Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-03-20

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε και καλή εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός, αύριο στις 10.30, θα έχει συνεργασία, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Στις 11.00 θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή, με θέμα τον Υπαλληλικό Κώδικα.

Θα ήθελα να κάνω μια δήλωση σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου σε χθεσινές και προχθεσινές δηλώσεις του. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της γαλλικής νεολαίας και να γίνουν, όπως είπε, επαναστάτες με αιτία. Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει -και για να διαλυθεί κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας- σας παραθέτω αυτολεξεί τι πρότεινε ο κ. Παπανδρέου από το Λαύριο στις 20 Ιανουαρίου 2004: «Όλοι οι νέοι απόφοιτοι Λυκείου ή ΤΕΕ μέχρι ηλικίας 25 ετών να μπορούν να προσλαμβάνονται από κάθε είδους επιχειρήσεις, χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεώνονται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Για τους αποφοίτους ΤΕΙ και ΑΕΙ, το όριο ηλικίας θα μπορούσε να είναι 29 ετών».

Αυτή ήταν η δήλωση του κ. Παπανδρέου, η προεκλογική εξαγγελία του. Αυτά δεν τα έχει πει ούτε ο κ. Ντε Βιλπέν ούτε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Τα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε μια επίδειξη πολιτικού σουρεαλισμού, καλεί τώρα τους νέους να επαναστατήσουν, ουσιαστικά εναντίον του, αφού αυτός ήταν φορέας τέτοιων απόψεων. Αν ο κ. Παπανδρέου ακολουθεί πολιτική όξυνσης για να καταδείξει τις διαφορές του με τη νέα διακυβέρνηση, το έχει ήδη καταφέρει. Από τη μια μεριά έχουμε μια κυβέρνηση που λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Μια κυβέρνηση που νοικοκυρεύει τα δημοσιονομικά μεγέθη, με το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος, μειώνοντας την ανεργία, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, σε ποσοστό κάτω από το 10%, διατηρώντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μια κυβέρνηση που εξασφαλίζει τους όρους για πραγματική αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων.

Από την άλλη έχουμε το ΠΑΣΟΚ που ως κυβέρνηση, επί πολλά χρόνια, δημιούργησε και γιγάντωσε τα σημερινά προβλήματα στην κοινωνία και την οικονομία. Που είπε συστηματικά ψέματα στους Έλληνες πολίτες, αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους. Που συνεχίζει και σήμερα τη μαύρη προπαγάνδα του. Στη μαύρη αυτή προπαγάνδα, ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι ό,τι είπε ο κ. Παπανδρέου και οι συν αυτώ για το θέμα των πανωτοκίων. Σας δίνω μόνο μερικά στοιχεία για να γνωρίζετε τι ακριβώς έχει συμβεί με το θέμα των πανωτοκίων, για το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε απολύτως τίποτε.

Από την εφαρμογή του νόμου που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την εξάλειψη αυτής της ντροπής, ευνοήθηκαν συνολικά 63.220 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 54.000 ήταν αγρότες. Οι διαγραφές ανήλθαν σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,11 δισεκατομμύρια ευρώ, αφορούσαν χρέη αγροτών. Το ποσοστό της διαγραφής ανήλθε, κατά μέσο όρο, στο 70% του συνόλου των οφειλών. Αυτό σε ό,τι αφορά την αποστροφή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν έχει γίνει τίποτε στο θέμα των πανωτοκίων. Αυτό αποδεικνύει και τη μεγάλη διαφορά μας. Αυτή η μεγάλη διαφορά φαίνεται και θα συνεχίσει να φαίνεται όσο περνάει ο χρόνος.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, αν μου επιτρέπετε, έχω δύο ερωτήσεις. Η πρώτη αφορά στο εξής: Προτίθεται η κυβέρνηση να παρατείνει το χρονικό όριο που προβλέπει ο νόμος για τις ΔΕΚΟ την 28η Απριλίου, δηλαδή, για την κατάθεση του κανονισμού των ΔΕΚΟ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να πω, με αφορμή αυτό που με ρωτάτε, ότι ακόμη και αν υπάρξει μια μικρή χρονική παράταση ολίγων εβδομάδων μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των νέων συνθηκών που επιβάλλονται από το νόμο, σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει κάτι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις νομοθετήθηκαν το 2005, ξεκίνησαν το 2005 και το 2006. Η εφαρμογή τους έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και θα αποδώσει ακόμα περισσότερους τον επόμενο χρόνο.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Συγνώμη που επανέρχομαι, αλλά επ` αυτού. Αυτό προϋποθέτει νομοθετική ρύθμιση, αν δεν απατώμαι, το να υπάρξει δηλαδή μια παράταση, ακόμη και ολίγων εβδομάδων. Είναι έτσι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Χρησιμοποίησα την υποθετική έκφραση «εάν χρειαστεί να γίνει». Πρόθεση, πάντως, της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν όλα εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Η δεύτερη ερώτησή μου αφορά στην Ολυμπιακή. Θέλω να ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση έχει υπόψη της επενδυτές, συγκεκριμένους, με ονοματεπώνυμο για το νέο εγχείρημα το οποίο έχει σχεδιάσει.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα πω τίποτε περισσότερο από αυτά τα οποία είπε πριν από λίγη ώρα ο αρμόδιος υπουργός κ. Λιάπης, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Είχατε απευθύνει κάποια ερωτήματα για την κα. Παπανδρέου όταν είδε τον κ. Αλμούνια. Τι μεγαλύτερη δολιοφθορά στην εθνική οικονομία θα έκανε η κα. Παπανδρέου από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη περί απάτης για να μπούμε στην ΟΝΕ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο στο ερώτημά σας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, πώς σχολιάζετε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας να υιοθετήσει την άποψη του Συμβουλίου Ασφαλείας και να παραμείνει τελικά το casus belli στο νέο αμυντικό δόγμα της γειτονικής χώρας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα προβεί σε σχόλιο το υπουργείο Εξωτερικών.

