Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-01-20

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχω ίσως μια λίγο σοκαριστική ερώτηση. Έχετε πει για τη γρίπη των πτηνών ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουμε πει ότι είμαστε σε εγρήγορση και ότι λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία χρειάζονται.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Το ερώτημα είναι λίγο μακάβριο: Η κυβέρνηση έχει κάνει εκτίμηση, έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να υπάρχουν νεκροί και πόσες χιλιάδες νεκροί θα υπάρχουν από τη γρίπη των πτηνών; Και το λέω απόλυτα σοβαρά και θα σας εξηγήσω γιατί. Βλέπω μια ανταπόκριση του συναδέλφου Γιώργου Δαράτου -αναφέρω το όνομα λόγω της εγνωσμένης εγκυρότητάς του- ότι η βελγική κυβέρνηση, σε ιστοσελίδα της Διυπουργικής Επιτροπής, κάνει λόγο για πρόγνωση 20.000 Βέλγων νεκρών. Αυτή η κυβέρνηση φαντάζομαι ότι δεν θέλει να τρομοκρατεί τους πολίτες ούτε να τους ανησυχεί, ούτε δεν τους αγαπάει. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάλογες εκτιμήσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είμαι ενήμερος να σας πω, αυτή τη στιγμή, εάν έχουν γίνει τέτοιες εκτιμήσεις. Οι προβλέψεις άλλωστε αυτές στις οποίες αναφέρεστε γίνονται προφανώς για το ενδεχόμενο της πανδημίας. Βρισκόμαστε πολύ μακριά από ένα τέτοιο στάδιο και δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας οδηγούν αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σε τέτοιες υποψίες. Θα ήθελα, όμως, για μια ακόμη φορά να πω ότι λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία απαιτούνται. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να σας πω ότι σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία χορηγείται πίστωση ύψους 3.926.500 ευρώ, περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή που προκύπτουν από την αντιμετώπιση αυτού που αποκαλούμε «γρίπη των πτηνών». Εξάλλου, με άλλη απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός κ. Αλογοσκούφης, εγκρίνεται η πρόσληψη 250 ατόμων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, οι οποίες πιθανόν να προκύψουν επίσης από τη «γρίπη των πτηνών». Με τις αποφάσεις αυτές, η κυβέρνηση, όπως σας είπα άλλωστε και προηγουμένως, ενισχύει περαιτέρω τη θωράκιση της χώρας έναντι της εξάπλωσης της νόσου που παρατηρείται σε άλλα κράτη. Γνωρίζετε επίσης ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπασιάκος περιόδευσε σε διάφορους ακριτικούς νομούς της χώρας και προήδρευσε συσκέψεων, όπου μετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες και όλοι οι τοπικοί φορείς. Και το λέω αυτό, διότι αυτοί οι νομοί συνορεύουν με τη γειτονική χώρα, την Τουρκία, όπου έχουν εκδηλωθεί κρούσματα της νόσου. Όλα αυτά δείχνουν ότι η χώρα λαμβάνει εκείνα τα μέτρα τα οποία χρειάζονται, ώστε σε μια όξυνση της κατάστασης -που σας λέω ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή- να είμαστε πανέτοιμοι.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Μας διαβάσατε την ανακοίνωση του κ. Αλογοσκούφη. Ο κ. Αλογοσκούφης όμως δεν μας είπε τίποτα για τη μεγάλη εργοστασιακή μονάδα της Coca Cola που κατά πάσα πιθανότητα, κατά 99%, απ` ό,τι διαβάζω στον Τύπο, κλείνει. Μπορείτε να κάνετε εσείς ένα σχόλιο για τους χιλιάδες εργαζομένους που απ` ό,τι φαίνεται θα μείνουν στο δρόμο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το Υπουργείο Απασχόλησης ενημερώθηκε σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο έχει διάφορες πτυχές, και ανταποκρίθηκε άμεσα. Την Τρίτη το μεσημέρι θα γίνει στο Υπουργείο Απασχόλησης τριμερής συνάντηση, όπου και θα συζητηθούν από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές τα θέματα που προκύπτουν σχετικά. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση θα ενδιαφερθεί και θα μεριμνήσει, ώστε κανείς εργαζόμενος να μην υποστεί ζημιά.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η κυβέρνηση έχει μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για τις ανώνυμες εταιρείες. Έχει δώσει επενδυτικά κίνητρα, έχει δώσει απλήρωτες υπερωρίες με το νόμο του υπουργείου Εργασίας. Έχει δώσει μια σειρά κίνητρα στις επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά, βλέπουμε ότι όχι μόνο δεν αυξάνεται η απασχόληση και οι επενδύσεις που είναι στόχος , αλλά έχουμε καθημερινά λουκέτα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις. Αυτό δεν είναι μια ατράνταχτη απόδειξη για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ασφαλώς και όχι. Επισημαίνω ότι η ερώτησή σας περιέχει διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Φερ` ειπείν, η ανεργία έχει μειωθεί. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, τα οποία δεν αμφισβητούνται. Σας είπα ότι για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο είναι σε εξέλιξη, θα γίνει η προβλεπόμενη συνάντηση την Τρίτη και μετά από αυτό θα μπορέσουμε να το ξανασυζητήσουμε. Για περισσότερες λεπτομέρειες, σας παρακαλώ να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Απασχόλησης που έχει και την ευθύνη.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Για την προαναγγελθείσα εδώ και πάρα πολύ καιρό αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, στα λεωφορεία, στο ΗΣΑΠ, ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης; Σε αυτό έχουν συμφωνήσει αμφότεροι οι υπουργοί, δηλαδή ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Λιάπης ή πάλι θα υπάρξει κάποια διάσταση απόψεων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για τις αυξήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η οποία εκδόθηκε προ ολίγου, είναι αναλυτική και περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Πρόκειται για τις πρώτες αυξήσεις που γίνονται μετά από πέντε χρόνια και αυτό λέει άλλωστε πολλά. Εξίσου σημαντική είναι η διαπίστωση ότι οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών, καθώς και οι τιμές του ενιαίου εισιτηρίου παραμένουν αμετάβλητες. Επίσης, αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές των εισιτηρίων του ΤΡΑΜ και του Προαστιακού. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι τακτικοί χρήστες των καρτών δεν θα έχουν επιβάρυνση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δηλαδή, για να καταλάβω, για τις αυξήσεις αυτές συμφώνησαν και οι δύο υπουργοί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι αυξήσεις εγκρίθηκαν και από το Υπουργείο Μεταφορών και από το Υπουργείο Οικονομίας.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Επ` αυτού. Ωστόσο, εδώ σε αυτή την αίθουσα κ. Εκπρόσωπε, ο κ. Ρουσόπουλος μας διαβεβαίωνε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2006 δεν θα υπάρχουν αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ σας δίνω λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη απόφαση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επανήλθαν στη δημοσιότητα τα σενάρια περί ανασχηματισμού και μάλιστα αυτή τη φορά είχαν και λίγο κινέζικο χρώμα, καθότι μεταφέρθηκαν από εκεί. Υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη, τέτοια πρόθεση, γνωρίζετε κάτι εσείς που δεν γνωρίζουμε εμείς;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στο θέμα του ανασχηματισμού δεν έχει αλλάξει τίποτε από όσα σας έχουμε πει επανειλημμένα ο κ. Ρουσόπουλος και εγώ σε αυτή την αίθουσα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Άρα, θα γίνει οσονούπω. Δηλαδή, να τον περιμένουμε σε 10,15 ημέρες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γιατί καταλήγετε σε τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Γιατί από τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει τίποτα, άρα σίγουρα θα αλλάξει@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχουμε πει ότι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Χθες, ακούσαμε στα δελτία ειδήσεων από πάρα πολλούς παράγοντες, πολιτικούς και μη, κάποιες κρίσεις σχετικά με τον τρόπο που επέλεξε η κ. Βαληνάκη να καταθέσει. Κατά την άποψη της κυβέρνησης, στον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση, δηλαδή την ώρα και τον τρόπο με τον οποίο προσήλθε στα δικαστήρια, εσείς θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιο θέμα ή σκιάζεται η υπόθεση από τον επικοινωνιακό τουλάχιστον τρόπο που τον χειρίστηκε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ένας πολίτης που καλείται να καταθέσει, ανταποκρίνεται στην κλήση που του απευθύνουν οι δικαστικές αρχές και προσέρχεται. Αυτή είναι η υποχρέωση που έχει. Καμία άλλη υποχρέωση δεν έχει ένας πολίτης.

ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, η επιλογή της ώρας είναι ευθύνη του ανακριτή. Επιρρίπτετε ευθύνη στον ανακριτή@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν επιρρίπτω καμία ευθύνη. Είπα ότι, όταν ένας πολίτης κληθεί από τις δικαστικές ή τις εισαγγελικές αρχές να προσέλθει στα δικαστήρια, έχει την υποχρέωση και προσέρχεται να καταθέσει. Αυτή είναι η υποχρέωση που έχει. Δεν έχει καμία άλλη υποχρέωση.

ΒΛΑΧΟΣ: Οι ανακριτικές αρχές, λοιπόν, καθορίζουν και την ώρα που θα πάτε να καταθέσετε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να κάνω κανένα σχόλιο, όπως σας είπα και χθες.

ΒΛΑΧΟΣ: Μα, ο τρόπος όπως το είπα είναι ότι η επιλογή της ώρας είναι ευθύνη του ανακριτή. Αυτό μας λέτε τώρα. Άρα, μη ρίχνουμε ευθύνες στην κ. Βαληνάκη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μα, για την κ. Βαληνάκη με ρώτησαν. Δεν με ρώτησαν για τις δικαστικές αρχές.

ΒΛΑΧΟΣ: Επειδή ακούγονται επικρίσεις για την κ. Βαληνάκη ότι επέλεξε να πάει αυτή την ώρα, εσείς τώρα έρχεστε και μας λέτε ότι η επιλογή της ώρας είναι ευθύνη του ανακριτή. Άρα, τα βέλη σε αυτόν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω αυτό που είπα προηγουμένως: Όταν ένας πολίτης κληθεί να καταθέσει έχει την υποχρέωση να προσέλθει και να καταθέσει στις δικαστικές αρχές.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Γιατί αυτό δεν έγινε ημέρα, όπως μας έχουν συνηθίσει και οι πρώην βουλευτές, εννοώ και για τον κ. Μαντούβαλο, αλλά και τον κ. Κεχαγιόγλου. Όλοι όσοι κλήθηκαν, κλήθηκαν ημέρα. Αυτό είναι το ερώτημά μας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Να ρωτήσω σαν απλός πολίτης. Θεωρείτε εσείς προσωπικά σύνηθες το φαινόμενο να καλείται κάποιος να καταθέσει για μια σοβαρή υπόθεση νύχτα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ δεν παρίσταμαι ως απλός πολίτης σε αυτή την αίθουσα. Είμαι Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ως Εκπρόσωπος, λοιπόν, απαντήστε μου, αφού δεν θέλετε ως απλός πολίτης. Θεωρείτε σύνηθες το γεγονός να καλείται κάποιος να καταθέσει τη νύχτα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα ήθελα να σας επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να κάνω κανένα σχόλιο για τη λειτουργία των οργάνων της Δικαιοσύνης.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά αυτό; Άλλοι να καλούνται ημέρα και άλλοι νύχτα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απλά, θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε σε άτομα τα οποία γνωρίζουν δικονομία, για να σας δώσουν απάντηση στο ερώτημά σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επ` αυτού δύο ερωτήσεις. Η πρώτη: Επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες ότι η κα Βαληνάκη είχε κληθεί ξανά και δεν είχε προσέλθει στον Ανακριτή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν επιβεβαιώνω καμία τέτοια πληροφορία. Δεν έχω γνώση τέτοιων πληροφοριών που αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Δεν υποχρεούμαι και δεν επιδιώκω να έχω γνώση τέτοιων πληροφοριών.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Και η δεύτερη: Στην περίπτωση του κ. Λινού όταν είχε διατάξει έρευνες, οι οποίες -όπως φάνηκε από την παραίτηση του κ. Μαρκογιαννάκη- είχαν ενοχλήσει την κυβέρνηση, η κυβέρνηση έλεγε δια στόματος του κ. Ρουσόπουλου, ότι «και οι κρίνοντες, κρίνονται». Σήμερα, εκφράζετε μιαν άλλη τακτική και λέτε «δεν σχολιάζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σας είπα σήμερα ότι δεν σχολιάζω αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτές δεν τις σχολιάζω ούτως ή άλλως. Είπα ότι δεν σχολιάζω τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας δρα ανεξάρτητα. Πρέπει να δρα ανεξάρτητα και καλώς κάνει και δρα ανεξάρτητα. Η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ναι, αλλά την κρίνει όποτε θέλει αυτή, αυτό είναι το θέμα. Κατά το δοκούν την κρίνει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχουμε κρίνει τη Δικαιοσύνη. Σας έχουμε πει -αυτή είναι μια πάγια αρχή- ότι και οι κρίνοντες, κρίνονται. Είναι απολύτως φυσικό. Κρινόμαστε όλοι μας.

