Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-09-04

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 18:42 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 4.9.1997

Ο προσδιορισμός της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι το αντικείμενο των επαφών του πρωθυπουργού με στελέχη της κυβέρνησης, ενόψει και των κρίσιμων εξαγγελιών του κ. Σημίτη, για την οικονομία, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σημίτης το μεσημέρι είχε συνεργασία με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, ενώ το απόγευμα ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννο Παπαντωνίου με θέμα την πορεία των δημοσίων εσόδων. Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου για την κατάρτιση του προϋπολογισμού. Το μεσημέρι, εξάλλου, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ. O Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των πρωτοβουλιών που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική, κοινωνική και εξωτερική πολιτική. Το βράδυ αρχίζουν οι εργασίες της διήμερης συνάντησης των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Έξι άτομα σκοτώθηκαν και εκατό περίπου τραυματίστηκαν το απόγευμα σε φονική επίθεση κομμάντος αυτοκτονίας της "Χαμάς" στην κεντρική αγορά της Ιερουσαλήμ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Το συμβάν έγινε περίπου στις τρεις και μισή ενώ, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τρεις βομβιστικές επιθέσεις, από δύο μέλη της "Χαμάς", η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική αυτή ενέργεια, τριανταπέντε μόλις μέρες μετά το προηγούμενο χτύπημά της.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες στους χώρους της HELEXPO- ΔΕΘ, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα αύριο το απόγευμα για την τελετή εγκαινίων της 62ης ΔΕΘ που θα γίνουν στις 8 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα φτάσει αύριο στις 6.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", συνοδευόμενος από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα τον υποδεχτούν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" και γύρω στις 8 στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για να εγκαινιάσει τη λειτουργία της 62ης ΔΕΘ. Ανάλογα με την ώρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για την πόλη που θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα του 2004, ο πρωθυπουργός θα τη σχολιάσει με δήλωση του στα μέσα ενημέρωσης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων, ο κ. Σημίτης αναμένεται να αναφερθεί στην πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια, την Παρευξείνια ζώνη και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, για την οποία θα έχει προηγηθεί διεξοδική συζήτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι. Επίσης, θα δώσει έμφαση στα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και θα κάνει ανακοινώσεις για τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το Πολύκεντρο Δενδροποτάμου στο Δήμο Μενεμένης.

Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει την Τρίτη και την Τετάρτη η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης θα επισκεφθεί την 62η ΔΕΘ, το πρωί της Τετάρτης θα περιοδεύσει στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και στις 11.30 π.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του μεγάρου "ΣΤΑΙΝ". "Οι νέες υποσχέσεις του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, θα έχουν την ίδια τύχη με τις περσινές", τονίζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ με αφορμή την αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 62ης ΔΕΘ. "Ο καθένας γνωρίζει ότι τίποτε από αυτά που υποσχέθηκε πέρυσι δεν προχώρησε", επισημαίνει και προσθέτει: "Η Θεσσαλονίκη κρατά τα σκήπτρα της ανεργίας με 17%. Η ομίχλη εξακολουθεί να ρυθμίζει τη λειτουργία του αεροδρομίου, το λιμάνι οδεύει στην ιδιωτικοποίηση, το Βασιλικό Θέατρο είναι καραγιαπί, το πολυδιαφημισμένο μεγαλείο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αφήνει πίσω του σκάνδαλα και αδιαφάνεια. Το ΚΚΕ την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που ετοιμάζουν αγωνιστική υποδοχή στον πρωθυπουργό και στις "κούφιες" του εξαγγελίες".

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, θα επισκεφθεί τους χώρους της 62ης ΔΕΘ ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Την επομένη το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΝ, ενώ στις 9.30' το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε συνεστίαση του κόμματος στην ταβέρνα "Χαρά" στη Νέα Κρήνη.

Ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή η διάταξη του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση της επετηρίδας διορισμών. Τη διάταξη ψήφισαν μόνον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία την καταψήφισε, καθώς δεν περιλήφθηκαν σε αυτήν οι προτάσεις του κόμματος. Ο Υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, εξήγγειλε σήμερα στη Βουλή είκοσι χιλιάδες προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων, εντός της επόμενης πενταετίας. "Δεν μπορεί να γίνει εκκαθάριση της επετηρίδας και γι' αυτό η επετηρίδα θα λειτουργήσει μεταβατικά τα επόμενα πέντε χρόνια", είπε ο κ. Αρσένης και πρόσθεσε: "Με την πενταετή μεταβατική περίοδο που προβλέπουμε, αυτοί που έχουν κάνει ήδη τους προγραμματισμούς τους για πρόσληψη έχουν πολύ καλές προοπτικές". Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση επισήμανε ότι δεν απηχεί εθνική στρατηγική για την παιδεία αλλά πρόκειται για ένα ακόμη νομοσχέδιο κομματικής πολιτικής. Κάλεσε επίσης το υπουργείο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κλίμα συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς. Στο μεταξύ, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο οργανώνουν για αύριο, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάζει την 62η ΔΕΘ, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης, που διαμαρτύρονται για τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας και την κατάργηση της επετηρίδας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 5 το απόγευμα στην πλατεία του Λευκού Πύργου και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους, η οποία θα κατευθυνθεί προς το χώρο εγκαινίων της ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

