Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-09-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 20:10 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25.9.1997

Την τουρκική τακτική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καυτηρίασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος. Η Ελλάδα επιθυμεί την πρόοδο στα ελληνοτουρκικά, κάτι, όμως, που δεν μπορεί να επιτευχθεί εξαιτίας της στάσης που κρατά η Τουρκία να επιμένει στην έναρξη πολιτικού διαλόγου επί του συνόλου των διαφορών, έτσι όπως τις εννοεί η ίδια, δήλωσε, το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επισήμανε ότι η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική λογικής και δικαίου και είναι έτοιμη να προβεί σε διάλογο με κανόνες και αρχές. Για πλήρως ασύμπτωτη πορεία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στην αποτυχία της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ στη Νέα Υόρκη. "Από την πλευρά της Τουρκίας οι θέσεις είναι εναλλασσόμενες, υπάρχει μια σύγχυση, υπάρχουν διαφορές δύσκολες και δυσάρεστες και όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάτι κρύβουν", πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος ο οποίος, όμως κατέστησε σαφές ότι η αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο εκ μέρους της Τουρκίας δεν θα περάσει ως διεθνής πρακτική.

Όρο για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας εκ μέρους της Κοινότητας έθεσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μετά από παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου, αποφασίστηκε να μη γίνουν οι χρηματοδοτήσεις στην Άγκυρα αν δεν δώσει, προηγουμένως, δείγματα σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρωτόκολλο αμυντικής συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Αλβανίας, Άκης Τσοχατζόπουλος και Σαμπίτ Μπροκάι. Το πρωτόκολλο αυτό προβλέπει την ανάληψη, εκ μέρους Ελλήνων αξιωματικών, της αναδιάρθρωσης του αλβανικού στρατού. Η χώρα μας θα βοηθήσει ακόμη στο έργο του εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων και των ναυτικών βάσεων της γειτονικής χώρας. "Η συμβολή των δύο χωρών, μέσα από τη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων, πρέπει να εξασφαλίσει την ενδυνάμωση της δημοκρατικής πορείας της Αλβανίας και, συγχρόνως, μέσα από μια πολιτική ειρήνης και σταθερότητας, να διευκολύνει τη σταθεροποίηση και την ειρηνική συνεργασία για όλους τους λαούς της Βαλκανικής", είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Με τον Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, και κυβερνητικά στελέχη συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών, Αναστάσιο Μαντέλη, ο οποίος τον ενημέρωσε για το ατύχημα που συνέβη χθες με το αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπλοίας. Νωρίτερα ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον κ. Κακλαμάνη, με αντικείμενο θέματα λειτουργίας του κοινοβουλίου ενόψει και της έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στις 6 Οκτωβρίου, αλλά και την επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής αύριο στην Αυστραλία. Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό είχαν και οι υφυπουργοί Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης και Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαπας. Το απόγευμα τον πρωθυπουργό επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, Λάμπης Νικολάου, ο οποίος έθεσε ζητήματα προετοιμασίας της Ολυμπιάδας του 2004.

Την 3η Ευρωμεσογειακή Σύνοδο Βιομηχανίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 6 και 7 Οκτωβρίου προανήγγειλαν σήμερα η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, Ιάσων Στράτος. Όπως επισημάνθηκε στόχος είναι η Ελλάδα να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη των νοτίων μεσογειακών χωρών με το άνοιγμα της συνεργασίας στα Βαλκάνια. "Είναι ώριμα τα πράγματα για συγκεκριμένες ενέργειες και συνεργασίες και γι΄ αυτό το θέμα χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ του κράτους και των επιχειρηματιών", επισήμανε η κ. Παπανδρέου, ενώ ο κ. Στράτος τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει και στο χώρο αυτό μια σειρά από ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που περιμένουν την αξιοποίησή τους.

