Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-06-04

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

Σήμερα, στις 11.30 το πρωί, ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Xρυσοχοϊδη, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονος, όπου ενημερώθηκε για το νέο θεσμό "Ο αστυνομικός της γειτονιάς", που άρχισε να λειτουργεί από τις 17 Μαρτίου. Υπάρχει σχετική δήλωση του Πρωθυπουργού. Στις 12.30, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και τον οικονομικό σύμβουλό του κ. Χαρδούβελη.

Με την ευκαιρία αυτή, σημειώνω τη χθεσινή θετική εξέλιξη που είχαμε στο ΕΚΟΦΙΝ, δηλαδή την επίτευξη συμφωνίας σε ένα κρίσιμο θέμα που απασχολούσε, για πολύ καιρό, την Ευρώπη: Τη φορολόγηση των καταθέσεων πολιτών ορισμένων χωρών της Ε.Ε., οι οποίες βρίσκονται σε τρίτες χώρες.

Αύριο, από τις 10 το πρωί και μετά, ο Πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Τύπου και ίσως -αν χρειαστεί- άλλων υπουργείων, για θέματα που συνδέονται με τη Σύνοδο Κορυφής στη Χαλκιδική. Το απόγευμα, θα αναχωρήσει για το Παρίσι.

Την Παρασκευή, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ και το βράδυ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης Βαλερί Ζισκάρ ντ@ Εστέν.

