Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-12-12

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  • [02] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [03] Ο Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ
  • [04] 4 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ
  • [05] ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

  • [01] ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2005 (18:35 UTC+2)

    Τρεις τραυματίες, πανικός, κατεστραμμένες τζαμαρίες και αυτοκίνητα με σοβαρές υλικές ζημιές, συνθέτουν το παζλ της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε στις 6:08 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

    Όπως διαπιστώθηκε από τις αστυνομικές έρευνες πρόκειται για αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος μέσα σε μεταλλικό κουτί, όμοιο μ' αυτό των μοτοποδηλάτων DΕLIVERY πάνω σε ένα δίκυκλο που ήταν σταθμευμένο έξω από τα ΕΛΤΑ και κάτω από υπουργείο Οικονομίας στην πλατεία Συντάγματος.

    Αρκετά λεπτά πριν έγιναν δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

    Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 5:32 στο οποίο ο άγνωστος ανέφερε στον τηλεφωνητή της εφημερίδος ότι θα γίνει έκρηξη στο υπουργείο Οικονομίας στη πλατεία Συντάγματος. Το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε 4 λεπτά αργότερα και ο άγνωστος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για φάρσα αλλά ότι πράγματι θα πραγματοποιείτο έκρηξη χωρίς ωστόσο να αναλάβει την ευθύνη για λογαριασμό κάποιας οργάνωσης.

    Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης σήμανε συναγερμός και οι αστυνομικοί που βρίσκονταν ως φρουρά στο υπουργείο Οικονομίας έβγαλαν έξω τους υπαλλήλους ενώ απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή απαγορεύοντας στους διερχομένους να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο κάποιοι βρέθηκαν κοντά στο σημείο της έκρηξης, ενώ υπήρχαν και εργαζόμενοι σε καταστήματα επί της Οδού Μητροπόλεως.

    Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς της Ασφάλειας Αττικής πρέπει να χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον 1 κιλό εκρηκτικής ύλης που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα το είδος της και προκλήθηκε ιδιαίτερα ισχυρό ωστικό κύμα, ενώ αμέσως μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε και φωτιά.

    Καταστράφηκαν τα γραφεία των ΕΛΤΑ στο ισόγειο του κτηρίου, ενώ ζημιές προκλήθηκαν μέχρι και τον 8ο όροφο του υπουργείου στις τζαμαρίες, καθώς και στις τζαμαρίες παρακείμενων πολυκατοικιών και καταστημάτων. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν κα σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο σημείο της έκρηξης, ενώ, όπως είπαν χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους δυο οδηγοί ταξί που είχαν τα οχήματα τους εν στάση στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος από το ωστικό κύμα τα οχήματα τους μετακινήθηκαν.

    Πυροτεχνουργοί περισυνέλεξαν τα ευρήματα του μηχανισμού και κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό και οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται στα εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ομοιότητες και ποιες σε σχέση με τις 3 βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

    Στα εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής μεταφέρθηκε και το διαλυμένο μοτοποδήλατο στο οποίο οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει το μεταλλικό κουτί (τύπου delivery) μέσα στο οποίο υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

    Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο μοτοποδήλατο ανήκει σε ιδιώτη και είχε κλαπεί στις 2 του μηνός από την περιοχή του Κερατσινίου. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν το μεταλλικό κουτί (τύπου delivery) για να μην δημιουργηθούν υπόνοιες στους αστυνομικούς που φρουρούσαν το κτίριο και για να επέλθει σύγχυση στην Αστυνομία κατά τις πρώτες ώρες της έρευνας.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ υπάρχει κατάθεση δυο μαρτύρων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο μοτοποδήλατο άφησαν στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη στις 5 το πρωί δυο νεαροί οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίσθηκαν.

    Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" όπου οι δυο πρώτοι μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών πήραν εξιτήριο, ενώ ένας τρίτος (άνδρας) έχει τραυματισθεί σοβαρότερα σε διάφορα σημεία του σώματος του και παρέμεινε για νοσηλεία και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις. Πάντως και η κατάσταση του τρίτου τραυματία σύμφωνα με τους γιατρούς δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

    Να σημειωθεί ότι μέχρι αργά το απόγευμα καμία από τις οργανώσεις που έχουν εμφανισθεί μετά την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ δεν ανέλαβε την ευθύνη με οποιοδήποτε τρόπο για την έκρηξη στη πλατεία Συντάγματος.

