Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-02-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 120744201

Έκδοση 1

brf1202

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

" Συνεδρίασε σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία όπως γνωρίζετε, ασχολήθηκε με θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο Υπουργός κ. Φώλιας έχει ήδη προβεί σε δηλώσεις, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ειδικότερα, το θέμα που συζητήθηκε σήμερα είναι η ακρίβεια στην αγορά. Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει μια σειρά από μέτρα, τα οποία λαμβάνει και προτίθεται να λάβει και στο εξής, έτσι ώστε να περιορίσει το κύμα ακρίβειας στην αγορά. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η αναλυτική συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινωθούν τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν αποφασιστεί από το υπουργείο, σε συνεννόηση, φυσικά, με την Κυβερνητική Επιτροπή.

" Αύριο στις 10.00, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θέλω να κάνω δύο συναφείς ερωτήσεις: Κατ` αρχήν, ποιο ήταν το αντικείμενο  αν θέλετε μας το λέτε- της κοινής συνεργασίας του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιά και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω κάτι περισσότερο. Νομίζω ήταν θέματα αρμοδιότητας των δύο υπουργείων.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή είπε ο κ. Παυλόπουλος, άφησε να εννοηθεί, περί κοινών αρμοδιοτήτων και ψάχνω να βρω ποιες είναι οι κοινές αρμοδιότητες.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει μια σειρά από θέματα -μπορώ να ρωτήσω, όμως, και να σας πω, ειλικρινώς, δεν ρώτησα- αρμοδιοτήτων και των δύο υπουργείων.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Οπότε, η επόμενη ερώτηση είναι, ποιος ζήτησε το ραντεβού; Ο κ. Μητσοτάκης και για ποιο πράγμα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο επίτιμος Πρόεδρος. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν και άλλες συναντήσεις στο παρελθόν. Δηλαδή, μη δίνετε κάποια άλλη διάσταση.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο κ. Κλαδάς, εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και των πολιτικών προϊσταμένων του, του κ. Αλογοσκούφη;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει απαντηθεί το ερώτημα. Δεν έχει αλλάξει τίποτε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αφού η κυβέρνηση είχε κόψει τα χέρια των κερδοσκόπων, τώρα γιατί ζητάει τη βοήθεια των καταναλωτών για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς, χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση, αναφέρεστε σε μια δήλωση του κ. Φώλια, για το τι μέτρα προτίθεται να πάρει.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ναι.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Περιμένετε να ακούσετε τα μέτρα, τα οποία έχει ήδη επεξεργαστεί εδώ και πολύ καιρό το Υπουργείο Ανάπτυξης και νομίζω ότι μπορούμε να τα συζητήσουμε εν συνεχεία, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Καρτέλ υπάρχουν στην αγορά;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Οι διαδικασίες που τηρούνται, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, τηρούνται πιστά από αυτή την κυβέρνηση. Υπάρχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, υπάρχουν νόμοι οι οποίοι πρέπει να τηρηθούν. Εκείνο το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί διαρκώς με όλα τα όργανα της Πολιτείας, είναι να ενισχύσει τους ελέγχους προκειμένου να καταπολεμηθεί η κερδοσκοπία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Το οποίο δεν έχει καταφέρει. Τέσσερα χρόνια, τώρα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είπαμε ποτέ ότι είναι ένα εύκολο έργο.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις: Η πρώτη αφορά στο αν έχει αλλάξει κάτι στη στάση της κυβέρνησης με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν χθες από τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία, που παρουσίασε στην εκπομπή του ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Έχει απαντηθεί και πάλι αυτό το ερώτημα, άλλωστε.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Ναι. Το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω, πιστεύετε δηλαδή ότι το μαγνητοφωνημένο ντοκουμέντο είναι το ίδιο με το κείμενο το οποίο έχει διαβαστεί σε προηγούμενη εκπομπή;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πρόκειται να κάνω σχόλια για την υπόθεση. Έχω πει ότι είχα να πω από την πλευρά της κυβέρνησης. Τίποτε περισσότερο.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Σε σχέση με την Εξεταστική Επιτροπή και το ενδεχόμενο να συσταθεί, εφόσον ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της Siemens, η κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και σε ποιο χρόνο προσδιορίζει αυτό το ενδεχόμενο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο τότε Πρωθυπουργός, ερωτώμενος την περασμένη Παρασκευή από τον Πρόεδρο του Συνασπισμού τον κ. Αλαβάνο -γιατί στη συνέχεια ανέλαβε Πρόεδρος ο κ. Τσίπρας, στον οποίο ευχόμαστε τα καλύτερα στη νέα δουλειά που αναλαμβάνει, στη νέα του πορεία- έχει απαντήσει, ήδη, αναλυτικά στη Βουλή σε αυτό το θέμα που λέτε. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να ρωτήσω, πως είδε η κυβέρνηση τα αποτελέσματα της έρευνας της Public Issue, της δημοσκόπησης και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις.

