Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-11-09

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2006

Αριθμός Δελτίου: 39969301

Έκδοση 1

brf0911

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Αύριο Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στις 10.00, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Credit Agricole παρουσία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΒΛΑΧΟΣ: Θα παιχτεί εκεί και το μέλλον της Τράπεζας Αττικής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω καμία τέτοια πληροφορία.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θα πάρει η κυβέρνηση κάποια πρωτοβουλία για να αποσοβηστεί αυτή η σφαγή που γίνεται στους συμβασιούχους μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου; Σας θυμίζω ότι υπήρχε προ μηνός και ανάλογη πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρόκειται για μια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως ορθά είπατε, την οποία η κυβέρνηση και η εκτελεστική εξουσία βεβαίως δεν μπορούν να σχολιάσουν.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μα δεν ρωτήσαμε εάν θα σχολιάσετε. Αν θα την ακυρώσετε με κάποια νομική πρωτοβουλία, ρωτήσαμε. Σεβόμαστε ότι δεν μπορείτε να τη σχολιάσετε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θα τους αφήσετε έτσι στο δρόμο;

ΒΛΑΧΟΣ: Για την κυβέρνηση, υπερέχει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεν υπερέχουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων όπου οι συμβασιούχοι έχουν δικαιωθεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να ενημερωθείτε ακριβέστερα για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως με ενημέρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, το Ελεγκτικό Συνέδριου είναι αρμόδιο σύμφωνα με το άρθρο 98 του Συντάγματος για τον έλεγχο των δαπανών. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε και μάλιστα σε ολομέλεια.

ΒΛΑΧΟΣ: Αυτό λέει το Σύνταγμα. Για τη Δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα τον πρώτο λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη, τα δικαστήρια. Έχουν μεγαλύτερη ισχύ τα δικαστήρια ή το Ελεγκτικό Συνέδριο για να ξέρουμε τι θα γίνει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αναφέρθηκα στο Σύνταγμα.

ΒΛΑΧΟΣ: Είναι πολύ σημαντικό κ. Εκπρόσωπε να διευκρινιστεί από την κυβέρνηση αν υπερέχουν οι δικαστικές αποφάσεις ή το Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση την έκθεση της Φινλαδικής Προεδρίας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας; Τη θεωρεί θετική ή τη βλέπει με σκεπτικισμό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επ΄ αυτών των θεμάτων τοποθετήθηκε χθες αναλυτικά -όπως σας είχα προαναγγείλει άλλωστε- ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης. Σας παραπέμπω στις δηλώσεις του.

ΜΠΑΛΗΣ: Θέλω τη θέση της κυβέρνησης για την προσπάθεια του κόμματος του κ. Ταλάτ να γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και εάν το γνωρίζετε, κατ΄ αρχάς, τι έχει γίνει ακριβώς και να μου πείτε τη θέση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρόκειται για μια αναβάθμιση του κόμματος του κ. Ταλάτ με ό,τι αυτή η αναβάθμιση εμπεριέχει σημειολογικά και όποια μηνύματα στέλνει. Εγώ σταματώ εδώ. Για τα υπόλοιπα, παρακαλώ να απευθυνθείτε στο ΠΑΣΟΚ.

ΜΠΑΛΗΣ: Όταν λέτε «μηνύματα στέλνει», τι μηνύματα και σε ποιον τα στέλνει; Τι μηνύματα είναι αυτά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πάντως όχι θετικά μηνύματα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Το πρόβλημα των συμβασιούχων είναι πρόβλημα πολιτικό ή νομικό; Αυτό πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο κινήθηκε με βάση τους νόμους που έχει ήδη το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, τους νόμους δηλαδή της κυβέρνησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πέραν των όσων είπα, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Πέρα από τα δικαστικά και τη νομική πτυχή του θέματος των συμβασιούχων, υπάρχει και η κοινωνική και η πολιτική. Θα θυμίσω την πολιτική: Προεκλογικά η κυβέρνηση και δια στόματος Πρωθυπουργού, αλλά και του αρμοδίου Υπουργού Εσωτερικών, είχε πει ότι από τη στιγμή που θα ανέβαινε στην εξουσία θα τελείωνε η ομηρία των συνταξιούχων. Στην προκειμένη περίπτωση με την απόφαση αυτή δεν αναγνωρίζετε ότι αδικούνται γύρω στις 200 χιλιάδες κόσμος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εμμέσως με καλείτε να σχολιάσω την απόφαση. Σας είπα ότι δεν θα το κάνω και μένω σε αυτό. Η κυβέρνηση είναι συνεπής και στις εξαγγελίες της και στις υποχρεώσεις της και στις δεσμεύσεις της.

