Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 98-07-20

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 20:55 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεσσαλονίκη, 20/07/1998 (MΠΕ)

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, η οποία μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου και έχει αφήσει πίσω της αποτεφρωμένα τουλάχιστον 10. 000 στρέμματα πευκοδάσους. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο. Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας. Στην προσπάθεια συμμετέχουν κάτοικοι και παραθεριστές, ενώ ρίψεις διενεργούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου Καναντέρ. Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό και κατηγορούν τις αρμόδιες αρχές για ολιγωρία και έλλειψη συντονισμού. Περί τα 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών έκανε στάχτη και η πύρινη λαίλαπα στη Χίο, που έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Αίγιο και την Πάτρα, που απείλησαν κοινότητες, αποτέφρωσαν περιουσίες και κατέστρεψαν μεγάλες δασικές εκτάσεις στην Αχαΐα.

Πρόταση για την κατασκευή οδικού άξονα που θα ενώνει την Ηγουμενίτσα με την Τεργέστη, διερχόμενος κατά μήκος των Δαλματικών ακτών, υπέβαλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, στον Αλβανό ομόλογό του, Πασκάλ Μίλο. Όπως ανακοίνωσε ο Ελληνας υπουργός μετά το πέρας των συνομιλιών του με τον κ. Μίλο, ήδη έχει ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), και -εφόσον εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη όλων- θα επιδιωχθεί και κοινοτική χρηματοδότηση. Επίσης αναφέρθηκε τόσο στην εγκατάσταση ζώνης ελεύθερων συναλλαγών στα σύνορα των δύο χωρών, η οποία έχει διερευνηθεί σε επίπεδο ΕΕ, όσο και στη διάνοιξη τριών νέων συνοριακών διαβάσεων, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Διαπίστωσε σημαντική πρόοδο στις διμερείς σχέσεις και επιτάχυνση στην πορεία υλοποίησης των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από κοινού, ειδικά σε ό,τι αφορά τη νομιμοποίηση των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, τη διδασκαλία των δύο γλωσσών και το ζήτημα Ελληνικής Εκκλησίας στην Αλβανία. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο. Ο Ελληνας υπουργός δήλωσε ότι οι δύο πλευρές συμφωνούν, σε γενικές γραμμές, ότι πρέπει να υπάρξει λύση μέσα από το διάλογο και ότι είναι απαραίτητο να σταματήσουν οι πράξεις αλόγιστης βίας.

"Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την πρόταση του προέδρου Κληρίδη για αποστρατικοποίηση της Κύπρου", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τις νέες προκλητικές δηλώσεις Γιλμάζ κατά της Κύπρου. "Θεωρούμε ότι η αποστρατικοποίηση της Κύπρου ανοίγει δρόμους για τη συνεργασία και την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, καθώς αυτό θα επιτρέπει στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα να συζητήσει με τους ελληνοκύπριους σε μία βάση ελευθερίας και όχι κάτω από τη μπότα της τουρκικής κατοχής", τόνισε. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε και να κατηγορούμε τους ελληνοκύπριους για το δικαίωμά τους στην άμυνα, όταν από την άλλη πλευρά, υπάρχει συνεχιζόμενη παρουσία και αυξανόμενη στρατικοποίηση. "Χρειάζεται λοιπόν η Διεθνής Κοινότητα να προωθήσει δυναμικά (αντί να ασχολείται με το θέμα των S-300) την πρόταση για την αποστρατικοποίηση του νησιού. Σε αυτό μπορούν να συμβάλλουν ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, διότι παρέχουν σημαντικό οπλικό υλικό και συστήματα στην Τουρκία, τα οποία η γείτων χώρα χρησιμοποιεί για τις κατεχόμενες περιοχές, παραβιάζοντας ακόμα και νόμους που έχει θεσπίσει το αμερικανικό Κογκρέσσο. Έτσι λοιπόν περιμένουμε σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για το Κυπριακό και την περιοχή, ενεργή παρουσία και φωνή της Διεθνούς Κοινότητας, ώστε επιτέλους να υπάρξει η αποστρατικοποίηση, η ύφεση, ο διάλογος, η εκεχειρία, και έτσι τα τελευταία τείχη που μένουν στην Ευρώπη να γκρεμιστούν. Για να δουλέψουν, να συνεργαστούν και να συζήσουν Έλληνες, Τούρκοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι".

