Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-10-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
  • [02] ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • [03] ΕΥ.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ
  • [04] Ο ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΒΙΛΜΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΘΕΡΕΤΡΑ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ
  • [05] 1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ FORUM TAXI - ΟΜΙΛΙΕΣ Ν. ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΚΑΙ Α. ΝΕΡΑΝΤΖΗ
  • [06] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

  • [01] ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

    Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2005 (15:19 UTC+2)

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ έκανε σήμερα με αφορμή τα θέματα διαφθοράς ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

    "Όμηροι της διαφθοράς και της διαπλοκής δεν είναι εκείνοι που φτιάχνουν νόμους ασπίδες αλλά εκείνοι οι οποίοι έφτιαχναν νόμους φωτογραφικούς για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα".

    Η σημερινή κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος, όπου υπάρχουν καταγγελίες τις διερευνά και τις στέλνει στον εισαγγελέα. Ως παράδειγμα έφερε την υπόθεση του υφυπουργού Απασχόλησης, Γεράσιμου Γιακουμάτου ο οποίος προσέφυγε στον εισαγγελέα όταν υπήρξε καταγγελία για χρηματισμό συνεργάτη του. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση πάντως ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι οι καταγγελίες είναι αντιφατικές και ότι εγείρουν πολλά ερωτηματικά καθώς επίσης ότι η έρευνα θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα, γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν κυκλοφορεί ο κάθε πολίτης με ένα μαγνητοφωνάκι και μια κάμερα στην τσέπη.

    [02] ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2005 (13:58 UTC+2)

    Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με ιδιαίτερες αναφορές σε θέματα διαφθοράς, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί ως κατακτητής σε ξένη χώρα και ότι εγκαθιδρύει την κομματική φαυλότητα, υπογραμμίζοντας ότι ποτέ κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν διολίσθησε τόσο γρήγορα στην σκοτεινή πλευρά της πολιτικής.

    Η Νέα Δημοκρατία, τόνισε, γίνεται μέρος του προβλήματος της διαφθοράς και όχι πολέμιός της.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο θέμα της απόπειρας δωροδοκίας συνεργάτη του υφυπουργού Απασχόλησης Γεράσιμου Γιακουμάτου τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό αλλά είναι αποτέλεσμα της διαπαιδαγώγησης που κάνει η κυβέρνηση στον πολίτη στον οποίο με τις πράξεις της λέει ότι δεν την ενδιαφέρει αν κάποιος έχει προσόντα για να διορισθεί αλλά η ιδιοτέλεια, το δόντι και το πεσκέσι. Πρόκειται, τόνισε, για μια βαθύτατα πολιτική διαφθοράς.

    Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε τη λογική και την έννοια του συμψηφισμού και πρόσθεσε ότι το μείζον είναι να αλλάζουμε εμείς και όχι να κάνουμε κατήχηση στους άλλους για το τι πρέπει να αλλάξουν και αυτό πρόσθεσε είναι η μεγάλη δική μας κατάκτηση και η αξιοπιστία για την αυριανή κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση ότι προσπαθούν να περάσουν την αντίληψη ότι όλοι ίδιοι είναι και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό χτυπούν την καρδιά της αυτοπεποίθησης του Έλληνα πολίτη και περνούν την αντίληψη ότι ο Έλληνας είναι αδιόρθωτος. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αυτή η λογική, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι εμείς αποδείξαμε πως όταν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε πολλά.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι κωφεύει στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς προτάσεις τις οποίες επανέφερε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της υποθάλπει τη διαφθορά και διαπαιδαγωγεί τους πολίτες σ' αυτήν.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε επαναστατική διαδικασία την διαδικασία επιμόρφωσης που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι αυτή θα είναι ένας βασικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του καινούργιου και διαφορετικού ΠΑΣΟΚ στο οποίο δεν θα έχουν θέση οι αποκλεισμοί αλλά η αξιοποίηση όλων. Τόνισε επίσης ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία προωθείται η έννοια του δικτυακού κόμματος.

    [03] ΕΥ.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

    Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2005 (13:55 UTC+2)

    Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον "Κόσμο του Επενδυτή" δηλώνει ότι "δεν υπάρχει σκληρή ή άλλη γραμμή επίθεσης κατά των ΜΜΕ και βεβαίως εγώ δεν ηγούμαι".