Το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Την Τρίτη (10/6) έως το Σάββατο (14/6), ο κ. Σημίτης θα αναχωρήσει για το τελευταίο "γύρο των πρωτευουσών". Θα επισκεφθεί την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Αυστρία. Στις Βρυξέλλες, θα έχει και συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Τι περιμένετε, σήμερα, από τη συζήτηση στη Βουλή;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Να αναδειχθεί η πραγματική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η πορεία για την ανάπτυξή της, την ενίσχυση του δυναμισμού και της ανταγωνιστικότητάς της και η κρίση της θετικής απόδοσης της ελληνικής οικονομίας για περισσότερη και καλύτερη κοινωνική πολιτική και ενίσχυση της απασχόλησης, όπως ακριβώς είναι ο κυβερνητικός προγραμματισμός.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Προτίθεται ο Πρωθυπουργός να συνδέσει αυτό που είπε στην Κεντρική Επιτροπή για την ανατροπή της κυβέρνησης από επιχειρηματικά συμφέροντα, με ονόματα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός έχει κάνει τις αναφορές του στην Κεντρική Επιτροπή και βεβαίως οι αναφορές που έκανε για την οικονομία ισχύουν και θα αποτελέσουν και το πολιτικό πλαίσιο της τοποθέτησής του και σήμερα. Από εκεί και πέρα, βεβαίως θα κάνει μια συνολική αναφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Θα εξηγήσει γιατί αυτή η πορεία οδηγεί σταθερά στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Θα μιλήσει για τα μέτρα ενίσχυσης του δυναμισμού της ελληνικής οικονομίας, όπως ήταν και η πρόσφατη συγχώνευση των ΕΛΠΕ με την ΠΕΤΡΟΛΑ. Θα αναφερθεί και στα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και στις προτάσεις μας και στην προσπάθειά μας για την επίλυσή τους. Και βεβαίως, θα τονίσει τη σύνδεση της θετικής απόδοσης της ελληνικής οικονομίας με την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική. Θα αναφερθεί, επίσης, και στις διαφορές που μας χωρίζουν, σε αυτόν τον ιδιαίτερα κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα για το μέλλον του τόπου και της κοινωνίας μας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Επειδή πολλά ακούγονται, θα δούμε μια "κοκορομαχία", σήμερα το βράδυ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας έδωσα την εντύπωση, με την τοποθέτησή μου, περί "κοκορομαχίας"; Οι "κοκορομαχίες" είναι θεάματα. Εδώ, θα μιλήσουμε για τον άρτο.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Αναφερθήκατε στη συγχώνευση των ΕΛΠΕ με την ΠΕΤΡΟΛΑ. Θέλω να σας ρωτήσω: Χθες, ο κ. Λαφαζάνης έκανε μια αποκάλυψη γύρω από τα προμέτοχα που έχει πάρει η ΕΛΠΕ και φαίνεται, με όσα λέει ο βουλευτής, ότι όχι μόνο δεν θα πληρώσει ο κ. Λάτσης, αλλά του χρωστά και το ελληνικό κράτος από πάνω.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τι είναι αυτά που λέτε; Τριακόσια είκοσι έξι εκατομμύρια ευρώ θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Αυτό πώς θα το μάθει ο ελληνικός λαός;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτά δεν είναι μυστικά. Θα εισρεύσουν χρήματα στο κρατικό ταμείο.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Με ποιόν τρόπο; Πώς διασφαλίζεται η ...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ολοι -και εσείς και εγώ- έχουμε δικαίωμα να αγοράσουμε προμέτοχα. Καθένας μας έχει δικαίωμα, όταν διατίθενται ομόλογα του Δημοσίου με οποιανδήποτε μορφή, να αγοράσει. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε. Επειδή κάποιος έδωσε τα χρήματά του στο ελληνικό Δημόσιο, όπως μπορούσατε να δώσετε και εσείς, όπως και ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης μπορούσε να τα δώσει και να αγοράσει προμέτοχα, ομόλογα ή ό,τι άλλο, σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν θα εξοφλήσει την υποχρέωση που ανέλαβε; Χρήματα δόθηκαν. Από την αγοροπωλησία αυτή προβλέπεται η εισροή 326 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο Ταμείο. Αυτό μιλά από μόνο του.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Με συγχωρείτε που επιμένω, εγώ ως απλός πολίτης, πώς θα το μάθω;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πώς εσείς συνδέετε τις υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τρίτους με μια συγκεκριμένη πώληση μετοχών; Πιθανό να είστε εσείς ο τρίτος που χρωστά το Δημόσιο, διότι έχετε πάρει ομολογίες του. Δεν θα εκπληρώσει τις ομολογίες, δεν θα σας εξοφλήσει αυτό που πήρατε; Θα συνδεθεί με μια άλλη συναλλαγή σας με το Δημόσιο; Είναι λογική αυτή; Ενας ιδιώτης έχει δικαίωμα να αγοράσει ομολογίες του Δημοσίου ή προμέτοχα ή οτιδήποτε άλλο διαθέτει προς πώληση το Δημόσιο. Ερχεται ο ιδιώτης και αγοράζει. Το Δημόσιο δεν θα εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του; Συνδέεται αυτή η εξόφληση υπαρκτών σημερινών υποχρεώσεων του Δημοσίου με οποιαδήποτε νέα συμφωνία κάνει με τον ιδιώτη; Οχι, βεβαίως.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Μπορεί και να συνδέεται, όμως.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μα, τι λέτε! Αγοράσατε κάτι από το Δημόσιο, με την υπόσχεση ότι το Δημόσιο θα σας τα δώσει με τόκο. Περί αυτού δεν πρόκειται; Το Δημόσιο υποχρεούται να σας τα δώσει, διότι, αν δεν συμβεί αυτό, κάνει απιστία σε βάρος σας. Συνδέεται αυτό με μια άλλη σχέση μαζί σας, που μπορεί να έχει για οποιονδήποτε λόγο; Μην πάμε σε σοφιστίες.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Οι ανακοινώσεις αυτές τις ημέρες, το διήμερο, και οι δικές σας και του κ. Ρουσόπουλου, αλλά και του κ. Παυλόπουλου...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μίλησα πολιτικά εδώ και μίλησα για τη Ν.Δ. Δεν μίλησα για κανένα πρόσωπο. Ομοίως, ο κ. Ρουσόπουλος, παρότι ήταν μια σκληρή πολιτική δήλωση μίλησε πολιτικά επί συγκεκριμένων θεμάτων. Υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων. Δεν νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά. Από κει και πέρα, ο κ. Παυλόπουλος εξετράπη σε προσωπικές αναφορές και επιθέσεις. Αυτό χαρακτηρίζει τον κ. Παυλόπουλο. Δεν έχω να κάνω σχόλιο. Ο κ. Ρουσόπουλος έκανε πολιτική δήλωση. Βεβαίως, φαντάζομαι ότι η ερώτησή σας απευθύνεται και προς τον κ. Παυλόπουλο.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Εννοείται.

