Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-09-27

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 17:32 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27.9.1997

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα υπογράμμισε και πάλι ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ στην Κρήτη δεν θα έχει τα απογοητευτικά αποτελέσματα της δικής του συνάντησης με τον κ. Τζεμ. "Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Τουρκική πλευρά δεν θέλει να πει τα πράγματα με το όνομά τους, ντρέπεται να εμφανίσει τις διεκδικήσεις της και φοβάται να τις εμφανίσει, γιατί είναι καταφανώς αντίθετες και με το διεθνές δίκαιο και με τη διεθνή πρακτική και οδηγούν την Τουρκία σε απομόνωση και σύγκρουση με όλο τον πολιτισμένο κόσμο", είπε ο κ. Πάγκαλος. Επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη σύγκρουση και επιδιώκει να βοηθήσει την Τουρκία, όπως φαίνεται και από την πρότασή της για παραπομπή, εκ μέρους της Άγκυρας, του θέματος των Ιμίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. "Αυτό δεν είναι η επιθυμία της Ελλάδος, αυτό είναι συμβιβαστική πρόταση για να λυθεί το ζήτημα. Η επιθυμία της Ελλάδος είναι να αποσύρει η Τουρκία αμέσως και ρητά τη διεκδίκησή της", κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σαφείς αιχμές εναντίον της Τουρκίας άφησε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας από το βήμα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο "Μεσογειακή συνεργασία και ανάπτυξη" στην Κοζάνη, μπροστά σε εκπροσώπους 34 χωρών της Μεσογείου, του Εύξεινου Πόντου και της Χερσονήσου του Αίμου. Ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι το συνέδριο δίνει στους λαούς της περιοχής την ευκαιρία να στείλουν μήνυμα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας, υπερβαίνοντας το γεγονός ότι υπάρχουν κράτη που αγνοούν το διεθνές δίκαιο, δεν αποδέχονται τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις και επιχειρούν -αποσταθεροποιητικά συμπεριφερόμενα- να αμφισβητήσουν το status quo.

"Βασικό δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου. Δεν πρέπει όμως, να μετατρέπουμε τη νομική ισχύ των επιχειρημάτων μας σε ψευδαίσθηση. Στο πεδίο των διεθνών σχέσεων ο πραγματικός συσχετισμός των δυνάμεων πολύ συχνά μετράει περισσότερο από τη νομιμότητα, η δε εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου πολλές φορές είναι επιλεκτική και άνιση''. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην τελετή λήξης της 25ης περιόδου μαθημάτων του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων με θέμα: ''Ισχύς και Δίκαιο στις Δίκαιο στις Διεθνείς Σχέσεις'' που πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πρόσθεσε δε ότι το Διεθνές Δίκαιο για τους νομικούς είναι ένα εργαστήριο στο οποίο μπορούν να παρακολουθούν τη σχέση ανάμεσα στη βία και στο δίκαιο.

Για διαλλακτικότητα της κυβέρνησης, η οποία επιδεικνύει αδιαλλαξία μόνο στα εσωτερικά ζητήματα έκανε σήμερα λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του, στην Ερέτρια της Ευβοίας. Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε ακόμη την κατηγορηματική αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην αναγκαστική συνένωση δήμων και κοινοτήτων που προωθεί η κυβέρνηση, και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για αλαζονεία και αυταρχισμό, αναφερόμενος και στο θέμα κομματικής πειθαρχίας που έχει τεθεί για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σχετικά με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για τη διαφάνεια στα δημόσια έργα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για αδιαφανείς διασυνδέσεις.

