Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-04-27

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ IDU
  • [02] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ"
  • [03] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
  • [04] ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΑΠΟΓΕΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥ
  • [05] ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ Ο
  • [06] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ
  • [07] ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΖΗΤΗΣΕ Ο Ν.
  • [08] Ο Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ"
  • [09] ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΤΡΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Π.
  • [10] ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ
  • [11] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ
  • [12] ICAP: ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ-ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ
  • [13] ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΤΕ
  • [14] ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ
  • [15] ΝΤΑΝΑΣ: Η ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΑΝΤΙΤΣ - ΡΟΥΓΚΟΒΑ
  • [16] Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ
  • [17] ΤΑΡΙΤΣΕΑΝΟΥ:"ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΕΩΝ"
  • [18] ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΧΑΚ
  • [19] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 91-97
  • [20] Ο Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.
  • [21] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 107-99
  • [22] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΟΚ - ΜΕΝΤ 85-76
  • [23] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΟ - ΑΕΚ 73-72
  • [24] ΙΤΑΛΙΑ: ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΥΝΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
  • [25] ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ
  • [26] ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΡΑΚΙΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ
  • [27] HRW: ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
  • [28] ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ
  • [29] ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
  • [30] Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ "ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΕΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [31] Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ FESTITALIA ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ
  • [32] ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ
  • [33] ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

  • [01] ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ IDU

    Aθήνα, 27 Απριλίου 2005 (19:40 UTC+2)

    Στις προκλήσεις της νέας εποχής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης (IDU).

    Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, στη νέα εποχή όπου κυριαρχούν το αδιαίρετο παγκόσμιο περιβάλλον, η ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ελεύθερη ροή των πληροφοριών, πρέπει να εργαστούμε για την διασφάλιση μιας αξιοπρεπής και δίκαιης διαβίωσης για όλους τους ανθρώπους επάνω στη γη και για την αύξηση του βιοτικού επιπέδου.

    Επισήμανε την ανάγκη να εγκαθιδρυθεί η ειρήνη παγκοσμίως με μηδενική ανοχή για κάθε είδους απρόκλητες επιθέσεις ή ολοκληρωτισμούς. «Η βία δεν μπορεί να θεωρηθεί ή να εννοηθεί ως αποδεκτό μέσο σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο. Ο μοναδικός δρόμος για την επίλυση διαφορών είναι στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου», τόνισε. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να διαδοθεί η Δημοκρατία και να εφαρμοστεί το κράτος δικαίου.

    «Οι πρόσφατες εξελίξεις στη διεθνή σκηνή είναι πολύ ενθαρρυντικές και ελπιδοφόρες: στην Ουκρανία, οι πολίτες αποφάσισαν ελεύθερα να εκλέξουν τον Βίκτορ Γιουστσενκο ως νέο Πρόεδρο. Στο Ιράκ, η άνοδος των Ζαλάλ Ταλαμπανι και Ιμπραχίμ Αλ Ζααφαρι στις θέσεις του Προέδρου και Πρωθυπουργού αντίστοιχα, μπορεί να σηματοδοτήσουν μία νέα αρχή για τη χώρα αυτή. Οι ενδείξεις αυτές δημιουργούν ελπίδα για το μέλλον και σε άλλα μέρη της γης. Η επιθυμία των ανθρώπων για αλλαγή, η επικράτηση της Δημοκρατίας και τα μαθήματα του παρελθόντος πρέπει να είναι, και θα είναι, τα καλύτερα όπλα, για τη μάχη κατά της προκατάληψης, του τυφλού φανατισμού και των ακραίων πεποιθήσεων», υπογράμμισε.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η διεθνής συνεργασία είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη μάστιγα των ημερών μας». «Όπου ριζώνει η Δημοκρατία, η τρομοκρατία αδυνατεί να ευδοκιμήσει, διότι τα κύρια συστατικά της είναι αντίθετα με τις μύχιες αρχές ενός ελεύθερου δημοκρατικού κράτους, που είναι η ανοχή και ο σεβασμός και η αποδοχή των διαφορετικών ιδεών και πολιτισμών. Σήμερα η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα έχουν παγκόσμιο πεδίο δράσης, κάτι που κάνει τη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο απολύτως απαραίτητη, προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο», συμπλήρωσε.

    Αναφέρθηκε, επιπλέον, στα Δυτικά Βαλκάνια, επισημαίνοντας την ανάγκη να μεταμορφωθούν από πεδίο εθνικών εντάσεων και αναταραχών σε μια «σύγχρονη ευρωπαϊκή γειτονιά». «Μία από τις πλέον ευαίσθητες περιοχές της παγκόσμιας σκηνής, τα Δυτικά Βαλκάνια, βρίσκεται στη γειτονιά της Ελλάδας. Η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τα Δυτικά Βαλκάνια. Ήλθε πλέον η ώρα να κινηθούμε προς μία νέα εποχή που σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση της περιοχής αυτής από πεδίο εθνικών εντάσεων και αναταραχών σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή 'γειτονιά'. Η αδιαλλαξία και η προκατάληψη είναι εντελώς ασύμβατες με το πνεύμα και τους κανόνες των καλών σχέσεων γειτνίασης, συνεργασίας, των αμοιβαία αποδεκτών λύσεων και του κράτους δικαίου που τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Διεθνής Κοινότητα προωθούν. Στο βαθμό που υπάρχει σεβασμός στις αρχές και τα Ευρωπαϊκά πρότυπα αυτά, υποστηρίζουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και τη συμμετοχή πολιτικών κομμάτων σε οργανισμούς, όπως είναι η Διεθνής Δημοκρατική Ένωση», υπογράμμισε.

    Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

    "Κύριε Πρωθυπουργέ

    και Πρόεδρε της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης,

    Αγαπητά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της IDU,

    Αγαπητοί φίλοι,

    Με μεγάλη μου χαρά σας ξαναβλέπω όλους και σας καλωσορίζω σήμερα εδώ στην Αθήνα. Την πόλη που ενέπνευσε τις μύχιες αξίες στις οποίες βασίζεται ο διεθνής αυτός πολιτικός οργανισμός. Είναι ακόμη μεγάλη χαρά να συναντώ ανάμεσά σας εκπροσώπους από ολόκληρο τον κόσμο.

    Από τη σύστασή της το 1983, η Διεθνής Δημοκρατική Ένωση έχει εξελιχθεί σε ένα ισχυρό πολιτικό φόρουμ που συνενώνει κόμματα με όμοιες ιδέες και από τις πέντε ηπείρους της γης. Ως ένωση με μέλη πάνω από ογδόντα πολιτικά κόμματα από ολόκληρο τον κόσμο, παρέχει ένα πολύ σημαντικό μέσο και ευκαιρία για την προαγωγή των αξιών μας: των κοινωνικών και πολιτικών αξιών πάνω στις οποίες θεμελιώνονται οι δημοκρατικές κοινωνίες.

    Η διεθνής εμβέλεια του οργανισμού αυτού και η ευρεία διάδοση και υιοθέτηση των ιδεών και πεποιθήσεών μας σήμερα κάνει την απήχηση και τη δυναμική της ένωσης αυτής ακόμη μεγαλύτερη. Όμως κάνει και την ευθύνη και το έργο μας ακόμη πιο απαιτητικά, προκειμένου να συντηρήσουμε και να διασφαλίσουμε τις αρχές και τις αξίες μας, σε όλο αυτό το εύρος που εκτεινόμαστε, να διατηρήσουμε τη συνοχή και το συντονισμό μας και να ανανεωνόμαστε πάντα σύμφωνα με τις νέες προκλήσεις των καιρών μας.

    Όπως ανέφερε η Διακήρυξη των Αρχών μας το 1983, τα κόμματά μας είναι προσηλωμένα στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μία ανοικτή για όλους κοινωνία, στο δικαίωμα των ελεύθερων εκλογών, την ελευθερία οργάνωσης κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, το δικαίωμα ελεύθερων και ανεξάρτητων μέσων μαζικής ενημέρωσης, το δικαίωμα θρησκευτικών πεποιθήσεων, την ισονομία, τις ατομικές ευκαιρίες και την ευημερία. Απορρίπτουμε και αντιστρατευόμαστε οιαδήποτε μορφή ολοκληρωτισμού που επιφέρει δεινά και περιορισμούς στις ελευθερίες.

