Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-10-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 20:08 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10.10.1997

Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του, Ρετζέπ Μεϊντάνι, είχε το απόγευμα στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η πορεία εκσυγχρονισμού της γειτονικής χώρας. Ο κ. Στεφανόπουλος το βράδυ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, με τον οποίο θα συζητήσει το Κυπριακό και την πορεία ένταξης της Μεγαλονήσου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην ομιλία του στο Συμβούλιο, ο κ. Στεφανόπουλος επισήμανε τη συμβολή της Ελλάδας στην προσπάθεια να γίνουν σεβαστοί οι θεσμοί του Συμβουλίου και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών. Τόνισε, ακόμη, την ανάγκη να εφαρμοστούν οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στόχος της διήμερης συνόδου είναι η εδραίωση ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γηραιά ήπειρο. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να δώσουν την πολιτική ώθηση για ανανέωση του ρόλου και της συμβολής του οργανισμού στην εδραίωση της δημοκρατικής σταθερότητας. Οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν με την υιοθέτηση της τελικής διακήρυξης και του προγράμματος δράσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η τελική διακήρυξη θα επαναβεβαιώνει την προσήλωση των χωρών- μελών του οργανισμού στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινή πολιτιστική κληρονομιά.

Την κατάρτιση ενός τριετούς προγράμματος εκσυγχρονισμού της ελληνικής αστυνομίας προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Την εισήγηση για θέματα Δημόσιας Τάξης παρουσίασε ο κ. Ρωμαίος, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στα φαινόμενα της εγκληματικότητας και διαπίστωσε υποχώρηση των σοβαρών μορφών της, όπως οι φόνοι, οι βιασμοί και οι ληστείες, αλλά συνεχή τάση αύξησης των κρουσμάτων ναρκωτικών και κλοπών. Το Υπουργικό Συμβούλιο έκρινε απαραίτητη την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και την οικονομική ενίσχυση της ελληνικής αστυνομίας, τόσο για τη βελτίωση της κατάστασης των στελεχών όσο και για τα τεχνικά μέσα, όπως επισήμανε και ο κ. Ρωμαίος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, γνωστοποίησε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διάθεση πόρων για την προσφορά υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε τομείς που ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα. Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι θα αρχίσουν να λειτουργούν οι δύο σχολές Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο και την Κομοτηνή και η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας στην Αθήνα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η ουσιαστική βελτίωση του μισθολογίου των στελεχών της αστυνομίας και των λοιπών σωμάτων ασφαλείας.

Τις θέσεις που διατύπωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι για επίθεση στο ρωσικό πλοίο που θα μεταφέρει τους πυραύλους S - 300 από τα στενά των Δαρδανελίων στην Κύπρο, σχολίασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, μετά και τις δηλώσεις του πρέσβη της Ρωσίας στη Λευκωσία, Γκεόργκι Μουράτοφ ότι επίθεση της Τουρκίας θα αποτελούσε αιτία πολέμου για τη χώρα του. Ο Υπουργός Τύπου εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν τέτοιες εξελίξεις, εφόσον, όπως είπε, οι επιλογές που έχουν γίνει είναι καθ' όλα νόμιμες και καθόλου δεν δυσχεραίνουν την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των κρατών. "Αντιθέτως οι σχέσεις μεταξύ των χωρών δυσχεραίνονται και δυναμιτίζονται, όταν διατυπώνονται τέτοιου είδους επιθετικές πολιτικές βλέψεις, όπως αυτή των εκπροσώπων της Τουρκίας περί κανονιοβολισμού ή χτυπήματος πλοίων άλλων χωρών", πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για τη στήριξη της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης Πανελλαδικής διάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση επιβεβλημένη και πρόσθεσε ότι οι αλλαγές που προωθούνται ανταποκρίνονται στις διεθνείς προκλήσεις και στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Παρά το πλούσιο μεταρρυθμιστικό έργο επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα, είπε ο κ. Σημίτης και αναφέρθηκε σε φαινόμενα όπως το υψηλό ποσοστό λειτουργικού και οργανικού αναλφαβητισμού, τη λειτουργία του Λυκείου ως φροντιστηριακού προθαλάμου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, το απηρχαιωμένο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, δηλαδή την επετηρίδα, την έλλειψη αξιολόγησης του εκπαιδευτικού συστήματος στο σύνολό του, την παραπαιδεία, καθώς και τη μεγάλη φοιτητική μετανάστευση. Στις προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για τη στήριξη της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, αναφέρθηκε, στην ομιλία του, ο Υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, κάνοντας λόγο για οραματική σύλληψη, κυβερνητική τόλμη, και κοινωνικό μέτωπο. Ο κ. Αρσένης πρόσθεσε ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, σημειώνοντας, χαρακτηριστικά: "Αν χθες ήταν νωρίς αύριο θα είναι αργά για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που χρειάζεται τώρα". Εξήγγειλε ακόμη τη μείωση, από την επόμενη σχολική χρονιά, του ωραρίου στα δημοτικά και τα γυμνάσια, έτσι ώστε να υπάρξει αρκετός ελεύθερος χρόνος για να παρακολουθούν οι μαθητές την ενισχυτική διδασκαλία. Ακολούθησαν οι ομιλίες του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη και του υπεύθυνου του τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Σμυρλή. Η διάσκεψη θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι.