ΜΙΧΑΗΛ: Η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της χωροθέτησης των νέων χωματερών. Η Ν.Δ. από την πλευρά της ζητά την απόσυρση της τροπολογίας. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Υπάρχει περίπτωση, όπως ζητούν και τα κόμματα, να κάνετε έναν περαιτέρω κύκλο διαλόγου, να εκπονήσετε μια νέα μελέτη ή θα επιμείνετε στην ψήφιση της τροπολογίας «αυθωρεί και παραχρήμα»;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εδώ δεν πρέπει να εφαρμόσουμε τη λαϊκή παροιμία που λέει «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, χίλια χρόνια κοσκινίζει». Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Μέχρι τον Αύγουστο, πρέπει να χωροθετηθούν οι νέοι ΧΥΤΑ. Αυτό αφορά την υγεία, το μέλλον, την ασφάλεια 4 -ίσως και παραπάνω- εκατομμυρίων πολιτών που ζουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Εχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Η κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας το όποιο κόστος -και αυτό νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα θετικό για την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου- προχωρά με αποφασιστικότητα, σε αυτή την κατεύθυνση. Θα γίνουν οι νέοι ΧΥΤΑ. Διάλογο ζήτησε να κάνει. Οπως γνωρίζετε, στην ίδια τη νομοθετική παρέμβαση προσδιορίζονται πολύ περισσότεροι χώροι, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω μελέτες και να καταλήξουμε σε εκείνους που θα λειτουργήσουν ως ΧΥΤΑ. Κάθε άλλη κίνηση δεν δείχνει παρά την υποκρισία ορισμένων. Και μιλώ για πολιτικές δυνάμεις, βεβαίως. Τελικά τί θα γίνει; Θα υπάρξουν ΧΥΤΑ ή όχι; Θα περιφρουρήσουμε την υγεία, το μέλλον, την ασφάλεια, από άποψη υγιεινής, των εκατομμυρίων κατοίκων του Λεκανοπεδίου; @Η θα κοιτάξουμε μόνο να τα έχουμε καλά με κάποιους, οι οποίοι σε τελική ανάλυση, όσον αφορά την υγεία τους, ίσως δεν θίγονται. Κάποιες πολιτικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται και εμείς οι πολιτικοί πρέπει να αναλαμβάνουμε αυτές τις ευθύνες. Πιστεύω ότι πρέπει να συγχαίρουμε -και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί το έπραξε η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη- αυτούς που αναλαμβάνουν αυτές τις ευθύνες. Πρέπει να συγχαρούμε την κα Παπανδρέου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και την κα Μπακογιάννη;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Και την κα Μπακογιάννη και την κα Παπανδρέου. Την κα Παπανδρέου για την απόφασή της και την κα Μπακογιάννη για το πολιτικό θάρρος της.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Θα ήθελα ένα σχόλιο για το λάθος των εξετάσεων στα μαθηματικά.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Απ` όσο γνωρίζω, ο κ. Ευθυμίου έχει συγκαλέσει την Επιτροπή Εξετάσεων και επομένως, από εκεί θα έχουμε τις ειδήσεις.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θέλω να σχολιάσετε δύο ζητήματα που προέκυψαν τα δύο τελευταία 24ωρα: Πρώτον, την επίσημη δήλωση του κ. Γκιούλ ότι δεν υπάρχουν παραβάσεις και παραβιάσεις του εναέριου χώρου, γιατί η Ελλάδα πρέπει να περιοριστεί στα έξι μίλια. Δεύτερον, έχουμε νέα τετελεσμένα στην Κύπρο, στα Στροβίλια και υπάρχει μια ανησυχία.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Για το δεύτερο θέμα, εξ όσων γνωρίζετε και γνωρίζω, ο κ. Ιακώβου παρενέβη αμέσως. Κινήθηκε με τον τρόπο που έπρεπε να κινηθεί και βεβαίως στηρίζουμε αυτές τις κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και θα το δείτε. Οσον αφορά το πρώτο θέμα, τονίζω ότι δεν θα μας πει ούτε ο κ. Γκιούλ ούτε κανένας άλλος, για τις αποφάσεις που θα πάρουμε. Η Ελλάδα, κάθε φορά, λαμβάνει τις αποφάσεις της με βάση και το εθνικό συμφέρον και την υποβοήθηση των γενικότερων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει σε διεθνές επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, είναι η γνωστή τακτική της Τουρκίας να προκαλεί δευτερεύοντα ζητήματα, προκειμένου να φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας και η πίεση, την οποία υφίσταται, από το πρωτεύον, που είναι η επίλυση του Κυπριακού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χθες στο Star, υπήρχε μια αποκάλυψη. Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ περιέγραφε στην κ. Παπαρήγα τον τρόπο διάσωσης της ΠΕΤΡΟΛΑ. Με λίγα λόγια έλεγε δηλαδή ότι προβλέπει το σχέδιο, τη συγχώνευση χωρίς την καταβολή χρημάτων.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν γνωρίζω τι είπε ο κ. Καραχάλιος. Αυτόν φαντάζομαι ότι εννοείτε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, τον κ. Καραχάλιο.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εμείς έχουμε παρουσιάσει το συνολικό σχέδιο και το γνωρίζετε πολύ καλά. Πιστεύω ότι το συνολικό σχέδιο είναι θετικό και για τα Ελληνικά Πετρέλαια και για την ΠΕΤΡΟΛΑ. Αν δεν ήταν θετικό και για τους δύο, δεν θα προβαίναμε σε αυτή τη συμφωνία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με συγχωρείτε που επιμένω, αλλά έχουμε την αποκάλυψη του κ. Λαφαζάνη, όπου εμφανίζεται η εταιρεία ΔΕΚΑ να χρωστάει 370 εκατομμύρια ευρώ στον κ. Λάτση.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εάν χρωστάει, θα πληρώσει. Ο,τι οφείλει το Δημόσιο δεν θα το πληρώσει; Ανέχεστε εσείς ό,τι χρωστάει το Δημόσιο να μην το πληρώνει; Το Δημόσιο, όπως πρέπει να εισπράττει από εκείνους που του χρωστάνε -και δεχόμαστε κριτική εάν ορισμένοι φορείς του Δημοσίου καθυστερούν, και καλώς δεχόμαστε κριτική- έτσι πρέπει και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του. Εάν χρωστάει, λοιπόν -γιατί δεν το γνωρίζω- να πληρώσει. Για ποιο λόγο χρωστάει δεν το γνωρίζω. Φαντάζομαι ότι εννοεί αγορά ομολόγων ή κάτι τέτοιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ρωτώ ευθέως, θα πάρει χρήματα το κράτος από τον κ. Λάτση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πέρα από την αναλυτική προσπάθεια που έχω καταβάλει για να σας βοηθήσω, πιστέψτε με πως δεν μπορώ να καταβάλω άλλη.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Είναι διαφορετικές συναλλαγές.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τα έχω εξηγήσει επανειλημμένα. Από τη συναλλαγή που γίνεται, το Δημόσιο θα εισπράξει 326 εκατομμύρια ευρώ.

