Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-12-24

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ Ο ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [02] ΑΠΟ 1/1 ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
  • [03] ΑΡΑΒΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
  • [04] ΟΙ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ
  • [05] ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ
  • [06] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: 13 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ
  • [07] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ-ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΦ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Τ4
  • [09] ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο Γ. ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗΣ
  • [10] ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΕΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΓΚΕΡΑΡΝΤ
  • [11] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΞΕΝΟ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  • [12] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΡΕΠΟ ΜΟΝΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ
  • [13] "MILLIYET": Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ
  • [14] ΒΟΛΕΪ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ
  • [15] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΦΟΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΙΡ
  • [16] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ο Φ. ΝΑΝΟ
  • [17] O ΓΚΕΡΑΡΝΤ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  • [18] ΤΗ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
  • [19] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-24/12/2002
  • [20] ΑΠΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.
  • [21] ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ-ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
  • [22] ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
  • [23] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΤΟΥ "PRESTIGE"
  • [24] ΕΜΜΕΝΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ THΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ

  • [01] ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ Ο ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Αγκυρα, 23 Δεκεμβρίου 2002 (18:30 UTC+2)

    Συνεχίζει να βαδίζει στην οδό της αδιαλλαξίας ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η αποδοχή του σχεδίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, για την επίλυση του Κυπριακού θα σήμαινε «το τέλος των Τουρκοκυπρίων εντός 5-10 ετών» κάτι που, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν το έχει αντιληφθεί.

    Εξερχόμενος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Άγκυρας, όπου υποβλήθηκε σήμερα σε νέες ιατρικές εξετάσεις, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης τόνισε πως οι ουσιαστικές συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού θα αρχίσουν μετά την επιστροφή του ειδικού εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλβαρο ντε Σότο, στο νησί, στις 7 Ιανουαρίου.

    Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό, ο Ντενκτάς υποστήριξε πως «όσο εξετάζεται το έγγραφο που μας παρουσιάσθηκε, ασφαλώς θα διασαφηνισθεί ακόμη περισσότερο το τι φέρνει στον τουρκοκυπριακό λαό και το τι παίρνει απ' αυτόν, από οικονομικής και πολιτικής πλευράς». Πρόσθεσε δε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την τουρκοκυπριακή πλευρά για να αντεπεξέλθει δια της οδού των συνομιλιών.

    Σε ό,τι αφορά στην απάντηση που ετοιμάζει στην τελευταία επιστολή του Κόφι Ανάν, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε πως θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έτοιμη σε μερικές μέρες.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του, ο Ντενκτάς θα μπορέσει κατά πάσα πιθανότητα να επιστρέψει στα Κατεχόμενα την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή.

    [02] ΑΠΟ 1/1 ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2002 (21:37 UTC+2)

    Οι βουλευτές που επιθυμούν να διατηρήσουν τη βουλευτική τους ιδιότητα καλούνται έως τις 31 Δεκεμβρίου να υποβάλουν δήλωση διακοπής άσκησης του επαγγέλματός τους.

    Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Βουλή και το οποίο παρουσίασε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

    Ο νόμος περί ασυμβίβαστου της βουλευτικής θητείας τίθεται σε ισχύ από την 1/1/2003. Η μη συμμόρφωση με το νόμο επιφέρει έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα για την οποία αποφαίνεται το ανώτατο ειδικό δικαστήριο.

    Ο νόμος ορίζει τις δραστηριότητες που είναι συμβατές με το βουλευτικό αξίωμα, καθώς και τα σχετικά με το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικά ζητήματα και τον τρόπο επανόδου των βουλευτών στο επάγγελμά τους μετά την απώλεια της βουλευτικής ιδιότητας.

    Συγκεκριμένα από το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου επισημαίνεται ότι η απαγόρευση αναφέρεται σε οποιοδήποτε επάγγελμα, και προβλέπεται, μάλιστα, αυτόματη διαδικασία αναστολής στην άσκηση του επαγγέλματος με την ανακήρυξη του Βουλευτή καθώς και η διαδικασία αναστολής της λειτουργίας της ατομικής του επιχείρησης ή προσωπικής επιχείρησης στην οποία συμμετέχει μέχρι τη μεταβίβαση της.

    Οι μόνες συμβατές με το βουλευτικό αξίωμα δραστηριότητες που επιτρέπει το νομοσχέδιο είναι οι επιστημονικές, οι πνευματικές και οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες κι αυτές χωρίς καμία αμοιβή. Εξαίρεση αποτελεί το συγγραφικό έργο απ' όπου οι βουλευτές θα μπορούν να λαμβάνουν τα αντίστοιχα πνευματικά δικαιώματα.

    Για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα των βουλευτών αναφέρεται ότι ο χρόνος κατά τον οποίο ασκούν τα καθήκοντα του βουλευτή θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας, οι δε εισφορές που οφείλονται στους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης καταβάλλονται από τη Βουλή. Επίσης, ρυθμίζεται το όριο ηλικίας που θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για όσους έχουν εκλεγεί μετά την 1-1-1993. Προβλέπεται, τέλος, για τους βουλευτές που συμπληρώνουν συνολικά 20 χρόνια θητείας το δικαίωμα να συνταξιοδοτούνται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι που εκλέγονται βουλευτές θα μπορούν να προσμετρούν το χρόνο της βουλευτικής θητείας για τη μισθολογική και βαθμολογική τους εξέλιξη. Η Βουλή θα καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία. Για τους βουλευτές που δεν επανεκλέγονται και δεν έχουν άλλο εισόδημα προβλέπεται αποζημίωση που φθάνει τα 2/3 της βουλευτικής αποζημίωσης για οκτώ μήνες, ενώ όσοι επαναλειτουργούν την ατομική τους επιχείρηση δεν υπόκεινται σε φορολογική επιβάρυνση.

    [03] ΑΡΑΒΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

    Βαγδάτη, 24 Δεκεμβρίου 2002 (07:48 UTC+2)

    Το Ιράκ ετοιμάζεται να δεχτεί την πρώτη ομάδα Ευρωπαίων και Αράβων εθελοντών, οι οποίοι και θα έχουν ρόλο «ανθρώπινης ασπίδας» προκειμένου να αποτραπεί αμερικανική πολεμική επιχείρηση.

    Η εξέλιξη αυτή, μαζί με τις πολεμικές προετοιμασίες που εδώ και καιρό έχουν αρχίσει στο Ιράκ, δηλώνουν ότι και η ίδια η ιρακινή ηγεσία στη Βαγδάτη, θεωρεί την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων, απλά θέμα χρόνου.

    [04] ΟΙ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2002 (13:26 UTC+2)

    Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση μέσω Ίντερνετ των Ιερών ακολουθιών που θα πραγματοποιήσει το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι..

    Συγκεκριμένα θα μεταδοθούν:

    -Την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, στις 8,30 το πρωί, η Πατριαρχική και Συνοδική Θεία λειτουργία για τη γέννηση του Κυρίου και Σωτήρος Ιησού Χριστού.

    -Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, ο Μέγας Εσπερινός, με Πατριαρχική και Συνοδική χοροστασία, με όλους τους Μητροπολίτες του Πατριαρχικού Θρόνου.

    -Την Πρωτοχρονιά (Τετάρτη 1 Ιανουαρίου) στις 8,30 το πρωί η Θεία Λειτουργία της περιτομής του Ιησού Χριστού και του Μ. Βασιλείου

    -Τα Θεοφάνεια (Δευτέρα 6 Ιανουαρίου), στις 8,30 το πρωί, ο όρθρος και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

    Οι Θείες Λειτουργίες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα μεταδίδονται απευθείας από την Κωνσταντινούπολη, σε πραγματικό χρόνο, μέσω του δημοφιλούς κόμβου του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο διαδίκτυο www.mpa.gr

    [05] ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

    Βηθλεέμ, 24 Δεκεμβρίου 2002 (20:40 UTC+2)

    Τα ισραηλινά στρατεύματα αποσύρθηκαν από τη Βηθλεέμ για να επιτρέψουν στους προσκυνητές να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

    Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Reuters, στη λωρίδα της Γάζας ισραηλινοί στρατιώτες έβαλαν κατά Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια νεαρή γυναίκα και να τραυματιστούν άλλα τρία άτομα.

    Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανεστάλη η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βηθλεέμ, ωστόσο η δήμαρχος της πόλης Χάνα Νάσερ δήλωσε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι θλιβερά. Η κ. Νάσερ επισήμανε την ανάγκη να αποκατασταθεί η ειρήνη στη Βηθλεέμ και τις άλλες παλαιστινιακές πόλεις και εξέφρασε την ευχή τα επόμενα Χριστούγεννα να είναι καλύτερα.

    [06] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: 13 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ

    Μανίλα, 24 Δεκεμβρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Τουλάχιστον 13 άτομα σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από βόμβα που εξερράγη σε πόλη των Φιλιππίνων.

    Οπως μετέδωσε το Associated Press, εκπρόσωπος του στρατού εκτίμησε ότι τη βόμβα τοποθέτησε το Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο, κάτι που διέψευσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

    Η βόμβα εξερράγη κοντά στο σπίτι του δημάρχου της πόλης Ντάτου Πιανγκ, Σαουντί Αμπατουάν, ο οποίος είναι μεταξύ αυτών που έχασαν την ζωή τους από την έκρηξη.

    [07] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ-ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2002 (20:21 UTC+2)

    Για πρώτη φορά συναντήθηκαν μετά το γάμο τους οι κρατούμενοι για συμμετοχή στη "17 Νοέμβρη" Αγγελική Σωτηροπούλου και Δημήτρης Κουφοντίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκαν στην αίθουσα επισκεπτηρίου των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ανάμεσά τους παρεμβάλλονταν το διαχωριστικό τζάμι.

    Εν τω μεταξύ, η Αγγελική Σωτηροπούλου συνεχίζει για 14η ημέρα την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες κράτησής της. Σύμφωνα με τη συνήγορό της, Ιωάννα Κούρτοβικ, η κατάσταση της υγείας της δεν είναι καθόλου καλή, καθώς το ζάχαρο και η πίεσή της είναι σε χαμηλά επίπεδα.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΦ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Τ4

    Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Ο ΕΟΦ συνιστά με ανακοίνωση του στους ασθενείς που χρησιμοποιούν το φάρμακο Τ4 για τον θυρεοειδή να βρίσκονται διαρκώς υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και να παίρνουν το σκεύασμα μόνο με ιατρική συνταγή.

