Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-10-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 11:08 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11.10.1997

Με νέα προκλητική δήλωσή του ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, επιρρίπτει την ευθύνη για την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην ελληνική πλευρά και ειδικότερα στον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο. Ο κ. Γιλμάζ εξέφρασε πάντως την ελπίδα, ότι το ''πνεύμα της Μαδρίτης'' μπορεί να αναβιώσει στη συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Κρήτη, αποφεύγοντας όμως να εξηγήσει το ρόλο με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλλει σε μία τέτοια εξέλιξη.

Την Άγκυρα θα επισκεφθεί αύριο ο Απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, και πιθανόν την Τρίτη τη Λευκωσία. Από την πλευρά του ο Ειδικός Απεσταλμένος για το Κυπριακό, Τόμας Μίλλερ, θα συνεχίσει το ταξίδι του στη Λευκωσία και στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Αθήνα.

Αιτία πολέμου, θα θεωρήσει η Ρωσία, τυχόν επίθεση της Τουρκίας στο πλοίο που θα μεταφέρει τους πυραύλους S - 300 από τα στενά των Δαρδανελίων. Αυτό δήλωσε στο Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα της Κύπρου, ο πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Γκεόργκι Μουράτοφ. Ο κ.Μουράτοφ, επανέλαβε ότι το συμβόλαιο για την αγορά των πυραύλων θα τηρηθεί, με μόνη εξαίρεση την αποστρατικοποίηση του νησιού και την πρόοδο στο κυπριακό.

Επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, την Τετάρτη, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Αλβανίας, Ρετζέπ Μεϊντάνι, τον Πρωθυπουργό Φάτος Νάνο και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο κ. Σημίτης θα συζητήσει μαζί τους θέματα που αφορούν στην ανοικοδόμηση της γειτονικής χώρας.

Τη χορήγηση 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών την επόμενη τριετία στην ελληνική αστυνομία, ώστε να ενισχυθεί η αστυνόμευση σε όλη τη χώρα, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνοντας αίτημα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Ρωμαίου. Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης, να λειτουργήσουν σχολές αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο και στην Κομοτηνή.

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο "Ιωάννης Καποδίστριας", για τις αναγκαστικές συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η οικονομική στήριξη των 1.033 νέων δήμων και κοινοτήτων της χώρας την επόμενη εφταετία θα φθάσει το 1 τρισεκατομμύριο δραχμές. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές του νομοσχεδίου σε ότι αφορά το χωροταξικό σχεδιασμό. Για προχειρότητα αυταρχισμού και προσπάθεια να κερδίσει κομματικά οφέλη κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ των εθελοντικών συνενώσεων.

Για περίπου δύο ώρες χθες το απόγευμα κατέλαβαν το οδόστρωμα στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, κάτοικοι πέντε κοινοτήτων της ανατολικής πλευράς του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίες αντιτίθενται στο νόμο ''Ιωάννης Καποδίστριας''. Από τις 4 μέχρι τις 6 το απόγευμα, περισσότεροι από 150 κάτοικοι των κοινοτήτων Νέου Ρυσίου, Ταγαράδων, Αγίας Παρασκευής, Κάτω Σχολαρίου και Καρδίας, στάθμευσαν τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα κατά μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα η συγκοινωνία να διεξάγεται με δυσκολία από το ένα ρεύμα της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα η 42χρονη Αναστασία Αθίνη, ελεγκτής δημόσιας διοίκησης, η οποία χαστούκισε χθες βράδυ τη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου, την ώρα που υπέγραφε αντίτυπα του βιβλίου της σε εκδοτικό οίκο της Αθήνας. Η κ.Λιάνη χαρακτήρισε το γεγονός μεμονωμένο περιστατικό και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη της γυναίκας. Η Αθίνη κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊστάμενου της εισαγγελέας πρωτοδικών.

Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός Γιώργος Σπανούδης, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε Αλβανό χθες το πρωί στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης "σκούπα". Σε βάρος του αστυνομικού Σπανούδη απαγγέλθηκε από τον εισαγγελέα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο θάνατος του Αλβανού οφείλεται σε τυχαία εκπυρσοκρότηση του όπλου του αστυνομικού.

Στην κατασκευάστρια εταιρία, ''Ολυμπιακό Μετρό'', επέρριψε τις ευθύνες για τις ρωγμές που προκλήθηκαν στην Πανεπιστημίου από τις εργασίες του Μετροπόντικα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το υπουργείο δεν αποποιούνται των δικών τους ευθυνών. Απαντώντας ο κ. Λαλιώτης στη Βουλή σε ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου - Κουτσίκου, του ΚΚΕ, Χαράλαμπου Αγγουράκη και του ΔΗΚΚΙ, Βασιλικής Αράπη, τόνισε ότι η εταιρία ''Ολυμπιακό Μετρό'' είχε εδαφολογική μελέτη, γνώριζε ότι το έδαφος είναι σαθρό και ευαίσθητο και άρα δε μπορεί να επικαλεστεί άγνοια.

