Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-10-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 11:34 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18.10.1997

Τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής δράσης στη Δυτική Μακεδονία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίρης, μιλώντας χθες το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοζάνης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών. Ο εκσυγχρονισμός και η ολοκλήρωση των μεταφορικών και επικοινωνιακών υποδομών, η ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας σε κόμβο ενεργειακής Εγνατίας, η ουσιαστική βελτίωση των υποδομών του περιβάλλοντος και η στήριξη και ανάπτυξη όλων των παραγωγικών τομέων είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για την περιοχή, είπε ο πρωθυπουργός. Εξάλλου, ο κ. Σημίτης προέβλεψε θεαματική αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων, στο τέλος του έτους, ενώ επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί το σχέδιο Καποδίστριας χωρίς καμία αλλαγή. Σήμερα ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Φλώρινα, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στην Καστοριά και αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τα Γρεβενά. Ο κ. Σημίτης θα εγκαινιάσει σειρά έργων όπως το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στη Φλώρινα και το νέο νοσοκομείο στα Γρεβενά.

Μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών θα πάρει η κυβέρνηση, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, σε περίπτωση που οι ελληνικές τράπεζες δεν προσαρμοστούν στα νέα διεθνή δεδομένα. Αυτό δήλωσε χθες το βράδυ στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αλέξανδρος Μπαλτάς κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης βουλευτών της ΝΔ. Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για ληστρική και τοκογλυφική πολιτική των ελληνικών τραπεζών στο θέμα της δανειοδότησης, η οποία -όπως είπαν - οδηγεί τις βιομηχανίες και βιοτεχνίες σε αφανισμό. Σημείωσαν μάλιστα ότι το κόστος του τραπεζιτικού χρήματος στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο της Ευρώπης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών της Αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας τόνισε ότι στο τραπεζικό σύστημα επικρατεί μαφία και ότι οι αλβανικές πυραμίδες ωχριούν μπροστά του. Ο βουλευτής του Συνασπισμού, Ευάγγελος Αποστόλου χαρακτήρισε καθαρά τοκογλυφική τη συμπεριφορά των τραπεζών απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας υπογράμμισε ότι υπονομεύεται η ανάπτυξη της χώρας και ότι επικρατεί ένα ληστρικό σύστημα νόμιμης κρατικής τοκογλυφίας. Η Ν.Δ μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για την αναγραφή πλαστών εσόδων στους ισολογισμούς των τραπεζών και την εφαρμογή του νόμου περί ανατοκισμού.

Την επίσημη έναρξη λειτουργίας της ''Μονάδας Παρακολούθησης Διαγωνισμών και Συμβάσεων'' θα εγκαινιάσει την Δευτέρα, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού οικονομικού Δικαίου, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας. Αντικείμενο της Μονάδας, η οποία λειτουργεί ήδη από την 1η Ιανουαρίου 1997, ως σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, είναι η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης στις ελληνικές αναθέτουσες αρχές, σε ζητήματα εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου και του αντίστοιχου εθνικού δικαίου μεταγραφής, που ανακύπτουν είτε κατά το προσυμβατικό, είτε κατά το συμβατικό δημοσίων συμβάσεων έργων και υπηρεσιών.

Την άποψη ότι κανένας ιδιώτης δεν θα ενδιαφερθεί να αγοράσει μετοχές οποιασδήποτε ΔΕΚΟ αν αυτή εμφανίζει παθητικό, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Χάρης Καστανίδης, μιλώντας χθες σε ημερίδα της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που έγινε στην αίθουσα του ΕΚΘ, με αντικείμενο συζήτησης την πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τις ΔΕΚΟ. Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ποιες αρχές θα ακολουθήσει για να μην υπάρχουν αντιφάσεις στην πολιτική της απέναντι στις ΔΕΚΟ και σημείωσε πως διαφορετικά είναι τα δεδομένα για τον ΟΤΕ από ότι για τα ΕΛΤΑ ή τη ΔΕΗ.

Διήμερη επίσκεψη στο Νομό Αρκαδίας άρχισε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗ.Κ.ΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, στο πλαίσιο των περιοδειών του στην περιφέρεια. Το μεσημέρι ο κ. Τσοβόλας θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Αρκαδίας, όπου θα ενημερωθεί από το Νομάρχη για τα θέματα της περιοχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Τρίπολης και θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής. Το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΔΗ.Κ.ΚΙ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, καθώς και το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων. Αύριο το πρωί ο κ. Τσοβόλας θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και θα έχει συνάντηση με το Σύλλογο των εργαζομένων, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Δημαρχείο της πόλης.

Πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ και ο αδελφός της καταδικάστηκαν χθες από το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι επιχείρησαν να εισπράξουν παράνομα χρήματα σύνταξης που είχαν εκδοθεί σε άλλο άτομο. Το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 16 μηνών την Ιωάννα Πατσιατζή, πρώην υπάλληλο στο τμήμα πληρωμών συντάξεων του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Το τριμελές πλημμελειοδικείο επέβαλε επίσης φυλάκιση 22 μηνών, κατά συγχώνευση στον αδελφό της Γεώργιο, ιδιοκτήτη ταξί, σε φυλάκιση για απάτη και κατάρτιση πλαστών εγγράφων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Απρίλιο του 1993 η Πατσιατζή εξέδωσε δύο αποδείξεις πληρωμής συντάξεως αναπηρίας του ΙΚΑ -900.000 και 700.000 δραχμών, αντίστοιχα- και τις παρέδωσε στον αδελφό της για να εισπράξει τα χρήματα με αστυνομική ταυτότητα γνωστού του, ο οποίος ήταν έγκλειστος σε φυλακές. Η κατηγορουμένη φέρεται επίσης ότι πλαστογράφησε, στα δικαιολογητικά και τις επιταγές, τις υπογραφές δύο συναδέλφων της. Τελικά, από τις έρευνες που έγιναν αποκαλύφθηκε ότι ο αριθμός μητρώου του ασφαλισμένου ανταποκρινόταν σε ασφαλισμένη του ΙΚΑ από την περιοχή της Λάρισας που είχε πεθάνει. Το τριμελές πλημμελειοδικείο ανέστειλε τις ποινές και των δύο για τρία χρόνια, ενώ τους έδωσε και το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ανέστειλε χθες οριστικά την ποινική δίωξη, που είχε ασκηθεί εναντίον πέντε εκπροσώπων συλλόγου, που παραπέμφθηκαν σε δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση των αδελφών Παπαγεωργίου - δωρητών του ομώνυμου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Οι μηνυτές απέσυραν αιφνιδιαστικά τη μήνυση, που είχαν καταθέσει εναντίον τους, γεγονός που έδωσε το έναυσμα στους κατηγορούμενους να εκλάβουν το γεγονός ως αδυναμία και υπαναχώρηση των αδελφών Παπαγεωργίου, ενώ με γραπτή δήλωσή τους καταγγέλλουν ότι "η σύμβαση για την κατασκευή του νοσοκομείου είναι προϊόν απάτης και πλάνης σε βάρος των συμφερόντων του λαού της Θεσσαλονίκης". Από την πλευρά τους, οι μηνυτές υποστήριξαν με δήλωσή τους στο δικαστήριο ότι αποσύρουν τη μήνυση για να διατηρηθεί η ηρεμία λόγο πριν από την έναρξη λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χθες, ο δήμαρχος της πόλης Κουν-Μιγκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ζαγκ Τσεγκ Γιν. Τον Κινέζο δήμαρχο υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γ. Τουσιάκης. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλη Κουν Μιγκ βρίσκεται στα ηπειρωτικά της Κίνας και έχει πληθυσμό 7.5 εκ. κατοίκων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δυο πόλεων στους τομείς του πολιτισμού, της τεχνολογίας, του εμπορίου και της οικονομίας. Ο Κινέζος δήμαρχος προσκάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Κοσμόπουλο, να επισκεφθεί την πόλη του.

Απώλειες για τον γενικό δείκτη στη Σοφοκλέους και μικρή κάμψη του όγκου των συναλλαγών ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης στη Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.768,23 μονάδες σημειώνοντας κάμψη κατά 0,71%. Πτωτικά κινήθηκαν και όλοι οι επιμέρους κλάδοι με μοναδική εξαίρεση τον δείκτη των ασφαλειών που παρουσίασε οριακά κέρδη κατά 0,09%.