    Από την αρχή της δημιουργίας της Ένωσής μας, ο Κόσμος έχει εισέλθει σε μία Νέα Εποχή, της οποίας τα κύρια χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

    το αδιαίρετο παγκόσμιο περιβάλλον,

    η διασύνδεση και αλληλεξάρτηση μεταξύ πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων,

    η ταχεία και συνεχώς επιταχυνόμενη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας,

    η ευρεία διάδοση της γνώσης και η ελεύθερη ροή των πληροφοριών,

    η κυριαρχία των οικονομιών της ελεύθερης αγοράς και των κανόνων του ανοικτού ανταγωνισμού,

    η οικονομική ανάπτυξη, όχι μόνο στο μέρος του Κόσμου που έως σήμερα εννοείτο ως 'η Δύση', αλλά και σε νέες γεω-οικονομικές ζώνες.

    Στη Νέα αυτή Εποχή, όπου κυριαρχούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, καλούμαστε να επικεντρωθούμε στις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος και να εργαστούμε προς δύο πρωτεύοντες στόχους:

    -Μία αξιοπρεπή και δίκαιη διαβίωση για όλους τους ανθρώπους επάνω στη γη. Η μείωση της φτώχειας και των σοβαρών κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων θα πρέπει να τοποθετηθεί στην καρδιά των προτεραιοτήτων μας. Επιπλέον, η εξάλειψη του φαινομένου της ασιτίας και του υποσιτισμού στον Τρίτο Κόσμο είναι μία πολύ σοβαρή υποχρέωση που μας αφορά όλους.

    -Ευημερία. Αυτή δεν υποδηλώνει μόνο την απόκτηση και διασφάλιση περισσοτέρων αγαθών και ανέσεων από τα άτομα. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της αύξησης του βιοτικού επιπέδου, της εξασφάλισης αξιοπρέπειας και ποιότητας για τη ζωή μας. Αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλύτερες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες για όλους, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, καταπολέμηση της ρύπανσης και αποκατάσταση καθαρού περιβάλλοντος, καλύτερη διατροφή και βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ανθρώπων.

    Πρόκειται για μία πολύ απαιτητική ημερήσια διάταξη. Μία ημερήσια διάταξη που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και να προωθηθεί με αποτελεσματικότητα χωρίς το κατάλληλο πολιτικό πλαίσιο. Ένα τέτοιο πλαίσιο θα πρέπει να εγγυάται τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν και προάγουν την κοινωνικο-οικονομική πρόοδο, τα δομικά στοιχεία του οποίου είναι:

    -η εγκαθίδρυση της Ειρήνης παγκοσμίως με μηδενική ανοχή για κάθε είδους απρόκλητες επιθέσεις ή ολοκληρωτισμούς. Η βία δεν μπορεί να θεωρηθεί ή να εννοηθεί ως αποδεκτό μέσο σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο. Ο μοναδικός δρόμος για την επίλυση διαφορών είναι στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

    -η διάδοση της Δημοκρατίας και η υλοποίηση δημοκρατικών θεσμών παντού,

    -η εφαρμογή του κράτους δικαίου και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και των ελευθεριών. Το δικαίωμα στην ασφάλεια, στην αξιοπρέπεια και την περιουσία πρέπει να διασφαλιστεί για κάθε άτομο.

    Οι πρόσφατες εξελίξεις στη διεθνή σκηνή είναι πολύ ενθαρρυντικές και ελπιδοφόρες: στην Ουκρανία, οι πολίτες αποφάσισαν ελεύθερα να εκλέξουν τον Βίκτορ Γιουστσενκο ως νέο Πρόεδρο. Στο Ιράκ, η άνοδος των Ζαλάλ Ταλαμπανι και Ιμπραχίμ Αλ Ζααφαρι στις θέσεις του Προέδρου και Πρωθυπουργού αντίστοιχα, μπορεί να σηματοδοτήσουν μία νέα αρχή για τη χώρα αυτή. Οι ενδείξεις αυτές δημιουργούν ελπίδα για το μέλλον και σε άλλα μέρη της γης. Η επιθυμία των ανθρώπων για αλλαγή, η επικράτηση της Δημοκρατίας και τα μαθήματα του παρελθόντος πρέπει να είναι, και θα είναι, τα καλύτερα όπλα, για τη μάχη κατά της προκατάληψης, του τυφλού φανατισμού και των ακραίων πεποιθήσεων.

    Αυτή είναι η απάντηση στην μεγάλη μάστιγα των ημερών μας: την τρομοκρατία. Όπου ριζώνει η Δημοκρατία, η τρομοκρατία αδυνατεί να ευδοκιμήσει, διότι τα κύρια συστατικά της είναι αντίθετα με τις μύχιες αρχές ενός ελεύθερου δημοκρατικού κράτους, που είναι η ανοχή και ο σεβασμός και η αποδοχή των διαφορετικών ιδεών και πολιτισμών. Σήμερα η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα έχουν παγκόσμιο πεδίο δράσης, κάτι που κάνει τη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο απολύτως απαραίτητη, προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

    Μία από τις πλέον ευαίσθητες περιοχές της παγκόσμιας σκηνής, τα Δυτικά Βαλκάνια, βρίσκεται στη γειτονιά της Ελλάδας. Η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τα Δυτικά Βαλκάνια. Ήλθε πλέον η ώρα να κινηθούμε προς μία νέα εποχή που σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση της περιοχής αυτής από πεδίο εθνικών εντάσεων και αναταραχών σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή 'γειτονιά'. Η αδιαλλαξία και η προκατάληψη είναι εντελώς ασύμβατες με το πνεύμα και τους κανόνες των καλών σχέσεων γειτνίασης, συνεργασίας, των αμοιβαία αποδεκτών λύσεων και του κράτους δικαίου που τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Διεθνής Κοινότητα προωθούν. Στο βαθμό που υπάρχει σεβασμός στις αρχές και τα Ευρωπαϊκά πρότυπα αυτά, υποστηρίζουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και τη συμμετοχή πολιτικών κομμάτων σε οργανισμούς, όπως είναι η Διεθνής Δημοκρατική Ένωση.

    Αγαπητοί φίλοι,

    Πολιτικές συμμαχίες, όπως η Διεθνής Δημοκρατική Ένωση, είναι χρήσιμες και απαραίτητες για τη διαμόρφωση και προώθηση του πολιτικού πλαισίου και των συνθηκών που θα επιτρέψουν την πρόοδο που περιγράφηκε προηγουμένως. Με βάση τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές, όπως αυτές ορίζονται από τον οργανισμό αυτόν, η Διεθνής Δημοκρατική Ένωση, με την ιδιότητά της ως ισχυρής διεθνώς πολιτικής ένωσης, έχει ευθύνη για την προώθηση της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Ευημερίας στον κόσμο. Πρέπει να εργαστούμε μαζί για να διασφαλίσουμε και να διαδώσουμε τις θεμελιώδεις αυτές αρχές σε ολόκληρη τη γη.

    Σας ευχαριστώ."

    [02] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ"

    Bρυξέλλες, 27 Απριλίου 2005 (18:07 UTC+2)

    Τη μεταβολή του νόμου 3310/2005 για το βασικό μέτοχο ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή της. «Το αίτημα της Επιτροπής έχει τη μορφή «αιτιολογημένης γνώμης»» αναφέρει η Επιτροπή και δίνει προθεσμία απάντησης τριών εβδομάδων στην Ελληνική Δημοκρατία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ελληνικός νόμος απαγορεύει τη συμμετοχή εταιριών διασυνδεομένων με ελληνικές επιχειρήσεις ΜΜΕ στις διαδικασίες για την ανάθεση δημόσιων συμβάσεων, γεγονός που αντιβαίνει στο παράγωγο κοινοτικό δίκαιο αφού θεσπίζει λόγους αποκλεισμού που δεν προβλέπονται από αυτό αλλά και στην αρχή της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων. Παράλληλα σημειώνει ότι ο νόμος αντιβαίνει και στο πρωτογενές κοινοτικό δίκαιο επειδή θεσπίζει μέτρα που εμποδίζουν ή καθιστούν λιγότερο ελκυστική την άσκηση του συνόλου σχεδόν των θεμελιωδών ελευθεριών που αναγνωρίζει η συνθήκη ΕΚ.