Το νέο καταστατικό χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσίασε το μεσημέρι ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αλέκος Παπαδόπουλος. Οι νέοι δήμοι που προκύπτουν από τις συνενώσεις είναι 804, ενώ το σύνολο των δήμων σε όλη την Ελλάδα είναι 900. "Δεν χάνεται κανένα φορολογικό και ασφαλιστικό δικαίωμα των κατοίκων των κοινοτήτων που συγχωνεύονται", είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, Δημήτρης Αβραμόπουλος εκτίμησε ότι το μεταρρυθμιστικό αυτό πρόγραμμα θα εξυπηρετήσει στην πράξη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τις σύγχρονες ανάγκες για τη διοικητική διάρθρωση της χώρας. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι πρώην κοινότητες που συνενώνονται μετονομάζονται σε δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα που θα εκπροσωπούνται στα δημοτικά συμβούλια και θα έχουν το δικαίωμα βέτο σε θέματα που τους αφορούν.

Με τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο συναντήθηκε το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της Κολομβίας, Κάρλος Λέμο Σίμονς, που επισκέπτεται τη χώρα μας. Ο κ. Πάγκαλος γνωστοποίησε ότι η χώρα μας θα υποστηρίξει την Κολομβία για την ένταξή της στο οικονομικό και κοινωνικό συμβούλιο του ΟΗΕ και γνωστοποίησε ότι η χώρα αυτή θα υποστηρίξει την ελληνική υποψηφιότητα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Νωρίτερα, ο κ. Πάγκαλος ανακοίνωσε την αναμόρφωση του οργανισμού λειτουργίας του υπουργείου Εξωτερικών. Ο νέος οργανισμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της επετηρίδας στις προαγωγές διπλωματών, των προσλήψεων αποφοίτων μέσης εκπαίδευσης στο υπουργείο, καθώς και της μονιμότητας στον κλάδο των εμπειρογνωμόνων. Ο κ. Πάγκαλος, σημείωσε ότι οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν απαραίτητες λόγω των νέων δεδομένων και των νέων αναγκών που έχουν διαμορφωθεί, αλλά και διότι υπήρχαν θεσμοί που δεν αντιστοιχούσαν στη σημερινή κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα της χώρας.

Την επίσκεψή της στην Ελλάδα ολοκλήρωσε σήμερα η Επιτροπή Εξωτερικών και Οικονομικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου, Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρο Σουμάκη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη, καθώς και τους Προέδρους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, Ιάσων Στράτο και της ΓΣΕΕ, Χρήστο Πολυζωγόπουλο. Η Επιτροπή έλαβε από την ελληνική κυβέρνηση τη διαβεβαίωση ότι η χώρα μας θα συμμετάσχει οπωσδήποτε στη δεύτερη φάση του κοινού νομίσματος το 2002. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο παραμένει ο μεγαλύτερος σύμμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας και υπογράμμισε το ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα Εθνικά Κοινοβούλια, αλλά και το Ευρωπαϊκό στην πορεία για μια ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση με κοινωνικό πρόσωπο.

Κηδεύτηκε το απόγευμα από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ο δημοσιογράφος Γιάννης Φάτσης που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 67 ετών. Τον εκλιπόντα συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία δεκάδες δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Στην οργάνωση "Διεθνής Εκστρατεία για την απαγόρευση των ναρκών" και την συντονίστριά της, Τζόντι Γουίλιαμς, απονεμήθηκε, από τη Σουηδική Ακαδημία, το Νόμπελ Ειρήνης 1997. Μεταξύ εκείνων που πρωτοστάτησαν για την απαγόρευση των ναρκών ήταν και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα. Η οργάνωση που βραβεύτηκε, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συμφωνία για την παγκόσμια απαγόρευση των ναρκών που υπογράφηκε τον περασμένο μήνα. Ιδρύθηκε το 1992 και συσπειρώνει χίλιες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ομάδες πολιτών και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Κατάλογο έργων σε εξέλιξη θα αποτελεί, μέχρι το τέλος του 1997, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, που ως τώρα έχει απορροφήσει το 45% των δεσμευμένων κονδυλίων, ύψους 250 δισεκατομμυρίων δραχμών, από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την περίοδο 1994-1999, και κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα ανάμεσα στα 13 προγράμματα στην Ελλάδα, σε ό, τι αφορά την απορροφητικότητα. Ήδη, οι ρυθμοί απορρόφησης και υλοποίησης εντείνονται - το ποσοστό απορρόφησης ήταν 35% στο τέλος του 1996. Τα πρώτα έργα αρχίζουν σιγά σιγά να ολοκληρώνονται, το 96% του προγράμματος έχει εξειδικευτεί σε έργα και μέχρι την εκπνοή του ΄97 θα εξειδικευτεί και το υπόλοιπο 4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής του επιχειρησιακού προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας, Γιαννάκης Ποτιούδης, με αφορμή σχετική διημερίδα που διοργανώνεται στην Κατερίνη.