ΜΙΧΑΗΛ: Το ερωτηματικό που ενδεχομένως εγείρεται είναι το εξής: Από τη στιγμή που εσείς πρέπει να πληρώσετε, γιατί τα οφείλετε και όπως σωστά λέτε, 370 εκατομμύρια η εταιρεία ΔΕΚΑ, δηλαδή το κράτος, στον κ. Λάτση@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν γνωρίζω το ακριβές ποσόν.

ΜΙΧΑΗΛ: Εστω ότι είναι ένα ευρώ, δεν έχει σημασία. Την ίδια στιγμή είστε υποχρεωμένος να εισπράξετε από τον κ. Λάτση το ποσόν που λέτε ότι συμφωνήσατε για τα ΕΛΠΕ. Το θέμα είναι, όμως, εάν υπάρχει περίπτωση συμψηφισμού, με αποτέλεσμα σου χρωστάω, μου χρωστάς, κλείσαμε τη συμφωνία.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επιδιώκετε να ταυτίσετε δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους υποθέσεις; Τι υπονοείτε;

ΜΙΧΑΗΛ: Η μία διαδικασία είναι αυτή. Και σας ρωτάω@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πρώτον, η οικονομία δεν μπορεί τις απιστίες. Δεύτερον, στην οικονομία μην πηγαίνουμε με τη λογική του "τεφτεριού" του παλιού μπακάλη. Υπάρχουν πράγματα που είναι αυταπόδεικτα και τα γνωρίζετε καλά. Δεν θα ταυτίζετε ανεξάρτητες μεταξύ τους υποθέσεις. Τι είναι αυτά που γίνονται; Δεν λυπούμαι για την επιμονή να ρωτάτε, λυπούμαι για τον πολιτικό που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους επιχειρήματα. Είναι δυνατό να χρησιμοποιούμε σοφιστείες; Δηλαδή, αν δεν γινόταν η συμφωνία, δεν θα πλήρωνε το Δημόσιο; Σαφώς θα πλήρωνε. Είναι δυνατόν το Ελληνικό Δημόσιο να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του στους Ελληνες και στις ελληνικές επιχειρήσεις;

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 4 June 2003 - 14:05:10 UTC