Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Municipal Elections News in Greek, 98-10-18

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Τελευταία Ενημέρωση: 14:59 Ώρα Ελλάδος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • [01] ΘΡ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [02] Κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
  • [03] ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ- ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [04] ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΕΥΚΩΝ, ΑΚΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Δ.ΤΣΟΒΟΛΑΣ
  • [05] ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [06] Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
  • [07] Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
  • [08] ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  • [09] Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΙΤΗ
  • [10] Χ.ΚΟΣΚΙΝΑΣ: "ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ"
  • [11] ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ: ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
  • [12] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΝΙΚΗ Ο Θ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ
  • [13] ΑΓΡΑΠΙΔΗΣ: ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • [14] ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • [15] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο Ε. ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
  • [16] ΣΤ. ΜΑΝΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ Η Ν.Δ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [17] ΟΜΑΛΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    [01] ΘΡ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Καταχωρήθηκε: 14:16 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 18/10/1998 (MΠΕ) Ορόσημο για το μέλλον της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε αυτές τις εκλογές ο υποψήφιος δήμαρχος Λαζαρίδης.

    Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή των ψηφοφόρων στο δεύτερο γύρο. Τόνισε ότι οι πολίτες αναθέτουν στο συνδυασμό του να εκπροσωπήσει όλους εκείνους που απαιτούν αλλαγή σελίδας στο δήμο Θεσσαλονίκης και βεβαίωσε ότι θα ανταποκριθεί στο βάρος της ευθύνης και την εντολή των ψηφοφόρων , τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων όσο και ως προς την επιλογή προσώπων.

    [02] Κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

    Καταχωρήθηκε: 14:21 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 18/10/1998 (MΠΕ) Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών και για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, εξέφρασε ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 191ο εκλογικό τμήμα Ελευθερίου Κορδελιού.

    "Είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Την πρώτη Κυριακή οι πολίτες έδωσαν στο συνδυασμό "Δύναμη Ευθύνης" το προβάδισμα και συγχρόνως έστειλαν το πολιτικό τους μήνυμα. Επομένως και την πρώτη Κυριακή, οι δυνάμεις της αποκέντρωσης, της αυτοδιοίκησης της οικολογίας και του πολιτισμού, συγκέντρωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία στο νομό Θεσσαλονίκης . Αυτή η πλειοψηφία εκφράζεται και τη δεύτερη Κυριακή, όπως εκφράστηκε και το 1994", επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο "τόπος έχει ανάγκη από ανάπτυξη, από έργα υποδομής" και ότι ο συνδυασμός του από την πρώτη Κυριακή μίλησε με έργο, ενώ τόνισε ότι ούτε το λευκό ούτε το άκυρο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόοδο του τόπου.

    Στο μεταξύ, κάλεσε τους ψηφοφόρους να αναλογιστούν την ιστορία του κάθε νομάρχη, την προσφορά του καθενός στη Δημοκρατία, στους αγώνες των εργαζομένων και να επιλέξουν τον κατάλληλο υποψήφιο.

    "Εμείς αγκαλιάσαμε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση και αισιοδοξούμε ότι θα μας αγκαλιάσουν και αυτοί", κατέληξε.

    [03] ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ- ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Καταχωρήθηκε: 14:21 Ώρα Ελλάδος
    Χανιά, 18/10/1998 (MΠΕ) Kατά το β' γύρο των εκλογών θα επιβεβαιωθούν τα συμπεράσματα, που βγήκαν ήδη από τον α' γύρο, δηλαδή, "αυτονόμηση των τοπικών κοινωνιών, που ψηφίζουν περισσότερο με βάση τοπικά και προσωπικά κριτήρια κι όχι με βάση κομματικές εντολές, όπως επίσης και μια έντονη αποδοκιμασία της κυβέρνησης Σημίτη, η οποία δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές περιστάσεις, δε λέει την αλήθεια και δεν τολμά να εφαρμόσει την πολιτική που διακηρύσσει", προέβλεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος ψήφισε σήμερα στα Χανιά.

    "Για τα Χανιά ελπίζω το καλύτερο", πρόσθεσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις προβλέψεις του.