    Η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, μετά από έρευνες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σκεύασμα θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και την ζωή των πασχόντων. Ο ΕΟΦ ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων για τις 27 Δεκεμβρίου.

    Επίσης, κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητά από το δικαστήριο να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του, με την οποία επέτρεπε την κυκλοφορία του φαρμάκου.

    [09] ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο Γ. ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Δεκεμβρίου 2002 (20:10 UTC+2)

    Μονο 500.000 ευρώ στους λογαριασμούς των παικτών έβαλε σήμερα ο μεγαλομετόχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης, παρά την διαβεβαίωσή του προ 15 ημερών ότι θα εξοφλήσει τους παίκτες. Η σημερινή εξέλιξη δεν άρεσε καθόλου στους παίκτες, που αρνούνται να πάρουν τα χρήματα που τους έχει καταθέσει, προκειμένου αυτοί να έχουν κάθε δικαίωμα να προβούν σε ομαδική προσφυγή.

    Αρκετοί είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν μακριά το σκοινί. Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει ποιοι και πόσοι θα δώσουν το παρών στην προπόνηση της Παρασκευής. Και όλα αυτά την στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος στη βαθμολογία και έχει βλέψεις για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    [10] ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΕΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΓΚΕΡΑΡΝΤ

    Θεσσαλονίκη, 24 Δεκεμβρίου 2002 (20:06 UTC+2)

    Δεν θέλουν να ακούν για τον Ευγένιο Γκέραρντ στον ΑΠΟΕΛ. Ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από την Μεγαλόνησο ο νέος προπονητής του Ηρακλή, ανάγκασε τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα.

    «Είχαμε μια συνάντηση, όπου μας ανακοίνωσε την παραίτησή του. Εμείς δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Ούτε θέλουμε να τον κρατάμε με το ζόρι. Οποιος θέλει να φύγει, μπορεί να φύγει», τονίζει ο κ. Πετρίδης και συνεχίζει: «Νιώθουμε απογοητευμένοι και προδομένοι. Ο ΑΠΟΕΛ θα γυρίσει σελίδα. Ηδη ψάχνουμε τον αντικαταστάτη του, γιατί έχουμε στόχο να κατακτήσουμε τους δύο εγχώριους τίτλους».

    [11] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΞΕΝΟ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 24 Δεκεμβρίου 2002 (20:03 UTC+2)

    Μετά την αρνητική απάντηση του Γιούρι Ζντόβτς στον Ηρακλή, ο Λευτέρης Κακιούσης ψάχνει απεγνωσμένα για κάποιον ξένο. Όμως το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι το οικονομικό, αφού ο νέος παίκτης θα πρέπει να έχει μικρές απαιτήσεις, αλλά και να είναι καλός. Ηδη στα γραφεία του συλλόγου υπάρχει μια λίστα με τα ονόματα που είναι υποψήφια, ενώ όποιες κινήσεις και αν γίνουν αυτές θα δρομολογηθούν το νέο έτος.

    Εν τω μεταξύ ο τεχνικός της ομάδας, ήδη έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας για το παιχνίδι με την Ολύμπια Λάρισας την οποία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας. Οι παίκτες του Γηραιού μετά την ήττα τους στο Ιβανώφειο από τον Άρη θέλουν πάση θυσία τη νίκη. Αυτός είναι και ένας λόγος που οι σύνδεσμοι ετοιμάζουν εκδρομή στη Λάρισα, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών τους.

    [12] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΡΕΠΟ ΜΟΝΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 24 Δεκεμβρίου 2002 (20:01 UTC+2)

    Μόνο αύριο θα ξεκουραστούν οι παίκτες του Αρη στο μπάσκετ. Και αυτό γιατί τους περιμένει δύσκολη αναμέτρηση την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης κόντρα στον Μακεδονικό.

    Ο τεχνικός των κιτρίνων, Βαγγέλης Αλεξανδρής ήδη έχει καταστρώσει τα αγωνιστικά του πλάνα, ώστε να ξεπεράσει τον σκόπελο που λέγεται Μακεδονικός στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1. Ειδικά τώρα που ο Μακεδονικός βρίσκεται σε πτωτική πορεία, λόγω των τριών σερί ηττών του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

    Το ευχάριστο για τον κ. Αλεξαδρή είναι ότι επιστρέφει ο Ουίλι Σόλομον που ξεπέρασε το πρόβλημα της γαστρεντερίτιδας.

    [13] "MILLIYET": Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

    Αγκυρα, 24 Δεκεμβρίου 2002 (19:58 UTC+2)

    Μετά τη χθεσινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιασάρ Γιακίς, η Τουρκία αποφάσισε να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση στο Ιράκ, γράφει η εφημερίδα "Milliyet"

    Η "Milliyet" στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο "Η Άγκυρα κατά τη συνάντηση κορυφής που πραγματοποίησε χθες αποφάσισε: Θα λάβουμε μέρος κι εμείς", αναφέρει ότι καθορίσθηκαν οι κόκκινες γραμμές που δείχνουν το ανώτατο όριο της υποστήριξης που θα παρασχεθεί στις Η.Π.Α.

    Η εφημερίδα με τον υπότιτλο "Έγινε αυτό που είπαν οι στρατιωτικοί", αναφέρει ότι η Άγκυρα αποφάσισε σχετικά με την πιθανή επιχείρηση στο Ιράκ για την οποία περιμένει με ανυπομονησία η τουρκική κοινή γνώμη και η Ουάσιγκτον.

    Στη συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, του Τ/ΥΠΕΞ Γιακίς και άλλων αρμοδίων, η Τουρκία δέχθηκε να λάβει θέση στην επιχείρηση και υιοθέτησε τις προτάσεις του Γενικού Επιτελείου.

    Η απόφαση θα επισημοποιηθεί μετά τη Σύνοδο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), την Παρασκευή. Η Κυβέρνηση θα ζητήσει σχετική αρμοδιότητα από τη Βουλή.

    Η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα σε μονόστηλο με τον τίτλο "Μην έρθετε με δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες" και τον υπέρτιτλο "Ιδού οι απαντήσεις της Τουρκίας στα αιτήματα των Η.Π.Α.", αναφέρει τα εξής:

    I. Η θέση της Τουρκίας σε μία πιθανή επιχείρηση στο Ιράκ θα είναι involve (θα είναι μέσα).

    II. Ναι στη χρησιμοποίηση των αεροπορικών βάσεων και τη λογιστική υποστήριξη.

    III. Όχι σε δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες. Ναι σε μικρές ειδικές μονάδες.

    IV. Η συνεργασία θα πρέπει να διευρυνθεί κατά τρόπο που θα συμπεριλαμβάνει και τις άλλες μουσουλμανικές χώρες.

    V. Θα πρέπει να τοποθετηθεί σύστημα αεροπορικής άμυνας έναντι των πυραύλων.

    VI. Είναι απαραίτητη η απόφαση των Ην. Εθνών ή του ΝΑΤΟ για την επιχείρηση.

    Στο δημοσίευμα τονίζεται πως μετά από την πρώτη συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε χθες, έγινε και μία δεύτερη, ευρείας συμμετοχής, κατά την οποία συζητήθηκαν οι οικονομικές απώλειες που θα επιφέρει στην Τουρκία η επιχείρηση.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Σενέρ, που προέβη σε δηλώσεις όσον αφορά τις χθεσινές συσκέψεις, αργά το βράδυ, τόνισε: "Έγινε αξιολόγηση σχετικά με το ποια μέτρα θα ληφθούν στην περίπτωση κάποιας πιθανής επιχείρησης".

    Ενώ χθες το βράδυ συνεχίζονταν οι συσκέψεις για το θέμα, στην Προεδρία της Κυβέρνησης, έφθασε στην Άγκυρα ο Κούρδος ηγέτης Τζελάλ Ταλαμπανί και απόψε αναμένεται να έρθει και ο άλλος Κούρδος ηγέτης Μεσούτ Μπαρζανί.

    Ο Ταλαμπανί ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους είπε πως οι κόκκινες γραμμές της Τουρκίας, όσον αφορά το Ιράκ, είναι αρχές οι οποίες μπορούν να γίνουν αποδεκτές και από τους ίδιους.

    Στο μεταξύ, άλλαξε η τακτική που τηρήθηκε μέχρι σήμερα βάσει της οποίας οι δύο Κούρδοι ηγέτες είχαν επαφές χαμηλού επιπέδου στην Τουρκία και τώρα για πρώτη φορά θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Γκιουλ.

    Η "Cumhuriyet" αναφέρεται στο θέμα στην πρώτη σελίδα με τον πεντάστηλο τίτλο "Επιχείρηση μετώπου". Στο δημοσίευμα τονίζεται πως η Τουρκία, που ενδέχεται να λάβει ενεργά μέρος σε μία πιθανή επιχείρηση των Η.Π.Α. στο Ιράκ, αναπτύσσει τις σχέσεις της με τους ιρακινούς αντιπολιτευόμενους έναντι της πιθανότητας της ανατροπής της Κυβέρνησης Σαντάμ.

    Μετά τις επισκέψεις του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράκ, Αχμέτ Τσελεμπί και του Προέδρου του Μετώπου των Τουρκομάνων του Ιράκ, Σανάν Αγά Κασάπ, ήρθε στην Τουρκία και ο Κούρδος ηγέτης Ταλαμπανί. Ο δε Μπαρζανί έρχεται σήμερα.

    Αναμένεται να αξιολογηθούν με τον Μπαρζανί και τον Ταλαμπανί, που ενθαρρύνθηκαν από τις Η.Π.Α. για τη σύσταση μιας ομοσπονδιακής δομής, οι τελευταίες εξελίξεις και στα πλαίσια αυτά να υπενθυμισθούν στους Κούρδους ηγέτες οι κόκκινες γραμμές της Τουρκίας.

    Σύμφωνα με τα σχέδια επιχείρησης των Η.Π.Α., το μέτωπο που αναμένεται να ανοιχθεί στο βορρά, απαιτεί στενές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και κουρδικών ομάδων.