    Διευκρινίζει ότι "αυτό που είπα και επαναλαμβάνω είναι η γνώμη μου για τη διαφορετική ιεράρχηση των θεμάτων που γίνεται ή ο δυσανάλογος χρόνος που διατίθεται σε κάθε θέμα ορισμένες φορές".

    "Με την ευκαιρία", συνεχίζει, "δεν είδα κανέναν να αναπαράγει και να ασχολείται με το ότι ο κ Πάγκαλος χαρακτήρισε την κατάσταση 'μπουρδέλο'. Και δεν το είδα γιατί δεν αναδείχθηκε το θέμα με πίεση στον Αθανασάκη". Και προσθέτει: "Εγώ δηλαδή πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απαντήσει αν θέλει ο δημόσιος διάλογος να διεξάγεται με όρους καφενείου. Δεν μπορεί από τη μία ο κ Παπανδρέου να μιλάει για ύφος και ήθος και κορυφαία στελέχη του κόμματός του να συμπεριφέρονται δημοσίως κατ' αυτόν τον τρόπο και να μην πιέζεται να πάρει θέση...αν εγώ είχα πει μια τέτοια φράση δημοσίως θα είχε ασκηθεί τόση πίεση με συνεχείς ερωτήσεις στον εκπρόσωπο Τύπου για να πει αν με καλύπτει ή όχι".

    Ερωτηθείς για τον βασικό μέτοχο, είπε ότι "σύντομα θα βρεθεί η καλύτερη νομική και τεχνική ρύθμιση για να περιορίσει ή και να εξαλείψει όλα αυτά τα φαινόμενα". "Δεν είναι δυνατόν", πρόσθεσε, "το ΠΑΣΟΚ που έκανε τα πάντα για να μην περάσει ο βασικός μέτοχος και να μπλοκάρει όλες τις τομές προσπαθώντας να μας καθυστερήσει, να μας κατηγορεί σήμερα για τα φαινόμενα του 090 που αυτό νομοθέτησε".

    Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου, ότι ο κ Ρουσόπουλος δεν συμφωνεί με την πρότασή του να σταματήσουν οι μετρήσεις τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων, ο κ Μεϊμαράκης απάντησε ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που μας εμφανίζουν να βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση. Αυτό έχει καταντήσει πλέον γελοίο. Αν διαβάσετε προσεκτικά τις δηλώσεις του κ Ρουσόπουλου και τις δικές μου θα δείτε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων. Δεν υπάρχει πουθενά πρότασή μου να σταματήσουν οι μετρήσεις στα δελτία ειδήσεων. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε διευκρίνισα ότι δεν μιλώ για κυβερνητική ρύθμιση αλλά είναι μια πρόταση για διάλογο που πρέπει να μας απασχολήσει όλους, ώστε να προχωρήσουμε με συμφωνία στην αναπροσαρμογή ενός κώδικα δεοντολογίας και της εφαρμογής του".

    Τέλος ερωτηθείς για τις δημοτικές εκλογές, ο κ Μεϊμαράκης είπε ότι "θα ήθελα να τονίσω τη σταθερή μας προσήλωση στις αρχές της ακομμάτιστης και ακηδεμόνευτης αυτοδιοίκησης. Θα συνεχίσουμε την πολιτική που είχαμε χαράξει, ώστε να διευκολύνονται προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις σε τοπικό επίπεδο, ανεξαρτήτως κομμάτων".

    [04] Ο ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΒΙΛΜΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΘΕΡΕΤΡΑ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

    Πόλη του Μεξικού, 22 Οκτωβρίου 2005 (10:13 UTC+2)

    Ο κυκλώνας Βίλμα σαρώνει το μεξικανικό θέρετρο του Κανκούν, στην χερσόνησο του Γιουκατάν και το νερό έχει φτάσει στα 5 έως 8 μέτρα στην παράκτια ζώνη που βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία, δήλωσε εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην Πόλη του Μεξικού.

    Τα τεράστια κύματα και οι σφοδρές βροχοπτώσεις που συνοδεύουν τον κυκλώνα έχουν προκαλέσει εκτεταμμένες πλημμύρες στην χερσόνησο του Γιουκατάν, δήλωσε ο Ουμπέρτο Χερνάντες Ουζόν, εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής υπηρεσίας. Με ανέμους που φτάνουν τα 280 χιλιόμετρα την ώρα ο κυκλώνας σάρωσε μέχρι τώρα το νησί Κοζουμέλ, που βρίσκεται σε απόσταση 130 χιλιομέτρων νότια του Κανκούν.