    Τέλος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

    "Δημόσιες συμβάσεις: Η Επιτροπή αναλαμβάνει περαιτέρω δράση σχετικά με την ελληνική νομοθεσία που αποκλείει ορισμένες εταιρίες από τις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

    Σε συνέχεια της προειδοποιητικής επιστολής που απέστειλε στην ελληνική κυβέρνηση στις 23 Μαρτίου 2005 και την απάντηση των ελληνικών αρχών της 7ης Απριλίου 2005, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει επισήμως από την Ελλάδα να μεταβάλει το νόμο 3310/2005, ο οποίος απαγορεύει τη συμμετοχή στη διαδικασία ανάθεσης δημόσιων συμβάσεων σε επιχειρήσεις οι οποίες «διασυνδέονται» με ελληνικές επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η Επιτροπή θεωρεί ότι ο εν λόγω νόμος παραβιάζει τις κοινοτικές οδηγίες περί δημοσίων συμβάσεων και την αρχή της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων, καθώς και την άσκηση σχεδόν όλων των θεμελιωδών ελευθεριών που αναγνωρίζει η Συνθήκη ΕΚ. Το αίτημα της Επιτροπής έχει τη μορφή «αιτιολογημένης γνώμης», που αποτελεί το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επί παραβάσει σύμφωνα με το άρθρο 226 της συνθήκης ΕΚ. Σε περίπτωση μη λήψης ικανοποιητικής απαντήσεως εντός προθεσμίας τριών εβδομάδων, η Επιτροπή δύναται να παραπέμψει την Ελληνική Δημοκρατία στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

    Η κοινοτική νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις αποσκοπεί να εξασφαλίσει ότι όλες οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν ισότιμες ευκαιρίες για την εξασφάλιση μια δημόσια σύμβαση. Ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες υποβολής προσφορών σημαίνουν περισσότερο ανταγωνισμό, ισχυρότερες ασφαλιστικές δικλίδες κατά της διαφθοράς, καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής για τους φορολογούμενους και, τέλος, πιο ανταγωνιστική Ευρώπη. Οι αγορές των δημόσιων συμβάσεων στην Ευρώπη υπερβαίνουν τα 1500 δισεκατομμύρια ευρώ, αντιπροσωπεύοντας άνω του 16% του συνολικού ΑΕγχΠ της ΕΕ. Οι ισχύουσες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δημόσιες συμβάσεις αύξησαν το διασυνοριακό ανταγωνισμό στις αγορές των δημόσιων συμβάσεων και μείωσαν κατά 30% περίπου τις τιμές που καταβάλλουν οι δημόσιες αρχές για προϊόντα και υπηρεσίες, σύμφωνα με έγγραφο εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (βλέπε IP/04/149).

    Ελλάδα ο νόμος για το βασικό μέτοχο

    Ο νόμος 3310/2005, κατ' εκτέλεση του άρθρου 14§9 του ελληνικού συντάγματος, απαγορεύει τη συμμετοχή εταιριών διασυνδεομένων με ελληνικές επιχειρήσεις ΜΜΕ στις διαδικασίες για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων. Η Επιτροπή θεωρεί ότι αυτό αντιβαίνει στο παράγωγο κοινοτικό δίκαιο (οδηγίες για τις δημόσιες συμβάσεις), αφού θεσπίζει λόγους αποκλεισμού οι οποίοι δεν προβλέπονται από αυτό, καθώς και στην αρχή της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων.

    Αντιβαίνει επίσης στο πρωτογενές κοινοτικό δίκαιο (Συνθήκη ΕΚ), καθόσον θεσπίζει μέτρα που εμποδίζουν ή καθιστούν λιγότερο ελκυστική την άσκηση του συνόλου σχεδόν των θεμελιωδών ελευθεριών που αναγνωρίζει η συνθήκη ΕΚ.

    Επειδή ο επίμαχος νόμος παράγει ήδη αποτελέσματα, η Επιτροπή όρισε προθεσμία απάντησης τριών εβδομάδων στην Ελληνική Δημοκρατία και επιφυλάχθηκε του δικαιώματός της να ζητήσει από το Δ.Ε.Κ., σε περίπτωση που προσφύγει σε αυτό, να αναστείλει την επίδικη προσβαλλόμενη πράξη και να διατάξει τα αναγκαία προσωρινά μέτρα και ιδίως την αναστολή της ισχύος του νόμου 3310/2005".

    [03] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (12:13 UTC+2)

    "Οχι άλλες χαμένες ζωές στην άσφαλτο" είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη το πρωί το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) στη ΓΑΔΑ, που επαναλειτουργεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αυγούστου.

    Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας των οχημάτων όλο το 24ωρο με σύγχρονα τεχνικά μέσα καθώς και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την τροχαία για την έξοδο του Πάσχα και είπε στους δημοσιογράφους:

    «Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας είναι μια νέα υπηρεσία, η οποία με σύγχρονα τεχνικά μέσα, ελέγχει 24 ώρες το 24ωρο την κυκλοφορία, έτσι ώστε να κάνει αποτελεσματικότερη τη ρύθμισή της, αλλά και να γίνεται όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η παροχή βοήθειας σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

    Παράλληλα, πέρα από αυτή την υπηρεσία, με την ίδρυση της τροχαίας Εθνικών Οδών, με τις παρεμβάσεις σε προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου, με την κατασκευή σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, η Πολιτεία προσπαθεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της για ένα όσο γίνεται πιο ασφαλές περιβάλλον για οδηγούς και ταξιδιώτες.

    Οφείλω, όμως, να τονίσω ότι πρέπει και ο κάθε πολίτης να αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη, να ανταποκρίνεται στις δικές του υποχρεώσεις. Και το λέω αυτό γιατί, όλες και όλοι μας, γνωρίζουμε τους κανόνες ασφαλείας στο ταξίδι και βεβαίως, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να αποφύγουμε.

    Θα έλεγα λοιπόν ότι καλό είναι φέτος, με προκείμενη την έξοδο για το Πάσχα, να βάλουμε ένα στόχο: Όχι άλλες χαμένες ζωές στην άσφαλτο.

    Καλή Ανάσταση σε όλους».

    Παρουσία του κ. Καραμανλή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, ο υφυπουργός Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Π. Λειβαδάς, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Γ. Αγγελάκος, ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Γ. Κανέλλος, ο προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Αν. Δημοσχάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας, Αντιστράτηγος Στ. Σύρος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Β. Τσιατούρας και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αστυνομικός Διευθυντής Ελ. Οικονόμου.

    [04] ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΑΠΟΓΕΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:29 UTC+2)

    Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, σχεδόν ένα μήνα μετά από την ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού, επειδή «είχαν διαπιστωθεί παραβιάσεις στους όρους διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων αλλά και ασάφειες, υπερβολές και σφάλματα στη διακήρυξη και τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου».

    Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «αύριο, Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2005, επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης, ενώ η επαναπροκήρυξη γίνεται σε χρόνο-ρεκόρ σύμφωνα και με τη δέσμευση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά».

    Οι προσφορές θα κατατεθούν την 23η Ιουνίου. Η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών εκτιμάται ότι θα υλοποιηθούν εντός του Ιουλίου 2005.

    Το ΥΠΕΧΩΔΕ τονίζει ότι με τη βελτίωση και τις διορθώσεις που έχουν γίνει στη διακήρυξη και τις τεχνικές προδιαγραφές, δόθηκε η δυνατότητα ο συμβατικός χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου που προβλέπεται στη διακήρυξη, να μειωθεί κατά έξι μήνες σε σχέση με την αρχική διακήρυξη και «επομένως η πρόσφατη ακύρωση του διαγωνισμού, δεν οδήγησε σε απώλεια αλλά σε σημαντικό κέρδος χρόνου».