    Στο μεταξύ, οι Η.Π.Α. άρχισαν τον έλεγχο στις βάσεις και τους λιμένες που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν κατά την επιχείρηση. Μεταξύ των βάσεων που θα χρησιμοποιηθούν είναι αυτές της Μαλάτειας, του Μους και του Μπάτμαν και μεταξύ των λιμένων είναι οι λιμένες της Αττάλειας, της Μερσίνης και της Αλεξανδρέττας.

    Λέγεται ότι οι Αμερικανοί αρμόδιοι συζητούν για τις δυνατότητες επικοινωνίας στις βάσεις και για λεπτομέρειες όπως το αν μπορούν στους παραπάνω λιμένες να προσεγγίσουν ή όχι αεροπλανοφόρα.

    Η ίδια εφημερίδα σε άλλο δημοσίευμα με τον τίτλο "Η απόφαση για το Ιράκ είναι της Βουλής", κάνει λόγο για ''περιορισμένο ναι'' στα αιτήματα της Ουάσιγκτον.

    Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι κατά τις χθεσινές συσκέψεις δεν ελήφθη ακόμη κάποια πολιτική απόφαση και ότι η τελική αρμοδιότητα όσον αφορά το θέμα είναι της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Η απόφαση για το Ιράκ θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο καθώς επίσης και στο ΣΕΑ, που θα συνέλθει την Παρασκευή.

    Η ίδια εφημερίδα στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο "Οι Η.Π.Α. άρχισαν την επιθεώρηση στις βάσεις", αναφέρει ότι οι Η.Π.Α. με την έγκριση της Τουρκίας άρχισαν τον έλεγχο στις βάσεις και στους λιμένες που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν κατά την επιχείρηση στο Ιράκ.

    Για τον εν λόγω έλεγχο δεν ήρθε, όπως αναμένονταν, επιτροπή από τις Η.Π.Α., αλλά ξεκίνησαν τον έλεγχο Αμερικανοί αρμόδιοι από τις εδώ βάσεις.

    Η "Hurriyet" αναφέρεται στις εξελίξεις στην πρώτη σελίδα και με τον ολοσέλιδο τίτλο "Έντεκα καταυλισμοί για 500.000 χιλιάδες Κούρδους".

    Η εφημερίδα τονίζει πως η Τουρκία θα συγκεντρώσει σε 11 καταυλισμούς που θα συσταθούν στο Βόρειο Ιράκ, τους Κούρδους πρόσφυγες που ενδέχεται να διαφύγουν στην περίπτωση πιθανού πολέμου στο Ιράκ.

    Ενώ ο κόσμος άρχισε να μετράει μέρες για την πιθανή επιχείρηση των Η.Π.Α. στο Ιράκ, οι χώρες της περιοχής και πρώτα η Τουρκία, άρχισαν να φοβούνται για τη μετακίνηση μεγάλων ομάδων προσφύγων. Σύμφωνα με τα Ην. Έθνη, κατά τον πόλεμο, 900.000 περίπου πρόσφυγες θα φθάσουν στα σύνορα των γειτονικών χωρών.

    Όπως λένε στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, ο αριθμός των προσφύγων που θα φθάσουν στα σύνορα της Τουρκίας θα ξεπεράσει τις εκατοντάδες χιλιάδες όπως έγινε και με τον πόλεμο στον Κόλπο και ίσως θα φθάσει τις 500.000. Όμως οι πρόσφυγες αυτοί δεν θα επιτραπεί να μπουν στην Τουρκία και θα εγκατασταθούν στους καταυλισμούς που θα ετοιμασθούν πέραν των συνόρων.

    [14] ΒΟΛΕΪ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Δεκεμβρίου 2002 (19:48 UTC+2)

    Ξαναβρήκε το... ρόπαλο που είχε χάσει τις τελευταίες αγωνιστικές ο Ηρακλής και έτσι ξανανέβηκε πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, έπειτα από τη νίκη που πέτυχε στο κλειστό της Μίκρας σε βάρος του Αρη.

    Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι παίκτες του Ραούλ Λοσάνο θα περάσουν καλά Χριστούγεννα. Αλλωστε έχουν κάθε λόγο να περάσουν, αφού ο πρώτος στόχος τους που ήταν ο Ηρακλής να στεφθεί πρωταθλητής χειμώνα επιτεύχθηκε. «Ηταν αυτό που χρειαζόμασταν. Θέλαμε τη νίκη για πολλούς και διάφορους λόγους. Την πήραμε και επανήλθαμε στην κορυφή της βαθμολογίας», τονίζει ο παίκτης του Ηρακλή, Βασίλης Μητρούδης και συνεχίζει: «Το φετινό πρωτάθλημα είναι το συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών. Γίνονται πολλές εκπλήξεις και αυτό κάνει τα παιχνίδια αμφίρροπα. Το σίγουρο είναι πως ό,τι προσπαθείς με πολύ κόπο, το χάνεις εύκολα με μια κακή εμφάνιση».

    Η επάνοδος στην πρώτη θέση χαροποίησε και τη ''σημαία'' του Γηραιού, Αντρέι Κράβαρικ: «Τα τελευταία χρόνια στον Ηρακλή γίνεται πολύ καλή δουλειά. Δουλεύουμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Είναι ωραίο να βρίσκεσαι πρώτος. Ο νέος προπονητής έχει πολλές δυνατότητες και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά ακόμη».

    Αναφορικά με το τελευταίο παιχνίδι του Ηρακλή στη Μίκρα επισήμανε: «Κερδίσαμε δίκαια. Ο Αρης φέτος παρουσιάζεται πολύ δυνατός και μπορεί να καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία, γιατί είναι σημαντικό να πρωταγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα ομάδες από την Θεσσαλονίκη. Το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ ανεβαίνει συνεχώς. Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να μείνουμε».

    Κ.Π.

    [15] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΦΟΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΙΡ

    Θεσσαλονίκη, 24 Δεκεμβρίου 2002 (19:40 UTC+2)

    Η μέτρια αγωνιστική παρουσία του Σαλαχεντίν Μπασίρ στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν ικανοποίησε μέχρι στιγμής τον προπονητή του Αρη, Γιώργο Φοιρό. Ετσι ο τελευταίος εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της λύσης του συμβολαίου του. Ειδικά τώρα που είναι τραυματίας. Τόσο ο κ. Φοιρός, όσο και οι διοικούντες των κιτρίνων πιθανόν μέσα στις επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε διακοπή της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή.

    Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Αρης πρόκειται να προχωρήσει στην απόκτηση του Παναγιώτη Ευθυμιάδη από τον Πανιώνιο, με τον οποίο ήδη έχει έρθει σε συμφωνία για τους επόμενους έξι μήνες.

    [16] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ο Φ. ΝΑΝΟ

    Τίρανα, 24 Δεκεμβρίου 2002 (19:30 UTC+2)

    Στην Αθήνα θα περάσει τα Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο.

    Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα "Κορριέρι", αμέσως μετά τα εγκαίνια του Οδικού Τμήματος Κακαβιάς Αργυροκάστρου, ο κ. Νάνο δεν επέστρεψε στα Τίρανα αλλά μετέβη στην Αθήνα όπου αναμένεται να περάσει τα Χριστούγεννα και ενδεχομένως και την Πρωτοχρονιά.

    [17] O ΓΚΕΡΑΡΝΤ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 24 Δεκεμβρίου 2002 (19:25 UTC+2)

    Ο προπονητής Εγκε Γκέραρντ ανέλαβε σήμερα την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, παίρνοντας τη θέση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που απολύθηκε λίγο μετά το τέλος του παιχνιδιού του πρωταθλήματος με την Ξάνθη.

    Ο κ. Γκέραρντ ανακοίνωσε χθες το βράδυ μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη την επιθυμία του να παραιτηθεί, προκειμένου να αναλάβει τον Ηρακλή, έπειτα από επίσημη πρόταση που του έγινε από τον πρόεδρο του Γηραιού, Ευάγγελο Μυτιληναίο. Ο νέος προπονητής του Ηρακλή θα παραστεί στην προπόνηση της Παρασκευής, ενώ λίγο αργότερα θα δώσει και συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής αναφέρει τα εξής: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Εγκε Γκέραρντ. Η χρονική περίοδος της συνεργασίας συμφωνήθηκε στους 6 μήνες με αμοιβαία προοπτική ανανέωσης για ακόμη 2 χρόνια».

    [18] ΤΗ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ

    Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2002 (19:21 UTC+2)

    "Yπάρχει επάρκεια προϊόντων αλλά ανεπάρκεια χρημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού", δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Βαρβάκειο Αγορά.

    "Στη χώρα μας το 22% του ενεργού πληθυσμού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Η ανεργία είναι πολύ μεγάλη και υπάρχουν πολλές χιλιάδες οικογένειες που υποφέρουν. Αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει όλη την κοινωνία αλλά και την πολιτική ηγεσία του τόπου. Πρέπει να αντιληφθούν και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ότι με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική δεν λύνονται τα προβλήματα της πλειοψηφίας των πολιτών", τόνισε.

    Ο κ. Τσοβόλας ευχήθηκε υγεία, δύναμη, ευτυχία και κυρίως ειρήνη, γιατί, όπως είπε, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή του Ιράκ.

    [19] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-24/12/2002

    Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2002 (19:05 UTC+2)

    ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

    Α) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    BYTE COMPUTER Α.Β.Ε.Ε.

    Ανακοίνωση

    Συμφώνως προς την διάταξη του άρθρου 4 της υπ'αριθμ.5/204/14.11.2000 αποφάσεως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ανακοινώνει τα κάτωθι: «Η εταιρεία μας προτίθεται να συμμετάσχη εις την ιδρυθησομένην Ανώνυμον Εταιρείαν υπό την επωνυμίαν ΜΑΡΛΕΞ ΣΟΦΤ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (MARLEX SOFT AEBE), με έδραν τον Δήμον Καλλιθέας Αττικής και σκοπόν τον αναλυτικώς αναφερόμενον εις το Καταστατικόν της, δραστηριοποιούμενη στον τομέα των επικοινωνιών, της πληροφορικής και των υψηλών τεχνολογιών.»