    [02] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2005 (18:28 UTC+2)

    Η αξιοπιστία θα είναι το βασικό κριτήριο που θα δώσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία οργάνωσε η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

    Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου η κυβέρνηση θα κριθεί από την αντιμετώπιση ή την αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων και το ΠΑΣΟΚ από την αξιοπιστία των θέσεών του και εξέφρασε την πίστη του ότι τελικά ο λαός θα ψηφίσει το κόμμα του.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι αποδεδειγμένη η αναξιοπιστία της κυβέρνησης, καθώς δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις της και πρόσθεσε πως ο κ. Καραμανλής έχει ένα καράβι χωρίς πυξίδα. Εμείς, είπε, δεν θα κάνουμε τέτοια κυβέρνηση.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και αν φοβάται ο ίδιος να τις ζητήσει, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο και σημείωσε ότι οι εκλογές είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι το θέμα για τον κ. Καραμανλή είναι πότε θα χάσει τις εκλογές και όχι αν θα τις χάσει.

    Ανέφερε επίσης ότι ο προσδιορισμός του χρόνου των εκλογών είναι θέμα του πρωθυπουργού, τον οποίο, πάντως, κατηγόρησε ότι μέσω των στελεχών του κόμματος και της κυβέρνησης "παίζει παιχνίδι" σχετικά με το χρόνο των εκλογών, κάτι που, όπως είπε, δεν συμβάλει στην πολιτική σταθερότητα.

    Η συζήτηση για τις εκλογές με την ένταση που γίνεται, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, αποτελεί σαφή απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης Καραμανλή να κυβερνήσει τη χώρα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαφθορά, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτά τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται ως αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, όπως είπε, αν είχε καλύτερα στελέχη ας τα τοποθετούσε στις καίριες θέσεις. Τόνισε επίσης ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης γίνονται υπό την πίεση της δημοσιοποίησης των κρουσμάτων διαφθοράς.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τοποθετεί κομματικούς φίλους της στην διοίκηση και υπογράμμισε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δεν θα ενδιαφερθούν για το χρώμα του καθενός αρκεί αυτός να τηρεί τα τυπικά προσόντα που θα απαιτούνται για να τοποθετηθεί σε κάποια θέση.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα είχε τα προηγούμενα χρόνια ξεχωριστή θέση στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, αλλά οι ευκαιρίες χάθηκαν λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή τα δύο τελευταία χρόνια, διάστημα στο οποίο, όπως εκτίμησε, η χώρα πηγαίνει πίσω.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο ίδιος του και το κόμμα του δεν είναι απομονωμένοι από τα προβλήματα της κοινωνίας όπως η κυβέρνηση Καραμανλή και σημείωσε ότι ο λαός στρέφεται και πάλι προς το ΠΑΣΟΚ.

    Προέβλεψε "ακριβό χειμώνα" φέτος και πρόσθεσε ότι η προοπτική με αυτή την κυβέρνηση θα είναι κακή.

    Σε ερώτηση για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις ΔΕΚΟ, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι αυτά που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι αλλαγές αλλά πρόχειρα μέτρα και υπογράμμισε πως στα τρία θεματα που επιχείρησε μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση απέτυχε. Τόνισε ότι στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ υπάρχει έμπρακτη οπισθοδρόμηση ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής.

    Επίσης κατηγορησε την κυβέρνηση ότι τορπιλίζει με αυτό τον τρόπο την εργασιακή ειρήνη.

    Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψή του στο Αγιον Ορος ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά έχει διακόψει τη χρηματοδότηση του προγράμματος "Αθως" και τον κ. Κ. Καραμανλή για έλλειψη ευαισθησίας προς την ιδιαιτερότητα του Αγίου Ορους.

    Ως ένδειξη ο κ. Παπανδρέου ανέφερε το ότι οταν στη Βουλή γινόταν συζήτηση για τα στρατολογικά των ιερωμένων η κυβερνητική πλειοψηφία δεν δέχθηκε να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα οι εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους.

    Σε ερώτηση σχετικά με σημερινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, αλλά και γενικότερα για τις σχέσεις με την Εκκλησία, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι οι ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί και ότι πολύ σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα είναι σε θέση να διατυπώσει προτάσεις ώστε να ξεδιαλυθούν οι ρόλοι.

    Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ προσβλέπει σε καλή συνεργασία με τον αρχιεπίσκοπο, αλλά τήρησε σαφείς αποστάσεις στο θέμα της σημερινής αναφοράς του κ. Χριστόδουλου στο Ισραήλ, αλλά και στο χειρισμό του θέματος των εκκλησιαστικών σχολών.

    Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε δηλώσεις, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, όταν αναφερόμαστε σε τρίτες χώρες γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

    Σχετικά με τις εκκλησιαστικές σχολές, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε και την κυβέρνηση τονίζοντας ότι αυτές ανωτατοποιούνται παρά την θέληση του πανεπιστημιακού χώρου, μόνο και μόνο για να κάνει η κυβέρνηση το χατήρι κάποιων στην Εκκλησία.

    Ερωτηθείς για ένα άλλο θέμα στο οποίο η Εκκλησία έχει διατυπώσει τις απόψεις της και αφορά στο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται μία πρόταση για "σύμφωνο συμβίωσης" το οποίο δεν θα αφορά μόνο τους ομοφυλόφιλους αλλά και τους ετερόφιλους και αυτό θα προωθηθεί προς τη Βουλή.

    Σε ερωτήσεις σχετικά με την ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ και την παρουσία στελεχών του στα τηλεοπτικά δίκτυα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο καθένας κρίνεται από την πολιτική του παρουσία στην τηλεόραση ή αλλού.

    Η ανανέωση, τόνισε, γίνεται διαρκώς στο ΠΑΣΟΚ και ήδη σε είκοσι μήνες στην αντιπολίτευση το Κίνημα έκανε περισσότερες και ριζικότερες αλλαγές από ότι έκανε η ΝΔ 11 χρόνια στην αντιπολίτευση.

    Αποσυνέδεσε την ανανέωση από το ηλικιακό κριτήριο, ενώ σχολιάζοντας δημοσιεύματα που εμφανίζουν σύνθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές διευκρίνησε ότι τα σενάρια αυτά δεν εκπορεύονται από τον ίδιο και τόνισε ότι τη σύνθεση της κυβέρνηση θα τη βρούμε όλοι μετά τις εκλογές.

    Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι όπως έκανε και με τη νεολαία έτσι κάνει και με τους υπόλοιπους, ζητεί δηλαδή να υπάρχει αμφισβήτηση στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ακόμα να αμφισβητείται και ο ίδιος. Αυτή, τόνισε, είναι η ειδοποιός διαφορά μας με τη ΝΔ. Και πρόσθεσε ότι η σωστή τακτική ενός ηγέτη δεν είναι ο φανφαρονισμός και η μαγκιά αλλά η διαβούλευση και η συνεργασία.

    Σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση Αλογοσκούφη για την υποψηφιότητα της κα Γιάννας Αγγελοπούλου στο δήμο Αθηναίων ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη χαρά του εκλαμβάνοντας την πρόταση αυτή ως αναγνώριση από την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομίας της επιτυχίας της Ολυμπιάδας, την οποίαν είχαν κατηγορήσει ακόμη και λίγο πριν την διεξαγωγή της.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στη διαπραγμάτυεση για το 4o Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ακολουθεί την τακτική "καλιο πέντε και στο χέρι", τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι διαπραγματευτική θέση. Και διατύπωσε την άποψη ότι δεν είναι κατ' ανάγκη αρνητικό για την Ελλάδα, όπως αφήνει να διαφανεί η κυβέρνηση, το να μη ληφθεί τώρα η απόφαση για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και να μεταφερθεί στην αυστριακή προεδρία.

    Aπαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της ευελιξίας, αλλά ταυτόχρονα και της ασφάλειας στις ΔΕΚΟ, επανέλαβε το πρότυπο του σκανδιναβικού μοντέλου και πρόσθεσε πως οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν με διαβούλευση.

    Δεν αντιτάχθηκε στο άνοιγμα μιας συζήτησης για το ασφαλιστικό αρκεί, όπως είπε,η κυβέρνηση να το άνοιγε με σοβαρότητα, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει σοβαρότητα στο θέμα αυτό γιατί δεν έχει πολιτική.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την συνδικαλιστική ηγεσία, η οποία χαρακτηριστίστηκε "αριστοκρατία" ανέφερε ότι ο ίδιος από οικογενειακή παράδοση είναι εναντίον κάθε αριστοκρατίας όπου και αν υπάρχει. Τόνισε, όμως, οτι η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος έχει κάνει πολλά βήματα, αλλά απομένουν να γίνουν και άλλα σημαντικά.