    [05] ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ Ο ΥΕΝ

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:50 UTC+2)

    Tην ικανοποίησή του για την κανονική εκτέλεση των δρομολογίων και «για την άνεση, την ποιότητα και την ασφάλεια που παρέχουν τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της ακτοπλοΐας» εξέφρασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος συνοδευόμενος από το γ.γ. του ΥΕΝ και το γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής επισκέφθηκε σήμερα το Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά και επιθεώρησε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ομαλή διακίνηση των επιβατών κατά την έξοδο λόγω των εορτών του Πάσχα.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Κεφαλογιάννης «επεσήμανε την άριστη οργάνωση και παρουσία του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, που έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή και ομαλή εξυπηρέτηση του κοινού εν όψη των εορτών του Πάσχα».

    [06] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:44 UTC+2)

    Εχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έξοδο των Αθηναίων, δήλωσε, στα διόδια των Αφιδνών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης.

    «Η έξοδος των Αθηναίων έχει ξεκινήσει και όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να βοηθήσουμε την ομαλή έξοδο και επανείσοδό τους στην πόλη. Θέλω να ζητήσω από όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο δρόμο, αφού έχουμε υπόψη μας ότι αυτές τις μέρες σχεδόν όλη η Ελλάδα μετακινείται. Εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για το σκοπό αυτό αλλά θέλω να παρακαλέσω θερμά τον κόσμο να δείξει ιδιαίτερη προσοχή γιατί και η δική του συμβολή είναι πολύ σημαντική. Επίσης θα πρέπει τις μέρες αυτές να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα βεγγαλικά και τις κροτίδες.», είπε ο κ. Βουλγαράκης.

    Ο κ. Βουλγαράκης έκανε τις δηλώσεις με αφορμή τη διανομή από Αστυνομικούς της Τροχαίας σε οδηγούς, ενημερωτικού φυλλαδίου για την έξοδο του Πάσχα και cd΄ς με παραδοσιακή μουσική.

    [07] ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΖΗΤΗΣΕ Ο Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:32 UTC+2)

    Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το θέμα που προέκυψε με τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, Δημήτρη Μηλιάκο, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    Περαιτέρω, επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες, μέσα από τον Τύπο έχουν δει τη δημοσιότητα μια σειρά θέματα που αφορούν αποδοχές και μισθούς στελεχών του δημόσιου τομέα ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα. «Δεν είναι θέμα στελεχών που αναζητεί κανείς και βρίσκει στην αγορά, σε μια συγκεκριμένη αγορά, για τα οποία πρέπει να καταβληθούν ορισμένες φορές υψηλότερες αποδοχές, είναι θέμα και κομματικών στελεχών, είναι θέμα ανθρώπων που έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένες θέσεις με μόνο προσόν την κομματική τους ιδιότητα. Και όλα αυτά, προφανώς δεν μπορεί να είναι στο πλαίσιο της «σεμνότητας» και της «ταπεινότητας» με την σημαία των οποίων η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην διακυβέρνηση της χώρας», υπογράμμισε.

    «Εμείς περιμένουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση. Και ας μην επιχειρήσουν καμιά απάντηση του στυλ του γνωστού, ότι «τα ίδια κάνατε κι εσείς». Δεν υπάρχουν σ' αυτά τα θέματα συμψηφισμοί, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, και δεν θα γίνει ανεκτό τίποτα τέτοιο», κατέληξε.

    [08] Ο Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ"

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:15 UTC+2)

    Το πρόβλημα σε ότι αφορά τον «βασικό μέτοχο», εντοπίζεται στο νόμο της Νέας Δημοκρατίας και όχι στο Σύνταγμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, με αφορμή τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    «Το πρόβλημα εντοπίζεται στο νόμο 3310/2005, στο νόμο της Νέας Δημοκρατίας. Οφείλει η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αστείες τοποθετήσεις για «νίκες» και «επιτυχίες», γιατί, όπως από την αρχή τονίζαμε, το πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν ήταν το Σύνταγμα της χώρας, και ο νόμος όφειλε να είναι συμβατός και με το Σύνταγμα και με το Κοινοτικό Δίκαιο», υπογράμμισε.

    Ο κ. Αθανασάκης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η χώρα να μην κινδυνεύσει να χάσει ούτε ένα ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ.

    Επιπλέον, υπογράμμισε ότι για την καταπολέμηση της διαφθοράς πρέπει να υπάρξει διακομματική συνεννόηση και πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει στο πεδίο της μικροκομματικής αντιπαλότητας και της μικροκομματικής εμπάθειας».

    [09] ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΤΡΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Π. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:02 UTC+2)

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης συναντήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών με τους Επιτετραμμένους της Διπλωματικής Αποστολής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Ισμάτ Σάμπρι και του Ισραήλ Σίλβια Μπερλάτσκι - Μπάρουτς προς τους οποίους υπογράμμισε τον προβληματισμό της Ελληνικής Κυβέρνησης για το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση της έντασης στα Ιεροσόλυμα, ιδιαίτερα ενόψει της τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.

    Ο κ. Σκανδαλάκη επεσήμανε στους διπλωματικούς εκπροσώπους το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβερνήσης για την απρόσκοπτη και ασφαλή παραμονή του μεγάλου αριθμού Ελλήνων προσκυνητών, που ευρίσκονται κατά τις ημέρες αυτές στα Ιεροσόλυμα, καθώς και την ανάγκη να εορτασθεί ειρηνικά και με πνεύμα κατάνυξης από το Ορθόδοξο πλήρωμα το Άγιο Πάσχα.

    [10] ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:29 UTC+2)

    Το άρθρο 82 παράγραφος 3 του Συντάγματος ορίζει ρητά ότι αποστολή της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής είναι η διεξαγωγή του κοινωνικού διαλόγου για τη γενική πολιτική της Χώρας και ιδίως για τις κατευθύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, καθώς και η διατύπωση γνώμης επί των νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων που παραπέμπονται σε αυτή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας στους συνδικαλιστές που θεωρούν ότι η διαδικασία να προσδιορίσει η ΟΚΕ το διάλογο για το ασφαλιστικό δεν είναι συνταγματική.

    «Σεβόμενη το Σύνταγμα, η Κυβέρνηση ζήτησε από την ΟΚΕ να αναλάβει την πρωτοβουλία να προχωρήσει στον κοινωνικό διάλογο για το ασφαλιστικό, παράλληλα με τον πολιτικό διάλογο που θα γίνει μεταξύ των κομμάτων στη Βουλή. Ζητά, επίσης, από τους κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι μετέχουν στην ΟΚΕ, να σεβασθούν το θεσμικό της ρόλο και να μην επιτρέψουν την απαξίωσή του», ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι ο διάλογος δεν μπορεί να εμποδιστεί από μικρές μειοψηφίες.

    Ο κ.Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι ο διάλογος για το ασφαλιστικό θα πρέπει να είναι μακράς πνοής, ώστε να καθορισθούν όλες οι παράμετροι του ζητήματος, να επικαιροποιηθούν οι μελέτες που έχουν γίνει και να δημιουργηθεί ένα στέρεο υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα αναζητηθούν οι απαραίτητες συναινέσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και των πολιτικών κομμάτων.

    Το πρόβλημα του Ασφαλιστικού, τόνισε, είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που αφορά όλους τους πολίτες και τις επόμενες γενιές, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί την αναζήτηση των ευρύτερων δυνατών πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων.

    «Η διαμόρφωση των συναινέσεων αυτών θα απαιτήσει χρόνο που ξεπερνά την κυβερνητική τετραετία. Ωστόσο, οι διεργασίες που θα οδηγήσουν σε αυτές τις συναινέσεις πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και κανείς δεν δικαιούται να αρνείται τη συμμετοχή του σε αυτές», κατέληξε ο υπουργός.

