Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 22 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 05-02-04

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2005

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, όντως είναι γεγονός ότι είναι υποκριτικό το ΠΑΣΟΚ να σας εγκαλεί, αφού το ίδιο γέμισε με καραβιές δικών του παιδιών το Δημόσιο. Είναι όμως αναμφισβήτητο γεγονός ότι το παρασύνθημα με τη «γαλάζια γραβάτα» απεκαλύφθη. Μετά απ` αυτό θα αλλάξετε παρασύνθημα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω υπόψη μου κανένα παρασύνθημα. Δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεστε.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Αναφέρομαι στις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μίλησε για παρασύνθημα «γαλάζιας γραβάτας» και τη συνέδεε με τη συνέντευξη που θα έδιναν οι υποψήφιοι για ένταξη στο Δημόσιο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου, προφανώς, αναζητεί διάφορους τρόπους για να απαξιώσει το στοιχείο της συνέντευξης, το οποίο εισάγεται ως ένα συμπληρωματικό μέτρο κρίσεως για την πρόσληψη ατόμων στο Δημόσιο. Γνωρίζετε ότι η συνέντευξη εφαρμόζεται ήδη κατά την πρόσληψη ορισμένων ομάδων που πρόκειται να απασχοληθούν στο Δημόσιο. Αναφέρω χαρακτηριστικά αυτούς που πρόκειται να ενταχθούν στο διπλωματικό σώμα. Είναι απολύτως φυσικό να υποβάλλονται σε συνέντευξη άτομα που πρέπει να κριθούν σχετικά με το αν είναι σε θέση να διαχειρισθούν ειδικές καταστάσεις: Πρόκειται, δηλαδή, για στοιχεία της προσωπικότητας που δεν μπορεί να καταγράφονται στα αυστηρά τυπικά προσόντα. Αλλωστε, με τη ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση, για πρώτη φορά η συνέντευξη θα γίνεται από το ΑΣΕΠ και όπου κρίνει το ΑΣΕΠ. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις από το ΑΣΕΠ είναι αδιάβλητος.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Αυτό θα γίνεται μετά την αντίδραση του ΑΣΕΠ, κύριε Εκπρόσωπε, και την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι, ακριβώς. Δεν είστε καλά ενημερωμένος.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Πριν, είχατε θεσμοθετήσει με το αιτιολογικό ότι γίνεται και για τους διπλωμάτες -και πρέπει να γίνεται- γιατί εκεί αξιολογείται και η προσωπικότητα κάποιου. Με τις ρυθμίσεις σας, θα γινόταν και για τους υδραυλικούς ή για τις καθαρίστριες του Δημοσίου. Εκεί δεν κατανοεί κανείς για ποιο λόγο θα έπρεπε να υπάρχει συνέντευξη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αναρωτιέμαι γιατί η αντιπολίτευση και ειδικά ο αρχηγός της, ο οποίος επαγγέλλεται τον εκσυγχρονισμό, είναι τόσο αντίθετος σε μία μέθοδο συμπληρωματικών στοιχείων, όπως είναι η συνέντευξη, για την πρόσληψη ατόμων στο Δημόσιο, που εφαρμόζεται ευρύτατα και με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, δηλαδή η κυβέρνηση σήμερα με αυτή την ψήφιση, έβλεπε ότι κάπου «μπατάρισε» ο νόμος Πεπονή και ήθελε να διορθώσει κάτι; Δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση ή σκοπεύει σε κάτι άλλο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πάνω από σαράντα φορές άλλαξε το ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της διακυβέρνησής του το νόμο Πεπονή. Τίποτε δεν είναι τέλειο και ασφαλώς πολλά πράγματα είναι βελτιώσιμα. Δεν μπορεί να επικριθεί η κυβέρνηση γιατί βελτιώνει κάτι προς το καλύτερο.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, αναρωτιέστε γιατί ο κ. Παπανδρέου αντιδρά στη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου. Μήπως αναρωτηθήκατε γιατί αντιδρούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ζητούσαν χθες επιμόνως να αποσυρθεί η διάταξη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσω το δικαίωμα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να εκφράζουν τις απόψεις τους σε συναντήσεις που έχουν με Υπουργούς. Η κυβέρνηση εξηγεί @και είμαι βέβαιος, πειστικά- για ποιο λόγο εισάγονται διάφορα στοιχεία στην εν λόγω νομοθετική ρύθμιση.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Δηλαδή, αφού έχουν δικαίωμα να έχουν την άποψή τους, δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας; Θα αφεθούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Περιμένετε να φτάσει η ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Δεν είναι μακριά, κύριε Εκπρόσωπε. Δύο ημέρες έμειναν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ας μη δραματοποιούμε απόψεις που εκφράζονται από τους βουλευτές σε μία συνάντηση.