Η συμφωνία της Μαδρίτης έγινε τελικά με την καθοδήγηση των ΗΠΑ για να υπηρετηθούν όχι τα ελληνικά συμφέροντα και το διεθνές δίκαιο, αλλά για να προωθηθούν οι απαράδεκτες παράνομες και προκλητικές βλέψεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Αυτά τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στα μέλη της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κινήματος που συνεδριάζει στην Πάτρα. Ο κ.Τσοβόλας υπογράμμισε ότι το ΔΗΚΚΙ είχε επισημάνει αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Μαδρίτης, ότι ήταν μια συμφωνία της ντροπής, η οποία θα άνοιγε το δρόμο για να αλλάξει σταδιακά το ισχύον νομικό καθεστώς στο Αιγαίο και τελικά να βαφτιστούν οι τουρκικές διεκδικήσεις σε διαφορές, όπως το έκανε προχθές και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Κύπρο, εξέφρασε από τη Νέα Υόρκη, ο κοινοτικός επίτροπος Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ. Στο μεταξύ, παρέμβαση έκανε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης για τους πυραύλους S-300. Ο κ.Κασουλίδης τόνισε ότι εάν υπάρχει πρόοδος στην προσπάθεια για πολιτική λύση στο κυπριακό ή εάν υπάρξει συμφωνία στο πρόγραμμα αποστρατικοποίησης, τότε δεν θα υπάρχει λόγος να μεταφερθούν οι πύραυλοι στο νησί. Νέα συνάντηση θα έχουν την προσεχή Πέμπτη στη Λευκωσία, ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς.

Εντονα αντέδρασαν η Ελλάδα και η Κύπρος στην πρόσφατη επιστολή που απέστειλε ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ προς τον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Κόφι Ανάν, στην οποία διατυπώνονται οι απειλές της Αγκυρας στην περίπτωση που η κυπριακή κυβέρνηση εγκαταστήσει στο έδαφος του νησιού το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-300. Με επιστολή του στον κ. Κόφι Ανάν, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Νίκος Αγαθοκλέους, χαρακτηρίζει "ξεκάθαρη και άμεση απειλή", την αναφορά του Τούρκου διπλωμάτη για "λήψη ανάλογων μέτρων" από την Αγκυρα.

Με τιμές αρχηγού κράτους θα υποδεχτεί αύριο το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, η πολιτική ηγεσία της χώρας και δεκάδες Ελληνες μητροπολίτες. Τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα συνοδεύουν οι Παριάρχες Γεωργίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών. Ο κ. Βαρθολομαίος πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Τέσσερις μέρες θα μείνει στη Θεσσαλονίκη και την τελευταία μέρα θα επισκεφτεί την Ξάνθη. Στη Θεσσαλονίκη θα έρθει αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να συναντηθεί με τον οικουμενικό πατριάρχη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη το πρωί ενώ το μεσημέρι θα πάρει μέρος στο γεύμα του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, και το απόγευμα θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον πατριάρχη στο Κυβερνείο. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον οικουμενικό πατριάρχη.

Στην πολιτική της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του επαρχιακού τύπου, παρουσιάζοντας σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, αναφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι Υπουργός Τύπου Δημ. Ρέππας στην ομιλία του στο 3ο συνέδριο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερίσιων Επαρχιάκων Εφημερίδων, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται για δεύτερη ήμερα στα Χανία της Κρήτης. Οι ανακοινώσεις Ρέππα, έγιναν στη διάρκεια δημόσιας συζήτησης, στο πλαίσιο του συνεδρίου, στην οποία πήραν μέρος επίσης ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης, ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ κ. Ι.Δημαράς, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Μ.Κοψίδης και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ κ. Λ. Βάσσης. Οπως χαρακτηριστικα τόνισε ο κ. Ρέππας, η κυβέρνηση δίνει μεγάλη προταιραιότητα στην ενίσχυση του Επαρχιακού Τύπου με κάθε τρόπο, γιατί θεωρεί ότι έτσι θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας και γενικότερα η ανάδειξη της υπαίθρου. Παράλληλα ο Υπουργός Τύπου ανακοίνωσε σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης όπως η πρόσφατη εφαρμογή των προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν την εξασφάλιση των δημοσίων καταχωρήσεων σε περιφερειακά έντυπα. Χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο υφυπουργός Υγείας Μανόλης Σκουλάκης σημείωσε ότι η δικτατορία των μεγάλων ΜΜΕ απειλεί όλους και πρόσθεσε ότι οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα σ΄αυτή την ιστορία.