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ στα κατεχόμενα "δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κρίκος στην ατέρμονη αλυσίδα των τουρκικών προκλήσεων", τόνισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, Αλέκος Παπαδόπουλος. Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε από τον κ. Κληρίδη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τόνισε ότι "η Ελλάδα και η Κύπρος συνεχίζουμε τις προσπάθειες για μία ειρηνική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος". Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου "είναι ο βασικός άξονας της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας" και ότι "θεωρούμε αυτονόητο και αναφαίρετο το δικαίωμα αυτοάμυνας σε κάθε ανεξάρτητο κράτος, που κινείται μέσα στα πλαίσια της Διεθνούς Κοινότητας". Είπε, επίσης, ότι η επίσκεψη του κ. Γιλμάζ στα κατεχόμενα "δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κρίκος στην ατέρμονη αλυσίδα των τουρκικών προκλήσεων, τονίζοντας ότι "οι απειλές, οι οποίες εκτοξεύονται είναι ένα σύνηθες φαινόμενο". "Εκείνο, το οποίο έχει σημασία", επεσήμανε, " είναι ότι αυτές οι απειλές" δεν πρόκειται να κάμψουν το φρόνημα και την αγωνιστικότητα του κυπριακού ελληνισμού και του ελληνισμού γενικότερα, προκειμένου να διασφαλιστεί μία δίκαιη και αποφασιστική λύση του Κυπριακού".

"Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μίας εξοργιστικής προσπάθειας να εξισωθεί ο θύτης με το θύμα, με αφορμή τη γνωστή παραγγελία του αμυντικού συστήματος των S-300 από την Κυπριακή Δημοκρατία σε μία απολύτως δικαιολογημένη και νόμιμη προσπάθεια ενίσχυσης της άμυνας της". Αυτό τονίζει ο πρόεδρος της βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης σε μήνυμα που απήυθυνε σήμερα προς τη βουλή των αντιπροσώπων της Κύπρου και τον πρόεδρό της Σπύρο Κυπριανού, με αφορμή τη συμπλήρωση 24 ετών από την εισβολή των Τούρκων στη μαρτυρική μεγαλόνησο. Στο μήνυμα του ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνει την υποκρισία της Διεθνούς Κοινότητας και ιδιαιτέρως των ΗΠΑ απέναντι στο συνεχιζόμενο Κυπριακό δράμα. Η στάση αυτή που εκδηλώνεται και με τις πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να θωρακισθεί αμυντικά απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, σε μία περίοδο μάλιστα που απειλείται καθημερινά με ένα νέο Αττίλα, όπως προκύπτει από δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και στρατιωτικών, αποδεικνύει, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της βουλής, την απροθυμία της Διεθνούς Κοινότητας να επιβάλλει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα βαδίσουν συμπαραταγμένες στον κοινό αγώνα για λύση του Κυπριακού, τόνισε σήμερα ο βουλευτής, Ανέστης Σαατζόγλου, ο οποίος ηγείται τετραμελούς αντιπροσωπείας της βουλής των Ελλήνων, που βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής. Μιλώντας μετά από συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Σαατζόγλου είπε ότι μετέφεραν το "θερμό πατριωτικό χαιρετισμό" των Ελλήνων βουλευτών και του προέδρου της βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. Ο κ. Σαατζόγλου τόνισε ότι "η Ελλάδα και η Κύπρος θα βαδίσουν συμπαραγμένες, συστοιχισμένες στον κοινό αγώνα για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού", που θα προνοεί την αποστρατικοποίηση του νησιού, την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και την πλήρη εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. "Η συμπαράσταση της Ελλάδας, επεσήμανε, φανερώνεται από τη "θέσπιση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος", καθώς και τις ομόφωνες, αποφάσεις Ελλάδας και Κύπρου. Σημείωσε, εξάλλου ότι "η ψυχή και η καρδιά της Ελλάδας, αυτές τις μέρες, κτυπά δυνατότερα εδώ στην Κύπρο". Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας στη Δερύνεια, από όπου είδαν την Αμμόχωστο, τονίζοντας ότι "πραγματικά συγκλονιστήκαμε".