Η δισκοπάθεια δεν προσβάλλει μόνο άτομα μεγάλης ηλικίας, αλλά παρουσιάζεται με την ίδια συχνότητα και σε νεαρότερα άτομα και κυρίως εφήβους. Η συστηματική προπόνηση σε ατομικά και συλλογικά αθλήματα, που στη σημερινή εποχή γίνεται με συνθήκες εντατικοποίησης, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, επιφέρει στον αναπτυσσόμενο σκελετό τις συνέπειες της έντονης καταπόνησης, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του 1ου Βαλκανικού Συνεδρίου Ορθοπεδικής που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Πάντως οι Έλληνες και ξένοι ειδικοί επιστήμονες ανέφεραν ότι οι επεμβάσεις για τη θεραπεία της δισκοπάθειας έχουν σήμερα απλοποιηθεί πάρα πολύ. Με τη βοήθεια του αρθροσκόπιου, ο κατεστραμμένος δίσκος μπορεί πλέον να αφαιρεθεί διαδερμικά, με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, χωρίς να χρειαστεί να γίνει τομή.

Τμήμα της καθημερινής ζωής των Θεσσαλονικέων επιδιώκει να κάνει την ποίηση το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, αφού τα αστικά λεωφορεία στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν αποκλείεται να αρχίσουν σύντομα να κυκλοφορούν, "μεταφέροντας" στίχους μεγάλων ποιητών από άκρη σε άκρη της πόλης. Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της δραστηριότητας και του προγράμματος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, το οποίο συμπλήρωσε πρόσφατα δύο χρόνια λειτουργίας.

Αθάνατες λυρικές μελωδίες που έχει "ζωντανέψει", με τη μοναδική φωνή της, η μεγαλύτερη Ελληνίδα σοπράνο του αιώνα μας, Μαρία Κάλλας, θα "πλημμυρίσουν" το ανακαινισμένο κινηματοθέατρο "Ολύμπιον", σε μια βραδιά μνήμης προς τιμήν της, που διοργανώνει η Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη το βράδυ, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας "Θεσσαλονίκη '97". Τον τίτλο της εκδήλωσης συνθέτουν τα τρία στοιχεία που σημάδεψαν την ύπαρξη της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας: "Ζωή - Έρωτας-Θάνατος".

Επαφές με τους αρχηγούς των ιταλικών πολιτικών κομμάτων άρχισε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας Όσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο, μετά την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι, λόγω της απόφασης του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης να αποσύρει την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση, με αφορμή τον προϋπολογισμό λιτότητας για το 1998. Ο κ. Σκάλφαρο ζήτησε από τον Ρομάνο Πρόντι να παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα βρεθούν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας στην Άγκυρα, καθώς η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής αμυντικής βιομηχανίας έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, ο υπουργός Άμυνας Ισμέτ Σεζγκίν, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Ισμαήλ Χακί Καρανταγί, καθώς και ανώτερα στελέχη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, Αλβανοί φοιτητές στο Τέτοβο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους ομοεθνείς τους φοιτητές του Κοσσυφοπεδίου. Οι Αλβανοί φοιτητές απαίτησαν από την κυβέρνηση, αλλά και από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, να εξασφαλιστεί η διδασκαλία των φοιτητών στο Κοσσυφοπέδιο, στη μητρική τους γλώσσα και τη νομιμοποίηση του "αλβανικού πανεπιστημίου του Τετόβου". Τη συγκέντρωση, στήριξαν οι πολιτικές νεολαίες των κομμάτων PDP, του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών και του Κόμματος Δημοκρατική Δράση - Μουσουλμανικός Δρόμος.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και σήμερα στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1777,62 μονάδες, σημειώνοντας υποχώρηση της τάξης του 0.72%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 26,6 δισεκατομμύρια δραχμές.

Νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν σταδιακά από αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα αύριο στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να βρέξει στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 μέχρι 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 μέχρι 29 και στα νησιά από 16 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να βρέξει το βράδυ. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 15 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Friday, 10 October 1997 - 17:05:21 UTC