Αποθεώθηκαν χτες στη Θεσσαλονίκη τα τέσσερα μέλη του θρυλικού ροκ συγκροτήματος U2, που επισκέφτηκαν την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο της περιοδείας "Pop Mart". "Επιτέλους παίζουμε στην Ελλάδα. Αναρωτιέμαι γιατί αργήσαμε τόσο πολύ": Η φράση αυτή του τραγουδιστή των U2, Μπόνο, ειπωμένη στα ελληνικά, πυροδότησε ενθουσιώδεις αντιδράσεις στους 50. 000 θαυμαστές του συγκροτήματος που κατέκλυσαν χτες από τις επτά το πρωί την δεύτερη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσουν τον ζωντανό θρύλο της ροκ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Μπόνο στο κοινό της Θεσσαλονίκης, τραγουδώντας: "Ονειρεύτηκα τη Θεσσαλονίκη και τώρα βλέπω επιτέλους τους ανθρώπους της". Το παραλήρημα του κοινού προκάλεσαν τα οπτικοακουστικά εφφέ της συναυλίας, τα οποία μεταδίδονταν μέσω μιας τεράστιας γιγαντοοθόνης, που εκτεινόταν από τη μία άκρη της σκηνής έως την άλλη. Κορυφαίο γεγονός της συναυλίας αποτέλεσε η έξοδος των U2 μέσα από ένα γιγάντιο λεμόνι που ήταν τοποθετημένο πέντε μέτρα πάνω από τη σκηνή. Το λεμόνι ήταν εξολοκλήρου φτιαγμένο από το υλικό με το οποίο κατασκευάζονται οι λεγόμενες "mirror balls" (οι "μπάλες" των ντισκοτέκ) και εξέπεμπε φωτεινές ακτίνες σε ολόκληρο τον συναυλιακό χώρο.

Στη μείωση μέχρι και 80% των τιμών αρκετών εισαγόμενων φαρμάκων προσανατολίζεται η ελληνική κυβέρνηση. Οι ριζικές αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων αναμένεται να ανακοινωθούν από την επόμενη εβδομάδα. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Δημήτρης Βαγιωνάς, κατά τη διάρκεια σχετικού συνεδρίου. Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες, οι τιμές 140 από τα 200 συνολικά πρώτα σε κυκλοφορία φάρμακα μειώνονται κατά 40 μέχρι 70%, με αποτέλεσμα να προκύπτει μείωση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης κατά 75 δισεκατομμύρια δραχμές. Πάντως, αυξήσεις θα επιβληθούν σε γνωστά φθηνά σκευάσματα, κυρίως αναλγητικά, όπως η ασπιρίνη και το Depon.

Διαδοχικές επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ρουμανίας είχε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής Αντώνης Τρακατέλλης, ως πρόεδρος της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια της 5ης συνάντησης της επιτροπής, στο Βουκουρέστι. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές ένταξης της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα, η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο ''Agenda 2000''. Το σημαντικότερο αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η απόφαση της επιτροπής, να υιοθετήσει στο ψήφισμα που θα εκδώσει, την άποψη του κ. Τρακατέλλη, ότι οι χώρες που πληρούν τα βασικά πολιτικά κριτήρια, πρέπει να αποτελούν εν δυνάμει υποψήφιες προς ένταξη και να μην αποκλειστούν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, λόγω της μη πλήρωσης των οικονομικών κριτηρίων.

Ανοιχτή πρόσκληση για οικονομική συνεργασία, κυρίως στον τραπεζικό επενδυτικό και εμπορικό τομέα, με τις χώρες της περιοχής που εκτείνεται από το Γιβλαρτάρ μέχρι τον Καύκασο, απηύθυνε ο Υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Μπόρις Ρικαλόβσκι, μιλώντας στο 2ο διεθνές συνέδριο με τίτλο "Μεσογειακή Συνεργασία και Ανάπτυξη" στην Κοζάνη. Ειδικότερα, ο υπουργός του γειτονικού κράτους επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης της τραπεζικής υποδομής στη χώρα του, η οικονομία της οποίας χαρακτηρίζεται από χαμηλό ποσοστό συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα. Προς την κατεύθυνση αυτή θεωρεί απαραίτητη την εγκατάσταση -στη χώρα του- υποκαταστημάτων μεγάλων ξένων τραπεζών ή την ίδρυση μεικτών τραπεζικών επιχειρήσεων, που θα βοηθήσουν τη διαδικασία μετάβασης στην οικονομία της αγοράς, και θα αποτελέσουν νέα βάση για αμοιβαία συνεργασία.

