες καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ»

    Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 2006 (13:49 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 20:30, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του 4ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Ο κόσμος των χρωμάτων». Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Α.Π.Θ. Αντώνης Μπουσμπούκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ»

    Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 2006 (13:48 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 20:30, στην αίθουσα Β΄ Εικαστικών Εκδηλώσεων του 5ου ορόφου, του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Παναγιώτη Καλάβρια με θέμα «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ - Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣ». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»

    Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 2006 (13:46 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 10:00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Τσαούσογλου θα παρουσιάσει την ηχοϊστορία «Το παραμύθι του Χειμώνα». Πρόκειται για μια θεατρική πρόταση με ζωγραφικά έργα, μουσική, χορό, κίνηση ως ελεύθερη έκφραση των παιδιών, με ηχητικούς, ρυθμικούς και μελωδικούς αυτοσχεδιασμούς καθώς και με ζωγραφική ως απεικόνιση του παραμυθιού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΩΝ 184 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΘ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

    Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 2006 (13:44 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησης με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο θέμα της«αξιοποίησης» των 184 στρεμμάτων της ΔΕΘ αποκαλύπτοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει «μπλοκάρει» τις σχετικές διεργασίες στο Υποθηκοφυλάκειο.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Πέμπτης (26 Ιανουαρίου) θα υπάρχει ένα και μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση, αυτό της ανάπλασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου έχουν κληθεί να παραστούν τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΘ ΑΕ και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης.

    Όπως αποκάλυψε σήμερα ο Δήμαρχος, σε παλαιότερη αγωγή της κατά της ΔΕΘ ΑΕ, η Δημοτική Αρχή διεκδικεί μεταξύ των άλλων την κυριότητα των 16 στρεμμάτων ιδιοκτησίας Δήμου Θεσσαλονίκης στον ευρύτερο χώρο επέκτασης της ΔΕΘ. Η αγωγή έχει κατατεθεί στο Υποθηκοφυλάκειο και σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου, η ενέργεια αυτή «μπλοκάρει» κάθε προσπάθεια «αξιοποίησης» των 184 στρεμμέτων της ΔΕΘ και αποκλείει οποιαδήποτε σύμβαση με ιδιώτη.

    Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατέληξε: «Δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το προτεινόμενο από την ΔΕΘ ΑΕ σχέδιο για την ανάπλαση της έκτασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης».

    Στην ίδια συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι είναι λάθος ενέργεια το προτεινόμενο ψήφισμα καταδίκης της κουμουνιστικής ιδεολογίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τονίζοντας ότι οι ιδεολογίες δεν καταδικάζονται με ψηφίσματα αλλά αντιμετωπίζονται με άλλες ιδεολογίες.

    Τέλος ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων της Θεσσαλονίκης τη στιγμή που η Βόρεια Ελλάδα μαστίζεται από την αποβιομηχάνιση και τη αύξηση της ανεργίας. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάλεσε τους κυβερνητικούς παράγοντες να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας της συγκεκριμένης βιομηχανικής μονάδας. Επεσήμανε δε ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Κίνας για την άμεση αγορά 60.000 τόνων φωσφορικών λιπασμάτων.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 20 January 2006 - 19:13:50 UTC