Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-11-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2007

Αριθμός Δελτίου: 105544099

Έκδοση 1

brf1211

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε και καλή εβδομάδα.

" Σας είχα πει ότι κάθε Δευτέρα θα δίνω στοιχεία για την πορεία των δράσεων και έργων στις πυρόπληκτες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό έχω να σας πω τα εξής:

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα τρεις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες καθορίζονται όλες οι διαδικασίες για την ανακατασκευή ή επισκευή των κτιρίων, που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, σε 18 νομούς. Οι αποφάσεις αφορούν τις προθεσμίες και τη διαδικασία χορήγησης δωρεάν κρατικής αρωγής για την ανακατασκευή και επισκευή κτιρίων, η οποία έχει οριστεί στο ένα έτος, τον καθορισμό των ελαχίστων υποχρεωτικών απαιτήσεων για την κατάθεση φακέλων επισκευής κτιρίων, τα αναλυτικά τιμολόγια για τις εργασίες επισκευής των βλαβών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή περίπου 2.500 κτιρίων, εκ των οποίων περισσότερα από 1.000 είναι κατοικίες και την επισκευή άλλων 1.500, εκ των οποίων περισσότερα από 800 είναι κατοικίες. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και του Υπουργού Υγείας για την εφαρμογή προγράμματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, που θα παρέχει υπηρεσίες για την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, μέσω ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, από τη μεριά του, έχει ήδη προβεί σε επιδιόρθωση ζημιών και αναβάθμιση κτιρίων σε σχολεία: Στο νομό Αχαίας, το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Μελισσίων του δήμου Αιγίου. Στο νομό Ηλείας, το δημοτικό σχολείο Αμυγδαλιών και Μπαρακίτικων του δήμου Αλιφείρας, το γυμνάσιο-λύκειο Καλλιθέας επίσης του δήμου Αλιφείρας. Εστάλησαν ελαφρού τύπου αίθουσες στο νομό Ηλείας: Μια αίθουσα στο δημοτικό Νύφιτσας του δήμου Αλιφείρας, μια στο δημοτικό Πλουτοχωρίου του δήμου Κρεσταίνων, μια αίθουσα στο δημοτικό Ωλένης, δύο αίθουσες στο γυμνάσιο Ζαχάρως, μια αίθουσα στο δημοτικό σχολείο Κρεμαστών του δήμου Κονίστρων, μια αίθουσα στο δημοτικό Μακροχωρίου δήμου Κονίστρων στο νομό Ευβοίας, επίσης δύο αίθουσες, στο νηπιαγωγείο Μαγούλας νομού Λακωνίας.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στους τρεις λόφους, Κρόνιο, Ζούνη και Καλόσακα, εκ των οποίων οι δύο τελευταίοι ανήκουν στην Ολυμπιακή Ακαδημία. Ξεκινούν και οι εργασίες φύτευσης των λόφων, με τη χρησιμοποίηση περίπου 30.000 δενδρυλλίων.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από το Υπουργείο Εσωτερικών: Στο νομό Ευβοίας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 83% στην περιοχή Θεολόγου και σε 70% στην Αυλίδα. Έχει γίνει καθαρισμός των ρεμάτων σε όλες τις περιοχές, έχουν αποκατασταθεί όλα τα δίκτυα ύδρευσης, καθώς και τα προβλήματα στις γεωτρήσεις. Έχει γίνει έναρξη εργασιών αντικατάστασης καμένων πινακίδων, καθώς και καθαρισμός όλων των τεχνικών έργων στην περιοχή.

Στο νομό Βοιωτίας, η ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή Στεφάνη Δερβενοχωρίων είναι σε ποσοστό 85%. Έχει γίνει καθαρισμός όλων των ρεμάτων.

Στο νομό Φθιώτιδας συνεχίζεται και προχωράει η ολοκλήρωση των έργων στις πυρόπληκτες περιοχές και επίσης έχει γίνει καθαρισμός των ρεμάτων.