    [04] ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΕΥΚΩΝ, ΑΚΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Δ.ΤΣΟΒΟΛΑΣ

    Καταχωρήθηκε: 14:59 Ώρα Ελλάδος
    Άρτα, 18/10/1998 (MΠΕ) Στις σημερινές εκλογές θα είναι πάρα πολύ μεγάλη η αποχή, το λευκό και το άκυρο σε όλη την Ελλάδα, εκτίμησε ο αρχηγός του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα πρόκειται να απασχολήσει πάρα πολύ το κόμμα, το οποίο τις επόμενες μέρες θα λάβει μια σειρά αποφάσεων "προς την κατεύθυνση της διείσδυσης του ΔΗΚΚΙ στα στρώματα αυτά που επιμένουν στο λευκό, το άκυρο και την αποχή".

    [05] ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Καταχωρήθηκε: 14:21 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 18/10/1998 (MΠΕ) Ευρύτερη πολιτική σημασία απέδωσε στις σημερινές εκλογές ο αρχηγός του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο και οι δύο γύροι των εκλογών κάνουν φανερό ότι "ο πολίτης θέλει πια αναδιάταξη και ανανέωση του πολιτικού σκηνικού", ενώ πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα του 2000 χρειάζεται ουσιαστικές και ριζοσπαστικές αλλαγές σ΄όλους τους τομείς".

    [06] Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

    Καταχωρήθηκε: 14:16 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 18/10/1998 (MΠΕ) Το βράδυ θα βγάλουμε τα συμπεράσματα, είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος και σημείωσε ότι οι πολίτες θα στηρίξουν τους συνδυασμούς που εγγυώνται ολοκληρωμένη και δυνατή αυτοδιοίκηση.

    Προσερχόμενος στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει ο υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους:"Νομίζω πρέπει να παραδεχτούμε ότι όπως φάνηκε την προηγούμενη Κυριακή αυτή τη φορά υπήρξε μια πρωτοφανής πολυμορφία, πολυχρωμία και διαφοροποίηση.Τόσο στο επίπεδο των συνδυασμών-παρουσιάστηκαν πάνω από 82 διαφορετικοί εκλογικοί συνδυασμοί στον πρώτο γύρο-όπως επίσης και η συμπεριφορά των πολιτών έδειξε με το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο μια μεγάλη αυτοτέλεια και αυτονομία έναντι των κομματικών επιλογών. Στο δεύτερο γύρο ελπίζω ότι παρόλα αυτά τα φαινόμενα που υπήρξαν, οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την ολοκληρωμένη και δυνατή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και τους δυνατούς δήμους θα προχωρήσουν να υποστηρίξουν επιλογές, οι οποίες εγγυώνται οτι πραγματικά θα υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή που επιτέλους είναι αναγκαία για το δήμο Θεσσαλονίκης και ότι το δημιουργικό έργο νομαρχών, όπως ο Κώστας Παπαδόπουλος, θα συνεχιστεί.

    Αυτό είναι το μήνυμα και πιστεύω ότι το βράδυ θα μπορέσουμε να το αναλύσουμε, να βγάλουμε τα συμπεράσματα μαζί και όλα εκείνα τα πολιτικά μηνύματα, τα οποία είναι βέβαιο, όπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και στο δεύτερο θα στείλουν οι πολίτες".

    [07] Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Καταχωρήθηκε: 14:59 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα , 18/10/1998 (MΠΕ) Αισιόδοξη για την επόμενη μέρα των εκλογών εμφανίστηκε η γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος υποστηρίζοντας ότι από αύριο "θα υπάρχουν περισσότεροι δήμαρχοι στο πλευρό του λαού στον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, περρισότεροι δήμαρχοι απέναντι στην πολιτική της ΟΝΕ που είναι μια πολιτική ευρωπαϊκής και ελληνικής πλουτοκρατίας".

    Η κ. Παπαρήγα διέψευσε πάντως ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίζει συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας. "Εμείς στηρίζουμε εκείνους τους υποψηφίους οι οποίοι δίνουν εγγυήσεις ότι θα είναι στο πλευρό του λαού και όχι κυβερνητικοί υπάλληλοι που θα προσκυνούν τις συντηρητικές πολιτικές", κατέληξε.

    [08] ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Καταχωρήθηκε: 14:16 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 18/10/1998 (MΠΕ) Δεν προέβη σε δηλώσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 66ο εκλογικό τμήμα του Αγίου Ελευθερίου Θεσσαλονίκης.

    Προσερχόμενος στο εκλογικό τμήμα αρκέστηκε στην λακωνική δήλωση ότι "όλα θα πάνε καλά".