ΒΛΑΧΟΣ: Η πορεία της υπόθεσης της Χριστίνας Βαληνάκη θα επηρεάσει την πορεία του κ. Γιάννη Βαληνάκη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα, χθες, με απόλυτη καθαρότητα -γιατί αυτό με ρωτάτε- ότι δεν υπάρχει κανένα πολιτικό θέμα για τον κ. Γιάννη Βαληνάκη.

ΒΛΑΧΟΣ: Σήμερα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γι@ αυτό σας απάντησα και σήμερα, εφόσον προφανώς θέτετε υπό αμφισβήτηση την χθεσινή μου απάντηση.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Πάμε σε ένα διαφορετικό θέμα κ. Εκπρόσωπε. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ο δείκτης του χρηματιστηρίου πέρασε μετά από πολλά χρόνια τις 4.000 μονάδες. Δίνετε κι εσείς τις ίδιες συμβουλές που έδιναν στο παρελθόν κάποιοι άλλοι στους Έλληνες επενδυτές; Να παίξουν δηλαδή τις οικονομίες και το περίσσευμα τους ή ενδεχομένως το περίσσευμά τους στο ελληνικό χρηματιστήριο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι αποστολή της κυβέρνησης να σχολιάζει την εξέλιξη του δείκτη του χρηματιστηρίου. Δεν έχω να κάνω κανένα απολύτως σχόλιο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για το ίδιο θέμα, ο κ. Αλογοσκούφης το σχολίασε πριν από λίγες ημέρες και είπε στους επενδυτές να προσέχουν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Αλογοσκούφης είναι υπουργός Εθνικής Οικονομίας και εάν κρίνει ότι πρέπει να κάνει μια δήλωση, την κάνει.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό λέω, ότι λέτε πως δεν σχολιάζετε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Την άλλη ημέρα αναφέρθηκα κι εγώ στη δήλωση του κ. Αλογοσκούφη. Εγώ, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεν έχω να κάνω καμία δήλωση για το θέμα του δείκτη του χρηματιστηρίου.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ούτε να προσέχουν οι μικροεπενδυτές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Πότε αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα η κ. Μπουρμπούλια; Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει κάποιες πληροφορίες επ` αυτού.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα ήταν σοβαρό να κάνει κάποιος ασφαλή πρόβλεψη για τον χρόνο έκδοσης. Εξαρτάται -όπως γνωρίζετε- από διάφορους παράγοντες. Αυτά, άλλωστε, τα έχει εξηγήσει και στους συντάκτες που καλύπτουν το θέμα το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι ελληνικές Αρχές πάντως θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε η έκδοση να μην καθυστερήσει. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αφήνει, όσον αφορά βέβαια τους δικούς του χειρισμούς, ούτε μια ώρα να περάσει ανεκμετάλλευτη.

ΒΛΑΧΟΣ: Απ` ό,τι μαθαίνουμε από τα ρεπορτάζ η κ. Μπουρμπούλια κυκλοφορεί στο Παρίσι. Ήταν γνωστό ότι είχε αδελφή στο Παρίσι, ήταν γνωστό ότι είχε σπίτι στο Παρίσι. Γιατί τόσο καιρό δεν την έπιαναν και την έπιασαν τώρα που λείπει ο κ. Καραμανλής στο Πεκίνο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επειδή και χθες μου έγινε ίδια ερώτηση, σας είπα ότι συνδέετε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Έχετε καμία πληροφόρηση για τον ύποπτο που προσήχθη στην Ασφάλεια Αθηνών, πριν από λίγες ώρες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Δεν έχω καμία πληροφόρηση. Παρέπεμψα και χθες στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όταν υπάρχουν στοιχεία προς ανακοίνωση, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από εκεί.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 20 January 2006 - 15:05:34 UTC