ΤΣΟΡΑΚΗΣ: Ένα σχόλιο για τη χθεσινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο στούντιο του ΣΚΑΪ και τη διακοπή του δελτίου ειδήσεων.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα κάνω ένα γενικό σχόλιο: Σε μια δημοκρατική Πολιτεία οι κανόνες της Δημοκρατίας οφείλουν να είναι σεβαστοί από όλους. Υπάρχει η δυνατότητα της έκφρασης απόψεων μέσα στο πλαίσιο των κανόνων αυτών.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Για το θέμα του κ. Κουκοδήμου και την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, υπάρχει μια σημασία, η οποία είναι η εξής: Ότι αφού την περασμένη εβδομάδα η υπόθεση είχε πάει στο αρχείο, με απόφαση της εισαγγελέως, θεωρήθηκε από κάποιους, τέλος πάντων, και από πληροφορίες που γράφηκαν στον Τύπο, ότι αρθήκαν και οι λόγοι που είχαν οδηγήσει στην ανεξαρτητοποίηση του κ. Κουκοδήμου και ότι είχε ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αυτά τα δεδομένα πια, με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, αλλάζουν. Έτσι δεν είναι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρω από ποιους θεωρήθηκε αυτό που λέτε. Η επιλογή του βουλευτή για την ανεξαρτητοποίηση, ήταν μια προσωπική του επιλογή.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Είπατε προηγουμένως ότι υπάρχει δυνατότητα έκφρασης, αλλά δεν σας έχω ακούσει να μιλάτε για τον αποκλεισμό των απόψεων του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ, που είναι σχεδόν ανύπαρκτη η προβολή των θέσεών του από τα ΜΜΕ, τα οποία, όπως ξέρετε, διαχειρίζονται δημόσια αγαθά.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω μιλήσει πολλές φορές, όχι μόνο εδώ, αλλά και στη Βουλή, με αφορμή αντίστοιχες ερωτήσεις που μου έχουν γίνει. Έχω απαντήσει σε ό,τι αφορά την Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση, δηλαδή, τη δημόσια τηλεόραση. Και από την άλλη πλευρά σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές τηλεοράσεις και τα υπόλοιπα ΜΜΕ, τα ιδιωτικά ραδιόφωνα κλπ, η αναφορά μου είναι πάντοτε η ίδια: Η υποχρέωση όλων των Μέσων, η οποία αρύεται από το Σύνταγμα, ειδικά των ηλεκτρονικών Μέσων που παίρνουν δημόσια συχνότητα με άδεια από το ελληνικό Δημόσιο, με τις γνωστές διαδικασίες, είναι υποχρέωση τέτοια που οδηγεί στην παρουσίαση όλων των απόψεων με  θα έλεγα- κατά κάποιον τρόπο αναλογία της εκπροσώπησης που έχουν τα κόμματα στη Βουλή. Είναι πρόσκληση που έχει απευθυνθεί, πολλές φορές, από εμένα προσωπικά.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Έχετε ενημερωθεί για το πρωινό περιστατικό στον ΟΤΕ, που πληροφορούμεθα ότι δεν επετράπη στον κ. Τσίπρα και στην κάμερα και στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, η επίσκεψη; Τι ακριβώς συνέβη;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το γνωρίζω. Όχι.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εγώ θα επιμείνω στην υπόθεση Κλαδά-Κουκοδήμου, κυρίως με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τραγάκη. Είπατε από πού προκύπτει το συμπέρασμα ότι έχει αλλάξει κάτι. Ο κ. Τραγάκης, όμως, σήμερα, μιλώντας σε κάποιο ραδιόφωνο, δεν ξέρω βιάστηκε, έγινε αυτό μετά από συνεννόηση, καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα κατά του κ. Κουκοδήμου, λέγοντας ότι του είπε ψέματα. Ήδη, τον έχει καταδικάσει ο κ. Τραγάκης τον κ. Κουκοδήμο, με βάση το χθεσινό απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που είχε ο κ. Κουκοδήμος με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ερώτηση που μου τέθηκε από τον κ. Γκουτζάνη ήταν διαφορετικού τύπου, όπως αντιλαμβάνεστε. Άλλο ήταν το νόημα της ερώτησης που μου έγινε προηγουμένως. Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο. Δεν γνωρίζω ποια είναι η δήλωση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε ό,τι αφορά τον κ. Κουκοδήμο αυτό. Γιατί εδώ υπάρχουν δύο πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο κ. Κουκοδήμος για τον οποίο είπε ο κ. Τραγάκης, σήμερα τουλάχιστον, ενώ μέχρι προχθές δεν έκανε καμία δημόσια τοποθέτηση ο κ. Τραγάκης και γι` αυτό την επικαλούμαι λόγω της σπανιότητας των δηλώσεων του κ. Τραγάκη και από την άλλη για τον κ. Κλαδά, δεν ξέρω, θα κάνω μια στερεότυπη ερώτηση: Εάν συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης, όχι μόνο του υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη, αλλά και του Πρωθυπουργού.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ρωτήθηκα προηγουμένως κ. Παλαιολόγε;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν ξέρω αν σας ρώτησα, για το αν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν από πέντε λεπτά ρωτήθηκα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Και απαντήσατε ότι απολαμβάνει; Γιατί...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Απάντησα. Σας παρακαλώ πολύ.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η ερώτηση ήταν γενική και όντως απάντησε ο κ. Εκπρόσωπος. Εγώ θέλω να το θέσω λίγο διαφορετικά. Η υπόθεση που βγήκε για τον κ. Κλαδά ήταν εντελώς διαφορετική. Είχε να κάνει με το ρόλο του ως δικηγόρου παλαιότερα στην υπόθεση του παιδιού από την Μυτιλήνη και...