    [09] Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΙΤΗ

    Καταχωρήθηκε: 13:25 Ώρα Ελλάδος
    Πύλος, 18.10.1998 (MΠΕ) Λακωνικός στις δηλώσεις του εμφανίστηκε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, από την Πύλο, λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του διακιώματος, ο οποίος αρκέστηκε στην ακόλουθη δήλωση.

    "Ισχυρό το μήνυμα του λαού. Δεύτερη Κυριακή απόρριψης της πολιτικής Σημίτη, επιβεβαιώνεται έτσι η πολιτική εικόνα της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της "Πολιτικής Άνοιξης" Αντώνης Σαμαράς,.

    [10] Χ.ΚΟΣΚΙΝΑΣ: "ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ"

    Καταχωρήθηκε: 13:25 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 18.10.1998 (MΠΕ) Την αισιοδοξία του ότι θα αναδειχτεί νικητής των νομαρχιακών εκλογών εξέφρασε ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Χρήστος Κοσκινάς λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 1139 εκλογικό τμήμα του Πανοράματος.

    "Όλοι μαζί κερδίζουμε την καλύτερη ζωή που δικαιούται ο νομός Θεσσαλονίκης και μπαίνουμε έτσι στο νέο αιώνα με νέες προοπτικές και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι αισιόδοξα και είμαστε βέβαιοι για τη νίκη", υποστήριξε ο κ. Κοσκινάς.

    Στο μεταξύ, είχε μία σύντομη συνομιλία με τους δύο υποψηφίους δημάρχους του Πανοράματος, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το εκλογικό τμήμα.

    [11] ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ: ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

    Καταχωρήθηκε: 13:25 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 18.10.1998 (MΠΕ) Tην ευχή στις εκλογές αυτές να εκλεγούν οι ικανότεροι και αυτοί που είναι σε θέση να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    O κ. Σημίτης δήλωσε: "H κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στις νομαρχίες έχει δώσει περισσότερες εξουσίες κι έχει προωθήσει την αποκέντρωση, στους δήμους έχει εφαρμόσει το σχέδιο Καποδίστριας. Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση είναι μία αναμέτρηση ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν να στεριώσει και να προχωρήσει η μεταρρύθμιση και ανάμεσα σ' εκείνους που θέλουν να επιστρέψουν λίγο ως πολύ στα παλιά. Εύχομαι να κερδίσουν εκείνοι που θέλουν να προχωρήσει και να στεριώσει η μεταρρύθμιση. Είναι για το καλό και την πρόοδο του τόπου κι εύχομαι να εκλεγούν οι πιο ικανοί κι οι πιο υπεύθυνοι, εκείνοι που πραγματικά θα βοηθήσουν να βρίσκεται ο πολίτης κοντά στο κράτος."

    [12] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΝΙΚΗ Ο Θ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ

    Καταχωρήθηκε: 13:25 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 18.10.1998 (MΠΕ) Αισιόδοξος ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών δήλωσε ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθηνών Θεόδωρος Κατριβάνος. Ρυθμιστής του δευτέρου γύρου είναι ο ίδιος ο λαός τόνισε και χαρακτήρισε σενάρια προς παρηγορία τα σενάρια περί αποχής των ψηφοφόρων τη δεύτερη Κυριακή.

    [13] ΑΓΡΑΠΙΔΗΣ: ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Καταχωρήθηκε: 13:25 Ώρα Ελλάδος
    Πειραιάς, 18.10.1998 (MΠΕ) Βέβαιος για τη νίκη του εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Μιχάλης Αγραπίδης, στις δηλώσεις του κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    "Είναι μία μέρα ηλιόλουστη που με γεμίζει αισιοδοξία. Σήμερα αισθάνομαι μεγάλη χαρά γιατί οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Άφησαν πίσω το παρελθόν, τους διχασμούς και τη λάσπη και πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες, ενωμένοι, προχωράμε μπροστά. Δεν υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί. Όλοι μαζί από αύριο αρχίζουμε σκληρή δουλειά για κάνουμε ένα Πειραιά ξανά καθαρό, ξανά ανθρώπινο, ξανά ισχυρό, αλλά και για να κάνουμε τους Πειραιώτες ξανά υπερήφανους", είπε ο κ. Αγραπίδης.