Υπόμνημα με το οποίο καλείται ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών να πάρει μέτρα με στόχο την εφαρμογή των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, επέδωσε σήμερα στους πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και την εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, η Συντονιστική Επιτροπή Δήμων, Σωματείων και Οργανώσεων Επαρχίας Κερύνειας. Στο υπόμνημα υπογραμμίζεται ότι παρά τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία απαιτούν την ταχεία αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο και τον τερματισμό κάθε ξένης ανάμειξης στα εσωτερικά της θέματα, τα τουρκικά στρατεύματα εξακολουθούν να παραμένουν στο νησί και 37% της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει υπό κατοχή. Η Συντονιστική Επιτροπή ζητεί επίσης την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο και τη εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. "Αναμένουμε", σημειώνεται στο υπόμνημα, "ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ασκήσει την αναγκαία πίεση στην Τουρκία για να συμμορφωθεί στο Διεθνές Δίκαιο".

Tην παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα τα μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους γύρω από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, που ενέκρινε τελικά το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Το διοικητικό συμβούλιο του αρτιότερου νοσοκομείου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καταγγέλλει ότι οι επανειλημμένες επαφές και συνεννοήσεις με την κυβέρνηση έπεσαν τελικά στο κενό. Και αυτό, γιατί ο εσωτερικός κανονισμός που τελικά εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, δεν έχει καμία σχέση με εκείνον που εγκρίθηκε από τη διοίκηση του ιδρύματος. Στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, στη Θεσσαλονίκη, το Διοικητικό Συμβούλιο υποστήριξε ότι ο εσωτερικός κανονισμός αποκλίνει από τις βασικές αρχές και τους στόχους που τέθηκαν, αναιρώντας τα συμφωνηθέντα με το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, καθιστά το Δ.Σ άβουλο όργανο, ενώ καταστρατηγεί βασικές διατάξεις της υπογραφείσας σύμβασης, περί διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ετσι, αγνοείται εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία το Δ.Σ έχει την πλήρη ευθύνη της λειτουργίας του ιδρύματος.

"Έλληνας είναι αυτός που είναι προϊόν της ελληνικής παιδείας. Το να είσαι Ελληνας, είσαι ένας πολίτης του κόσμου", είπε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της υποδοχής των σαράντα [40] ομογενών πολιτικών που συμμετέχουν στη δεύτερη συνάντηση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, που πραγματοποιείται από το πρωί στον "Αστέρα" της Βουλιαγμένης. Οι Ομογενείς αυτοί είναι όλοι τους εκλεγμένα μέλη ξένων Κοινοβουλίων και προέρχονται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αλβανία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία, τη Νότιο Αφρική και την Κένυα, τη Γιουγκοσλαβία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία, την Αργεντινή και το Περού. Υποδεχόμενος τους Ομογενείς μας ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε: "αισθάνομαι ένας από εσάς έχοντας ρίζες στον Ελληνισμό της Διασποράς. Έχουμε δύο στοιχεία που αναδεικνύουν τον ελληνισμό μέσα από την διακοινοβουλευτική αυτή Συνέλευση. Ότι έχετε έρθει από πολλές χώρες και είστε ένας τρίτος κρίκος επαφής και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και των χωρών που εκπροσωπείτε. Εκπροσωπείτε τους λαούς, από όπου προέρχεστε. Έχετε όμως τις ρίζες σας στην Ελλάδα. Το να είσαι Έλληνας είναι σαν να είσαι πολίτης του κόσμου''.