ΧΙΩΤΗΣ: Κατ` αρχήν επαναλαμβάνετε πολλές φορές το επιχείρημα ότι η συνέντευξη ήδη εφαρμόζεται στο Δημόσιο. Εφαρμόζεται μόνο για έναν κλάδο: τους διπλωματικούς, ο οποίος είναι ένας ειδικός κλάδος υψηλού επιπέδου που εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν γνωρίζω άλλο κλάδο στον οποίο εφαρμόζεται η συνέντευξη. Σας παρακαλώ, αν υπάρχει και δεύτερος, να μας τον πείτε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας απαντήσω. Ενας λόγος, πάντως, είναι για να εφαρμοστεί και σε άλλους κλάδους. Σας αναφέρω αυτόν των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Θα θέλατε εσείς να εμπιστευθείτε @χωρίς να έχω καμία αμφιβολία ότι όσοι ασκούν σήμερα αυτό το επάγγελμα, το ασκούν με απόλυτη επάρκεια- ανθρώπους, οι οποίοι κατά την πρόσληψη δεν έχουν υποβληθεί σε έλεγχο, μεταξύ των άλλων με τη μέθοδο της συνέντευξης, εάν και κατά πόσον είναι σε θέση να διαχειριστούν ειδικές καταστάσεις;

ΧΙΩΤΗΣ: Το είπατε μόνος σας, ότι η συνέντευξη έχει θεσπιστεί στο Δημόσιο μόνο για λόγους σκιαγράφησης ενός ψυχολογικού προφίλ του υποψηφίου. Αναρωτιέμαι για τον οδηγό στα λεωφορεία ή για την καθαρίστρια τι ρόλο έχει το ψυχολογικό προφίλ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για πολλές κατηγορίες εφαρμόζεται η μέθοδος της συνέντευξης, σε όλες τις χώρες, όταν πρόκειται να προσληφθούν.

ΧΙΩΤΗΣ: Εχετε πει πολλές φορές, επίσης, ότι η κυβέρνηση προχωρά με διάλογο. Με δεδομένο ότι τουλάχιστον 40 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, χθες, ζήτησαν από τον Υπουργό να αποσυρθεί η διάταξη, είναι προφανές ότι αν αυτή η διάταξη ψηφιστεί, δεν θα ψηφιστεί με τη συγκατάθεση της Βουλής, αλλά με την ανοχή της. Αυτό δεν προβληματίζει την κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι δική σας ερμηνεία.

ΧΙΩΤΗΣ: Δεν είναι ερμηνεία, προκύπτει από τα γεγονότα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κατ` αρχάς δεν ήμουν παρών στη συγκεκριμένη συζήτηση. Και δεν νομίζω ότι ήσαν και δημοσιογράφοι παρόντες σ` αυτήν.

ΧΙΩΤΗΣ: Ηταν παρών ο Υπουργός, κύριε Εκπρόσωπε, και μπορείτε να του τηλεφωνήσετε, αν αμφισβητείτε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα δημοσιεύματα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι σε μια συζήτηση με μεγάλο αριθμό παρισταμένων, εκφράζονται απόψεις με διάφορες αποχρώσεις.

ΧΙΩΤΗΣ: Ναι, αλλά αν αφαιρεθούν οι 40, κύριε Εκπρόσωπε, και προστεθούν στον αριθμό της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση παύει να έχει την πλειοψηφία της Βουλής.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σημασία έχει η τελική ψηφοφορία στη Βουλή.

