Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-07-13

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Σ. ΞΗΡΟΥ
  • [02] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΕΞ
  • [03] ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
  • [04] ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 10% ΕΦΕΡΕ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
  • [05] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ YANN TIERSEN ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΣΑΝΗΣ
  • [06] "ΝΕΟ ΑΙΜΑ" ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
  • [07] ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ "ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ"
  • [08] ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΟΥΜΠΟΥΤΗΣ
  • [09] ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΝΣΑΜΠΛ
  • [10] ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Ο Σ.ΞΗΡΟΣ
  • [11] ΔΩΔΕΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
  • [12] ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ο ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ
  • [13] ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΑΕΡΑΚΙ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ 36ο ΡΑΛΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
  • [14] ΚΑΜΠΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΙΤΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
  • [15] ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • [16] ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ Ο Μ. ΛΑΜΠΟΥΣ
  • [17] ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΙΩΑΚΕΙΜ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΟΚ
  • [18] ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
  • [19] ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
  • [20] ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ
  • [21] Φ. ΣΑΝΤΟΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
  • [22] ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ "ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΜΕ ΡΟΚ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
  • [23] ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ" Ο Σ. ΞΗΡΟΣ
  • [24] ΜΠΟΥΣ: ΑΛΛΑΞΕ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

  • [01] ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Σ. ΞΗΡΟΥ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2002 (14:55 UTC+2)

    Βήμα προς βήμα προσπαθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να συνθέσει το παζλ της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", βασιζόμενη στα στοιχεία που έχει ομολογήσει ο 40χρονος Σάββας Ξηρός.

    Ο αγιογράφος βομβιστής αναμένεται να δώσει συμπληρωματική απολογία στον αρμόδιο εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας, Ιωάννη Διώτη, ενώ έχει ολοκληρωθεί η προανακριτική απολογία και πλέον -σύμφωνα με δικαστικές πηγές- ο Ξηρός έχει καταστεί κατηγορούμενος για την έκρηξη βόμβας. Το αδίκημα είναι σε βαθμό κακουργήματος.

    Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Ξηρό από τον ανακριτή, στον οποίο θα διαβιβαστεί η δικογραφία.

    Την ίδια ώρα διεξάγονται νυχθημερόν έρευνες στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας για την ταυτοποίηση των στοιχείων που βρέθηκαν στις δυο γιάφκες στα Κάτω Πατήσια και στο Παγκράτι.

    [02] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΕΞ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2002 (10:48 UTC+2)

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, ο οποίος ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του, απέστειλε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η βελτίωση στις σχέσεις των δυο χωρών, στη βάση των πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί.

    Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου από τη Σάμο, είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γκιουρέλ και συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατό ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών. Πρόσθεσε δε ότι είχε επικοινωνία με τον Ισμαέλ Τζεμ με τον οποίο συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην γείτονα χώρα.

    [03] ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (12:46 UTC+2)

    Με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς και ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, άρχισε από το πρωί του Σαββάτου το νέο κύμα φυγής αδειούχων, αλλά και όσων αναζητώντας μια όαση δροσιάς, αποφάσισαν να περάσουν το Σαββατοκύριακο στις κοντινές παραλίες.

    Αυξημένη είναι η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, χωρίς όμως να υπάρχουν μέχρι στιγμής κάποια προβλήματα στην κυκλοφορία. Στη Βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερη κίνηση παρατηρείται στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, αλλά όπως επισημαίνει η Τροχαία δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα, καθώς με την παράδοση του έργου τοποθέτησης στηθαίου ασφαλείας στον οδικό άξονα Καλλικράτειας Σωζόπολης, αποκαταστάθηκε η ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Σημειώνεται ότι κατά τις προηγούμενες εβδομάδες παρατηρήθηκαν ουρές αυτοκινήτων σε αυτό το σημείο.

    Στον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης Κατερίνης, καθώς επίσης στους δρόμους προς Σέρρες και Καβάλα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

    Στο μεταξύ, η Τροχαία έχει παραχωρήσει άλλη μια λωρίδα στην έξοδο από το Δαφνί έως την Ελευσίνα και την Κακιά Σκάλα, προκειμένου να διευκολύνει τους οδηγούς.

    [04] ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 10% ΕΦΕΡΕ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2002 (11:55 UTC+2)

    Aνατιμήσεις που φτάνουν έως και στο 10% στα προϊόντα και κατά περιπτώσεις ξεπερνούν το 20% στις υπηρεσίες, έφερε η υιοθέτηση του ευρώ στις καθημερινές συναλλαγές των Ελλήνων.