Η κυπριακή κυβέρνηση τοποθετεί τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για την ένταση στην περιοχή της Κύπρου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων του, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί του. Ταυτόχρονα η κυπριακή κυβέρνηση υποδεικνύει ότι είναι καιρός να σταματήσουν οι προκλήσεις της Τουρκίας. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα, την οποία διάβασε ο εκπρόσωπός του, Φρεντ Έκχαρτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Μανόλης Χριστοφίδης επισήμανε ότι ''ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, καλεί για χαλάρωση των εντάσεων στην περιοχή. Συμφωνούμε με την έκκληση για χαλάρωση των εντάσεων. Από πλευράς, όμως, του ΟΗΕ, υπάρχουν και άλλες αναφορές τις οποίες προσυπογράφουμε''.

Η τουρκική κυβέρνηση προσέλκυσε μέσω προσφοράς τρεις ομάδες εταιρειών οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του πρώτου σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Μίρσιν, στα νότια της χώρας, κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση αξιωματούχων του υπουργείου ενέργειας. Η προσφορά, η οποία έγινε από την κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρισμού "Τeas", αφορά στην κατασκευή εγκαταστάσεων πυρηνικής ενέργειας, στη ζώνη Ακούγιου, με ελάχιστη ικανότητα 600ΜW και μέγιστη απόδοση 2.800ΜW.

Διεθνής διάσκεψη με θέμα "Η Νοτιοανατολική Ευρώπη - γέφυρα ή σύνορα μεταξύ πολιτισμών", άρχισε χθες στη Σόφια. "Τα βαλκανικά κράτη μπορούν να παίξουν το ρόλο της γέφυρας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολής, αλλά μόνον εφόσον αντιμετωπίζονται ως αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου προετοιμασίας στελεχών για την εθνική ασφάλεια στο υπουργείο Αμυνας της Βουλγαρίας, στρατηγός Βαλέρι Ρότσεφ. Το φόρουμ διοργανώνουν τα υπουργεία Αμυνας της Βουλγαρίας και της Ιταλίας και τελεί υπό την αιγίδα του Βούλγαρου υπουργού Αμυνας, Γκεόργκι Ανάνιεφ. Εξετάζονται θέματα που αφορούν στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου ως πρόκληση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, καθώς και στην ευρωπαϊκή συνεργασία και ολοκλήρωση.

Η Διεθνής Ομάδα Επαφής ζήτησε τον άμεσο ανασχηματισμό της σερβικής τηλεόρασης στη Βοσνία, μόλις μια ημέρα μετά την άρση της απαγόρευσης μετάδοσης των πομπών στο Πάλε. Το αίτημα ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη για τις κοινοβουλευτικές εκλογές και την εκλογή νέου κοινοβουλίου, ως τα πρώτα βήματα για τη λήξη του αγώνα δύναμης και την εγκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή. Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση στο AFP, "είναι απαραίτητη η εφαρμογή μιας σειράς άμεσων μέτρων για τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, τα οποία θα περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση των διοικήσεων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, την επιλογή νέου γενικού διευθυντή, καθώς και τη δίκαιη πρόσβαση όλων των πολιτικών κομμάτων στα μέσα ενημέρωσης", κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των κοινοβουλευτικών εκλογών στις 23 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαγόρευση μετάδοσης από τους πομπούς, που ελέγχονταν από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, επιβλήθηκε από τον Ύπατο Αντιπρόσωπο στη Βοσνία, Κάρλος Γουέστεντορπ, ύστερα από την εκπομπή μηνυμάτων προπαγάνδας κατά της ειρήνης στη Βοσνία.

