Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-07-07

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 211986638

Έκδοση 1

brf0707

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Γεια σας. Είμαι έτοιμος για τις ερωτήσεις σας.

ΖΟΡΜΠΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο κ. Παπακωνσταντίνου χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να είναι πρόωρη, όπως και η προσφυγή στις κάλπες. Θα ήθελα το σχόλιο της κυβέρνησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω τοποθετηθεί γι` αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε, σε καμία περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ στα επικοινωνιακά του πυροτεχνήματα, ειδικά σε σχέση με τον κορυφαίο θεσμό, την Προεδρία της Δημοκρατίας. Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ, που με όλη του τη συμπεριφορά τείνει να ευτελίσει τους θεσμούς.

ΜΠΑΛΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μετά τη συμφωνία που υπεγράφη στο περιθώριο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα για τη βίζα, το απόγευμα έρχεται μια επιτροπή Αμερικανών εμπειρογνωμόνων για τις τελικές συζητήσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμά τους θα επισκεφθούν και κάποια νησιά, εκεί που κρατούνται οι λαθρομετανάστες, εκεί που είναι τα κέντρα υποδοχής. Έχετε εσείς εικόνα ότι οι Αμερικανοί θέλουν να συνδέσουν το θέμα της κατάργησης της βίζας με το θέμα του πώς αντιμετωπίζουμε εμείς την παράνομη λαθρομετανάστευση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω, όπως προφανώς αντιλαμβάνεστε, τις λεπτομέρειες των επισκέψεων ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα μας. Για το συγκεκριμένο θέμα της βίζας, έχω τοποθετηθεί, όπως άλλωστε έχει κάνει, αρκετές φορές κατά το τελευταίο διάστημα, η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Γνωρίζετε όλα όσα έχουν ανακοινωθεί. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μήπως στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζηγάκη συζήτησαν το θέμα των αυξήσεων για τους συνταξιούχους, τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ; Γιατί είναι 800.000 κόσμος, ο οποίος φέτος δεν έχει πάρει καμία αύξηση. Μήπως θυμηθήκατε ότι πρέπει να τους δώσετε και αύξηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τη σημαντική αύξηση στις συντάξεις του ΟΓΑ είναι η δική μας κυβέρνηση εκείνη που την έκανε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πόσο είναι οι συντάξεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι αύξηση που όλοι γνωρίζουν πόση είναι. Αύξηση η οποία δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Αύξηση η οποία ποσοστιαία, αλλά και ουσιαστικά, είναι πολύ σημαντική.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δηλαδή, πρέπει να αισθάνονται και ικανοποιημένοι οι αγρότες με 330 ευρώ σύνταξη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος. Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Αλλά είναι γνωστά και τα δημόσια οικονομικά. Είναι γνωστό σε τι κατάσταση παραλάβαμε τα δημόσια οικονομικά και είναι επίσης γνωστό ότι τις δεσμεύσεις τις οποίες αναλάβαμε και στο συγκεκριμένο τομέα, τις κάναμε πράξη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά τα δημόσια οικονομικά δεν εμποδίζουν την κυβέρνηση να ενισχύει τις τράπεζες, για παράδειγμα. Στους αγρότες, όμως, και σε άλλες κοινωνικές κατηγορίες, τότε θυμόμαστε τα δημόσια οικονομικά.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επανέρχεστε σε ένα θέμα το οποίο έχουμε συζητήσει κατ` επανάληψη σε αυτή την αίθουσα. Ένα θέμα για το οποίο έχουν δοθεί απαντήσεις οι οποίες είναι απόλυτα ικανοποιητικές.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 7 July 2009 - 20:57:48 UTC