    [11] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:28 UTC+2)

    Η χρήση πιστωτικής κάρτας από την εκάστοτε Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων την 1η Ιουνίου 1998, στα πλαίσια του συνολικού πακέτου αμοιβών, παγίων εξόδων και αποζημιώσεων των μελών της Διοίκησης και με βάση την παραπάνω απόφαση, που έκτοτε επαναλαμβάνεται κατ΄ έτος, η Τράπεζα αναλαμβάνει την εξόφληση των πιστωτικών καρτών ATE VISA του Διοικητή και των Υποδιοικητών μέχρι του ποσού των 500.000 χιλ. Δραχμών ή 1.467,35 ευρώ μηνιαίως (6 εκ.δρχ ή περί τα 17.600 ευρώ ετησίως), αναφέρεται σε ανακοίνωση του διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) Δημήτρης Μηλιάκος, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος χρεώνει τις εταιρικές κάρτες της Αγροτικής για αγορές προσωπικών του ειδών και μελών της οικογένειάς του.

    Η απόφαση δεν προβλέπει συγκεκριμένη χρήση της πιστωτικής κάρτας, σημειώνει ο κ. Μηλιάκος, ο οποίος τονίζει ότι γίνεται στόχος κακόβουλων επιθέσεων «από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της αντιπολίτευσης που ασφαλώς ενοχλείται από την εξυγιαντική προσπάθεια που έχω αναλάβει στην ΑΤΕ».

    «Ας αναρωτηθούν οι ''ανησυχούντες'' αν την ίδια πρακτική ακολούθησαν και οι προκάτοχοί μου. Και ας ψάξουν να βρουν ποιο ήταν το ύψος των λογαριασμών που κάλυψε η Τράπεζα επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ», προσθέτει.

    Σε σχέση με το μισθό του ο διοικητής της ΑΤΕ επισημαίνει ότι οι καθαρές αποδοχές του ανέρχονται στο ποσό των 9.201 ευρώ και όχι στις 15.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας. Προσθέτει ακόμη ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του προχώρησε αυτοβούλως σε μείωση των μηνιαίων αποδοχών του και των αποδοχών των υποδιοικητών κατά 10% σε σχέση με τις αποδοχές της προηγούμενης Διοίκησης. «Αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση των θέσεων των υποδιοικητών από τρεις σε δύο, οδήγησε στη μείωση του κόστους της Διοίκησης (αμοιβές και λειτουργικά έξοδα γραφείου) κατά 570.000 ευρώ ετησίως», αναφέρει.

    Τέλος ο κ. Μηλιάκος αναφέρει ότι ούτε ο ίδιος ούτε κανείς από τους υποδιοικητές υπέγραψαν με την Αγροτική Τράπεζα σύμβαση, «όπως συνέβαινε στο παρελθόν με συνέπεια 5 προηγούμενοι Υποδιοικητές να στραφούν δικαστικά κατά της Τράπεζας, αξιώνοντας άνω του 1,5 εκ. Ευρώ (μισό δισεκατομμύριο δραχμές) ως αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασής τους». Αντίθετα, καταλήγει, συνειδητά δεν κάνω χρήση ούτε καν των ημερήσιων αποζημιώσεων για εκτός έδρας μετακινήσεις τις οποίες δικαιούμαι.

    [12] ICAP: ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ-ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:17 UTC+2)

    Στη δημιουργία ενός ξεχωριστού εμπορικού κλάδου με συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις οδήγησε η ίδρυση ολοένα και περισσότερων αλυσίδων καταστημάτων έτοιμων ενδυμάτων και η σταδιακή επέκταση των δικτύων τους σχεδόν σε όλη τη χώρα.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλαδικής μελέτης που εκπόνησε η εταιρία Οικονομικών Πληροφοριών, Εκδόσεων και Συμβούλων Επιχειρήσεων ICAP το μέγεθος της εγχώριας αγοράς αλυσίδων καταστημάτων ετοίμων ενδυμάτων (με τουλάχιστον 3 καταστήματα τα οποία λειτουργούν "κάτω" από το ίδιο εμπορικό σήμα), όπως προσδιορίζεται από το σύνολο των πωλήσεών τους, εμφάνισε ανοδική πορεία την περίοδο 2000-2004, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 6,4%. Συγκεκριμένα ο ρυθμός αύξησης ακολούθησε φθίνουσα πορεία το διάστημα 2000-2003, ενώ ανέκαμψε το 2004, οπότε και διαμορφώθηκε σε 7% περίπου έναντι του 2003.

    Όσον αφορά τα μεμονωμένα καταστήματα ετοίμων ενδυμάτων, αυτά βρίσκονται πλέον σε μειονεκτική θέση όχι μόνο εξαιτίας της επέκτασης των αλυσίδων, αλλά και λόγω της ραγδαίας διείσδυσης των κινέζικων σημείων πώλησης. Οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα των κινέζικων επιχειρήσεων, στοιχείο το οποίο ενισχύεται από την έλλειψη ρευστότητας την οποία αντιμετωπίζουν αρκετά νοικοκυριά στη χώρα μας.

    Αντίθετα, οι περισσότερες αλυσίδες καταστημάτων ετοίμων ενδυμάτων στηρίζονται στην υψηλή "αναγνωρισιμότητα" των εμπορικών σημάτων τα οποία διαθέτουν. Η αναγνωρισιμότητα αυτή αποτελεί συνάρτηση της κατάλληλης διαφημιστικής προβολής σε συνδυασμό με την παρουσία τους σε περισσότερα του ενός εμπορικά σημεία.

    Παράγοντες του κλάδου εκτιμούν ότι με βάση τις ισχύουσες συνθήκες και τάσεις, το μέγεθος αγοράς των αλυσίδων ετοίμων ενδυμάτων θα παρουσιάσει άνοδο κατά 6%-8% το 2005 έναντι του 2004, παρόμοια δε ποσοστά αύξησης εκτιμάται ότι θα ισχύουν και για την περίοδο 2006/05.

    Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη θα έχει και η περαιτέρω εξάπλωση του δικτύου καταστημάτων των αλυσίδων, όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις. Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση του βαθμού συγκέντρωσης των μεριδίων αγοράς των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων, στοιχείο το οποίο θα συνδυαστεί με την περαιτέρω συρρίκνωση του μεριδίου μεμονωμένων καταστημάτων.

    [13] ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΤΕ

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:06 UTC+2)

    Διευκρινίσεις σχετικά με τις δαπάνες του διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) Δημήτρη Μηλιάκου ζητούν πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, Αχαΐας Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, Β' Πειραιά Γρηγόρης Νιώτης και Β' Αθήνας Γιώργος Ανωμερίτης αναφέρουν ότι ο κ.Μηλιάκος «προκλητικά χρησιμοποιεί και χρεώνει τις εταιρικές πιστωτικές κάρτες που του έχει παραχωρήσει η Τράπεζα για αγορές τόσο προσωπικών του ειδών όσο και ειδών για τα μέλη της οικογένειάς του, αποδεικνύοντας περίτρανα στην πράξη την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

    Σύμφωνα με τους βουλευτές, ο Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, που ο μισθός του το μήνα αγγίζει τα 15.000 ευρώ, μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες ξόδεψε, χρεώνοντας τις πιστωτικές κάρτες που του παραχώρησε δωρεάν το ίδρυμα μόνο για επαγγελματικούς λόγους, περίπου 24.000 ευρώ για αγορά ρούχων, παπουτσιών, ηλεκτρικών ειδών, καλλυντικών κ.α, δαπάνες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις επαγγελματικές δαπάνες που θα δικαιολογούσε η θέση του ως διοικητή της κρατικής αυτής τράπεζας.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ερωτάται από τους βουλευτές σε ποιες ενέργειες θα προβεί «για να αντιμετωπίσει το μείζον αυτό ζήτημα της ανεξέλεγκτης χρήσης των πιστωτικών καρτών από τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας». Ζητούν επίσης να τους κατατεθούν όλα τα παραστατικά έγγραφα, από 7 Μαρτίου 2004 μέχρι σήμερα, για τις δαπάνες που προκλήθηκαν μέσω της χρήσης των πιστωτικών καρτών του κ. Μηλιάκου, όλα τα παραστατικά έγγραφα, από 7 Μαρτίου μέχρι σήμερα, για τις δαπάνες που προκλήθηκαν μέσω των πιστωτικών καρτών των υποδιοικητών της Α.Τ.Ε. και όλα τα τιμολόγια των δαπανών τα οποία χρησιμοποίησε το σύνολο της διοίκησης της Α.Τ.Ε. από 7 Μαρτίου 2004 μέχρι σήμερα.