Σε εκατό Ελληνίδες με καρκίνο του μαστού θα δοκιμαστεί το εμβόλιο κατά του καρκίνου που παρασκεύασε η ελληνίδα ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου που έφτασε χθες στην Ελλάδα. Η κ. Αποστολοπούλου έγινε δεκτή το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Κώστα Γείτονα, με τον οποίο συζήτησε την κλινική εφαρμογή και στην Ελλάδα του εμβολίου. Σε δηλώσεις του ο κ. Γείτονας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της κ. Αποστολοπούλου με το υπουργείο Υγείας για την εφαρμογή του εμβολίου, ενώ η κ. Αποστολοπούλου ευχαρίστησε για την υποδοχή που της επιφύλαξε ο ελληνικός λαός. Αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου η Ελληνίδα ερευνήτρια σημείωσε ότι το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε ποντίκια και πιθήκους με ποσοστό επιτυχίας 100%. Εδώ και ενάμισι χρόνο έγιναν δοκιμές σε ανθρώπους στην Αυστραλία και βρέθηκε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες, ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα του 80% των ανθρώπων αντέδρασε θετικά κατά του καρκίνου.

Στην ιδιωτικοποίηση δώδεκα κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αυξήσει τα έσοδα στον προϋπολογισμό του 1998. Σύμφωνα με το διετές σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων που παρουσίασε χτες στο Χονγκ Κονγκ, στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, μεταξύ των οργανισμών που θα αποκρατικοποιηθούν περιλαμβάνονται η Διεθνής Έκθεση και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, η ΕΥΔΑΠ, ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, ο ΟΠΑΠ, η διώρυγα της Κορίνθου, καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.

Καθυστερήσεις στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των οχηματαγωγών διεθνών πλοίων και των εμπορευμάτων, αναμένεται να προκαλέσει η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι 22.000 εργαζόμενοι του Υπουργείου Οικονομικών, προβάλλοντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Σχεδόν καθολική είναι στη Θεσσαλονίκη η αποχή των τελωνειακών και των εφοριακών υπαλλήλων από την εργασία τους. Πάντως, σε όλα τα τελωνεία εργάζεται σήμερα προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτα περιστατικά. Αντίστοιχη με αυτή της Θεσσαλονίκης είναι η κατάσταση στα λιμάνια και τα αεροδρόμια ολόκληρης της χώρας όπου δεν εκτελωνίζονται ούτε τα ευπαθή προϊόντα. Κλειστά παραμένουν τα τελωνεία των Ευζώνων, του Προμαχώνα και των Κήπων, όπου τα φορτηγά σχηματίζουν ήδη ουρά δύο χιλιομέτρων. Κλειστές όμως θα είναι σήμερα και αύριο και οι πόρτες των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών ολόκληρης της χώρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των 500.000 περίπου φορολογικών δηλώσεων που έχουν απομείνει.

"Γέφυρα" συνεργασίας για "αφομοίωση στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια". Αυτός είναι ο τίτλος που στοχεύει να προσδώσει η Ελλάδα στις μειονότητες, τόνισε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, βουλευτής Ντίνος Βρεττός, στο Στρασβούργο, ασκώντας ταυτοχρόνως κριτική στην πολιτική της Αγκυρας, για μείωση της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, που απώλεσε την ευκαιρία διευκόλυνσης σχέσεων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία θα μπορούσε να είχε συμβάλει η ελληνική μειονότητα. Μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης της έκθεσης του Δανού Σοσιαλιστή βουλευτή, Χένινγκ Γκζελεροντ, για την προστασία των μειονοτήτων, ο Έλληνας εκπρόσωπος επισήμανε ότι, αντίθετα από ότι συνέβαινε στο παρελθόν, όταν οι μειονότητες ήταν θέμα για σύγκρουση μεταξύ γειτονικών χωρών, που οδηγούσε κάποτε και σε πόλεμο, όπως τελευταία στην πρώην Γιουγκοσλαβία, σήμερα αρχίζουν να αποκτούν ένα "πολύ πιο θετικό πολιτικό ρόλο", σαν "γέφυρα επίλυσης, και όχι δημιουργίας προβλημάτων μεταξύ γειτονικών χωρών".