" Σχετικά με τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός απέστειλε στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου, ευχετήρια κάρτα, στην οποία αναγράφονται τα ακόλουθα: «Αγαπητέ Γιώργο, συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου. Προσβλέπω στην καλή συνεργασία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου».

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επ` αυτού. Να ξεκινήσω από το τελευταίο, από την ευχετήρια επιστολή του Πρωθυπουργού στον κ. Παπανδρέου. Είπε ότι προσβλέπει σε καλή συνεργασία. Μπορείτε να μας προσδιορίσετε πώς ακριβώς νοείτε ως κυβέρνηση την καλή συνεργασία από πλευράς...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο για το θέμα.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, δεδομένου ότι υπάρχουν στελέχη του κόμματός σας, όπως ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης που είδαν με θετικό μάτι -με δηλώσεις του στον «ALPHA», ο κ. Κακλαμάνης- την απευθείας εκλογή Προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα ήθελα να ξέρω αν το κυβερνών κόμμα, η κυβέρνηση, αντιμετωπίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο προοπτικά.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεν δικαιούμαι να πάρω θέση. Ως κομματικό στέλεχος μπορώ να πάρω θέση, όχι όμως σε αυτή την αίθουσα.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Τώρα που υπάρχει συνομιλητής από την άλλη πλευρά, έχει τηρηθεί το fair play και έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, πότε να περιμένουμε τον εκλογικό νόμο; Ενδεχομένως να συζητηθεί και αύριο στη συνάντηση του Πρωθυπουργού;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όταν θα έχω κάτι νεότερο, θα σας ενημερώσω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πού ακριβώς έγκεινται οι ανησυχίες της κυβέρνησης για εξαγωγή της κρίσης του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σύστημα, όπως εξέφρασε ο κ. Ζαγορίτης. Φοβάστε κάποιο νέο γύρο τεχνητής όξυνσης και λαϊκισμού;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω. Να ρωτήσετε το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Περιμένετε μήπως τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ στα θέματα του εκλογικού νόμου;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως είπα και προηγουμένως, για τον εκλογικό νόμο έχω ξαναερωτηθεί. Δεν έχω κάτι περισσότερο να πω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Για τη συνταγματική αναθεώρηση και το Ασφαλιστικό, επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι θέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι θέματα της κυβέρνησης. Όπως γνωρίζετε, εμείς επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση σε όλα τα θέματα και ιδίως στα μεγάλα θέματα. Την επιδιώκουμε και σε αυτά.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Υπουργέ, προβληματίζει την κυβέρνηση το γεγονός ότι ένας στους δύο πολίτες θεωρεί πως τα δύο κόμματα εξουσίας δεν μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι σεβαστή η άποψη των πολιτών. Σεβαστή, ως εργαλείο δουλειάς, κάθε δημοσκόπηση -όπως σας έχω πει και στο παρελθόν- και συνεκτιμάται.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Για την ουσία ήθελα να ρωτήσω. Με δεδομένο ότι έχουμε πια εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θέλω να ρωτήσω πότε προγραμματίζει η κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που σας είχα πει πριν από καιρό, ότι δηλαδή η συνταγματική αναθεώρηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί, κατά το Σύνταγμα πάντα, εντός της πρώτης Συνόδου της Βουλής. Το πότε θα αρχίσει, δεν είμαι σε θέση να σας το ανακοινώσω ακόμα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Υποψιάζομαι ότι πέραν της εκλογής του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτά που έχει αποφασίσει, δηλαδή στις μεταρρυθμίσεις. Μπορείτε να μας πείτε ποια θα είναι η επόμενη αλλαγή της κυβέρνησης και σε ποιο τομέα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έτσι όπως το διατυπώσατε, θα μας παρεξηγήσουν ότι εμείς προχωρήσαμε στις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά, δεν είναι έτσι. Τι εννοείτε να σας πω ποιες...