    Επτά μήνες μετά τη στιγμή που το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα αντικατέστησε τη δραχμή στα πορτοφόλια μας, το 49,2% των Ελλήνων που συμμετείχαν σε έρευνα της Metron Analysis δηλώνει ότι διαπίστωσε αυξήσεις τιμών, λόγω ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".

    Οι αυξήσεις εντοπίζονται κυρίως στα μικρά μαγαζιά της γειτονιάς (σε ποσοστό 33,1%), αλλά και στα σούπερ μάρκετ (29,4%) και τα πολυκαταστήματα (21,6%). Στα προϊόντα, οι προς τα πάνω "στρογγυλοποιήσεις" των τιμών κυμαίνονται μεταξύ 4% και 10%, ενώ στις υπηρσίες φτάνουν ακόμη και στο 20%, αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

    Συγκεκριμένα, τα κρασιά ανατιμήθηκαν έως 10%, τα απορρυπαντικά μέχρι 9% και τα ελαιόλαδα έως 6,5%, ενώ οι αυξήσεις των τιμών έφτασαν στο 5%-7% για τα αναψυκτικά, στο 3%-5% για τα εμφιαλωμένα νερά, στο 6% για τα παγωτά, στο 5%-8% για τα ελαιόλαδα-σπορέλαια, στο 3%-9% για τα εγχώρια γαλακτοκομικά προϊόντα και στο 7,5%-9,5% για τα εισαγόμενα, στο 6-7% για τα ζυμαρικά και στο 4%-5% για τις σοκολάτες.

    Η έλευση του ευρώ έκανε τους καταναλωτές πιο προσεκτικούς στις αγορές τους, ενώ οι έμποροι εκτιμούν ότι το αγοραστικό κοινό άρχισε να δίνει μεγαλύτερη σημασία στις τιμές, σε σχέση με το παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις δέκα πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του ευρώ στην Ελλάδα, η χρήση των καρτών, ιδίως των χρεωστικών, αυξήθηκε κατακόρυφα, περίπου κατά 40% σε σχέση με πέρυσι.

    [05] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ YANN TIERSEN ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΣΑΝΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία του Yann Tiersen στο Λόφο της Σάνης λόγω ματαίωσης της πτήσης με την οποία θα έρχονταν στη Θεσσαλονίκη οι καλλιτέχνες.

    Η ματαίωση της πτήσης έγινε εξαιτίας βλάβης στο αεροσκάφος και ανεξάρτητα από τη θέληση του Yann Tiersen και των συνεργατών του, καθώς και των υπευθύνων του Sani Festival, αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του Sani Festival.

    Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί οριστικά αύριο στις 21:30 στο Λόφο της Σάνης.

    Τα εισιτήρια που έχουν ήδη πουληθεί ισχύουν για τη συναυλία της Κυριακής. Οσοι επιθυμούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια τους μπορούν να το κάνουν από τα εκδοτήρια του κινηματογράφου Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους), από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2002.

    [06] "ΝΕΟ ΑΙΜΑ" ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (20:23 UTC+2)

    Πήρε φόρα ο Απόλλωνας Καλαμαριάς Από το Χονγκ Κονγκ στην Καλαμαριά. Ο λόγος για τον Γκάρι Τζόζεφ Μακ Κιόν, που από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και συζητάει με τον Ηλία Δαμήλο το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Απόλλωνα. Το ευχάριστο είναι ότι μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε ταύτιση απόψεων και όπως δείχνουν τα πράγματα εντός των επόμενων ωρών ο παίκτης θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ειδικά μετά το "ΟΚ" του Κώστα Ιωσηφίδη.

    «Πάντα ήθελα να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως περίμενα τον κ. Παπαδόπουλο να αγοράσει μια ομάδα. Και έτσι αποφάσισα να έρθω στην Καλαμαριά. Είχα επικοινωνία με τον Γκρένγκ Μπρούστερ και άκουσα τα καλύτερα λόγια», τόνισε ο Μακ Κιόν.

    Παράλληλα οι «Πόντιοι» απέκτησαν τον 25χρονο Γιώργο Χατζηζήση που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο συνεχίζονται οι αφίξεις παικτών στην Καλαμαριά. Αύριο έρχονται οι Βραζιλιάνοι Ζίνιο και Αντρέ, ενώ λύθηκε η συνεργασία με τον Ζιλ Ντομορό.