Το πρόγραμμα δράσης της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, για τη χρονική περίοδο μέχρι το τέλος του 1997, παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου της οργάνωσης Δημήτρης Γαλαμάτης. Όπως είπε, στόχοι της οργάνωσης είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών, παρεμβάσεων και η κατάθεση προτάσεων για τη νεολαία και την τοπική κοινωνία. Να γίνει αιθητή και ουσιαστική η παρουσία της ΟΝΝΕΔ στα δρώμενα της πόλης και του νομού. Να σταθεί κοντά στη νεολαία και τα προβλήματα της. Να πρωτοστατήσει στο νέο ξεκίνημα της Ν.Δ. , μετά την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, στις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Σταυρό, για την τοπική αυτοδιοίκηση και το πρόγραμμα "Καποδίστριας", με εισηγητή τον βουλευτή Προκόπη Παυλόπουλο. Την 1η Νοεμβρίου θα γίνει ημερίδα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με ομιλήτρια την Ντόρα Μπακογιάννη και θέμα το πρόβλημα της ανεργίας.

Πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την καθιέρωση Θεσμού "Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας του Πολιτισμού της Εργασίας" θα υποβάλει το Μακεδονικό Ινστιτούτο Εργασίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Αυτό ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Ηλίας Κοντόπουλος, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι η πόλη που θα αναγορεύεται κάθε φορά Πρωτεύουσα του Πολιτισμού της Εργασίας δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτει με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και ότι ο νέος αυτός θεσμός μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά.

Η ανάδειξη και η προβολή του έργου που επιτελούν οι επαρχιακές εφημερίδες, ο προσδιορισμός του ρόλου τους και η συμβολής του στην πορεία της Ελλάδας προς την Ενωμένη Ευρώπη, καθώς επίσης και οι προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιφέρειας, είναι οι βασικοί στόχοι του συνεδρίου που διοργανώνει από αύριο έως την Κυριακή στα Χανιά, η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων. Περισσότεροι από 150 ιδιοκτήτες, εκδότες, εκπρόσωποι Δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ελλάδας, αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους, θα παρουσιάσουν τα προβλήματα, θα κάνουν επισημάνσεις και θα προτείνουν τρόπους για την περαιτέρω πορεία και ανάπτυξη του επαρχιακού τύπου της Ελλάδας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα κηρύξει στις 29 Σεπτεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, την έναρξη των εργασιών της διημερίδας με θέμα "Άγιο Όρος - Φύση και Φυσικό Περιβάλλον", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης "Θησαυροί του Αγίου Όρους". Η διημερίδα, η οποία οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη 97", θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στις 30 Σεπτεμβρίου. Τα θέματα, στα οποία χωρίζεται η διημερίδα, είναι το αβιοτικό περιβάλλον του Αγίου Όρους και τα πορίσματα του ερευνητικού προγράμματος που αφορούν το βιοτικό περιβάλλον της περιοχής, ενώ θα πλαισιωθεί με έκθεση φωτογραφιών, σχεδίων, χαρτών και άλλου ενδιαφέροντος εποπτικό υλικό.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς άρχισε σήμερα η 6η Διεθνής Εκθεση Αλιείας, Υδατοκαλλιεργειών και Εξοπλισμού, "ALIIA", στις εγκαταστάσεις της HELEXPO- ΔΕΘ. Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της HELEXPO, Αντώνης Κούρτης, επισημαίνει ότι "η ALIIA, έχει μπει σε ένα δρόμο που θα της επιτρέπει να εκφράζει και να υπηρετεί αποτελεσματικά ολόκληρη την αγορά αυτού του σημαντικού κλάδου της ελληνικής παραγωγής". Στα δύο περίπτερα που καλύπτουν τα εκθέματα των 178 συμμετοχών, παρουσιάζονται εξοπλισμός και συστήματα για τις υδατοκαλλιέργειες, ενώ δεν λείπουν και είδη μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 1997 στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης η τελετή έναρξης του Διεθνούς Κοινωνιολογικού Συνεδρίου με θέμα: "Πολιτιστικές Ταυτότητες, Πολιτισμική συνύπαρξη: Η Θεσσαλονική ως πολύ-πολιτισμικό σταυροδρόμι". Η Θεσσαλονίκη υπήρξε παραδοσιακά πολύ- πολιτισμική πόλη κι έτσι αποτελεί κατάλληλο χώρο υποδοχής ενός τέτοιου Συνεδρίου του οποίου οι θεματικές ενότητες περιστρέφονται γύρω από τους άξονες: έννοιες και χρήσεις της πολιτισμικής ταυτότητας, αναλύσεις πολιτισμικών και θεσμικών εκφράσεων της πόλης και της συνολικής κοινωνίας και από τη θεωρία στην πράξη-Εμπειρίες και προοπτικές.