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εννοώ ποια είναι η ατζέντα της κυβέρνησης και πώς ιεραρχεί τις μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή, ποια θα είναι η επόμενη κίνηση για αλλαγή ή μεταρρύθμιση και σε ποιο τομέα. Θα είναι ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, πέρα από το Ασφαλιστικό που είναι σε εξέλιξη ο διάλογος;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αν θέλετε να επαναφέρω τις προγραμματικές μας δηλώσεις, πολύ ευχαρίστως να το κάνω. Επειδή είναι μακρές, θα τις φέρω αύριο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Να τις επαναφέρετε, δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά ιεραρχικά. Δηλαδή, ποια είναι η πρώτη. Τι βλέπετε εσείς σε έναν ορίζοντα μέχρι τα Χριστούγεννα, πέρα από τον Προϋπολογισμό.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αναμφισβήτητα το θέμα του Ασφαλιστικού είναι μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση.

ΜΠΑΛΗΣ: Χθες, ο κ. Παπανδρέου ταύτισε την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με μια νίκη απέναντι σε κάποια εξωθεσμικά κέντρα και σε συμφέροντα, όπως είπε στην πρώτη του δήλωση. Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο γι` αυτή την αναφορά του κ. Παπανδρέου;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, θέλω να ρωτήσετε τον ίδιο τι εννοεί.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μα, δεν τελειώσατε με τη διαπλοκή από τότε που κερδίσατε εσείς, της Νέας Δημοκρατίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι σε άλλο κόμμα ο κ. Παπανδρέου. Μην μπερδεύεστε.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Ναι. Γι` αυτό λέω. Δεν το ξέρει ότι δεν υπάρχει πια διαπλοκή και συμφέροντα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τι να σας πω! Δεν ξέρω. Ρωτήστε τον.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν ενόψει των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μην ζήσει ξανά η Αθήνα εικόνες διασάλευσης της τάξης.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και με τους πρυτάνεις. Η προσπάθεια θα είναι ακριβώς αυτή που περιγράψατε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Θα κουβαλήσετε τους κουκουλοφόρους, τους ένστολους, που είναι στα Ζωνιανά, να έρθουν για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ποια πλευρά αναφέρεστε; Με μπερδέψατε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Στους ένστολους κουκουλοφόρους που βρίσκονται στα Ζωνιανά, θα τους μεταφέρετε τώρα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στην Αθήνα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς, περιγράφετε έτσι τα αστυνομικά όργανα. Επιτρέψτε μου να διαφωνώ στην περιγραφή αυτή, η οποία θεωρώ ότι τους υποτιμά.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ποια περιγραφή; Γιατί διαφωνείτε; Δεν είναι κουκουλοφόροι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ` αρχάς, ένας άνθρωπος που σέβεται το συνάνθρωπό του, τον σέβεται ακόμη και εάν είναι σε άλλο κόμμα, ακόμα και στη δουλειά που κάνει κ.ο.κ. Σε μια συντεταγμένη Πολιτεία, εάν υποτιμούμε τον οποιοδήποτε, τότε μάλλον δεν λειτουργούμε δημοκρατικά. Εν πάση περιπτώσει, είναι σεβαστή η άποψή σας. Εγώ διαφωνώ με αυτή. Μιλώ για το χαρακτηρισμό που κάνατε για τους αστυνομικούς.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μα, δεν είναι κουκουλοφόροι; Δεν έκανα κανένα χαρακτηρισμό. Είναι διαπίστωση της πραγματικότητας. Τα όργανα της Τάξης εκεί δεν φορούν κουκούλες; Είχα ρωτήσει και την περασμένη εβδομάδα τον αναπληρωτή σας. Γιατί αισθάνονται την ανάγκη να φορούν κουκούλες τα όργανα της τάξης;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Αστυνομία και στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, διέπεται από κανόνες. Κατ` αρχάς, κανόνες Δημοκρατίας και δεύτερον, κανόνες επιχειρήσεων. Το πώς επιχειρεί, δηλαδή, η Αστυνομία, είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να μην σας βρίσκει σύμφωνο, αλλά ευτυχώς η Αστυνομία είναι σε άλλα χέρια.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Για το πρώτο θέμα, για το περιβάλλον και την αποκατάσταση στις πυρόπληκτες περιοχές. Επαληθεύετε την πληροφορία ότι εξαιρούνται με εισήγηση του Δασαρχείου από την αναδάσωση 400 στρέμματα που κάηκαν στη Πεντέλη; Πληροφορία που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός (δεν ακούγεται).

