Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 96-12-29

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 14:20 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ 29-12-1996

Ναυτική τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κύμης όπου βυθίζεται το ελληνικό φορτηγό πλοίο (τσιμεντάδικο) "ΔΙΣΤΟΣ" στο οποίο εγκλωβίστηκαν 17 ελληνες ναυτικοί, δύο γυναίκες κι ένα δεκάχρονο παιδί. Μέχρι τώρα διασώθηκε ο δόκιμος πλοίαρχος, Χρήστος Αναγνώστου, και σκάφη του λιμενικού, ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας και βατραχάνθρωποι καταβάλλουν προσπάθειες να σώσουν τους εγκλωβισμένους. Το φορτηγό πλοίο απέπλευσε πριν από δύο ημέρες από το λιμάνι του Βόλου και στις 10.15' χτες το βράδυ εξέπεμψε ηχόσημα κινδύνου το οποίο έγινε αντιληπτό από δορυφόρο της Ισπανίας και οι αρχές της χώρας ενημέρωσαν στη συνέχεια το ελληνικό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Η πλοιοκτήτρια εταιρία εμφανίστηκε δύσπιστη και έτσι καθυστέρησε η επιχείρηση σωτηρίας. Για την καθυστέρηση αυτή ερευνώνται οι πιθανές ευθύνες.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στους δρόμους από τις χιονοπτώσεις και σε πολλούς νομούς η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσσίδες, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ άνοιξαν τα λιμάνια που ήταν "κλειστά" λόγω θαλασσοταραχής. Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που σημειώθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στη Βόρεια Ελλάδα αλυσσίδες χρειάζονται στην περιοχή της Ορεστιάδας, από τις Σέρρες προς Βροντού και Λαιλιά, στην παλαιά εθνική οδό Κεταρίνης- Ελασσόνας, από Βέροια προς Κοζάνη και Σέλι, από Νάουσα προς Τρία Πέντε Πηγάδια, από Κοζνη προς Ιωάννινα, Πτολεμαίδα και Σέρβια, καθώς και στα ορεινά των νομών Γρεβενών και Καστοριάς.

Νερό από το δίκτυο ύδρευσης θα μπορούν να καταναλώνουν από αύριο οι κάτοικοι 7 κοινοτήτων του νομού Πιερίας, όπου εκδηλώθηκαν 160 κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Οπως έδειξε η έρευνα τα κρούσματα οφείλονται στη μη απολύμανση των νέων σωλήνων που τοποθετήθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας Βροντούς.

Είκοσι ακόμα ομήρους απελευθέρωσαν οι αντάρτες στο Περού ενώ ορισμένοι από τους 83 ομήρους, που παραμένουν στην κατοικία του Ιάπωνα πρέσβη στη Λίμα έστειλαν επιστολή με την οποία τονίζουν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, αλλά οι ίδιοι δεν έχουν προβλήματα με τη συμπεριφορά των ανταρτών.

Στους δρόμους κατεβάζει και σήμερα τους οπαδούς της η αντιπολίτευση στο Βελιγράδι αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Στο μεταξύ χτες κηδεύτηκε μέσα σε κλίμα έντασης ο σαραντάχρονος διαδηλωτής που σκοτώθηκε στα επεισόδια της 24ης Δεκεμβρίου.

Στο Κάιρο μεταβαίνει σήμερα ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, όοπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν και το θέμα της υπογραφής συμφωνίας με το Ισραήλ σχετικά με τη Χεβρώνα.

Συνέχιση της κακοκαιρίας προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχές και καταιγίδες στα πεδινά. Τα φαινόμενα θα ενταθούν μετά το μεσημέρι και θα επεκταθούν στις Νότιες και Ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί στα δυτικά και ισχυροί έως πολύ ισχυροί στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -9 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στα Δυτικά από -5 έως 11 και στις υπόλοιπες περιοχές από 3 έως 9. Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται για την Αττική και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 1 μέχρι 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο που θα έχουμε νεφώσεις και χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα Δυτικά της χώρας.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03 run on Sunday, 29 December 1996 - 12:30:25 UTC