    [07] ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ "ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ"

    Κοζάνη, 13 Ιουλίου 2002 (20:22 UTC+2)

    Με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και ομιλίες ξεκίνησαν σήμερα οι περιβαλλοντικές συζητήσεις των "Γιορτών της Γης", με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και στελεχών περιβαλλοντικών οργανώσεων.

    Στη νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση 25 νέων φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο σύμβουλος του ΥΠΕΧΩΔΕ, Ράλλης Γκέκας, μιλώντας σε ημερίδα των "Γιορτών της Γης" με θέμα τη μεσογειακή ποικιλότητα. Ο κ. Γκέκας ανέλυσε την παρούσα κατάσταση του συστήματος προστασίας και διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα και στην εξέλιξή του, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου NATURA 2000.

    Η καθηγήτρια οικολογίας του Α.Π.Θ. Δέσποινα Βώκου μίλησε για την ελληνική βιοποικιλότητα, ενώ ο συνάδελφός της καθηγητής Γιώργος Στάμου αναφέρθηκε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς προστασίας της φύσης και, ιδιαίτερα, στην περιφερειακή ανάπτυξη.

    Η εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων Θάλεια Λαζαρίδου επισήμανε την αναγκαιότητα συναινετικών διαδικασιών κοινωνικής συμμετοχής στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών. Από την πλευρά του, ο επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας Μιχάλης Προμπονάς υπογράμμισε τα προβλήματα διαχείρισης της ελληνικής βιοποικιλότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στα πουλιά.

    Το κρίσιμο θέμα της διατροφής και της σχέσης της με την υγεία θα απασχολήσει τη δεύτερη στρογγυλή τράπεζα, που θα γίνει αύριο στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων των "Γιορτών της Γης". Συμμετέχουν οι Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου, ιατρός-ειδική παθολόγος, η Μαρία Τριβέλα, μαιευτήρας-γυναικολόγος και κλινική διατροφολόγος, ο Γιώργος Κασαπίδης, Γεωπόνος MSc, Αντιπρόεδρος Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Κοζάνης, ο Τάσος Κουράκης, καθηγητής Ιατρικής Βιολογίας στο ΑΠΘ και ο Φίλιππος Φούντης, βιοκαλλιεργητής, εκπρόσωπος Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας.

    Οι ομιλητές θα αναφερθούν, μεταξύ άλλων, στις επιπτώσεις της διατροφής στην υγεία, στη σχέση διατροφής και γονιμότητας, στη συμβολή των αγροτικών βιολογικών προϊόντων στη διατροφή, στα μεταλλαγμένα τρόφιμα και στην αναγκαιότητα διατήρησης του Ευρωπαϊκού Μορατόριουμ για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.

    [08] ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΟΥΜΠΟΥΤΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (20:18 UTC+2)

    Να παραμείνει στην ομάδα που τον ανέδειξε και αγάπησε θέλει ο Κώστας Λουμπούτης. Ο ποδοσφαιριστής του Αρη σε δηλώσεις που κάνει αναφέρει ότι δεν είναι διατεθειμένος να κλείσει την πόρτα. «Δεν μπορώ να σβήσω από το μυαλό μου τις αναμνήσεις που έχω αποκομίσει. Περιμένω αρκετές ημέρες και θα κάνω λίγες ακόμη υπομονή», αναφέρει ο Κώστας Λουμπούτης. Ο ίδιος πάντως διαψεύδει τα σενάρια που ακούγονται και τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα. «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν έχω συμφωνήσει με άλλη ομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Από την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Παραγουανό Ντιέγκο Σάντα Κρουζ. Ο παίκτης θα αγωνιστεί απόψε στο κεκλεισμένων των θυρών φιλικό παιχνίδι με το Αιγάλεω. Επίσημη πρόταση στον Ούγγρο διεθνή επιθετικό, Φέρεντς Χόρβατ κατέθεσε ο Αρης και περιμένει την απάντησή του.

    [09] ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΝΣΑΜΠΛ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (20:13 UTC+2)

    Μετά από ένα εκρηκτικό πρόγραμμα η εθνική ομάδα του ανσάμπλ έκανε θαυμάσιο ξεκίνημα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που γίνεται στη Νέα Ορλεάνη. Το εθνικό μας συγκρότημα που πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση - την καλύτερη μέχρι τώρα - στην πρεμιέρα των αγώνων, απέσπασε τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία.