ΒΛΑΧΟΣ: Σας καλούμε να σχολιάσετε μια απόφαση. Είστε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεν είστε Πόντιος Πιλάτος. Πρέπει να έχετε άποψη για κάτι που απασχολεί μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Δηλαδή, αν η κυβέρνηση δεν έχει άποψη για ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε για μεγάλη μερίδα πολιτών μας ποιος θα έχει; Για πείτε μου σας παρακαλώ πολύ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Καταγράφω το λογίδριό σας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, γιατί να μη σας κατηγορήσουμε για μικροπολιτική τακτική με αυτό που είπατε για το κόμμα του κ. Ταλάτ. Το κόμμα αυτό, μετείχε ως παρατηρητής απλό και η Σοσιαλιστική Διεθνής είπε ότι το δέχεται επειδή, δέχεται την Κύπρο ως ενιαία. Δεν ήταν εκπρόσωπος του ψευδοκράτους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έκανα μια σαφή δήλωση. Διαβάστε την προσεκτικά, παρακαλώ.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα επανέλθω στο θέμα των συμβασιούχων. Δεν θεωρείτε ότι θα πρέπει να παρθεί τουλάχιστον, μια πρωτοβουλία προκειμένου αυτό το θέμα ως κοινωνικό να λυθεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω απαντήσει.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Τις προηγούμενες ημέρες μας είχε πει ο κ. Ρουσόπουλος ότι δεν θα χρειαστεί να κάνει κάποια επίσημη διαμαρτυρία, κάποιο διάβημα η ελληνική κυβέρνηση για τις δηλώσεις του Επιτετραμμένου της Αμερικανικής Πρεσβείας. Ωστόσο, χθες, το Στέητ Ντηπάρτμεντ, ουσιαστικά τον κάλυψε, μιλώντας για εθνικής καταγωγής Μακεδόνες και Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα και αποτελούν μειονότητες, λέγοντας ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης μεν, αλλά αυτή δεν είναι βάση της αμερικανικής νομικής ερμηνείας. Το σχόλιο της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση, η ελληνική Πολιτεία τοποθετήθηκε χθες, σε ερωτήσεις που έγιναν, μέσω του κ. Κουμουτσάκου, του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος είπε μεταξύ των άλλων αυτό που και εμείς σε αυτόν τον χώρο σας έχουμε πει επανειλημμένως, ότι η πολιτική μας είναι σαφής. Είναι πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και άλλων χαρακτηριστικών. Είπε, επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος, σε σχετικές ερωτήσεις, ότι εάν υπάρχει διαφορετική ερμηνεία, αυτό αφορά εκείνους που την κάνουν. Η Ελλάδα και η ελληνική Πολιτεία που δεν έχει τίποτε να κρύψει και από τίποτε να προβληματιστεί, παραμένει στη θέση την οποία γνωρίζετε.

ΒΛΑΧΟΣ: Ετοιμάζεται η κυβέρνηση να δώσει αυξήσεις γενναίες στους βουλευτές, μετά την απόφαση των δικαστών για τις αμοιβές των δικαστών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα και προηγουμένως, παγίως η κυβέρνηση δεν σχολιάζει αποφάσεις δικαστικών οργάνων. Θα αναφερθώ λοιπόν, μόνο στο σκέλος που αφορά την κυβέρνηση ως έχουσα την ευθύνη για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της οικονομίας. Η σημερινή συγκυρία δεν αντέχει κινήσεις που επηρεάζουν τις ισορροπίες της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούμε, προκειμένου να βγούμε από το δύσκολο τοπίο που παραλάβαμε και διαχειριζόμαστε.

ΒΛΑΧΟΣ: Ανεξάρτητα αν το αίτημα των δικαστών είναι δίκαιο ή όχι;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ήταν μήνυμα προς τους δικαστικούς, αν κατάλαβα καλά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόλις τοποθετήθηκα.

ΒΛΑΧΟΣ: Ρωτώ, ανεξάρτητα αν αυτό το αίτημα των δικαστών είναι δίκαιο και αν η απόφασή τους είναι νομότυπη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι δεν πρόκειται να σχολιάσω αποφάσεις δικαστηρίων.

ΒΛΑΧΟΣ: Τα λεφτά θα τα δώσετε, αυτό μας ενδιαφέρει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι πολύ νωρίς να σας πω οτιδήποτε άλλο. Θα προηγηθεί ενδελεχής μελέτη όλων των πτυχών του θέματος και τότε θα τα ξαναπούμε.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Νομική πρωτοβουλία θα πάρετε, επαναλαμβάνω, για αυτούς τους ανθρώπους που δούλεψαν και κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε τα δεδουλευμένα; Την ίδια στιγμή που οι δικαστές προκαλούν με τις αποφάσεις για τον εαυτό τους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ό,τι είχα να πω, το είπα