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν έγινε αυτό. Ζητώ συγγνώμη.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: ... κατέθεσε εναντίον της οικογένειας. Αυτό ήταν το ρεπορτάζ. Το ερώτημα για μένα είναι αν υπάρχει κάποιο ηθικό ζήτημα με βάση αυτό για τον κ. Κλαδά.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Κλαδάς θα κάνει δήλωση σε λίγη ώρα. Δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως παρουσιάστηκαν.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, διαψεύδονται ή επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο για το Ασφαλιστικό που φαίνεται να θίγονται τα όρια ηλικίας και οι συντάξεις;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εχω μιλήσει εγώ προσωπικά για το Ασφαλιστικό. Την Παρασκευή έχουμε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, η οποία γίνεται κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στα όσα σας έχω πει.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Εάν επαληθεύονται οι πληροφορίες ότι θα καταθέσετε το νομοσχέδιο το ασφαλιστικό σε τρεις-τέσσερις εβδομάδες, αμέσως μετά την...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω να σας πω κάτι περισσότερο. Όταν αποφασιστεί από την Κυβερνητική Επιτροπή, θα ανακοινωθεί και επισήμως.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Προφανώς κάτι θα ξέρει ο συνάδελφος για να ρωτήσει σχετικά με το χρόνο της κατάθεσης του Ασφαλιστικού. Εγώ θέλω να ρωτήσω ποιος ο λόγος...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ρωτάμε όταν δεν ξέρουμε κάτι.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Για να το ρωτά έτσι με αυτό τον τρόπο κάτι έχει μάθει, κάτι έχει πληροφορηθεί. Εγώ ήθελα να ρωτήσω, ποιος είναι ο λόγος τότε, αφού δεν έχει αλλάξει κάτι, να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές, για το Ασφαλιστικό πάντα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος έθεσε αυτό το θέμα;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Η κυβέρνηση.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος; Πείτε μου.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Όταν λέτε ποιος; Η κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ δεν μπορώ να σας υποδείξω πώς θα κάνετε τη δουλειά σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Την ξέρετε καλύτερα εμού τη δουλειά αυτή, αλλά λέω ότι δεν το αρνήθηκε η κυβέρνηση. Έχει γίνει. Έχει τεθεί δηλαδή θέμα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα, δια της εις άτοπον απαγωγής είναι οι πληροφορίες;

ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Επιβεβαιώνετε ή διαψεύδετε την πληροφορία που δημοσιεύεται σήμερα στον Τύπο των Σκοπίων ότι η ελληνική πρόταση για το θέμα της ονομασίας (δεν ακούγεται) Δημοκρατία της Μακεδονίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ελληνική πρόταση είναι δημόσια γνωστή. Τη θυμάστε. Δεν έχει αλλάξει από τότε.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Μια διευκρινιστική ερώτηση στο ερώτημα του κ. Παλαιολόγου. Ισχύει ή δεν ισχύει η κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Ναι ή όχι; Είναι απλή η απάντηση.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση έχει μια σειρά από θέματα, τα οποία ανέφερε στις προγραμματικές δηλώσεις, για τα οποία πήρε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών και ξαναέγινε κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών είναι και το ασφαλιστικό ζήτημα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Αυτό που λέτε, σημαίνει κομματική πειθαρχία.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Εάν δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας για τη σημερινή ψηφοφορία και για την ψηφοφορία της Παρασκευής, αυτό σημαίνει ότι εσείς λέτε πως οι βουλευτές σας μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα επαναλάβω τι λέει ο Κανονισμός της Βουλής και τι λέει το Σύνταγμα. Από εκεί και πέρα, γνωρίζετε ότι το Ασφαλιστικό είναι το θέμα το οποίο η κυβέρνηση είχε στην ατζέντα της από την προηγούμενη θητεία της. Στην προεκλογική περίοδο αναλύθηκε. Το θέμα αυτό αναλύθηκε, επίσης, στις προγραμματικές δηλώσεις. Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν τις προγραμματικές δηλώσεις. Είναι ένα μείζον ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η σημερινή Εξεταστική Επιτροπή είναι και αυτό μείζον ζήτημα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Απαντήθηκε πολλές φορές και από εμένα το θέμα και έχει δώσει ήδη απάντηση, όπως είπα και προηγουμένως, ο Πρωθυπουργός στη Βουλή.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο κ. Ανδριανός, ως μέλος της ΕΣΗΕΑ, που δεσμεύθηκε από το δημοσιογραφικό απόρρητο, θα απεργήσει αύριο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μπορούσα να κάνω πως δεν άκουσα την ερώτηση και δεν απάντησα. Νομίζω ότι δεν ταιριάζει...

ΚΑΚΑΛΗΣ: Σοβαρά λέγατε για δημοσιογραφικό απόρρητο. Άρα, στα σοβαρά τίθεται και το ζήτημα...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι δεν ταιριάζει ούτε στο δικό σας ήθος, ούτε στο ήθος του Γιάννη Ανδριανού, τον οποίο γνωρίζετε πάρα πολύ καλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τουλάχιστον το τελευταίο που θα του άρμοζε θα ήταν μια ειρωνική ερώτηση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Καθόλου ειρωνική, αν μου επιτρέπετε, γιατί στα σοβαρά έλεγε αυτός για δημοσιογραφικό απόρρητο, παρόλο που ήξερε ότι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Ήταν μετακλητός υπάλληλος.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει απαντηθεί πολλές φορές το ερώτημά σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε σχέση με το Ασφαλιστικό. Την προσεχή Παρασκευή θα το παρουσιάσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Έκανα την ερώτηση αυτή και χθες στον κ. Αντώναρο. Είθισται πριν από την παρουσίαση ενός νομοσχεδίου, ενός κρίσιμου ζητήματος, να συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή γι` αυτό το θέμα. Επειδή το Ασφαλιστικό το τελευταίο διάστημα είχε χαθεί από τις Κυβερνητικές Επιτροπές, δηλαδή δεν έχει περάσει, έχουν ενημερωθεί και οι άλλοι υπουργοί ή πέρα από τους συναρμόδιους υπουργούς έχει περάσει από την Κυβερνητική Επιτροπή ώστε να κατατεθούν και οι άλλες προτάσεις, να υπάρξουν ενδεχομένως τροποποιήσεις, βελτιώσεις, όπως λέτε εσείς;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Φαντάζομαι ότι στοχεύετε στο να βρείτε μια διαφορετική διατύπωση στην απάντηση από αυτή που σας έδωσε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν μου έδωσε απάντηση ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ισχύει, λοιπόν, αυτό που σας είπε.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 12 February 2008 - 13:34:57 UTC