ΣΠΥΡΑΚΗ: θα ήθελα να ρωτήσω, εάν προβληματίζουν την κυβέρνηση οι χθεσινοβραδινές αποκαλύψεις που δείχνουν ανάμιξη της κορυφής της Ιεραρχίας στο παραδικαστικό κύκλωμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω σε τι αναφέρεστε. Δεν πρόκειται να κάνω καμία δήλωση πέρα από αυτά που έχω πει τις τελευταίες ημέρες.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Είναι δυνατόν ο @Αρειος Πάγος να παραπέμψει 20 δικαστικούς στο πειθαρχικό για παραπτώματα και να μην απασχολεί την κυβέρνηση ένα τόσο σοβαρό θέμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κάθαρση γίνεται στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Τι πρωτοβουλίες λαμβάνει η κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ Η κυβέρνηση έλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Να σας θυμίσω ότι πριν από λίγες ημέρες, ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε δέσμη 12 μέτρων, τα οποία κατατείνουν ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση παρακολουθεί φυσικά όσα γίνονται σε διάφορους τομείς και λαμβάνει τις πρωτοβουλίες εκείνες που η ίδια θεωρεί πρόσφορες.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μήπως μετά τη δυσοσμία που έχει δημιουργηθεί, επανεξετάζει η κυβέρνηση τη θέση της για το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας ή μήπως επιμένει στη διαιώνιση της σημερινής διαπλοκής Κράτους-Εκκλησίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θίγετε ένα γενικό θέμα που δεν είναι επί του παρόντος.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Έρχεται στην επικαιρότητα με δραματικό τρόπο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι θέμα το οποίο απασχολεί την κυβέρνηση.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Για τους δημοσιογράφους λέτε ότι πρέπει να ισχύσει αυτορρύθμιση. Για τη Δικαιοσύνη αυτοκάθαρση. Στο Ασφαλιστικό το θέμα πρέπει να το θέσουν οι κοινωνικοί φορείς και η κυβέρνηση θα το δει μετά. Θέλω να ρωτήσω: Η κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή, δεν θέτει την ατζέντα; Η κοινωνία την θέτει; Ποιος είναι ο ρόλος της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση βεβαίως και θέτει την ατζέντα και αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες. Σας είπα ότι ανέλαβε πρωτοβουλία ο κ. Παπαληγούρας. Ανέλαβε πρωτοβουλία ο κ. Ρουσόπουλος για το θέμα των δημοσιογράφων. Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, που θέσατε, σας είναι γνωστή η θέση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει κρίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα με τον τρόπο αυτό.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Ο κ. Αλογοσκούφης γιατί ζήτησε επικαιροποίηση του Σταθεροποιητικού Προγράμματος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αναφέρθηκα εκτενώς χθες στο θέμα αυτό.

ΜΙΧΑΗΛ: Γιατί η κυβέρνηση αισθάνεται την υποχρέωση να βάλει τη συγκεκριμένη διάταξη για την συνέντευξη και δεν αφήνει στην κρίση του ΑΣΕΠ -όπου κρίνει ότι χρειάζεται ειδικό προσωπικό- να το θέτει από μόνο του στις προκηρύξεις που εκδίδει. Το ερώτημα είναι πολύ συγκεκριμένο: Το ΑΣΕΠ κρίνει ότι για να κάνω αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο κάποιον θα πρέπει να έχει «χ» προσόντα. Και μεταξύ αυτών και τη συνέντευξη. Για να κάνω κάποιον άλλο, κρίνει το ΑΣΕΠ, χωρίς καμία δέσμευση από το νόμο δεν χρειάζεται να βάλω καν αυτή τη διάταξη. Γιατί εσείς το υποχρεώνετε να έχει αυτή τη δυνατότητα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση κρίνει -όπως σας είπα- ότι η διαδικασία αυτή, η οποία ισχύει σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, ήρθε ο καιρός να ισχύσει και στην Ελλάδα. Η θέση της κυβέρνηση είναι πολύ σαφής και δεν νομίζω ότι χωράει καμία αμφισβήτηση.