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες που σας έθεσα το ίδιο ερώτημα, με παραπέμψατε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Από χθες έως σήμερα, τι μεσολάβησε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στην ερώτηση που μου υποβάλατε χθες απάντησα πριν από οτιδήποτε άλλο, όπως προκύπτει από τα πρακτικά, ότι δεν γνώριζα τη συγκεκριμένη απόφαση του Ειδικού αυτού Δικαστηρίου, το οποίο προβλέπεται από το Σύνταγμα. Κατόπιν σας είπα ότι δεν θα σχολιάσω την απόφαση και σας παρέπεμψα όντως, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως αρμόδιο για θέματα δικαστών. Σήμερα, έχοντας ενημερωθεί, σας έδωσα μια πιο ολοκληρωμένη, μια πιο σφαιρική απάντηση για το θέμα.

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, προσφάτως προβλήθηκαν δύο εκπομπές στην τηλεόραση με θέμα τις υποκλοπές συνομιλιών μέσω κινητών τηλεφώνων. Κοινή διαπίστωση είναι ότι πρόκειται μάλλον για εύκολη και φθηνή υπόθεση. Ρωτώ, εάν η κυβέρνηση γνωρίζει αυτό όλο με βάση αυτό που γνωρίζουμε περί πολυπλοκότητας, όπως είχε πει ο κ. Βουλγαράκης, και αν ναι, τι κάνει για να προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω το θέμα και δεν μπορώ να τοποθετηθώ καθόλου.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είχα κάνει χθες, δύο ερωτήσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είμαι έτοιμος να σας απαντήσω ακόμη.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Ως γνωστό, από 1/1/2007, θα κοπούν οι επιπρόσθετες εφημερίες στα νοσοκομεία και αναμένεται να αυξηθούν τα προβλήματα. Μπορείτε να αποκλείσετε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την πρόταση του κ. Αβραμόπουλου για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού εκτός ΑΣΕΠ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ, να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Υγείας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Πώς αισθανθήκατε ως κυβέρνηση όταν είδατε χθες, τα βίντεο του Σωματείου των Αστυνομικών, που υπενθυμίζουν τις υποσχέσεις που είχατε δώσει ως κυβέρνηση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προσωπικά, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, σε σχέση με την αυριανή συνάντηση που θα έχει ο κ. Αλογοσκούφης με τον κ. Πολύδωρα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ας περιμένετε την αυριανή συνάντηση. Εγώ πάντως δεν είδα κανένα βίντεο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Το θεωρείτε προβοκάτσια ενδεχομένως;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Σημασία έχει ότι η κυβέρνηση, σταθερή στις υποσχέσεις της, σταθερή στις δεσμεύσεις της, προχωρεί στην εφαρμογή του προγράμματός της. Αυτό το γνωρίζουν και το διαπιστώνουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πολίτες.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να μας πείτε για ποιο λόγο περιοδεύουν τα στελέχη της Αμεριακανικής Πρεσβείας στη Θράκη; Μήπως για να βοηθήσουν τη μειονότητα να αυτοπροσδιοριστεί ως τουρκική, όπως είναι η θέση και αν αυτό το θέμα θα τεθεί από την Υπουργό Εξωτερικών στη συνάντηση που έχει σήμερα με τον κ. Ρις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ρωτάτε εμένα να σας απαντήσω για ποιο λόγο ξένοι διπλωμάτες -νομίμως διαπιστευμένοι στη χώρα μας, μια χώρα ελεύθερη όπου οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε γωνιά της χώρας μας- επισκέπτονται διάφορες περιοχές της χώρας μας;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά έχω διακηρυγμένη θέση...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η θέση σας είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Όχι. Αυτοί έχουν διακηρυγμένη θέση και το έχει εκφράσει και ο Αμερικανός Πρεσβευτής στον ΟΑΣΕ ότι υπάρχει αλβανική, τουρκική και μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόλις ρωτήθηκα προ ολίγου και σας ανέφερα τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό που μετράει για εμάς είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ξέρετε εάν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα εκφράσει κάποιο διάβημα, κάποια διαμαρτυρία στον κ. Ρις στη συνάντηση που έχουν σήμερα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Θα ήθελα να επανέλθω στο θέμα με τα νοσοκομεία. Ο κ. Αβραμόπουλος στον οποίο με παραπέμψατε, έχει επανειλημμένως πει ότι αυτή θα ήταν η λύση, δηλαδή η πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ. Γι` αυτό, επειδή είναι πολιτική απόφαση, η κυβέρνηση...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ας μην δραματοποιούμε καταστάσεις και εννοώ την κατάσταση όπως μου την περιγράφεται στην προηγούμενη ερώτησή σας. Έχουν επέλθει σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργία του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας και γίνονται ολοένα καινούργια βήματα προς περαιτέρω βελτίωσή της.