    [14] ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

    Αγκυρα, 27 Απριλίου 2005 (20:07 UTC+2)

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη Σύνοδο της Κ.Ο. του κόμματός του, τόνισε πως η Τουρκία θα υπογράψει το Πρωτόκολλο Προσαρμογής, αλλά και η Ε.Ε. θα πρέπει να πράξει αυτά που αναλογούν στην ίδια όσον αφορά την ''ΤΔΒΚ'', όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου NTV.

    Ο Ερντογάν είπε συγκεκριμένα: «Η συνειδητοποίηση της αδικίας απαιτεί την εξουδετέρωση αυτής» και επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα επιβράδυνσης στις μεταρρυθμίσεις και όσον αφορά τις σχέσεις με τις Η.Π.Α., είπε πως τα προβλήματα μεγαλοποιούνται και τόνισε: «Οι σχέσεις μας με τις Η.Π.Α. συνεχίζουν να είναι ένας από τους βασικούς άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής. Οι σχέσεις συνεχίζονται προς την κατεύθυνση των κοινών συμφερόντων και των αμοιβαίων οφελών. Η επικοινωνία θα συνεχισθεί στο ανώτερο επίπεδο».

    Ο Ερντογάν επεσήμανε ότι αποδείχθηκε στην Ευρώπη πως η ένταξη στην Ε.Ε. είναι ένας στόχος ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί και ότι η Τουρκία δεν επαναπαύτηκε κατά το χρονοδιάγραμμα προς την Ε.Ε. Στη συνέχεια δε, τόνισε: «Δυσκολεύομαι να καταλάβω τους ισχυρισμούς πως μειώσαμε τους ρυθμούς μας προς την κατεύθυνση της Ε.Ε. Το δηλώνω ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι πλέον ολοφάνερη η αναγκαιότητα, στο χρονοδιάγραμμα που βρισκόμαστε, να μας βλέπουν και οι Ευρωπαίοι συνομιλητές μας σαν εταίρο, σαν μελλοντικό μέλος».

    Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Ερντογάν εφιστώντας την προσοχή στο ότι η Τουρκία έπραξε τα όσα αναλογούσαν στην ίδια, είπε: «Είναι ολοφάνερο το ποιος τι πρέπει να κάνει για το Κυπριακό. Η Τουρκία, έτσι όπως υποσχέθηκε, θα υπογράψει το Πρωτόκολλο Προσαρμογής. Είναι δικαίωμά μας το να περιμένουμε και η Ε.Ε. να επικυρώσει τους κανονισμούς που προβλέπουν την οικονομική βοήθεια και το απευθείας εμπόριο για την «ΤΔΒΚ»».

    [15] ΝΤΑΝΑΣ: Η ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΑΝΤΙΤΣ - ΡΟΥΓΚΟΒΑ

    Βελιγράδι, 27 Απριλίου 2005 (19:49 UTC+2)

    Η εφημερίδα ΝΤΑΝΑΣ με τίτλο στην 1η σελίδα «Η Βουδαπέστη προσφέρεται για τις συνομιλίες Τάντιτς Ρουγκόβα» δημοσιεύει είδηση του πρακτορείου ΜΠΕΤΑ σύμφωνα με την οποία ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας Φέρεντς Σόμογκι πρότεινε η Βουδαπέστη να είναι η πόλη στην οποία θα διεξαχθούν οι συνομιλίες για το στάτους του Κοσσυφοπεδίου.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση και τόνισε ότι η πόλη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον διάλογο για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, εφόσον οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να αποδεχθούν αυτήν την πρόταση της Ουγγαρίας.

    «Η χώρα μας μπορεί να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την επιτυχία μιας τέτοιας διάσκεψης» είπε ο εκπρόσωπος του Ουγγρικού ΥΠΕΞ, ο οποίος πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει συζητήσει με την σερβική και την αλβανική πλευρά αυτή τη δυνατότητα.

    Εξάλλου όλος ο σημερινός Τύπος μεταφέρει δηλώσεις του Νέμποϊσα Τσόβιτς, προέδρου του Συντονιστικού Κέντρου της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο, ο οποίος ανήγγειλε ότι ο Πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα αναμένεται σύντομα, να προσκαλέσει τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Μπαϊράμ Κοσούμι για συνομιλίες.

    Στα σχετικά ρεπορτάζ υπενθυμίζεται ότι ήδη ο πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς έχει πολλές φορές καλέσει τον Ιμπραχίμ Ρουγκόβα σε διάλογο, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

    Ο Πρέσβης της Βρετανίας στην Σερβία - Μαυροβούνιο Ντέιβιντ Γκάουεν, δήλωσε χθες στην Πρίστινα ότι η ανεξαρτησία είναι μια από τις επιλογές όσον αφορά το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου.

    «Η ανεξαρτησία είναι μια από τις επιλογές όσον αφορά το τελικό στάτους. Εμείς καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για τον καθορισμό του στάτους , αλλά γι αυτό είναι απαραίτητη και η μεγαλύτερη αφοσίωση των αρχών του Κοσσυφοπεδίου» δήλωσε ο Βρετανός Πρέσβης μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Μπαϊράμ Κοσούμι.

    [16] Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

    Βουκουρέστι, 27 Απριλίου 2005 (17:47 UTC+2)

    Η Ρουμανία ζήτησε από τους απαγωγείς των τριών ρουμάνων δημοσιογράφων στο Ιράκ να παρατείνουν την προθεσμία την οποία έχουν θέσει για να τους σκοτώσουν, αν η χώρα δεν αποσύρει τα στρατεύματά της, και η οποία έληξε στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

    "Οι ρουμανικές αρχές ζητούν την παράταση της προθεσμίας που έχει θέσει η οργάνωση που κρατεί τους τρεις ρουμάνους πολίτες", αναφέρει η ρουμανική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

    Στο μεταξύ, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βουκουρέστι και του Μπουζάου ζητώντας την απελευθέρωση των δημοσιογράφων.

    Ιωάννα Ράντου

    [17] ΤΑΡΙΤΣΕΑΝΟΥ:"ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΕΩΝ"

    Βουκουρέστι, 27 Απριλίου 2005 (17:25 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Καλίν Ταριτσεάνου κάλεσε το λαό "να μην παίξει το παιχνίδι των απαγωγέων" των τριων δημοσιογράφων, μετά το τελεσίγραφό τους την Τρίτη με το οποίο παρέτειναν για 24 ώρες την προθεσμία που έχουν δώσει στο Βουκουρέστι για να αποσύρει τα στρατεύματά του από το Ιράκ.

    "Ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί τις αρχές που χειρίζονται με υπευθυνότητα την κρίση των ομήρων. Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες και είμαστε σε καλό δρόμο", τόνισε ο Ταριτσεάνου.

    Ιωάννα Ράντου

    [18] ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΧΑΚ

    Λευκωσία, 27 Απριλίου 2005 (17:23 UTC+2)

    Μικρές απώλειες κατέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ως αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχθηκε κυρίως από τους τραπεζικούς τίτλους. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 0,1%, κλείνοντας στις 1.201,58 μονάδες. Ζημιές σε ποσοστό 0,16% σημείωσε και ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 85,28 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 503.000 λίρες, με την Aristo Developers να απορροφά το 31,3% του τζίρου.