ΜΙΧΑΗΛ: Πώς απαντάτε στις κρίσεις των βουλευτών σας που λένε ότι εντάξει μπαίνει η διάταξη, αλλά οι πιέσεις που δεχόμαστε από τα λεγόμενα «δικά μας παιδιά» είναι αφόρητες. Αυτό πώς θα το διασφαλίσετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με το αδιάβλητο των προσλήψεων, το οποίο είναι εξασφαλισμένο.

ΜΙΧΑΗΛ: Στο θέμα της Εκκλησίας: Μέχρι τώρα είδαμε ότι όλες αυτές οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά στην Εκκλησία κινούνταν μέχρι ενός επιπέδου. Όμως, ήρθαν στο φως ζητήματα που αφορούν προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος παρενέβη για την αποφυλάκιση ή τον μετριασμό ποινής κατηγορούμενου για εμπόριο ναρκωτικών. Δεν είναι απλό πράγμα. Το ερώτημα είναι: Η κυβέρνηση, σε όλο αυτό το κλίμα που δημιουργήθηκε και φθάνει στην κορυφή της Εκκλησίας, δεν σκέφτεται να λάβει πρωτοβουλία για να μπορέσει να διευκολύνει την αυτοκάθαρση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση επικροτεί τις προσπάθειες για κάθαρση που καταβάλλονται στους κόλπους της Εκκλησίας.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος ζητά να συγκροτηθεί επιτροπή, υπό την προεδρία του, προκειμένου να αλλάξει η νομοθεσία για τα εκκλησιαστικά δικαστήρια. Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται απλώς για δημοσιεύματα. Αυτό περιέχεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία, μεταξύ των άλλων, θέτει δύο θέματα: Ένα μακροπρόθεσμο και ένα βραχυπρόθεσμο. Στο βραχυπρόθεσμο θέμα, το οποίο έχει δύο σκέλη, η κυβέρνηση περιμένει τις συγκεκριμένες προτάσεις της Εκκλησίας, ώστε να τοποθετηθούν επ` αυτών -αφού βεβαίως τις μελετήσουν- τα δύο συναρμόδια υπουργεία: Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στο μακροπρόθεσμο θέμα, δηλαδή, την αναμόρφωση του νόμου για τα εκκλησιαστικά δικαστήρια, η κυβέρνηση δεν έχει, κατ` αρχάς, αντίρρηση για το σχηματισμό της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, την οποία εισηγείται η Εκκλησία της Ελλάδος. Στη νομοπαρασκευαστική αυτή επιτροπή, προφανώς, θα μετέχουν τρεις πλευρές: Η Εκκλησία της Ελλάδος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η επιτροπή αυτή, εάν φθάσουμε εκεί, θα προεδρεύεται από ειδικό, όπως άλλωστε έχει συμβεί κατ` επανάληψη και στο παρελθόν. Προϋπόθεση, βεβαίως, για να γίνουν αντικείμενο συζήτησης όλα αυτά, είναι οι προτάσεις της Εκκλησίας, οι οποίες αυτή τη στιγμή, έχουν περιέλθει σε γνώση της κυβέρνησης από δελτία Τύπου. Να περιέλθουν με επίσημη μορφή, δηλαδή η Εκκλησία να απευθυνθεί εγγράφως, όπως συνηθίζεται, στα αρμόδια Υπουργεία.

ΜΙΧΑΗΛ: Τι θα είναι αυτός ο ειδικός; Εκκλησιαστικός παράγοντας, εμπειρογνώμονας@;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Φερ` ειπείν Καθηγητής Πανεπιστημίου, ανώτατος δικαστικός.