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απόφασή του για πώληση πυραύλων αέρος - αέρος προηγμένης τεχνολογίας στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Η προτεινόμενη πώληση, που θα πρέπει να εγκριθεί και από το Κογκρέσο, θα εξυπηρετήσει τους αντικειμενικούς σκοπούς της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας των ΗΠΑ και θα συμβάλει στη σταθεροποίηση των οπλικών συστημάτων, αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας, επιχειρηματολογώντας υπέρ της πώλησης των προηγμένης τεχνολογίας πυραύλων στην Ελλάδα και την Τουρκία. Το Πεντάγωνο ανακοινώνοντας την απόφασή του να πωλήσει τους πυραύλους επισημαίνει ότι "η προμήθεια αυτών των οπλικών συστημάτων δεν διαταράσσει τη στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή, ούτε επηρεάζει τις αμερικανικές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στις Ελληνο - Τουρκικές διαφορές και στο Κυπριακό μέσω διαλόγου". Η Ελλάδα θα αγοράσει 20 πυραύλους τύπου ΧΑΡΠΟΥΝ ειδικούς για κτυπήματα εναντίον πλοίων, η τιμή των οποίων ανέρχεται στα 35 εκ. δολάρια. Ταυτόχρονα Ελλάδα και Τουρκία θα αγοράσουν από τις ΗΠΑ αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου ΑΜRΑΑΜ. Οι πύραυλοι που προτείνεται να πωληθούν στην Τουρκία κοστίζουν 62 εκατομμύρια δολάρια ενώ το κόστος της ελληνικής αγοράς ανέρχεται στα 42 εκατομμύρια δολάρια.

''Βασικό μοχλό'' της πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού στον τομέα του βιβλίου, χαρακτήρισε ο υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης, στη Θεσσαλονίκη, του προγράμματος και των δραστηριοτήτων του Ε.ΚΕ.ΒΙ. Ο υπουργός αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το βιβλίο και υπογράμμισε ότι η επίλυσή τους δρομολογείται με το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί ήδη στη Βουλή.

Με εξαμελή αντιπροσωπεία του Α.Κ.Ο.Α, τη Μαχόμενη Αριστερά, το Μ-Λ ΚΚΕ και την ΑΣΚΕ, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. Αφορμή για την συνάντηση, τα πρόστιμα που επεβλήθησαν σε 2.412 υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι δεν υπέβαλαν στη Βουλή καταστάσεις προεκλογικών εσόδων και δαπανών. Εξοντωτικά χαρακτήρισαν τα πρόστιμα τα μέλη της αντιπροσωπείας, ενώ ο κ. Κακλαμάνης εξήγησε ότι ο νόμος γενικεύει τις κυρώσεις, με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει αξιολόγηση προσώπων, πράξεων και χρηματικών προστίμων που επιβάλλονται. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής, διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα ορίζονται ρητά από το νόμο, ο οποίος δεν αφήνει καμία διακριτική ευχέρεια στον ίδιο, ούτε στη Διακομματική Επιτροπή και στους ορκωτούς λογιστές που τα εισηγούνται.

Με ιδιαίτερη δριμύτητα, απαντά ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη 1997", στα όσα έχουν δημοσιευτεί για απολογιστικές διαδικασίες, αλλά και στις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου. Με ανακοίνωσή του, ο ΟΠΠΕΘ, την οποία υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Λοϊζος, σημειώνει ότι το "επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της σκανδαλολογίας, έχει ως χώρο αναπαραγωγής το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσαλονίκης", ενώ χαρακτηρίζει ανακριβείς τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Νίκου Σαμαλή, ότι τα έργα για την ανάπλαση του λιμένος, στις επιτροπές αξιολόγησης των οποίων μετίχαν ως πρόεδροι ο Γ. Τανιμανίδης και άλλα μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού, είναι χωρίς προϋπολογισμό και δε θα γίνουν.

"Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΠΕ, Κ. Λοϊζος, δε δικαιούται να αναφέρεται με προσωπικές του ανακοινώσεις - φερόμενες ως ανακοινώσεις του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας - σε αγορεύσεις εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού της πόλης κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να έχει καν ενημερώσει και λάβει την έγκριση του προέδρου του Οργανισμού και Δημάρχου Θεσσαλονίκης", δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη '97" Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, ερωτηθείς για την ανακοίνωση του ΟΠΠΕ σχετικά με τις ανακοινώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αντιδημάρχου, Νίκου Σαμαλή και του Δημοτικού Συμβούλου Αγάπιου Σαχίνη.

