Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 22 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-10-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [02] Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
  • [03] ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΚΛΙΜΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ
  • [04] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [05] ΑΥΡΙΟ Η ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ "25"
  • [06] ΩΣ ΤΙΣ 15/11 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
  • [07] ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Ο ΝΙΜΙΤΣ

  • [01] ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Οκτωβρίου 2005 (16:13 UTC+2)

    Η σημερινή επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό δίνει πολλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προσερχόμενος στο γεύμα που παρέθεσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης.

    «Ενας αγνός πατριωτισμός, μια μεγάλη πόλη, ένα κέντρο του Ελληνισμού που απελευθερώνεται και που γιορτάζουμε όλοι ακριβώς το μήνυμα που δίνει αυτός ο αγώνας του ελληνικού λαού. Αδολος, αυθόρμητος και με πολλά οράματα για ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο κ. Παπούλιας.

    [02] Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 26 Οκτωβρίου 2005 (15:40 UTC+2)

    Η Ελλάδα υποστηρίζει ειλικρινώς την ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κι έστρεψε το ενδιαφέρον του στις σοβαρές εξελίξεις το επόμενο διάστημα στο Κοσσυφοπέδιο, στη διάρκεια της αντιφώνησης του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς».

    «Η γειτονιά μας δεν ήταν ποτέ ήσυχη. Αλλοτε στα βόρεια σύνορα μας και άλλοτε στα ανατολικά παραμόνευαν απειλές και κίνδυνοι. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της ειρήνης, της αρμονικής συνεργασίας και συνύπαρξης, με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την αρχή της αμοιβαιότητας», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:»Ελλάδα υποστηρίζει ειλικρινώς της ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Βαλκανίων, προσβλέποντας στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή. Η ελληνική στρατηγική επιλογή υποστήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής των γειτονικών χωρών πηγάζει από το όραμα μας για το μέλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ένα μέλλον που δεν μπορεί όμως παρά να βασίζεται στην ιστορική αλήθεια, σε σαφείς κανόνες και υποχρεώσεις και να στηρίζεται στο διεθνές».

    Σε ότι αφορά στις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή ότι θα παραμείνουν σε ισχύ οι αρχές του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ, ότι θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των πληθυσμών, καθώς και της τόσο σημαντικής πολιτιστικής ορθόδοξης κληρονομιάς και ότι η λύση που θα βρεθεί θα εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του καθεστώτος στο Κοσσυφοπέδιο δεν θα είναι ούτε εύκολες, ούτε ανώδυνες και πρέπει να μας απασχολήσουν όλους γιατί αφορούν στη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή.

    Στην προσφώνηση του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης τόνισε ότι η Ελλάδα στέλνει έμπρακτα το μήνυμα ότι η συνεννόηση και η συνεργασία είναι αποδοτικότερη από τη διαφωνία και την αντιπαράθεση. Ότι η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη είναι προτιμότερη από την καχυποψία και τη μισαλλοδοξία. «Η Ελλάδα συναισθανόμενη πλήρως την ιστορική της ευθύνη απέναντι στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων μας συνεχίζει και υποστηρίζει σταθερά αυτή τη δική τους προσπάθεια. Σεβόμαστε την ιστορία των άλλων λαών και ζητούμε να σεβαστούν και εκείνοι τη δική μας και είναι αυτονόητο ότι δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην ιστορία, στα σύμβολα και στον πολιτισμό των προγόνων μας», επισήμανε ο υπουργός.

    [03] ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΚΛΙΜΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Οκτωβρίου 2005 (13:22 UTC+2)

    Παρέμβαση στο νοσηρό κλίμα των, που κάποιοι καλλιεργούν, όπως είπε, έκανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με δήλωση του αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία, στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης για τη γιορτή του Πολιούχου και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, που έγινε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το νοσηρό αυτό κλίμα δεν πρόκειται να ανακόψει την προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει το έργο και τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί.

    «Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τη Θεσσαλονίκη, για τη Βόρειο Ελλάδα, για τον Τόπο μας. Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλες και όλους", είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

    "Σήμερα, η Ελλάδα βαδίζει δυναμικά, με αυτοπεποίθηση, στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Παρά τα πολλά, τα δύσκολα προβλήματα, βαδίζουμε με αποφασιστικότητα μπροστά. Παίρνουμε αποφάσεις που αναβάλλονταν για πολλά χρόνια. Προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο Τόπος. Πραγματοποιούμε αλλαγές στις οποίες αντιδρούν αντιλήψεις, νοοτροπίες, κατεστημένα συμφέροντα, που είχαν κρατήσει τη Χώρα αιχμάλωτη στην οπισθοδρόμηση. Μεθοδεύσεις της αντίδρασης, κραυγές της συντήρησης, ούτε μας πτοούν, ούτε μας αποπροσανατολίζουν.

    Υπάρχουν κάποιοι που θίγονται, αλλά είναι λίγοι μπροστά στους πολλούς που ζητούν να αλλάξουμε τα πράγματα, να εξαλείψουμε παθογένειες και αγκυλώσεις, να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα της Χώρας και των πολιτών. Σ' αυτά και μόνο έχουμε στραμμένη την έγνοια μας, την πολιτική μας, τις αποφάσεις μας.