    CPI Α.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Η εταιρία CPI AE με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στην σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Αvώvυμης Εταιρείας με τηv επωvυμία "CPI Aνώνυμος Εταιρεία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Περιφερειακών" την 23/12/2002 αποφασίσθηκαν τα κάτωθι: Εγκρίθηκαν οι ετήσιες εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για την χρήση 1/7/2001 έως 30/6/2002 μετά των εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών. Εγκρίθηκε ο πίνακας διάθεσης των καθαρών κερδών όπως προτάθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και εμφανίζεται στο δημοσιευθέντα Ισολογισμό της 30/6/2002 και ορίσθηκε το κατά μετοχή μέρισμα στο ποσό των 0,04 ευρώ. Εξουσιοδοτήθηκε δε το Διοικητικό Συμβούλιο να ορίσει τους δικαιούχους καθώς και το χρόνο καταβολής του μερίσματος. Εγκρίθηκε διανομή κερδών στο προσωπικό ύψους 36.937,55 ευρώ και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να ορίσει τους δικαιούχους. Προεγκρίθηκαν καταβολές εξόδων παραστάσεως και bonus για την επίτευξη των στόχων της εταιρείας στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο. Απαλλάχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Ελεγκτές από κάθε ευθύνη και αποζημίωση για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής περιόδου από 1/7/2001 έως 30/6/2002. Εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο προς εναρμόνηση της εταιρείας με τις διατάξεις του Ν.3016/2002 (εταιρική διακυβέρνηση), με πενταετή διάρκεια το οποίο αποτελείται από τους: 1) Παπαθάνος Χρήστος του Αριστείδη εκτελεστικό μέλος. 2)Τόλης Νικόλαος του Κων/νου ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. 3) Χατζηαντώνης-Φωταράς Κων/νος του Μόσχου - εκτελεστικό μέλος. 4) Μπρούμας Γεώργιος του Δημητρίου - μη εκτελεστικό μέλος. 5) Στρογγιόγλου Ελευθέριος του Νικολάου - εκτελεστικό μέλος. 6) Σαράτση Αγγελική του Φωτίου - μη εκτελεστικό μέλος. 7) Ζαριφόπουλος Παναγιώτης του Γεωργίου - ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. Εκλέχθηκαν ελεγκτές για την χρήση 1/7/2002 έως 30/6/2003 η εταιρεία Διεθνής Ελεγκτική Α.Ε. Προεγκρίθηκαν αποδοχές που θα καταβληθούν σε πρόσωπα συγγενεύοντα σε Α' βαθμό με τα μέλη της διοικήσεως (άρθρο 23 παρ.2 Ν.2190/20).

    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Στο πλαίσιο της υπ΄ αριθμ. 5/204/14.11.00 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 13.12.2002 ανακοίνωσής της σχετικά με την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της (Stock Options) από 6.796 δικαιούχους, η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι στις 18.12.2002 καταχωρίστηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του Υπουργείου Ανάπτυξης η από 9.12.2002 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία αυξάνεται το μετοχικό κεφάλαιο αυτής, με καταβολή μετρητών, κατά 2.399.440,00 ευρώ με την έκδοση 479.888 νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 5,00 ευρώ εκάστη. Μετά την αύξηση αυτή, η οποία δεν αποτελεί τροποποίηση του καταστατικού, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε 429.658.380,00 ευρώ, διαιρούμενο σε 85.931.676 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 5,00 ευρώ εκάστη. Για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

    ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ.Ε.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 20ης Δεκεμβρίου 2002, το καθαρό μέρισμα της χρήσεως 1.7.2001 30.6.2002 είναι Ευρώ 0,14 ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι όσοι εκ των μετόχων είναι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας στο κλείσιμο της Συνεδρίασης του Χ.Α. την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2002. Από την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2003 οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα του παραπάνω μερίσματος. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει από την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2003 και θα πραγματοποιείται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της εταιρείας «Ν.Δ. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.» Πανεπιστημίου 39, 105 64 Αθήνα (Υπεύθυνοι κ. Γεώργιος Αλτής και Ανδρέας Πρωτόπαπας τηλ. 210/3274100). Η καταβολή του μερίσματος μπορεί να γίνει μέσω των εξουσιοδοτημένων χειριστών των δικαιούχων μετόχων στο Σ.Α.Τ. (Χρηματιστηριακές Εταιρείες και Τράπεζες) είτε δια καταθέσεως σε τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων. Για την είσπραξη του μερίσματος είναι απαραίτητο οι Μέτοχοι να προσκομίσουν την Αστυνομική τους Ταυτότητα. Η καταβολή του μερίσματος σε τρίτο πρόσωπο θα γίνεται εφόσον προσκομίζεται εξουσιοδότηση του δικαιούχου που θα αναφέρει τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου και του εξουσιοδοτούμενου, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής της από δημόσια αρχή. Για περισσότερες πληροφορίες οι Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μετόχων της εταιρείας: κα. Φιλοθέη Λαψάνη, τηλ. 210 2282160 ή στην Ν. Δ. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.

    ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.

    Ανακοίνωση

    Η ανώνυμη εισηγμένη ασφαλιστική εταιρία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ανακοινώνει ότι: Οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων των εταιριών «ΓΚΟΤΑ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ Α.Ε.Α», «COMMERCIAL VALUE Α.Ε.Α.Ζ», «NORDSTERN COLONIA HELLAS Α.Ε.Γ.Α», «NORDSTERN COLONIA HELLAS Α.Ε.Α.Ζ» και «UNITED A.A.E», οι οποίες συνήλθαν σήμερα 23/12/2002, ενέκριναν το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών «COMMERCIAL VALUE Α.Ε.Α.Ζ», «NORDSTERN COLONIA HELLAS Α.Ε.Γ.Α», «NORDSTERN COLONIA HELLAS Α.Ε.Α.Ζ» και «UNITED A.A.E» από τηv εταιρία «ΓΚΟΤΑ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ Α.Ε.Α», σύμφωvα με τις διατάξεις τωv άρθρωv 68 παρ. 2 & 69 επ. κωδικ. v. 2190/1920, 1 έως 5 v. 2166/1993 και 59 v.δ. 400/1970.

    ΑΛΥΣΙΔΑ Α.Β.Ε.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 21ης Δεκεμβρίου 2002 αποφάσισε ομόφωνα με ονομαστική ψηφοφορία των δικαιουμένων να ψηφίσουν κατόχων κοινών μετοχών, 1) την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,090006 ΕΥΡΩ. και να καθοριστεί ονομαστική τιμή της μετοχής της εταιρίας σε 1,47 ΕΥΡΩ,. Η αύξηση αυτή θα καλυφθεί από τους λογαριασμούς 41-07 «Διαφορές από αναπροσαρμογή Παγίων Στοιχείων» και τον λογαριασμό 41-05-00-0000 «Αφορολόγητο αποθεματικό από εφ' άπαξ καταβολή φόρου» (ν.2065/1992). Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των ΕΥΡΩ 4.379.130 διαιρούμενο σε 2.604.000 κοινές μετοχές και 375.000 προνομιούχες μετοχές. Ήτοι σύνολο μετοχών 2.979.000, ονομαστικής αξίας ΕΥΡΩ 1,47. 2) Κατόπιν τούτου η προστίθεται παράγραφος 10 στο άρθρ. 5 του καταστατικού που τροποποιείται ως εξής: Αρθρο 5. 10. Με την από 21 Δεκεμβρίου 2002 απόφαση της έκτακτης Γ.Σ των μετόχων λόγω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 268.110 Ευρώ λόγω αναπροσαρμογής αξίας παγίων στοιχείων που καλύφθηκε από τους λογαριασμούς 41-07 «Διαφορές από αναπροσαρμογή Παγίων Στοιχείων»(245.081,56) και τον λογαριασμό 41-05-00-0000 «Αφορολόγητο αποθεματικό από εφ' άπαξ καταβολή φόρου» (23028,44) (ν.2065/1992) αποφασίστηκε αύξηση της ονομαστικής αξίας κατά 0,090006 και καθορίστηκε η ονομαστική αξία της μετοχής σε 1,47 ΕΥΡΩ. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε και από την συνέλευση των κατόχων προνομιούχων μετοχών.

    ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Στα πλαίσια της Απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και των σχετικών αποφάσεων της κείμενης νομοθεσίας η εταιρία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι: «Πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2002 η Πρώτη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., στις 10:00 το πρωί, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Eταιρείας, στο Χαλάνδρι και επί των οδών Εθν. Αντιστάσεως 8 & Ύδρας γραφεία της Εταιρείας, σύμφωνα με την από 10/12/2002 πρόσκληση του διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση συνάψεως συμβάσεων κατ' εφαρμογή της διατάξεως της παρ. 2 του άρθρου 23α ΚΝ2190/20. 2. Έγκριση τροποποίησης διάθεσης κεφαλαίων, προελθόντων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α.Α. 3. Αλλαγή έδρας της Εταιρείας - Τροποποίηση άρθρου 2 του Καταστατικού. 4. Αύξηση ονομαστικής αξίας της μετοχής με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών Τροποποίηση άρθρου 5 του Καταστατικού. 5. Κωδικοποίηση Καταστατικού. 6. Θέσπιση προγράμματος διαθέσεως μετοχών στα μέλη του Δ.Σ. και στο προσωπικό της Εταιρείας με τη μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock option), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 § 9 ΚΝ 2190/20, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 § 2 του Ν. 2919/2001. 7. Διάφορα θέματα/Ανακοινώσεις. Η Γενική Συνέλευση συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Νόμο απαρτία, και κατόπιν τούτου εξετάσθηκαν τα ως άνω θέματα και αποφάσισε ως εξής: ΘΕΜΑ 1ον: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης διαχείρισης με την εταιρία ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ προκειμένου αυτή να αναλάβει την εποπτεία, τον έλεγχο και την οργάνωση των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών της ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., Ετσι με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακος και παροχή καλύτερων προσφερομένων υπηρεσιών, προς όφελος της ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. Επίσης εγκρίθηκε η σύναψη συμβάσεων της ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε με τον Όμιλο ΚΛΩΝΑΤΕΞ, που αφορούν θέματα εμπορικής συνεργασίας, δηλαδή πωλήσεις υλικού, παροχή υπηρεσιών, καθώς και πάσης άλλης εμπορικής φύσεως που προβλέπονται από τα Καταστατικά των. ΘΕΜΑ 2ον: Οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στον ευαίσθητο και κινητικό -αυτή την περίοδο- τομέα των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και λόγω των ειδικών αναγκών που προέκυψαν από την αναμενόμενη μετεστέγαση της Εταιρείας, κατέστη αναγκαία η τροποποίηση του επενδυτικού πλάνου της Εταιρείας και παράλληλα η σμίκρυνση του χρόνου που έπρεπε αυτό να υλοποιηθεί. Ηδη μέχρι σήμερα απο τα ποσά που αντλήθηκαν από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλίου της εταιρίας με Δημόσια Εγγραφή έχουν ήδη καλυφθεί κατά 99,2%. Συγκεκριμένα, το Ενημερωτικό Δελτίο προέβλεπε -βάσει χρονοδιαγράμματος διάθεσης κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου-, να υλοποιηθεί έως και το 2ο εξάμηνο του 2003 προκειμένου η Εταιρεία για να αποκτήσει μεγαλύτερες δυνατότητες στην υλοποίηση των ήδη υπαρχόντων έργων, αλλά και να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα στην ανάληψη νέων έργων του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, καθώς και σε άλλα μεγάλα έργα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Συνεπώς η διαφοροποίηση αφορά τις έκτακτες ανάγκες της Εταιρείας σε τεχνικό εξοπλισμό και υποδομή, λόγω της επικείμενης μετεγκατάστασής της σε νέους χώρους (επιμόρφωση και εκπαίδευση προσωπικού, δημιουργία κέντρου διαχείρισης μηνυμάτων). Η ανάπτυξη των υποκαταστημάτων σε σημαντικές περιοχές της χώρας εξακολουθεί να παραμένει στις προτεραιτότητες της εταιρίας και θα εφόσον δεν μεταβληθούν οι συνθήκες. Τα ποσά από την προβλεπόμενη αποπληρωμή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού όπως προκύπτει από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας στο Ενημερωτικό Δελτίο, πρόκειται να χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων. Ηδη η εταιρία εντός το Νοεμβρίου 2002 μείωσε το τραπεζικό δανεισμό της κατά ευρώ 1.260.000. ΘΕΜΑ 3ον: Αοφασίστηκε η μεταφορά της έδρας της εταιρίας στο Δήμο Περιστερίου. Ετσι η νέα Διεύθυνση των γραφείων της εταιρίας θα είναι Κωνσταντινουπόλεως 1 & Κηφισσού. Μετά την έγκριση της απόφασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης θα εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία μεταφοράς. ΘΕΜΑ 4ον: Αποφασίστηκε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με την κεφαλαιοποίηση μέρους του Αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο ποσού 6.142.527 Ευρώ. Κατά συνέπεια το μετοχικό αυξάνεται κατά έξι εκατομμύρια εκατόν σαράντα δύο χιλιάδες πεντακόσια είκοσι επτά Ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση του ως άνω αποθεματικού με αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 0,30 σε 1,20 Ευρώ εκάστη. Eπίσης εγκρίθηκε και η τροποποίηση του σχετικού άρθρου του καταστατικού. ΘΕΜΑ 5ον: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρίας σε ενιαίο κείμενο. ΘΕΜΑ 6ον : Η καθιέρωση προγράμματος διάθεσης μετοχών στα Μέλη του Δ.Σ και στα στελέχη της Εταιρείας. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να προσδώσει επιπλέον κίνητρα στους εργαζόμενους για την ανάπτυξη των εργασιών της Εταιρείας καθώς και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της μεγένθυνσης της περιουσίας των Μετόχων. ΘΕΜΑ 7ον: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομοφώνως την αγορά 2.600.000 μετοχών της εισηγμένης εταιρείας ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ από τον κο Θωμά Χ. Λαναρά. Η επένδυση αυτή γίνεται με χρήση των διαθεσίμων της εταιρίας και είναι μέσα στα πλαίσια της επενδυτικής της πολιτικής. Η απόκτηση των συγκεκριμένων μετοχών από τον κ. Θ.Λαναρά έγινε μέσω της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ, η οποία ολοκλήρώθηκε τον Ιούλιο του 2002 στην τιμή των ευρώ 3,8 έκαστη ενώ δεδομένης της σημερινής αξίας των μετοχών αυτών η επένδυση θεωρείται συμφέρουσα. Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση ότι οι εκτιμήσεις της για την λειτουργική κερδοφορία του τέλους χρήσης θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του Ενημερωτικού Δελτίου. Επίσης η εταιρία αναμένεται να υπογράψει και νέες συμβάσεις στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της.»

    ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία, ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 9/12/2002 αποφάσισε, μεταξύ των άλλων, την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου από την κεφαλαιοποίηση μέρους της υπεραξίας των ακινήτων της εταιρείας, συμφώνως με τις διαδικασίες του Ν 2065 / 92, με έκδοση 2.930.896 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,50 Ευρώ η κάθε μία και διανομής δωρεάν στους παλαιούς μετόχους κάθε δέκα ( 10 ) παλαιές δύο ( 2 ) νέες. Η ανωτέρω αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, εγκρίθηκε με την υπ' αριθμ. Κ2 16369/ 16.12.2002 Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Κατόπιν τούτου ορίζεται ότι δικαιούχοι, των 2.930.896 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, θα είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. την 27/12/2002. Από την 30/12/2002, οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα των νέων δωρεάν μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση. Οι νέες μετοχές θα είναι σε άϋλη μορφή και θα πιστωθούν στις μερίδες και τους λογ/σμούς των αξιών των μετόχων στο σύστημα άϋλων τίτλων κατόπιν νεοτέρας ανακοίνωσης προς το επενδυτικό κοινό.

    ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ Α.Ε.

    Απάντηση σε Επιστολή του Χ.Α.

    Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρία ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «1. Η εταιρία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αίτια που οδήγησαν την υπαγωγή της στην ειδική κατηγορία υπό επιτήρηση, ενεργεί ως ακολούθως: (α) Η εταιρία έχει ανακοινώσει σχέδιο αναδιοργάνωσης, που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις συνδεδεμένων επιχειρήσεων. Το σχέδιο αυτό αναδιοργάνωσης δεν έχει προς το παρόν ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι προτάχθηκε η ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρίας μέσω αύξησης κεφαλαίου. (β) Η εταιρία, επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην θυγατρική της επιχείρηση Πετρίδης Α.Ε., με στόχο την ανάπτυξη των εργασιών της και την επιστροφή της στην κερδοφορία. (γ) Η εταιρία, θα αναπτύξει επίσης σταδιακά αυτοδύναμη δραστηριότητα στον κλάδο της, ειδικότερα δε στη διανομή και χονδρική πώληση υποδημάτων. 2. Η εταιρία, προκειμένου να ανταποκριθεί στα αναφερόμενα στην υπ' αριθμό 11 παρατήρηση του ορκωτού ελεγκτή στην τελευταία δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση, έχει αποφασίσει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων κατά ποσό Ευρώ 9.664.200, δυνάμει της από 31.07.2002 απόφασης της β' επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Ήδη, εξελίσσεται η διαδικασία επεξεργασίας του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας και συγκρότησης του σχετικού φακέλου, προκειμένου να υποβληθεί αρμοδίως για έγκριση.»

    INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Η εταιρία INFORM Π. ΛΥΚΟΣ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η Inform Λύκος εξαγοράζει το 40% της IPS που κατέχει ο Όμιλος Intracom. Οι Διοικήσεις των εταιρειών INFORM ΛΥΚΟΣ και INTRACOM ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά από την Inform Λύκος του συνόλου των μετοχών που κατέχει ο Όμιλος της Intracom στην εταιρεία Inform Processing Services Α.Ε. Συγκεκριμένα η Inform Π. Λύκος Α.Ε. εξαγοράζει από την Intracom Α.Ε. 660.000 μετοχές της IPS A.E. που αντιστοιχούν στο 30% της εταιρείας, και από την Intrapar Α.Ε. 220.000 μετοχές που αντιστοιχούν στο 10% της εταιρείας. Η Inform Π. Λύκος Α.Ε. κατείχε ήδη 240.792 μετοχές ή 10,95% της εταιρείας. Με τις νέες εξαγορές η Inform Λύκος κατέχει πλέον 1.120.792 ή το 50,95% της IPS αποκτώντας πλειοψηφική θέση στην εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι το υπόλοιπο 49,05% της IPS κατέχει η οικογένεια Λύκου. Η πολύ καλή συνεργασία των δύο Ομίλων που αναπτύχθηκε από το 1999 στην IPS, θα συνεχιστεί και μετά την αποχώρηση της Intracom από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Ο εκπρόσωπος της Intracom στο Διοικητικό Συμβούλιο της IPS, κύριος Κάρολος Γκίκας θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μέλος του ανώτατου διοικητικού οργάνου της εταιρείας, καθώς ο τεχνολογικός χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται η IPS παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για την Intracom. Η ενίσχυση της θέσης του Ομίλου Λύκος στην IPS και η απόκτηση πλειοψηφικής θέσης, αποδεικνύει με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο την εμπιστοσύνη της Διοίκησης του Ομίλου στις σημερινές δυνατότητες αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας. Η IPS δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνολογιών αιχμής με κύρια αντικείμενα τη διαχείριση και εκκαθάριση ηλεκτρονικών συναλλαγών και την παραγωγή καρτών διαφόρων τεχνολογιών, όπως τραπεζικές κάρτες, κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας, κάρτες loyalty και έξυπνες κάρτες. Η IPS διαχειρίζεται σήμερα κάρτες Mastercard και VISA για πολλούς τραπεζικούς οργανισμούς. Παράλληλα, αποτελεί την μεγαλύτερη μονάδα προσωποποίησης καρτών στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης με δυνατότητα επεξεργασίας περισσοτέρων των 3,000,000 καρτών την εβδομάδα.»

    COMPUCON Α.Ε.