Ιερέας - πρόεδρος φιλανθρωπικού ιδρύματος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία ότι μεσολαβούσε παράνομα σε υιοθεσίες εξώγαμων παιδιών που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα. Πρόκειται για τον πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Πλευράκη, πρόεδρο από το 1989 μέχρι σήμερα, του ιδρύματος με την επωνυμία "Εκκλησιαστικό Ιδρυμα ο 'Ευαγγελιστής Μάρκος' Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας". Ο ιερέας παραπέμπεται να δικαστεί με απευθείας κλήση από το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στις 20 Νοεμβρίου, με τις κατηγορίες της παράνομης μεσολάβησης σε υιοθεσία και της αντιποίησης δημόσιας υπηρεσίας, κατ' εξακολούθηση.

Για "άρνηση κήδευσης νεκρού" περαπέμφθηκαν στο τριμελές πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, τρεις ιερείς με την κατηγορία ότι αρνήθηκαν να θάψουν γυναίκα, που άνηκε σε άλλο χριστιανικό δόγμα. Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο στις 16 Μαϊου 1994, οι συγγενείς της Αγγελικής Σιώνη ζήτησαν από τον συγχωριανό τους ιερέα, στην κοινότητα Νεοχώρι Αρναίας Χαλκιδικής, Ευστάθιο Αϊβαλιωτάκη να τελέσει τη νεκρώσιμη ακολουθία, αλλά ο εφημέριος αρνήθηκε με το αιτιολογικό ότι η γυναίκα άνηκε στην "Εκκλησία της Πεντηκοστής". Σύμφωνα με τη δικογραφία το ίδιο έκανε και ο άλλος ιερέας της κοινότητας, Ιγνάτιος Ριγανάς.

Αθάνατες λυρικές μελωδίες που έχει "ζωντανέψει" με τη μοναδική φωνή της η μεγαλύτερη Ελληνίδα σοπράνο του αιώνα μας, η Μαρία Κάλλας, θα "πλημμυρίσουν" το ανακαινισμένο κινηματοθέατρο "Ολύμπιον", σε μια βραδιά μνήμης προς τιμήν της, που διοργανώνει η Οπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη στις 9 το βράδυ, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας "Θεσσαλονίκη '97". Τον τίτλο της εκδήλωσης συνθέτουν τα τρία στοιχεία που σημάδεψαν την ύπαρξη της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας.

Στη δημιουργία ενός Ευρωβαλκανικού Ασύλου Ποιητών προχώρησε, με εισήγησή της, η καλλιτεχνική διεύθυνση του Οργανισμού "Θεσσαλονίκη '97". Το ίδρυμα αυτό θα φιλοξενεί, στον Καλλιθέα Πρεσπών, συγγραφείς και ποιητές από διάφορα μέρη του κόσμου..

Με απώλειες του γενικού δείκτη ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στη Σοφοκλέους. Έκλεισε στις 1.777,62 μονάδες έχοντας απώλειες της τάξεως του 0,72%. Η αγορά άνοιξε με σημαντικές απώλειες και ο γενικός δείκτης έφτασε ακόμη και στο επίπεδο των 1.760 μονάδων, για να αλλάξει μερικώς η εικόνα στη συνέχεια και να κλείσει σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα, περιορίζοντας σημαντικά τις αρχικές απώλειες.

Άρχισε χθες η "Νικηφόρος '97", η μεγάλη ετήσια άσκηση της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, στην οποία θα συμμετάσχουν και αεροναυτικές δυνάμεις από την Ελλάδα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται ότι θα παρακολουθήσει μια από τις κύριες φάσης της άσκησης, την ερχόμενη Τρίτη. Η άσκηση, στην οποία θα πάρουν μέρος 9.000 έφεδροι θα είναι διακλαδική και θα διαρκέσει πέντε ημέρες.

Ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, έδωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιείται στο Στρασβούργο. ''Το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να εντείνει τη συνεργασία για καταπολέμηση της τρομοκρατίας'', είπε ο κ. Γιλμάζ και υποστήριξε τη διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου για τη συζήτηση του θέματος.

Αναστάτωση προκλήθηκε από βόμβα που τοποθετήθηκε, στο παράθυρο του προέδρου της Ενωσης Δήμων Αλβανίας και δημάρχου Τιράνων, Αλμπέρτ Μπρόϊκα. Λίγο νωρίτερα, άγνωστος με τηλεφώνημα ενημέρωσε τους υπαλλήλους του Δημαρχείου για την ύπαρξη βόμβας και στη συνέχεια εκκενώθηκε το κτίριο, ενώ ειδικοί αφόπλισαν την βόμβα.