    Ο έλεγχος του έργου μας, ο έλεγχος της δράσης μας είναι δημοκρατικό δικαίωμα όλων. Είναι καλοδεχούμενος. Είναι εποικοδομητικός. Το νοσηρό κλίμα, όμως, που κάποιοι καλλιεργούν, δεν πρόκειται να ανακόψει την προσπάθειά μας. Οι πολίτες είναι πολύ πιο ώριμοι απ' όσο φαντάζονται μερικοί, που θέλουν να τους χειραγωγούν.

    Η πραγματικότητα είναι ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν και ξέρουν τις υπερβολές. Αναγνωρίζουν τις ακρότητες. Οι πολίτες καταδικάζουν την ισοπέδωση των πάντων. Απαιτούν από την Κυβέρνηση να επικεντρωθεί στο έργο της και στη λύση των προβλημάτων που τους απασχολούν. Αυτό κάνουμε. Στο τέλος αυτού του δρόμου, νικητές θα είναι όσοι έχτισαν κάτι καινούργιο στον Τόπο και χαμένοι εκείνοι που επιχειρούν να το ισοπεδώσουν».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Ο πολίτης αισθάνεται σήμερα ότι έχει βαλτώσει μέσα στη λογική των μικροκομματικών συμφερόντων, των πελατειακών σχέσεων, της έλλειψης διαφάνειας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πόλη μας, για τη Θεσσαλονίκη, μια μμεγάλη μέρα για τη Μακεδονία μας, μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα. Είναι μια μέρα που γιορτάζουμε τον Πολιούχο, αλλά και απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας. Γιορτάζουμε τη δυνατότητα του Ελληνισμού, όταν βάζει στόχους να μπορεί αυτούς τους στόχους να τους πραγματοποιεί. Και δείχνει όταν θέλει ο Ελληνισμός μπορεί να σπάει τα δεσμά, να αναδεικνύει τη δημιουργικότητα του και να μην τον κρατάει τίποτε πίσω. Δυστυχώς, σήμερα το κλίμα που ζούμε αισθάνεται ο πολίτης ότι η Ελλάδα έχει βαλτώσει. Φαίνεται να τον κρατάνε οι δυνάμεις πίσω. Αισθάνεται ότι δεν έχει όραμα, δεν έχει αποτελεσματικότητα, ότι έχει βαλτώσει μέσα στη λογική των μικροκομματικών συμφερόντων, των πελατειακών σχέσεων, της έλλειψης διαφάνειας. Δικαιούνται η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και ο Ελληνισμός να έχουν οράματα, να εμπνέονται, να έχουν ηγεσία αποτελεσματική, που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να ξεπερνά ιδιοτελή και μικροκομματικά συμφέροντα.

    Γι αυτό αγωνίζομαι, γι αυτό αγωνιζόμαστε και είναι σίγουρο ότι θα το πετύχουμε. Θα πετύχουμε και στη Θεσσαλονίκη να ανοίξουμε δυνατότητες για ένα διαφορετικό μέλλον, ένα μέλλον πραγματικά ελεύθερο, δημιουργικό, με σημαντικές προοπτικές για τον λαό της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας".

    Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε ότι "οι μέρες απαιτούν τόλμη για ένα μεγάλο "όχι". Οχι στην ισοπέδωση της ιστορίας μας, των αξιών και των συμβόλων. Οχι στη σήψη και στη διαφθορά, όχι στην ηττοπάθεια των εθνικών μας θεμάτων".

    Σε ερώτηση για το περιστατικό Ελληνίδας μαθήτριας στη Θεσσαλονίκη που αρνείται να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση, λόγω αντιεθνικιστικών αισθημάτων, απάντησε:"Οι ψευτοδιανοούμενοι ή κάποιοι που παρασύρονται από αυτούς δεν θα μου υποδείξουν προσωπικά το τι θα κάνω. Εγώ βαδίζω με ψηλά το κεφάλι, τιμώ και σέβομαι τη γαλανόλευκη".

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπογράμμισε πως "η ιστορία διδάσκει ότι όταν έχει δίκιο και το προβάλλεις και το υπερασπίζεσαι αυτό με θάρρος και με αποφασιστικότητα. Τότε κερδίζεις. Ετσι κερδίσαμε τη Μακεδονία το 1912, έτσι με θάρρος και με αποφασιστικότητα θα κερδίσουμε τα μεγάλα μας εθνικά προβλήματα".

    Από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος εγκωμίασε την προσωπικότητα του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, εξήρε την φιλοπατρία του και σημείωσε:"Οταν μιλάμε σήμερα για την πατρίδα δεν είμεθα ούτε πολεμοχαρείς, ούτε εθνικιστές, ούτε μονοπωλούμεν την φιλοπατρίαν. Θέλουμε και επιδιώκομεν την ειρήνη που είναι αληθινό δώρο του Θεού εις τον κόσμον για να φυλάμε αδιατάρρακτα τα κόκκαλα και τα μνήματα των προγόνων μας που είναι σπαρμένα στα σύνορα μας ώστε να έχουμε σήμερα αξιοπρέπεια και πατρίδα. Εμείς οι Ελληνες θέλουμε να ζήσουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση με την αίσθηση της κυριότητος του Κράτους μας και της δυνάμεως του Εθνούς μας".

