Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 98-01-17

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 11:03 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17.1.1998

''Προκλητική, επιθετική και επίβουλη'' χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό με τα ψαροκάικα που πλησίασαν τη βραχονησίδα Ιμια, επισήμανε ότι κινήθηκαν στην οριογραμμή. Σε ερώτηση αν τα ψαροκάικα κινήθηκαν με πρωτοβουλία των τουρκικών αρχών και όχι των ιδιοκτητών τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ''κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζουμε και δε μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί''. Συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να ενημερώσει τους ξένους παράγοντες ότι μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να επενεργήσει αρνητικά και να δημιουργήσει δυσμενείς εξελίξεις. Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου από την Ινδία, ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι ποτέ δε σχολιάζει δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι ως πρώτος πολίτης αυτής της χώρας ενδιαφέρεται για την ακεραιότητα της χώρας μας και την εθνική αξιοπρέπεια.

Τους πρεσβευτές των Ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα ενημέρωσε για τις νέες τουρκικές προκλήσεις, ο διευθυντής ελληνοτουρκικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ηλίας Κλης, ο οποίος συναντήθηκε και με τον Αμερικανό πρεσβευτή, Νίκολας Μπερνς. Ο κ. Κλης ζήτησε την παρέμβαση των ξένων χωρών, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις, τόσο με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου όσο και με την παρουσία εννέα τουρκικών αλιευτικών στην περιοχή των Ιμίων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Μπίκας, δήλωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να εμφανίσει σαν ελληνοτουρκική μια διένεξη ευρωτουρκική, που αφορά στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Για το λόγο αυτό, η Άγκυρα ακολουθεί την τακτική που βλέπουμε αυτές τις μέρες. "Η Ελλάδα απαντά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα", κατέληξε ο κ. Μπίκας. Σε δηλώσεις της από τη Θεσσαλονίκη όπου επισκέφθηκε επιχειρήσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε λόγο για προσπάθεια αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων εκ μέρους των ΗΠΑ και άφησε να εννοηθεί ότι προωθείται αλλαγή του στάτους κβο στο Αιγαίο.

Να υιοθετήσει πολιτική συνεργασίας και να αλλάξει την τακτική αδιεξόδου που την απομακρύνει από την Ευρώπη, κάλεσε την Τουρκία ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αμέσως μετά την άφιξή του στο Στρασβούργο, όπου συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντάνιελ Ταρσις. Αναφερόμενος στο "πρωτόκολλο" σταδιακής αφομοίωσης-προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία, που προβλέπει συμμετοχή Τουρκοκυπρίων σε τουρκικές αντιπροσωπείες στις διεθνείς συναντήσεις, ο κ. Κρανιδιώτης επεσήμανε ότι αυτό "δεν οδηγεί πουθενά. Είναι μια πολιτική αδιεξόδου της Τουρκίας και το μόνο που θα πετύχει είναι να απομονωθεί περαιτέρω από την ευρωπαϊκή οικογένεια". Στο μεταξύ, την πραγματοποίηση νέας Διαβαλκανικής Διάσκεψης του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των σοσιαλιστικών, σοσιαλδημοκρατικών και εργατικών κομμάτων των Βαλκανικών χωρών, στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Ιούνιο, ως συνέχεια αυτής που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 4 και 5 Απριλίου 1997, αποφάσισε το προεδρείο του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, υιοθετώντας πρόταση του αντιπροέδρου του Ακη Τσοχατζόπουλου και του μέλους του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Η δημιουργία Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, υποστηρίζοντας ότι με την ίδρυση του Εθνικού Συστήματος επιτυγχάνει η κυβέρνηση μια πιο αποτελεσματική παρέμβαση στα θέματα πρόνοιας, μια παρέμβαση που διακρίνεται στο πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Η παρέμβαση αυτή, συνέχισε ο κ. Ρέππας, θα ανταποκρίνεται στην συνταγματική επιταγή για την ικανοποίηση των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών. Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, διαφόρων οργανισμών ή υπηρεσιών που λειτουργούν στο πλαίσιο των φορέων πρόνοιας.. Οι δύο μεγάλο οργανισμοί πρόνοιας που λειτουργούν σήμερα είναι ο Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας και το ΠΙΚΠΑ και μετεξελίσσονται σε βασικούς επιτελικούς φορείς στο πλαίσιο του δημοσίου τομέα και η λειτουργία τους δεν κρίνεται αποτελεσματική.