    [14] ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

    Καταχωρήθηκε: 12:25 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 18.10.1998 (MΠΕ) Βέβαιος για νίκη του συνδυασμού του εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος ψήφισε το πρωί και αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους:"Είμαι απολύτως βέβαιος για το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Το βλέπεις στα μάτια των ψηφοφόρων. Η απόφαση τους είναι η Θεσσαλονίκη την 1η Ιανουαρίου 1999 να ξεκινήσει την πορεία για την αναγέννηση της πόλης. Θα φανούμε αντάξιοι αυτή της εμπιστοσύνης και της εντολής των Θεσσαλονικέων".

    [15] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο Ε. ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

    Καταχωρήθηκε: 12:25 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 18.10.1998 (MΠΕ) Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των εκλογών εμφανίστηκε ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθηνών Ευάγγελος Κουλουμπής.

    Σε δήλωση του προς τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, υπογράμμισε:"Είμαι πολύ αισιόδοξος. Περιμένουμε οι πολίτες αυτή την Κυριακή να ψηφίσουν με άλλα κριτήρια, από αυτά που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Την πρώτη Κυριακή, πολλοί πολίτες θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση. Το έστειλαν και καλά έκαναν και το έστειλαν. Αυτή, όμως, την Κυριακή οι πολίτες περιμένουν να ψηφίσουν τους πιο ικανούς, να ψηφίσουν τους καλύτερους, γιατί το έργο που μας περιμένει είναι πάρα πολύ δύσκολο".

    [16] ΣΤ. ΜΑΝΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ Η Ν.Δ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Καταχωρήθηκε: 12:25 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 18.10.1998 (MΠΕ) Κανείς δεν έχει την αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία εισέπραξε θετική ψήφο στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    Ο κ. Μάνος σημειώνει, ότι η κυβέρνηση "τραυματίστηκε" στις εκλογές αυτές, λόγω κυρίως της επιλογής των προσώπων των υποψηφίων και χαρακτηρίζει μικρή και κατανοητή τη μείωση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ.

    [17] ΟΜΑΛΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Καταχωρήθηκε: 11:52 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονικη, 18.10.1998 (MΠΕ) Ομαλά διεξάγεται από τις 7 το πρωί η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέων δημοτικών και νομαρχιακών αρχόντων. Από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών θα εκλεγούν 567 δήμαρχοι και 39 νομάρχες σ΄όλη τη χώρα.

    Στην Θεσσαλονίκη η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά και στα 1401 εκλογικά τμήματα του νομού.Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής κ. Βαμβακίδης δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα στην προσέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων και των μελών της εφορευτικής επιτροπής.

    Η ψηφοφορία που θα διαρκέσει ως τις 7 το απόγευμα είναι υποχρεωτική, αλλά δεν υπάρχουν διοικητικές ποινές, για όσους δεν προσέλθουν να ψηφίσουν. Από την υποχρέωση να ψηφίσουν , πάντως, εξαιρούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας τους και όσοι διαμένουν σε απόσταση άνω των 200 χιλιομέτρων , από τον τόπο όπου ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Στην Θεσσαλονίκη διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές, εκτός από τον κεντρικό δήμο, όπου αναμετρώνται ο κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος, που υποστηρίζεται από Νέα Δημοκρατία με τον κ. Θρ. Λαζαρίδη, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και σε όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, εκτός από την Καλαμαριά, τη Νεάπολη, το Ωραιόκαστρο και τα Πεύκα , όπου εξελέγησαν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή οι κ. Χρ. Οικονομίδης, Γρηγ. Χατζησάββας, Νικ. Μπάτος και Δ. Φράγκος αντίστοιχα.

    Επίσης, διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές, σε όλους τους άλλους δήμους του νομού. Το ενδιαφέρον ,όμως, επικεντρώνεται στην εκλογική μάχη για τη νομαρχία. Τόσο ο κ. Κ. Παπαδόπουλος, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο κ. Χρ. Κοσκινάς, που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία ελπίζουν στην επικράτησή τους.


    Τα πλήρη αρχεία των ειδήσεων του Μακεδονικού Πρακτορείου είναι διαθέσιμα στην σελίδα του ΜΠΕ στην διεύθυνση http://www.mpa.gr/ και στον κατοπτρισμό της στις ΗΠΑ στην διεύθυνση http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Sunday, 18 October 1998 - 12:09:18 UTC