    Σε ερώτηση για το αν η εκδηλωθείσα από τον αδελφό του Νίκο επιθυμία να πολιτευτεί σημαίνει ανανέωση ή αντίληψη της πολιτικής ως οικογενειακής υπόθεσης, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι πρόκειται για άδικη κατηγορία και ότι ο ίδιος δεν προωθεί τους στενούς του φίλους και τα μέλη της οικογένειάς του. Στην πολιτική, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, κρινόμαστε αυτοτελώς.

    [03] Ο Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2005 (16:17 UTC+2)

    Στις δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήσεις σχετικές με το θέμα που δημιουργήθηκε γύρω από την παραίτηση του Αγ. Οικονομόπουλου.

    Σε αλλεπάλληλες συναφείς ερωτήσεις, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπήρξε επιστολή καταγγελίας του κ. Οικονομόπουλου» από επιχειρηματία, σημείωσε ότι «ορθώς κινήθηκε» επί του θέματος ο κ. Παναγιωτόπουλος και τόνισε πως «η κυβέρνηση σταθερά επιμένει ότι όταν υπάρχουν υπόνοιες ή ενδείξεις ή, πολύ περισσότερο, αποδείξεις, θα πρέπει οι υποθέσεις να διερευνώνται μέχρι τέλους.

    Θα έλειπε η σοβαρότητα από μια κυβέρνηση, αν έκανε πως δεν καταλάβαινε, δεν άκουγε, δεν διερευνούσε. Αν έχουν συνηθίσει ορισμένοι σε μια τέτοια πρακτική, αυτό δεν χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, πρόσθεσε.

    Αναφορικά με τις λίστες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, στελεχών του δημοσίου τομέα που απομακρύνθηκαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι ο συγκεκριμένος κατάλογος περιλαμβάνει «πρόσωπα που παραιτήθηκαν για προσωπικούς λόγους, ή ακόμη τον κ. Νέζη - ο οποίος είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν μπορεί λοιπόν, όλα να μπαίνουν σε ένα τσουβάλι υπονοιών,οι οποίες μπορεί να μην αποδειχθούν».

    Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του κ. Παναγιωτοπούλου περί της συνεργασίας του με τον κ. Οικονομόπουλο σε σχέση με κάποιο πρόβλημα εκδήλωσης στα Γιάννενα, ο εκπρόσωπος είπε ότι είναι «δύο διαφορετικά θέματα". "Είναι άλλο το θέμα της συνεργασίας και άλλο το θέμα ηθικής τάξεως που γεννήθηκε. Ο κ. Παναγιωτόπουλος όφειλε να ερευνήσει το θέμα», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος και παρέπεμψε τις συναφείς ερωτήσεις στις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης.

    Τέλος σε ερώτηση περί της «πολιτικής ευθύνης» υπουργών, ο εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «είναι αυτονόητο πως την πολιτική ευθύνη αναλαμβάνει κάθε βουλευτής και υπουργός την ώρα της ορκωμοσίας του».

    [04] 4 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ

    Βηρυτός, 12 Δεκεμβρίου 2005 (10:20 UTC+2)

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε βιομηχανικό προάστιο, που κατοικείται κυρίως από χριστιανούς, στην ανατολική Βηρυτό σήμερα το πρωί με συνέπεια να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα, ανακοίνωσε η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

    [05] ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

    Αλεξανδρούπολη, 12 Δεκεμβρίου 2005 (10:09 UTC+2)

    Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα "η ελιά και το λάδι στις εποχές του χρόνου, στους μύθους, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας'', διοργανώνει το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη .

    Στόχος του διαγωνισμού είναι να προάγει την παιδική έκφραση και δημιουργία και παράλληλα να φέρει τα παιδιά σε επαφή με το γνωστό ως "χρυσάφι της ελληνικής γης'' την ελιά και το ελαιόλαδο.

    Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στους σκοπούς του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, τη διαφύλαξη, μελέτη και προβολή της Παιδικής Τέχνης, την αισθητική αγωγή των παιδιών, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους, την γνωριμία και αγάπη για κάθε μορφή τέχνης.

    Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ελαιουργικής εταιρίας "ΜΙΝΕΡΒΑ'' η οποία φιλοδοξεί να φέρει τα παιδιά σε επαφή με το πλούσιο αυτό καρπό της ελληνικής γής, υπό το πρίσμα όχι μόνο της υγιεινής διατροφής, αλλά και της ελληνικής ιστορίας και των παραδόσεων.

    Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εκατοντάδες παιδιά από 120 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΑΜ-Θ και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου το 2006.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 12 December 2005 - 19:13:48 UTC