    Αμελητέες απώλειες σε ποσοστό 0,05% κατέγραψε ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, κλείνοντας στις 403,29 μονάδες.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [19] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 91-97

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:47 UTC+2)

    Την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο εξασφάλισε ο Άρης ο οποίος κέρδισε τον Ολυμπιακό με 97-91 στο άδειο από φιλάθλους ΣΕΦ και στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ ανδρών. Τώρα ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία τη νίκη στην Πάτρα εναντίον του Απόλλωνα στις 11 Μαϊου για να αποφύγει την ισοβαθμία που θα τον αφήσει εκτός πλέι οφ. Πρώτος σκόρερ από τον Ολυμπιακό ήταν ο Καλαμπόκης που πέτυχε 16 πόντους, ενώ από τον Αρη διακρίθηκε ο Τζόνσον που πέτυχε 24 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 22-21, 50-49, 63-72, 91-97.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 17 (2), Γκόρενς 10, Ζορόσκι 13 (3), Παπανικολόπουλος 2, Καλαμπόκης 16 (1), Σκλάβος 15 (4), Γιούρκοβιτς 5, Αγαδάκος 5, Γκούλιας 8.

    ΑΡΗΣ: (Τσαρλς Μπάρτον): Κόλλινς 23 (2), Καστλ 21 (1), Ραίτσεβιτς, Κυρίτσης 2, Τζόνσον 24, Ασημακόπουλος, Μεσεριάκου, Πάντιους 15 (2), Καραποστόλου, Στακ 4, Σχορτσιανίτης 8.

    [20] Ο Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.

    Θεσσαλονίκη, 27 Απριλίου 2005 (20:43 UTC+2)

    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, αναχώρησε το μεσημέρι για το Λουξεμβούργο, προκειμένου να μετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα γίνει αύριο Πέμπτη και Παρασκευή (28-29 Απριλίου).

    Βασικό θέμα της Συνόδου είναι, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ντόπινγκ, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Ο κ. Ορφανός αναμένεται υπενθυμίσει στους ομόλογούς του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι στη Διάσκεψη της ΟΥΝΕΣΚΟ, που έγινε το Δεκέμβριο στην Αθήνα, υιοθετήθηκαν οι ελληνικές θέσεις για το ντόπινγκ, στο τελικό κείμενο, που θα επικυρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της 33ης Συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της ΟΥΝΕΣΚΟ.

    Η εφαρμογή του συγκεκριμένου κειμένου θα αρχίσει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, που θα γίνουν στο Τορίνο.

    Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη διήμερη Σύνοδο του Λουξεμβούργου είναι:

    Υγεία και Αθλητισμός, Επαγγελματική Εκπαίδευση και τυχερά παιχνίδια στον τομέα του Αθλητισμού, η ελεύθερη διακίνηση αθλητών και αθλητριών, καθώς και οι δυνατότητες μιας μελλοντικής αθλητικής πολιτικής.

    Στα κρίσιμα αυτά θέματα για τον ευρωπαϊκό και κατ' επέκταση τον ελληνικό Αθλητισμό, ο κ. Ορφανός θα κάνει παρεμβάσεις και θα τονίσει την πολιτική της Κυβέρνησης, γενικότερα στον Αθλητισμό.

    [21] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 107-99

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:40 UTC+2)

    Νίκη στην παράταση πέτυχε την Μ. Τετάρτη ο Πανιώνιος. Κέρδισε με 107-99 τον Μακεδονικό στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ ανδρών και έβαλε πλώρη για το πλασάρισμά του στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου. Ο Γιώργος Σιγάλας κατάφερε με δύο εύστοχες βολές (86-86) να στείλει τον αγώνα στην παράταση, εκεί όπου μίλησε η εμπειρία του Γιώργου Διαμαντόπουλου και Νίκο Οικονόμου, οι οποίοι με τα καθοριστικά τους καλάθια στην παράταση χάρισαν τη νίκη στον Πανιώνιο.

    Τα δεκάλεπτα: 22-21, 41-40, 61-67, 86-86 (κ.α.), 107-99

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Μέμος Ιωάννου): Φαλέκας, Πετρόπουλος 16 (3), Σιγάλας 14, Περπέρογλου, Ράιτ 7, Αγγελόπουλος, Διαμαντόπουλος 28 (4), Οικονόμου 22 (4), Σούλης, Κουλ 14.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: (Αργύρης Πεδουλάκης): Καφκής 1, Παπαμακάριος 20 (5), Χαραλαμπίδης, Λουκόφσκι 21 (3), Χάτσον 18, Ρίματς 16 (3), Γκιζογιάννης, Μάικλ 14, Δαλιάρης, Πέτρουλας 9 (2).

    [22] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΟΚ - ΜΕΝΤ 85-76

    Θεσσαλονίκη, 27 Απριλίου 2005 (20:25 UTC+2)

    Νίκη που κρατάει ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάληψη της τέταρτης θέσης στην κανονική περίοδο της Α1 μπάσκετ ανδρών πέτυχε ο ΠΑΟΚ ο οποίος κέρδισε με 85-76 την ΜΕΝΤ στο κλειστό της Πυλαίας. Η τελευταία -πλέον- βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού θέλει μόνο τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική για να παραμείνει στην κατηγορία.

    Από τον Δικέφαλο κορυφαίος παίκτης ήταν ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς ο οποίος πέτυχε 22 πόντους, ενώ από την ΜΕΝΤ πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκόλιοβιτς που σημείωσε 19 πόντους. Μετά από αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ διασκέδασε τις άσχημες εντυπώσεις από την ήττα στην Κοζάνη από τον Μακεδονικό.

    Τα δεκάλεπτα: 22-17, 43-36, 58-57, 85-76

    ΠΑΟΚ: (Μπάνε Πρέλεβιτς): Μουλαομέροβιτς 22 (4), Μπαλογιάννης, Κορωνίδης 12 (4), Βασιλειάδης 12, Γκργκατ 2, Βασιλόπουλος, Γκαγκαλούδης 9 (1), Μαυροκεφαλίδης 4, Ταμίρ 13 (1), Νίλσεν 11 (1).

    ΜΕΝΤ: (Κώστας Μουρατίδης): Γκόλιοβιτς 19, Τάκερ 8 (1), Κέκελης 7 (1), Χρήστου 18, Σπανός 7 (2), Πέιτζ 15 (2), Οκούνσκι, Μπογκόγεβιτς.

    [23] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΟ - ΑΕΚ 73-72

    Αθήνα, 27 Απριλίου 2005 (20:19 UTC+2)

    Σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ πέτυχε ο ΠΑΟ. Κέρδισε με 73-72 την ΑΕΚ και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Όλα αυτά στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ ανδρών.

    Τα δεκάλεπτα: 19-20, 34-38, 54-50, 73-72.

    ΠΑΟ: (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 19 (4), Καλαϊτζής 3 (1), Παπανικολάου 2, Λάκοβιτς 16 (3), Μπατίστ 17, Φέμερλινγκ, Σάκοτα 2, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 7 (1), Σκεπάνοβιτς 2.

    ΑΕΚ: (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 7, Νικολαϊδης, Ζήσης 14 (1), Πελεκάνος 8 (1), Κους 2, Χατζής 17 (1), Νίτσεβιτς 10, Γλυνιαδάκης 2, Άντιτς 1, Μαγγουνής, Μπουρούσης 1, Μπέιλι 10.

    [24] ΙΤΑΛΙΑ: ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΥΝΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

    Ρώμη, 27 Απριλίου 2005 (20:35 UTC+2)

    Η ιταλική Κάτω Βουλή παρέσχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με νέα σύνθεση υπό τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επιτρέποντας τη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας, για έναν περίπου χρόνο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 334 ψήφοι υπέρ της νέας κυβέρνησης, 240 κατά, και δύο αποχές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

    Για την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Γερουσία.

    [25] ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ

    Λισσαβόνα, 27 Απριλίου 2005 (19:43 UTC+2)

    Η πορτογαλική αστυνομία συνέλαβε 23 ύποπτους με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσαν ανέργους και διανοητικά καθυστερημένα άτομα ως εργάτες γης σε αμπελώνες της βόρειας Ισπανίας, όπου τους εξανάγκαζαν να εργάζονται αμισθί υπό συνθήκες δουλείας, μετέδωσε το ΒΒC.

    Οι κατηγορούμενοι, 15 άνδρες και 8 γυναίκες, οι οποίοι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες που επισύρουν ποινές 5 έως 15 ετών κάθειρξης.