    Ο μεξικανός μετεωρολόγος προβλέπει ότι το ύψος της βροχής από τον κυκλώνα θα φτάσει τα 600 χιλιοστά, που αποτελεί ρεκόρ για την περιοχή.

    Ο κυκλώνας, η διάμετρος του οποίου φτάνει τα 800 χιλιόμετρα, κινείται πολύ αργά και αναμένεται να παραμείνει στην χερσόνησο του Γιουκατάν για 36 ώρες. Το "μάτι" του κυκλώνα σάρωσε στις 07.00 (ώρα Ελλάδος) το θέρετρο Πλάγια ντελ Κάρμεν με αποτέλεσμα να διακοπούν οι τηλεπικοινωνίες και η ηλεκτροδότηση σε μεγάλες περιοχές. Οι αρχές έχουν κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε 55 κοινότητες του Γιουκατάν.

    [05] 1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ FORUM TAXI - ΟΜΙΛΙΕΣ Ν. ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΚΑΙ Α. ΝΕΡΑΝΤΖΗ

    Θεσσαλονίκη, 21 Οκτωβρίου 2005 (21:14 UTC+2)

    Το μέλλον των ταξί στην Ευρώπη αποτελεί το θέμα των συζητήσεων του 1ου Ευρωπαϊκού Forum Taxi, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

    Σκοπός του συνεδρίου είναι να εξεταστεί το νομικό πλαίσιο των ταξί σε ολόκληρη την Ευρώπη και να διαπιστωθούν οι διαφορές μεταξύ των χωρών ώστε μελλοντικά να αρχίσει διαδικασία που θα έχει ως στόχο στην ενοποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ταξί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

    Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νικόλαος Τσιαρτσιώνης ο οποίος τόνισε πως «η πολιτεία έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της, για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του κλάδου, με δράσεις, όπως η οικονομική ενίσχυση, για την αντικατάσταση των οχημάτων ταξί με νέα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας».

    Τόνισε δε ότι «οι προσπάθειες για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του κλάδου σας θα συνεχισθούν, με σκοπό την παροχή σύγχρονων υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες, τη διευκόλυνση του έργου των οδηγών ταξί και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα συνολικότερα. Πρόκειται για ρυθμίσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στα πρότυπα και τις προδιαγραφές που ισχύουν στην Ευρώπη και διεθνώς».

    Στη συνέχεια ο υφυπουργός Μεταφορών Αναστάσιος Νεράντζης επισήμανε πως «η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει δέσμη μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των ταξί, αλλά και της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη».

    Στη συνέχεια αφού παρέθεσε μερικά από τα μέτρα τόνισε ότι για την αντικατάσταση των οχημάτων ταξί με νέα διατέθηκαν συνολικά 43,5 εκατ. ευρώ και αντικαταστάθηκαν πανελλαδικά 9.500 ταξί.

    Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές τηλεπικοινωνίες διάταξη που θα ρυθμίζει το καθεστώς που διέπει τα ραδιοδίκτυα, ενώ σε άλλο νομοσχέδιο θα υπάρξει ρύθμιση για τις αδειοδοτήσεις δίνοντας παράταση για 3 χρόνια ακόμη (μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008), στην απαγόρευση που ισχύει για την έκδοση νέων αδειών. Παράλληλα είπε, συζητείται ο αποχαρακτηρισμός των ταξί και η απαλλαγή του φόρου στην πενταετία. Προωθείται, δε, ρύθμιση για τα ταξί που μεταφέρουν λαθρομετανάστες, ώστε να μην αφαιρείται η άδεια μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικίσει κι αν την παράβαση την έχει διαπράξει ο οδηγός και όχι ο ιδιοκτήτης του ταξί να επαναχορηγείται άδεια στον ιδιοκτήτη για να αποκτήσει νέο ταξί.

    Επιπλέον ο κ. Νεράντζης υπενθύμισε ότι δόθηκαν 80 χιλ ευρώ για να κατασκευαστούν σκέπαστρα σε στάσεις ταξί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι μελετάται η επέκταση του μέτρου και για άλλες πόλεις.

    Τέλος τόνισε ότι ο υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά όργανα των ταξιτζήδων διαμόρφωσε πρόταση που κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών για ικανή αύξηση των κομίστρων.