    Με την επίσημη δοξολογία άρχισαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Εξω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί Θεσσαλονικείς οι οποίοι υποδέχθηκαν με θερμά χειροκροτήματα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη, τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Νίκο Τσιαρτσιώνη, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, βουλευτές και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [04] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 26 Οκτωβρίου 2005 (12:19 UTC+2)

    Τη σταθερή απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει αταλάντευτα στο έργο της και τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του μετά τη πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης.

    Αναφερόμενος δε στο κλίμα των ημερών υπογράμμισε ότι "μεθοδεύσεις της αντίδρασης, κραυγές της συντήρησης ούτε μας πτοούν ούτε μας αποπροσανατολίζουν".

    Επεσήμανε πως "υπάρχουν κάποιοι που θίγονται, αλλά είναι λίγοι μπροστά στους πολλούς που ζητούν να αλλάξουμε τα πράγματα, να εξαλείψουμε παθογένειες και αγκυλώσεις να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και των πολιτών".

    Σ' αυτά και μόνο έχουμε στραμμένη την έγνοια μας, την πολιτική μας και τις αποφάσεις μας, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

    Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι "οι πολίτες αισθάνονται ότι η Ελλάδα έχει βαλτώσει μέσα στη λογική των μικροκομματικών συμφερόντων, των πελατειακών σχέσεων, της έλλειψης της διαφάνειας και ότι δεν έχει όραμα".

    Η Ελλάδα και ο ελληνισμός δικαιούνται να έχουν όραμα και ηγεσία αποτελεσματική, που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να ξεπερνά τα ιδιοτελή και τα μικροκομματικά συμφέροντα.

    [05] ΑΥΡΙΟ Η ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ "25"

    Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2005 (16:18 UTC+2)

    Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού & μεταρρύθμισης των ευρωπαϊκών οικονομιών ώστε να διατηρηθούν οι βασικές αρχές του «ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου» έναντι των προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης και της γήρανσης του πληθυσμού, θα επικεντρωθεί η συζήτηση των «25» κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται αύριο στο Χάμπτον Κορτ της Μ. Βρετανίας. H απάντηση της ΕΕ στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο θα βρεθεί στο επίκεντρο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που πραγματοποιείται αύριο στο Χάμπτον Κορτ της Μεγάλης Βρετανίας.

    [06] ΩΣ ΤΙΣ 15/11 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

    Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2005 (11:58 UTC+2)

    Μέχρι την 15η Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για τη συμμετοχής του στα προγράμματα "Ενίσχυση Βιοτεχνικών δραστηριοτήτων" Δράση 7.9.2. και "Ενίσχυση Βιοτεχνικών και Οικονομετεχνικών Δραστηριοτήτων" δράση 7.6.2., όπως ενημέρωσε τα μέλη του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ).

    Η δράση 7.9.2 σύμφωνα με ανακοίνωση του ΒΕΠ, ενισχύει επενδύσεις που δημιουργούν νέες ή βελτιώνουν υφιστάμενες βιοτεχνικές δραστηριότητες ή βελτιώνουν την οργάνωση του βιοτεχνικού προϊόντος (αφορά βιοτεχνικές μονάδες επεξεργασίας των τοπικών πρώτων υλών, σε τομείς εκτός της πρώτης μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων).

    Το ύψος της ενίσχυσης χορηγείται στον δικαιούχο φορέα της επένδυσης, με την μορφή επιδότησης κεφαλαίου και το ύψος της υπολογίζεται ως ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών της επένδυσης, το οποίο κυμαίνεται από 50%-60% ανάλογα με την περιοχή. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 440.000 ευρώ. Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για την δράση είναι 9.000.000 ευρώ.

    Η δράση 7.6.2 χρηματοδοτεί επενδύσεις βιοτεχνικών και οικονομοτεχνικών δραστηριοτήτων. Το ύψος της ενίσχυσης χορηγείται στο δικαιούχο φορέα της επένδυσης με τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου και το ύψος της υπολογίζεται ως ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών της επένδυσης το οποίο κυμαίνεται από 50%-60%, ανάλογα με την περιοχή. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 440.000 ευρώ.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τηλ: 210-5275226, και στο δικτυακό τόπο www.agrotikianaptixi.gr http://www.agrotikianaptixi.gr>.

    [07] ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Ο ΝΙΜΙΤΣ

    Ουάσινγκτον, 26 Οκτωβρίου 2005 (16:05 UTC+2)

    Σύμφωνα με τους "Washington Times", ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του το Νοέμβριο, με τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ να παραμένει άλυτη.

    Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο κ. Νίμιτς αναμένεται σύντομα να υποβάλει νέα συμβιβαστική πρόταση για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, ωστόσο είναι αμφίβολο αν η πρόταση αυτή -η οποία θα είναι η τελική- μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα Σκόπια και την Αθήνα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 26 October 2005 - 18:14:18 UTC