ΜΙΧΑΗΛ: Είναι πολύ σημαντικό, εάν είναι ιερωμένος@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Απ` ό,τι βλέπουμε εδώ, η αυτοκάθαρση της Εκκλησίας, την οποία επικροτεί η κυβέρνηση, περιορίζεται στο Γιοσάκη, στο Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα και κάποιες εξηγήσεις. Η κυβέρνηση θεωρεί ικανοποιητική αυτή την αυτοκάθαρση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας έκανα δήλωση προηγουμένως. Δεν πρόκειται να μπω σε άλλες λεπτομέρειες που αφορούν στην εσωτερική λειτουργία της Εκκλησίας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Συγγνώμη, κ. Εκπρόσωπε, αλλά δεν είναι εσωτερικά της Εκκλησίας αυτά. Αφορούν δέκα εκατομμύρια πολίτες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω τίποτε πέρα από αυτά που είπα.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Γιατί, πέρα από κληρικοί είναι και πολίτες, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις που μπορεί να χρήζουν διερεύνησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Ακόμα είμαστε σε κοσμικό κράτος, έτσι;

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ποιο στάδιο όλης αυτής της διαδικασίας αυτορρυθμίσεων διαφόρων φορέων παρεμβαίνει η κυβέρνηση; Δηλαδή, λέτε ότι το ασφαλιστικό θα το ανοίξουν μόνοι τους οι κοινωνικοί εταίροι, θα συζητήσουν, θα μας φέρουν προτάσεις κι εμείς θα κρίνουμε. Οι δημοσιογράφοι αυτορυθμίζονται@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό δεν είναι σωστό. Την πρωτοβουλία πήρε η κυβέρνηση.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σωστό, αλλά σε ποιο στάδιο, λειτουργικά πια, σε όλα αυτά, παρεμβαίνει η κυβέρνηση; Δηλαδή, τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων, τι θα τις κάνει η κυβέρνηση, όταν τις πάρει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ας υποβληθούν πρώτα οι προτάσεις, ας συνεννοηθούν οι εταίροι, ας μας πουν τι θέλουν, εάν θέλουν, τι προτάσεις έχουν και η κυβέρνηση μετά θα τοποθετηθεί.

ΜΙΧΑΗΛ: Και αν δεν θέλουν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα χθες.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορείτε να μας ενημερώσετε, σε ποιο σημείο βρίσκεται ο διμερής διάλογος με τα Σκόπια;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ, να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό το κλίμα που υπάρχει, αυτή τη στιγμή, στην κοινωνία, αυτό το κλίμα διαφθοράς, ικανοποιεί την ελληνική κυβέρνηση; Είναι μια εικόνα της ελληνικής κοινωνίας που σας αρέσει ως κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε ποιόν αρέσουν τέτοια φαινόμενα; Ακριβώς γι` αυτό η κυβέρνηση αναλαμβάνει εκείνες τις πρωτοβουλίες, οι οποίες απαιτούνται, ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε σε μια-δύο εβδομάδες.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Περιμένω την απάντηση στη χθεσινή ερώτηση, σχετικά με τον υπολογισμό των στρατιωτικών δαπανών.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εδωσε απάντηση, χθες ο κ. Αλογοσκούφης, για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν υπάρχει καμία επιστροφή στο παρελθόν. Για περισσότερες, όμως, λεπτομέρειες σας παραπέμπω στη χθεσινή απάντηση του κ. Αλογοσκούφη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ποιος είναι ο λόγος που η επόμενη συνάντηση στο Ζάππειο για τις επαγγελματικές σχέσεις των δημοσιογράφων με το Δημόσιο γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, σε αντίθεση με την πρώτη και ποιος είναι ο λόγος που δεν έχει σταλεί ακόμη πρόσκληση στην ΕΣΗΕΑ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προσκλήσεις έχουν σταλεί και μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι` αυτό. Δεν νομίζω ότι ο διάλογος θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Θα είμαστε μέσα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Από τις πληροφορίες που έχω, ναι.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μια λεπτομέρεια: Στη λίστα που στείλατε στην ΕΣΗΕΑ, πόσα ονόματα υπήρχαν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, 1.050 ονόματα.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αλλά, από την ΕΣΗΕΑ δημοσιεύθηκαν 1.044 ονόματα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η λίστα που απέστειλε η κυβέρνηση στην ΕΣΗΕΑ περιλαμβάνει 1.050 ονόματα.

Σας ευχαριστώ

Καλό Σαββατοκύριακο


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Sunday, 6 February 2005 - 17:05:10 UTC