Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-08-16

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
  • [02] ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο 32ΧΡΟΝΟΣ ΜΥΘΟΜΑΝΗΣ
  • [03] ΠΕΘΑΝΕ Η ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ
  • [04] ΣΑΡΟΝ:ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

  • [01] ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

    Ουάσιγκτον, 16 Αυγούστου 2005 (11:58 UTC+2)

    «Οι ΗΠΑ θλίβονται για το θάνατο των 121 ατόμων που επέβαιναν στην πτήση 522 της αεροπορικής εταιρίας

    " Ήλιος" και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους προς τις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών. «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε οποιανδήποτε βοήθεια μας ζητήσει η Ελλάδα ή η Κύπρος, με πνεύμα φιλίας και συμπαράστασης», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Στο μεταξύ, η αεροπορική εταιρία "Ήλιος" δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομία για τη διερεύνηση των αιτίων του αεροπορικού δυστυχήματος της Κυριακής. Αξιωματούχοι της εταιρίας διαψεύδουν πληροφορίες ότι η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της για να συγκεντρώσει αποδεικτικά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενη εγκληματολογική έρευνα. Εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι το σύστημα αποσυμπίεσης στο αεροσκάφος δεν λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και παροχής οξυγόνου. Ο επικεφαλής της εταιρίας Ήλιος, Ανδρέας Δράκος, διέψευσε επίσης τις πληροφορίες ότι μία μέρα πρίν τη μοιραία πτήση, μηχανικός της εταιρίας είχε δηλώσει ότι το αεροσκάφος ήταν ακατάλληλο για να εκτελεί δρομολόγια.

    [02] ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο 32ΧΡΟΝΟΣ ΜΥΘΟΜΑΝΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Αυγούστου 2005 (09:32 UTC+2)

    Στον εισαγγελέα υπηρεσίας Θεσσαλονίκης οδηγείται σήμερα ο 32χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Θεσσαλονίκη που ισχυριζόταν ότι είχε λάβει μήνυμα SMS από επιβάτη του μοιραίου αεροσκάφους λίγο πριν τη συντριβή του.

    Ο 32χρονος, που είναι κάτοικος Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, με δηλώσεις του σε μέσα μαζικής ενημέρωσης είχε «αποκαλύψει» ότι μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους ήταν και ένας ξάδελφός του που τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατούσε στο αεροσκάφος πριν από την αεροπορική τραγωδία.

    Όμως, όπως αποκαλύφθηκε στη λίστα δεν υπήρχε κανένας συγγενής του 32χρονου με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Κατηγορείται για παρακώλυση ερευνών και για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ στους αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για το γραπτό μήνυμα επειδή έχει πάθος με τη δημοσιότητα.

    [03] ΠΕΘΑΝΕ Η ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ

    Αθήνα, 16 Αυγούστου 2005 (12:55 UTC+2)

    Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα στο ιδιωτικό νοσοκομείο "ΥΓΕΙΑ" η λαϊκή τραγουδίστρια Βίκυ Μοσχολιού.

    Η Βίκυ Μοσχολιού έσβησε σήμερα το πρωί μετά από πολυήμερη νοσηλεία, αφού ήταν γνωστό ότι τα δύο τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο.

    [04] ΣΑΡΟΝ:ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

    Τελ Αβιβ, 16 Αυγούστου 2005 (11:56 UTC+2)

    O Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριελ Σαρόν, παραδέχτηκε ότι η συνεχιζόμενη ισραηλινή απόσυρση από τη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί οδυνηρό αλλά απαραίτητο μέτρο για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

    Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο κ. Σαρόν δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να κρατήσει τις περιοχές αυτές επ' άπειρον, τονίζοντας ότι 8,500 εβραίοι έποικοι είναι περικυκλωμένοι στη Γάζα από ένα εκατομμύριο και πλέον Παλαιστινίους, πολλοί από τους οποίους ζούν σε συνωστισμένους προσφυγικούς καταυλισμούς.

    Ο κ. Σαρόν πρόσθεσε ότι είναι τώρα υπόθεση των Παλαιστινίων να ελέγξουν τους εξτρεμιστές και τόνισε ότι το Ισραήλ θα απαντήσει με κλάδους ελαίας στα ανοίγματα των Παλαιστινίων για ειρήνη. Όμως, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες σε ενδεχόμενες νέες επιθέσεις.

    Στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σών Μακόρμακ, δήλωσε ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα πρέπει να συνεργαστούν για την απόσυρση και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να στείλουν ομάδες ειδικών στο Ισραήλ για να διαπιστωθεί το ύψος της αμερικανικής βοήθειας που θα πρέπει να χορηγηθεί στο Ισραήλ για την κατασκευή νέων κατοικιών για τους εκτοπισμένους εβραίους εποίκους.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 16 August 2005 - 18:13:42 UTC