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω ελλιπή ενημέρωση. Νομίζω ότι δεν έχει σταλεί ακόμη προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής η εισήγηση του Δασάρχη. Αλλά δεν έχω ακριβή ενημέρωση και γι αυτό θα ήθελα να μου δώσετε χρόνο να ενημερωθώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και να σας απαντήσω αύριο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επίσης, αν γνωρίζετε αν έχει ολοκληρωθεί το έργο με τις αεροφωτογραφίες.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ρωτήσω και γι αυτό.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Για τις άλλες ερωτήσεις που σας είχα υποβάλει την προηγούμενη Δευτέρα, δηλαδή των συνολικών ζημιών;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η καταμέτρηση και γι αυτό δεν μπορώ να σας δώσω στοιχεία. Είναι πολύ δύσκολη η αναφορά από τις πυρόπληκτες περιοχές, με μεγάλη ακρίβεια, στο ύψος των συνολικών ζημιών. Ωστόσο, μια κατά προσέγγιση αναφορά, εφόσον την έχω από τα αρμόδια υπουργεία θα σας τη δώσω.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σας είχα ρωτήσει και την Παρασκευή για τις επισημάνσεις της Κομισιόν και με είχατε παραπέμψει στον κ. Αλογοσκούφη. Έχετε ενημερωθεί αν αυτές οι επισημάνσεις...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει κάνει ήδη δήλωση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία απαντάει σε όλα. Και σε αυτό που με ρωτήσατε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Άρα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ώστε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα; Εγώ εκεί θέλω να καταλήξω.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κανένας λόγος ανησυχίας. Μιλάτε για το έλλειμμα, έτσι δεν είναι;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ακριβώς.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει αναλυτική δήλωση του υπουργού. Υπάρχει και μια σειρά από στοιχεία τα οποία είναι πάρα πολύ θετικά για τις εκτιμήσεις που κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εκτίμηση, για το έλλειμμα ειδικά, περιλαμβάνει την αναδρομική αυξημένη εισφορά της Ελλάδας στον κοινοτικό προϋπολογισμό λόγω αναθεώρησης ΑΕΠ, η οποία και αποτελεί εφάπαξ δαπάνη. Γι αυτό και εξηγείται αυτό το ποσοστό. Κατά τα λοιπά, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο προϋπολογισμός του 2008, είναι ένας σημαντικός προϋπολογισμός. Ένας προϋπολογισμός ο οποίος προχωρά στην δημοσιονομική εξυγίανση, ενισχύει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της οικονομίας και είναι κοινωνικά δίκαιος.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν υπάρχει κάτι για λήψη πρόσθετων μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο. Αυτά τα οποία αυξάνονται με βάση τον προϋπολογισμό, είναι ότι αυξάνεται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης από 1/1/2008 κατά 35 ευρώ το μήνα και φτάνει στα 230 ευρώ, ποσοστό αύξησης 18%. Σας θυμίζω τις «Κασσάνδρες» που έλεγαν ότι δεν θα γίνει αυτή η αύξηση. Αυξάνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ από 1/1/2008 κατά 52,25 ευρώ στα 330 ευρώ, ποσοστό αύξησης 19%. Σας θυμίζω ότι και το πρώτο και το δεύτερο είναι ποσά στα οποία είχε δεσμευτεί ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση ότι θα γίνουν από 1/1/2008 και γίνονται. Αυξάνεται το κατώτατο επίδομα ανεργίας κατά 36,5 ευρώ από την αρχή του 2008, στα 404 ευρώ. Αύξηση δηλαδή ύψους 10%. Υπάρχει και μια σειρά από άλλα μέτρα τα οποία γνωρίζετε από τον προϋπολογισμό. Δεν θέλω να σας κουράσω επαναλαμβάνοντάς τα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 12 November 2007 - 13:46:50 UTC