Σε κλίμα φιλίας και καλής συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Πεκίνο, οι διαδοχικές συναντήσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Τανγκ Ζιασουάν, και τον υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας, Γουάνγκ Γινγκφάν. Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι ανταλλαγές επισκέψεων σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο, γεγονός που θα συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας - Κίνας, στον πολιτικό, οικονομικό, εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό τομέα. Στο ίδιο πλαίσιο συμφωνήθηκε η ενίσχυση του εμπορικού γραφείου της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο και η σύναψη διμερούς συμφωνίας για την αποφυγή διπλή φορολογίας. Ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι σημερινές συνομιλίες ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές και επιβεβαιώνουν το τεράστιο δυναμικό που υπάρχει για την ανάπτυξη και διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Κανείς, πρόσθεσε, δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η Κίνα αποτελεί έναν από τους πλέον δυναμικούς παράγοντες της διεθνούς πολιτικής, προοριζόμενο να παίξει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Κίνα ο κ. Κρανιδιώτης ενημέρωσε την κινεζική ηγεσία για την ελληνική πολιτική στον ευρωπαϊκό χώρο, για τα προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και για το ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει η Ελλάδα στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα ίδια ακριβώς προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την Αθήνα εμφανίζει η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε η Greenpeace με βάση δεδομένα των τελευταίων χρόνων. Η έκθεση αποτελεί προπομπό ενός καινούργιου προγράμματος καταγραφής των επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη, που ξεκινά η Greenpeace αύριο. Οι μετρήσεις θα γίνουν από ειδική κινητή μονάδα, που φέρει την ονομασία Airlab και ανήκει στο γερμανικό τμήμα του μη κυβερνητικού οργανισμού. Το Airlab πρόκειται να σταθμεύσει σε διάφορα μέρη της Θεσσαλονίκης το επόμενο δεκαήμερο και θα καταγράψει τα επίπεδα των διάφορων ατμοσφαιρικών ρύπων που είναι υψηλά στην πόλη. Τέτοιοι ρύποι, σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία, είναι το διοξείδιο του θείου, ο καπνός, τα διάφορα αιωρούμενα σωματίδια, το μονοξείδιο του άνθρακα, ο μόλυβδος, το διοξείδιο του αζώτου και το όζον. Οι παραπάνω χημικές ουσίες, που είναι καταχωρημένες ως υψηλότερες του επιτρεπόμενου ορίου στη Θεσσαλονίκη, είναι στο σύνολό τους αέρια, με μικρή ή μεγάλη τοξικότητα και προκαλούν αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, ερεθισμούς των οφθαλμών και του δέρματος, πονοκεφάλους, ιλίγγους, ζαλάδες, νευρολογικές διαταραχές και δυσφορία. Είναι μάλιστα γεγονός, ότι η ύπαρξη υψηλών ατμοσφαιρικών ουσιών στο περιβάλλον συμβάλλει στη δημιουργία ασθενειών όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα, το εμφύσημα, αλλά και διάφορες μορφές καρκίνου.

Η ρουμανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για διεθνές δίκτυο λαθρεμπορίου ανθρώπινων οργάνων τα οποία προορίζονται για μεταμοσχεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων. Στο δίκτυο εικάζεται ότι είναι αναμεμειγμένοι Τούρκοι και Ισραηλινοί, ενώ οι πελάτες πληρώνουν μέχρι και 300.000 δολάρια για τις εγχειρήσεις μεταμοσχεύσεων. Η αστυνομικές αρχές στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, Κωστάντζα, αναζητούν τον Ντανιέλ Βαντούβα, ένα τριαντάχρονο Ρουμάνο, ο οποίος υποστηρίζεται ότι έχει κατατάξει σε λίστες δωρητών οργάνων, Ρουμάνους που ζουν παράνομα στην Τουρκία. Ο κάθε δωρητής λαμβάνει 4.000 δολάρια για τα όργανα που προσφέρει, κυρίως νεφρά, ενώ οι ασθενείς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ισραηλινοί, πληρώνουν μέχρι και 300.000 δολάρια για τις εχγειρήσεις μεταμόσχευσης που γίνονται σε νοσοκομείο στα Άδανα, στη νότια Τουρκία, από Τούρκους και Εβραίους γιατρούς.

Με νέο ιστορικό ρεκόρ έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης στο ΧΑΑ καθώς διαμορφώθηκε στις 2.770,91 μονάδες πετυχαίνοντας αύξηση κατά 1,18%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στο ύψος των 58,972 δισ. δρχ.

Σχεδόν αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο σε ολόκληρη τη χώρα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι ως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v2.00 run on Monday, 20 July 1998 - 18:05:08 UTC