    Δελτίο Τύπου

    Η εταιρία COMPUCON ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η COMPUCON SA πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας γραμμής προϊόντων της στον τομέα της Τηλεματικής, κατά τη διάρκεια του Money Show της Θεσσαλονίκης. Με την είσοδό της στον τομέα της Τηλεματικής η COMPUCON επιδιώκει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα και δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά. Στόχος της εταιρίας αποτελεί η παροχή μιας ολοκληρωμένης, ευέλικτης και αξιόπιστης λύσης στην ανάγκη διαχείρισης και επικοινωνίας με το όχημα, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα πλήθους άλλων υπηρεσιών ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Η COMPUCON συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στο Money Show της Θεσσαλονίκης που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο HYATT, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου. Κατά την διάρκεια του Money Show οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επίδειξη των προϊόντων και των υπηρεσιών της εταιρίας. Οι δυνατότητες που προσφέρουν οι λύσεις Τηλεματικής σε ιδιώτες και επαγγελματίες παρουσιάστηκαν από τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ρούτο σε εκδήλωση της με θέμα "Ευφυείς Μεταφορές", τοΣάββατο 14 Δεκεμβρίου.»

    Μ.Ι. ΜΑΙΛΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Η εταιρία Μ.Ι. ΜΑΙΛΛΗΣ ΑΒΕΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Eπιθυμούμε όπως σας ενημερώσουμε για την αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής μας εταιρίας EUROPACK SA κατά το ποσόν των EΥΡΩ 4.049.999,20 με την έκδοση 1.557.692 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης ΕΥΡΩ 2,60, σύμφωνα με την από 5η Δεκεμβρίου 2002 Γενική Συνέλευση των μετόχων της ανωτέρω εταιρίας. Το ανωτέρω ποσό της αύξησης κατεβλήθη ολοσχερώς από τον κύριο μέτοχο αυτής Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΕΒΕ - Συστήματα Συσκευασίας. Σε ακολουθία της εν λόγω αυξήσεως, κατά το ποσό των EΥΡΩ 4.049.999,20 το κεφάλαιο της EUROPACK SA ανέρχεται στο ποσό των EΥΡΩ 20.810.002,20. Περαιτέρω σας γνωρίζουμε ότι η ανωτέρω θυγατρική μας προέβη στη συνέχεια, την 9η Δεκεμβρίου 2002, σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της στον Καναδά WULFTEC International Inc. κατά το ποσό των 6.312. 400 Καναδικών Δολλαρίων, (ισόποσο Euro 4.000.000) το οποίο κατεβλήθη ολοσχερώς από την EUROPACK SA. Η αύξηση αυτή πραγματοποείται στα πλαίσια της προσπάθειας επέκτασης στην αγορά της Βορείου Αμερικής, με κύριο άξονα την θυγατρική του Ομίλου WULFTEC International Inc. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στόχος του Ομίλου Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗ είναι να μεταφέρει την επιτυχημένη του στρατηγική και τεχνογνωσία στην αγορά της Βορείου Αμερικής, την μεγαλύτερη και πιο δυναμική αγορά του κόσμου.»

    MICROMEDIA ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Σύμφωνα με το Αρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000 η εταιρία γνωστοποιεί ότι έχει προκύψει αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Tα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία εκλέχθησαν και η θητεία τους λήγει την 30/6/2005 είναι τα κάτωθι: 1.Δημήτριος Αντωνάκος του Αναστασίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. Εκτελεστικό Μέλος. 2. Παναγιώτης Καχρίλας του Ιωάννου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Εκτελεστικό Μέλος. 3. Παντελεήμων Ταρνατόρος του Βασιλείου-Δημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικό Μέλος. 4. Βασίλειος Σταφυλάκης του Κωνσταντίνου, Εκτελεστικό Μέλος. 5. Ιωάννης Γκαράνης του Γεωργίου, Εκτελεστικό Μέλος. 6. Αναστασία Νικολάου του Λουκά, Μη Εκτελεστικό Μέλος. 7. Σπυρίδων Ευθυμίου του Επαμεινώνδα, Μη Εκτελεστικό Μέλος. 8. Δημήτριος Τσαδήμας του Βασιλείου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος. 9. Δημήτριος Κούκιος του Αγγέλου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

    RAINBOW COMPUTER Α.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    H Rainbow Computer ανακοινώνει ότι: «Kατά την Tακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της την 20/12/2002 αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα: H ομόφωνη έγκριση του Iσολογισμού και των Eτήσιων Oικονομικών Kαταστάσεων της δέκατης πέμπτης Eταιρικής Xρήσης που έληξε την 30η Iουνίου 2002 με τις σχετικές εκθέσεις τουΔιοικητικού Συμβουλίου και του Oρκωτού Eλεγκτή. H ομόφωνη έγκριση του Eνοποιημένου Iσολογισμού Eταιρικής Xρήσης που έληξε την 30η Iουνίου 2002 με τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Oρκωτού Eλεγκτή. H διανομή κερδών χρήσης που έληξε 30/06/2002. Tο καθαρό μέρισμα για τη χρήση 2002 ανέρχεται σε 0,03 ευρώ. Δικαιούχοι είσπραξης του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του X.A. της 20/12/2002. Tον τρόπο καθώς και την ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος, εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της εταιρίας να καθορίσει. Aπό την 23/12/2002 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος για την χρήση που έληξε 30/06/2002. H απαλλαγή του Δ.Σ. και των Eλεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 01/07/2001-30/06/2002. H εκλογή Oρκωτού Eλεγκτή Λογιστή και αναπληρωτή αυτού για την χρήση 1/7/2002-30/06/2003 και τον καθορισμό της αμοιβής τους. Tακτικός Oρκωτός Eλεγκτής Λογιστής ορίστηκε ο κύριος Παπαγεωργίου Aντώνης του Παντελή και αναπληρωτής Oρκωτός Eλεκτής Λογιστής ορίστηκε ο κύριος Pιρής Kυριάκος του Γεωργίου, της εταιρίας PRICEWATERHOUSECOOPERS. O καθορισμός της ιδιότητας του κάθε μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας σύμφωνα με τις διατάξεις του N3016 (άρθρα 3 & 4), χωρίς να μεταβληθεί η σύνθεσή του, που παραμένει η ίδια και η θητεία του, που είχαν οριστεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της 27/12/2001, ως ακολούθως: α) Γεώργιος Eυστρατίου Bάμιαλης, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος, Eκτελεστικό μέλος ΔΣ β) Aργυρούλα συζ. Γεωργίου Bάμιαλη, Aντιπρόεδρος ΔΣ, Eκτελεστικό μέλος ΔΣ γ) Γρηγόριος Iωάννου Iωαννίδης, Eκτελεστικό μέλος ΔΣ δ) Eυθυμία Γεωργίου Kοντούλη, Eκτελεστικό μέλος ΔΣ ε) Άννα Mιχαήλ Ψαλίδα, Aνεξάρτητο, Mη εκτελεστικό μέλος ΔΣ στ) Eυνίκη Δημητρίου Δρούτσα, Aνεξάρτητο, Mη εκτελεστικό μέλος ΔΣ. H ομόφωνη έγκριση της πορείας των έργων του πίνακα διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί έως 30/9/2002 και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα XΩPA στις 28/11/2002.»

    LOGICDIS Α.Ε.

    Πώληση Ιδίων Μετοχών

    Η εταιρία LogicDIS Α.Ε. ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της από 23ης Δεκεμβρίου 2002 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και σύμφωνα με το άρθρο 16 Ν.2190/20, θα προβεί σε πώληση 1.039.289 ιδίων μετοχών της, που απεκτήθησαν βάση της απόφασης της γενικής συνέλευσης της εταιρίας την 11/7/2002, με κατωτάτη τιμή πώλησης 1.15 Ευρώ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές πακέτου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 24 Δεκεμβρίου 2002 έως 31 Δεκεμβρίου 2002.

    ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ'αριθμ. 5/204/14-11-2000, Άρθρο 4, Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Διοίκηση της ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι προέβη στις 20/12/2002 στην σύναψη μεσοπρόθεσμου δανείου ύψους 2.000.000 Ευρώ από την Ε.Τ.Β.Α. μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή της ήδη εξαγγελθείσας αγοράς της μονάδας της ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ, το υπόλοιπο δε για κεφάλαιο κίνησης.

    ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε.

    Δελτίο Τύπου

    Η Διοίκηση της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι: 1. Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας κ.κ. Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης δεν έχουν προβεί ούτε προτίθενται, σύντομα, να προβούν σε μείωση του ποσοστού συμμετοχής τους στην εταιρεία. 2. Τα ποσοστά τα οποία κατέχουν είναι τα εξής: Δομαζάκης Εμμανουήλ 44,47%, Δομαζάκης Κων/νος 44,26%, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ (μέσω της Αγοράς Ιδίων Μετοχών) 0,56%. 3. Από την λήξη του 9μήνου (μέχρι σήμερα) δεν υφίσταται κανένα αρνητικό γεγονός το οποίο δύναται να επηρεάσει αρνητικά τα Οικονομικά μεγέθη, τους ρυθμούς ανάπτυξης και τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας κατά την παρούσα χρήση. 4. Η συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της εταιρίας και του ομίλου, με βασικούς άξονες, την διατήρηση και ανάπτυξη των μεριδίων της στην αγορά, τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της, την διείσδυση των προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά, την αύξηση της παραγωγικότητας και την ανάπτυξη νέων προϊόντων που θα καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών και θα ενισχύσουν τον κύκλο εργασιών της, αποτελούν το βασικό στόχο της εταιρίας και του ομίλου για τα επόμενα χρόνια.

    ΔΟΛ Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Με βάση το άρθρο 4 εδάφια β και ζ της Απόφασης 5/204/14-11-2000 της ΕΚ αναφορικά με τις «υποχρεώσεις γνωστοποιήσεων των λύσεων ουσιωδών συνεργασιών ή επιχειρηματικών συμμαχιών» και με τις «υποχρεώσεις γνωστοποιήσεων αλλαγών ουσιωδών στοιχείων που περιέχονται στο πλέον πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο», η εταιρία γνωστοποιεί ότι στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της δραστηριότητας του Ομίλου ΔΟΛ στον κλάδο των εκτυπώσεων η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου «Εκτυπώσεις Ίρις ΑΕΒΕ» στις 23.12.2002 μεταβίβασε σε τρίτους το σύνολο της συμμετοχής της (50%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας εμπορίας και επεξεργασίας χάρτου «Αγγελίδης Γεωργακόπουλος ΑΕΒΕ». Ειδικότερα η «ΑΕΒΕ Εκτυπώσεις Ίρις» μεταβίβασε στους λοιπούς μετόχους της «ΑΕΒΕ Αγγελίδης Γεωργακόπουλος» 40.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας που είχε στην κυριότητά της. Κατόπιν της εν λόγω μεταβίβασης η «ΑΕΒΕ Εκτυπώσεις Ίρις» και ο Όμιλος ΔΟΛ δεν διατηρούν πλέον ουδεμία συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της «ΑΕΒΕ Αγγελίδης Γεωργακόπουλος».