Πολιτικές επισημάνσεις για θέματα επικαιρότητας έκανε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συζήτηση η οποία αναπτύσσεται για εσωκομματικά θέματα δεν ενδιαφέρει τους πολίτες και πρόσθεσε ότι η αποτελεσματικότητα, η οποία θα επιτευχθεί μέσω κυβερνητικού έργου είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα. Ο κ. Σημίτης τόνισε ακόμη ότι "δεν υπάρχουν επιτυχίες ή αποτυχίες υπουργών, υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες της κυβέρνησης" και με αυτήν την έννοια απαιτείται κοινή στάση όλων, προκειμένου να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το έργο μας. Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ποιους εννοούσε ο πρωθυπουργός "μίζερη εσωκομματική αντιπαράθεση" ο κ. Ρέππας απέφυγε να απαντήσει και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια πολιτική επισήμανση.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει λιτότητα τα τελευταία έξι χρόνια, δήλωσε κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης που έδωσε, ο καθηγητής Γιάννης Σπράος. Παρατηρώντας τις αυξήσεις των μισθών στο προαναφερόμενο διάστημα, είπε ο ίδιος, βλέπουμε πραγματικές αυξήσεις που κάθε άλλο παρά λιτότητα υποδηλώνουν. Ο κ. Σπράος, αναφέρθηκε κυρίως στο έργο της επιτροπής του, η οποία παράδωσε από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι σήμερα, πέντε εκθέσεις στον πρωθυπουργό. Οι εκθέσεις αυτές τυπώθηκαν από το εκδοτικό ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας και θα διατεθούν, όπως είπε ο ίδιος, για πώληση στα βιβλιοπωλεία, με την προσδοκία ότι θα αποτελέσουν αντικείμενα για την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου, γύρω από τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας. Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης και στις "κατηγορίες" που διατυπώθηκαν από πολλούς εναντίον της επιτροπής του για έργο κατευθυνόμενο από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Το έργο της επιτροπής, κατά τον καθηγητή, ασκήθηκε αμερόληπτα και με πρωταρχικό στίχο την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αν το έκρινε σκόπιμο η κυβέρνηση. Μετά την αναχώρησή του από την Ελλάδα, ο κ. Σπράος θα καταλάβει υψηλόβαθμη θέση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου τοποθετείται μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου.

Ενας από τους κορυφαίους Ελληνες ηθοποιούς ''έφυγε'' χθες από κοντά μας. Σε ηλικία 77 ετών, ο Δημήτρης Χορν πέθανε από ανακοπή καρδιάς, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτηρίου ''Κυανούς Σταυρός'', αφήνοντας φτωχότερη την ελληνική θεατρική σκηνή. Γιος του συγγραφέα Παντελή Χορν, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1921. Σφράγισε με την ερμηνεία του σημαντικούς ρόλους. Μεταξύ άλλων στα έργα ''Δωδέκατη νύχτα'', ''Ριχάρδος ο Β' '', ''Ριχάρδος ο Γ' '', ''Αμλετ'', ''Το Ημερολόγιο ενός τρελού''. Εμφανίστηκε επίσης σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως το ''Κυριακάτικο ξύπνημα'' και ''Το κορίτσι με τα μαύρα'' του Μιχάλη Κακογιάννη, ''Η κάλπικη λίρα'' και ''Μια ζωή την έχουμε'' του Τζαβέλα, ''Αλίμονο στους νέους'' του Αλέκου Σακελλάριου. Συνεργάστηκε σε ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ το 1974 με τη μεταπολίτευση ανέλαβε τη διεύθυνση της ΕΡΤ.

Εκτός νόμου κήρυξε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας το Ισλαμικό Κόμμα της Ευημερίας του πρώην πρωθυπουργού, Νετζμεντίν Ερμπακάν. Το Κόμμα είχε κατηγορηθεί ότι θέτει σε κίνδυνο τον κοσμικό χαρακτήρα της Τουρκίας. Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι ανοίγει το δρόμο για πρόωρες εκλογές. Στον Νετζμεντίν Ερμπακάν απαγορεύτηκε η πολιτική δράση και η ηγεσία κόμματος για πέντε έτη. Η περιουσία του κόμματος Ευημερίας θα κατασχεθεί. Πολιτική χαρακτήρισαν την απόφαση του δικαστηρίου τα μέλη του κόμματος. Μετά την αναγγελία της είδησης στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σημειώθηκε πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών.