    [26] ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΡΑΚΙΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

    Βαγδάτη, 27 Απριλίου 2005 (18:42 UTC+2)

    Μια ιρακινή βουλευτής, η Λαμίγια Άμπεντ Χαντούρι, σκοτώθηκε την Τετάρτη από ενόπλους στο κατώφλι του σπιτιού της στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

    "Ένοπλοι χτύπησαν την πόρτα της βουλευτού και όταν εκείνη άνοιξε, την σκότωσαν", δήλωσε η πηγή αυτή του υπουργείου, διευκρινίζοντας πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 14.30 ώρα Ελλάδας στη συνοικία Μπονούκ. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

    Η Χαντούρι βρισκόταν στην 30η θέση του ψηφοδελτίου του απερχόμενου πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουι, από το οποίο εξελέγησαν στην Εθνοσυνέλευση 40 βουλευτές.

    Στο μεταξύ η πτέρυγα της αλ-Κάιντα στο Ιράκ ανακοίνωσε πως σκότωσε δύο αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών σε ενέδρα που έστησε στο αυτοκίνητό τους στη δυτική Βαγδάτη.

    [27] HRW: ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

    Βαγδάτη, 27 Απριλίου 2005 (18:29 UTC+2)

    Η κακομεταχείριση ιρακινών κρατουμένων από τους αμερικανούς στρατιώτες στις φυλακές Αμπού Γράιμπ της Βαγδάτης αποτελεί την "κορυφή του παγόβουνου" όσον αφορά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος μουσουλμάνων φυλακισμένων από τις αρχές των ΗΠΑ, καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), μετέδωσε το Ρόυτερς.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η μη κυβερνητική οργάνωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, αύριο, ενός χρόνου από την αποκάλυψη του σκανδάλου της κακομεταχείρισης κρατουμένων στο Αμπού Γράιμπ, τονίζει ότι τα κρούσματα αυτά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων στο Αφγανιστάν, στην αμερικανική βάση Γκουαντάναμο της Κούβας και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

    [28] ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

    Βηρυτός, 27 Απριλίου 2005 (18:14 UTC+2)

    Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου υπέγραψε διάταγμα για τη διεξαγωγή γενικών εκλογών σε τρεις γύρους, από τις 29 Μαΐου ως τις 12 Ιουνίου.

    Οπως μετέδωσε το Ρόυτερς, ο υπουργός Χάσαν αλ-Σαμπάα ανακοίνωσε τις ημερομηνίες λίγο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναγκίμπ Μικάτι.

    [29] ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

    Κοζάνη, 27 Απριλίου 2005 (20:31 UTC+2)

    Έκθεση αγιογραφίας Ελλήνων και Ιταλών Αγιογράφων διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης , από τις 4 έως τις 15 Μαΐου 2005, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

    Στην έκθεση συμμετέχουν 15 Αγιογράφοι καθώς και ο διδάσκαλος Αγιογραφίας Κ. Ξενόπουλος.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 4 Μαΐου 2005 στις 19.00 μ.μ.

    [30] Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ "ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΕΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Θεσσαλονίκη, 27 Απριλίου 2005 (16:07 UTC+2)

    Την έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο «Ψηφιακές τοπογραφίες» διοργανώνουν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο ΣΑΔΑΣ - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Κτίριο 6) στην Αθήνα, από τις 9 μέχρι 22 Μαΐου (ώρες λειτουργίας καθημερινά 18.00-22.00). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 20.00.

    Η έκθεση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, τη HELEXPO και παρουσιάστηκε (11-28 Φεβρουαρίου 2005) στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση αναφέρεται στη χρήση ψηφιακών μέσων, τόσο ως μέθοδο απεικόνισης του χώρου όσο και ως τεχνική γένεσης του, μέσω νέων διαδικασιών μορφοποίησης. Μορφές πρακτικής που συνδυάζουν ποικίλες μεθόδους και προσεγγίσεις οι οποίες προσδίδουν τα εργαλεία για να σκεφτόμαστε διαφορετικά.

    [31] Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ FESTITALIA ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 27 Απριλίου 2005 (12:45 UTC+2)

    Μουσική, εκθέσεις, μόδα, φαγητό και πλήθος άλλων εκδηλώσεων θα φιλοξενήσει ο Μύλος από τις 23 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, στη φετινή Festitalia, δίνοντας στους επισκέπτες μία γεύση από την Ιταλία.

    Στο πρόγραμμα της Festitalia περιλαμβάνεται συναυλία του διεθνούς φήμης Ιταλού τραγουδοποιού Al Bano Carrissi, που θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με όλες τις επιτυχίες που τόσο αγαπήθηκαν στην Ελλάδα από μικρούς και μεγάλους (23/6).

    Στις 13/6 3/7 θα πραγματοποιηθεί αναδρομική έκθεση του Ιταλού σκιτσογράφου Milo Manara, ενώ στις 30 Ιουνίου επίδειξη μόδας των διάσημων Ιταλών σχεδιαστών Fendi, Biagiotti, Gattinoni και Balestra με guest star της βραδιάς η Ornella Muti ή η Maria Gracia Cucinotta.

    Οι γεύσεις της Ιταλίας θα πλημμυρίσουν το χώρο μέσα από τη Festa della pizza romana στο δρόμο του ΜΥΛΟΥ (23/6-3/7), ενώ η Βαβυλωνία θα μετατραπεί σε αυθεντική τρατορία με γεύσεις από την κουζίνα της Bolognia και της Emilia-Romagna κάτω από την επίβλεψη του σεφ Giuliano Tassinari, δασκάλου στην διεθνούς φήμης Ιταλική σχολή International Italian School Alma (24/6-3/7)

    ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

    1. Vespa Mania

    Μια μοναδική όσο και λαμπερή παρουσίαση του πιο θρυλικού δίτροχου που κατέκτησε τον κόσμο.(13/6-3/7)

    2. Sbandieratori Citta di Firenze

    Θεαματική παρέλαση δρόμου με ρίζες στην παράδοση της Φλωρεντίας από μια ομάδα «σημαιοφόρων» που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική με τα υπέροχα κουστούμια και τα πολύχρωμα λάβαρα σε ένα μαγευτικό street show (24, 25/6).

    [32] ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 27 Απριλίου 2005 (10:43 UTC+2)

    Πασχαλιάτικες λαμπάδες θα πωλούν και φέτος για έκτη συνεχή χρονιά, ομάδες της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Ικτίνου και Τσιμισκή, την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου, Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου και Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου, κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς.

    Τα έσοδα από την πώληση των πασχαλινών λαμπάδων θα διατεθούν για τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας.

    [33] ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

    Θεσσαλονίκη, 27 Απριλίου 2005 (10:43 UTC+2)

    Περίπου 3.000 συσκευασίες, που θα περιλαμβάνουν ένα κόκκινο αυγό, ένα τσουρέκι και μία ευχετήρια κάρτα, θα διανείμει το συμβούλιο του Β΄ Δημοτικού Διαμερίσματος την Κυριακή του Θωμά, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στους εκκλησιαζόμενους, στους πέντε Ιερούς Ναούς της περιοχής και συγκεκριμένα στους Ιερούς Ναούς Αγ. Πάντων, Αγ. Νικολάου,12 Αποστόλων, Αγ. Παρασκευής και Παναγίας Φανερωμένης.

    Την ίδια μέρα, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «Τσούγκρισμα αυγού», σε συνεργασία με το Β΄ ΚΑΠΗ στο προαύλιο του 66ου δημοτικού σχολείου (Καπάτου & Λιγδών) για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το οκταμελές συγκρότημα του Γιάννη Ξενίδη και θα μοιραστούν αυγά στους παρευρισκομένους.

    Το Συμβούλιο του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος σε συνεργασία με τον Δήμο του Αγίου Παύλου την Κυριακή του Θωμά, στις 19:00, στους Κήπους του Πασά (πίσω από το Νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος) διοργανώνουν την εκδήλωση «Αυγομαχίες». Στους δημότες θα προσφερθούν κόκκινα αυγά, τσουρέκια και πασχαλινά εδέσματα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 27 April 2005 - 18:14:31 UTC