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.

    Πώληση Ιδίων Μετοχών

    Βάσει της Απόφασης ΕΚ 5/204 Αρθρο 13 παρ. 2γ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την από 23/12/2002 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, θα προβεί σε αγορές έως 300.000 ιδίων μετοχών κατά το χρονικό διάστημα από 31/12/2002 έως 28/02/2003, με ανώτατη τιμή αγοράς 9,00 ευρώ και κατώτατη τιμή αγοράς 3,00 ευρώ, σε εκτέλεση της απόφασης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 15/11/2002 στην οποία αποφασίσθηκε η αγορά έως 1.369.222 ιδίων μετοχών εισηγμένων στο Χ.Α. (10% επί του συνόλου των Μετοχών της) εντός χρονικού διαστήματος 12 μηνών και εντός του ανωτέρου εύρους τιμών αγοράς.

    LOGICDIS Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο δ της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000 και σε συνέχεια της από 13/12/2002 ανακοίνωσής της, η εταιρία Λότζικ Ντάτα Ινφορμέϊσον Σύστεμς Πληροφοριακά Συστήματα Δεδομένων Α.Ε. ("LogicDIS"), ανακοινώνει πως ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 42% περίπου της θυγατρικής της εταιρίας Knowledge, έναντι τιμήματος 1.3 εκ Ευρώ περίπου. Με αυτόν τον τρόπο η LogicDIS αποκτά περίπου το 100% της Knowledge. Σημειώνεται ότι η LogicDIS κατείχε ήδη το 57.6% της Knowledge. Υπενθυμίζεται πως η παραπάνω ενέργεια εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου LogicDIS για δυναμική διείσδυση στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και διεκδίκηση μεγάλων έργων του επιχειρησιακού προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ'.Κ.Π.Σ.

    ΙΜΑΚΟ ΜΗΝΤΙΑ ΝΕΤ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Η IMAKO MEDIA NET GROUP S.A. ενημερώνει τα κάτωθι: «Τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών ΙΜΑΚΟ ΜΕDIA NET GROUP S.A. και ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ Α.Ε. στις 23/12/2002 ενέκριναν ομόφωνα το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης για τη συγχώνευση με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Η ΙΜΑΚΟ με την από 22/11/2002 επιστολή προς το Χ.Α. έχει ενημερώσει ότι μετά την αγορά του 32,36% της εταιρίας ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ Α.Ε. από το Δ.Ο.Λ. κατέχει πλέον το 100% των μετοχών της εν λόγω εταιρίας. Η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ Α.Ε. εκδίδει το περιοδικό CAR το οποίο αποτελεί την ελληνική έκδοση του βρετανικού αυτοκινητιστικού περιοδικού CAR σε συνεργασία με τον διεθνή εκδοτικό οίκο EMAP, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς κλάδους της Ευρώπης. Η απορρόφηση της ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ Α.Ε. από την ΙΜΑΚΟ θα έχει ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί καλύτερη, ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση και συντονισμός των εταιριών. Επίσης θα αξιοποιηθεί αποτελεσματικότερα το κύριο περιουσιακό στοιχείο της απορροφώμενης εταιρίας (περιοδικό CAR) και τέλος θα επιτευχθούν οικονομίες όσον αφορά το εκτυπωτικό κόστος και το κόστος βασικής πρώτης ύλης (χαρτί). Η απορρόφηση της ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ Α.Ε. θα πραγματοποιηθεί κατά το άρθρο 78 σε συνδυασμό με τα άρθρα 69 και 70 του ΚΝ 2190/1920, όπως ισχύουν και όπως τα τελευταία εφαρμόζονται ή προσαρμόζονται κατά το άρθρο 78 του ίδιου Νόμου και κατά τις προβλέψεις, διατάξεις και απαλλαγές του Ν. 2166/1993. Όλες οι πληροφορίες για τη συγχώνευση θα περιληφθούν σε Πληροφοριακό Δελτίο, το οποίο θα τεθεί υπόψιν του Δ.Σ. του Χ.Α.Α. και στη διάθεση των επενδυτών με νεότερη ανακοίνωση της ΙΜΑΚΟ.»

    INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Η εταιρία INFORM Π. ΛΥΚΟΣ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2002 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Μεταξύ των θεμάτων που εγκρίθηκαν στη Γενική Συνέλευση είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 710.817,20 ευρώ με αναπροσαρμογή της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετοχών από 0,46 ευρώ σε 0,50 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι Μέτοχοι της INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., μετά από πρόταση του Προέδρου της εταιρείας αποφάσισαν την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 403.735,92 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού Ν.2065/92 και κατά 307.081,28 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο. Τονίζεται ότι με την από 5/12/02 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας, βάσει του Προγράμματος Stock Options για το πρώτο έτος εφαρμογής του, κατά 42.609,80 ευρώ ενώ η διαφορά από τη διάθεση των μετοχών σε τιμή υπέρ το άρτιο συνολικού ποσού 80.588,10 ευρώ, άγεται σε πίστωση λογαριασμού αποθεματικών από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο. Το σχετικό Πρόγραμμα εγκρίθηκε με απόφαση της από 10/04/01 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 8.885.215 ευρώ και διαιρείται σε 17.770.430 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ.»

    ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Η εταιρία ΑΛΤΕ. Α.Τ.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σε συνέχεια επιστολής μας, με την οποία σας γνωστοποιούσαμε ότι βρισκόμασταν σε συζητήσεις προκειμένου να πωλήσουμε την συμμετοχή μας στις εταιρίες εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού, σας ανακοινώνουμε ότι την Παρασκευή 20/12/2002 υπογράψαμε τα συμβόλαια πώλησης των εν λόγω μετοχών. Το τίμημα πώλησης ανήλθε στο ποσό των 21.282.839,00 ευρώ.»

    Δ.Α.Ν.Ε. SEA LINE

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η προγραμματισθείσα Έκτακτη Γ.Σ. της εταιρίας για την 14/12/2002, αναβλήθηκε κατόπιν αιτήσεως μετόχων εκπροσωπούντων ποσοστό άνω του 1/20 του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, με απόφαση του Προέδρου της Γ.Σ. για τις 11/01/2003 και ώρα 12η μεσημβρινή στον ίδιο τόπο.

    *Β) ΕΚΧΩΡΗΣΗ / ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Π.Δ. 51/92

    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Α/ Το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ με την από 24/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Ύστερα από την δημοσίευση του νόμου 3082/2002 ΦΕΚ.Α 316/16.12.2002, για την μετατροπή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία, σύμφωνα με τον οποίο οι μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας που είχε στην ιδιοκτησία του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στις 31/12/2001 περιέχονται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, σας γνωρίζουμε ότι μεταβιβάσθηκαν στις 23/12/2002, 7.885.712 Κ.Ο. μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 9,23%. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.. Υπόχρεος: ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 9,39%, μετά την μεταβολή 0,16%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 8.022.522, μετά την μεταβολή 136.840. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 9,39%, μετά την μεταβολή 0,16%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 85.451.788. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 24/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/12/2002.»

    Β/ Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ με την από 24/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των 7.885.712 μετοχών, κυριότητας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το Ν. 3082/2002 (άρθρο 3, παρ. 2γ). Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.. Υπόχρεος: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 9,23%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 0, μετά την μεταβολή 7.885.712. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 9,23%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 85.451.788. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 23/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/12/2002.»

    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Α/ Το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ με την από 24/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Ύστερα από την δημοσίευση του νόμου 3082/2002 ΦΕΚ.Α 316/16.12.2002, για την μετατροπή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία, σύμφωνα με τον οποίο οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που είχε στην ιδιοκτησία του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στις 31/12/2001 περιέχονται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, σας γνωρίζουμε ότι μεταβιβάσθηκαν στις 23/12/2002, 12.658.079 Κ.Ο. μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,55%. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.. Υπόχρεος: ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 5,69%, μετά την μεταβολή 0,14%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 12.972.814, μετά την μεταβολή 314.735. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 5,69%, μετά την μεταβολή 0,14%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 228.080.452. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 24/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/12/2002.»

    Β/ Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ με την από 24/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των 12.658.079 μετοχών, κυριότητας της Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το Ν. 3082/2002 (άρθρο 3, παρ. 2γ). Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.. Υπόχρεος: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 1,33%, μετά την μεταβολή 6,88%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 3.037.821, μετά την μεταβολή 15.695.900. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 1,33%, μετά την μεταβολή 6,88%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 228.080.452. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 24/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/12/2002.»

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Α/ Το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ με την από 24/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Ύστερα από την δημοσίευση του νόμου 3082/2002 ΦΕΚ.Α 316/16.12.2002, για την μετατροπή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία, σύμφωνα με τον οποίο οι μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος που είχε στην ιδιοκτησία του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στις 31/12/2001 περιέχονται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, σας γνωρίζουμε ότι μεταβιβάσθηκαν στις 23/12/2002, 785.526 Κ.Ο. μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 6,59%. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.. Υπόχρεος: ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 8,79%, μετά την μεταβολή 2,20%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 1.047.368, μετά την μεταβολή 261.842. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 8,79%, μετά την μεταβολή 2,20%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 11.918.932. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 24/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/12/2002.»

    Β/ Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ με την από 24/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των 785.526 μετοχών, κυριότητας της Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το Ν. 3082/2002 (άρθρο 3, παρ. 2γ). Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Υπόχρεος: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 6,59%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 0, μετά την μεταβολή 785.526. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 6,59%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 11.918.932. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 24/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/12/2002.»