Έντονα αντέδρασε η Τουρκία στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας, Λαμπέρτο Ντίνι, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστεί η συνθήκη των Σεβρών και να χορηγηθεί αυτονομία στο Κουρδιστάν. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι δήλωσε πάντως ότι η χώρα του θα ζητήσει στο επόμενο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επανενεργοποιηθεί το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο προς την Τουρκία.

Με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, συναντήθηκε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με στελέχη της κυβέρνησης, ώστε να υπάρχει σύγκλιση απόψεων στα βασικά ζητήματα της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος. Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου, η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ενώ τόνισε ότι ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τις θέσεις του για τον συγκερασμό των διαφορετικών απόψεων στο ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία κλίματος ενότητας. Εξάλλου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, συναντήθηκε με την Γραμματέα της νεολαίας του κόμματος Τόνια Αντωνίου. Πάντως ούτε χθες βρέθηκε λύση στο θέμα της εγγραφής στη νεολαία περίπου 15. 000 νέων μελών που, όμως, κατά το προεδρείο της νεολαίας κατέθεσαν εκπρόθεσμα τις αιτήσεις τους.

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν και χθες οι φοιτητές της πρωτεύουσας που εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Νωρίτερα, άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητο της δασικής υπηρεσίας στη οδό Ιπποκράτους. Τελικά η φωτιά έσβησε χωρίς να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο. Εξάλλου, το μεσημέρι τέσσερις νεαροί βγήκαν από το Πολυτεχνείο και πυρπόλησαν με βόμβες μολότωφ άλλο ένα αυτοκίνητο κρατικής υπηρεσίας που ανήκει στη δημόσια επιχείρηση φυσικού αερίου. Νωρίτερα έσπασαν το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, άνοιξαν τις πόρτες και έβγαλαν έξω με τη βία τους τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο.

Διεθνής σπείρα εμπόρων ναρκωτικών, τα μέλη της οποίας μετέφεραν ποσότητες κοκαϊνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα, εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης, άνδρες της οποίας κατέσχεσαν δέκα κιλά ναρκωτικής ουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες -λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν το πρωί από τις αστυνομικές αρχές- στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης είχε γίνει καταγγελία ότι κάποιοι Χιλιανοί ναυτικοί σε μαζί με Ελληνες συνεργάτες τους επρόκειτο να μεταφέρουν ναρκωτικά στην Ελλάδα με πλοίο. Ανδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Αθήνα, που εμφανίστηκαν ως δήθεν αγοραστές, επικοινώνησαν με μέλη του κυκλώματος και έκλεισαν ραντεβού στην περιοχή του Μαραθώνα στην Αττική για να αγοράσουν ένα μέρος από τα δέκα κιλά κοκαϊνης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι άτομα - Ελληνες και Χιλιανούς-, ενώ αμέσως κινητοποιήθηκαν και οι λιμενικές αρχές, καθώς το καράβι είχε ήδη αποπλεύσει από τον Πειραιά με την υπόλοιπη ποσότητα ναρκωτικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άνδρες του λιμεναρχείου Καλαμάτας ακινητοποίησαν το πλοίο και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός συλληφθέντος, έφθασαν στην κρύπτη του πλοίου όπου βρισκόταν κρυμμένη και η υπόλοιπη ποσότητα, την οποία και κατέσχεσαν.

Μερική ανάκαμψη για το γενικό δείκτη χθες στη Σοφοκλέους, απόρροια της ανόδου που παρουσίασαν οι τράπεζες, μετά από συνεχείς συνεδριάσεις με απώλειες. Συγκεκριμένα ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.411,29 μονάδες σημειώνοντας αύξηση κατά 1,24%. Παράλληλα μόνο για μία συνεδρίαση ο δείκτης έκλεισε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αρνήθηκε τις ελληνικές κατηγορίες ότι δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατέψει τα μέλη της ελληνικής κοινότητας και να συλλάβει τους κακοποιούς που πραγματοποίησαν την πρόσφατη επίθεση και ληστεία στο ναό του Αγίου Θεράποντα, στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας νεωκόρος. Στην ανακοίνωση, η θέση της Αθήνας χαρακτηρίζεται αβάσιμη και εκφράζεται η συνήθης θέση της Άγκυρας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Εκφράζεται, πάντως η λύπη των αρχών σχετικά με το περιστατικό στον Άγιο Θεράποντα και υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές ήδη έχουν δηλώσει ότι δεν θα ανεχθούν τέτοια περιστατικά.

Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στη Σλοβενία θα πραγματοποιήσει στις 21 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, έπειτα από πρόσκληση του Σλοβένου ομολόγου του, Μίλαν Κούτσαν. Οι συνομιλίες Γκλιγκόροφ - Κούτσαν, αλλά και η συνάντηση του Σκοπιανού προέδρου με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνεζ Ντρνόβσεκ θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και την προοπτική του διαλόγου και της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και σε άλλα θέματα διεθνούς χαρακτήρα.

Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς θα είναι για το 1998 μία από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του πολιτιστικού τμήματος του υπουργείου, Βιργκίλ Μούτσι. "Η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί το σπουδαιότερο κομμάτι του πολιτισμού μας, αλλά δυστυχώς βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και παρουσιάζει αρκετά προβλήματα", υποστήριξε ο κ.Μούτσι, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περίπου 150 εκκλησίες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως πολιτιστικά μνημεία, στις 100 από τις οποίες υπάρχουν τοιχογραφίες από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα. Στη συνέχεια ο κ.Μούτσι, επεσήμανε ως επίσης σημαντικά προβλήματα την κλοπή και το εμπόριο αντικειμένων τέχνης, λέγοντας πριν μερικές μέρες υπογράφηκε συμφωνία με τον Έλληνα υπουργό πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία προβλέπει την επιστροφή στην Αλβανία των αντικειμένων που έχουν κλαπεί και πωληθεί στην Ελλάδα.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία, στην ιστορία του ελληνικού πόλο των γυναικών, πέτυχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι αθλήτριες μας νίκησαν τον Καναδά με σκορ 10 - 9 στην παράταση, καταλαμβάνοντας έτσι την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Περθ της Αυστραλίας. Στην κολύμβηση, η Κάτια Σαρακατσάνη πήρε μέρος στον μικρό τελικό του αγωνίσματος και κατέλαβε την 16η θέση σε σύνολο 38 αθλητριών. Ο Γιώργος Πόποτας, από την πλευρά του, κατέλαβε την 36η θέση, σε σύνολο 70 αθλητών, στα 100 μέτρα πεταλούδα με χρόνο 56''.12 και δεν κατάφερε να περάσει στον μικρό τελικό.

Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει αυτό το Σαββατοκύριακο, η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ. Ο Άρης, με πολλές απουσίες θα υποδεχτεί αύριο στις 6:40 το απόγευμα, τον Ολυμπιακό. Σήμερα το απόγευμα, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιάφερον. Δύσκολο έργο θα έχει στην Πάτρα, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τον Απόλλωνα. Κρίσιμο παιχνίδι, θα γίνει και στο Ιβανώφειο, μεταξύ του Ηρακλή και του Περιστερίου. Επίσης, η Δάφνη θα αντιμετωπίσει τον Παπάγου, σε ένα παιχνίδι κρίσιμο για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ η Λάρισα, που στην προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε την πρώτη της νίκη, θα μεταβεί στη Νέα Σμύρνη για να παίξει με τον Πανιώνιο. Τέλος, ο Σπόρτιγκ θα φιλοξενήσει το Ηράκλειο.

Ντέρμπι -φωτιά, μεταξύ των δύο "Δικεφάλων", περιλαμβάνει η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, πρώτη του δεύτερου γύρου. Η ΑΕΚ θα υποδεχτεί στις 5 αύριο το απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο συλλόγους. Ο Παναθηναϊκός, θα φιλοξενήσει αύριο στο ΟΑΚΑ, τον Πανιώνιο, σε άδειες εξέδρες. O Ηρακλής θα αντιμετωπίσει στο Καυτατζόγλειο την Παναχαϊκή. Τοπικό πελοποννησιακό ντέρμπι θα γίνει αύριο, ανάμεσα στον Πανηλειακό και την Καλαμάτα, ενώ κρίσιμο είναι και το παιχνίδι της Καβάλας με τη Βέροια, αφού και οι δύο ομάδες χρειάζονται τους βαθμούς της νίκης. Ο Ιωνικός, στον τελευταίο αγώνα μακριά από τη Νίκαια, θα αντιμετωπίσει στο Ναύπλιο τον Απόλλωνα Αθηνών. Η 18η αγωνιστική, ανοίγει σήμερα με τον ΟΦΗ να υποδέχεται στο Ηράκλειο τη Ξάνθη. Η αυλαία θα πέσει με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Εθνικό στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν και σήμερα, κυρίως στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα σήμερα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα οπότε και αναμένεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με πιθανότητα βροχών τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 μέχρι 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 μέχρι 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 17 January 1998 - 9:05:49 UTC