΄Εντονες συζητήσεις διεξάγονται στην Αλβανία για την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα ένα νέο Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής αλλά και στην εκπεφρασμένη θέληση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να βαδίσουν στο δρόμο προς την ενσωμάτωση στην Ευρώπη. ΄Οπως μετέδωσε η τηλεόραση των Τιράνων, αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που επισκέφθηκε πρόσφατα τα Τίρανα, συνέστησε στην αλβανική πλευρά να καταρτίσει ένα Σύνταγμα με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, αφιερώνοντας προσοχή περισσότερο στην ποιότητα, παρά στο χρόνο ψήφισης του.

Η ΠΓΔΜ βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις στη Γιουγκοσλαβία για τους τελευταίους 18 μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Γιουγκοσλαβίας, η ΠΓΔΜ επένδυσε 400 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από αυτήν, ακολουθούν η Κύπρος, Γερμανία, Βουλγαρία, Η.Π.Α. και Ιταλία. Εξάλλου, στην πρώτη θέση βρίσκονται τρεις εταιρίες από την Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία, οι οποίες αγόρασαν το 49% της Επιχείρησης Τηλεπικοινωνιών, αξίας ενός και πλέον δισεκατομμυρίου γερμανικών μάρκων.

Τα σερβικά Κόμματα της Βοσνίας κέρδισαν την πλειοψηφία των θέσεων στο Συμβούλιο της σημαντικής για τη στρατηγική της θέση πόλη Μπρτσκο στη βόρεια Βοσνία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που ανακοινώθηκαν από τις τοπικές εφημερίδες. Τρία σερβικά κόμματα κέρδισαν συνολικά 30 θέσεις, νικώντας το μουσουλμανικό και το κροατικό κόμμα που κέρδισαν συνολικά 26 θέσεις στις εκλογές της 13ης και 14ης Σεπτεμβρίου.

Σημεία "μακαρθισμού" απέκτησε η προπαγανδιστική εκστρατεία στη Βουλγαρία τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Ρωσίας και του πρεσβευτή της στη Σόφια, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη ρωσική πρωτεύουσα, Λεονίντ Κερεστεντζιάντς σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή προσφάτων δημοσιευμάτων προσκείμενης στην κυβερνητική παράταξη εφημερίδας, στα οποία γινόταν λόγος για "μυστική συνάντηση", κατά την οποία ο κ.Κερεστεντζιάντς φερόταν να είχε "στρατολογήσει" αξιωματούχους της πρώην σοσιαλιστικής κυβέρνησης και άλλες προσωπικότητες ώστε να εργαστούν υπέρ των ρωσικών συμφερόντων. Γιατί δεν προσκλήθηκαν οι υπουργοί Αμυνας της Ρωσίας και της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας στη διυπουργική της Σόφιας ; Στη Σόφια η κάπου άλλού ελήφθη αυτή η απόφαση, ενόψει μάλιστα της τοποθέτησης του πρωθυπουργού Κόστοφ ότι οι εξελίξεις των σχέσεων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία θα προσδιορίσουν οι βουλγαρορωσικές σχέσεις στον στρατιωτικό και στον πολιτικό τομέα; Αυτό ρώτησε στη Βουλή τον πρωθυπουργό Αμυνας, Γκεόργκι Ανάνιεφ, ο βουλευτής της "Ευρωαριστεράς", Ντραγκομίρ Νραγκάνοφ, επισημαίνοντας ότι στη Σόφια είχαν έρθει εκπρόσωποι της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας, χώρες που "δεν έχουν χαρακτηρίσει τα Βαλκάνια ζώνη ζωτικών συμφερόντων τους, όπως έκανε η Ρωσία με επίσημο διάβημά της προς το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας", όπως είπε.

Την ήττα γνώρισε στο στάδιο "Νίκος Γκούμας" στην Αθήνα, η εθνική μας ομάδα των ελπίδων, από το αντίστοιχο συγκρότημα της Δανίας, με σκορ 3-2. Το σκορ άνοιξαν οι Δανοί με γκoλ του Νέρλοντ στο 41'. Λίγα λεπτά αργότερα η εθνική μας με δύο γκολ, των Κωνσταντινίδη και Άντζα, πέρασε μπροστά με 2-1. Τη νίκη όμως του αγώνα πήραν οι Δανοί, οι οποίοι σημείωσαν δύο ακόμη τέρματα στο 59' και στο 88' με τους Νίλσεν και Γκράβεσεν. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου του με 16 βαθμούς και η υπόθεση πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα κριθεί σε αγώνα μπαράζ. Σήμερα στις 9 το βράδυ στο ΟΑΚΑ η εθνική ομάδα των ανδρών θα αντιμετωπίσει τη Δανία για τα τελικά του Μπουντιάλ του 1998.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 11 October 1997 - 8:05:19 UTC