    Υψηλότερη βαθμολογία πήρε μόνο η Ρωσία, ενώ τρίτη ήταν η Λευκορωσία με 24.725 βαθμούς.

    "Κάναμε καλή αρχή. Δουλέψαμε πάνω στους νέους κωδικούς. Ακόμη όμως τίποτα δεν έχει κριθεί", δήλωσε μετά το τέλος των αγώνων η προπονήτρια της εθνικής μας, Μαρίνα Φατέεβα. Το ίδιο ικανοποιημένος ήταν ο πρόεδρος της ΕΓΟ Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο οποίος υποσχέθηκε στις Ελληνίδες πρωταθλήτριες πριμ ενός εκατομμυρίου για κάθε αθλήτρια.

    [10] ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Ο Σ.ΞΗΡΟΣ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2002 (20:11 UTC+2)

    Επιτυχή χαρακτήρισε ο καθηγητής οφθαλμολογίας Γεώργιος Θεοδοσιάδης τη χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε με την ομάδα του, στον δεξιό οφθαλμό του Σάββα Ξηρού, ενώ τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης διαπιστώθηκε ότι ήταν επιβεβλημένη η μεταφορά του τραυματία από τον "Ευαγγελισμό" στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    Ο κ. Θεοδοσιάδης εξήγησε ότι είχε προκληθεί μεγάλη αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και υπήρχε αιμορραγία στο υαλοειδές, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα αποκατασταθεί η όραση του τραυματία.

    Επίσης ανέφερε ότι ο τραυματίας έχει ένα πρόβλημα στον αριστερό οφθαλμό, θόλωση στον κερατοειδή που προκλήθηκε από την έκρηξη και καταρράκτη, το οποίο θα αντιμετωπιστεί εν καιρώ με χειρουργική επέμβαση ή σειρά επεμβάσεων.

    Ο κ. Θεοδοσιάδης είπε ότι ο ασθενής ήταν απόλυτα συνεργάσιμος και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στη διάρκεια της επέμβασης, η οποία διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες.

    [11] ΔΩΔΕΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    Ισλαμαμπάντ, 13 Ιουλίου 2002 (19:55 UTC+2)

    Εννέα ξένοι τουρίστες και τρεις Πακιστανοί τραυματίστηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας που σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη νέα αυτή επίθεση.

    Σύμφωνα με την αστυνομία οι τουρίστες - επτά Γερμανοί, ένας Αυστριακός και ένας Σλοβένος είχαν σταματήσει κοντά σε μία αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Μανσέχρα, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

    Τα θύματα της επίθεσης μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα σε νοσοκομείο της περιοχής όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    [12] ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ο ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (19:53 UTC+2)

    Παρουσιάστηκε και επίσημα σήμερα από την Μπαρτσελόνα ο Ντέγιαν Μποντίρογκα. Ο επί 4 χρόνια παίκτης του ΠΑΟ φόρεσε για πρώτη φορά, έστω και για τη φωτογράφηση, τη φανέλα του συλλόγου κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης Τύπου.

    «Είναι μία καταπληκτική μετεγγραφή από οποιαδήποτε άποψη. Θα μας βοηθήσει σημαντικά να φτάσουμε ψηλά», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Σαλβαντόρ Αλεμάνι. Οσο για τον Σέρβο, νέο απόκτημα της "Μπάρτσα" αρκέστηκε μόνο να πει: «Το σημαντικό για να κερδίσεις τίτλους είναι να ξέρεις να υποφέρεις για να κερδίζεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Μπαρτσελόνα που μου επιτρέπει να αγωνίζομαι σε υψηλούς ρυθμούς σε μία ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις. Στην Αθήνα και τον ΠΑΟ πέρασα πολύ καλά και έφυγα σαν φίλος. Κέρδισα πολλούς τίτλους. Το ίδιο θέλω να κάνω και με την Μπαρτσελόνα».

    Σχολιάζοντας, τέλος, ο Μποντίρογκα την διοργάνωση της Ευρωλίγκας δήλωσε: «Η Ευρωλίγκα είναι ένας καταπληκτικός στόχος. Τόσο για την ομάδα μου όσο και για εμένα. Πρώτα όμως πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την πίστη του κόσμου».

