Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 05-06-30

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2005

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός αναχώρησε πριν από λίγο για το Λονδίνο, όπου θα έχει συνάντηση με το Βρετανό ομόλογό του κ. Τόνι Μπλερ.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, μολονότι δεν είστε θεσμικά ο αρμόδιος για να απαντήσετε στην ερώτηση, ωστόσο, για να μας διευκολύνετε, θα ήθελα αν μπορείτε να διερευνήσετε αυτό που μεταδίδει το Πρακτορείο Reuters, ότι ο κ. Δήμας, χθες, στη συζήτηση του Κολεγίου των Επιτρόπων υποστήριξε τις ενστάσεις που διατύπωσε η κ. Ρέντινγκ, πως δηλαδή δεν πρέπει σήμερα σε αυτή τη συγκυρία να δοθεί ενταξιακή προοπτική στην Τουρκία. Θα ήθελα αν ξέρετε κάτι επ` αυτού ή να το διευκρινίσετε και να μας απαντήσετε.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η πληροφόρησή μου είναι εντελώς αντίθετη. Θα υπάρξει, εξ όσων γνωρίζω, και διορθωτική αναφορά από το ίδιο το Πρακτορείο. Ο κ. Δήμας, αντιθέτως, υποστήριξε τις θέσεις που έχει λάβει η χώρα μας κατά καιρούς για το θέμα της ένταξης της Τουρκίας.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Αν υπάρχει κάποιο σχόλιο σε αυτά τα οποία αποδίδονται σε κύκλους του Υπουργείου Οικονομίας για τον κ. Εβερτ. Και εννοώ για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας παραπέμπω στη δήλωση που έκανε χθες ο κ. Αλογοσκούφης, προσερχόμενος στη Βουλή.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Θα ήθελα το σχόλιο της κυβέρνησης για πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο, στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» είναι πρωτοσέλιδο, σύμφωνα με τις οποίες τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δημόσια Διοίκηση είχαν κριθεί ως πλαστά από τη στρατιωτική δικαιοσύνη, την περίοδο κατά την οποία επικεφαλής της ήταν ο κ. Χασλαρίδης, μετέπειτα σύμβουλος του κ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν είχαν κριθεί πλαστά τα στοιχεία. Στην αναφορά, για την οποία κάνετε λόγο, αναφέρεται με σαφήνεια ότι έγινε έρευνα. Οι άνθρωποι βεβαίως που εκλήθησαν δεν αποδέχθηκαν ότι είχαν την ευθύνη των εγγράφων. Και θα ήταν φυσιολογικό για τη δική τους καριέρα, όπως καταλαβαίνετε, να αποδεχθούν ότι δεν τα συνέταξαν οι ίδιοι. Ωστόσο, είναι στοιχεία που υφίστανται και τα γνωρίζουμε. Εχει διενεργηθεί αυτή η έρευνα στην οποία αναφερθήκατε. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, που θα ήθελα να προσθέσω σε αυτά, είναι η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. σύμφωνα με την οποία στις καρτέλες των αξιωματικών, τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, μπορεί κανείς με σαφήνεια να κατανοήσει @και όποιο κόμμα της Βουλής επιθυμεί μπορεί να έχει αυτές τις καρτέλες- ότι, αμέσως μετά, έγιναν μεταθέσεις όπως ακριβώς εντέλλονταν στις περίφημες εκείνες καταστάσεις που αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ανεξάρτητα από τους χαρακτηρισμούς που αντάλλαξαν μεταξύ τους ο κ. Εβερτ και ο κ. Αλογοσκούφης για εξυπηρέτηση και διαπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν είναι καραμπινάτη πράξη διαπλοκής η ίδια η ρύθμιση που χαρίζει εννέα δις στους Τραπεζίτες, όπως κατήγγειλε και ο κ. Βαρθολομαίος για την κύρια ασφάλιση των Τραπεζών;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας έχω απαντήσει πολλές φορές σε αυτή την αίθουσα. Δεν έχει αλλάξει τίποτε από τα όσα σας έχω πει κατά καιρούς και ειδικά την τελευταία φορά που κάναμε διεξοδική συζήτηση.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο σκέλος: Θα επαναλάβω, αυτά που σας είπα χθες και, επίσης, να σας πω και τι είπε ο κ. Αλογοσκούφης. Γιατί, όντως, υπήρχε μια δήλωση του κ. Εβερτ στην οποία αναφέρθηκα και είχα αναλάβει την υποχρέωση, στο συνάδελφό σας κ. Βλάχο, να μιλήσω και για τις άλλες Τράπεζες: Όπως μπορεί κανείς να δει, κοιτάζοντας τους ισολογισμούς που δημοσιεύθηκαν, η παρατήρηση για το θέμα που αναφέρουμε γίνεται από την ίδια την Τράπεζα και όχι από τους ορκωτούς λογιστές. Η παραδοχή της Τράπεζας ότι έχει εκκρεμότητες με τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις της, καθώς και ότι αυτές θα αντιμετωπιστούν με την ολοκλήρωση της συζήτησης για το Ασφαλιστικό, προφανώς δεν ευνοούν την Τράπεζα. Ανάλογη παρατήρηση είχε γίνει και από τη Διοίκηση της Αγροτικής, στον ισολογισμό του 2004 που δημοσιεύθηκε. Αρα, δεν υπάρχει κανενός είδους διακριτική πληροφόρηση, αφού το θέμα ήταν γενικότερα γνωστό, από το περασμένο φθινόπωρο, όταν άρχισε η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης @ Τραπεζών και όλων των συναρμοδίων. Σήμερα μάλιστα ο κ. Αλογοσκούφης κατέθεσε στη Βουλή κι ένα έγγραφο της ΟΤΟΕ, μια επιστολή για το διάλογο που είχε ήδη ξεκινήσει.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επιλεκτική ενημέρωση μπορεί να μην υπάρχει, αλλά υπάρχει χαριστική ρύθμιση συνολικά για όλες τις Τράπεζες.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εχω τοποθετηθεί πολλές φορές με σαφήνεια στο θέμα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 30 June 2005 - 13:05:09 UTC