ΒΛΑΧΟΣ: Άλλη ερώτηση ήθελα να κάνω, αλλά θέλω να πάρω αφορμή την απάντησή σας, μιλώντας στον κ. συνάδελφο. Όταν λέτε ότι «δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο στο ερώτημά σας», εννοείτε ότι υιοθετείτε αυτό που ήταν στο ερώτημα για δολιοφθορά από την πλευρά Αλογοσκούφη, ότι έκανε κακό στην ελληνική οικονομία και στην εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη, η αναφορά του κ. Αλογοσκούφη;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Διορθώνω: Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο στο γεμάτο σχόλια ερώτημά σας.

ΒΛΑΧΟΣ: Να κάνω τώρα την ερώτηση. Το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα έχουμε μια όξυνση, ξεκίνησε μάλλον από την πλευρά της κυβέρνησης με αφορμή τη δήλωση του κ. Αλογοσκούφη, να προετοιμάζουμε τα εκλογικά μας βιβλιάρια;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, να μην προετοιμάζετε τα εκλογικά βιβλιάριά σας. Απλώς, εάν έχετε χρόνο, εντός της ημέρας, ρίξτε μια ματιά, στο ιστορικό των τελευταίων ημερών. Επειδή εργάζεστε σε τηλεοπτικό σταθμό, μπορείτε να δείτε τα δελτία ειδήσεων, για να εξακριβώσετε ποιος ξεκίνησε και αν ξεκίνησε από την κυβέρνηση, όπως είπατε, αυτή η αντιπαράθεση σκληρών δηλώσεων. Ή δείτε στις εφημερίδες των τελευταίων ημερών. Θα δείτε ότι ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε, για λόγους που έχουμε ξαναπεί σε αυτή την αίθουσα, να δημιουργήσει εντυπώσεις περί τον εαυτό του και το κόμμα του.

ΒΛΑΧΟΣ: Άκουσα αυτό που είπατε για την αναφορά του κ. Παπανδρέου στο Λαύριο για την ανασφάλιστη εργασία μέχρι 25 ετών ή μέχρι 29 ετών. Επίσης άκουσα μια διευκρινιστική δήλωση του κ. Βενιζέλου που είπε ότι ναι μεν δεν θα πληρώνουν οι επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν αυτούς τους νέους, θα πληρώνει όμως τις ασφαλιστικές εισφορές το κράτος. Σε μια τέτοια περίπτωση, εσείς θα συμφωνούσατε, δηλαδή να αναλάβει το κράτος σαν κίνητρο για να προσληφθούν νέοι άνθρωποι, να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι κάτι το οποίο είχε πει πριν από τον κ. Βενιζέλο -δεν ξέρω αν το είπε ο κ. Βενιζέλος, αλλά πιστεύω αυτό που μου λέτε- ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή, όταν τον προσκάλεσε ο κ. Καραμανλής να πει εάν εμμένει σε αυτή τη δήλωσή του, σε αυτή την προεκλογική υπόσχεσή του. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να εισαγάγει στη χώρα μας νέους θεσμούς, οι οποίοι ίσχυαν πολύ πριν οι εργαζόμενοι κατακτήσουν εκείνα τα δικαιώματα που είναι αναφαίρετα. Αυτό, λοιπόν, που προσπαθεί να κάνει, είναι να αφαιρέσει αναφαίρετα δικαιώματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλιση, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες, επί σειρά δεκαετιών, σε προηγούμενους αιώνες και τα οποία στον 21ο αιώνα, θα ήταν αδιανόητο να σκεφθεί κάποιος να τα αφαιρέσει.