    Από την πλευρά του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε ότι θα πρέπει να επιτραπεί η είσοδος των ταξί στις λεωφορειολωρίδες σε ώρες μη κυκλοφοριακής αιχμής, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο καταλόγισε ευθύνες τόσο στην Πολιτεία όσο και στους ίδιους τους ταξιτζήδες και πρότεινε το συνέδριο να γίνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και να συσταθεί πανευρωπαϊκή ομοσπονδία.

    Να σημειωθεί ακόμη ότι τις εργασίες του συνεδρίου θα τις απασχολήσουν οι τρόποι οργάνωσης του επαγγέλματος στο εξωτερικό και στη χώρα μας, η σχέση των ταξί με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και η χρήση εναλλακτικών καυσίμων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

    Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα αποτελέσουν τη βάση για να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των ταξιτζήδων όλων των χωρών για τη διαμόρφωση κοινού νομικού πλαισίου και κανονισμού λειτουργίας των ταξί.

    Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από Γερμανία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σουηδία, Γαλλία, Ολλανδία, Κύπρο και Τουρκία.

    Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν ο Νότης Παρασκευόπουλος υπεύθυνος του τομέα μεταφορών ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Καλαφάτης βουλευτής ΝΔ, ο Άγγελος Τζέκης βουλευτής ΚΚΕ και η Ασημίνα Ξηροτύρη βουλευτής ΣΥΝ.

    [06] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

    Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2005 (20:16 UTC+2)

    Νίκη-οξυγόνο πήρε ο Ηρακλής, που επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου στο «Καυταντζόγλειο» σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης ημέρας του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής. Ο Ζοέλ Επαλέ με πέναλτι στο 69΄ και ο Γκάρμπα Λαβάλ στις καθυστερήσεις πέτυχαν τα γκολ που έκριναν τη συνάντηση και ανέβασαν τον «Γηραιό» από την προτελευταία στην 8η θέση της βαθμολογίας.

    Ο Ηρακλής «καιγόταν» για τη νίκη και το άγχος ήταν εμφανές στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έχασαν στο πρώτο ημίχρονο τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ; Στο 25΄ ο Μιχαηλίδης «νίκησε» σε τετ-α-τετ τον Γεωργιάδη, στο επόμενο λεπτό με προβολή από το σημείο του πέναλτι ο Ερέρα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 36΄ ο ίδιος παίκτης δεν πρόλαβε να «σπρώξει» τη μπάλα από κοντά στα δίχτυα, σε μια φάση όπου οι παίκτες του «Γηραιού» διαμαρτυρήθηκαν για χέρι-πέναλτι του Μικέ.

    Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ατρόμητος κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη, που βρισκόταν υπό πολιορκία στο πρώτο ημίχρονο. Σε μια αντεπίθεση, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μια ανάσα από το 0-1, όμως στο 58΄ ο Ντοέ «κλώτσησε αέρα» όταν βρέθηκε εντελώς μόνος, 1-2 μέτρα προ της ανυπεράσπιστης εστίας...

    Στο 67΄ ο διαιτητής Νταμπώσης αρνήθηκε (μάλλον σωστά) το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι σε ανατροπή του Ερέρα από τον Μιχαηλίδη, αλλά δύο λεπτά αργότερα έκρινε ότι ο Χάλαρης έσπρωξε τον Παντελή Καπετάνο μέσα στην περιοχή και καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών». Ψύχραιμος από τη «βούλα», ο Ζοέλ Επαλέ άνοιξε το σκορ στο 69΄. Ο Αργεντινός Ερέρα, μόνιμη πηγή κινδύνων για τον Ατρόμητο, είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς στο 75΄, όμως με κεφαλιά εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οι τελευταίες ευκαιρίες για τον Ατρόμητο χάθηκαν από τους Ντοέ (85΄) και Μανίκα (86΄). Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκάρμπα Λαβάλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με δυνατό σουτ, μετά από έξοχο συνδυασμό των Επαλέ, Παντελή Καπετάνου.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

    Κίτρινες: Ερέρα - Μικές, Χάλαρης

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Στεφανής (80΄ Περπερίδης), Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσνερ, Πουρσανίδης, Γεωργιάδης (64΄ Π.Καπετάνος), Πρίττας, Λαγός, Επαλέ, Ερέρα (86΄ Λαβάλ)

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Σωτήρχος (82΄ Μανίκας), Καραδήμος (74΄ Κατεμής), Γεωργίου (46΄ Χάλαρης), Μικές, Ντοέ, Κορακάκης, Δήμος, Κούτσης, Γελαδάρης, Ζαχαρόπουλος


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 22 October 2005 - 18:13:30 UTC