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού απηύθυνε σήμερα η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου. "Η χώρα μας με την ευκαιρία της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 πρέπει να ακολουθήσει μια δυναμική πολιτική εκσυγχρονισμού και εμπλουτισμού του τουριστικού μας προϊόντος", επισημαίνει η κ. Παπανδρέου. Στο μεταξύ, οι καταστροφικές επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού στις ευρωπαϊκές ακτές, είναι το αντικείμενο της έκθεσης αρχιτεκτονικής με τίτλο "Ευρώπης περίπλους-Coast Wise Europe", η οποία εγκαινιάζεται αύριο στην Κομοτηνή. Η έκθεση διοργανώνεται από την ολλανδική ακαδημία αρχιτεκτονικής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη ΄97", στο πλαίσιο του προγράμματος "Εγνατία".

Το Μακεδονικό Ινστιτούτο Εργασίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες διαλόγου στο πλαίσιο των συνεδριακών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, διοργανώνει διήμερη συνάντηση με θέμα "Εργασία και Πολιτισμός-Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και η συμμετοχή των εργαζομένων". Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στην αίθουσα του ΕΚΘ και την έναρξη των εργασιών της θα κηρύξει ο Υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι οργανισμών πολιτιστικών πρωτευουσών των πόλεων που έχουν φιλοξενήσει ή πρόκειται να αναλάβουν τον θεσμό, καθώς και εκπρόσωποι των αντίστοιχων εργατικών συνδικάτων.

Εικοσιτέσσερις μετασεισμοί σημειώθηκαν στην κεντρική Ιταλία μετά τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό ισχύος 5,5 Ρίχτερ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άτομα, να τραυματιστούν 112 και να μείνουν άστεγοι 5. 000 άνθρωποι. Ο εντονότερος μετασεισμός έγινε το πρωί και ήταν ισχύος 5 Ρίχτερ.

Διάσκεψη των Προέδρων των επιτροπών εξωτερικών υποθέσεων των εθνικών κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των υποψηφίων για ένταξη χωρών, θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 29-30 Σεπτεμβρίου. Στο πρόγραμμα των εργασιών της πρώτης ημέρας της διάσκεψης, προβλέπεται παρουσίαση, από τον πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κ.Jean Jacque Kasel, συγκριτικής μελέτης των γνωμοδοτήσεων της επιτροπής για τις αιτήσεις ένταξης στην Ένωση, των χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και της Κύπρου. Επίσης συζήτηση πάνω στην κοινοβουλευτική διάσταση της εξωτερικής πολιτικής και κοινής άμυνας, η οποία θα αναλυθεί από τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τομ Σπένσερ, υπό το φως της συνθήκης του Αμστερνταμ.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάντλιν Ολμπράιτ, εκτίμησε θετικά την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο της δεξίωσης που έδωσε στη Νέα Υόρκη για τις γυναίκες- υπουργούς Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας και τη συμμετοχή της Σόφιας στο πρόγραμμα "Σύμπραξη για την ειρήνη". Νωρίτερα, η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ναντέζντα Μιχάιλοβα έγινε δεκτή στην Ουάσιγκτον από τον Σάμουελ Μπέργκερ, σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Με δύο αγώνες, ανοίγει σήμερα το απόγευμα η αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ, τρεις μέρες πριν από τον κρίσιμο αγώνα με την πανίσχυρη Αρσεναλ στο Λονδίνο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, θα αντιμετωπίσει στην Τούμπα την Καλαμάτα στις 8:30 το βράδυ. Στο μεταξύ, έχουν ήδη εξαντληθεί τα 2.000 εισιτήρια που είχε στη διάθεση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον αγώνα της Τρίτης με την Αρσεναλ, αφού η ανταπόκριση των φιλάθλων για το επαναληπτικό παιχνίδι ήταν πολύ μεγάλη. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο ΟΦΗ υποδέχεται στις 6:45 μ.μ. τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων.

Σταδιακή εξασθένιση θα παρουσιάσουν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, αύριο στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 μέχρι 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 μέχρι 25 και στα νησιά από 16 μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 11 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 27 September 1997 - 16:05:49 UTC