ΒΛΑΧΟΣ: Βελτιωμένη πρόταση στο πνεύμα αυτό, εσείς θα συζητούσατε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αντιλαμβάνομαι ότι προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να διορθώσει την γκάφα αυτή η οποία έγινε σε προεκλογική περίοδο και την οποία, για δεύτερη φορά, επανέλαβε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι διορθώνεται. Πρέπει να βγει ευθαρσώς και να πει ότι έκανε λάθος.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να μας πείτε τους λόγους που δίνετε παράταση στην εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είπα, εάν χρειαστεί.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επειδή είχε αφεθεί ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, ήθελα να ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση θέλει πρώτα να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα στους εργοδότες και τη ΓΣΕΕ. Έχει να κάνει κυρίως με αυτό η παράταση που δίνετε.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο. Και επειδή είπα «εάν χρειαστεί» θα μείνουμε σε αυτό για τις επόμενες ημέρες και θα επανέλθω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Κατηγορήσατε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γι αυτά που είχε πει στο Λαύριο.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν τον κατηγόρησα, απλώς διάβασα αυτολεξεί αυτό που είχε πει. Εάν αυτά τα οποία λέει, κατηγορούν τον ίδιο ή στρέφονται εναντίον του σήμερα, ας πρόσεχε όταν τα έλεγε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Είπατε ότι είχε στόχο την αφαίρεση δικαιωμάτων η πρόταση που έκανε. Από την άλλη, μήπως θυμάστε εάν η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ αφαιρεί δικαιώματα για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν αφαιρεί δικαιώματα για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν αίρεται η προστασία που είχαν μέχρι τώρα; Δεν μιλώ για την μονιμότητα, αλλά για μια σταθερή και ασφαλή εργασία.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ούτε ζητήματα ασφάλισης εθίγησαν, ούτε ζητήματα μισθοδοσίας εθίγησαν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Μιλώντας ο κ. Παπανδρέου στο Αγρίνιο ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να βγει από την κρυψώνα του, να κοιτάξει τους Έλληνες στα μάτια, διότι άλλα λέει και άλλα κάνει. Πώς το σχολιάζετε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Φαίνεται ότι η απόσταση από το Λαύριο ως το Αγρίνιο δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο κ. Παπανδρέου παραμένει ίδιος, όπου κι αν μιλάει.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ο Πρωθυπουργός συμφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη ή εκφράζει τη δυσαρέσκειά του;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω εκφράσει ποτέ άποψη για το αν ο Πρωθυπουργός συμφωνεί ή διαφωνεί και ιδιαίτερα για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με δηλώσεις υπουργών. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αλογοσκούφης έχει κάνει δήλωση, την ίδια κιόλας ημέρα αλλά και χθες γι αυτό το θέμα. Θεωρώ ότι το θέμα έχει κλείσει.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Διαπιστώνεται μια δυστοκία ως προς την ανεύρεση επενδυτών για εκείνους τους οργανισμούς που θέλετε να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών. Το γεγονός ότι η Ολυμπιακή μπαίνει σε διαδικασία εκκαθάρισης δεν αποτελεί αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω με ποιους φακούς παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα, αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα ακόμα και μη φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση εφημερίδες αναγνώριζαν όχι δυστοκία, αλλά το εντελώς αντίθετο σε σχέση με τις προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων που γίνονται σε μία σειρά τραπεζών ή σε μία τράπεζα για παράδειγμα.