Η κρίσιμη ψηφοφορία για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004 θα γίνει αύριο το απόγευμα από τα μέλη της ΔΟΕ. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινώσει στις 7:50 το βράδυ, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας από τη Λωζάνη όπου βρίσκεται, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος. Η Αθήνα εκτιμά ότι ενισχύθηκε η υποψηφιότητα της, καθώς Κέιπ Τάουν και Στοκχόλμη, φέρονται αποδυναμωμένες μετά τις επιστολές επίπληξης της ΔΟΕ που ακολούθησαν τις καταγγελίες για παραβίαση των κανονισμών. Οι ξένες αποστολές ρίχνουν το βάρος τους στην προβολή διεθνούς φήμης προσωπικοτήτων που τις υποστηρίζουν και για το Κέιπ Τάουν το ισχυρότερο ατού είναι η παρουσία του Νέλσον Μαντέλα. Για την Λωζάνη αναχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη όσους εργάστηκαν για την ελληνική υποψηφιότητα και πρόσθεσε: "Με τα αντικειμενικά κριτήρια θεωρούμε ότι η Αθήνα είναι φαβορί. Ελπίζουμε ότι αυτά θα επικρατήσουν". To απόγευμα έγινε η τελευταία προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του "Αθήνα 2004", Γιάννη Γιαννάκη. "Πιστεύουμε και είναι σίγουρο ότι αντιπροσωπεύουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού, θέλουμε να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αυτή τη σιγουριά μας δίνει το 96% των σφυγμομετρήσεων", δήλωσε ο κ. Γιαννάκης.

Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή θέμα στράτευσης των νέων στα 18 τους χρόνια, δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, ερωτηθείς σχετικά με την σχετική πρόταση του επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, χθες στη Βουλή. "Δεν είναι θέμα το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί την κυβέρνηση", είπε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε: "Θεωρούμε ότι δεν είναι συνετό να μπούμε σε ένα δημόσιο διάλογο για το θέμα αυτό. Δεν είναι άλλωστε θέμα για το οποίο η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει κάποια πολιτική ή κάποια απόφαση".

Με τον Κομισάριο της Νοτιοαυστραλιανής Υπηρεσίας Πολυπολιτισμού, Β. Ταλιατζή, θα συναντηθεί αύριο το πρωί ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο κ. Ταλιατζής είναι και πρόεδρος του Ελληναυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου και με τον κ. Πετσάλνικο θα συζητήσουν θέματα της ελληνικής ομογένειας.

Απογραφή όλων των ομογενών προσφύγων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που ήρθαν στην Ελλάδα είτε με θεώρηση για "παλιννόστηση", είτε με "τουριστική βίζα", πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία των Παλιννοστούντων Ομογενών του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, σε συνεργασία με τις νομαρχίες όλης της χώρας. Η απογραφή κρίθηκε απαραίτητη, διότι θα βοηθήσει στην ακριβέστερη εκτίμηση του συνολικού κόστους της νέας πολιτικής που εισηγείται το Σχέδιο Νόμου για την αποκατάσταση των παλιννοστούντων ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που εκπόνησε το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και το οποίο αναμένεται σύντομα να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση. Βασικοί άξονες της έρευνας είναι ο προσδιορισμός του αριθμού των οικογενειών και των ατόμων που ήρθαν στην Ελλάδα, της ηλικιακής τους σύνθεσης, της χωροταξικής κατανομής τους, των παραγόντων που συνετέλεσαν σε αυτή τη χωροταξική κατανομή, του βαθμού απασχόλησης τους. Μέχρι στιγμής έχουν απογραφεί 10.000 άτομα.

Το ενιαίο πολιτιστικό πληροφοριακό σύστημα που τέθηκε σε λειτουργία στο Υπουργείο Πολιτισμού παρουσίασε το μεσημέρι ο αρμόδιος υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπό την αιγίδα του υπουργείου, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας. Αναφερόμενος στο πολιτιστικό πληροφοριακό σύστημα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο που προβλέπει πολύ σημαντικές υποδομές και άπειρες λειτουργίες με στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στην παγκόσμια κοινωνία της πληροφορίας.

Το αργότερο μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου καλούνται να υποβάλλουν πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι ελληνικές και ξένες εταιρίες που επιθυμούν να αναλάβουν την εκτίμηση των όρων της σύμβασης για την κατασκευή της ηλεκτρικής μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση της επιλογής της εταιρίας που θα αναλάβει το έργο, πρόκειται να διαδραματίσει το τρίπτυχο εμπειρία-γνώση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας- χρόνος εκπόνησης της μελέτης. Ο ανεξάρτητος εκτιμητής που τελικά θα αναλάβει το έργο, θα πρέπει να πραγματοποιήσει μελέτη με αντικείμενο την ανταγωνιστικότητα των όρων για την κατάρτιση της σύμβασης κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας της Φλώρινας.