ΒΛΑΧΟΣ: Το θέμα είναι αν θα δώσετε προσωπικό για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν υπάρξει κάτι, θα το πληροφορηθείτε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Με συγχωρείτε που θα επανέλθω πάλι στο θέμα των συμβασιούχων, αλλά υπάρχει τουλάχιστον εκτίμηση από την πλευρά του κ. Βενιζέλου ότι η απόφαση αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου αντιβαίνει τα όρια του Συντάγματος και στην προκειμένη περίπτωση εδώ μπαίνει το θέμα ότι θα έπρεπε να ιδρυθεί το Συνταγματικό Δικαστήριο για να μπορέσει να λύσει ένα τέτοιο ζήτημα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω την τοποθέτηση κανενός βουλευτού. Πάντως, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στις προτάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος περιλαμβάνεται και η πρόταση για την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.

ΒΛΑΧΟΣ: Το Σύνταγμα προβλέπει ότι ένας εργαζόμενος, όταν δουλεύει με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μπορεί να μην πάρει τα λεφτά του, τα οποία...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είμαι συνταγματολόγος για να σας απαντήσω και δεν πρόκειται να απαντήσω σε θέματα ειδικά.

ΒΛΑΧΟΣ: Λέω εάν το Σύνταγμα προβλέπει ότι κάποιος που δούλεψε δεν μπορεί να πάρει τα λεφτά του.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΒΛΑΧΟΣ: Εσείς πριν από λίγο επικαλεστήκατε το Σύνταγμα για τη λειτουργία...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένο θέμα. Σας παρέπεμψα και σε συγκεκριμένο άρθρο.

ΒΛΑΧΟΣ: Η απόφαση, όμως, του Ελεγκτικού Συνεδρίου λέει ότι δεν θα μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, όπως και να μου υποβάλετε την ερώτηση, να εκφράσω οποιασδήποτε μορφής σχόλιο για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΒΛΑΧΟΣ: Όχι. Λέω κατά την κυβέρνηση δεν είναι παραβίαση του Συντάγματος το γεγονός ότι κάποιος εργαζόμενος που δούλεψε δεν θα πάρει τα λεφτά του;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προσπαθείτε, δια της πλαγίας οδού, να με κάνετε να σχολιάσω μια απόφαση την οποία δεν πρόκειται να σχολιάσω, σε καμία περίπτωση.

ΒΛΑΧΟΣ: Προσπαθώ να καταλάβω εάν σέβεστε το Σύνταγμα και το γεγονός ότι ένας εργαζόμενος, όταν δουλεύει, πρέπει να παίρνει το μισθό του. Αυτό θέλω να καταλάβω, εάν το σέβεστε ή όχι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Νομίζω ότι η θητεία μου για περίπου δυόμιση χρόνια σε αυτή την αίθουσα δεν μπορεί να εγείρει αμφιβολίες ως προς το σεβασμό που έχω για το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Και η κυβέρνηση πορεύεται, όπως όλα τα μέλη της, όλοι οι υπουργοί, όλοι οι υφυπουργοί με γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θεωρείτε αυτούς τους ανθρώπους θύματα της πολιτικής σας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι η πολιτική μας αποβλέπει στην επίλυση προβλημάτων, τα οποία είχαν συσσωρευθεί επί δύο περίπου δεκαετίες στη χώρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις...

ΣΙΔΕΡΗΣ: Για πέμπτη φορά.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: ... και τα προβλήματα αυτά επιλύονται σταδιακά και αποτελεσματικά.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Για πέμπτη φορά, πρωτοβουλία θα πάρετε γι` αυτούς τους ανθρώπους; Θα τους επιλύσετε το πρόβλημα (δεν ακούγεται)

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω απαντήσει. Δεν έχω να πω κάτι άλλο πάνω σε αυτό.

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ: Να ρωτήσω κάτι διευκρινιστικό: Είπατε πριν από λίγο ότι η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του προγράμματός της. Θεωρείτε ότι οι αυξήσεις στους δικαστικούς παραβιάζουν την εφαρμογή αυτού του προγράμματος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η δήλωση που έκανα όταν ρωτήθηκα σχετικά.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν άκουσα την κυβέρνηση να καταδικάζει το νέο έγκλημα του ισραηλινού στρατού, τη σφαγή των γυναικόπαιδων στην Μπέιτ Χανούτ; Ούτε άκουσα να πει κάτι για τους 260 Παλαιστίνιους που έχουν δολοφονηθεί τον τελευταίο καιρό. Έχετε κάποια εξήγηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν διαθέτω τα συγκεκριμένα στοιχεία στα οποία αναφέρεστε. Είμαι σίγουρος ότι εάν απευθυνθείτε στον κ. Κουμουτσάκο, θα λάβετε την απάντηση στο ερώτημά σας.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 9 November 2006 - 20:56:03 UTC