    [13] ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΑΕΡΑΚΙ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ 36ο ΡΑΛΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (19:52 UTC+2)

    Το αεράκι που υπάρχει στο Αιγαίο έγινε σύμμαχος στο 39ο Ράλι Αιγαίου. Ετσι βοήθησε τα 48 σκάφη που παίρνουν μέρος να καλύψουν πολύ γρήγορα τα 102 ναυτικά μίλια, που χωρίζουν το Φάληρο από τη Φολέγανδρο, σε περίπου 12 ώρες.

    Το σκάφος που μπήκε πρώτο στο λιμάνι της Φολέγανδρου ήταν το Atalanti ix. Την Δευτέρα τα σκάφη θα ξεκινήσουν για τον δεύτερο σταθμό του αγώνα (Κως), σε μια διαδρομή συνολικής απόστασης 116 ναυτικών μιλίων, η οποία είναι και η μεγαλύτερη ιστιοδρομία του φετινού Ράλι Αιγαίου.

    [14] ΚΑΜΠΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΙΤΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (19:12 UTC+2)

    Από τη μία ο Καμπς, από την άλλη ο Σπάσιτς. Ετσι ενός κακού, χίλια έπονται Ο νέος πονοκέφαλος του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με τον Σλάτζαν Σπάσιτς και την πρώην ομάδα του την Ζελέζνικ που κατέφυγε στην ΦΙΦΑ ζητώντας το ποσό των 500.000 ευρώ συν τους τόκους. Η συμφωνία που έκανε ο ΠΑΟΚ με την ομάδα του Σπάσιτς είναι κάθε μήνα να δίνει 40.000. Κάτι που έκανε μόνο για έναν μήνα. Ο ΠΑΟΚ πήρε διορία 15 ημερών για να πληρώσει τα οφειλόμενα, σε αντίθετη περίπτωση η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας ομοσπονδίας. Και αυτό σίγουρα δεν συμφέρει τον ΠΑΟΚ, αφού οι κυρώσεις θα είναι μεγάλες.

    Οσον αφορά στο θέμα του Γεωργιάδη σήμερα το βράδυ ο Αγγελος Αναστασιάδης θα έχει μια ακόμη συνάντηση μαζί του ώστε να τον μεταπείσει και να μείνει στην ομάδα, παρά την επίσημη πρόταση που έχει από τον Ηρακλή.

    Αδοξο τέλος είχε το φλερτ του «Δικεφάλου» με τον Γιάκομπ Λάουρσεν, αφού κατά τα λεγόμενα της ΠΑΕ οι οικονομικές απαιτήσεις του Δανού ήταν πολύ μεγάλες.

    [15] ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (19:11 UTC+2)

    Αύριο αναχωρεί με 28 παίκτες για το Τέγκερνζε της Γερμανίας ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός. Στο αθλητικό κέντρο θα παραμείνει ως τις 30 Ιουλίου όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

    Η 28μελής αποστολή που θα «πετάξει» την Κυριακή για τη Γερμανία απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Αλβες, Αλεξανδρής, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Αντζας, Βενετίδης, Γεωργίου, Γιάννου, Γιαννακόπουλος, Ελευθερόπουλος, Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ, Καρεμπέ, Κατεργιαννάκης, Καστίγιο, Κόντης, Κωστούλας, Μαυρογενίδης, Νινιάδης, Πατσατζόγλου, Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Χούτος, Ανθούλης, Λύγκος, Μενδρινός, Μπενετάτος και Ντόβας. Ο Ντρασένα θα ενσωματωθεί μόλις τελειώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα. Οι Οφορίκουε, Πουρσανίδης, Ρόμπερτς, συν τους νεαρούς Τζανετάκη, Λυκούδη θα παραμείνουν στην Αθήνα και θα προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

    [16] ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ Ο Μ. ΛΑΜΠΟΥΣ

    Βελιγράδι, 13 Ιουλίου 2002 (18:55 UTC+2)

    Ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης Μίρολιουμπ Λάμπους επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Σερβίας και ότι έχει ενημερώσει για την απόφασή του τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα και τον πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς.

    Ο κ. Λάμπους δήλωσε ότι αναμένει να προκηρυχθούν προεδρικές εκλογές για να αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία του.

    Επισήμανε ότι οι επικείμενες εκλογές συνιστούν δημοψήφισμα όσον αφορά την πορεία που θα ακολουθήσει η Σερβία - τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που ήδη έχουν δρομολογηθεί ή τη στασιμότητα και υπογράμμισε ότι οι εκλογές είναι πολύ πιο σημαντικές από την επιλογή των προσώπων που θα συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση.

    Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση στη Σερβία, εκτίμησε ότι είναι πολύ καλύτερη απ΄ ότι πριν από δύο χρόνια, ωστόσο τόνισε ότι οι πολιτικές διαμάχες δημιουργούν τριβές και αυξάνουν το αίσθημα αβεβαιότητας των πολιτών.

    [17] ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΙΩΑΚΕΙΜ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (18:48 UTC+2)

    Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς είναι απόλυτος. Θέλει το συντομότερο να ολοκληρώσει το ρόστερ, ώστε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

    Η διοικούσα επιτροπή τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Παντελή Παπαιωακείμ, προκειμένου να τον πείσουν να αλλάξει φανέλα, τη στιγμή που τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του Γηραιού δεν επιτρέπουν την παραμονή του παίκτη. Από την άλλη ο παίκτης έχει να πάρει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό από το περσινό συμβόλαιο. Το μόνο μεγάλο μειονέκτημα είναι η αδυναμία του Παντελή Παπαιωακείμ στον Ηρακλή.

    Συνεχίζει και σήμερα στην Αθήνα, όπως και αύριο τις επαφές με εκπροσώπους παικτών, αλλά και με τους ίδιους παίκτες ο Μπάνε Πρέλεβιτς προκειμένου να τους πείσει να έρθουν στον Δικέφαλο. Ο προπονητής του Δικεφάλου εξετάζει περιπτώσεις κοινοτικών παικτών που είναι προσιτοί στα οικονομικά δεδομένα που ισχύσουν στον σύλλογο.

    [18] ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (18:47 UTC+2)

    Την πρώτη τους νίκη στους αγώνες μονού αποκλεισμού της φάσης των "16", στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U-21 στο μπιτς βόλεϊ που γίνεται στην Κατάνια της Ιταλίας πέτυχαν οι δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση.

    Στα αγόρια, οι Γκόρτσανιουκ/Κνάπεκ νίκησαν τους Μεξικάνους με 2-1, ενώ στα κορίτσια οι Κουτρουμανίδου/Αρβανίτη επικράτησαν της γαλλικής ομάδας με 2-0. Και οι δύο ομάδες μας βρίσκονται στην 5η θέση και με νίκη το βράδυ επί του Καναδά (αγόρια) και της Εσθονίας (κορίτσια) προκρίνονται στην ημιτελική φάση.

    [19] ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (18:30 UTC+2)

    Με στόχο τη νίκη η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών αντιμετωπίζει αύριο στο κλειστό της Νεάπολης τη Γαλλία στο δεύτερο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του World League 2002. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα, στην οποία παραβρέθηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Στέλιος Προσαλίκας και ο αρχηγός της ομάδας Μάριος Γκιούρδας.

    "Ελπίζω ότι όπως πριν από δεκαπέντε μέρες έτσι και αύριο θα έχουμε οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία στη Λάρισα. Στο αυριανό παιχνίδι θα διορθώσουμε κάποια λάθη που κάναμε στο πρώτο ματς και θα κερδίσουμε. Μας ενδιαφέρει περισσότερο να παίζουμε καλό βόλεϊ και να προετοιμάζουμε την ομάδα μας, παρά το να κερδίζουμε", δήλωσε ο Στέλιος Προσαλίκας, ενώ ο Μάριος Γκιούρδας τόνισε: "Η Γαλλία έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο πρώτο ματς και γι' αυτό κέρδισε. Πιστεύω ότι στο δεύτερο παιχνίδι θα παίξουμε πολύ καλύτερα, θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου και ελπίζω ότι θα είμαστε οι νικητές".

    Παρών στη συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Λάρισας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισήμανε: "Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το γήπεδο να γεμίσει και ελπίζω να το καταφέρουμε σε μια δύσκολη, για την πόλης μας, εποχή".

    Ο αυριανός αγώνας θα αρχίσει στις 21.00 και θα μεταδοθεί απ' ευθείας από την ΕΤ-1 και από το Eurosport Γαλλίας. Διαιτητές θα είναι οι Βισάν (Ρουμανία) και Πόλκιν (Ρωσία).

    Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του Λιγκ είναι: Ιταλία-Κίνα 3-1 (20-25, 25-23, 25-21, 25-21), Ολλανδία-Ρωσία 1-3 (12-25, 25-23, 20-25, 17-25), ΕΛΛΑΣ-Γαλλία 2-3 (27-29, 25-22, 20-25, 25-21, 13-15), Βραζιλία-Πολωνία 0-3 (21-25, 22-25, 25-27), Βενεζουέλα-Ισπανία 0-3 (18-25, 23-25, 16-25), Κούβα-Γερμανία 3-1 (17-25, 25-21, 28-26, 25-21).

    [20] ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (18:26 UTC+2)

    Μια μικρή σε έκταση φωτιά που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε θαμνώδη περιοχή έξω από τα Φίλυρο Θεσσαλονίκης στάθηκε αρκετή για να τεθεί σε συναγερμό πριν από λίγο η πυροσβεστική υπηρεσία και δύο ελικόπτερά τους που παίρνουν μέρος στο έργο της κατάσβεσης.

    Η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 4:30 είναι υπό πλήρη έλεγχο και σύμφωνα με πληροφορίες από τη δασική υπηρεσία η κατάσβεσή της θα ολοκληρωθεί πριν δύσει ο ήλιος.

    Η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση, η οποία από την πρώτη στιγμή περιόρισε τη φωτιά πριν ακόμη λάβει μεγάλες διαστάσεις. Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη του πυροσβεστικού σώματος, δασοκομάντος και υπάλληλοι της δασικής υπηρεσίας.

    [21] Φ. ΣΑΝΤΟΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2002 (18:11 UTC+2)

    H κλήρωση του πρωταθλήματος ανέδειξε στην πρώτη κιόλας αγωνιστική ένα μεγάλο παιχνίδι. Αυτό μεταξύ του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Ο Φερνάντο Σάντος που πληροφορήθηκε την κλήρωση θέλησε να δώσει το δικό του στίγμα. "Tο πρωτάθλημα δεν κρίνεται από ένα παιχνίδι, αλλά απ' όλα. Βρισκόμαστε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Θα πρέπει σε πρώτη φάση να μελετήσουμε τον νέο ΠΑΟΚ και να δούμε πώς να παίξουμε», τόνισε από το Γκράτς της Αυστρίας ο Φερνάντο Σάντος και συνέχισε: «Στο πρωτάθλημα υπάρχουν 16 ομάδες και πρόκειται να παίξουμε με όλους τους αντιπάλους. Πολλές φορές ένας εύκολος αγώνας μπορεί να γίνει δύσκολος. Εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες και θα τις αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά».

    Οσο για την ιδιαιτερότητα της 3ης αγωνιστικής που αντιμετωπίζει την ΑΕΚ; «Δεν μπορώ να ξέρω πως θα αισθανθώ εκείνη την στιγμή. Είμαι τώρα προπονητής του Παναθηναϊκού και θα πάω στη Νέα Φιλαδέλφεια για να κερδίσω».

    Αύριο το πρωί ο ΠΑΟ θα δώσει το πρώτο του τεστ επί αυστριακού εδάφους. Θα αντιμετωπίσει μία μικτή ομάδα της περιοχής Βίλαχ.

    [22] ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ "ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΜΕ ΡΟΚ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

    Κοζάνη, 13 Ιουλίου 2002 (17:14 UTC+2)

    Μπορεί η βροχή να ανέτρεψε για λίγο τις χθεσινές συναυλίες των "Γιορτών της Γης", δεν ήταν όμως αρκετά δυνατή για να σταματήσει τα σχέδια των εκατοντάδων επισκεπτών, που έσπευσαν στη Βλάστη Κοζάνης. Η ξαφνική μπόρα μετέφερε το κοινό στο χώρο του Παρθεναγωγείου του χωριού, όπου οι Blue Train, το τριμελές συγκρότημα τζαζ από την Κοζάνη, ξεσήκωσε τον κόσμο, παίζοντας μέχρι τις "μικρές" ώρες.

    Σειρά έχουν σήμερα οι Xaxakes, σε μια ξεχωριστή συναυλία, στις 9.00 το βράδυ, πριν από την εμφάνιση του Σωκράτη Μάλαμα, που θα πάρει τη θέση του στη σκηνή γύρω στις 10.00 μ.μ. Ξέφρενοι ρυθμοί, χιούμορ και φαντασία, από ένα συγκρότημα που υπόσχεται εκπλήξεις και ανατροπές.

    Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκινά τη συναυλία του παρέα με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών και την τραγουδίστρια Μαρία Παπανικολάου, μόνιμη συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός των φίλων της καλής ελληνικής μουσικής θα τραγουδήσει κομμάτια από τις "Ασπρόμαυρες Ιστορίες" των πρώτων του βημάτων στη δισκογραφία μέχρι και συνθέσεις από το πρόσφατο άλμπουμ του, με τίτλο "Ο φύλακας κι ο βασιλιάς".

    Η καρδιά της τελευταίας μέρας των "Γιορτών της Γης" χτυπά σε ρυθμούς ροκ και φιλοξενεί τρία νεανικά ροκ γκρουπ: τους Ευοί Ευάν, τους Λουδίας και τους Τσοπάνα Rave. Η μουσική παρέα των Ευοί Ευάν συνθέτει το δικό της ηχητικό περιβάλλον επί σκηνής, με βασικά συστατικά τη συλλογική δουλειά, τους ανοιχτούς ορίζοντες και την αναζήτηση της ουσιαστικής επαφής με το κοινό. Τα κομμάτια τους είναι ρυθμικά, με σύγχρονους, βιομηχανικούς ήχους, "πειραγμένα" βιολιά και επιθετικό στίχο, που γρήγορα γίνεται προσωπικός και αναγνωρίσιμος.

    Τη σκυτάλη παίρνουν οι Λουδίας, ένα νέο συγκρότημα με στυλ, που παραπέμπει σε ήχους southern rock, τονισμένους με ελαφρές blue grass πινελιές. Τα μέλη του τέσσερις μουσικοί από διάφορες αγγλόφωνες μπάντες της Θεσσαλονίκης αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο του "κλασικού ροκ".

    Ο κύκλος των συναυλιών κλείνει με τους Τσοπάνα Rave, ένα συγκρότημα που αυτοαποκαλείται περιπλανώμενο και "απειλεί" να μεταφέρει στους θεατές τη νόσο των. τρελών τσοπάνηδων. "Ασθένεια" με συμπτώματα που περιλαμβάνουν διάθεση για κέφι, μανία για τραγούδι και εξωτερίκευση βαθύτερων εσωτερικών συναισθημάτων. Η συναυλία αρχίζει στις 9 μ.μ.

    [23] ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ" Ο Σ. ΞΗΡΟΣ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2002 (17:03 UTC+2)

    Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στις 16:30 στον "Ευαγγελισμό" o Σάββας Ξηρός, ο οποίος υποβλήθηκε το πρωί σε επέμβαση στα μάτια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο.

    Το σχέδιο μεταφοράς του Ξηρού τέθηκε σε εφαρμογή το μεσημέρι και διήρκεσε μόλις τέσσερα λεπτά. Τα μέτρα ασφαλείας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατά τη μεταφορά, υπήρξαν πρωτοφανή, ενώ ο "Ευαγγελισμός" έχει μετατραπεί σε φρούριο.

    Ο 40χρονος υποβλήθηκε στο Γενικό Κρατικό σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στα μάτια. Eισήχθη στο χειρουργείο στις 10:45 το πρωί, ενώ νωρίτερα ο καθηγητής Οφθαλμολογίας Γ.Θεοδοσιάδης ενημέρωσε τους γονείς και τον αδελφό του.

    Οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ξένων σωμάτων με διείσδυση από το βολβό του αριστερού του ματιού και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την αποκατάσταση της όρασής του.

    [24] ΜΠΟΥΣ: ΑΛΛΑΞΕ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

    Ουάσινγκτον, 13 Ιουλίου 2002 (16:29 UTC+2)

    Εχθρός του ΝΑΤΟ είναι η τρομοκρατία και όχι ο κομμουνισμός και η Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, σε συνέντευξη σε Πολωνούς δημοσιογράφους ενόψει της επικείμενης επίσκεψης στην Ουάσινγκτον του Πολωνού ομολόγου του Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι.

    Ο Μπους υποστήριξε ότι εφόσον έχει αλλάξει το πεδίο μάχης πρέπει να αλλάξουν και οι στόχοι της Συμμαχίας. "Το ΝΑΤΟ, πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες πραγματικότητες του 21ου αιώνα, δηλαδή να βρει τον προσφορότερο τρόπο να πολεμήσει την τρομοκρατία", είπε.

    Ο Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι αναμένεται στην Ουάσινγκτον στις 17 Ιουλίου για διήμερη επίσκεψη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 13 July 2002 - 18:13:39 UTC