Tριάντα άτομα σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν σε σύγκρουση δύο λεωφορείων με φορτηγό, που σημειώθηκε βόρεια της Άγκυρας. Την είδηση μετέδωσε από την Άγκυρα το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu. Το δυστύχημα συνέβη στο 225 χιλιόμετρο του δρόμου Κωνσταντινούπολης - Άγκυρας, στην περιοχή του Μπόλου.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σερμέτ Αταντζαλί επανέλαβε ότι "ο έλεγχος στα στενά του Βοσπόρου, διεξάγεται στο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας της χώρας" επισημαίνοντας, πώς η Τουρκία θα συνεχίσει να ελέγχει όσα πλοία θεωρεί , ότι μπορεί να μεταφέρουν εξαρτήματα των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Ο Τούρκος εκπρόσωπος τόνισε, ότι η χώρα του σέβεται τη συνθήκη του Μοντρέ, η οποία προβλέπει την ελεύθερη ναυσιπλοϊα στα στενά, αλλά, όπως σημείωσε " καμιά διεθνής σύμβαση δεν μπορεί να αποδεχθεί ως γεγονός, το ότι θα εφαρμόζεται κατά τρόπο που θα αποτελεί απειλή για το περιβάλλον, την ασφάλεια της ναυσιπλοϊας και την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας".

Επεισοδιακή ήταν η μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας της αλβανικής Βουλής, στην οποία συζητήθηκαν οι τροπολογίες στο νόμο που αφορά τη λειτουργία και το καθεστώς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ δεν έλλειψαν και τα βίαια επεισόδια. Τις φραστικές επιθέσεις ακολούθησε, σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη "Ριλίντια Ντεμοκρατίκε", χειροδικία μεταξύ των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος, Χαϊντάρι και του Σοσιαλιστικού, Χασάνι. Τελικά, εν μέσω αντεγκλήσεων και με την θεαματική αποχώρηση των βουλευτών του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, ψηφίστηκε με 85 ψήφους υπέρ, 7 κατά και δύο αποχές, η τροπολογία που κατέθεσε η κοινοβουλευτική επιτροπή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο, ανεξάρτητο βουλευτή, Νικολε Λέσι. Σύμφωνα με την τροπολογία, "η Αλβανική Ραδιοφωνία- Τηλεόραση, εγγυάται ειδικό κανονισμό και ισότιμες συνθήκες εκφράσεως μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, σεβόμενη μια αναλογική διανομή χρόνου".

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνωφ αναχώρησε σήμερα για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, προκειμένου να πάρει μέρος στην πραγματοποιούμενη εκεί αύριο και το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου διεθνή συνδιάσκεψη, με θέμα "η συμβίωση μεταξύ των εθνών και οι καλές γειτονικές σχέσεις εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη". Στη συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι της Λιθουανίας, Λετονίας, Πολωνίας, Εσθονίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας, Φινλανδίας, Βουλγαρίας, όπως και ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βίκτωρ Τσερνομίρτιν.

Από 75 έως 300 άτομα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να είναι θαμμένα στον ομαδικό τάφο βάθους 85 μέτρων που ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη Μπίχατς, στη νοτιοδυτική Βοσνία , μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επτά πτώματα έχουν ανασυρθεί από τη Δευτέρα που άρχισε η εκσκαφή από το λάκκο που οι ντόπιοι ονομάζουν "Μποζντάν", που σημαίνει "Άβυσσος". Ο Βόσνιος ανακριτής Άντεμ Γιακούποβιτς είπε ότι τα πτώματα ανήκουν σε άνδρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών, ενώ αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις σχετικά με τον συνολικό αριθμό αυτών που βρίσκονται μέσα στον τάφο. Οι υπεύθυνοι των Ηνωμένων Εθνών είπαν ότι μέσα στο λάκκο βρέθηκαν και δεκάδες ταυτότητες σε μία από τις οποίες διακρινόταν και το πρόσωπο του κατόχου της, ο οποίος ήταν μουσουλμάνος.

Πτώση σημείωσαν σήμερα οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1536,69 μονάδες, σημειώνοντας υποχώρηση της τάξης του 1,82%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 12,2 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο λυρισμός και η αρμονία του χορού θα πλημμυρίσουν τη Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, με το "Galla des Etoilles", ένα από τα σημαντικότερα χορευτικά γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη συμπρωτεύουσα και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Τριανταένας κορυφαίοι χορευτές θα συμμετέχουν σε αυτό το ρεσιτάλ επιδεξιότητας και καλλιτεχνικού μεγαλείου.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν κατά τόπους στο Αιγαίο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, αύριο στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 μέχρι 28 βαθμούς, στα δυτικά από 17 μέχρι 31 και στην υπόλοιπη χώρα από 18 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Thursday, 4 September 1997 - 17:05:26 UTC