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Η εταιρία Fidelity Investments με την από 20/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε. Υπόχρεος: Fidelity Management & Research Company (FMR Co.), Fidelity Management Trust Company (FMTC) και Fidelity International Limited (FIL). Είδος κινητής αξίας Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας 5%. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 4,46%, μετά την μεταβολή 5,21%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 4.772.620, μετά την μεταβολή 5.573.720. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 4,46%, μετά την μεταβολή 5,21%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 5.573.720. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 19/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 20/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 20/12/2002.

    Α. Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Ο κ. Γεώργιος Πετζετάκις με την από 23/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Α. Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. «Υπό την ιδιότητά μου ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου της εισηγμένης εταιρίας Α. Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε., (εφεξής η εταιρία), σας γνωρίζω εμπροσθέμως και προσηκόντως, κατ΄άρθρο 5 παρ. 5 ΠΔ 51/92 ως ισχύει, ότι στις 23/12/2002 επώλησα δια χρηματιστηριακής συναλλαγής 500.000 κοινές ανώνυμες μετά ψήφου μετοχές της εταιρίας, έναντι τιμής πώλησης 1,48 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολική αξία συναλλαγής 740.000,00. Με την πώληση αυτή το ποσοστό της συμμετοχής μου στο συνολικό αριθμό των κοινών μετοχών του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. μεταβλήθηκε από 26,86% σε 24,65% και ο αριθμός των μετοχών με δικαίωμα ψήφου μεταβλήθηκε από 6.060.483 σε 5.560.483 επί συνόλου 22.559.780 κοινών μετοχών. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ. Υπόχρεος: Γεώργιος Πετζετάκις, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές κοινές ανώνυμες με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 26,86%, μετά την μεταβολή 24,65%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 6.060.483, μετά την μεταβολή 5.560.483. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου (κοινών μετοχών) πριν την μεταβολή 26,86%, μετά την μεταβολή 24,65%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: Κοινές 22.559.780, προνομιούχες 2.191.192. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 23/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 23/12/2002. Σημειώσεις: Η παραπάνω συναλλαγή αναφέρεται στην από 06/12/2002 προαναγγελία συναλλαγής σύμφωνα με το άρθρο 10 της απόφασης 5/204/2000 της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία δημοσιεύθηκε στο δελτίο τιμών του Χ.Α. της 06/12/2002.»

    Α. Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.

    Πώληση Ιδίων Μετοχών

    Η εταιρία Α. Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. με την από 23/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Α. Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. λόγω πώλησης ιδίων μετοχών. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ. Υπόχρεος: Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. Είδος κινητής αξίας Μετοχές κοινές ανώνυμες με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 9,99%, μετά την μεταβολή 2,01%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 2.253.825, μετά την μεταβολή 453.825. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 9,99%, μετά την μεταβολή 2,01%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: Κοινές 22.559.780, προνομιούχες 2.191.192. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 23/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 23/12/2002. Σημειώσεις: Οι μετοχές που πώλησε η εταιρία, προέρχονται από τις ίδιες μετοχές που αγόρασε κατά το διάστημα 02/05/2001 έως 05/11/2001 και οι οποίες δεν της παρήχαν δικαίωμα ψήφου.

    J & P ΑΒΑΞ Α.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Ο κ. Σγαρδέλης Αντώνιος με την από 23/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί, ως βασικός μέτοχος της εισηγμένης Τεχνικής Εταιρίας J&P ΑΒΑΞ Α.Ε., ότι κατά την συνεδρίαση του Χ.Α. της 20/12/2002 εκχώρησε 20.000 τεμάχια της J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. και το ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. καθώς και τα δικαιώματα ψήφων του, μεταβλήθηκαν από 5,02% σε 4,97%. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.. Υπόχρεος: Σγαρδέλης Αντώνιος Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 5,02%, μετά την μεταβολή 4,97%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 1.837.737, μετά την μεταβολή 1.817.737. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 5,02%, μετά την μεταβολή 4,97%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 36.600.000 κοινές ονομαστικές. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 20/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 20/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 23/12/2002.

    ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με την από 20/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε.. Υπόχρεος: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Α.Ε. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου, κοινές. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της Α.Ε. ΕΤΕΒΑ από την ΕΤΕ. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 23,27%, μετά την μεταβολή 36,42%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 23.048.502, μετά την μεταβολή 36.069.660. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 23,27%, μετά την μεταβολή 36,42%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 99.036.000 κοινές μετοχές. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 20/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 20/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 20/12/2002.

    ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Τ.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με την από 20/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Τ.Ε.. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Τ.Ε.. Υπόχρεος: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Α.Ε. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου, κοινές. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της Α.Ε. ΕΤΕΒΑ από την ΕΤΕ. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 9,54%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 0, μετά την μεταβολή 2.249.974. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 9,54%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 23.590.710 κοινές μετοχές. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 20/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 20/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 20/12/2002.

    [20] ΑΠΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2002 (19:05 UTC+2)

    Στις 15 Ιανουαρίου θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα δύνανται να ενημερώνονται για τις χαμηλότερες τιμές 140 ειδών διατροφής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Χρήστου Θεοδώρου, το Παρατηρητήριο σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας.

    Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται και σε δημοσιεύματα του τύπου, εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να "προχωρήσουν" και δύο νομοθετικές παρεμβάσεις, που θα αφορούν στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και στην αναγραφή των τιμών.

    Στοχος είναι να καταστεί αποτελεσματικότερος ο έλεγχος και να ενισχυθεί η βοήθεια προς τον καταναλωτή για τις επιλογές των αγορών του, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός

    E.A.

    [21] ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ-ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

    Λονδίνο, 24 Δεκεμβρίου 2002 (19:02 UTC+2)

    Μικτή εικόνα εμφάνισαν σήμερα όσες ευρωπαϊκές αγορές λειτούργησαν, με το επενδυτικό ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι ιδιαίτερα υποτονικό, λόγω των Χριστουγέννων.

    Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 τερμάτισε με άνοδο 0,13% και διαμορφώθηκε στις 3.942,10 μονάδες, με πρωταγωνιστές τις πετρελαϊκές μετοχές, μετά την αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 23 μηνών.

    Οι μετοχές της BP, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρίας πετρελαιοειδών στην Ευρώπη κατέγραψαν κέρδη 0,70%, ενώ η μετοχική τιμή της Shell είχε ποσοστιαία ανοδική μεταβολή της τάξης του1,90%.

    Αντίθετα, ο δείκτης CAC 40 στην κεφαλαιαγορά του Παρισιού, σημείωσε πτώση κατά 0,21%, φθάνοντας στις 3.081,28 μονάδες, με αρνητικό πρωταγωνιστή τη μετοχή της France Telecom (-2,19%).

    Στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, ο δείκτης ΑΕΧ υποχώρησε σε ποσοστό 0,72% και διαμορφώθηκε στις 327,36 μονάδες, με τη μετοχή της Royal Dutch Petroleum Co να ενισχύεται κατά 1,69%.

    Οι υπόλοιπές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, παρέμειναν κλειστές.

    [22] ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

    Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2002 (18:59 UTC+2)

    Ένας αδιόριστος καθηγητής Φυσικής, πατέρας ενός παιδιού, ο 39χρονος, Σπύρος Πλασκασοβίτης, λήστεψε σήμερα το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στα Σπάτα, Αττικής.

    Ο 39χρονος πήγε το μεσημέρι στην Αγροτική Τράπεζα, στην οδό Βασιλέως Παύλου 122. Εκείνη την ώρα οι υπάλληλοι εφοδίαζαν το ΑΤΜ και ο καθηγητής απέσπασε 15.000 ευρώ και τράπηκε σε φυγή. Λίγα μέτρα πιο κάτω τον συνέλαβαν αστυνομικοί και υπάλληλοι της τράπεζας. Ο 39χρονος είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι έκανε τη ληστεία γιατί δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια που πήρε.

    [23] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΤΟΥ "PRESTIGE"

    Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2002 (18:40 UTC+2)

    Δύο αξιωματικοί του λιμενικού σώματος θα μεταβούν αύριο στην Ισπανία, προκειμένου να επισκεφθούν τον πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου "Prestige", Απόστολο Μαγκούρα, που κρατείται στις φυλακές Texeiro της Κορούνια.

    Με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Ανωμερίτη, θα επισκεφθούν τον κ. Μαγκούρα ο αντιπλοίαρχος Γ. Μπουμπόπουλος και ο ανθυποπλοίαρχος Χρ. Παπακωνσταντίνου.

    [24] ΕΜΜΕΝΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ THΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ

    Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2002 (18:36 UTC+2)

    Στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για τους μικροκαταθέτες, εξακολουθεί να βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της χώρας, όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Flash", ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι η λύση θα αναζητηθεί στο πλαίσιο της κατάρτισης του προγράμματος δανεισμού του επόμενου έτους.

    Αν και η έκδοση των λαϊκών ομολόγων ανεστάλη λόγω των αντιδράσεων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της Τράπεζας της Ελλάδας, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, δεν κατέθεσε τα "όπλα" και κρατά ζωντανή την ιδέα να χρησιμοποιήσει τα ομόλογα ως εναλλακτική λύση, έστω και περιορισμένης εμβέλειας, για τους μικροκαταθέτες.

    Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Flash gr, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους αναμένεται να εντάξει στο πρόγραμμα δανεισμού του 2003 έντοκα γραμμάτια μικρής διάρκειας (τρίμηνης, εξάμηνης, ετήσιας και διετούς), που θα διατίθενται στο ευρύ κοινό, μέσω δημόσιας εγγραφής.

    Μια άλλη λύση είναι η προσφορά από τις τράπεζες χρηματοοικονομικών προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου και μίνιμουμ αποδόσεων, προϊόν το οποίο θα στηρίζεται σε καλάθι ομολόγων του Δημοσίου, παλαιότερων και νεότερων εκδόσεων και θα έχει μάξιμουμ απόδοση 4%.

    Οι εκδόσεις αυτές θα αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό μέρος του συνολικού δανεισμού του Δημοσίου, αφού η τάση είναι να επιμηκυνθεί η διάρκεια του δημόσιου χρέους. Επιπλέον, τα επιτόκια των εντόκων είναι ήδη χαμηλά και ενδεχόμενη αύξηση της ζήτησης θα μειώσει περαιτέρω τις αποδόσεις τους.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 24 December 2002 - 19:13:41 UTC