Μεγάλη ανταπόκριση εκ μέρους της ελληνικής κοινής γνώμης είχε ο τηλεμαραθώνιος για παιδιά με νοητική υστέρηση που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός "MEGA". Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τα πεντακόσια εκατομμύρια δραχμές, ενώ οι οικονομικές προσφορές συνεχίζονται ακόμη. Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής παραγωγής επισημάνθηκαν τα προβλήματα των ατόμων με νοητική υστέρηση ενώ συγκινητική ήταν η αντίδραση του κοινού για τη δημιουργία των προϋποθέσεων βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών αυτών.

Πετώντας λεμόνια θα υποδεχτούν τους θαυμαστές τους οι U2!!!. Όχι όμως αληθινά αλλά φουσκωτά κι η πρόθεσή τους δεν είναι να προσβάλουν το κοινό αλλά να παίξουν μαζί του καθώς το λεμόνι είναι ο καρπός που έχουν "υιοθετήσει" από το σούπερ μάρκετ. Δίπλα στη σκηνή θα υπάρχει μια τεράστια ελιά καρφωμένη σε οδοντογλυφίδα και από πίσω η πελώρια αψίδα που έχει το σχήμα από το μισό κεφαλαίο "Μ" του Mac Donald. Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές το δημοφιλές συγκρότημα δεν έχει καμία σχέση τη γνωστή αλυσίδα των καταστημάτων φάστ φούντ αλλά απλώς θέλει να συμβολίσει τον καταναλωτισμό. Το δημοφιλές συγκρότημα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη από την Ελούντα της Κρήτης, όπου βρίσκεται, με ιδιωτικό αεροπλάνο "κάποια στιγμή αύριο το απόγευμα". Οι παραγωγοί της συναυλίας απέφυγαν να δώσουν πληροφορίες για το πως θα φτάσουν οι U2 από το αεροδρόμιο στο χώρο της συναυλίας. Το συγκρότημα θα βγει στη σκηνή γύρω στις 10 ενώ στις 9 θα εμφανιστεί ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Αποφασισμένη να μην αναθεωρήσει την απόφασή της για την κατάργηση των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών, τον Ιούνιο του 1999, είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τη ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC, o αρμόδιος για την ενιαία αγορά και τη φορολογία, κοινοτικός επίτροπος Μάριο Μόντι σε δηλώσεις του για το θέμα, παρατήρησε ότι οι επιχειρήσεις αφορολογήτων ειδών είχαν στη διάθεσή τους επτά και πλέον χρόνια για να προετοιμάσουν την ομαλή μετατροπή τους σε απλά καταστήματα λιανικής πώλησης στα πλαίσια της ενιαίας εσωτερικής αγοράς, μέχρι τα τέλη Ιουνίου 1999.

Την υποστήριξή της προς την κατεύθυνση της πολιτικής συναίνεσης εκφράζει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στην έκθεσή της για την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία και καλεί την αντιπολίτευση να στηρίξει τους δημοκρατικούς θεσμούς συμμετέχοντας στις εργασίες της Βουλής. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι στην Αλβανία παραμένει η κατάσταση αντιπαράθεσης και τονίζεται ότι η διεθνής βοήθεια μπορεί να συνεχιστεί και να είναι αποτελεσματική "εάν κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεργαστούν σε πνεύμα συμφιλίωσης".

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1740,10 μονάδες, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση της τάξης του 1,38%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 23 δισεκατομμύρια δραχμές.

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, αύριο, σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις που στα ανατολικά και νότια θα είναι αυξημένες και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Υπάρχει ακόμη πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Βαθμιαία από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 10 μέχρι 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 μέχρι 23 και στα νησιά από 17 μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα εκδηλωθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 12 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Thursday, 25 September 1997 - 17:05:25 UTC