ΒΛΑΧΟΣ: Έγινε μεγάλη φασαρία χθες με μια δήλωση του κ. Αλογοσκούφη, στην κρατική τηλεόραση. Τελικά εκλογές θα έχουμε το 2007 ή το 2008;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Οι εκλογές γίνονται στο τέλος της τετραετίας.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Έχω δύο ερωτήσεις. Τελικά κατά την κυβέρνηση κακώς μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όλοι και πρώτοι εμείς υπηρετήσαμε το στόχο ένταξης στην ΟΝΕ. Και τον υπηρετήσαμε με συνέπεια. Είναι σαφές, είναι προφανές ότι η πραγματική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας ήταν επί πολλά χρόνια διαφορετική από αυτή την οποία προσπάθησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ. Λόγω των κρυφών ελλειμμάτων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είμαστε σήμερα υποχρεωμένοι -όπως γνωρίζετε- να κάνουμε μεγάλες προσπάθειες οι οποίες έπρεπε να είχαν γίνει πριν από την ένταξη. Ο στόχος, λοιπόν, είναι σαφής, ήταν σαφής προς την ΟΝΕ. Σε αυτόν τον στόχο εμείς είμαστε, επίσης, απολύτως σαφείς. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος είναι ότι η απογραφή, από τότε που ξεκίνησε, έγινε από υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Eurostat, κατέδειξε μια σειρά σφαλμάτων, ελλείψεων, αποκρύψεων που ήταν απότοκος της πολιτικής ΠΑΣΟΚ.

ΒΛΑΧΟΣ: Θα προτιμούσατε να μην είχε @

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Αυτό που λέει ο συνάδελφος, δηλαδή, εάν ίσχυαν αυτά τα κρυφά ελλείμματα κακώς μπήκαμε στην ΟΝΕ; Εάν ήσασταν εσείς στη θέση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπαίνατε στην ΟΝΕ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες, ρωτήθηκε ο κ. Αλογοσκούφης ακριβώς για το ίδιο πράγμα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Δηλαδή, ότι θα κάνατε κι εσείς απάτη;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς -όπως είπα- είχαμε στόχο την ΟΝΕ. Εάν ήμασταν κυβέρνηση βεβαίως και θα βάζαμε τη χώρα στην ΟΝΕ. Σε καμία περίπτωση, εάν ήμασταν κυβέρνηση δεν θα είχαμε δημιουργήσει πλαστές εντυπώσεις, ούτε θα είχαμε φθάσει την οικονομία εκεί που την έφθασε το ΠΑΣΟΚ.

ΒΛΑΧΟΣ: Η κυβέρνηση σήμερα θα προτιμούσε, προκειμένου να υπερασπιστεί το καλό κλίμα να μην είχε κάνει αυτή την αναφορά στη Βουλή, πριν δυο-τρεις ημέρες, ο κ. Αλογοσκούφης;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα κάνω σχόλιο επ αυτού. Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο.

ΜΑΝΗ: Επειδή αυτό το σπαθί πάει κι έρχεται, η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπήκαμε στην ΟΝΕ με το σπαθί μας ναι ή όχι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με ρώτησαν πριν από λίγο οι συνάδελφοί σας.

ΜΑΝΗ: Για το σπαθί δεν σας ρώτησαν.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Παραμένει η ίδια απάντηση.

ΜΑΝΗ: Ότι τι; Δεν την κατάλαβα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Άλλη ερώτηση.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Το έτος 2007 θα είναι έτος παροχών για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους; Και η δεύτερη ερώτηση, αφορά το γεγονός ότι και εσείς, αλλά και άλλοι υπουργοί πιο προσεκτικοί από τον κ. Αλογοσκούφη αποφεύγετε να χρησιμοποιήσετε τη λέξη «απάτη».

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν μας προσδίδετε πολιτική ευγένεια και έναν άλλον πολιτικό πολιτισμό (από αυτόν του ΠΑΣΟΚ) σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοφρόνηση. Είναι, άλλωστε, αυτό το οποίο επιδιώξαμε και επιδιώκουμε πάντοτε στην πολιτική ζωή του τόπου. Σε ό,τι αφορά το πρώτο ερώτημά σας: Στόχος μας είναι να μειωθούν τα ελλείμματα κάτω από το 3% στο τέλος του 2006, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η οικονομία μας σε νέους δρόμους, πιο ανταγωνιστικούς, πιο αναπτυξιακούς που εν τέλει θα ωφελήσουν, όχι μόνο τα δημόσια ταμεία, αλλά θα ωφελήσουν τους Έλληνες πολίτες.

ΒΛΑΧΟΣ: Αισθάνεστε ότι δέχεστε πιέσεις από την αμερικανική πλευρά για τα F-16;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση δεν πιέζεται από κανέναν.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Πέρυσι τέτοια εποχή 25 ηγέτες είχαν συμφωνήσει να οριστεί ένας εκπρόσωπος από κάθε χώρα-μέλος ως «κύριος Λισσαβώνα». Μπορεί να έχει οριστεί από την Ελλάδα και να μην το ξέρω. Θέλετε να διευκρινίσετε αν έχει οριστεί από την Ελλάδα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, βεβαίως και θα σας απαντήσω αύριο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 20 March 2006 - 16:05:11 UTC