Ωθηση στην περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας και Αλβανίας στον τομέα της Παιδείας, έδωσε η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη στα Τίρανα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, ο υπουργός Παιδείας Ετέμ Μπρούκα, είχε συνάντηση εργασίας με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συμβούλου σε θέματα Παιδείας του πρωθυπουργού, Δημήτρη Γλάρου. Ο πρύτανης διαβεβαίωσε τον κ. Μπρούκα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει την Αλβανία στην προσπάθειά της για αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της ελληνικής πλευράς για την ίδρυση ενός πανεπιστημίου, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην χρηματοδότησή του. Παράλληλα, ο κ. Γλάρος υποστήριξε ότι οι σχέσεις των πανεπιστημίων των δύο χωρών, αναπτύσσονται συνεχώς, ενώ ανέφερε και το πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων φοιτητών της Ιατρικής Σχολής των πανεπιστημίων Τιράνων και Αυλώνα σε ελληνικά πανεπιστήμια και νοσοκομεία. Ακόμα, ο κ. Γλάρος απηύθυνε πρόσκληση στον Αλβανό υπουργό Παιδείας για να επισκεφθεί το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Μετά από μια εβδομάδα διακοπής, λόγω του αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, οι παίχτες των ομάδων της Α΄ εθνικής κατηγορίας ξανά στα γήπεδα. Η 6η αγωνιστική του ποδοσφαίρου ανοίγει σήμερα με το κρίσιμο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ο "Δικέφαλος", ο οποίος θα έχει στη σύνθεση του τον αρχηγό της ομάδας Θεόδωρο Ζαγοράκη, επιθυμεί τους τρεις βαθμούς, ενώ οι "ερυθρόλευκοι", θα επιδιώξουν ένα καλό αποτέλεσμα για να κρατηθούν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Άλλωστε και οι δύο ομάδες, έχουν κρίσιμες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις την ερχόμενη εβδομάδα και μια νίκη θα τους τονώσει το ηθικό. Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΟΦΗ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για την ποινή των τριών αγωνιστικών, που της επιβλήθηκε για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό. Το δικαστήριο αθώωσε τον ΟΦΗ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι με τον Ηρακλή να κρέμεται στον αέρα. πιθανότερο θεωρείται το γεγονός να αναβληθεί επ' αόριστο το παιχνίδι των δύο ομάδων. Την αυλαία της αγωνιστικής κλείνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον Αθηναϊκό. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί το απόγευμα της Δευτέρας. Όλοι οι υπόλοιποι αγώνες θα γίνουν την Κυριακή και θα ξεκινήσουν στις 3:45 μ.μ, εκτός από το παιχνίδι ΑΕΚ - Ιωνικός που θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

Κρίσιμες αναμετρήσεις αρχίζουν σήμερα στο μπάσκετ, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το απόγευμα, ο Άρης θα υποδεχθεί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης τον Παναθηναϊκό. Ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, ο Λευτέρης Σούμποτιτς, κόντρα στην παλιά του ομάδα. Οι παίχτες του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, θέλουν να ξεχάσουν την ήττα από τον Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα και να επιστρέψουν πάλι στις νίκες και στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποστεί την πρώτη του ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αμφίβολη είναι για τους "πράσινους", η συμμετοχή του Νίκου Οικονόμου. Την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η μάχη των δύο "Δικεφάλων". Η ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ. Η "Ενωση" μετά τις δύο ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν έχει άλλα περιθώρια για χαμένους βαθμούς, ενώ οι παίχτες του Σβι Σερφ, θέλουν να αποδείξουν ότι και φέτος παραμένουν μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την έξοδο τους στην Ευρωλίγκα. Από την ΑΕΚ, θα απουσιάσει ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα, στον οποίο επεβλήθησαν τρεις αγωνιστικές εκτός γηπέδων, λόγω του επεισοδίου με τον Βούκσεβιτς, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η αυλαία της 4ης αγωνιστικής άνοιξε την Τρίτη, με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Δάφνη, λόγω των υποχρεώσεων που έχουν οι "ερυθρόλευκοι" στο τουρνουά "Μακ Ντόναλτς", που διεξάγεται στο Παρίσι.

H 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ διεξάγεται σήμερα. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων συγκεντρώνει το παιχνίδι της Ορεστιάδας με τον Παναθηναϊκό, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει και το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ. Η αυλαία της αγωνιστικής θα κλείσει τη Δευτέρα στις 4:45 το απόγευμα, με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο της Γλυφάδας. Οι "κίτρινοι" απέδειξαν στο Σούπερ Καπ του βόλεϊ, το οποίο κατέκτησαν άνετα, ότι και φέτος έχουν πολλές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αναλυτικά τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:Ορεστιάδα - Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός - Άρης (το παιχνίδι θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 20/10), Ηρακλής - ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Φιλία - ΑΕ Κομοτηνής, Κτησιφών - Πανελλήνιος.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες προβλέπονται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από έναν μέχρι 14 βαθμούς, στα δυτικά από 5 μέχρι 20 και στην υπόλοιπη χώρα από 8 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί , ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 18 October 1997 - 8:40:22 UTC